bu kategoriye vu solo'yu da ekleyebilirsiniz...kullananlar yardımcı olacaktır.
Benim emektar klon Dreambox 800 HD hakkın rahmetine kavuştu.Yeni bir cihaz almak farz oldu.Zaten sim 1.0 mı deydi bl 72 üzerinde hiçbir image yükleyememiştim.Ondan mı nedir ip tv olayı sürekli donuk donuktu yani akıcı değildi.Bir de flu bi görüntü.Cihaza webten vede Rs232 ile bağlanamayınca yeni bir cihaz almaya karar verdim.Ccam ve oscam çalışmalı ve iptv sorunsuz olmalı öncelikle.Parama göre beğendiğim 2 cihaz var.Xtrend Et5000 ve Gigablue 800 HD solo.Bu cihazları kullanan arkadaşların yardımına ihtiyacım var.İncelediğim kadarı ile bana göre (+ ve -) leri :
Xtrend Et5000
+ Arkasında açma kapama tuşu var.
+ İşlemci 400 mhz
- Atlanta markası beni korkutuyor görüntü kalitesi bakımından.
- Ön tarafta display yok
- Modul girişi yok.
- Ön panelde ses ve kanal değiştirme tuşları yok.( Kumanda kaybolduğunda baya bi sorun oluyor malum 2 çocuk var evde )
? mms ve rtp leri oynatıyor mu? avi dosyalarını okuyor mu ? iptv sağlıklı mı ?bilmiyorum.
Gigablue 800 HD solo
+ Modül girişi var.
+ Ön tarafta display var.
+ Forumdan takip ettiğim kadarı ile görüntü kaliteli.
+ Ön panelde ses ve kanal değiştirme tuşları var.
- Arkasında açma kapama tuşu yok.( Dream de kilitlendiği zaman çocukların arkasından fişi çıkarıp-takmaları hep korkutmuştur beni)
- İşlemci 333 mhz
? mms ve rtp leri oynatıyor mu? avi dosyalarını okuyor mu ? iptv sağlıklı mı ?bilmiyorum.
Düzenleyen BİGALI*BİGALI : 12-08-2012 at 00:01
bu kategoriye vu solo'yu da ekleyebilirsiniz...kullananlar yardımcı olacaktır.
Gigablue solo kullanıyorum bana göre en iyisi durumunda ama solo modeli artık üretilmiyor onun yerine se modeli ve ue modeli var onlara bakmanı tavsiye ederim.
görüntü kalitesi sizin için önemlise gigayı tek geçerim
bence bunlarla ugrasmak yerine vu solo alsan daha harika olur gördügüm kadariyla ende takıp ettttiysen eger herkes satmaya kalkıyor gigayı nedendir bende anlamadım
ben seni baz alarak konusmadım yanlıs anlasılmasın bu aralar sadece bu cihazı cok satan var dedim okadar memnunsuzlukları saten gıga bulusma konusunda bellı arkadasımız orayı okuyup alabilr hem vu duo yu da satıyolar demişsinde vu la giganın arasında daglar kadar fark var bunu sende bende biliyors unutma gigada bagımlısın verilcek yazılmlara tüm e2 ler olmuyo vu daaha zengin imaj yönünden aynı dreambox serileri gibi umarım anlasılır olmustur
arkadaşlar sadece görüntü değil diğer özellikler nasıl cihazlarınızda.mms rtp avi iptv falan
Düzenleyen BİGALI*BİGALI : 14-08-2012 at 21:08
Xtrend Et5000
bu cihazı kulanıyorum fena sayılmaz dediğin gibi önde + ve - tuşları yoktur msn olayına gelince ne yapacaksın msn'yi fiyatıda diyer cihazlara göre uygundur tercih senin..
bişi eklemek istiyorum yalınız cihazın fazla desteği yoktur bir kunu açıyorson hiç ilgilenen yoktur bilgine..
Düzenleyen m-ortak : 14-08-2012 at 22:41
Xtrend ET-9000 ile nstreamvod daki bütün videoları izleyebilirsiniz.
Kanal listesine online film, youtube linki, stream ekleyebilirsiniz, hbbtv kullanabilirsiniz...
Xtrend in desteklediği :
Video formatları : "wmv", ".ts", ".avi", ".divx", ".f4v", ".flv", ".img", ".iso", ".m2ts", ".m4v", ".mkv", ".mov", ".mp4", ".mpeg", ".mpg", ".mts", ".vob"
Audio formatları : "wma",".ac3", ".dts", ".flac", ".m4a", ".mp2", ".mp3", ".ogg", ".wav"
Stream formatları : rtmp://, rtsp://, mms://, m3u://, pls://, asx://
ET-5000 kullanmadığım için net birşey diyemiyorum fakat yukarıdakileri et-5000 in de desteklediğini düşünüyorum.
Yine de et-5000 kullananlar daha doğru cevap vereceklerdir.
Selamlar.
ben kullanmadım 2 cihazı ama gördüğüm ve araştırmalarıma göre xtrend daha iyi bence yazılım destegi sorunsuz giga da yazılım destegi yok. xtrendin işlemcisi daha iyi görüntü giga ya göre kötüyse yazılımla düzelir düzelmeyecegini sanmıyorum kötü oldugunuda düşünmüyorum. bence xtrend. paran varsa vu+ cihazları çok iyi tercih olur vu+ solo da güzel cihaz hemen hemen aynı fiyatlar giga ve xtrend le.
Bende gigablue kullanıyorum. Cihazımdanda gayet memnunum. Karasal yayınların gündeme gelme ihtimaline karşılık bu cihazdan yana tercihimi kullandım. Bu konuda doğru bilgi verdikleri içinde satıcı firmayı tebrik ederim. Benim gigablue 2015 karasal yayınlara hazırken vu solo ve xtrend de çöpe gitmeya hazırlanıyor. Yazılım konusunda artık çok fazla seçenek var o konudaki sıkıntılar geçmişte kaldı. Zaten cihaz tutunca yazılım gruplar ardı ardına gigaya yazılım yapmaya başladılar. Bence en kötü durumda et 5000 var cihazda modül girişi dahi yok. Vu soloda var ama karasal yayın için donanımı desteklemiyor. İlk önceleri herkes dream tavsiye ederdi çünkü ilk çıkan marka çok kullanıcı var doğal olarak tavsiye fazla olacak. Sonra vu çıktı satıldıkça kullanıcısıarttı. Onuda tavsiye ettiler ama gigablue şu an hem en ekonomik hemde daha fazla özelliğe sahip şimdi bu favori cihaz. Kimbilir gelecekte belki daha iyi fiyatla daha iyi donanıma sahip cihazlar çıkar gigabluenunda pabucu dama atılır.
Kesinlikle gigablue. Modül girişi olmayışından dolayı xtrent et 5000 baştan kaybediyor.
et5000 kullanıcısı olarak cihazın tuş takımı olmayışı üzerinde ekran olmayışı modül girişi olmayışı dez avantaj gibi gözüksede bence degil uzaktan kumanda varken cihazın üstündeki tuşları neyapayım üretici firma kaliteli bir cihazı uygun fiyata sunmak için bagzı aksesuarları koymamış cihaz kullanım olarak son derece kullanışlı kanal geçişleri hızlı kanalın ekrana gelme süresini dahi telafuz etmiyorum server ile hotbirt ve astra kanalları sorunsuz şifreli kanal degil sanki fta kanal gibi kanallar anında açılıyor görüntü kalitesi sd ve hd yayınlarda mükemmel server ile kullanılcaksa modül girişi dez avantaj degil ayrıca bagzı cihazlar gibi ısınma sorunu yok fan sesi problemi yok zaten fan yok