Uydumarket Banner  

Gösterilen Mesajlar: 14 mesajdan 1 ile 14 arası

Konu: Network pach kablo uzunluğu

  1. #1
    Starting Member
    Giriş Tarihi
    16-02-2004
    Mekan
    16 Bursa
    Mesajlar
    9
    Kan Grubu
    B Rh ( + )
    Üye No
    2941

    Network pach kablo uzunluğu



    Ustalar, Dream ustanın verdiği bağlantı şemasına göre 1 mt'lik network kablosu yaptım ve gayet güzel çalıştı. Fakat Dream'i söküp ikinci kata çıkarıp bilgisayara bağlamaktansa 15 mt kablo yaptım fakat bu çalışmadı. Ne tavsiye edersiniz. Ne tür swiç veya başka bir şey. Teşekkürler.

  2. #2
    Honorary Moderator
    Giriş Tarihi
    01-03-2004
    Mekan
    35 İzmir
    Yaş
    51
    Mesajlar
    3,074
    Kan Grubu
    A Rh ( + )
    Üye No
    5123

    15 metrede hıc bır problem olmaması lazım baglantının dogru oldugundan emınmısın?

  3. #3
    Forum Administrator
    Giriş Tarihi
    15-05-2002
    Mekan
    34 İstanbul
    Yaş
    52
    Mesajlar
    17,513
    Kan Grubu
    A Rh ( + )
    Üye No
    1

    Kabloyu kendinmi çaktın ? Genelde yapılan hata perleri yanyana çakmak ! Ama yeşil grup yanyana değil bu bir,vede renk sırası var kafana göre çakamazssın.Büküm sayıları farklıdır her renk buketinin,sıra ile yapmazsan olmaz.

    Sevgiler

  4. #4
    Honorary Moderator
    Giriş Tarihi
    01-03-2004
    Mekan
    35 İzmir
    Yaş
    51
    Mesajlar
    3,074
    Kan Grubu
    A Rh ( + )
    Üye No
    5123

    baglantı renkleri su sekilde olacak.(Duz baglantı)


    Düzenleyen DREAM : 11-04-2004 at 00:24

  5. #5
    Honorary Moderator
    Giriş Tarihi
    01-03-2004
    Mekan
    35 İzmir
    Yaş
    51
    Mesajlar
    3,074
    Kan Grubu
    A Rh ( + )
    Üye No
    5123

  6. #6
    Senior Member
    Giriş Tarihi
    28-02-2004
    Mekan
    Türkiye Dışı / Other Country
    Yaş
    47
    Mesajlar
    679
    Kan Grubu
    A Rh ( + )
    Üye No
    4829

    New Icon3

    Yukarıdaki yazılan şema ve bilgiler doğrultusunda Düz Bağlantı şekli Hub Swich in varsa kullanabilirsin

    Eğer HubSwich in elinde yoksa Pc ne yani bilgisayarına Direkt olarak Cros bağlantı ile bağlıyabilirsin...

    Ayrıca Bulabilirsen Kablo Testerlar var onlarla sağlamasını yapabilirsin yada bir Pc satan yerden Servisten Kablonu kontrol ettir..
    iyi seyirler...
    Düzenleyen madrax : 12-04-2004 at 10:45

  7. #7
    Honorary Moderator
    Giriş Tarihi
    01-03-2004
    Mekan
    35 İzmir
    Yaş
    51
    Mesajlar
    3,074
    Kan Grubu
    A Rh ( + )
    Üye No
    5123

    @delidumrul

    sorununu cozdunmu dostum?

  8. #8
    Starting Member
    Giriş Tarihi
    16-02-2004
    Mekan
    16 Bursa
    Mesajlar
    9
    Kan Grubu
    B Rh ( + )
    Üye No
    2941

    Ustalarıma çok teşekkürler.

    Ustalarım, öncelikle geç cevap yazdığım için özür dilerim. Pazar günü kız kardeşimin nikahı vardı bu nedenle cevap yazamadım. Ancak sorunu hallettim. Dream hocam verdiğin şemaya göre bağlantıları çaktım ve jet gibi veri alıp yüklüyorum.
    Yardımlarınız için çok teşekkürler :wave:
    Düzenleyen delidumrul : 12-04-2004 at 13:26

  9. #9
    Honorary Moderator
    Giriş Tarihi
    01-03-2004
    Mekan
    35 İzmir
    Yaş
    51
    Mesajlar
    3,074
    Kan Grubu
    A Rh ( + )
    Üye No
    5123

    tamam dostum gule gule kullan.

  10. #10
    Starting Member
    Giriş Tarihi
    09-03-2004
    Mesajlar
    3
    Üye No
    6267

    Baglanti sekli

    Arkadaslar Dreambox ile Pc baglantisi icin cross cable su sekilde olacak:


    RJ45(1) RJ45(2)
    1-------3
    2-------6
    3-------1
    4-------4
    5-------5
    6-------2
    7-------7
    8-------8

  11. #11
    Honorary Moderator
    Giriş Tarihi
    01-03-2004
    Mekan
    35 İzmir
    Yaş
    51
    Mesajlar
    3,074
    Kan Grubu
    A Rh ( + )
    Üye No
    5123

    yukarıda renklı olarak resmı var zaten

  12. #12
    Banned Member
    Giriş Tarihi
    24-02-2004
    Mesajlar
    81
    Üye No
    4280

    arkadaşlar bu bağlantı şekli 100 metre civarında problem çıkartırmı

  13. #13
    Average Member
    Giriş Tarihi
    15-02-2004
    Mekan
    07 Antalya
    Yaş
    51
    Mesajlar
    251
    Kan Grubu
    0 Rh ( - )
    Üye No
    2810

    100 metreden uzun mesafe için ne kullanmak gerekir mesela 300 metre için ??

  14. #14
    Senior Member
    Giriş Tarihi
    28-02-2004
    Mekan
    Türkiye Dışı / Other Country
    Yaş
    47
    Mesajlar
    679
    Kan Grubu
    A Rh ( + )
    Üye No
    4829

    Catagori CAT 6 veya CAT 7 içi özel fulyo aliminium kaplı saf bakır. 1000 mbit i destekliyor.

    Mesafe olarak 180 metre data iletişimi yapıyor.


    1- 300 metre için arada Repeater dediğimiz cihazlarla Normal Cat 5E kabloya bağlantı yapıldığında exradan mesafe 200-300 metre ye çıkabilir

    2-Fiber optic kablolama bu biraz pahalıdir çünkü maliyeti 750$ila 1000 $ arasında değişmektedir. 7 km (7000 metre) mesafeye data iletebilir.

    coaxial / BNC Bağlantısı : Televizyon kablosunun daha esnek ve ince olanıdır. Bakır tellerden ve üzerinde manyetik korumadan ibarettir. İnce ve kalın olmak üzere iki çeşittir. İnce olanının taşıma mesafesi 185m. Kalın olanının ki ise 500 metredir. Bu nedenler kalın eş-eksenli kablolar genelde omurga yapılarında kullanılır.

    UTP-STP Bağlantısı : 8 tane çifte dolanmış telden ibarettir. 10 Mbit hızda çalışırken bunların yanlızca 4 tanesi kullanılır. 100 Mbit çalışabilmesi için bu 8 telin belirli bir sıra takip eder durumda bağlanması gerekmektedir. Korumalı (STP) ve korumasız (UTP) olarak iki çeşittir. STP genelde fabrikalar gibi manyetik alanların ya da fiziksel darbenin çok olabileceği yerlerde tercih edilir ve daha pahalıdır. Hıza göre şöyle ayrılır:

    CAT3 10 mps.
    CAT4 4-16 mps.
    CAT5 100 mps.
    CAT6 1000 mps.
    CAT7 1000 mps.

    Yükseltici (Repeater): Kablonun kapasitesinden daha fazla mesafelere bağlantı kurulması gerektiğinde araya bir yükseltici konularak sinyalin güçlendirilmesini sağlayan cihazdır.
    Düzenleyen madrax : 09-08-2004 at 10:13


Gönderme Kuralları

  • Yeni konu açamazsınız
  • Konuda cevap yazamazsınız
  • Eklenti yapamazsınız
  • Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
  •  
  • BB Kodları Açık
  • Smiley'ler Açık
  • Resim Kodları Açık
  • Video Kodları Açık
  • HTML Kodları Kapalı