Uydumarket Banner  

Gösterilen Mesajlar: 10 mesajdan 1 ile 10 arası

Konu: motorlu çanak

  1. #1
    Junior Member
    Giriş Tarihi
    08-11-2008
    Mekan
    06 Ankara
    Mesajlar
    47
    Üye No
    466270

    New Icon26 motorlu çanak



    Arkadaşlar bende 1.5 M Motorlu çanak var ve Topfield 3000 CIP ile bu çanagı sorunsuz kullanıyorum vede çok memnunum bu sisteme çift çıkışlı bir LNB takıp motoru topfield ile çevirerek degişik uydulara ayarlamayı buna karşılık KORAX HD ilede diger kabloyu baglayarak kullanmayı planlıyorum bu konuda KORAX HD ayarlarını nasıl yapabilirim uyduları nasıl tanıtabilirim ve LNB ayarları nasıl olmalı yardımlarınız için şimdiden teşekkürler:ok:

  2. #2
    Advanced Member
    Giriş Tarihi
    12-01-2005
    Mekan
    38 Kayseri
    Yaş
    45
    Mesajlar
    2,071
    Kan Grubu
    0 Rh ( + )
    Üye No
    61543

    Alıntı Orijinal Mesaj Sahibi hunhun34 Mesajı Göster
    Arkadaşlar bende 1.5 M Motorlu çanak var ve Topfield 3000 CIP ile bu çanagı sorunsuz kullanıyorum vede çok memnunum bu sisteme çift çıkışlı bir LNB takıp motoru topfield ile çevirerek degişik uydulara ayarlamayı buna karşılık KORAX HD ilede diger kabloyu baglayarak kullanmayı planlıyorum bu konuda KORAX HD ayarlarını nasıl yapabilirim uyduları nasıl tanıtabilirim ve LNB ayarları nasıl olmalı yardımlarınız için şimdiden teşekkürler:ok:
    Çift çıkışlı LNB takıp motorlu çanağı hiç kullanmadım. O yüzden o konu hakkında birsey söyleyemeyeceğim. Dediğiniz zaman olumlu veya olumsuz sonuçları buradan bizimle paylaşırsanız seviniriz. Korax Full HD cihazı Disecq Motor Ayarları bölümünden önce herhangi bir uydu üzerinde (mesela Turksat) ayarlayıp, diğer uydulara önce hızlı hareket ettirerek uyduyu bulunuz ve yavaş hareketle de ince ayarını yapınız.

  3. #3
    Junior Member
    Giriş Tarihi
    08-11-2008
    Mekan
    06 Ankara
    Mesajlar
    47
    Üye No
    466270

    motorlu çanak

    Hocam benim motor tipim Diseq degil kollu motor , bu sebepten diseq ayarlarını kullanamam ben meseleyi daha basit halledebilirmiyiz diye merak ediyorum . mesala önce uyduyu topfielddan ayarlayıp sonra korax ta kanalları taratsam ve her uydu için bu işlemi ayrı ayrı yapsam kullanırkende uyduyu seçip üzerindeyken o uydudaki kanallara baksam olurmu , :)

    bu durumda LNB ayarlarında her hangi bir şey yapmama gerek varmı:smiles7:

    Selamlar:help1:

  4. #4
    Advanced Member
    Giriş Tarihi
    12-01-2005
    Mekan
    38 Kayseri
    Yaş
    45
    Mesajlar
    2,071
    Kan Grubu
    0 Rh ( + )
    Üye No
    61543

    Topfield üzerinde LNB ayarlarınızı nasıl yapıyorsanız, Korax Full HD'de de aynı şekilde yapınız. Ben kollu motor kullanmadığım için bilemiyorum. Bu durumda bu konuda sizin bilgilerinize ihtiyacımız olacak. Bence biran önce deneyin ve nasıl yaptığınız hakkında bizi de bilgilendiriniz. Yapamayacak olursanız ona göre takıldığınız yerde ne yapılması hususunda konuyla ilgilenelim.

  5. #5
    Junior Member
    Giriş Tarihi
    08-11-2008
    Mekan
    06 Ankara
    Mesajlar
    47
    Üye No
    466270

    Korax receiverda kollu motoru cevirmek için imkan varmı

  6. #6
    Advanced Member
    Giriş Tarihi
    12-01-2005
    Mekan
    38 Kayseri
    Yaş
    45
    Mesajlar
    2,071
    Kan Grubu
    0 Rh ( + )
    Üye No
    61543

    pozisyoner ile motoru çevirebilirsiniz

  7. #7
    Senior Member
    Giriş Tarihi
    02-09-2004
    Mekan
    31 Hatay
    Yaş
    60
    Mesajlar
    980
    Kan Grubu
    0 Rh ( + )
    Üye No
    32547

    Alıntı Orijinal Mesaj Sahibi hunhun34 Mesajı Göster
    Arkadaşlar bende 1.5 M Motorlu çanak var ve Topfield 3000 CIP ile bu çanagı sorunsuz kullanıyorum vede çok memnunum bu sisteme çift çıkışlı bir LNB takıp motoru topfield ile çevirerek degişik uydulara ayarlamayı buna karşılık KORAX HD ilede diger kabloyu baglayarak kullanmayı planlıyorum bu konuda KORAX HD ayarlarını nasıl yapabilirim uyduları nasıl tanıtabilirim ve LNB ayarları nasıl olmalı yardımlarınız için şimdiden teşekkürler:ok:
    Neden çift çıkışlı LNB kullanacaksınızki ? cihazdan cihaza geçiş yapabilirsiniz, yani daha açık bir şekilde yazayım Topfield'in LNB çıkışını Korax hd'nin LNB girişine kısa bir bağlantı kaplosuyla bağlayabilirsiniz,yeterki bir cihaz çalışırken diyeri stanby'da olsun ve hangi uyduyu taratmak isterseniz normal şekilde taratın.
    bu arada bende poziyonerli sistem kullanıyorum.

    Kolay gelsin.

  8. #8
    Junior Member
    Giriş Tarihi
    08-11-2008
    Mekan
    06 Ankara
    Mesajlar
    47
    Üye No
    466270

    lnb ayarları

    Hocam LNB ayarları için bir tavsiyeniz varmı:smiles7:

  9. #9
    Senior Member
    Giriş Tarihi
    02-09-2004
    Mekan
    31 Hatay
    Yaş
    60
    Mesajlar
    980
    Kan Grubu
    0 Rh ( + )
    Üye No
    32547

    Alıntı Orijinal Mesaj Sahibi hunhun34 Mesajı Göster
    Hocam LNB ayarları için bir tavsiyeniz varmı:smiles7:
    Çanak anten ile bir işiniz olmayacak,yani topfield cihazda herşey normal ise ne çanak anten ayarıyla nede LNB ince ayarıyla oynamayın,siz sadece nasıl topfileld cihazda kanal taratıyorsanız aynı şekilde diyer cihazdada kanal taratın,sadece master cihaz standby'da kalsın yani kumandadan kapatın.

  10. #10
    Junior Member
    Giriş Tarihi
    08-11-2008
    Mekan
    06 Ankara
    Mesajlar
    47
    Üye No
    466270

    teşekkürler

    hocam,
    çok önemli bilgiler verdiniz tekrar teşekkür ederim,
    :ok:


Gönderme Kuralları

  • Yeni konu açamazsınız
  • Konuda cevap yazamazsınız
  • Eklenti yapamazsınız
  • Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
  •  
  • BB Kodları Açık
  • Smiley'ler Açık
  • Resim Kodları Açık
  • Video Kodları Açık
  • HTML Kodları Kapalı