Uydumarket Banner  

Gösterilen Mesajlar: 17 mesajdan 1 ile 17 arası

Konu: Atlanta HD BOX Yardım?

  1. #1
    New Member
    Giriş Tarihi
    22-12-2006
    Mekan
    54 Sakarya
    Yaş
    36
    Mesajlar
    10
    Kan Grubu
    A Rh ( - )
    Üye No
    299802

    Atlanta HD BOX Yardım?



    Arkadaşlar atlanta hd box T modelini aldım,ve kurdum.Samsung 37c650 LCD tv'im var.Daha tam anlamıyla karıştıramadımda,ilk olarak sd görüntü çok iyi geldi,ancak hızlı görüntülerde sanki takılmalar oluyor.Ama çok belirgin değil.İnceden takılıor sanki.Görüntüyü 720P ye aldım sanki biraz azaldı.1080 i demi durması gerekir yoksa 720p mi?Cihazın sistem bilgisine baktım,1.81 yazılım gözüküyor.Bu bir sorunmu yoksa ayarlarla ilgilimi?Verdiğiniz cevaplar için Şimdiden Teşekkürler????

  2. #2
    Advanced Member
    Giriş Tarihi
    20-12-2004
    Mekan
    33 Mersin
    Yaş
    54
    Mesajlar
    22,646
    Kan Grubu
    B Rh ( + )
    Üye No
    53812

    Alıntı Orijinal Mesaj Sahibi comely54 Mesajı Göster
    Arkadaşlar atlanta hd box T modelini aldım,ve kurdum.Samsung 37c650 LCD tv'im var.Daha tam anlamıyla karıştıramadımda,ilk olarak sd görüntü çok iyi geldi,ancak hızlı görüntülerde sanki takılmalar oluyor.Ama çok belirgin değil.İnceden takılıor sanki.Görüntüyü 720P ye aldım sanki biraz azaldı.1080 i demi durması gerekir yoksa 720p mi?Cihazın sistem bilgisine baktım,1.81 yazılım gözüküyor.Bu bir sorunmu yoksa ayarlarla ilgilimi?Verdiğiniz cevaplar için Şimdiden Teşekkürler????
    Şuan 1.82 yazılımı testte. Bu ayın 10.da yeni yazılım bekleniyor. Şuan üzerindeki yazılım güncel sayılır.
    Televizyonunuz Full HD ise 1080i öneririm. HD ready ise 720p en iyi sonucu verecektir. Hareketli görüntülerdeki bulaanıklaşma 50 Hz televizyon ve uydu alıcısı için olağan bir şeydir. 100Hz ve üzeri cihazlarda bu azalmaktadır.

  3. #3
    Advanced Member
    Giriş Tarihi
    20-12-2004
    Mekan
    33 Mersin
    Yaş
    54
    Mesajlar
    22,646
    Kan Grubu
    B Rh ( + )
    Üye No
    53812

    Ayrıca maç yada hızlı görüntülerin ağırlıklı olduğu yayınlarda 720p iyi sonuç versede en net görüntü Full HD cihazlar için 1080i de elde edilebilmektedir. Buna göre 720p ile 1080i arasında değişim yapabilirsiniz. Eğerki televizyonunuz HD Ready ise sürekli 720p de tutunuz.

  4. #4
    Senior Member
    Giriş Tarihi
    26-02-2010
    Mekan
    07 Antalya
    Mesajlar
    854
    Üye No
    525176

    Alıntı Orijinal Mesaj Sahibi isayuksel Mesajı Göster
    Ayrıca maç yada hızlı görüntülerin ağırlıklı olduğu yayınlarda 720p iyi sonuç versede en net görüntü Full HD cihazlar için 1080i de elde edilebilmektedir. Buna göre 720p ile 1080i arasında değişim yapabilirsiniz. Eğerki televizyonunuz HD Ready ise sürekli 720p de tutunuz.
    Eğer arkadaşımız üşenmeyecekse SD'lerde 576i'e alırsa daha iyi olur. Nedeni SD yayın 576i yapılıyor uydu alıcısı bunu işleyip 1080i'e çeviriyor, bu işlemede de kayıplar oluyor. Bunun yerine 576i'e alınırsa uydu alıcısı görüntüyle oynamadan geleni LCD'ye gönderecek biraz daha keskin bir görüntü sağlayacaktır.
    Düzenleyen cahitnt : 04-01-2011 at 22:35

  5. #5
    New Member
    Giriş Tarihi
    22-12-2006
    Mekan
    54 Sakarya
    Yaş
    36
    Mesajlar
    10
    Kan Grubu
    A Rh ( - )
    Üye No
    299802

    Televizyonum Full HD ve 100HZ dir Bilginize.Samsung 37c650.

  6. #6
    Advanced Member
    Giriş Tarihi
    13-08-2010
    Mekan
    34 İstanbul
    Yaş
    39
    Mesajlar
    1,122
    Üye No
    538876

    Alıntı Orijinal Mesaj Sahibi comely54 Mesajı Göster
    Televizyonum Full HD ve 100HZ dir Bilginize.Samsung 37c650.
    bende de 37c650 var ama dediğiniz sorunla karşılaşmadım. Hatta sizin mesajınızdan sonra SD kanallarda maç filan açtım. Bi titreme yok bende. Kumandada v-format şuan 1080i.

  7. #7
    Advanced Member
    Giriş Tarihi
    20-12-2004
    Mekan
    33 Mersin
    Yaş
    54
    Mesajlar
    22,646
    Kan Grubu
    B Rh ( + )
    Üye No
    53812

    Alıntı Orijinal Mesaj Sahibi comely54 Mesajı Göster
    Televizyonum Full HD ve 100HZ dir Bilginize.Samsung 37c650.

    SD yayınlarda bahsedilen seçenekleri tercih edebilirsiniz. Ben 1080i kullanıyorum. Lcd lerde genelde hareketli görüntülerde bulanıklaşma oluyor malesef. Atlanta kullanıcı istekleri bölümünde çözünürlüğü SD ve HD yayınlarda otomatik geçiş sağlayan auto seçeneği istekleri var. Ancak şuan için cihazda bu seçenek yok malesef. Uzun süreli SD yayın izleyecekseniz kumandanızdaki VFormat tuşu ile en uygun çözünürlüğü ayarlarsınız. Dediğim gibi ben 1080i olarak kullanıyorum.

  8. #8
    Member
    Giriş Tarihi
    05-09-2010
    Mekan
    Türkiye Dışı / Other Country
    Mesajlar
    51
    Üye No
    541248

    Yeni test yazilimi icin en iyi cözümü 576i-cvbs olarak gördüm.Info barda HD yayinlara gecince 1080i olarak otomatik dönüstürme yaptigini görebilirsiniz,yani otomatik yapilandirma var.

  9. #9
    Senior Member
    Giriş Tarihi
    26-02-2010
    Mekan
    07 Antalya
    Mesajlar
    854
    Üye No
    525176

    Alıntı Orijinal Mesaj Sahibi comely54 Mesajı Göster
    Televizyonum Full HD ve 100HZ dir Bilginize.Samsung 37c650.
    Hayırlı olsun TVniz de, bir şey değişmez benim dediğimi uygulayın karşılaştırın, 576i'de SD yayınlarda daha memnun olacaksınız.

  10. #10
    Senior Member
    Giriş Tarihi
    26-02-2010
    Mekan
    07 Antalya
    Mesajlar
    854
    Üye No
    525176

    Alıntı Orijinal Mesaj Sahibi toprakpp Mesajı Göster
    Yeni test yazilimi icin en iyi cözümü 576i-cvbs olarak gördüm.Info barda HD yayinlara gecince 1080i olarak otomatik dönüstürme yaptigini görebilirsiniz,yani otomatik yapilandirma var.
    İnfo barda yazan gelen yayının hangi formatta olduğudur, siz V-formatla yaptığınız değişiklikle uydunun TV'ye hangi çözünürlükte yollayacağını değiştiriyorsunuz, ikisi farklı şey, V-formatla ne yaparsanız yapın info barda SD'lerde 576i, HD'lerde 1080i görürsünüz, yani otomatik yapılandırma diye bir şey yok. En iyi görüntü HD'lerde 1080i, SD'lerde 576i'de alınmakta, çünkü bu çözünürlükler o formatlar için uydunun aldığı yayının gerçek çözünürlüğü, 576i olarak gelen yayını 1080i olarak TV'ye yollaya bilmek için uydu alıcısının görüntüyü tekrar işlemesi gerekiyor, bu bir takım kayıp, deformasyonlara neden oluyor. Sonuç olarak V-formattan SD'ler için 576i, HD'ler için 1080i yapın, tabi üşenmezseniz...
    Düzenleyen cahitnt : 05-01-2011 at 13:40 Sebep: Ek yapıldı.

  11. #11
    Senior Member
    Giriş Tarihi
    29-11-2010
    Mekan
    33 Mersin
    Yaş
    52
    Mesajlar
    504
    Kan Grubu
    B Rh ( + )
    Üye No
    549051

    Alıntı Orijinal Mesaj Sahibi cahitnt Mesajı Göster
    İnfo barda yazan gelen yayının hangi formatta olduğudur, siz V-formatla yaptığınız değişiklikle uydunun TV'ye hangi çözünürlükte yollayacağını değiştiriyorsunuz, ikisi farklı şey, V-formatla ne yaparsanız yapın info barda SD'lerde 576i, HD'lerde 1080i görürsünüz, yani otomatik yapılandırma diye bir şey yok. En iyi görüntü HD'lerde 1080i, SD'lerde 576i'de alınmakta, çünkü bu çözünürlükler o formatlar için uydunun aldığı yayının gerçek çözünürlüğü, 576i olarak gelen yayını 1080i olarak TV'ye yollaya bilmek için uydu alıcısının görüntüyü tekrar işlemesi gerekiyor, bu bir takım kayıp, deformasyonlara neden oluyor. Sonuç olarak V-formattan SD'ler için 576i, HD'ler için 1080i yapın, tabi üşenmezseniz...
    Çok zap yapmıyorsanız aslında üşenilecek bir şey değil. Ancak vFormat geçişleri aşamalı olduğundan biraz zahmetli oluyor.Seoul FX de sanırım bir SD HD tuşu vardı. O bir bakıma azda olsa kolaylık sağlıyor. O şekilde olmasa bile VFormat tuşuna bastığınızda açılır seçenekler gelebilse belki daha iyi olur. En güzeli tabiki auto seçeneği olabilse çok çok daha iyi olurdu. Pek çok cihazda auto seçeneği var. Bazılarında auto yaparken ekranda anlık kararma(yada seçime göre arka renk formu mavi) olmakra, bazılarında bu bile olmamaktadır.
    Birde merak ettiğim bir şey var. Fabrika ayarlarına döndüğünüzde bu çözünürlük seçeneği ilk ekranda geliyor. Sonra bulamıyorum menüde. Bu konuda bilgisi olan varsa açıklayabilirse sevinirim.

  12. #12
    Senior Member
    Giriş Tarihi
    26-02-2010
    Mekan
    07 Antalya
    Mesajlar
    854
    Üye No
    525176

    Alıntı Orijinal Mesaj Sahibi Ajans Sinan Mesajı Göster
    Çok zap yapmıyorsanız aslında üşenilecek bir şey değil. Ancak vFormat geçişleri aşamalı olduğundan biraz zahmetli oluyor.Seoul FX de sanırım bir SD HD tuşu vardı. O bir bakıma azda olsa kolaylık sağlıyor. O şekilde olmasa bile VFormat tuşuna bastığınızda açılır seçenekler gelebilse belki daha iyi olur. En güzeli tabiki auto seçeneği olabilse çok çok daha iyi olurdu. Pek çok cihazda auto seçeneği var. Bazılarında auto yaparken ekranda anlık kararma(yada seçime göre arka renk formu mavi) olmakra, bazılarında bu bile olmamaktadır.
    Birde merak ettiğim bir şey var. Fabrika ayarlarına döndüğünüzde bu çözünürlük seçeneği ilk ekranda geliyor. Sonra bulamıyorum menüde. Bu konuda bilgisi olan varsa açıklayabilirse sevinirim.
    Dediklerinizde haklısınız, özellikle auto olsa iyi olur, fabrika ayarlarında çıkan çözünürlük, V-formatta değiştirdiğiniz şey.

  13. #13
    Senior Member
    Giriş Tarihi
    29-11-2010
    Mekan
    33 Mersin
    Yaş
    52
    Mesajlar
    504
    Kan Grubu
    B Rh ( + )
    Üye No
    549051

    Alıntı Orijinal Mesaj Sahibi cahitnt Mesajı Göster
    Dediklerinizde haklısınız, özellikle auto olsa iyi olur, fabrika ayarlarında çıkan çözünürlük, V-formatta değiştirdiğiniz şey.
    Sonradan menüde değiştiremiyoruz sadece VFormat tuşu ile yapabiliyoruz şuan sanırım.

  14. #14
    Senior Member
    Giriş Tarihi
    26-02-2010
    Mekan
    07 Antalya
    Mesajlar
    854
    Üye No
    525176

    Alıntı Orijinal Mesaj Sahibi Ajans Sinan Mesajı Göster
    Sonradan menüde değiştiremiyoruz sadece VFormat tuşu ile yapabiliyoruz şuan sanırım.
    Evet V-formatla yapılıyor.

  15. #15
    Senior Member
    Giriş Tarihi
    29-11-2010
    Mekan
    33 Mersin
    Yaş
    52
    Mesajlar
    504
    Kan Grubu
    B Rh ( + )
    Üye No
    549051

    Alıntı Orijinal Mesaj Sahibi Ajans Sinan Mesajı Göster
    Çok zap yapmıyorsanız aslında üşenilecek bir şey değil. Ancak vFormat geçişleri aşamalı olduğundan biraz zahmetli oluyor.Seoul FX de sanırım bir SD HD tuşu vardı. O bir bakıma azda olsa kolaylık sağlıyor. O şekilde olmasa bile VFormat tuşuna bastığınızda açılır seçenekler gelebilse belki daha iyi olur. En güzeli tabiki auto seçeneği olabilse çok çok daha iyi olurdu. Pek çok cihazda auto seçeneği var. Bazılarında auto yaparken ekranda anlık kararma(yada seçime göre arka renk formu mavi) olmakra, bazılarında bu bile olmamaktadır.
    Birde merak ettiğim bir şey var. Fabrika ayarlarına döndüğünüzde bu çözünürlük seçeneği ilk ekranda geliyor. Sonra bulamıyorum menüde. Bu konuda bilgisi olan varsa açıklayabilirse sevinirim.
    Alıntı Orijinal Mesaj Sahibi cahitnt Mesajı Göster
    Dediklerinizde haklısınız, özellikle auto olsa iyi olur, fabrika ayarlarında çıkan çözünürlük, V-formatta değiştirdiğiniz şey.
    Alıntı Orijinal Mesaj Sahibi Ajans Sinan Mesajı Göster
    Sonradan menüde değiştiremiyoruz sadece VFormat tuşu ile yapabiliyoruz şuan sanırım.
    Alıntı Orijinal Mesaj Sahibi cahitnt Mesajı Göster
    Evet V-formatla yapılıyor.
    İlgiliniz ve bilgilendirme için teşekkür ederim.

  16. #16
    Senior Member
    Giriş Tarihi
    26-02-2010
    Mekan
    07 Antalya
    Mesajlar
    854
    Üye No
    525176

    Rica ederim...

  17. #17
    Average Member
    Giriş Tarihi
    03-07-2010
    Mekan
    06 Ankara
    Mesajlar
    341
    Üye No
    535582

    biraz uçuk bir düşünce gibi gelebilir ama yayına ve tv'ye göre kendisi ayarlasa hiç fena olmazdı.


Gönderme Kuralları

  • Yeni konu açamazsınız
  • Konuda cevap yazamazsınız
  • Eklenti yapamazsınız
  • Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
  •  
  • BB Kodları Açık
  • Smiley'ler Açık
  • Resim Kodları Açık
  • Video Kodları Açık
  • HTML Kodları Kapalı