Uydumarket Banner  

2 sayfadan, 1. sayfa 12 SonSon
Gösterilen Mesajlar: 31 mesajdan 1 ile 20 arası

Konu: ss2 ve dvbdream görüntü ayarları

  1. #1
    Senior Member
    Giriş Tarihi
    18-07-2005
    Mekan
    18 Çankırı
    Yaş
    46
    Mesajlar
    507
    Üye No
    118435

    ss2 ve dvbdream görüntü ayarları



    sistem bilgileri
    xp sp3
    abit anakart intel p35 1333fsb ıch9r silent otes Quad cor
    asus en8500 gt sılent magıc/htp/512mdx10 ekran kartı
    kingston 2 gb ddr2 ram
    işlemci INTEL core2 duo e6550 2.33ghz 64bit 4mb
    skystar 2.8d digital tv kartı

    powercodec 9 yüklü
    cyberlink powerdvd 10 denendi
    hd pack 2.4 denendi
    forumlarda yaptığım tüm araştırmaları denedim ama görüntüde bir türlü randıman alamadım bazı kanallarda
    sinyal seviyeleri çok iyi olmasına rağmen olmuyor
    ama diğer kanallarda ise sorun yok
    hd kanallarda da verim alamadım
    bazı resimleri yüklüyorum yardımcı olabilecek arkadaşların ilgisine sunarım










    01/06/2011



    Resim yeniden boyutlandırılmıştır. Tam halini görmek için buraya tıklayın. Orijinal resim 1109x743 boyutlarındadır.

    11791 frekansındaki atv ve a haber görüntülerimi incelerseniz
    atv bozuk gösterirken a haber de hiç bir sıkıntı yok bunun sebebi ne olabilir
    yardımlarınız lazım
    Düzenleyen asc77 : 01-06-2011 at 22:34

  2. #2
    Advanced Member
    Giriş Tarihi
    27-01-2009
    Mekan
    55 Samsun
    Yaş
    35
    Mesajlar
    3,750
    Kan Grubu
    0 Rh ( + )
    Üye No
    478890

    sinyal seviyende sorun yoksa birde ffdshow codeci dene.yayın düzgün gelirse ekran arktıdna bir sorun olabilir demektir

  3. #3
    Senior Member
    Giriş Tarihi
    18-07-2005
    Mekan
    18 Çankırı
    Yaş
    46
    Mesajlar
    507
    Üye No
    118435

    denedim sonuç olumsuz
    ekran kartında sorun olsa tüm kanallarda sorun olmaz mı?

  4. #4
    Advanced Member
    Giriş Tarihi
    27-01-2009
    Mekan
    55 Samsun
    Yaş
    35
    Mesajlar
    3,750
    Kan Grubu
    0 Rh ( + )
    Üye No
    478890

    kartın pcı slotlarını değiştir ve sürücüleri değiştir ,bakalım ne olacak

  5. #5
    Senior Member
    Giriş Tarihi
    28-09-2004
    Mekan
    34 İstanbul
    Mesajlar
    656
    Üye No
    31334

    Alıntı Orijinal Mesaj Sahibi asc77 Mesajı Göster
    denedim sonuç olumsuz
    ekran kartında sorun olsa tüm kanallarda sorun olmaz mı?
    cyberlink
    nvidia pure video (nvidia ekran kartlarında verimlidir) seninkisi nvidia değil sanırım?
    elecard
    bunları denediğin halde kırık görüntü olması enteresan?

    hd codec için (coreavc 2.0 deneyebilirsin)

  6. #6
    Adviser
    Giriş Tarihi
    20-03-2005
    Mekan
    16 Bursa
    Yaş
    69
    Mesajlar
    2,821
    Kan Grubu
    0 Rh ( + )
    Üye No
    84727

    ben bu seçeneklerde kullanıyorum

  7. #7
    Senior Member
    Giriş Tarihi
    18-07-2005
    Mekan
    18 Çankırı
    Yaş
    46
    Mesajlar
    507
    Üye No
    118435

    Alıntı Orijinal Mesaj Sahibi ido 16 Mesajı Göster
    ben bu seçeneklerde kullanıyorum
    Enhanced video renderer yaptığım zaman görüntü gelmiyor.

  8. #8
    Senior Member
    Giriş Tarihi
    18-07-2005
    Mekan
    18 Çankırı
    Yaş
    46
    Mesajlar
    507
    Üye No
    118435

    Alıntı Orijinal Mesaj Sahibi dravdan Mesajı Göster
    cyberlink
    nvidia pure video (nvidia ekran kartlarında verimlidir) seninkisi nvidia değil sanırım?
    elecard
    bunları denediğin halde kırık görüntü olması enteresan?

    hd codec için (coreavc 2.0 deneyebilirsin)
    asus ekran kartı nvidia

  9. #9
    Senior Member
    Giriş Tarihi
    28-09-2004
    Mekan
    34 İstanbul
    Mesajlar
    656
    Üye No
    31334

    Alıntı Orijinal Mesaj Sahibi asc77 Mesajı Göster
    asus ekran kartı nvidia
    o halde nvdia pure hd video kurmalısın
    ardından hd codec için ise coreavc kurmalısın

    ok

  10. #10
    Senior Member
    Giriş Tarihi
    11-09-2006
    Mekan
    59 Tekirdağ
    Mesajlar
    688
    Üye No
    260763

    öncelikle ss2 driverlerinı kontrol etmelisin "driver pack" programını dene *
    sonra başka slotta dene çünkü benimde başıma geldi ve sorun çözüldü

  11. #11
    Senior Member
    Giriş Tarihi
    18-07-2005
    Mekan
    18 Çankırı
    Yaş
    46
    Mesajlar
    507
    Üye No
    118435

    Alıntı Orijinal Mesaj Sahibi DR.X. Mesajı Göster
    öncelikle ss2 driverlerinı kontrol etmelisin "driver pack" programını dene *
    sonra başka slotta dene çünkü benimde başıma geldi ve sorun çözüldü
    büyük ihtimalle slot değiştirip denemem gerekecek

  12. #12
    Junior Member
    Giriş Tarihi
    20-05-2010
    Mekan
    20 Denizli
    Yaş
    64
    Mesajlar
    41
    Kan Grubu
    A Rh ( + )
    Üye No
    532107

    arkadaşım sistemde BDA driver kullanıyorsan dvbdreamın içindeki devices dosyasının içindeki devicesden kaynaklanıyordur birde rendereri 9 yap benim win7 aynı sorun bazen oluyor bahsettiğin codecler en iyisi

  13. #13
    Senior Member
    Giriş Tarihi
    18-07-2005
    Mekan
    18 Çankırı
    Yaş
    46
    Mesajlar
    507
    Üye No
    118435

    Alıntı Orijinal Mesaj Sahibi karciliadem Mesajı Göster
    arkadaşım sistemde BDA driver kullanıyorsan dvbdreamın içindeki devices dosyasının içindeki devicesden kaynaklanıyordur birde rendereri 9 yap benim win7 aynı sorun bazen oluyor bahsettiğin codecler en iyisi
    devices dosyasını sileyim mi?

  14. #14
    Senior Member
    Giriş Tarihi
    28-09-2004
    Mekan
    34 İstanbul
    Mesajlar
    656
    Üye No
    31334

    aynı sorunu kuzenin bilgisayarında denemek istediğimde, bende yaşadım tüm bu sıkıntıları?

    çok enteresandır..
    fakat devices olayı nedir, ne yapmalı acaba..
    bir de bu hadu ile ilgili sıkıntı yaşayanınız var mı? yani server 20 saniyede bir kopuyor? bunun çözümü yok mu!

  15. #15
    Junior Member
    Giriş Tarihi
    20-05-2010
    Mekan
    20 Denizli
    Yaş
    64
    Mesajlar
    41
    Kan Grubu
    A Rh ( + )
    Üye No
    532107

    arkadaşım ilk önce skystar sitesinden xp sp3 uyumlu driveri indir ve sistem aygıt yöneticisi kartın driverini tümünü kaldır indirdiğin BDA driveri yükle başka hiçbişey yükleme dvbdreamın hangi versiyonu ha birde ekran
    kartın versiyon yükseltme yaptıysan ondan yapabilir forumdan herşey mevcut araştır

  16. #16
    Advanced Member
    Giriş Tarihi
    25-02-2004
    Mekan
    58 Sivas
    Mesajlar
    1,773
    Kan Grubu
    A Rh ( + )
    Üye No
    4418

    bu linkteki codecleri kullan en geçerli codecdir sorun kalmaz (codec kendi uploadımdır)

    Düzenleyen LunatiK : 06-01-2011 at 22:07

  17. #17
    Senior Member
    Giriş Tarihi
    28-09-2004
    Mekan
    34 İstanbul
    Mesajlar
    656
    Üye No
    31334

    yahu cyberlink power 10 kurdum, dvbdream görmüyor bu codecleri deli olucam.. win 7 de aero geyiği vs deniyordu.. şimdi xp kuruyorum son şans olarak.. olmadı cihazı kaldırıp atıcam zaten.. 50 tane takla attım yok olmuyor bu codec meselesi..

  18. #18
    Advanced Member
    Giriş Tarihi
    27-01-2009
    Mekan
    55 Samsun
    Yaş
    35
    Mesajlar
    3,750
    Kan Grubu
    0 Rh ( + )
    Üye No
    478890

    aman abi sakin ol.bak olmadı uzak bağlantı yaparız seninle.sisteme bir bakarız

  19. #19
    Senior Member
    Giriş Tarihi
    28-09-2004
    Mekan
    34 İstanbul
    Mesajlar
    656
    Üye No
    31334

    Alıntı Orijinal Mesaj Sahibi montevo Mesajı Göster
    aman abi sakin ol.bak olmadı uzak bağlantı yaparız seninle.sisteme bir bakarız
    eyw allah razı olsun.. zaten en son bunu düşünüyordum, sorunsuz kullanan biriyle irtibata geçerek, teamviewer ile bağlantı durumu vs.
    şu anda xp yüklüyorum.. (türkiyede de bi tek ben sanırım mac book pro'da bu cihazı kullanacağım sanırım:)
    boot camp ile harddisin 40 gb lık bölümüne xp kuruyorum şu anda.. ondan sonra seninle irtibata geçelim hocam..
    istersen özelden msn yaz? teşekkürler

    not: naçizane ilk kez teknik açıdan bilişim hususunda profesyonelliğimden şüphe ettirdi bu codec meselesi bana.. helal olsun:)

  20. #20
    Advanced Member
    Giriş Tarihi
    27-01-2009
    Mekan
    55 Samsun
    Yaş
    35
    Mesajlar
    3,750
    Kan Grubu
    0 Rh ( + )
    Üye No
    478890

    sorun macbookdaki anakart ile skystar uyumsuzluğu olmasın.bi arkadaşın varsa deneyebilir misin?neyse sen bir kur sürücü olarak 440 kur.bence en sorunsuz sürücü bu.her programda çalışıyor.

2 sayfadan, 1. sayfa 12 SonSon

Gönderme Kuralları

  • Yeni konu açamazsınız
  • Konuda cevap yazamazsınız
  • Eklenti yapamazsınız
  • Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
  •  
  • BB Kodları Açık
  • Smiley'ler Açık
  • Resim Kodları Açık
  • Video Kodları Açık
  • HTML Kodları Kapalı