22 sayfadan, 10. sayfa İlkİlk 1234567891011121314151617181920 ... SonSon
Gösterilen Mesajlar: 433 mesajdan 181 ile 200 arası

Konu: Atlanta HD Box Görüntü Kalitesini Merak Edenler İçeri Buyurun!

  1. #181
    Senior Member
    Giriş Tarihi
    26-02-2010
    Mekan
    07 Antalya
    Mesajlar
    854
    Üye No
    525176



    Arkadaşlar yazılımla görüntü kalitesi değişir, Dreambox kullananlar bilir pli image yükleyince aynı donanımda enigmaya göre daha iyi, daha keskin görüntü alınırdı. Burada neden olmasın?

  2. #182
    Member
    Giriş Tarihi
    08-04-2009
    Mekan
    34 İstanbul
    Mesajlar
    188
    Kan Grubu
    B Rh ( + )
    Üye No
    488343

    Alıntı Orijinal Mesaj Sahibi cahitnt Mesajı Göster
    Arkadaşlar yazılımla görüntü kalitesi değişir, Dreambox kullananlar bilir pli image yükleyince aynı donanımda enigmaya göre daha iyi, daha keskin görüntü alınırdı. Burada neden olmasın?
    Dostum benimde çıkış noktam buydu zaten :ok: Tabi diğer kullandığım cihazlarda fw göre değişebiliyor ,
    Mesela pch bu durum bariz ortada kullananlar bilir piskoloji ile alakası yok devamlı testler yaparım lakin ,
    Saygılar...

  3. #183
    Banned Member
    Giriş Tarihi
    17-10-2010
    Mekan
    07 Antalya
    Mesajlar
    23
    Kan Grubu
    B Rh ( + )
    Üye No
    545006

    yazılımla görüntü kalitesi artar tezi bana pek inandırıcı gelmiyor hatta hiç gelmiyor ve şunun için bunu yazdım;eğer öyle olsaydı piyasada bir ton cihaz var ama görüntü
    kaliteleri kötü/orta hatta çok kötü vesaire,bunlarada bir şekilde çeşitli yazılımlar ve iyileştirmeler geliyor ama nereye kadar ve ne için,olmaz diyemem ama çokta
    olur gibi gelmiyor bana,kaldıki bazı yazışlımlar bir sürü yeni özellikler getirirken
    görüntüyüde götürüyor.kısaca karmaşık durum

  4. #184
    Average Member
    Giriş Tarihi
    21-01-2006
    Mekan
    34 İstanbul
    Mesajlar
    406
    Kan Grubu
    A Rh ( + )
    Üye No
    177968

    Cihazın donmasını ses kesilmesini halletsinler de görüntü kalitesini biz kablolar ile artırırız
    Zaten HDMi ile bağlı daha ne kadar artacak,
    İzleme mesafesinden izlersen kötü görüntü bile normal geliyor 2 - 3 mt den.

  5. #185
    Advanced Member
    Giriş Tarihi
    27-12-2004
    Mekan
    35 İzmir
    Yaş
    46
    Mesajlar
    7,107
    Üye No
    56240

    Cihazın içinde kullanılan malzemeler kaliteliyse, hakkı verilmişse, görüntü kalitelidir. Eğer malzemede ucuza kaçıldıysa görüntü de kötü olur. Kalitesiz ve ucuz malzeme kulanılmış bir cihaza yazılımda yapılsa onun görüntüsü düzelir mi?
    Evimde kullandığım bir receiver var, cihaz oldukça kullanışlı,markalı filan ama görüntü kalitesi felaket. Çamur gibi, kare kare. VCD gibi görüntü. Oysa daha eski yabancı bir cihaza bakıyorum aynı kablo, aynı kanal bariz fark var. İşin aslı cihazın devrelerinde, yoksa yazılım vs olayı şehir efsanesinden öteye gidemez. Yazılıma en yapsalar, kumandadaki renk ayarı gibi ayar yaparlar, ötesi de olmaz...
    Düzenleyen alimaka : 17-10-2010 at 01:09

  6. #186
    Senior Member
    Giriş Tarihi
    26-02-2010
    Mekan
    07 Antalya
    Mesajlar
    854
    Üye No
    525176

    Arkadaşlar bunun neyini tartışıyoruz ki, tabiki donanım öncelikli, o nu bir köşeye koyalım, sorun yazılımla düzelme olup olmayacağı, tabiki olabilir. Atlantada ileride olur mu, bu konuya eğilinir mi bilmiyorum fakat yazılımla donanımı üst sınırda yada vasat olarak kullanmak mümkün olacaktır olay bu, kimse donanımdan bağımsız bir durum demiyor ki.

  7. #187
    Advanced Member
    Giriş Tarihi
    15-08-2006
    Mekan
    06 Ankara
    Mesajlar
    8,554
    Kan Grubu
    A Rh ( + )
    Üye No
    251009

    pazartsi sipariş verdim cihazı alacağım, inşallah şu problemleriyle karşılaşmam da doya doya izlerim televizyonumu...:smiles29::smiles29::smiles29:

  8. #188
    Senior Member
    Giriş Tarihi
    26-02-2010
    Mekan
    07 Antalya
    Mesajlar
    854
    Üye No
    525176

    Diğer taraftan gerçekten Atlantanın görüntüsünden bu kadar mı rahatsızsınız? Tv'nin ayarlarının doğru olduğuna emin misiniz? 47inç LCD'yi 2-2.5 metreden izliyorum ve 576i'de SD'lerden, 1080i'de HD'lerden memnunum, bunun ötesi varmıdır, tabiki vardır fakat bunun sonu yoktur, hep daha iyisi olacaktır.

  9. #189
    Banned Member
    Giriş Tarihi
    20-04-2009
    Mekan
    34 İstanbul
    Mesajlar
    138
    Kan Grubu
    A Rh ( + )
    Üye No
    489940

    Alıntı Orijinal Mesaj Sahibi cahitnt Mesajı Göster
    Diğer taraftan gerçekten Atlantanın görüntüsünden bu kadar mı rahatsızsınız? Tv'nin ayarlarının doğru olduğuna emin misiniz? 47inç LCD'yi 2-2.5 metreden izliyorum ve 576i'de SD'lerden, 1080i'de HD'lerden memnunum, bunun ötesi varmıdır, tabiki vardır fakat bunun sonu yoktur, hep daha iyisi olacaktır.
    Cahit usta merhaba,yeri gelmişken hemen bir soru sorayım dedim.

    "576i'de SD'lerden, 1080i'de HD'lerden memnunum" derken bunu nasıl hallediyorsun? yani sd den hd ye her
    geçişte çözünürlüğü değiştiriyormusun yoksa cihazmı bunu kendisi ayarlıyor?
    Selamlar.

  10. #190
    Average Member
    Giriş Tarihi
    21-01-2006
    Mekan
    34 İstanbul
    Mesajlar
    406
    Kan Grubu
    A Rh ( + )
    Üye No
    177968

    Çöz Değiştirme diye bir şey yok
    Cihaz ne geliyorsa onu gösteriyor zaten,
    Video hangi formatta ise Bilgi barında da yayın bilgisinde bunu gösteriyor

  11. #191
    Banned Member
    Giriş Tarihi
    20-04-2009
    Mekan
    34 İstanbul
    Mesajlar
    138
    Kan Grubu
    A Rh ( + )
    Üye No
    489940

    Alıntı Orijinal Mesaj Sahibi mtiske Mesajı Göster
    Çöz Değiştirme diye bir şey yok
    Cihaz ne geliyorsa onu gösteriyor zaten,
    Video hangi formatta ise Bilgi barında da yayın bilgisinde bunu gösteriyor
    Sayın mtiske,Cevap için teşekkürler.

  12. #192
    Senior Member
    Giriş Tarihi
    26-02-2010
    Mekan
    07 Antalya
    Mesajlar
    854
    Üye No
    525176

    Alıntı Orijinal Mesaj Sahibi damacyus Mesajı Göster
    Cahit usta merhaba,yeri gelmişken hemen bir soru sorayım dedim.

    "576i'de SD'lerden, 1080i'de HD'lerden memnunum" derken bunu nasıl hallediyorsun? yani sd den hd ye her
    geçişte çözünürlüğü değiştiriyormusun yoksa cihazmı bunu kendisi ayarlıyor?
    Selamlar.
    damacyus arkadaşım, soruyu yeni gördüm, istekler bölümünde bu geçişin otomatik olmasını istemiştim, şimdilik kendim değiştiriyorum. Kolay gelsin.
    Düzenleyen cahitnt : 18-10-2010 at 13:53

  13. #193
    Senior Member
    Giriş Tarihi
    26-02-2010
    Mekan
    07 Antalya
    Mesajlar
    854
    Üye No
    525176

    Alıntı Orijinal Mesaj Sahibi mtiske Mesajı Göster
    Çöz Değiştirme diye bir şey yok
    Cihaz ne geliyorsa onu gösteriyor zaten,
    Video hangi formatta ise Bilgi barında da yayın bilgisinde bunu gösteriyor
    Daha önce de yazmıştım, bilgi barında yazan gelen yayının hangi çözünürlükte olduğu, bu değişmez zaten. Burada bahsedilen ise Atlantadan TV'ye giden görüntünün çözünürlüğünün değiştirilmesi (Vformat tuşuyla olan). Yani çözünürlük değişiyor arkadaşlar. "Çöz Değiştirme diye bir şey yok" diye birşey yok arkadaşım. (Unutmadan burada Upscale ediyor demiyorum, karıştırmayalım).

  14. #194
    Banned Member
    Giriş Tarihi
    20-04-2009
    Mekan
    34 İstanbul
    Mesajlar
    138
    Kan Grubu
    A Rh ( + )
    Üye No
    489940

    Alıntı Orijinal Mesaj Sahibi cahitnt Mesajı Göster
    damacyus arkadaşım, soruyu yeni gördüm, istekler bölümünde bu geçişin otomatik olmasını istemiştim, şimdilik kendim değiştiriyorum. Kolay gelsin.
    Üstad bu sıkıntılı bir iş her geçişte çözünürlüğü değiştirmek:crashs:
    Biz millet olarak çok zap yaparız sürekli aynı kanalı seyretsek neyse .
    Bende atalantayı ciddi olarak almayı düşünüyordum ama bu sebepten ötürü iptal edebilirim.
    İlgin için teşekkürler.
    Selamlar.

  15. #195
    Senior Member
    Giriş Tarihi
    26-02-2010
    Mekan
    07 Antalya
    Mesajlar
    854
    Üye No
    525176

    Alıntı Orijinal Mesaj Sahibi damacyus Mesajı Göster
    Üstad bu sıkıntılı bir iş her geçişte çözünürlüğü değiştirmek:crashs:
    Biz millet olarak çok zap yaparız sürekli aynı kanalı seyretsek neyse .
    Bende atalantayı ciddi olarak almayı düşünüyordum ama bu sebepten ötürü iptal edebilirim.
    İlgin için teşekkürler.
    Selamlar.
    1080i de kalsa da olur fakat ben biraz pimpirikliyim, o nedenle çözünürlüğü değiştirip duruyorum, benim bildiğim receiverlarda kendiliğinden değiştirme de yok zaten (emin değilim). Eğer amacınız TV izlemekse Atlantayı tavsiye ederim,yok ben kurcalayacak birşeyler arıyorum dersen dreambox var. Kolay gelsin.

  16. #196
    Adviser
    Giriş Tarihi
    22-12-2009
    Mekan
    34 İstanbul
    Mesajlar
    3,586
    Üye No
    517872

    Alıntı Orijinal Mesaj Sahibi damacyus Mesajı Göster
    Üstad bu sıkıntılı bir iş her geçişte çözünürlüğü değiştirmek:crashs:
    Biz millet olarak çok zap yaparız sürekli aynı kanalı seyretsek neyse .
    Bende atalantayı ciddi olarak almayı düşünüyordum ama bu sebepten ötürü iptal edebilirim.
    İlgin için teşekkürler.
    Selamlar.
    her seferinde çözünürlük değiştirmeye gerek yok.
    Kaldı ki HD yayınların çoğu 768p, ayarlarsın bir kere olur biter.

  17. #197
    Member
    Giriş Tarihi
    05-09-2010
    Mekan
    Türkiye Dışı / Other Country
    Mesajlar
    51
    Üye No
    541248

    Daha önce belirtmistim;yazilimlar görüntü kalitesini degistirebiliyor.Örnek 1.77 yazilimi.Sd kanallar Hd kalitesinde,Hd kanallar gözlüksüz 3D kalitesine yaklasti.Yazilimci arkadaslara tesekkürler,Almanya dan selamlar.

  18. #198
    New Member
    Giriş Tarihi
    12-11-2005
    Mekan
    35 İzmir
    Yaş
    51
    Mesajlar
    22
    Üye No
    151343

    Evet görüntü kalitesi çok iyi...

  19. #199
    Advanced Member
    Giriş Tarihi
    28-11-2005
    Mekan
    01 Adana
    Yaş
    31
    Mesajlar
    6,271
    Kan Grubu
    A Rh ( + )
    Üye No
    159011

    Ben birçok cihaz gördüm, onların yanında Atlanta da süper görüntü var.

  20. #200
    Member
    Giriş Tarihi
    28-12-2004
    Mekan
    01 Adana
    Yaş
    50
    Mesajlar
    169
    Kan Grubu
    A Rh ( + )
    Üye No
    56632

    kesinlikle görüntü kalitesi çok iyi hiçbir sorun yok

22 sayfadan, 10. sayfa İlkİlk 1234567891011121314151617181920 ... SonSon

Gönderme Kuralları

  • Yeni konu açamazsınız
  • Konuda cevap yazamazsınız
  • Eklenti yapamazsınız
  • Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
  •  
  • BB Kodları Açık
  • Smiley'ler Açık
  • Resim Kodları Açık
  • Video Kodları Açık
  • HTML Kodları Kapalı