Uydumarket Banner  

3 sayfadan, 1. sayfa 123 SonSon
Gösterilen Mesajlar: 46 mesajdan 1 ile 20 arası

Konu: telkom dvb510 prg yukleme

  1. #1
    Advanced Member
    Giriş Tarihi
    12-11-2003
    Mekan
    34 İstanbul
    Yaş
    54
    Mesajlar
    5,617
    Kan Grubu
    AB Rh ( + )
    Üye No
    8

    telkom dvb510 prg yukleme



    Telkom DVB 510 receiver'a (su an yuklu olan versiyon: 5.07 28022000) v4.56 12032000 (once bunu yuklemek gerekiyormus) ve v5.201 17112001 yazilimlarini yuklemek istedim ancak maalesef basaramadim. elimde mevcut bulunan 8'li kablo ile su sekilde bir kablo yaptim:
    1-1
    2-2
    3-3
    4-4
    5-5
    6-6
    7-7
    8-8
    (daha sonra 1-1/2-2/3-3/5-5 ilede denedim)

    cihazi fise taktim. on tusuna basip acilmasini bekledim.kanal acilinca ses+ tusu ve OK tusuna basiliyken arkadan reset tusuna basip sadece reset tusunu biraktim. tv ekranina bir menu acilip asagida yazan seyleri yazinca ses+ ve OK tuslarini da biraktim.

    ----------------------------------------
    Software Update through PC/UART
    ----------------------------------------
    Connecting to Host...
    ----------------------------------------
    Loader Version 1.1 Time Elapsed 00:00
    ----------------------------------------

    fakat receiver'in led ekrani (kanal numarasinda kaldi) degismedi.

    belki standby dayken yapmak gerekir diye birde standby'da ayni islemi tekrarladim. fakat cihazin led ekrani yine degismedi.(sadece kanal numarasi yerine saati gosterdi ama ilerlemiyor).

    cihazin led ekraninda host yazmasi gerekmiyormuydu? belki gerekmiyor diye bu durumdayken v4.56 yazilimini acip dfu.bat dosyasini calistirdim. herhangi bir islem yok. acaba nerde yanlis yapiyorum. kablonun baglantisi veya 9.ucu baglamamis olmakmi? eger 9 u baglamak gerekiyorsa hangi ucu iptal edebilirim. yoksa tum uclarinmi bagli olmasi gerekiyor.

  2. #2
    Adviser
    Giriş Tarihi
    28-03-2004
    Mekan
    61 Trabzon
    Yaş
    59
    Mesajlar
    1,666
    Kan Grubu
    0 Rh ( + )
    Üye No
    8778

    Köşem 99
    Dosya MSDOS üzerinde çalışıyor.Hata MSDOS ayarlarınızla ilgili Gözden geçirin
    Buna rağmen Makinanız herhangi bir işlem yapmıyorsa
    Start menü\Proğramlar sekmesinden MSDOS komut işlemi satırına gelip
    dfubat dosyasını göstermelisin.
    Çalışacak....
    Kolay gelsin

  3. #3
    Junior Member
    Giriş Tarihi
    07-02-2004
    Mekan
    04 Ağrı
    Yaş
    41
    Mesajlar
    45
    Üye No
    1922

    köşem 99
    bende de telkom dvb 510 var bu makinanın versiyonuna nasıl bakarız bi de programı nereden buldun bana da yardımcı olursan memnun olurum.Bu makinayı nasıl etkileyecek prgram yüklediğinde

  4. #4
    Junior Member
    Giriş Tarihi
    07-02-2004
    Mekan
    04 Ağrı
    Yaş
    41
    Mesajlar
    45
    Üye No
    1922

    Alıntı Orijinal Mesaj Sahibi yaren
    köşem 99
    bende de telkom dvb 510 var bu makinanın versiyonuna nasıl bakarız bi de programı nereden buldun bana da yardımcı olursan memnun olurum.Bu makinayı nasıl etkileyecek prgram yüklediğinde
    :wave:

  5. #5
    Senior Member
    Giriş Tarihi
    20-02-2004
    Mekan
    Türkiye Dışı / Other Country
    Mesajlar
    920
    Kan Grubu
    A Rh ( + )
    Üye No
    3541

    salm

    Alıntı Orijinal Mesaj Sahibi yaren
    :wave:
    arkadaşım ilk 456 yazılımını atman gerekiyor. sıonra en osn yazılımı. ama cihazın anakartındaki kart numarasına göre olacak. zannedersem burda hata yapılyorsun.
    kablonu com1 e tak yap. ayrıca bazı işletim sistemleri yükleme yapamıyor. bunu xp home de yap bu işletimde normal yüklüyor.
    konu başlığındaki yükleme tarzı doğru.
    yapamayan arkadaşlar bana mail atsın ben nasıl yükleneceğini vede yazılımı mail atayım. kahretsin mod değiliz işete.
    saygılarımla.........

    mailim: [email protected]
    Düzenleyen CİRİNEY : 31-03-2004 at 15:11

  6. #6
    Advanced Member
    Giriş Tarihi
    12-11-2003
    Mekan
    34 İstanbul
    Yaş
    54
    Mesajlar
    5,617
    Kan Grubu
    AB Rh ( + )
    Üye No
    8

    Alıntı Orijinal Mesaj Sahibi yaren
    köşem 99
    bende de telkom dvb 510 var bu makinanın versiyonuna nasıl bakarız bi de programı nereden buldun bana da yardımcı olursan memnun olurum.Bu makinayı nasıl etkileyecek prgram yüklediğinde
    menuyu acip 1919 yaptiginda servis menusu ekrana geliyor. burada yuklu software yaziyor. (sakin clear'a basma tum listeyi temizliyor. tekrar tp leri tek tek yukleyene kadar parmaklarim gitti.)

    yeni versiyonda (yeni dediysem 2001 yazilimi ama en son yazilim buymus. en azindan da benimkinden yeni) ne gibi degisiklikler var bende merak ediyorum. belki menusunu biraz duzeltmislerdir yada liste duzenlemelerde birsey vardir diye umuyordum ancak yukleyemedim.
    dedigim gibi receiver'da yukarida yazdiklarim yaziyor. en ustte kirmizi bir bar uzerinde Software Update through PC/UART, en altta yine kirmizi bir bar uzerinde Loader Version 1.1 Time Elapsed 00:00, ortada kalan mavi bolumde en alt kisimda Connecting to Host... yaziyor. dfu.bat dosyasini calistirdigimda da su anda hatirlamadigim (cunku receiver kardesimin evinde) dosya upload programi olduguna dair birseyler ve en altta da connecting to host ... yazisi oylece dıuruyor. yalniz ilgimi ceken dos ekraninin en ust kismindan 4-5 satir yen isaretine benzeyen karakterle dolmasiydi. bu durum yaklasik 10dk kadar surdu ve ne receiver'da nede pc'de hicbir degisiklik olmadi. hem receiver'da hemde pc'de connecting to host yazmasida ilgimi ceken diger bir nokta (her ikiside hosta baglanmak istiyor). yazilarinizdan anladigim kadariyla kabloyla ilgili bir problemim yok. yaptigim islemlerde dogru. geriye bir tek isletim sistemi kaliyor. kardesimde win98 vardi.tekrar onlara gittigimde makinayi dostan acip bi deniyecem. tabi eger izin verirse. hem turksat hemde hotbird tp leri tek tek girmek bayagi bi zamanimizi almisti. :puah:
    Düzenleyen kosem_99 : 31-03-2004 at 21:50

  7. #7
    Advanced Member
    Giriş Tarihi
    12-11-2003
    Mekan
    34 İstanbul
    Yaş
    54
    Mesajlar
    5,617
    Kan Grubu
    AB Rh ( + )
    Üye No
    8

    bu arada unuttum yazilimlari da var. ancak buradaki yazilim mainboard'u 16MB01-3 numarali olanlar icin. benimki de bu mainboard (icini acip baktim).
    birde mainboard'u 16MB03-2 olanlar varmis bunun yazilimi ayri.

  8. #8
    Advanced Member
    Giriş Tarihi
    08-04-2004
    Mekan
    34 İstanbul
    Yaş
    50
    Mesajlar
    4,663
    Kan Grubu
    A Rh ( + )
    Üye No
    10068

    ..Arkadaslar bendede telkom Dvb 510 var..sembol rate 2500 un altındaki yayinların hıcbırısını cozmuyor..Bu cihazı alalı 4 yıl oldu..o zaman 350 dolardı..ama çift anten girişli dünyadakai ilk digital/anolog receiver oldugunu soylemişlerdi..bu dar dandlı sembolu 2500 un altında olan yayınları izleyebilmek için ..yeni versiyon yuklesem duzelirmi... [email protected] ...

  9. #9
    Member
    Giriş Tarihi
    13-03-2004
    Mekan
    34 İstanbul
    Yaş
    49
    Mesajlar
    99
    Kan Grubu
    A Rh ( - )
    Üye No
    6956

    selam arkadaslar ben aranıza yeni katıldım benim next 8000 receiver,im var ve buna master 4 yazılımını yukledim artık yeni yazılım yukleyemiyorum eski versiyonlarıda denedim olmadı rs232 kablosunun bozuk oldugunu dusunup degistirdim yine olmadı daha onceleri 3-4 defa yazılım yuklemistim bu cihaza simdi neden olmuyor anlamadım bu konuyla ilgili bilgin varsa yardımcı olursan sevinirim selamlar

  10. #10
    Advanced Member
    Giriş Tarihi
    12-11-2003
    Mekan
    34 İstanbul
    Yaş
    54
    Mesajlar
    5,617
    Kan Grubu
    AB Rh ( + )
    Üye No
    8

    sevgili husuna burada next icin bir cevap alabilecegini zannetmiyorum. sen iyisimi bunu next alaninda sor.
    cefriohm 2500 altindaki hicbir yayini cozmuyor derken neyi kastettin. bunlar zaten fta dir. sifre cozemezlerki. yayin almamayi kastetti isen be turksatta almadigi bir yayin oldugunu hatirlamiyorum. tabi 2 sene oncesinden bahsediyorum. 2 senedir de kardesim kullaniyor. onunda abi su kanallari gostermiyor diye bir sikayeti olmamisti.

  11. #11
    Average Member
    Giriş Tarihi
    16-02-2004
    Mekan
    66 Yozgat
    Yaş
    42
    Mesajlar
    443
    Üye No
    2920

    Unhappy

    telkom dvb 510 led yeşil yanıp kalıyor cihaz acılmıyor yardım lütfen

  12. #12
    Junior Member
    Giriş Tarihi
    12-04-2004
    Mekan
    01 Adana
    Yaş
    42
    Mesajlar
    42
    Kan Grubu
    0 Rh ( + )
    Üye No
    10568

    mrb arkadaşlar ben yeni katıldım telkom dvb 510 var şifreli yayınları çözme ihtimalim var mı? Muş gibi uzak bir yerden arkadaşınıza yardım edeceğinizi umut ediyorum

  13. #13
    Advanced Member
    Giriş Tarihi
    12-11-2003
    Mekan
    34 İstanbul
    Yaş
    54
    Mesajlar
    5,617
    Kan Grubu
    AB Rh ( + )
    Üye No
    8

    henuz yok arkadasim.

  14. #14
    Junior Member
    Giriş Tarihi
    07-02-2004
    Mekan
    04 Ağrı
    Yaş
    41
    Mesajlar
    45
    Üye No
    1922

    kosem 99 arkadaşım bu telkom dvb 510 a emu olayı çıkmadımı bi de diğer fta larda
    emu varmı ? saygılar

  15. #15
    Senior Member
    Giriş Tarihi
    20-02-2004
    Mekan
    Türkiye Dışı / Other Country
    Mesajlar
    920
    Kan Grubu
    A Rh ( + )
    Üye No
    3541

    mehebalar

    Alıntı Orijinal Mesaj Sahibi dostdost
    telkom dvb 510 led yeşil yanıp kalıyor cihaz acılmıyor yardım lütfen
    arkadaşım senin cihaza ilk baştan bakmak lazım. bu sorun yazılım yüklerkenmi oldu yoksa durduğu yerde yani müdahale tmedenmi?

    eğer yazılım yüklerken oldu ise yanlış yazılım yüklediğindendir. doğru yazılımı yüklemen gerekiyor. mail adresini pm atarsan sana yazılım ve nasıl olacağını yollarım.
    saygılarımla........

  16. #16
    Senior Member
    Giriş Tarihi
    20-02-2004
    Mekan
    Türkiye Dışı / Other Country
    Mesajlar
    920
    Kan Grubu
    A Rh ( + )
    Üye No
    3541

    bakın arkadaşlar bu d+a cihazlara yazılım yüklemeden önce dikkat edilmesi gereken yerler var. öncelikle ilk yazılım yaniş 456 yazılımını daha sonra en son yazılımı yüklemek gerekiyor. yanlız bir nokta var cihazın arka tuner outtaki voltaj ve mainboard no suna göre yazılımı değişiyor. dostdost arkadaşım bu hataya düşmüş. defakarca modlu veya en azında dosya eklemek için sayın bülenta tekcandan (admin) den rica ettim ama demekki bir bildiği varki kabul etmedi. bu imkan verilseydi hertürlü sorununuz ve yükleme açıklamalarını yazacaktım. kurukuru yazularda olmuyor. isteyen arkadaşlarım pm atabilir ben hepsini cevaplayabiliyorum. saygılarımla..........

  17. #17
    Starting Member
    Giriş Tarihi
    27-04-2004
    Mekan
    15 Burdur
    Yaş
    42
    Mesajlar
    7
    Kan Grubu
    0 Rh ( + )
    Üye No
    12049

    degerli hocam elimde telkom dvb 510 d/a var. Show tv'de kaldı(analog konumda). Tahminimce versiyon atmam gerek. Köşem 99 arkadaşımızın dediği yerden siteye ulaştım ve versiyon aldım fakat yükleme programı yok. Ne yapmam gerektiğini yazan bir metin yok. Bana yardımcı olur musunuz? Sitedeki tüm arkadaşlara saygılar(hastane)

  18. #18
    Starting Member
    Giriş Tarihi
    27-04-2004
    Mekan
    15 Burdur
    Yaş
    42
    Mesajlar
    7
    Kan Grubu
    0 Rh ( + )
    Üye No
    12049

    Wink

    :menani:degerli hocam elimde telkom dvb 510 d/a var. Show tv'de kaldı(analog konumda). Tahminimce versiyon atmam gerek. Köşem 99 arkadaşımızın dediği yerden siteye ulaştım ve versiyon aldım fakat yükleme programı yok. Ne yapmam gerektiğini yazan bir metin yok. Bana yardımcı olur musunuz? Sitedeki tüm arkadaşlara saygılar(hastane)

  19. #19
    New Member
    Giriş Tarihi
    19-03-2004
    Mekan
    07 Antalya
    Mesajlar
    21
    Kan Grubu
    0 Rh ( + )
    Üye No
    7734

    slm
    arkadaşım sorununu yazdığın bu kısmı baştan okusan zaten herşey yazılı kullanacağın kablo cihazın host konumuna alınması yazılımın ms-dos la olacağı önce restore yani 4.56 yükleneceğini sonra diğerinin yani zahmet olmazsa bi baştan okuyu ver kolay gelsin
    saygılar

  20. #20
    Awaiting Email
    Giriş Tarihi
    10-04-2004
    Yaş
    59
    Mesajlar
    134
    Üye No
    10324

    arkadaşlar bende dvb 510 var mainboard u 16MB03-2 haliyle depoya atmış olduğum yazılım 16mb01-3 içindi .şimdi 16MB03-2 ye göre yazılım lazım olunca eski arşvleri araştırdım yazılımı buldum başka arkadaşlarada lazım olur kanaatıyla depoya atacağım bilginiz olsun v4.56 ilk restore yazılımıdır yani arızaya düşen cihazlara öncelikle atılmalıdır (pc nizi M-DOS komut sisteminde çalıştırınız kablo tüm vestellerde kullanılan kablodur cihazı host konumuna getiriniz) ilk restore yazılımından sonra tekrar cihazı HOST konumuna getirip mainboardına göre yazılımını DFU tıklayarak yüklemeyi yapınız FUSE den çıkana kadar cihazı kapatmayınız yazılımları yanlış yükleden dolayı bir sorun yoktur ama yinede mainboardına göre yükleme yapınız 16MB03-2 yazılımı depoda
    bilginize

3 sayfadan, 1. sayfa 123 SonSon

Gönderme Kuralları

  • Yeni konu açamazsınız
  • Konuda cevap yazamazsınız
  • Eklenti yapamazsınız
  • Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
  •  
  • BB Kodları Açık
  • Smiley'ler Açık
  • Resim Kodları Açık
  • Video Kodları Açık
  • HTML Kodları Kapalı