Uydumarket Banner  

Gösterilen Mesajlar: 17 mesajdan 1 ile 17 arası

Konu: TeledÜnyadakİ Hd Kanallarin GÖrÜntÜsÜ Bozuk

  1. #1
    Member
    Giriş Tarihi
    24-08-2006
    Mekan
    34 İstanbul
    Yaş
    52
    Mesajlar
    61
    Kan Grubu
    0 Rh ( + )
    Üye No
    253863

    New Icon26 TeledÜnyadakİ Hd Kanallarin GÖrÜntÜsÜ Bozuk



    Arkadaşlar selam ne yapsam ne etsem HD Kanallar da görüntü bozuk. Gerçi ben eski televizyon kullanıyorum. Kablo tv Tuner'i var . HD Set TOP Box cihazında bir türlü HD kanallardaki mozaikleşme bitmedi. Servis geldi SD yayınlar cam gibi ama HD'ler hep sorunlu hep sorunlu. Görüntüler donuyor ,mozaikleşiyor.
    Şimdi sorum şu acaba eski bir televizyon kullandığım içinmi bu böyle. Yoksa evime yeni bir Full HD LCD Tv yada PLAZMA aldığımda bu sorun düzelecekmi.Bu tür tv ler kullanıldığında bu çatlamalar ,mozaikleşmeler olmayacakmı ?
    Cevaplarınızı bekliyorum.....

  2. #2
    Senior Member
    Giriş Tarihi
    15-10-2007
    Mekan
    34 İstanbul
    Yaş
    50
    Mesajlar
    587
    Kan Grubu
    0 Rh ( + )
    Üye No
    391034

    cevabı kendiniz vermişsiniz zaten. hd kutuyu da herhalde böyle bir niyetiniz olduğu için aldınız. bence en azından hd ready bir tv alıp o güzelliğini tadını çıkarmaya başlayın. full hd'ye fazla para vermeyi düşünmeyin derim. zaten full hd bir yayın hiçbir yerde yok. olsa bile aradaki farkı algılamanın çok kolay olmadığını söylüyorlar. forumda bu konuda çok bilgi var.

  3. #3
    Member
    Giriş Tarihi
    13-12-2007
    Mekan
    34 İstanbul
    Yaş
    51
    Mesajlar
    115
    Üye No
    405877

    Alıntı Orijinal Mesaj Sahibi kazakov Mesajı Göster
    Arkadaşlar selam ne yapsam ne etsem HD Kanallar da görüntü bozuk. Gerçi ben eski televizyon kullanıyorum. Kablo tv Tuner'i var . HD Set TOP Box cihazında bir türlü HD kanallardaki mozaikleşme bitmedi. Servis geldi SD yayınlar cam gibi ama HD'ler hep sorunlu hep sorunlu. Görüntüler donuyor ,mozaikleşiyor.
    Şimdi sorum şu acaba eski bir televizyon kullandığım içinmi bu böyle. Yoksa evime yeni bir Full HD LCD Tv yada PLAZMA aldığımda bu sorun düzelecekmi.Bu tür tv ler kullanıldığında bu çatlamalar ,mozaikleşmeler olmayacakmı ?
    Cevaplarınızı bekliyorum.....
    Tv'niz ile bir alakası yok. Sorun muhtemelen sinyal seviyenizin düşük olmasından kaynaklanıyor.

    HD yayınları sorunsuz seyredebilmeniz için sinyal seviyenizin min. %65 olması gerekiyor.

    Zira ben sorunsuz seyretmekteyim.

  4. #4
    Senior Member
    Giriş Tarihi
    15-10-2007
    Mekan
    34 İstanbul
    Yaş
    50
    Mesajlar
    587
    Kan Grubu
    0 Rh ( + )
    Üye No
    391034

    Alıntı Orijinal Mesaj Sahibi agrimo Mesajı Göster
    Tv'niz ile bir alakası yok. Sorun muhtemelen sinyal seviyenizin düşük olmasından kaynaklanıyor.

    HD yayınları sorunsuz seyredebilmeniz için sinyal seviyenizin min. %65 olması gerekiyor.

    Zira ben sorunsuz seyretmekteyim.
    HD yayını doğru dürüst görebilmek için HDMI çıkışı lazım. TV, eskiymiş. Belki 20 yıllık. Kim bilir. HD yayının tadı tüplü tv'de çıkmıyor sonuç olarak.

  5. #5
    Member
    Giriş Tarihi
    24-08-2006
    Mekan
    34 İstanbul
    Yaş
    52
    Mesajlar
    61
    Kan Grubu
    0 Rh ( + )
    Üye No
    253863

    Tamam anlıyorum ama 12 yıllık bir Arçelik tv ile seyrediyorum. Yayının yırtılmasının sebebi gerçekten tv den mi kaynaklanıyor yoksa sinyal seviyesindenmi. Sinyal seviyemi sinyal metre ile ölçtüler doğru seviyeye çektiler.
    Ama yine diyorum HD yayınlardaki yırtılmanın kesin sebebi nedir. Sinyalmi televizyonmu?

  6. #6
    Senior Member
    Giriş Tarihi
    15-10-2007
    Mekan
    34 İstanbul
    Yaş
    50
    Mesajlar
    587
    Kan Grubu
    0 Rh ( + )
    Üye No
    391034

    Valla kutu için güncellemeler çıkmadan önce zaman zaman yeni tv'lerde de pikselleşme oluyordu, donmalar yaşanıyordu ama anlıktı. seyrek oluyordu. siz, görüntünün genel kalitesi iyi değil diyorsunuz. yani tv'niz sanki hd sinyali iyi işleyemiyor gibi bir durum var.

    yine de güncelleme yapıp yapmadığınızı tekrar sorayım.

  7. #7
    Banned Member
    Giriş Tarihi
    06-12-2007
    Mekan
    35 İzmir
    Yaş
    32
    Mesajlar
    232
    Kan Grubu
    A Rh ( + )
    Üye No
    404748

    Alıntı Orijinal Mesaj Sahibi kazakov Mesajı Göster
    Tamam anlıyorum ama 12 yıllık bir Arçelik tv ile seyrediyorum. Yayının yırtılmasının sebebi gerçekten tv den mi kaynaklanıyor yoksa sinyal seviyesindenmi. Sinyal seviyemi sinyal metre ile ölçtüler doğru seviyeye çektiler.
    Ama yine diyorum HD yayınlardaki yırtılmanın kesin sebebi nedir. Sinyalmi televizyonmu?
    Komşu veya tanıdıklarından yarım saatlik bi test amaçlı HD ready veya varsa FULL HD tv'sini al, tak, neymiş sorun anlarsın. Denemeden bazen elektronik aletleri vs. anlamak mümkün olamayabiliyor. Fakat benim görüşüm, Boşuna HD yayın dememişler, boşunada TV'lerini çıkartmamışlar =)

  8. #8
    Average Member
    Giriş Tarihi
    07-01-2006
    Mekan
    34 İstanbul
    Mesajlar
    474
    Kan Grubu
    A Rh ( + )
    Üye No
    173325

    Alıntı Orijinal Mesaj Sahibi HULKBABA- Mesajı Göster
    Komşu veya tanıdıklarından yarım saatlik bi test amaçlı HD ready veya varsa FULL HD tv'sini al, tak, neymiş sorun anlarsın. Denemeden bazen elektronik aletleri vs. anlamak mümkün olamayabiliyor. Fakat benim görüşüm, Boşuna HD yayın dememişler, boşunada TV'lerini çıkartmamışlar =)
    Bencede eş dost dan bir lcd bul 10 15 dklık dene. Bulamassan bana yakınsan ben yardımcı olurum. Bostancı tarafındaysan :)

  9. #9
    Senior Member
    Giriş Tarihi
    15-10-2007
    Mekan
    34 İstanbul
    Yaş
    50
    Mesajlar
    587
    Kan Grubu
    0 Rh ( + )
    Üye No
    391034

    Koca LCD yerinden çıkar mı yahu? Ya taşırken bir yeri çizilse? Al başına belayı. Samimi olduğun arkadaşın bir şey demese evliyse eşi, ailesiyle yaşıyorsa anası babası... yeni tv alsa daha iyi bence.

  10. #10
    Member
    Giriş Tarihi
    13-12-2007
    Mekan
    34 İstanbul
    Yaş
    51
    Mesajlar
    115
    Üye No
    405877

    TV'nin görüntü işlemesiyle ne alakası var Allah aşkına?

    Sonuç olarak scart kablo ile bağlı ve maksimum 576p çözünürlük iletiliyor STB'den.

    Yani görüntü HD imiş SD imiş bir şey farketmez ki.

    Eğer görüntü bozuk ise sinyal seviyesinden başka bir sebebi olamaz bence.

  11. #11
    Member
    Giriş Tarihi
    26-06-2008
    Mekan
    34 İstanbul
    Mesajlar
    170
    Kan Grubu
    A Rh ( + )
    Üye No
    441532

    dün teledünyanın yerine gittiğimde orda 3 tüplü tv vardı ve birinde eurosport hd vardı.. hata olarak sadece görüntüde bir miktar titreme ve 1:1 maping olamadığı için diagonal çizgilerde basamaklaşma sorunu vardı. onun haricinde bahsettiğini gibi pixelleşme veya donma yoktu. bahsettiğiniz problem yeterli mbit/sec elde edilemediğinde olur ve sizinde dediğiniz gibi öncelikle hd gibi yüksek bant genişliği isteyen kanallarda olur.. sinyal seviyesini ölçtürmenizi öneririm.

  12. #12
    Senior Member
    Giriş Tarihi
    15-10-2007
    Mekan
    34 İstanbul
    Yaş
    50
    Mesajlar
    587
    Kan Grubu
    0 Rh ( + )
    Üye No
    391034

    Alıntı Orijinal Mesaj Sahibi agrimo Mesajı Göster
    TV'nin görüntü işlemesiyle ne alakası var Allah aşkına?

    Sonuç olarak scart kablo ile bağlı ve maksimum 576p çözünürlük iletiliyor STB'den.

    Yani görüntü HD imiş SD imiş bir şey farketmez ki.

    Eğer görüntü bozuk ise sinyal seviyesinden başka bir sebebi olamaz bence.
    Kaliteli scart kablo ile denese ne olur peki?

  13. #13
    Member
    Giriş Tarihi
    13-12-2007
    Mekan
    34 İstanbul
    Yaş
    51
    Mesajlar
    115
    Üye No
    405877

    Alıntı Orijinal Mesaj Sahibi lektem Mesajı Göster
    Kaliteli scart kablo ile denese ne olur peki?
    SD yayınları daha iyi gösterir herhalde.

    Ancak HD yayındaki bozukluğu düzeltmez.

    Konuyu açan arkadaş Sinyal Seviyesinin ve Sinyal Kalitesinin yüzde kaç olduğunu belirtse daha kolay bir sonuca ulaşılacak sanırım.

  14. #14
    Member
    Giriş Tarihi
    20-07-2006
    Mekan
    34 İstanbul
    Mesajlar
    122
    Üye No
    241641

    ben 8 yıllık tüplü 72 ekran sony trinitrona S-video kablosu ile bağladım. görüntü gayet güzeldi.(natgeo HD ve eurosport HD) kanallarda. sendeki mozaikleşme problemi konusunda da ancak cihazı lcd ye bağlayarak çözebilirsin. televizyonun yüksek çözünürlüklü yayını downscale yapamıyor olabilir. veya cihazın hd çözücüsünde bir problem olabilir.
    bence git bir teknosaya (kablo tv şebekesi olan) ben bi hd tv almak istiyorum ama teledünya HD kanallarının tvde nasıl olacağını görmem lazım de. benim cihazımı bir deneyebilirmisiniz? hesabı :)

  15. #15
    Member
    Giriş Tarihi
    05-12-2004
    Mekan
    10 Balıkesir
    Mesajlar
    220
    Kan Grubu
    A Rh ( + )
    Üye No
    48554

    Arkadaşlar ben mi yanlış anladım yoksa boşuna lcd'ye para vermeye gerek yokmu,yani teledünyadaki hd yayınlar tüplü tv lerde seyredilebiliyor mu ?Cevap evet se sd yayına göre görüntü kalitesinde tüplü tv de bir değişiklik gözlenebiliyor mu ?

  16. #16
    Average Member
    Giriş Tarihi
    20-10-2005
    Mekan
    34 İstanbul
    Mesajlar
    390
    Kan Grubu
    0 Rh ( + )
    Üye No
    142558

    Seyrediliyor tabi.Bende de 70 ektan tüplü tv var.Gayet güzel seyrediliyor.Ama lcd ve ya plazmada eminim daha güzel seyredilir.Özellikle hd natgeo ve esp hd cillop gibidir.Yani boşuna lcd ye para verilmiyor.

  17. #17
    Member
    Giriş Tarihi
    24-08-2006
    Mekan
    34 İstanbul
    Yaş
    52
    Mesajlar
    61
    Kan Grubu
    0 Rh ( + )
    Üye No
    253863

    Arkadaşlar Full HD tv de test yaptık yine mozaikleşme var .Sinyal seviyesi düşük.


Gönderme Kuralları

  • Yeni konu açamazsınız
  • Konuda cevap yazamazsınız
  • Eklenti yapamazsınız
  • Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
  •  
  • BB Kodları Açık
  • Smiley'ler Açık
  • Resim Kodları Açık
  • Video Kodları Açık
  • HTML Kodları Kapalı