Uydumarket Banner  

4 sayfadan, 1. sayfa 1234 SonSon
Gösterilen Mesajlar: 61 mesajdan 1 ile 20 arası

Konu: Marantz PM7001 / Roksan Kandy LIII hangisi?

  1. #1
    Junior Member
    Giriş Tarihi
    31-07-2005
    Mekan
    35 İzmir
    Yaş
    41
    Mesajlar
    43
    Üye No
    121655

    Marantz PM7001 / Roksan Kandy LIII hangisi?Roksan alındı



    Merhaba,
    RS6 hoparlorler yarın elimde olacak..Yarın ampli işini de bitirmek istiyorum..
    Hangisini tercih etmek daha iyi olur?

    Kaynak şimdilik dvd-player..ileride ucuz bir DAC alıp PC ve dvd player'i dac üzerinden geçirip amfi'ye gireceğim..yani uzun bir süre cd-player almayı düşünmüyorum..

    Fiyat olarak marantz 1.000 tl roksan 1.500 tl civarında..

    Teşekkürler
    Düzenleyen CaRaBeeN : 19-02-2009 at 10:14 Sebep: Başlık değişikliği

  2. #2
    Senior Member
    Giriş Tarihi
    29-11-2005
    Mekan
    34 İstanbul
    Yaş
    47
    Mesajlar
    878
    Kan Grubu
    0 Rh ( + )
    Üye No
    159489

    Her iki modelide kullandım,ikiside başarılı amfiler tarzları farklı Roksan doğal güçlü ve gövdeli çalar piştikçe güzelleşir,Marantz yumuşak ve detaylıdır hafif parlak şekerli bir sese sahiptir.
    Sonuçta en doğrusu dinleyerek sizin karar vermenizdir...

  3. #3
    Advanced Member
    Giriş Tarihi
    07-04-2006
    Mekan
    34 İstanbul
    Yaş
    61
    Mesajlar
    3,169
    Kan Grubu
    0 Rh ( + )
    Üye No
    205254

    tartışmasız ROKSAN elbette..

  4. #4
    Advanced Member
    Giriş Tarihi
    24-02-2004
    Mekan
    34 İstanbul
    Mesajlar
    1,340
    Üye No
    4271

    ..............
    Düzenleyen ahmahm : 07-07-2009 at 16:01

  5. #5
    Advanced Member
    Giriş Tarihi
    24-02-2004
    Mekan
    34 İstanbul
    Mesajlar
    1,340
    Üye No
    4271

    Anfileri denerken bakır kablo ve interconnect kullanın...

  6. #6
    Junior Member
    Giriş Tarihi
    31-07-2005
    Mekan
    35 İzmir
    Yaş
    41
    Mesajlar
    43
    Üye No
    121655

    Roksan ile RS8 bende dinlemiştim..çok beğenmiştik..kıyasladığımız diğer amfi Onkyo 9155 gibi giriş seviyesi bir amfi olduğundan Roksan tabiki çok bariz iyi gelmişti

    RS6 ise Marantz PM6002 ile dinledim yanlış hatırlamıyorsam..O da hoşuma gitmişti..

    Roksan Kandy'nin karşılığı elbet değil Marantz'ın bu serileri..Ama işte arada %50 fiyat farkı olunca düşünüyor insan..

    Bakalım belki Roksan'da biraz daha indirim bulabilirsem 1.300 tl gibi bir rakama düşerse ozaman çokta düşünmeye gerek kalmaz ne dersiniz?



    Bu arada 2005'te üye olupta ilk mesajı atıyor görünmekte hoş olmuş :)
    Düzenleyen CaRaBeeN : 17-02-2009 at 17:16

  7. #7
    Advanced Member
    Giriş Tarihi
    01-10-2006
    Mekan
    34 İstanbul
    Yaş
    60
    Mesajlar
    1,002
    Üye No
    268545

    Alıntı Orijinal Mesaj Sahibi vintage Mesajı Göster
    tartışmasız ROKSAN elbette..
    Bencede.

  8. #8
    Advanced Member
    Giriş Tarihi
    20-09-2004
    Mekan
    34 İstanbul
    Yaş
    49
    Mesajlar
    4,664
    Üye No
    29460

    Alıntı Orijinal Mesaj Sahibi XERSES Mesajı Göster
    Bencede.
    Kesinlikle katılıyorum...

  9. #9
    Member
    Giriş Tarihi
    07-02-2008
    Mekan
    34 İstanbul
    Yaş
    60
    Mesajlar
    109
    Kan Grubu
    B Rh ( + )
    Üye No
    416871

    Exposure 2010 S 'i dinledim sesi çoook hoşuma gitmişti. Actual power'da dinleyin derim fiyatta size uygun gibi
    Bir de primare 21 kendi fiyatlarında iyiler.

  10. #10
    Advanced Member
    Giriş Tarihi
    01-10-2006
    Mekan
    34 İstanbul
    Yaş
    60
    Mesajlar
    1,002
    Üye No
    268545


    bunuda düşünün derim fiyat farkı az ama üst model.

  11. #11
    Junior Member
    Giriş Tarihi
    31-07-2005
    Mekan
    35 İzmir
    Yaş
    41
    Mesajlar
    43
    Üye No
    121655

    Dün RS6'lar geldi..Macera aramayalım dedik ve Roksan'ı da aldık eve geldik..
    DVD player ve 15 tl'lik 1m techlink marka RCA kablo ile Cd-in e bağladık
    Hoparlor kabloları da metresi 6 mı 8 tl mi ne gümüş 2x2 lik kabloları soyup direk bağladık..
    Dandik bir kopya cd ile hemen denedik sonuç hüsran tabi :)

    Sonra Pc'yi yine cd-in'e bağladım..kaliteli flac kayıtlarda aletler kendini göstermeye başladı..
    Tabi daha 2 cihazda sıfır km..Pişmelerini bekleyeceğiz bakalım..

    Yanlız benim DAC işini sanırım daha çabuk halletmem lazım..

  12. #12
    Average Member
    Giriş Tarihi
    21-02-2006
    Mekan
    41 Kocaeli
    Mesajlar
    409
    Kan Grubu
    B Rh ( + )
    Üye No
    189822

    Alıntı Orijinal Mesaj Sahibi CaRaBeeN Mesajı Göster
    Dün RS6'lar geldi..Macera aramayalım dedik ve Roksan'ı da aldık eve geldik..
    DVD player ve 15 tl'lik 1m techlink marka RCA kablo ile Cd-in e bağladık
    Hoparlor kabloları da metresi 6 mı 8 tl mi ne gümüş 2x2 lik kabloları soyup direk bağladık..
    Dandik bir kopya cd ile hemen denedik sonuç hüsran tabi :)

    Sonra Pc'yi yine cd-in'e bağladım..kaliteli flac kayıtlarda aletler kendini göstermeye başladı..
    Tabi daha 2 cihazda sıfır km..Pişmelerini bekleyeceğiz bakalım..

    Yanlız benim DAC işini sanırım daha çabuk halletmem lazım..
    İyi günlerde kullanınız,seçimleriniz isabetli olmuş...RS6 ve Roksan pişsede,uyumlu bir kaynak olmadan kendilerini gösteremeyecekler.

    Bence de Dac işini çabuk halletmeniz lazım :)

  13. #13
    Senior Member
    Giriş Tarihi
    29-11-2005
    Mekan
    34 İstanbul
    Yaş
    47
    Mesajlar
    878
    Kan Grubu
    0 Rh ( + )
    Üye No
    159489

    Sakin kafayla akşam vakti test yapın,ne kadar iyi bir sistem aldığnızı daha iyi anlarsınız,ilk dinlediğinizde beklenti çok olduğu için yanıltıcı olabiliyor,zamanla çok seveceksiniz...

  14. #14
    Member
    Giriş Tarihi
    02-03-2005
    Mekan
    35 İzmir
    Yaş
    46
    Mesajlar
    104
    Üye No
    78368

    Alıntı Orijinal Mesaj Sahibi CaRaBeeN Mesajı Göster
    Dün RS6'lar geldi..Macera aramayalım dedik ve Roksan'ı da aldık eve geldik..
    DVD player ve 15 tl'lik 1m techlink marka RCA kablo ile Cd-in e bağladık
    Hoparlor kabloları da metresi 6 mı 8 tl mi ne gümüş 2x2 lik kabloları soyup direk bağladık..
    Dandik bir kopya cd ile hemen denedik sonuç hüsran tabi :)

    Sonra Pc'yi yine cd-in'e bağladım..kaliteli flac kayıtlarda aletler kendini göstermeye başladı..
    Tabi daha 2 cihazda sıfır km..Pişmelerini bekleyeceğiz bakalım..

    Yanlız benim DAC işini sanırım daha çabuk halletmem lazım..
    İyi günlerde , güle güle kullanın .

  15. #15
    Senior Member
    Giriş Tarihi
    11-11-2005
    Mekan
    41 Kocaeli
    Mesajlar
    934
    Üye No
    150907

    Hayırlı olsun caranbeen ,
    Kaynak olarak bilgisayar tabanlı gitmeyi düşünüyorsan 1 senedir kullandığım ve geçen hafta kaynak değişimine gittiğim için boşa çıkan M-Audio 24/96 Audiophile Usb model pro-audio bir cihaz var .Dediğim gibi 1 senedir kullandığım ve yanma sürecini çoktan tamamlamış bir cihazdır, 1 seneye yakında compel garantisi vardır. Son olarak bilgisayardan film izliyorsan ve avr bir anfin varsa kartın spdif çıkışı olduğu için coaxial kablo ile girebilirsin.

    Buradanda özelliklere bakabilirsin .

  16. #16
    Junior Member
    Giriş Tarihi
    31-07-2005
    Mekan
    35 İzmir
    Yaş
    41
    Mesajlar
    43
    Üye No
    121655

    Teşekkürler,

    DAC için giriş çıkışları tam anlayamadım
    HTPC -> DAC
    Dvd player -> DAC
    DAC -> Stereo amp.

    İleride bir de AVR eklemeyi planlıyorum sisteme..Sizdeki cihaz ozaman da giriş çıkış anlamında yeterli olacak mıdır?


    10 mesaj sayım dolsaydı foto ekleyecektim neyse ilerleyen günlerde eklerim :smiles16:

  17. #17
    Senior Member
    Giriş Tarihi
    11-11-2005
    Mekan
    41 Kocaeli
    Mesajlar
    934
    Üye No
    150907

    Bu cihazı kullanırken usb 2.0 bağlantısıyla bilgisayardan başka bir kaynak kullanmıyorsunuz.Yani cd-dvd player kullanmayacaksınız,bilgisayarınızda kayıtlı mp3-flac-24 bit 96 khz kadar olan studio master parçalarınızı foobar2000 gibi dijital bir player ile çalabilirsiniz.Bilgisayardan usb ile karta giriyorsunuz 2 rca çıkışı ile stere amp,spdif coax çıkışı ile avr amp (hemen hemen hepsinde coax giriş oluyor) girersiniz ve dijital taşımış olursunuz.

    Bir ekleme yapayım,cihazın asio desteği olduğu için farklı çözünürlükte parçalar arasında geçiş yaparken manual bir ayar yapmanıza gerek kalmaz,otomatik gerçekleşir.
    Düzenleyen fizmitli : 19-02-2009 at 15:07

  18. #18
    Junior Member
    Giriş Tarihi
    31-07-2005
    Mekan
    35 İzmir
    Yaş
    41
    Mesajlar
    43
    Üye No
    121655

    Anladım ancak ben dvd-player'ı da DAC üzerinden geçip stereo amp.e girmeyi ve böylece dvd-player'ın cdplay kalitesini yükseltmeyi de hedefliyorum..

  19. #19
    Senior Member
    Giriş Tarihi
    11-11-2005
    Mekan
    41 Kocaeli
    Mesajlar
    934
    Üye No
    150907

    Tekrar hayırlı olsun, selamlar ...

  20. #20
    Member
    Giriş Tarihi
    01-03-2006
    Mekan
    01 Adana
    Mesajlar
    125
    Üye No
    192758

    Hayırlı olsun. Bende RS6 ile Cambridge Audio 640A ile sürüyorum ve gayet memnunum. Tabiki Roksanla daha memnun kalırsınz. Pişme süresini hızlandırmak için Kharma burn cd kullanabilirsiniz...

4 sayfadan, 1. sayfa 1234 SonSon

Gönderme Kuralları

  • Yeni konu açamazsınız
  • Konuda cevap yazamazsınız
  • Eklenti yapamazsınız
  • Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
  •  
  • BB Kodları Açık
  • Smiley'ler Açık
  • Resim Kodları Açık
  • Video Kodları Açık
  • HTML Kodları Kapalı