Uydumarket Banner  

Gösterilen Mesajlar: 17 mesajdan 1 ile 17 arası

Konu: zoomx5

  1. #1
    Senior Member
    Giriş Tarihi
    29-01-2004
    Mekan
    66 Yozgat
    Mesajlar
    599
    Kan Grubu
    0 Rh ( + )
    Üye No
    1193

    zoomx5



    arkadaşlar ben bir tane zoomx5 modem aldım henüz adsl baglanmadı ama baglayacaklarını söylediler ben onlar hattı baglamadan hazır olmasını istiyorum bunun için modemin püf noktalarını anlata bilirmisiniz.ben söyle bir gezdim ayarlarındada baya fonksiyonlu bir cihaz.birde diyer makinalarım agdan baglanırken özel bir ayar istiyecekmi yani alt ag maskesi felan vermem gerekiyormu
    saygılarımla

  2. #2
    Advanced Member
    Giriş Tarihi
    16-12-2003
    Mekan
    35 İzmir
    Mesajlar
    2,307
    Üye No
    70

    Cihaz DHCP destekli zaten.(Dynamic Host Configuration Protocol).

    IP numaralarını, alt ağ maskesi, gateway falan otomatik atar. O yönden elle bir ayar yapmaya gerek kalmaz. Ayrıca merakımı celb etti. Location Çorum yazıyor, var mı oralarda ADSL ?
    Düzenleyen machinemantr : 23-03-2004 at 13:39

  3. #3
    Forum Administrator
    Giriş Tarihi
    15-05-2002
    Mekan
    34 İstanbul
    Yaş
    52
    Mesajlar
    17,512
    Kan Grubu
    A Rh ( + )
    Üye No
    1

    Diğer makinaların Default Gateway ayarına modemin IP'si olan 10.0.0.2 yi vermelisin.Ayrıca bilmediğin yerleri sakın elleme,sadece yapacağın tek ayar (en azından şimdilik) kullanıcı adı ve encapsulation'un olduğu ilk ekrandır.

    Bende kullanıyorum X5 ve çok çok pro bir alet,açıldığında hattın daha detaylı bilgi verebilirim sorun değil.Çünki bazı makinalar alt yapıya göre ayar isteyebiliyor,mesela bazen ethernet tarafınada DNS'leri yazmak gerekiyor falan filan...

    Sevgiler

  4. #4
    Senior Member
    Giriş Tarihi
    29-01-2004
    Mekan
    66 Yozgat
    Mesajlar
    599
    Kan Grubu
    0 Rh ( + )
    Üye No
    1193

    teşekkürler arkadaşlar insallah hemen su hattı verillerde bende su çileden kurtulurum
    saygılarımla

  5. #5
    Moderator
    Giriş Tarihi
    22-01-2004
    Mekan
    34 İstanbul
    Yaş
    60
    Mesajlar
    23,929
    Üye No
    149

    seydiyücel....bizim oralarada ( İstanbul-Sarıyer) nihayet ADSL hizmeti gelmeye başladı , bakalım Port varsa bende almayı düşünüyorum... Zoomx5'i Modem'i kaça aldın ?

  6. #6
    Advanced Member
    Giriş Tarihi
    12-11-2003
    Mekan
    06 Ankara
    Mesajlar
    5,483
    Üye No
    12

    Bir iki pc ye adsl yi paylaştırmayı düşünüyorsanız x5 almanızın gereği yok. Zoom x4 işinizi fazlası ile görür.


  7. #7
    Moderator
    Giriş Tarihi
    22-01-2004
    Mekan
    34 İstanbul
    Yaş
    60
    Mesajlar
    23,929
    Üye No
    149

    qwerty....Link için sağol....bir nefeste okudum , çokta matrak yazmış yazan....açıkçası biz zaten şirkette 5551 X4 kullanıyoruz , ama tabii Hub üzerinden dağılıyor....yazıda belirttiği gibi 5554 X4 için $ 30+ Kdv fazla vereceğime , yarı fiatına 8'li Hub ile halletmek daha mantıklı geldi bana....hatta şirkette eski bir Hub olacak , ama 10 Mbps.....bugün Telekom'a Başvuruyu yaptım , bakalım ne olacak ???

  8. #8
    Average Member
    Giriş Tarihi
    22-01-2004
    Mekan
    34 İstanbul
    Yaş
    55
    Mesajlar
    268
    Kan Grubu
    0 Rh ( + )
    Üye No
    223

    zoom x5 i geçen pazar aldım 127 dolar peşin fiyatına kredi kartına 6 takit yapıyorlar ....yer şirket vermiyim reklam filan olmasın......
    8 günlük modemle bakışmamız bugün nihayet sona erdi .Telekom hattımda fiziksel çalışmasını sonunda bitirdi.Galiba hattıma greyder dozer soktular ..... Bülent bey ; zoom x5 için detaylı bilgi verebileceğinizi yazmışsınız... rica etsek ,zamanınız varsa tabii.....şimdilik teşekkürler .. sağlıklı mutlu günler

  9. #9
    Advanced Member
    Giriş Tarihi
    12-11-2003
    Mekan
    06 Ankara
    Mesajlar
    5,483
    Üye No
    12

    Hedo x4 x5 seçeneği sizin ihtiyacanıza göre seçime kalmış bir şey..
    Darkhardware ülkemizin aklıbaşında inceleme yapann birkaç donanım sitesinden birisi. Orada da moderatör olduğum için siteyi övdüğümü sanmayın sitesini incelerseniz size bir fikir verecektir.
    Zoom x4 incelemesini yazan Hakan arkadaşımız da fazla ciddi ve teknik incelemelerden okuyucu skılmasın diye eskiden Pc World Türkiye de espirili yazıları ile tanınan Niso levistas tarzında yazmış.,ediğiniz gibi bir çırpıda okunuyor.
    Modem ler teknosalarda ayrıca Bimekste Worldcard a peşin fiyatına taksitle satılıyor .Diğer online satış yapan sitelerdede mevcut.

  10. #10
    Moderator
    Giriş Tarihi
    22-01-2004
    Mekan
    34 İstanbul
    Yaş
    60
    Mesajlar
    23,929
    Üye No
    149

    Unhappy

    woixt - çeşitli sitelerde dolaşırken en iyi fiat Zoom X4 için $ 105 + KDV , X5 için $ 129 + KDV gördüm , sen iyi fiata almışsın , nerden aldıysan reklamını yapta bizde öğrenelim....:) :)

    Bu arada enteresan bir ürün gördüm , US ROBOTICS ADSL MODEM/WI-FI ROUTER ACCESS POINT , biraz pahalı $ 170+Kdv cıvarı , ama wireless dağıtım için ideal - üçü bir arada - performansı için bilgi yada ilgili Link veren olursa sevinirim....

    Wireless olarak Notebook'ta kullanmayı düşünüyorum.

    Ahh kafam ahhh...GPRS bağlantısı için gidip Nokia D211 almıştım , şimdi onunda yeni Modeli çıkmış - Nokia D211 801.11 WLAN +GSM+GPRS PCMCIA Kart ( 264 € ) hemde 300m mesafede çalışıyor.....e ben şimdi elimdekini ne yapcam... :devilprv: ...

  11. #11
    Average Member
    Giriş Tarihi
    22-01-2004
    Mekan
    34 İstanbul
    Yaş
    55
    Mesajlar
    268
    Kan Grubu
    0 Rh ( + )
    Üye No
    223

    Mahsuru yok ise alakamda olmamasına rağmen Kadıkoy < pc gold> dan aldım..


    bascudada 128
    m.köy ay bilgisayarda :127

  12. #12
    Moderator
    Giriş Tarihi
    22-01-2004
    Mekan
    34 İstanbul
    Yaş
    60
    Mesajlar
    23,929
    Üye No
    149

    Ok....sağol....her zaman yeni adresler - yeni linkler lazım , nerde ne zaman işe yarayacağı belli olmaz....

  13. #13
    Average Member
    Giriş Tarihi
    16-12-2003
    Mekan
    07 Antalya
    Yaş
    52
    Mesajlar
    380
    Kan Grubu
    A Rh ( + )
    Üye No
    37

    arkadaslar bende elimdeki 5510 u verip x4 veya x5 alicam cocuklar da internet tadina vardilar ( yas 6 ve 3.5)devamli benim pc isgal altinda cumartesi onlara bir bilgisayar ayarliyacagiz artik bu ara x4 ile x5 arasinda sadece 1 tek port farki mi var????? yoksa ayrica bir oezelik var mi???? peki wireless yapmak istedigimizde ayrica laptop veya pc ye bir alici anten gibi bir sey takmak gerek onun fiyatini bilen varmi??? bu arada dikkatimi ceken bir sey var almanyada sanki bu cihazlarin fiyati daha cazip gibi geldi bana ne dersiniz????
    iki hafta sonra bir dubai gezim olacak oradan belki uygun fiyata buluruz
    sevgiler

  14. #14
    Forum Administrator
    Giriş Tarihi
    15-05-2002
    Mekan
    34 İstanbul
    Yaş
    52
    Mesajlar
    17,512
    Kan Grubu
    A Rh ( + )
    Üye No
    1

    X4 ve X5 %100 aynı,sadece X5 in üzerinde 4 port switch var ama splitter yok,splitter ayrı gelir.

    Eğer wirelles düşünüyorsanız bence USRoboticc alın.Herşeyi hazır geliyor....Hel ADSL hem Wirelles Lan.

    Sevgiler

  15. #15
    Forum Administrator
    Giriş Tarihi
    15-05-2002
    Mekan
    34 İstanbul
    Yaş
    52
    Mesajlar
    17,512
    Kan Grubu
    A Rh ( + )
    Üye No
    1

    burada wirelles olan USRobotics'i koydum.Çok kaliteli ve kablo derdi yok.



    Sevgiler

  16. #16
    Senior Member
    Giriş Tarihi
    29-01-2004
    Mekan
    66 Yozgat
    Mesajlar
    599
    Kan Grubu
    0 Rh ( + )
    Üye No
    1193

    Arkadaşlar sonunda adsl verildi 2 gündür kullanıyoruz bugun allah kısmet ederse aldıgımız hız yani1024 hizmetini verecek 2 gündür128 kullanıyorduk.bir iki arkadaşımın sorularına cevab veriyi forma bir süredir girmemiştim.
    @machinemantr
    milli egitimin verdigi adsl hatları vardı ama 2 gün önce bizlerde kavuştuk sonunda.
    @hedo
    zom 5554 x5 eth 110+kdv
    tabiki bayi fiyatı
    Düzenleyen seydiyucel : 19-04-2004 at 21:19

  17. #17
    Member
    Giriş Tarihi
    19-02-2005
    Mekan
    34 İstanbul
    Yaş
    56
    Mesajlar
    202
    Kan Grubu
    0 Rh ( + )
    Üye No
    74862

    Alıntı Orijinal Mesaj Sahibi lee Mesajı Göster
    arkadaslar bende elimdeki 5510 u verip x4 veya x5 alicam cocuklar da internet tadina vardilar ( yas 6 ve 3.5)devamli benim pc isgal altinda cumartesi onlara bir bilgisayar ayarliyacagiz artik bu ara x4 ile x5 arasinda sadece 1 tek port farki mi var????? yoksa ayrica bir oezelik var mi???? peki wireless yapmak istedigimizde ayrica laptop veya pc ye bir alici anten gibi bir sey takmak gerek onun fiyatini bilen varmi??? bu arada dikkatimi ceken bir sey var almanyada sanki bu cihazlarin fiyati daha cazip gibi geldi bana ne dersiniz????
    iki hafta sonra bir dubai gezim olacak oradan belki uygun fiyata buluruz
    sevgiler
    arkadaşım benim 5510 zom modemim var fakat driver lağzım yardımcı olurasan sevinirim teşşekkür


Gönderme Kuralları

  • Yeni konu açamazsınız
  • Konuda cevap yazamazsınız
  • Eklenti yapamazsınız
  • Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
  •  
  • BB Kodları Açık
  • Smiley'ler Açık
  • Resim Kodları Açık
  • Video Kodları Açık
  • HTML Kodları Kapalı