Uydumarket Banner  

Gösterilen Mesajlar: 12 mesajdan 1 ile 12 arası

Konu: Lütfen yardımcı olun pleasssee

  1. #1
    Member
    Giriş Tarihi
    22-08-2004
    Mekan
    55 Samsun
    Yaş
    32
    Mesajlar
    98
    Üye No
    24214

    Lütfen yardımcı olun pleasssee



    Arkadaşlar SpeedCom+ Series 4 portlu usb ethernetli modem kullanıyorum.Conexant Chipsetli Modemi bilgisayara tanıttım zaten bu tanıtmada değil taktım ethernetten bilgisayar gördü fakat internete bağlanamıyorum.İnternet explorerde http:\\10.0.0.2 adresine giriyorum ayarları yapıyorum ama bir türlü bağlanamadım modemde adsl ışığı sürekli yanıyor data ışığıysa yanıp sönüyor mesela http:\\10.0.0.2 adresinde "Diagnostic Test" diye br yer var galiba kurulumu test ediyor orada bir çok test geçiyor yani pass diyor fakat "Test PPPoPvc 0 PPPOE connection"da unknown diyor buna bir çözüm getiremedim.Örneğin o sayfada "ADSL" kısmında co vendor olarak alcatel network gözüküyor yani hattımı tanıyor hızını bile gösteriyor ama sonunda yok yok Vpı 8 Vcı 35 Encapsulationada PPPoA VC-Mux girdim sizce nerde yanlış yaptım Lütfen Yardım Edin :smiles22:

  2. #2
    Senior Member
    Giriş Tarihi
    31-01-2004
    Mesajlar
    577
    Üye No
    1328

    isik yanıp sönuyorsa hattın daha acılmamıs.

  3. #3
    Advanced Member
    Giriş Tarihi
    23-11-2004
    Mekan
    34 İstanbul
    Yaş
    56
    Mesajlar
    1,075
    Üye No
    43693

    Test sonuçlarını COPY/PASTE yapsana...

  4. #4
    Member
    Giriş Tarihi
    22-08-2004
    Mekan
    55 Samsun
    Yaş
    32
    Mesajlar
    98
    Üye No
    24214

    ADSL ışığı sürekli yanıyor data ışığı yanıp sönüyor Adsl ışığının sürekli yanması hattın var olduğunu göstermiyor mu

  5. #5
    Member
    Giriş Tarihi
    22-08-2004
    Mekan
    55 Samsun
    Yaş
    32
    Mesajlar
    98
    Üye No
    24214

    Testing Ethernet LAN connection PASS
    Checking ADSL Connection
    Testing ADSL Synchronization PASS
    Checking Circuit 0 for Network Connection
    Test ATM OAM Segment Loop Back PASS
    Test ATM OAM End-to-End Loop Back PASS
    Test Ethernet connect to ATM PASS
    Test PPPoPvc 0 PPPOE connection UNKNOWN
    Test PPPoPvc 0 PPP layer connection SKIPPED
    Test PPPoPvc 0 IP connect to PPP SKIPPED
    Testing Internet Connection
    Ping primary DNS SKIPPED
    Query DNS for SKIPPED
    Ping SKIPPED test sonuçları böyle

  6. #6
    Advanced Member
    Giriş Tarihi
    23-11-2004
    Mekan
    34 İstanbul
    Yaş
    56
    Mesajlar
    1,075
    Üye No
    43693

    Test PPPoPvc 0 PPPOE connection UNKNOWN vermiş. Bence şu ayarları bi daha kontrol et:

    VPI=8
    VCI=35
    Encapsulation=PPPoE LLC (veya, PPPoA VC-MUX olabilir, denemek lazım)
    Username=... (sondaki @ttnet'i girmeyi unutma)
    Password=...

    Save Settings/Reboot yapmayı da unutma!

    Alet açıldıktan sonra ayarları son bir defa daha kontrol edip Diagnostic Test yap. Eğer hala Test PPPoPvc 0 PPPOE connection UNKNOWN veriyorsa, bence Telekom tarafında bir problem var...

  7. #7
    Member
    Giriş Tarihi
    22-08-2004
    Mekan
    55 Samsun
    Yaş
    32
    Mesajlar
    98
    Üye No
    24214

    Sağol Fedkad deniyeceğim

  8. #8
    Honorary Moderator
    Giriş Tarihi
    16-08-2004
    Mekan
    06 Ankara
    Yaş
    56
    Mesajlar
    21,502
    Kan Grubu
    A Rh ( + )
    Üye No
    23565

    Aynı sorun bende de zyxel modemde var.. sanırım sorun telekomda.. modem ile pc bağlantı kuruyor..modem senkron oluyor ama PPPoE bağlantı kuramıyor. Aynı şey başıma evdeki bilgisayarda gelmişti.. 1 hafta uğraşıp telekomdakilere çözdürmüştüm. Arızaya bildirince hat açık diyorlar ama ana sunucudan hattı açmayı unutuyorlar!!!

  9. #9
    Advanced Member
    Giriş Tarihi
    23-11-2004
    Mekan
    34 İstanbul
    Yaş
    56
    Mesajlar
    1,075
    Üye No
    43693

    Makhosh.

    Çözüldüğü zaman, sorunun nasıl çözüldüğüne dair bir mesaj atarsın; değil mi? Eğer sorun Telekom tarafında ise, telekomcuları nasıl ikna ettiğini de yazarsın... :)

  10. #10
    Member
    Giriş Tarihi
    22-08-2004
    Mekan
    55 Samsun
    Yaş
    32
    Mesajlar
    98
    Üye No
    24214

    Bir çözsem arkadaşım dahaca çözemedim birde şu telekomcuları bir sıkıştırayim bakayim ne oluyor mesajlarimin hepsini dial-up tan atıyorum bıktım ya

  11. #11
    Honorary Moderator
    Giriş Tarihi
    16-08-2004
    Mekan
    06 Ankara
    Yaş
    56
    Mesajlar
    21,502
    Kan Grubu
    A Rh ( + )
    Üye No
    23565

    Sorun kesinlikle telekomda... aynı modemi söküp eve getirip taktım.. anında bağlantı!! Link ışığının sürekli yanması hattın açıldığı anlamına gelmiyor.. Bağlantıyı yapanlar portları bağlıyor ama merkezden hattı servise açmıyorlar.. Telekom'a yüklenmeye devam.

  12. #12
    Member
    Giriş Tarihi
    22-08-2004
    Mekan
    55 Samsun
    Yaş
    32
    Mesajlar
    98
    Üye No
    24214

    Evet Arkadaşlar sonunda bağlandım ayarlarda bir problem yoktu ama bağlanamıyordum galiba hattı açtık dedilerde merkezden hattı açmadılar Sonunda yarabbim bende adsl yüzü gördüm oh be herkese ilgilendiği için teşekkürler


Gönderme Kuralları

  • Yeni konu açamazsınız
  • Konuda cevap yazamazsınız
  • Eklenti yapamazsınız
  • Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
  •  
  • BB Kodları Açık
  • Smiley'ler Açık
  • Resim Kodları Açık
  • Video Kodları Açık
  • HTML Kodları Kapalı