Uydumarket Banner  

2 sayfadan, 1. sayfa 12 SonSon
Gösterilen Mesajlar: 23 mesajdan 1 ile 20 arası

Konu: kapasite hk

  1. #1
    Senior Member
    Giriş Tarihi
    22-01-2004
    Mekan
    10 Balıkesir
    Yaş
    64
    Mesajlar
    608
    Kan Grubu
    0 Rh ( + )
    Üye No
    213

    kapasite hk



    dreambox bir süre sonra herhangi bir yüklemede "uydu ve sof cam vs desikliginde kapasite %90-95 dolu deyip islem yapmiyor..belli aralikle kapasite bosaltilmas mi? yapmak laz1m.sonra cihaz kendini çok kitliyor.imag olarak hydra zeus .1.08 yüklü.kusara bakmayin dreambox 7000s yeni aldim.next gibi yalin cihazlar1n yaninda bu cihaz bir muamma.yardimlariniz için tesekkürler :wave:

  2. #2
    Honorary Moderator
    Giriş Tarihi
    14-07-2004
    Mekan
    01 Adana
    Yaş
    46
    Mesajlar
    1,699
    Kan Grubu
    B Rh ( + )
    Üye No
    19962

    flasha offcial img yükleyip diğer imgleri hdd veya usb ye yüklersen böyle bir problemin olmaz...

  3. #3
    Senior Member
    Giriş Tarihi
    22-01-2004
    Mekan
    10 Balıkesir
    Yaş
    64
    Mesajlar
    608
    Kan Grubu
    0 Rh ( + )
    Üye No
    213

    henüz hdd takd1rmad1m.takd1r1rsam kapasite sorunu kalkarm1?

  4. #4
    Average Member
    Giriş Tarihi
    02-11-2004
    Mekan
    77 Yalova
    Mesajlar
    341
    Üye No
    37556

    eger harddiske yuklersen kalkar bu sorun.Ama bana tavsiye edilen ve benimde mantilkli buldugum .harddiski kayitlarda kullan.128-256 usb flashdisk al.hersey cok daha rahat oluyor

  5. #5
    Senior Member
    Giriş Tarihi
    22-01-2004
    Mekan
    10 Balıkesir
    Yaş
    64
    Mesajlar
    608
    Kan Grubu
    0 Rh ( + )
    Üye No
    213

    üzerindeki flash yeterli degilmi?mevcut flash1 m1 degistirecez?yoksa ilave mi?edilecek.kusura bakma bu konuda acemiyiz.daha çok basinizi agritacaz.selamlar :wave:

  6. #6
    Honorary Moderator
    Giriş Tarihi
    01-03-2004
    Mekan
    35 İzmir
    Yaş
    51
    Mesajlar
    3,074
    Kan Grubu
    A Rh ( + )
    Üye No
    5123

    256Mb gibi USB stick al arkasına tak sorunun cozulur.

  7. #7
    Average Member
    Giriş Tarihi
    02-11-2004
    Mekan
    77 Yalova
    Mesajlar
    341
    Üye No
    37556

    mevcut flashi zaten kullanacak makine.ilave alican.faq ta liste var marka ve model.alirken en azindan dikkat et destegi olmayan bir usb stick alma

  8. #8
    Starting Member
    Giriş Tarihi
    06-12-2004
    Yaş
    42
    Mesajlar
    7
    Üye No
    49165

    bak en guzeli sen en iyisi bir hdd al ve istedigin kadar imege emu at sorunun cozulsun flas 6mbyt fazlasını almaz hata verir ben sahsen oyle yapıyorum

  9. #9
    Average Member
    Giriş Tarihi
    02-11-2004
    Mekan
    77 Yalova
    Mesajlar
    341
    Üye No
    37556

    bana verilen bir akili vermek en iyisi.image icin harddiski kullanmayin.harddisk makineyi isitiyor.Sadece kayitta kullanin.image icin usb stick en verimlisi

  10. #10
    Honorary Moderator
    Giriş Tarihi
    01-03-2004
    Mekan
    35 İzmir
    Yaş
    51
    Mesajlar
    3,074
    Kan Grubu
    A Rh ( + )
    Üye No
    5123

    evet en iyisi USB stick.

  11. #11
    Honorary Moderator
    Giriş Tarihi
    14-07-2004
    Mekan
    01 Adana
    Yaş
    46
    Mesajlar
    1,699
    Kan Grubu
    B Rh ( + )
    Üye No
    19962

    Cool

    Alıntı Orijinal Mesaj Sahibi noveche
    img harddiskte yüklü olduğunda hdd nin sürekli çalışmasına bağlı olarak bazı harddisklerde ses ve ısınma problemi olabiliyor... genelde img yüklemek için hdd değil de usb tercih edilmesinin nedeni bu...
    image yüklemek için önerilen bir USB stick al.. (Ben de 256 MB Twinmos 2.0 var. problemsiz kullanıyorum.)
    harddisk alırsan onu da dreamden kayıt için, mpeg2, mp3, resim vs dosyaların için kullan!

    tabii ki önce hdd alırsan ısınma ve ses problemi yoksa usb almak yerine imageleri hdd ne de yükleyebilirsin... tercih senin!
    Düzenleyen noveche : 16-12-2004 at 13:33

  12. #12
    Senior Member
    Giriş Tarihi
    22-01-2004
    Mekan
    10 Balıkesir
    Yaş
    64
    Mesajlar
    608
    Kan Grubu
    0 Rh ( + )
    Üye No
    213

    sevgili obex kardes..dedigin yerde bir sürü marka ve çesit var..sen usta bir kullan1c1 olarak neyi tavsiye edersen onu alacagim.marka ve yer ismi verebilirmisin.yada [email protected] ye email de çekebilirsin. :wave:

  13. #13
    Senior Member
    Giriş Tarihi
    23-01-2004
    Mekan
    35 İzmir
    Yaş
    58
    Mesajlar
    963
    Üye No
    460

    Alıntı Orijinal Mesaj Sahibi wolf
    sevgili obex kardes..dedigin yerde bir sürü marka ve çesit var..sen usta bir kullan1c1 olarak neyi tavsiye edersen onu alacagim.marka ve yer ismi verebilirmisin.yada [email protected] ye email de çekebilirsin. :wave:
    wolf kardeş bak dreambox 'a uyumlu çalışan USB ler var

  14. #14
    Average Member
    Giriş Tarihi
    02-11-2004
    Mekan
    77 Yalova
    Mesajlar
    341
    Üye No
    37556

    birincisi, ben usta bir kullanici degilim.(Drambox konusunda).Ama bilgisayar kulturum yuksektir.cabuk ogrenirim :))
    listede olmayan sandisk var bende.hertaraftada bulabilirsin.Ama yeni aliyorsun oyusden 256mb dan asagi bisii alma.
    mini cruser sandisk 256mb usb 2.0 diye gecer.
    veya faq teki listeyi bastir.git bilgisayarciya nevar ne yok doksun ortaya.yok uygun bulamadiysan,aldigin yere durumu anlat, amabalajini bozmadan dene olmuyosa iade et.

  15. #15
    Senior Member
    Giriş Tarihi
    22-01-2004
    Mekan
    10 Balıkesir
    Yaş
    64
    Mesajlar
    608
    Kan Grubu
    0 Rh ( + )
    Üye No
    213

    sagolun bir tane kingmax 256 mg usb 2.0 siparisverdim.bi kaç güne kadar elime geçer.fakat biraz bilgi..bu tak çal1st1rm1?yoksa kutuda özel bir tan1t1m varm1.gelinceye kadar biraz is1nay1m.. :wave:

  16. #16
    Average Member
    Giriş Tarihi
    02-11-2004
    Mekan
    77 Yalova
    Mesajlar
    341
    Üye No
    37556

    1 takiyosun ,telnetle formatlayip, sonrada kuruyosun. (dreamset dcc gibi programlarla)
    2 dreamflash 2.3a yi yukluyosun
    3 yukleyecegin image lari ftp ile usb sticke (rastgele degil)yerlestiriyosun
    4 dreamflashi acip ordan yerlestirecegin image i seciyosun
    5 kapatip aciyosun.acilista menu geliyor.acacagin image seciyon ve aciliyor.
    6 Ayar yapip bilgisayardan settingleri yukluyorsun (kanalalar uydular felan)
    7 sonra kapatip actiginda yeniden image listesi geliyor.orginal image seciyosun.
    8 dreamflash pluginini gene secip usbye yerlestirdigin imagelerden yukleyecegin yenibir image seciyosun.sonra kapatip actiginda o sectigin image geliyor sonrada acip ayar ve setting..

    hööö bea.nezormus anlatmak.hocam bunlarin ayrintilarini Faq a bak.
    ben sadece kaba sirasini yazdim.biz buralardayiz.

    onlar faq ta var.

  17. #17
    Average Member
    Giriş Tarihi
    02-11-2004
    Mekan
    77 Yalova
    Mesajlar
    341
    Üye No
    37556

    nasil olsa zaman var.al kagit kalem faqta bul konulari .mantigini ogren

  18. #18
    Senior Member
    Giriş Tarihi
    22-01-2004
    Mekan
    10 Balıkesir
    Yaş
    64
    Mesajlar
    608
    Kan Grubu
    0 Rh ( + )
    Üye No
    213

    Angry

    valla sana göre kolay..su telnet nerede?sunu yüklemenin daha kolay yolu yokmu? :mad: :mad:

  19. #19
    Honorary Moderator
    Giriş Tarihi
    14-07-2004
    Mekan
    01 Adana
    Yaş
    46
    Mesajlar
    1,699
    Kan Grubu
    B Rh ( + )
    Üye No
    19962

    PCden ekranın sol altındaki Başlat -----> Çalıştır------>boş olan yere telnet yaz----->OK
    Karşına Microsoft Telnet İstemcisine Hoş Geldiniz vs yazan siyah bir ekran gelecek..
    buraya
    open 192.168.0.2 (sen kendi dreamine verdiğin IP yi yaz...) yazıp ENTER a bas...
    Dreambox login : root yazıp ENTER a bas...
    password: dreambox yazıp ENTER a bas..
    mkfs.ext3 /dev/scsi/host0/bus0/target0/lun0/disc yazıp ENTER a bas
    mount /dev/scsi/host0/bus0/target0/lun0/disc /var/mnt/usb yazıp ENTER a bas..

    ************************************************** *******
    usb formatını Flaswizard pro 4.5 ile daha kolay bir şekilde yapabilirsin... Ayrıca dreamflasha gerek kalmadan img leri de yükleyebilirsin...
    Düzenleyen noveche : 17-12-2004 at 16:54

  20. #20
    Average Member
    Giriş Tarihi
    02-11-2004
    Mekan
    77 Yalova
    Mesajlar
    341
    Üye No
    37556

    dcc diye prog var onu kullan.butun herseyi o yapabiliyor

2 sayfadan, 1. sayfa 12 SonSon

Gönderme Kuralları

  • Yeni konu açamazsınız
  • Konuda cevap yazamazsınız
  • Eklenti yapamazsınız
  • Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
  •  
  • BB Kodları Açık
  • Smiley'ler Açık
  • Resim Kodları Açık
  • Video Kodları Açık
  • HTML Kodları Kapalı