Uydumarket Banner  

Gösterilen Mesajlar: 6 mesajdan 1 ile 6 arası

Konu: kırmızı soğan ve mantarlı antrikot

  1. #1
    Advanced Member
    Giriş Tarihi
    12-03-2004
    Mekan
    07 Antalya
    Yaş
    52
    Mesajlar
    1,837
    Kan Grubu
    0 Rh ( - )
    Üye No
    6746

    kırmızı soğan ve mantarlı antrikot



    malzemeler ;
    3 adet orta boy kırmızı soğan
    750 g temizlenmiş dana antrkot
    250 ml (1 su bardağı) üzüm sirkesi
    2 limonun suyu
    60 g (4 çorba k.) Tereyağ
    tuz · taze çekilmiş karabiber
    300 g taze mantar
    250 ml (1 su bardağı) et suyu
    (1 çorba k.) mısır nişastası (2 çorba k. suda eritilmiş)

    yapılışı
    Ön hazırlık olarak kırmızı soğanları ayıklayıp kalın dilimleyin. Mantarları nemli bir bezle silin.
    Derin bir kaba halka soğanları ve onların da üzerine eti yerleştirin. Üzerine sirkeyi ve limon suyunu ilave edin. Eti her 20 dakikada bir alt üst ederek en az 3-4 saat serin bir yerde dinlendirin. Fırınınızı 180° C'ye getirip, ısıtın. Bir tavada Sana yı orta ateşte eritin. Yağ kızınca kaptaki soğanlan tavaya aktarın. Sık sık karıştırarak soğanları birkaç dakika sote edin. Bir kaba aktarın. Aynı tavaya bu kez antrkotu koyup, ara sıra çevirerek, her tarafı iyice renk alıncaya kadar pişirin. Eti bütün olarak tavadan çıkartıp, tuzlayıp biberledikten sonra bir fırın tepsisine aktarın. Tepsiyi önceden 180°C'ye getirip ısıtılmış olan fırına sürüp, yaklaşık 35-40 dakika pişirin. Bu arada tavadaki yağda mantarları, sularını bırakıp tekrar çekinceye kadar sote edin. Soğanlarla birlikte sirkeli ve mantarlı marinatı ve et suyunu tavaya ilave edip yarı yarıya çektirin. Bir tel süzgeçten süzdürerek küçük bir kaba aktarın. Mısır nişastası ile sosu karıştırarak bir taşım kaynatıp, bağlayın. Bağlanmış sosu tekrar soğan-mantar karışımına ilave edin.
    Antrkotu dilimleyip, önceden ısıtılmış bir tabağa aktarın. Üzerine mantarlı ve soğanlı sosunu döküp, dilediğiniz garnitür ile sıcak olarak servis yapın.

    MARİNAT: Sığır, dana, koyun, kuzu, tavuk, av etleri ve balıklara fazladan bir lezzet katmak ve yumuşamalarını sağlamak üzere, hazırlanmış taze ot ve baharatlı sıvı. Pişmiş ve pişmemiş marinat daha çok eti yumuşatmak için kullanılır. Anında hazırlanmış marinat ise ete lezzet katmak için düşünülmüştür.

    BAĞLAMAK: Sos, çorba ve yahni gibi sulu yiyecekleri koyulaştırma işlemi. Bunun için eskiden ekmek içi veya yumurta sarısı kullanılırdı. Türk mutfağında çerkez tavuğunun sosu ve terbiyesi hala Ortaçağ yönetemleri ile yapılır. Bağlamak için daha sonra unla karıştırlmış yağ kullanıldı. Bazen de daha yaygın olarak bunlar meyane haline getirilerek bağlayıcı görevi gördü. Modern mutfak ise en çok mısır nişastası ve kremayı en iyi iki bağlayıcı kabul ediyor
    .



  2. #2
    Advanced Member
    Giriş Tarihi
    16-12-2003
    Mekan
    26 Eskişehir
    Yaş
    49
    Mesajlar
    4,927
    Kan Grubu
    0 Rh ( + )
    Üye No
    32

    eline sağlık aslan dostum

  3. #3
    Honorary Moderator
    Giriş Tarihi
    17-03-2004
    Mekan
    34 İstanbul
    Mesajlar
    11,192
    Kan Grubu
    0 Rh ( + )
    Üye No
    7409

    Versatile ve Baykaya bakıyorumda lokanta faliyete geçmiş, hayırlı olsun

  4. #4
    Banned Member
    Giriş Tarihi
    01-03-2004
    Yaş
    39
    Mesajlar
    5,839
    Kan Grubu
    AB Rh ( + )
    Üye No
    5106

    Antrikort olunca tadına doyum olmaz yine bi ton kilo alcaz :)

  5. #5
    Adviser
    Giriş Tarihi
    22-01-2004
    Mekan
    48 Muğla
    Mesajlar
    2,823
    Kan Grubu
    AB Rh ( + )
    Üye No
    90

    Eline sağlık kadim dostum emeğine teşekkürler sevgiler....

  6. #6
    Advanced Member
    Giriş Tarihi
    12-03-2004
    Mekan
    07 Antalya
    Yaş
    52
    Mesajlar
    1,837
    Kan Grubu
    0 Rh ( - )
    Üye No
    6746

    Afiyet olsun canlarım


Gönderme Kuralları

  • Yeni konu açamazsınız
  • Konuda cevap yazamazsınız
  • Eklenti yapamazsınız
  • Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
  •  
  • BB Kodları Açık
  • Smiley'ler Açık
  • Resim Kodları Açık
  • Video Kodları Açık
  • HTML Kodları Kapalı