Uydumarket Banner  

Gösterilen Mesajlar: 14 mesajdan 1 ile 14 arası

Konu: bazı sitelere girilmiyor

  1. #1
    Junior Member
    Giriş Tarihi
    21-02-2004
    Mekan
    26 Eskişehir
    Mesajlar
    41
    Üye No
    3819

    bazı sitelere girilmiyor



    bazı sitelere girmekte zorlanıyor bazıların da uçarak giriyor neden acaba onixon usb modem win me kullanıyorum bir de spilter takınca link sinyali gelmiyor bağlantılar doğru

  2. #2
    Member
    Giriş Tarihi
    23-01-2004
    Mekan
    41 Kocaeli
    Mesajlar
    219
    Kan Grubu
    A Rh ( + )
    Üye No
    355

    selam
    sorunun modemden değil arkadaşım...
    browser güvenlik-sertifika ayarlarını kontrol et problem yoksa
    bu durum ttnetin uyguladığı transparan proxy uygulamasındandır.
    DNS sunucu yada Proxy değiştirerek problemi düzeltmen mümkün...

    bu konuda bilgiler board içinde var....

    kolaygelsin

  3. #3
    Advanced Member
    Giriş Tarihi
    17-12-2003
    Mekan
    Türkiye Dışı / Other Country
    Mesajlar
    3,465
    Üye No
    78

    kablolarda problem olmasın...tam temas olmayan yer olabılır

  4. #4
    Junior Member
    Giriş Tarihi
    04-02-2004
    Mekan
    35 İzmir
    Yaş
    42
    Mesajlar
    46
    Kan Grubu
    A Rh ( + )
    Üye No
    1678

    Yok arkadaşlar benimde Aynı sorunlarım var ama bu sorunu ara ara yapıyor..Bende sinir olup suçu adsl atıyorum..Büyük Bi ihtimal de öle çünkü Girmek istediği zaman da şıkır şıkır açıyooo..!!!(Hiç Bi donanımsal veya yazılımsal Bişi yapmadan)Anlamadım ne iş..!!!

  5. #5
    Advanced Member
    Giriş Tarihi
    23-11-2004
    Mekan
    34 İstanbul
    Yaş
    56
    Mesajlar
    1,075
    Üye No
    43693

    Hangi sitelere zor giriliyor? Örnek verseniz de, biz de baksak...
    Düzenleyen fedkad : 13-12-2004 at 12:42

  6. #6
    Junior Member
    Giriş Tarihi
    04-02-2004
    Mekan
    35 İzmir
    Yaş
    42
    Mesajlar
    46
    Kan Grubu
    A Rh ( + )
    Üye No
    1678

    Valla fedkad Kardeş örnek veremiyorum çünkü hiç belli olmuyor..Herhangi bi sayfa olabiliyor bu söylediğim...

  7. #7
    Advanced Member
    Giriş Tarihi
    23-11-2004
    Mekan
    34 İstanbul
    Yaş
    56
    Mesajlar
    1,075
    Üye No
    43693

    DNS sunucu konfigürasyonundan olabilir. Modem üzerinde elle girilmiş DNS sunucu adresleri varsa, bence bunları silip, Telekom'un otomatik gönderdiği DNS'lere razı olsan daha iyi olabilir...

  8. #8
    Advanced Member
    Giriş Tarihi
    17-12-2003
    Mekan
    Türkiye Dışı / Other Country
    Mesajlar
    3,465
    Üye No
    78

    bendede ılk zamanlat olmustu..şeytan kulagına artık olmuyor şakır şakır acıyor...
    demekkı modem ılk etapta alıskanlık devresi.
    :)

  9. #9
    Junior Member
    Giriş Tarihi
    04-02-2004
    Mekan
    35 İzmir
    Yaş
    42
    Mesajlar
    46
    Kan Grubu
    A Rh ( + )
    Üye No
    1678

    Evet Elle DNS Ayarlarını yaptım yani 212.156.4.6 ve 7 Kötü mü yaptık yani fedkad..?

  10. #10
    Advanced Member
    Giriş Tarihi
    23-11-2004
    Mekan
    34 İstanbul
    Yaş
    56
    Mesajlar
    1,075
    Üye No
    43693

    Alıntı Orijinal Mesaj Sahibi skL
    Evet Elle DNS Ayarlarını yaptım yani 212.156.4.6 ve 7 Kötü mü yaptık yani fedkad..?
    Merhaba,

    Şimdi denedim 212.156.4.6 sunucu yanıt vermiyor. Diğeri çalışıyor gibi:

    (Komut satırından)

    c:\>nslookup -timeout=10 212.156.4.6
    DNS request timed out.
    timeout was 10 seconds.
    *** Can't find server name for address 212.156.4.6: Timed out
    Server: UnKnown
    Address: 212.156.4.6

    DNS request timed out.
    timeout was 10 seconds.
    DNS request timed out.
    timeout was 10 seconds.
    *** Request to UnKnown timed-out

    c:\>nslookup -timeout=10 212.156.4.7
    Server: eylul7.ttnet.net.tr
    Address: 212.156.4.7

    Non-authoritative answer:
    Name:
    Addresses: 216.239.59.104, 216.239.59.99
    Aliases:


    Benim modem açılışta otomatik olarak şu adresleri alıyor:

    01/01/1970 00:00:54> PPP1: DNS Primary IP address is 212.175.13.34
    01/01/1970 00:00:54> PPP1: DNS Secondary IP address is 212.156.4.11


    Bu DNS sunucular sağlıklı olarak çalışıyor görünüyor. Her ihtimale karşı, bunların yanına (modemin DNS konfigürasyon sayfasına girerek) elle bir de ODTÜ'nün DNS'ini verdim:

    DNS Proxy -> Enabled
    Auto Discovery -> Evet
    User Configuration -> Evet
    DNS Server -> 144.122.199.90
    ...
    DNS Proxy Setting
    # DNS Server IP
    1 144.122.199.90

  11. #11
    Banned Member
    Giriş Tarihi
    01-12-2004
    Yaş
    35
    Mesajlar
    35
    Üye No
    46883

    Boşa konuşanları dinleme sorunu olan arkadaş.Sorun her zamanki gibi Turk Telekom A.Ş. bunun sebebi Turk Telekom Proxy kullanması.Gecenler Turk Telekom dan bir elamanla konuştum Proxy kullanıyoruz ama cache felan yaparak biz hallediyoruz cart curt... Abıcım bunları gec dedim siz yanmışınız söndürenizmi var dedim.

  12. #12
    Advanced Member
    Giriş Tarihi
    23-11-2004
    Mekan
    34 İstanbul
    Yaş
    56
    Mesajlar
    1,075
    Üye No
    43693

    Anlaşıldığı kadarıyle, Telekom şu anda proxy kullanmıyor. adresine girdiğinde gerçek WAN IP adresini görüyorsun.

    DNS sorununa gelince; 212.156.4.6 sunucusu çalışmıyor. skL arkadaşın DNS tanımlarından bu adresi çıkarması gerekiyor. Aksi takdirde adres çözümlemesi için boşu boşuna vakit kaybediyor ve muhtemelen bazı sitelere girmek için iki defa -> Go demesi gerekiyor.

  13. #13
    Banned Member
    Giriş Tarihi
    01-12-2004
    Yaş
    35
    Mesajlar
    35
    Üye No
    46883

    Sana kullanmıyor gibi gelıyor ama temelı Proxy dir dostum.

  14. #14
    Junior Member
    Giriş Tarihi
    04-02-2004
    Mekan
    35 İzmir
    Yaş
    42
    Mesajlar
    46
    Kan Grubu
    A Rh ( + )
    Üye No
    1678

    fedkad kardeş sağolasın bende biraz önce telokomun sitesinde şöyle bi soru cevap gördüm..
    13-TTNet DNS Server IP adresleri nedir ?
    DNS Server IP adreslerimiz 212.156.4.1, 212.156.4.4, 212.156.4.20 'dir.
    bi bakayım sorunum kalkacakmı?


Gönderme Kuralları

  • Yeni konu açamazsınız
  • Konuda cevap yazamazsınız
  • Eklenti yapamazsınız
  • Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
  •  
  • BB Kodları Açık
  • Smiley'ler Açık
  • Resim Kodları Açık
  • Video Kodları Açık
  • HTML Kodları Kapalı