Uydumarket Banner  

11 sayfadan, 1. sayfa 12345678910 ... SonSon
Gösterilen Mesajlar: 203 mesajdan 1 ile 20 arası

Konu: (Resimli) Receiverin Bilgisayara Bağlanması ve Kayıt Yapmak...

  1. #1
    Advanced Member
    Giriş Tarihi
    30-01-2004
    Mekan
    34 İstanbul
    Mesajlar
    1,637
    Kan Grubu
    A Rh ( - )
    Üye No
    1263

    (Resimli) Receiverin Bilgisayara Bağlanması ve Kayıt Yapmak...



    ...Receiverin Bilgisayara Bağlanması ve WinDVR 3 ile Kayıt Yapmak...






    Receiver ile bilgisayar arasındaki bağlantı, üstteki gibi olacak. Şekilde görüldüğü gibi sadece 1 adet 3’lü kablo ve 1 adet te ufak dönüştürücü gerekmektedir. Receiverin arkasında bulunan 3 çıkıştan “sarı” olan, bilgisayardaki TV Kartının girişine (genellikle o da sarı renk olur), diğer iki ses çıkışı ise (sol ve sağ olmak üzere) stereo dönüştürücü vasıtasıyla ses kartının “line-in” veya diğer adıyla “giriş hattı” na bağlanır. Bu bağlantılar yapıldıktan sonra bilgisayardaki ses ayarları yapılmalıdır.




    Üstteki menüye ulaşmak için saatin bulunduğu görev çubuğundaki hoparlör görünümlü ses simgesine çift tıklanır. Çıkan pencereden “seçenekler -> özellikler -> kaydetme” seçilir ve okeye tıklanır. Böylece üstteki “Kayıt Denetimi” menüsüne ulaşılır. Burada dikkat edilmesi gereken nokta : “Giriş Hattı” veya “Line-in” seçeneğinin işaretli olmasıdır. Aksi takdirde kayıt sessiz olur. Ayrıca ikinci bir önemli nokta ise; ses ayarının ful üste kadar açılmamasıdır, üstten bir önceki noktada bırakılmalıdır. Yoksa ses kaydının boğuk, cızırtılı olmasına sebep olur.

    * Buraya kadar olan bağlantı ve ayarlar tüm TV kartları ve kaydedici program ne olursa olsun, hepsi için standarttır.



    - WinDVR ile Kaydın Yapılması -



    Aşağda WinDVR-3 ile kayıt yaparken ayarların nasıl olması gerektiğini ve nasıl kayıt yapılacağını anlatacağım. Ama genel olarak sizin kullanacağınız kayıt programının da çoğu ayarı buradaki gibi olmalıdır. Standart ayarlar bunlardır…




    1) WinDVR programını çalıştırdıktan sonra 1 numaralı okun gösterdiği düğmeden "Setup" yani ayarların yapılacağı menüye girilir.




    2) Üstten "Display" menüsüne gelinir. Bağlantı receiverden yapıldığı için "Channel" menü ayarlarına ihtiyacımız yok. Burada 2 numaralı okun gösterdiği yerden görüntünün "Aydınluk (Brightenes)" , "Kontrast" gibi ayarları isteğe göre yapılır. Başta hepsi ortada bulunmaktadır. Resimdekiler benim ayarlarım. Menüdeki diğer ayarlar da resimdeki gibi olmalıdır.




    3) "Device" başlıklı menüde ; 3 numaralı okun gösterdiği yerden kayıt yapılacak olan donanım seçilir. Eğer bilgisayarda sadece TV kartı varsa seçmeye gerek yok, otomatik seçer onu. Fakat aynı zamanda web cam gibi başka video yakalama aygıtları varsa buradan istenileni seçmek gereklidir. Eğer web cam varsa ve buradan o seçilirse, web cam'den gelen görüntü kaydedilir.

    4) 4 numaralı okun gösterdiği yerden "giriş" kısmı ayarlanır. En üstteki bağlantı şemasındaki gibiyse bağlantınız, buradan "Composite" girişi seçilir. Eğer onun yanındaki S-video'dan giriş yaptıysanız buradan "S-video" seçeneğini seçmeniz gerekir.

    5) 5 numaralı okun gösterdiği yerden, ses kartına giriş ayarlanır. line-in yani Giriş Hattından bağladığımız için bu menüden de "Giriş Hattını" seçmek gerekir. "Audio Input" kısmı ise zaten defulttur. Ses kartı hangisiyse o olur.




    6) "Record" menüsüne gelelim. Aradaki TV menüsünü geçiyoruz. "Record Quality" kısmındaki ayar 6 numaralı okun göserdiği gibi Customed -> PAL VCD seçeneği seçilmelidir. Eğer DVD formatında (MPEG-2) kayıt yapmak isterseniz buradan DVD seçeneğini seçersiniz. Eğer daha farklı formatlarda (küçük boyutta mesela) kayıt yapmak isterseniz "Profiles" kısmından istediğiniz özelliklerde ayar yapabilirsiniz. Sağdaki menüde de seçtiğiniz kayıt profilinin teknik özellikleri görülmektedir.




    7) "Storage" menüsünde 7 numaralı okun gösterdiği yerden kayıtların nereye yapılacağı ayarlanır.

    8) 8 numarada, kaydın yapılacağı HDD bölümünde, kayıt için maximum ayrılacak alan ayarlanır.




    9) "Time Shifting" menüsünde ayar 9 numaralı okun gösterdiği gibi olmalıdır. Bu ayarda kayıt işlemi manuel sonlandırılana kadar devamlı kaydeder. Fakat kilitlenme yapmaması için kayıtları 1'er saat yapar. Yani mesela kesintisiz 10 saat kayıtta bırakırsanız, bunu 10 parça halinde depo eder. vol-1 vol-2... şeklinde.

    Tüm ayarları yaptıktan sonra 3. resimdeki "Kayıt Düğmesi" yazan yerden kaydı başlatabilirsiniz. Bir uyarı daha ; receiverden ses seviyesi % 80 civarında olmalıdır kayıt esnasında. Daha yüksek olursa boğulma yapar, düşük olursa da kısık olur.
    Eğer hatalarım varsa veya sizlerin sormak istediği bişeyler olursa buraya yazın lütfen. Herkese sevgiler, saygılar......

    ** Resimlerin uploadı için katkısından dolayı forum yöneticilerimizden olan sevgili abdulkahhar hocama teşekkür ederim...
    Düzenleyen organik81 : 04-01-2005 at 21:01

  2. #2
    Honorary Moderator
    Giriş Tarihi
    28-08-2004
    Mekan
    16 Bursa
    Mesajlar
    4,878
    Kan Grubu
    B Rh ( + )
    Üye No
    24909

    resimler cikmiyo :)

  3. #3
    Honorary Moderator
    Giriş Tarihi
    22-02-2004
    Mekan
    34 İstanbul
    Yaş
    41
    Mesajlar
    9,294
    Kan Grubu
    0 Rh ( + )
    Üye No
    3943

    arkadaşık az bekle arkadaşımız düzeltir..

    organik 81 arkadaşım ellerine sağlık.. resimler olmasa bile teşekkürler..

    saygılar...sevgiler...

  4. #4
    Junior Member
    Giriş Tarihi
    09-12-2004
    Mekan
    34 İstanbul
    Yaş
    34
    Mesajlar
    40
    Kan Grubu
    B Rh ( + )
    Üye No
    50355

    Bunun kalitesi nasıl olacak peki
    Düzenleyen PHRoZeN : 10-12-2004 at 22:39

  5. #5
    Advanced Member
    Giriş Tarihi
    30-01-2004
    Mekan
    34 İstanbul
    Mesajlar
    1,637
    Kan Grubu
    A Rh ( - )
    Üye No
    1263

    .....
    Düzenleyen organik81 : 11-12-2004 at 01:46 Sebep: Gerek kalmadı

  6. #6
    Advanced Member
    Giriş Tarihi
    30-01-2004
    Mekan
    34 İstanbul
    Mesajlar
    1,637
    Kan Grubu
    A Rh ( - )
    Üye No
    1263

    Alıntı Orijinal Mesaj Sahibi PHRoZeN
    Bunun kalitesi nasıl olacak peki
    Kalitesi standart VCD formatındadır. Karelenme yok, ses stereo. Yani piyasadaki orjinal VCD filmler nasılsa o kalitede..

  7. #7
    Honorary Moderator
    Giriş Tarihi
    23-01-2004
    Mekan
    Türkiye Dışı / Other Country
    Yaş
    45
    Mesajlar
    1,258
    Üye No
    403

    @organik81
    arkadaşım bu güzel çalışman dolayısıyla teşekkürler

    gönderdiğin resimleri altta upload ediyorum
    çalışmalarında başarılar
    Düzenleyen abdulkahhar : 11-12-2004 at 00:06

  8. #8
    Member
    Giriş Tarihi
    29-11-2004
    Yaş
    47
    Mesajlar
    143
    Kan Grubu
    A Rh ( - )
    Üye No
    45839

    valla bravo arkadaş üşenmemiş.. alla alla..

  9. #9
    Honorary Moderator
    Giriş Tarihi
    02-03-2004
    Mekan
    34 İstanbul
    Yaş
    51
    Mesajlar
    3,077
    Kan Grubu
    0 Rh ( + )
    Üye No
    5254

    Sevgili @organik81 eline-emeğine sağlık.


    Saygılar.

  10. #10
    Advanced Member
    Giriş Tarihi
    22-01-2004
    Mekan
    34 İstanbul
    Mesajlar
    1,757
    Kan Grubu
    AB Rh ( + )
    Üye No
    193

    ellerine wsağlık hocam
    saygılar

  11. #11
    Banned Member
    Giriş Tarihi
    09-08-2004
    Yaş
    38
    Mesajlar
    1,632
    Üye No
    22875

    Eline sağlık dostum gerçekten süper bir çalışma olmuş...

  12. #12
    Junior Member
    Giriş Tarihi
    29-02-2004
    Mekan
    34 İstanbul
    Yaş
    48
    Mesajlar
    44
    Üye No
    4989

    @organik81,

    çok güzel bir çalışma,eline sağlık.Bende eski video kasetlerdeki veya Hi8 kameradan kayıt yapmak için aynı yöntemi kullanıyorum,fakat WinDVR 3 sorun çıkarıyordu.Bilmiyorum bunlarla karşılaştın mı?Mesela ilk 5-10 dk. normal ondan sonra görüntüde takılmalar ve ağırlaşma başlıyordu.Bu nedenle PowerVCR II kullanmaya başladım ve bu tip problemler yaşamıyorum artık.PowerVCR problem yaşayacak olan arkadaşlar için alternatif olsun.Bir de benim gibi VideoCD değilde DivX yapmak isteyen arkadaşlar için FlaskMPEG programını tavsiye ederim.

    PowerVCR:
    FlaskMPEG:

  13. #13
    Advanced Member
    Giriş Tarihi
    30-01-2004
    Mekan
    34 İstanbul
    Mesajlar
    1,637
    Kan Grubu
    A Rh ( - )
    Üye No
    1263

    Dostum program TV kartına göre bazen farklılık ve problemler gösterebiliyor doğrudur. Mesela win98'de benim TV kartını (aver media) hiç görmüyordu bile ana XP'de görüyor. Ama çoğu TV kartında gayet randımanlı çalışıyor.. Sevgiler......

  14. #14
    Advanced Member
    Giriş Tarihi
    20-03-2004
    Mekan
    41 Kocaeli
    Yaş
    36
    Mesajlar
    5,737
    Kan Grubu
    A Rh ( + )
    Üye No
    7857

    New Icon2

    Dostum eline saglık güzel çalışma olmuş.....

    Saygılarımla.....
    Düzenleyen asi_genc : 13-12-2004 at 05:18

  15. #15
    Senior Member
    Giriş Tarihi
    30-01-2004
    Mekan
    34 İstanbul
    Yaş
    59
    Mesajlar
    786
    Kan Grubu
    B Rh ( + )
    Üye No
    1244

    Eline sağlık arkadaşım ,güzel bir çalışma olmuş.

  16. #16
    Average Member
    Giriş Tarihi
    16-03-2004
    Mekan
    16 Bursa
    Mesajlar
    465
    Üye No
    7291

    çok güzel olmuş bazı insanların başkalarına birşeyler vermek için uğraşması çok güzel ,Umarım bu güzel bilgiler formun sayfalarında kaybolmaz ilgilenenler için herzaman bulunabilecek bir yerde olur

  17. #17
    Advanced Member
    Giriş Tarihi
    08-02-2004
    Mekan
    34 İstanbul
    Mesajlar
    8,201
    Kan Grubu
    0 Rh ( + )
    Üye No
    2142

    Dostum sağolasın valla. Bende yeni cd writer aldım.Tv den çektiğim görğntüleri nasıl kaydedecem diye düşünüyordum. Emeğine sağlık. Sevgiler

  18. #18
    Member
    Giriş Tarihi
    25-08-2004
    Yaş
    65
    Mesajlar
    212
    Üye No
    24471

    sayin organik81,tv karti olmaksizin recieverden bilgisayara kayit olabilirmi?saygilar.

  19. #19
    Average Member
    Giriş Tarihi
    28-01-2004
    Mekan
    31 Hatay
    Yaş
    50
    Mesajlar
    272
    Kan Grubu
    B Rh ( + )
    Üye No
    1122

    Alıntı Orijinal Mesaj Sahibi hasanulas
    sayin organik81,tv karti olmaksizin recieverden bilgisayara kayit olabilirmi?saygilar.
    Eğer Uydu cihazının USB çıkışı varsa cihazla birlikte verilen programı kullanarak bilgisayara kayıt yapabilirsin. Mesela; Sunny 1030 da USB çıkış var ve beraberinde USB kablosu ve Sky Video Link diye bir program geliyor.

  20. #20
    Member
    Giriş Tarihi
    25-08-2004
    Yaş
    65
    Mesajlar
    212
    Üye No
    24471

    temel reis,aciklamaniz icin tesekkürler.benim cihaz 'amstrad 8085 dci silverline',usb cikisi yok demekki olmuyor.saygilar.

11 sayfadan, 1. sayfa 12345678910 ... SonSon

Gönderme Kuralları

  • Yeni konu açamazsınız
  • Konuda cevap yazamazsınız
  • Eklenti yapamazsınız
  • Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
  •  
  • BB Kodları Açık
  • Smiley'ler Açık
  • Resim Kodları Açık
  • Video Kodları Açık
  • HTML Kodları Kapalı