Uydumarket Banner  

2 sayfadan, 1. sayfa 12 SonSon
Gösterilen Mesajlar: 28 mesajdan 1 ile 20 arası

Konu: işkembe çorbası.

  1. #1
    Advanced Member
    Giriş Tarihi
    13-08-2004
    Mekan
    42 Konya
    Yaş
    50
    Mesajlar
    5,651
    Kan Grubu
    0 Rh ( - )
    Üye No
    23363

    işkembe çorbası.



    şöyle terbiyeli bir işkembe çorbası tarifi varmı acaba.

  2. #2
    Honorary Moderator
    Giriş Tarihi
    22-02-2004
    Mekan
    34 İstanbul
    Yaş
    41
    Mesajlar
    9,294
    Kan Grubu
    0 Rh ( + )
    Üye No
    3943

    arkadaşım.. afiyet olsun.. ;)

    saygılar...sevgiler....

  3. #3
    Advanced Member
    Giriş Tarihi
    14-04-2004
    Mekan
    34 İstanbul
    Yaş
    39
    Mesajlar
    1,066
    Üye No
    10773

    Terbiyeli Iskembe Corbasi

    MALZEMELER
    500 Gr dana yada koyun işkembe
    2 Çorba kaşığı margarin
    2 Çorba kaşığı un

    Terbiye için
    3 Adet yumurta
    3 Kahve fincanı sirke
    6 Diş sarmısak
    1 Adet limon
    Kırmızıbiber
    Tuz

    HAZIRLANIŞI
    İşkembeyi temizleyin.
    Derin bir tencereye bolca su, tuz ve temizlenmiş işkembeyi koyup orta ateşte kaynamaya bırakın.
    Su kaynamaya başlayınca tencerenin kapağını açık bırakıp bir kepçe yardımı ile üzerindeki köpükleri alın.
    Köpükler kesilince tencerenin kapağını kapatıp işkembeler pişinceye kadar kaynatın. (Düdüklü tencerede daha kısa sürede pişirebilirsiniz)
    İşkembeler pişince tencereden alıp, küçük küçük parçalara ayırın.
    Başka bir tencerede bir çorba kaşığı yağ ile unu yakmadan kavurun.
    Daha sonra işkembe suyunu yavaş yavaş ilave ederek un ve yağa karıştırın.
    Bir iki dakika kaynadıktan sonra işkembeleri ilave edin.
    Çorba tekrar kaynamaya başladığında terbiyesini koyun.
    Bir dakika daha kaynatıp ateşten alın.
    Kalan bir çorba kaşığı yağ ile kırmızıbiberi tavada hafifçe yakıp çorbanın üzerinde gezdirin.
    Sarmısaklı sirke ile servis yapın.


    TERBİYENİN YAPILIŞI

    Derin bir kabın içerisinde üç yumurta sarısı ve bir limonun suyunu iyice karıştırın.
    Daha sonra kaynamakta olan çorbaya ilave edip bir dakika kaynatın.
    Fazla kaynatırsanız çorbanın terbiyesi kesilir.


    AFIYET OLSUN!

    Umarim begenirsin Simdiden kolay gelsin.

    Bu arada yazi ten alintidir.

  4. #4
    Vip
    Giriş Tarihi
    11-03-2004
    Mekan
    34 İstanbul
    Yaş
    71
    Mesajlar
    12,435
    Kan Grubu
    0 Rh ( + )
    Üye No
    6600

    tarifler çok ama sen kollestrolden haber ver tarifi bile yükselmesine sebep oluyor helede tuzlama damardan olacak ki...
    Düzenleyen alpalaba : 11-12-2004 at 10:40

  5. #5
    Advanced Member
    Giriş Tarihi
    13-08-2004
    Mekan
    42 Konya
    Yaş
    50
    Mesajlar
    5,651
    Kan Grubu
    0 Rh ( - )
    Üye No
    23363

    editör ve st1905 allah sizden razı olsun.

  6. #6
    Advanced Member
    Giriş Tarihi
    10-11-2004
    Mekan
    35 İzmir
    Yaş
    41
    Mesajlar
    1,400
    Kan Grubu
    0 Rh ( + )
    Üye No
    39593

    Alıntı Orijinal Mesaj Sahibi st1905 Mesajı Göster
    Terbiyeli Iskembe Corbasi

    MALZEMELER
    500 Gr dana yada koyun işkembe
    2 Çorba kaşığı margarin
    2 Çorba kaşığı un

    Terbiye için
    3 Adet yumurta
    3 Kahve fincanı sirke
    6 Diş sarmısak
    1 Adet limon
    Kırmızıbiber
    Tuz

    HAZIRLANIŞI
    İşkembeyi temizleyin.
    Derin bir tencereye bolca su, tuz ve temizlenmiş işkembeyi koyup orta ateşte kaynamaya bırakın.
    Su kaynamaya başlayınca tencerenin kapağını açık bırakıp bir kepçe yardımı ile üzerindeki köpükleri alın.
    Köpükler kesilince tencerenin kapağını kapatıp işkembeler pişinceye kadar kaynatın. (Düdüklü tencerede daha kısa sürede pişirebilirsiniz)
    İşkembeler pişince tencereden alıp, küçük küçük parçalara ayırın.
    Başka bir tencerede bir çorba kaşığı yağ ile unu yakmadan kavurun.
    Daha sonra işkembe suyunu yavaş yavaş ilave ederek un ve yağa karıştırın.
    Bir iki dakika kaynadıktan sonra işkembeleri ilave edin.
    Çorba tekrar kaynamaya başladığında terbiyesini koyun.
    Bir dakika daha kaynatıp ateşten alın.
    Kalan bir çorba kaşığı yağ ile kırmızıbiberi tavada hafifçe yakıp çorbanın üzerinde gezdirin.
    Sarmısaklı sirke ile servis yapın.


    TERBİYENİN YAPILIŞI

    Derin bir kabın içerisinde üç yumurta sarısı ve bir limonun suyunu iyice karıştırın.
    Daha sonra kaynamakta olan çorbaya ilave edip bir dakika kaynatın.
    Fazla kaynatırsanız çorbanın terbiyesi kesilir.


    AFIYET OLSUN!

    Umarim begenirsin Simdiden kolay gelsin.

    Bu arada yazi ten alintidir.
    offf bir türlü lokantada yediğim işkembenin kıvamını tutturamıyorum..:crashs: Eline sağlık arkadaşım birde senin tarifine göre deneyelim bakalım..

  7. #7
    Advanced Member
    Giriş Tarihi
    30-10-2006
    Mekan
    16 Bursa
    Yaş
    53
    Mesajlar
    1,348
    Kan Grubu
    0 Rh ( + )
    Üye No
    278642

    Bi de şöyle güzel kokoreç tarifi alsak.

  8. #8
    Banned Member
    Giriş Tarihi
    13-10-2006
    Mekan
    10 Balıkesir
    Yaş
    40
    Mesajlar
    20,390
    Kan Grubu
    A Rh ( + )
    Üye No
    272725

    Canım çekti şimdi ya

  9. #9
    Advanced Member
    Giriş Tarihi
    10-11-2004
    Mekan
    35 İzmir
    Yaş
    41
    Mesajlar
    1,400
    Kan Grubu
    0 Rh ( + )
    Üye No
    39593

    Alıntı Orijinal Mesaj Sahibi troni16 Mesajı Göster
    Bi de şöyle güzel kokoreç tarifi alsak.
    Değişik ve lezzetli bir sakatat yemeği altın kokoreç,süt kuzusunun bağırsağından hazırlanır. Öteki mevsimlerdeki kuzu bağırsakları ile hazırlananlar lezzet bakımından aynı sonucu vermez. Kuzu bağırsak sarmasını evde hazırlamak oldukça güç olduğu için, aşağıdaki tarifte hazır olarak verilmiştir.
    Önce fırınınızı orta sıcaklığa (180 C) getirip ısıtınız. Döner fırın tertibatının şişine kuzu bağırsağını takıp çalıştırınız. 40-50 dakika, her tarafı nar gibi olana kadar kızartınız.

    Kokoreci bir kesme tahtasına çıkarıp, keskin bir bıçakla 1 cm kalınlığında dilimleyiniz.

    Izgaranızı yakıp ısıtınız. Kokoreç dilimlerini ızgaraya koyup 2-3 dakika, her iki yanlarını yeniden ızgara ederek pişirdikten sonra yanında ızgara edilmiş domates ve sivri biberle servis ediniz.

  10. #10
    Advanced Member
    Giriş Tarihi
    26-09-2004
    Mekan
    06 Ankara
    Mesajlar
    5,056
    Kan Grubu
    0 Rh ( + )
    Üye No
    30857

    işkembe çorbasınıda cok severim yaw :)

  11. #11
    Advanced Member
    Giriş Tarihi
    23-01-2004
    Mekan
    34 İstanbul
    Yaş
    59
    Mesajlar
    5,949
    Kan Grubu
    AB Rh ( + )
    Üye No
    423

    ya
    arkadaşlar ben dayanamıyorum .
    gidip Seyfi ustaya yarım ekmek kokoreç yaptırayım barı.

  12. #12
    Co-Administrator
    Giriş Tarihi
    16-10-2006
    Mekan
    20 Denizli
    Yaş
    56
    Mesajlar
    22,580
    Kan Grubu
    A Rh ( + )
    Üye No
    273788

    Ben kendi suyuna ve işkembe paça karışık severim.Bol sarmısaklı.Şimdi olsada içsek.

  13. #13
    Senior Member
    Giriş Tarihi
    02-12-2004
    Mekan
    09 Aydın
    Yaş
    40
    Mesajlar
    839
    Kan Grubu
    0 Rh ( + )
    Üye No
    47232

    benimde en sevdiğim çorbadır hıııım olsada yesek

  14. #14
    Advanced Member
    Giriş Tarihi
    18-09-2004
    Mekan
    34 İstanbul
    Yaş
    41
    Mesajlar
    4,721
    Kan Grubu
    A Rh ( + )
    Üye No
    29039

    teşekkürler...

  15. #15
    Banned Member
    Giriş Tarihi
    22-03-2006
    Mekan
    06 Ankara
    Yaş
    34
    Mesajlar
    2,677
    Kan Grubu
    0 Rh ( + )
    Üye No
    200360

    Bu Gün, Arkadaşlarla İşkembe Sefası Planlıyoruz, Bu Gece De Uykum Da Yalan Oldu, Hadi Hayırlısı...
    Düzenleyen omererkv : 20-04-2007 at 20:35

  16. #16
    Advanced Member
    Giriş Tarihi
    30-10-2006
    Mekan
    16 Bursa
    Yaş
    53
    Mesajlar
    1,348
    Kan Grubu
    0 Rh ( + )
    Üye No
    278642

    Alıntı Orijinal Mesaj Sahibi errica Mesajı Göster
    Değişik ve lezzetli bir sakatat yemeği altın kokoreç,süt kuzusunun bağırsağından hazırlanır. Öteki mevsimlerdeki kuzu bağırsakları ile hazırlananlar lezzet bakımından aynı sonucu vermez. Kuzu bağırsak sarmasını evde hazırlamak oldukça güç olduğu için, aşağıdaki tarifte hazır olarak verilmiştir.
    Önce fırınınızı orta sıcaklığa (180 C) getirip ısıtınız. Döner fırın tertibatının şişine kuzu bağırsağını takıp çalıştırınız. 40-50 dakika, her tarafı nar gibi olana kadar kızartınız.

    Kokoreci bir kesme tahtasına çıkarıp, keskin bir bıçakla 1 cm kalınlığında dilimleyiniz.

    Izgaranızı yakıp ısıtınız. Kokoreç dilimlerini ızgaraya koyup 2-3 dakika, her iki yanlarını yeniden ızgara ederek pişirdikten sonra yanında ızgara edilmiş domates ve sivri biberle servis ediniz.
    Ustam eyvallah yalnız şunu hep merak etmişimdir domatesle kokoreç yenmez diyen abilerimiz var ben niye diye sorduğumda verdikleri cevap dometes kokoreçi soğutur yani dondurur ve bunu yiyenler fark ettikleri halde yemeye devam ederler dediler,bunun bir kültürü vardır eminim bu konuyuda bir anlatırsan sevinirim.:smiles20: :smiles20:

  17. #17
    Advanced Member
    Giriş Tarihi
    30-10-2006
    Mekan
    16 Bursa
    Yaş
    53
    Mesajlar
    1,348
    Kan Grubu
    0 Rh ( + )
    Üye No
    278642

    Şunu belirtmekte fayda görüyorum benim söylediğim mangalda veya ızgarada közlenmiyen domates.

  18. #18
    Advanced Member
    Giriş Tarihi
    26-12-2004
    Mekan
    11 Bilecik
    Yaş
    57
    Mesajlar
    3,440
    Üye No
    55858

    karnım aç bu sabah ne iyi olurdu

  19. #19
    Advanced Member
    Giriş Tarihi
    06-07-2006
    Mekan
    01 Adana
    Mesajlar
    1,284
    Kan Grubu
    AB Rh ( + )
    Üye No
    234888

    teşekkürler karnım acıkmıştı şöyle bir çorba içelim

  20. #20
    Advanced Member
    Giriş Tarihi
    11-10-2006
    Mekan
    09 Aydın
    Yaş
    36
    Mesajlar
    1,515
    Kan Grubu
    AB Rh ( + )
    Üye No
    272120

    valla acaip canım çekti bol sirkeli offfff :)

2 sayfadan, 1. sayfa 12 SonSon

Gönderme Kuralları

  • Yeni konu açamazsınız
  • Konuda cevap yazamazsınız
  • Eklenti yapamazsınız
  • Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
  •  
  • BB Kodları Açık
  • Smiley'ler Açık
  • Resim Kodları Açık
  • Video Kodları Açık
  • HTML Kodları Kapalı