Uydumarket Banner  

Gösterilen Mesajlar: 13 mesajdan 1 ile 13 arası

Konu: x100 0.u.l.d sorunu

  1. #1
    Member
    Giriş Tarihi
    17-02-2004
    Mekan
    36 Kars
    Yaş
    47
    Mesajlar
    208
    Üye No
    3087

    New Icon5 x100 0.u.l.d sorunu



    arkadaslar x100 1mb cihazın önünde ( o u l d ) yazıyor ve hiçbir fonksiyon görev görmüyor .Yardinci olursanız sevinirim.


    saygılar

  2. #2
    Senior Member
    Giriş Tarihi
    07-02-2004
    Yaş
    53
    Mesajlar
    703
    Kan Grubu
    A Rh ( - )
    Üye No
    1947

    Selam ...
    Ben bu konu ile alakalı bir yerlere yazdım ama sağlıklı bir yanıt alamamıştım .... Daha dün x serisi için yeni donmalar kilitlenmelerin düzeltildiği yazılımı aldım ama ... yükleme normal kanal arama normal ... sonra ne olduysa multilerde dolanırken birden sinyal gitti ve cihazın ön panelinde OuLd denen bir yazı çıktı ve hiç fonksiyonu kalmadı bende fişten çektim yeniden taktım ve 30 dakika falan seyrettim ve gene kitlendi ve cihazın ekranında OuLd yazdı sonra .. cihazın beslemesinde bahsi geçen ve flashı besleyen 3,3 voltluk gerilime bağlı condileri değiştirdim ve yeniden çalıştırdım cihazı ama benimde halim yoktu yattım sabahta şirkete geldiğim zaman cihazı sahibine verdim ne yaparsa yapsın ... uğraşılmıyor artık ....

  3. #3
    Junior Member
    Giriş Tarihi
    02-11-2004
    Yaş
    49
    Mesajlar
    49
    Üye No
    37459

    arkadaşlar tunerin yanında iki adet drenç var 20 ve 21 nolu onları 1ohm 1/2w ile dğiştiriyorsunuz yanmış yada kavrulmuş oluyor.

  4. #4
    Member
    Giriş Tarihi
    17-02-2004
    Mekan
    36 Kars
    Yaş
    47
    Mesajlar
    208
    Üye No
    3087

    arkadaşlar arızayı buldum, lm317 nin yanında bt 772 transistörü ile hemen önünde iki tane 2 ohm direnç var onları değişince düzeldi herşey normal.

    saygılar

  5. #5
    Senior Member
    Giriş Tarihi
    07-02-2004
    Yaş
    53
    Mesajlar
    703
    Kan Grubu
    A Rh ( - )
    Üye No
    1947

    Selam ...
    Evet anlaşıldığı üzere bu gidişle biz bu cihazda ne kadar parça varsa değiştireceğiz galiba ... !!! ???

  6. #6
    Senior Member
    Giriş Tarihi
    07-02-2004
    Yaş
    53
    Mesajlar
    703
    Kan Grubu
    A Rh ( - )
    Üye No
    1947

    Anlamadığım bişey var ... şimdiye kadar herhangi bir eski yazılımla sorun olmadan izlenebilen bir cihazda neden ? TPS ile gelen yazılımla bu sorunlar çıkmaya başladı ??? veya daha evvelde bu sorunlar varmıydı ???

  7. #7
    Advanced Member
    Giriş Tarihi
    22-01-2004
    Mekan
    34 İstanbul
    Mesajlar
    7,291
    Kan Grubu
    AB Rh ( + )
    Üye No
    227

    bu x200 yumatunun ayibidir. sorunlar surekli oluyor. bi ould, bi 0000 sorunu, bi radyoda kalip acilmama sorunu, sinyal olupda gorunun gelmemesi. hic sorunu bitmiyor bu cihazin.

    saticilar satinca cihazi musteri 2 gun sonra geliyor. satsanda olmuyor atsanda. yumatu suna kesinkes donanimsal bi cozum bulmali bence cunku insanlari verem eden bi cihaz.

  8. #8
    Member
    Giriş Tarihi
    17-02-2004
    Mekan
    36 Kars
    Yaş
    47
    Mesajlar
    208
    Üye No
    3087

    arkadaşım gecenlerde x200 cihaza yazılım atmak istedim tam iki buçuk saate yazılım attı yarıdada kesemedim,ama olduda,şaştım kaldım yani.

  9. #9
    Banned Member
    Giriş Tarihi
    30-06-2004
    Yaş
    40
    Mesajlar
    1,295
    Kan Grubu
    A Rh ( + )
    Üye No
    18363

    Şu an karşımda Yumatu x serisi ould yazan bir cihaz var ve yazılım atmaklada düzellmiyor.bu OuLd sorununu yukarıdaki gibi Çözen arkadaşımız varmı?

  10. #10
    Banned Member
    Giriş Tarihi
    08-02-2004
    Mekan
    Türkiye Dışı / Other Country
    Yaş
    44
    Mesajlar
    6,729
    Üye No
    2123

    Evet arkadasim genelikle direnclerle ilgili bir ariza oldugu zaman bu tur arizalar olmaktadir
    bu arizazanin sepebi lnb voltaji ile ilgili olup direncleri degistirince duzelir ilaveten birde transistoru olcmekte fayda vardir....Kolay gelsin

    Saygilar emirdagli

  11. #11
    Banned Member
    Giriş Tarihi
    30-06-2004
    Yaş
    40
    Mesajlar
    1,295
    Kan Grubu
    A Rh ( + )
    Üye No
    18363

    evet dirençler yanmış ve 2 ohm luk olan dirençlerin yerine 1ohm luk direnç Takıldıgında sorun düzeldi bilginize....

  12. #12
    Banned Member
    Giriş Tarihi
    08-02-2004
    Mekan
    Türkiye Dışı / Other Country
    Yaş
    44
    Mesajlar
    6,729
    Üye No
    2123

    Alıntı Orijinal Mesaj Sahibi ErkaN KaRaNFiL
    evet dirençler yanmış ve 2 ohm luk olan dirençlerin yerine 1ohm luk direnç Takıldıgında sorun düzeldi bilginize....
    isinizin olmasina sevindim arkadasim :)
    Saygilar emirdagli

  13. #13
    Member
    Giriş Tarihi
    19-04-2004
    Mekan
    46 Kahramanmaraş
    Yaş
    42
    Mesajlar
    238
    Kan Grubu
    A Rh ( + )
    Üye No
    11235

    arkadaşlar bendede x 200 var ve oooo dört sıfır arızası var
    c 15 kondanstörünü değişmeme rağmen sorun hala düzelmedi c 19 u da değiştirdim yine düzelmedi 20 ve 21 nolu dirençleride değiştirdim sonuç yine aynı
    nolacak bu memleketin hali


Gönderme Kuralları

  • Yeni konu açamazsınız
  • Konuda cevap yazamazsınız
  • Eklenti yapamazsınız
  • Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
  •  
  • BB Kodları Açık
  • Smiley'ler Açık
  • Resim Kodları Açık
  • Video Kodları Açık
  • HTML Kodları Kapalı