Uydumarket Banner  

Gösterilen Mesajlar: 17 mesajdan 1 ile 17 arası

Konu: kumanda tuşları

  1. #1
    Member
    Giriş Tarihi
    23-05-2005
    Mekan
    23 Elazığ
    Yaş
    42
    Mesajlar
    66
    Üye No
    103601

    kumanda tuşları



    Arkadaşlar dream 500 s cihazımın kumanda tuşlarının işlevleri değişmiş. kanal değiştirme tuşlarına bastığımda kanal değiştirmiyor kanal listesi ekrana geliyor exıt ile help tuşlarının işlevleri birbiriyle değişmiş. eski haline nasıl dödürebilirim. bir de kanal değiştikten sonra ekrana bir pencere geliyor (newcamd aktif iken) newcamd yazıyor ve altında server bilgileri yazıyor o pencereyi nasıl kaldırabilirim ekrandan.yardımcı olursanız sevinirim.

  2. #2
    Senior Member
    Giriş Tarihi
    16-09-2005
    Mekan
    43 Kütahya
    Mesajlar
    723
    Kan Grubu
    0 Rh ( + )
    Üye No
    133375

    Alıntı Orijinal Mesaj Sahibi alibaba79 Mesajı Göster
    Arkadaşlar dream 500 s cihazımın kumanda tuşlarının işlevleri değişmiş. kanal değiştirme tuşlarına bastığımda kanal değiştirmiyor kanal listesi ekrana geliyor exıt ile help tuşlarının işlevleri birbiriyle değişmiş. eski haline nasıl dödürebilirim. bir de kanal değiştikten sonra ekrana bir pencere geliyor (newcamd aktif iken) newcamd yazıyor ve altında server bilgileri yazıyor o pencereyi nasıl kaldırabilirim ekrandan.yardımcı olursanız sevinirim.
    imajının gemini oldugunu varsayıyorum.aklımda kaldıgı kadarıyla;
    Sırası ile: mavi tuş, Extras/Kurulum, OK, ve orada en alt sırada Use 70xx Uzaktan kumanda ayarları diye bir sıra var.O işaretlidir büyük ihtimalle.O işareti kaldır kumanda ayarı düzelir.
    kolay gelsin...

  3. #3
    Member
    Giriş Tarihi
    23-05-2005
    Mekan
    23 Elazığ
    Yaş
    42
    Mesajlar
    66
    Üye No
    103601

    tşk

    olcayto43 dediğin gibi yaptım düzeldi. çok teşekkür ederim. sağolasın. yalnız kanal değişiminden sonra gelen pencereyi kaldıramıyorum o nasıl olacak acaba?

  4. #4
    Senior Member
    Giriş Tarihi
    16-09-2005
    Mekan
    43 Kütahya
    Mesajlar
    723
    Kan Grubu
    0 Rh ( + )
    Üye No
    133375

    Alıntı Orijinal Mesaj Sahibi alibaba79 Mesajı Göster
    olcayto43 dediğin gibi yaptım düzeldi. çok teşekkür ederim. sağolasın. yalnız kanal değişiminden sonra gelen pencereyi kaldıramıyorum o nasıl olacak acaba?
    oda kullanıcı ayarlarıyla ilgili.yani senle ilgili.osd ayarlarının oldugu bölüme gir.MENÜ-KURULUM-OSD KURULUM...sende üç aşagı beş yukarı buralarda olması lazım dediğim bölüm...orda info bar la iligli çentik olması lazım onu kaldır.tdw kullandıgımdan tam yazılımını hatırlayamıyorum şimdi.ama büyük ihtimal orda info barla ilgili işaretli bir çentik var...bilgi barını otomatik göster olabilir..infobar saniye süresinide 4-5 sanıye sec...exıtla da çıkması lazım zaten dediğin hatanın...
    Düzenleyen olcayto43 : 08-07-2008 at 19:25 Sebep: ek

  5. #5
    Member
    Giriş Tarihi
    23-05-2005
    Mekan
    23 Elazığ
    Yaş
    42
    Mesajlar
    66
    Üye No
    103601

    bilgi barı değil

    Alıntı Orijinal Mesaj Sahibi olcayto43 Mesajı Göster
    oda kullanıcı ayarlarıyla ilgili.yani senle ilgili.osd ayarlarının oldugu bölüme gir.orda info bar la iligli çentik olması lazım onu kaldır.tdw kullandıgımdan tam yazılımını hatırlayamıyorum şimdi.ama büyük ihtimal orda info barla ilgili işaretli bir çentik var...bilgi barını otomatik göster olabilir..infobar saniye süresinide 4-5 sanıye sec...exıtla da çıkması lazım zaten dediğin hatanın...
    olcayto43 dediğim sorun bilgi barı ile ilgili değil. kanal değişince bilgi barı kaybolmadan yeni bir pencere geliyor ekrana. orada en üstte newcamd yazıyor alt tarafında da server bilgileri yazıyor. şifresiz kanallarda ise newcmad ın altında not screambled yazıyor. bu sorunu nasıl düzeltebilirim.

  6. #6
    Senior Member
    Giriş Tarihi
    16-09-2005
    Mekan
    43 Kütahya
    Mesajlar
    723
    Kan Grubu
    0 Rh ( + )
    Üye No
    133375

    Alıntı Orijinal Mesaj Sahibi alibaba79 Mesajı Göster
    olcayto43 dediğim sorun bilgi barı ile ilgili değil. kanal değişince bilgi barı kaybolmadan yeni bir pencere geliyor ekrana. orada en üstte newcamd yazıyor alt tarafında da server bilgileri yazıyor. şifresiz kanallarda ise newcmad ın altında not screambled yazıyor. bu sorunu nasıl düzeltebilirim.
    :) bu bir hata değilki.millet çıkarmak ister sen kaldırmak...ama istemiyorsan o bölümü ,menüden gir crypto ile ilgili bir bölüm var orayı bulman lazım.gemini kullanmadıgımdan aklımdan söylüyorum..
    -grafik emm/ecm/expert/+ ise + işaretini kaldır.orayla ilgili bir durum...+ işareti üstte çıkan pencereyi kaldırır.
    -extra info=show all (skın support)
    -extra field=show all (skın support)
    -picon place=var-etc-picon

    burdan tam açılımı. expert setup/general/

    .burdan ayarlarını yap...
    Düzenleyen olcayto43 : 08-07-2008 at 19:48

  7. #7
    Member
    Giriş Tarihi
    23-05-2005
    Mekan
    23 Elazığ
    Yaş
    42
    Mesajlar
    66
    Üye No
    103601

    olmuyor

    Alıntı Orijinal Mesaj Sahibi olcayto43 Mesajı Göster
    :) bu bir hata değilki.millet çıkarmak ister sen kaldırmak...ama istemiyorsan o bölümü ,menüden gir crypto ile ilgili bir bölüm var orayı bulman lazım.gemini kullanmadıgımdan aklımdan söylüyorum..
    -grafik emm/ecm/expert/+ ise + işaretini kaldır.orayla ilgili bir durum...+ işareti üstte çıkan pencereyi kaldırır.
    -extra info=show all (skın support)
    -extra field=show all (skın support)
    -picon place=var-etc-picon


    burdan ayarlarını yap...
    olcayto usta dediklerini yaptım ancak düzelmedi. sanırım başka bir sorun var. server veren arkadaşla irtibata geçeyim en iyisi. daha dün yeni server aldım. o arkadaş cihaza serverı yüklerken değiştirmiştir ayarı. çünkü daha önceden öyle bir durum yoktu. neyse yine de ilgilendiğin için tşkler usta.

  8. #8
    Senior Member
    Giriş Tarihi
    16-09-2005
    Mekan
    43 Kütahya
    Mesajlar
    723
    Kan Grubu
    0 Rh ( + )
    Üye No
    133375

    Alıntı Orijinal Mesaj Sahibi alibaba79 Mesajı Göster
    olcayto usta dediklerini yaptım ancak düzelmedi. sanırım başka bir sorun var. server veren arkadaşla irtibata geçeyim en iyisi. daha dün yeni server aldım. o arkadaş cihaza serverı yüklerken değiştirmiştir ayarı. çünkü daha önceden öyle bir durum yoktu. neyse yine de ilgilendiğin için tşkler usta.
    olmayan şey serverınla ilgiliyse onu tabiki ben bilemem.gbox kullanıyorum çünkü.ama sordugun pencerelerin ayarları burdan yapılıyor.kolay gelsin sana..

  9. #9
    Advanced Member
    Giriş Tarihi
    08-11-2004
    Mekan
    34 İstanbul
    Yaş
    50
    Mesajlar
    3,699
    Üye No
    39172

    bende de bugun kumanda da sorun c**** pilleri degistirdim sorun devam ediyor ilk defa boyle bir sorun oldu sorun su drem orjinal kumanda siyah butun tuslari cok guzel calisiyor sadece 4 adet yön tusu OK un saginda solunda ustunde altindaki 4 tus yani kanal degistirme ve ses acip kapama nerdeyse calismayacak durumda ancak cok sert basip tam cihaza dogru yoneltirsem zorla calisiyor sorun ne olabilir?

  10. #10
    Senior Member
    Giriş Tarihi
    26-01-2005
    Mekan
    61 Trabzon
    Yaş
    38
    Mesajlar
    865
    Kan Grubu
    A Rh ( + )
    Üye No
    66143

    Alıntı Orijinal Mesaj Sahibi kadiraksoy Mesajı Göster
    bende de bugun kumanda da sorun c**** pilleri degistirdim sorun devam ediyor ilk defa boyle bir sorun oldu sorun su drem orjinal kumanda siyah butun tuslari cok guzel calisiyor sadece 4 adet yön tusu OK un saginda solunda ustunde altindaki 4 tus yani kanal degistirme ve ses acip kapama nerdeyse calismayacak durumda ancak cok sert basip tam cihaza dogru yoneltirsem zorla calisiyor sorun ne olabilir?
    arkadaşım kumandanın içini açıp tuşlarını temizlemen lazım terleme yapmıştır pamuk ve kolanya ile güzel bir şekilde silip toplayıp denermisin büyük bir ihtimal sorun ortadan kalkacaktır.

  11. #11
    Senior Member
    Giriş Tarihi
    11-09-2004
    Mekan
    20 Denizli
    Mesajlar
    942
    Üye No
    27459

    Alıntı Orijinal Mesaj Sahibi alibaba79 Mesajı Göster
    olcayto usta dediklerini yaptım ancak düzelmedi. sanırım başka bir sorun var. server veren arkadaşla irtibata geçeyim en iyisi. daha dün yeni server aldım. o arkadaş cihaza serverı yüklerken değiştirmiştir ayarı. çünkü daha önceden öyle bir durum yoktu. neyse yine de ilgilendiğin için tşkler usta.
    Alıntı Orijinal Mesaj Sahibi olcayto43 Mesajı Göster
    :) bu bir hata değilki.millet çıkarmak ister sen kaldırmak...ama istemiyorsan o bölümü ,menüden gir crypto ile ilgili bir bölüm var orayı bulman lazım.gemini kullanmadıgımdan aklımdan söylüyorum..
    -grafik emm/ecm/expert/+ ise + işaretini kaldır.orayla ilgili bir durum...+ işareti üstte çıkan pencereyi kaldırır.
    -extra info=show all (skın support)
    -extra field=show all (skın support)
    -picon place=var-etc-picon

    burdan tam açılımı. expert setup/general/

    .burdan ayarlarını yap...
    Olcayto arkadaşın söyledikleri ile ilgili server veren kişi ile ilgili oldugunu sanmıyorum.İlk ikisinde değişiklik yaparak tekrar deneyiniz.

  12. #12
    Member
    Giriş Tarihi
    23-05-2005
    Mekan
    23 Elazığ
    Yaş
    42
    Mesajlar
    66
    Üye No
    103601

    tşk

    Alıntı Orijinal Mesaj Sahibi bzeybekoglu Mesajı Göster
    Olcayto arkadaşın söyledikleri ile ilgili server veren kişi ile ilgili oldugunu sanmıyorum.İlk ikisinde değişiklik yaparak tekrar deneyiniz.
    ilgilendiğiniz için tşk ederim. deneyip sonucu yazarım. saolun.

  13. #13
    Advanced Member
    Giriş Tarihi
    08-11-2004
    Mekan
    34 İstanbul
    Yaş
    50
    Mesajlar
    3,699
    Üye No
    39172

    Alıntı Orijinal Mesaj Sahibi star61 Mesajı Göster
    arkadaşım kumandanın içini açıp tuşlarını temizlemen lazım terleme yapmıştır pamuk ve kolanya ile güzel bir şekilde silip toplayıp denermisin büyük bir ihtimal sorun ortadan kalkacaktır.
    hocam temizlemeyi dusundum de kumandayi acamadim hicbir vida bulamadim nasıl sökülür dm500s siyah kumanda ? tesekkurler.

  14. #14
    Senior Member
    Giriş Tarihi
    16-09-2005
    Mekan
    43 Kütahya
    Mesajlar
    723
    Kan Grubu
    0 Rh ( + )
    Üye No
    133375

    Alıntı Orijinal Mesaj Sahibi kadiraksoy Mesajı Göster
    hocam temizlemeyi dusundum de kumandayi acamadim hicbir vida bulamadim nasıl sökülür dm500s siyah kumanda ? tesekkurler.
    pilin altına baktınmı.bizimkilerde pilin altında.çıkarınca plaketi güzelce temizle.sonrada baskı tuşlarındaki kömürleri...vidalamadan plaket üzerinden ilk önce sonucu dene .yine zor basarsa sigara jelatini veya aliminyum folyo koy basmayan tuşların altına.sadece baskı tuşu kadar ufak olsun dikkat et..sonra tekrar dene..tabiki bunlar geçici çözümler.....
    kolay gelsin...
    Düzenleyen olcayto43 : 09-07-2008 at 14:42

  15. #15
    Advanced Member
    Giriş Tarihi
    08-11-2004
    Mekan
    34 İstanbul
    Yaş
    50
    Mesajlar
    3,699
    Üye No
    39172

    hocam cok ilginc bir durum sozkonusu pilleri cikardim kenarda ufak ir etiket vardi onu da söktüm yok vida yok nasil bir kumanda bu vidasiz su an hala bakiyorum vida yok :( sadece iki pili ayriran ortada bir siyah ince cubuk var plastik o da oynamiyor ancak zorlayip kirarsam cikar belki onun disinda bir ihtimal gelmiyor aklima tornavidayla kopmle zorlasam acilir mi acaba ?

  16. #16
    Senior Member
    Giriş Tarihi
    26-01-2005
    Mekan
    61 Trabzon
    Yaş
    38
    Mesajlar
    865
    Kan Grubu
    A Rh ( + )
    Üye No
    66143

    Alıntı Orijinal Mesaj Sahibi kadiraksoy Mesajı Göster
    hocam cok ilginc bir durum sozkonusu pilleri cikardim kenarda ufak ir etiket vardi onu da söktüm yok vida yok nasil bir kumanda bu vidasiz su an hala bakiyorum vida yok :( sadece iki pili ayriran ortada bir siyah ince cubuk var plastik o da oynamiyor ancak zorlayip kirarsam cikar belki onun disinda bir ihtimal gelmiyor aklima tornavidayla kopmle zorlasam acilir mi acaba ?
    vidaları yoksa yandan tırnaklıdır kumandayı zedelemeden açmaya çalış.

  17. #17
    Member
    Giriş Tarihi
    23-05-2005
    Mekan
    23 Elazığ
    Yaş
    42
    Mesajlar
    66
    Üye No
    103601

    serverla ilgiliymiş

    Alıntı Orijinal Mesaj Sahibi bzeybekoglu Mesajı Göster
    Olcayto arkadaşın söyledikleri ile ilgili server veren kişi ile ilgili oldugunu sanmıyorum.İlk ikisinde değişiklik yaparak tekrar deneyiniz.
    sayın zeybekoğlu ve olcayto43 usta sizin dediğiniz şekilde yaptım ancak düzelmedi. serveri veren arkadaşa durumu bildirdim hemen anladı ve serverı cihaza yüklerken dikkat etmediği için ekranda kaldığını ifade etti. cihazı kendisine götürdüm ve yanımda problemi halletti. ilgilendiğiniz için tşkler.


Gönderme Kuralları

  • Yeni konu açamazsınız
  • Konuda cevap yazamazsınız
  • Eklenti yapamazsınız
  • Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
  •  
  • BB Kodları Açık
  • Smiley'ler Açık
  • Resim Kodları Açık
  • Video Kodları Açık
  • HTML Kodları Kapalı