Uydumarket Banner  

2 sayfadan, 1. sayfa 12 SonSon
Gösterilen Mesajlar: 23 mesajdan 1 ile 20 arası

Konu: RAM Sorunuma Yardım!!!

  1. #1
    Member
    Giriş Tarihi
    03-02-2006
    Mekan
    07 Antalya
    Mesajlar
    86
    Kan Grubu
    0 Rh ( + )
    Üye No
    182877

    RAM Sorunuma Yardım!!!



    S.a arkadaşlar bende şu an 512MB PC3200 400MHZ bir adet ram var.Ben bu ramin üstüne aynısından bir tane daha taktım fakat monitör açılmıyor.Yani 2 ram takılyken pc nin başlatma düğmesine bastığımda pc başlıyor fakat monitörüm sürekli bekleme konumunda turuncu renk bir türlü yeşile dönmüyor pc den görüntü alamıyorum.Ayrıca aldığım yeni rami tek başına taktığımda sorun yine devam ediyor.Ram bozuk olabilr mi?Yardımlarınızı bekliyorum.Saygılar.....
    Donanımım: AMD ATHLON 64 3700 2.2 GHZ 640K 939p VENICE
    ASUSTEK A8N5X NF4 DDR SES+GLAN+SATA 16X 939p
    POWERCOLOR ATI X550(128 bit) 256MB DDR2 TV DVI 16X
    Düzenleyen aykutküt : 05-07-2008 at 19:55 Sebep: yazım yanlışı

  2. #2
    Banned Member
    Giriş Tarihi
    11-05-2008
    Mekan
    Türkiye Dışı / Other Country
    Mesajlar
    1,221
    Üye No
    432931

    New Icon6

    Alıntı Orijinal Mesaj Sahibi aykutküt Mesajı Göster
    S.a arkadaşlar bende şu an 512MB PC3200 400MHZ bir adet ram var.Ben bu ramin üstüne aynısından bir tane daha taktım fakat monitör açılmıyor.Yani 2 ram takılyken pc nin başlatma düğmesine bastığımda pc başlıyor fakat monitörüm sürekli bekleme konumunda turuncu renk bir türlü yeşile dönmüyor pc den görüntü alamıyorum.Ayrıca aldığım yeni rami tek başına taktığımda sorun yine devam ediyor.Ram bozuk olabilr mi?Yardımlarınızı bekliyorum.Saygılar.....
    Donanımım: AMD ATHLON 64 3700 2.2 GHZ 640K 939p VENICE
    ASUSTEK A8N5X NF4 DDR SES+GLAN+SATA 16X 939p
    POWERCOLOR ATI X550(128 bit) 256MB DDR2 TV DVI 16X
    slm merhaba arkadaşım
    anladığım kadarıyla senin bios ayarlarıyla ilgili bir sorunun var bu arada rami taktığında bip sesi duyuyormusun
    biosu fabrika ayarlarına alıp rami tak ,ramlerin yerlerini değiştirmeyi dene ,biosunu güncellemeyi dene ,monitörün kabloları kontrol et veya kabloları cıkarıp yeniden tak
    kolay gelsin :ok:

  3. #3
    Advanced Member
    Giriş Tarihi
    15-03-2008
    Mekan
    Türkiye Dışı / Other Country
    Mesajlar
    4,450
    Üye No
    424685

    slm.
    Ramları garip dir.

    Eğer ramın üzerindeki ile aynı ise ve tek başına dahi çalışmıyorsa hiç uğraşma. Ya Ram Bozuk yada senin anakarta tamamen uyumsuz.

  4. #4
    Advanced Member
    Giriş Tarihi
    20-04-2006
    Mekan
    34 İstanbul
    Yaş
    59
    Mesajlar
    4,118
    Kan Grubu
    B Rh ( + )
    Üye No
    209420

    Eğer imkanın varsa almış olduğun yeni ram i başka bi PC de dene...En azından sağlammı yoksa bozukmu emin olursun...

  5. #5
    Senior Member
    Giriş Tarihi
    13-09-2007
    Mekan
    59 Tekirdağ
    Mesajlar
    584
    Üye No
    381784

    eski pc mde bende takfiye yapmaya kalktım fakat olmadı açılırkan kısa bip sesi normal demek ama uzun yada arka arkaya bip sesi varsa bisorun olduğunu gösteriyor arkadaşlarında yazdığı gibi ram hatalı uyumsuz yada bios olabilir saygılar

  6. #6
    Member
    Giriş Tarihi
    03-02-2006
    Mekan
    07 Antalya
    Mesajlar
    86
    Kan Grubu
    0 Rh ( + )
    Üye No
    182877

    Alıntı Orijinal Mesaj Sahibi bil.servis Mesajı Göster
    slm merhaba arkadaşım
    anladığım kadarıyla senin bios ayarlarıyla ilgili bir sorunun var bu arada rami taktığında bip sesi duyuyormusun
    biosu fabrika ayarlarına alıp rami tak ,ramlerin yerlerini değiştirmeyi dene ,biosunu güncellemeyi dene ,monitörün kabloları kontrol et veya kabloları cıkarıp yeniden tak
    kolay gelsin :ok:
    Dostum bip sesi gelmiyor dediğim gibi sadece monitör hep beklemede oluyor.Pc açılıyor ama monitörde görüntü yok.Ramlerin yerini değiştirip de denemiştim ama işe yaramadı.Diğer yazdıklarını bir uygulayayım belki işe yarar.Yardımınız için sağolun arkadaşlar.Dediklerinizi harfiyen uygulayacağım.Saygılar......

  7. #7
    Average Member
    Giriş Tarihi
    22-09-2005
    Mekan
    35 İzmir
    Yaş
    35
    Mesajlar
    333
    Kan Grubu
    AB Rh ( + )
    Üye No
    134619

    eğer bib sesi yoksa ram işlemciyle uyum sağlamıyor olabilir

  8. #8
    Member
    Giriş Tarihi
    03-02-2006
    Mekan
    07 Antalya
    Mesajlar
    86
    Kan Grubu
    0 Rh ( + )
    Üye No
    182877

    dostum ama önceden kullandığım ramin aynısını aldım fakat son aldığım ram öncekine göre biraz daha yeni yani yapı olarak biraz farklı fakat ikisi de 400mhz.İşlemciye neden uymasın?

  9. #9
    Advanced Member
    Giriş Tarihi
    05-02-2007
    Mekan
    34 İstanbul
    Mesajlar
    2,679
    Kan Grubu
    A Rh ( + )
    Üye No
    316728

    2 side birebir aynıysa sorun yok ama farklılıklar varsa sorunlar olabilir !

  10. #10
    Senior Member
    Giriş Tarihi
    13-09-2007
    Mekan
    59 Tekirdağ
    Mesajlar
    584
    Üye No
    381784

    tekrar eski remini tek takıp denedinmi ozaman çalışıyormu

  11. #11
    Advanced Member
    Giriş Tarihi
    16-04-2005
    Mekan
    77 Yalova
    Yaş
    48
    Mesajlar
    13,403
    Kan Grubu
    0 Rh ( + )
    Üye No
    93084

    selam,

    aynı durum benim pc'de mevcut, :(

    aşağıdaki resimlerdeki 2 adet ram var elimde ve 2si bir arada çalıştıramıyorum, ama tek tek taktığımda gayet iyi çalışıyor, biosu resetledim, ama nafile, bioastan ram için auto seçtim yine olmadı.






    saygılar

  12. #12
    Average Member
    Giriş Tarihi
    03-02-2005
    Mekan
    07 Antalya
    Yaş
    45
    Mesajlar
    311
    Kan Grubu
    0 Rh ( + )
    Üye No
    69433

    bilgisayar önceden açılıyormuydu yani kasa ?monitör diyorsun monitör sadece görüntüyü gösterir.Ayrıca monitör sağlammı ? hardiski görmüyor olabilir,yada ramlari okumuyor olabilir .ram yuvalarını temizle,ram uçlarını temizleyip tek dene .saygılar.

  13. #13
    Average Member
    Giriş Tarihi
    10-09-2007
    Mekan
    61 Trabzon
    Yaş
    42
    Mesajlar
    397
    Kan Grubu
    AB Rh ( + )
    Üye No
    380857

    ramı başka bir yuvaya tak..eğer olmazsa..ram bozuktur..

  14. #14
    Member
    Giriş Tarihi
    03-02-2006
    Mekan
    07 Antalya
    Mesajlar
    86
    Kan Grubu
    0 Rh ( + )
    Üye No
    182877

    Arkadaşlar yeni aldığım rami tek başına taktığımda pc açılıyor fakat görüntü gelmiyor yani fan falan çalışmaya başlıyor işte fakat görüntü yok.Eski rami tek başına taktığımda bilgisayarda hiçbir sorun yok.2sini beraber taktığımda yeni rami taktığımdaki sorunların aynısını yaşıyorum.Ramlerin yerlerini değiştirdim nafile yine olmadı.Monitörüm baya eski acaba ondan olabilir mi? diye düşünüyorum.Monitör 2001 çıkışlı falan vs.Arkadşımızda aynı sorunu yaşıyormuş acaba hiç uğraşmasam mı diyorum yani çözümü yok heralde bu işin.Siz ne dersiniz?Saygılar......

  15. #15
    Advanced Member
    Giriş Tarihi
    15-03-2008
    Mekan
    Türkiye Dışı / Other Country
    Mesajlar
    4,450
    Üye No
    424685

    slm.
    Alıntı Orijinal Mesaj Sahibi aykutküt Mesajı Göster
    Arkadaşlar yeni aldığım rami tek başına taktığımda pc açılıyor fakat görüntü gelmiyor yani fan falan çalışmaya başlıyor işte fakat görüntü yok.Eski rami tek başına taktığımda bilgisayarda hiçbir sorun yok.2sini beraber taktığımda yeni rami taktığımdaki sorunların aynısını yaşıyorum.Ramlerin yerlerini değiştirdim nafile yine olmadı.Monitörüm baya eski acaba ondan olabilir mi? diye düşünüyorum.Monitör 2001 çıkışlı falan vs.Arkadşımızda aynı sorunu yaşıyormuş acaba hiç uğraşmasam mı diyorum yani çözümü yok heralde bu işin.Siz ne dersiniz?Saygılar......
    Ramı tek başına taktığında eski ramın nereye kadar gidiyorsa yeni ramın da oraya kadar gitmesi gerekir. Eğer gitmiyorsa Ram sorunlu. Ki sen ekran gelmiyor diyorsun. O zaman kesin ram sorunlu Monitörün sorunlu olmuş olsaydı eski ramınla da çalışmazdı.

  16. #16
    Advanced Member
    Giriş Tarihi
    15-03-2008
    Mekan
    Türkiye Dışı / Other Country
    Mesajlar
    4,450
    Üye No
    424685

    slm.
    Alıntı Orijinal Mesaj Sahibi TEKNOKA Mesajı Göster
    selam,

    aynı durum benim pc'de mevcut, :(

    aşağıdaki resimlerdeki 2 adet ram var elimde ve 2si bir arada çalıştıramıyorum, ama tek tek taktığımda gayet iyi çalışıyor, biosu resetledim, ama nafile, bioastan ram için auto seçtim yine olmadı.






    saygılar

    Bu ramların biri CL2.5 diğeri CL3 değerinde yani birbirine uyumsuzluğu normal. Ama bazen çalışıyorlar da ama yavaş olana göre. Yani çalışmış olsalardı ikiside CL3 değerinde çalışaçaklardı.

  17. #17
    Advanced Member
    Giriş Tarihi
    20-04-2006
    Mekan
    34 İstanbul
    Yaş
    59
    Mesajlar
    4,118
    Kan Grubu
    B Rh ( + )
    Üye No
    209420

    ASUSTEK A8N5X NF4 DDR SES+GLAN+SATA 16X 939p
    POWERCOLOR ATI X550(128 bit) 256MB DDR2 TV DVI 16X
    Arkadaşım sana biraz garip gelecek ama bence sorun ramlerinde değil,kullandığın ekran kartı anakartının chipseti ile uyumsuz...Dolayısıyla yeni bi donanım takınca sorun çıkartıyor...Sana saçma gelse de,aynı sorun benim başıma da gelmişti...Eğer imkanın varsa ekran kartını değiştir(nVidia chipsetli bi ekran kartıyla)...Kolay gelsin...
    Düzenleyen ibrahimgüvençer : 07-07-2008 at 00:23

  18. #18
    Advanced Member
    Giriş Tarihi
    13-07-2005
    Mekan
    Türkiye Dışı / Other Country
    Yaş
    53
    Mesajlar
    5,068
    Kan Grubu
    A Rh ( + )
    Üye No
    117156

    Alıntı Orijinal Mesaj Sahibi ibrahimgüvençer Mesajı Göster
    Arkadaşım sana biraz garip gelecek ama bence sorun ramlerinde değil,kullandığın ekran kartı anakartının chipseti ile uyumsuz...Dolayısıyla yeni bi donanım takınca sorun çıkartıyor...Sana saçma gelse de,aynı sorun benim başıma da gelmişti...Eğer imkanın varsa ekran kartını değiştir(nVidia chipsetli bi ekran kartıyla)...Kolay gelsin...
    Aynı şeyi ben önerecektim. Muhtemelen ekran kartı ile ana kart ve/veya RAM uyumsuzluğu sözkonusu. İmkanın varsa başka bir ekran kartı ile dene.

  19. #19
    Junior Member
    Giriş Tarihi
    09-01-2008
    Mekan
    16 Bursa
    Yaş
    39
    Mesajlar
    41
    Üye No
    410932

    @Aykutküt & @Teknoka öncelikle merhaba;
    ikinizinde problemi ramları satın alırken CL değerlerini kontrol etmemiş olmanız. Aslında satıcının sizi uyarması gerekirdi ama malum ülkemizde önemli olan malı satabilmek, siz kullanmışsınız kullanmamışsınız umursamazlar, aldıkları paraya bakarlar.
    Arkadaşlar büyük ihtimalle anakartlarınızın biosu bu sorunu çözebilecek yeterliliğe sahiptir.
    CL 3 ram CL 2.5 rame göre daha yavaştır fakat bu gözle görülemeyecek bir değerdir o yüzden umursamayın derim. Yapmanız gereken şey biosunuzdan ram zamanlamalarını (çalışma hızlarını) değiştirmek.
    Monitörünüze görüntü gelmemesinin sebebi ramlar arasındaki zamanlama hızlarının uyumsuzluğu. Eğer biosdan manuel olarak ram zamanlamalarını eşitler ve böyle çalışmalarını sağlarsanız problemsizce 2 rami aynı anda kullanabilirsiniz.
    Biosunuzda ki ram zamanlamalarını şu ayara alın. 3.0-3-3-8 yada 3.0-3-3-7 de olabilir. Tabi ki bunu yaparken tek bir ram takılı olucak sonra pc yi kapatıp diğer rami takarak tekrar açın. Problemsizce çalışcaktır.
    İlerleyen zamanda herhangi bir nedenden dolayı biosunuz resetlenirse ramlerden birini çıkarıp yine bu işlemi yapmanız gerekir.
    Kolay Gelsin.
    Hoş ve hoşça kalın. ;)

  20. #20
    Member
    Giriş Tarihi
    03-02-2006
    Mekan
    07 Antalya
    Mesajlar
    86
    Kan Grubu
    0 Rh ( + )
    Üye No
    182877

    GReddy önerilerin için teşekkür ederim en yakın zamanda bunu deneyeceğim.Bazı arkadaşlar sorunun ekran kart ve anakart uyumunda olduğunu ileri sürmüşler.Biostan ram ayarı yaptıktan sonra yine yeni rami okumayacak mı?Yani ekran kartını değiştirmem şart mıdır?Ya da sadece biostan yaptığım ram ayarı ile sorunumu çözmüş olur muyum?

2 sayfadan, 1. sayfa 12 SonSon

Gönderme Kuralları

  • Yeni konu açamazsınız
  • Konuda cevap yazamazsınız
  • Eklenti yapamazsınız
  • Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
  •  
  • BB Kodları Açık
  • Smiley'ler Açık
  • Resim Kodları Açık
  • Video Kodları Açık
  • HTML Kodları Kapalı