Uydumarket Banner  

Gösterilen Mesajlar: 9 mesajdan 1 ile 9 arası

Konu: html ile site hazırlamak(önemli bilgiler)

  1. #1
    Member
    Giriş Tarihi
    19-06-2008
    Mekan
    35 İzmir
    Yaş
    37
    Mesajlar
    223
    Kan Grubu
    A Rh ( - )
    Üye No
    439771

    Arrow html ile site hazırlamak(önemli bilgiler)



    Evet Arkadaşlar basit bir site mi yapmak istiyosunuz???Burada anlatmış olduklarım amatör taarımcıların çok işine yarayacak... en başta işinize yarıyacak web sayfanızı geliştirecek kodlarla başlayalım.

    Sayfaya button ekliceksiniz ozaman

    Kod:
    <INPUT type="button" name="" value="BUTTON ">
    Eğer Buttona link eklemek için zaten gerekecek

    Kod:
    <a href="http://www.xxx.com"><INPUT type="button" name="" value="BUTTON "></a>
    Kırmızı olan yere botton linkini veriyorsunuz.

    Ve sonuç şu şekilde oluyor


  2. #2
    Member
    Giriş Tarihi
    19-06-2008
    Mekan
    35 İzmir
    Yaş
    37
    Mesajlar
    223
    Kan Grubu
    A Rh ( - )
    Üye No
    439771

    Şimdi sıra sayfaya click eklicez bunu bir kare olarak birde yuvarlak olarak yapacacaz


    Kod:
    <a href="http://www.xxx.com"><INPUT type="checkbox" name="İSİM " value=""></a>
    Bu şekliyle kare oluyor kırmızı yere aynı şekilde clik linkini verecez mavi yere de isim yazılacak isim yazmasanız da olur farketmez

    ve sonuç





    Yuvarlak yapmak için ise


    Kod:
    <a href="http://www.xxxxx.com"><INPUT type="radio" name="İSİM" value=""></a></p>
    Bu kodu ekliyoruz yine yukardaki işlemleri uyguluyoruz ama bu sefer yuvarlak oluyor

  3. #3
    Member
    Giriş Tarihi
    19-06-2008
    Mekan
    35 İzmir
    Yaş
    37
    Mesajlar
    223
    Kan Grubu
    A Rh ( - )
    Üye No
    439771

    Resim Eklemek

    Şimdi sıra resim eklemeye geldi

    resim için :


    Kod:
    <img src="avatar11072_0.gif" align="top" border=0 width=120 height=90 >
    Kırmızı olan yere resim linkini veriyorsunuz yani kendi bilgisarınızdan bir link veriyorsunuz örneğin masa üstünde bulunan bir resimi ekliceksiniz

    Bilgisayarım ==> C : ==> Document and Setting ==> Kullanıcı ismi ==> Desktop ==> eklenecek resim adı olarak ayarlanız gerekir





    Evet şimdi sıra kayan yazı da :

    Kod:
    <marquee>KAYARAK GÖZÜKMESİNİ İSTEDİĞİNİZ YAZI </marquee>
    Bu şeklde yazı sağdan sola doğru kayıyor ...
    Soldan Sağa Doğru :

    Kod:
    <marquee direction=right> YAZII </marquee direction=right>
    Yukarıdan Aşşağıya Doğru :


    Kod:
    <marquee direction=down>  YAZIII </marquee direction=down>
    Bu da Yazının Kayma Hızı

    Kod:
    <marquee direction="up" scrollamount="1.9" scrolldelay="1">
    Kırmızı olan yerlere istediğiniz değeri verin kavuniçi olan yere de nereye doğru kayacaksa yazın yukarıda verdiğim gibi

    Arkadaşlar bunun daha ayrıntılı biçimi için örnek verelim size


    Kod:
    <marquee>YAZI <marquee>




    Şimdi bu kodu wrb sayfası yaptığınız sayfayı fronpage ile ya da not defteri ile açın daha sonra ekliyeceğiniz satırı bulun eğer önceden yazdıysanız satırı orayı kaymasını istiyorsanız orayı bulun o satırın başındaki <DIV style="MARGIN: 5px 20px 20px">

    Kod:
    <p> yazılar</p>

    dan itibaren alıyorsunuz yani marquee kodubu <p> başına yazıyoruz şu şekilde

    Kod:
    <marquee><p>DENEME YAZISI </p></marquee>
    Sanırım herkes anlamıştır

  4. #4
    Member
    Giriş Tarihi
    19-06-2008
    Mekan
    35 İzmir
    Yaş
    37
    Mesajlar
    223
    Kan Grubu
    A Rh ( - )
    Üye No
    439771

    Şimdi ise sayfaya mp3 eklicez

    Kod:
    <bgsound src="deneme.mid" loop="-1">
    Yukarıda da dediğim gibi Kırmızı olan yere mp3 linkini veriyorsunuz yani kendi bilgisarınızdan bir link veriyorsunuz örneğin masa üstünde bulunan bir mp3 ekliceksiniz

    Bilgisayarım ==> C : ==> Document and Setting ==> Kullanıcı ismi ==> Desktop ==> eklenecek mp3 adı olarak ayarlanız gerekir.

    NOT : Arkadaşlar sayfa mp3 çalmakta sorun yaşayabilir ki kesin yaşar çalmayabilir onun için ekliyeceğiniz mp3 ü "waw" veya "mid" formatına çevirmeniz gerekmektedir. Bunun için nero waw editörü kullanabilirsiniz veya diğer çevirme prglarını eğer isteyen olursa linkini de eklerim daha sonra ama size tavsiyem "mid" e çevirmenizdir çünkü sayfa internette yacaş açılacağı için "mid" formatındaki müziklerin boyutu düşük oluyor bu arada full mp3 yüklerseniz yani yaklaşık 4 MB bir "waw" müziği yüklerseniz sayfa tahmini olarak 2 dk da açılır ortalama olarak bunun için seçim size kalmış ya boyutunu düşütün kesin mp3 ü ya da full koyun siz bilirsiniz artık

    Şimdi sıra geldi arkaplan resmine

    Kod:
    <body background="Denemex.JPG">

    Linki yine aynı verelim

    Yukarıda da dediğim gibi Kırmızı olan yere arkaplan linkini veriyorsunuz yani kendi bilgisarınızdan bir link veriyorsunuz örneğin masa üstünde bulunan bir arkaplan resmi ekliceksiniz

    Bilgisayarım ==> C : ==> Document and Setting ==> Kullanıcı ismi ==> Desktop ==> eklenecek arkaplan resminin adı olarak ayarlanız gerekir.

    ve sonuç bu şeklilde oluyor



  5. #5
    Member
    Giriş Tarihi
    19-06-2008
    Mekan
    35 İzmir
    Yaş
    37
    Mesajlar
    223
    Kan Grubu
    A Rh ( - )
    Üye No
    439771

    video ve adobe reader

    Evet sıra geldi güzel bir olaya web sayfanızda video :

    Kod:
    <EMBED SRC="rammstein - amerika.mpg" BORDER=0 WIDTH=513 HEIGHT=325>

    şimdi bu kodu yapacağınız web sayfasına ekliyorsunuz

    NOT : mp3 ekleme dede dediğim gibi mp3 boyutunun kısa olması gerekmektedir büyük MB dosyaları herzaman geç açar ya biraz videodan kesin ya da boyutunu küçültün

    sonuç bu şeklde olacaktır :

    __________________________________________________ ___________________________________________

    Evet arkadaşlar sıra geldi "pdf" Adobe reader web sitemize nasıl ekleriz ?

    işte kodu :

    Kod:
    <EMBED SRC="RdrMsgENU.pdf" BORDER=0 WIDTH=542 HEIGHT=308>
    Tekrar hatırlatalım kırmızı yere ekleyeceğiniz pdf formatındaki dosyayı yazıyorsunuz. gerisini de siteye ekliyorsunuz ve açılışta pdf resmi çıkıyor yanlız kusura bakmayım images alamadım bendeki adobe şifreliydi uğraşmakta istemedim fazla açıkçası ekleyenler görücektir ne sonuç verdiğini deneyin isterseniz.

    Bir sonraki eklenti ise quıck time evet web sitenize quıck time ekleyin :


    Kod:
    <EMBED SRC="mov UZANTILI LİNK " BORDER=0 WIDTH=526 HEIGHT=313 PLUGINSPAGE="http://quicktime.apple.com" CACHE=TRUE CONTROLLER=TRUE VOLUME=256 AUTOPLAY=FALSE HIDDEN=FALSE LOOP=FALSE>
    Arkadaşlar kırmızı yere linkinizi veriyosunuz bende quıck time olmadığı için hem link hemde images veremiyorum ama bu kodu siz ekleyin linke de "mov" uzantılı bise seçin ozaman sonucu görürsünüz

  6. #6
    Member
    Giriş Tarihi
    19-06-2008
    Mekan
    35 İzmir
    Yaş
    37
    Mesajlar
    223
    Kan Grubu
    A Rh ( - )
    Üye No
    439771

    web sitenize flash ekleme :
    Kod:
    <OBJECT CLASSID="clsid:D27CDB6E-AE6D-11cf-96B8-444553540000"CODEBASE="http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=5,0,0,0" WIDTH="571" HEIGHT="341"><PARAM NAME="Movie" VALUE="5955-1.swf"><PARAM NAME="Quality" VALUE="High"><PARAM NAME="Scale" VALUE="ExactFit"><PARAM NAME="Play" VALUE="true"><PARAM NAME="Loop" VALUE="false"><PARAM NAME="Menu" VALUE="false"><PARAM NAME="SAlign" VALUE="L"> <EMBED SRC="5955-1.swf" WIDTH="571" HEIGHT="341" Quality=High Loop=false Play=true Menu=false Scale=ExactFit TYPE="application/x-shockwave-flash" PLUGINSPAGE="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer"></EMBED></OBJECT>





    Sitemize uygun ateşli link vermeye yani linke gelince güsel birşey çıkıyor denemenizi tavsiye ederim


    Kod:
    <STYLE>#glowtext {FILTER: glow(color=#c57d5a,strength=2); WIDTH: 100%}A:link {text-decoration: none; color: #000066}A:visited {text-decoration: none; color: #000066}A:active {text-decoration: none; color: #000066}A:hover {text-decoration: none; color: #ceb464}</STYLE><SCRIPT language=JavaScript1.2>function glowit(which){if (document.all.glowtext[which].filters[0].strength==3)document.all.glowtext[which].filters[0].strength=2elsedocument.all.glowtext[which].filters[0].strength=3}function glowit2(which){if (document.all.glowtext.filters[0].strength==3)document.all.glowtext.filters[0].strength=2elsedocument.all.glowtext.filters[0].strength=3}function startglowing(){if (document.all.glowtext&&glowtext.length){for (i=0;i<glowtext.length;i++)eval('setInterval("glowit('+i+')",150)')}else if (glowtext)setInterval("glowit2(0)",150)}if (document.all)window.onload=startglowing</SCRIPT><SPAN id=glowtext><A href="LİNKLERİN VERİLECEĞİ ADRES" target=_blank><FONT size=2>LİNK 1</FONT></A><A href="LİNKLERİN VERİLECEĞİ ADRES" target=_blank><FONT size=2>LİNK 2</FONT></A><br><A href="LİNKLERİN VERİLECEĞİ ADRES" target=_blank><FONT size=2>LİNK 1</FONT></A><A href="LİNKLERİN VERİLECEĞİ ADRES" target=_blank><FONT size=2>LİNK 2</FONT></A><br><A href="LİNKLERİN VERİLECEĞİ ADRES" target=_blank><FONT size=2>LİNK 1</FONT></A><A href="LİNKLERİN VERİLECEĞİ ADRES" target=_blank><FONT size=2>LİNK 2</FONT></A><br><A href="LİNKLERİN VERİLECEĞİ ADRES" target=_blank><FONT size=2>LİNK 1</FONT></A><A href="LİNKLERİN VERİLECEĞİ ADRES" target=_blank><FONT size=2>LİNK 2</FONT></A></span>

    Bu kodu copy past yapın ve sitede ekliceğiniz yere yapıştırın....Şimdilik Bu kadar ..Bu anlattıklarım amatörl arkadaşlara hitabendir..
    Eylemlerim devam edecek Bir sorun veya isteğiniz olursa bu topic veya PM den msj atabilirsiniz yardımcı olurum .. KOLAY GELSİN

  7. #7
    Advanced Member
    Giriş Tarihi
    08-09-2007
    Mekan
    34 İstanbul
    Yaş
    45
    Mesajlar
    5,927
    Kan Grubu
    A Rh ( + )
    Üye No
    380033

    Çok güzel çalışma olmuş 3 sene önce amator çaplı bişiler yapmıştım . bu tür bilgilerle. saol varol

  8. #8
    Senior Member
    Giriş Tarihi
    02-05-2004
    Mekan
    35 İzmir
    Yaş
    46
    Mesajlar
    558
    Kan Grubu
    A Rh ( + )
    Üye No
    12778

    Bir teşekkürü senden esirgememeliyim...Eline sağlık TheLastBullet...

  9. #9
    Member
    Giriş Tarihi
    19-06-2008
    Mekan
    35 İzmir
    Yaş
    37
    Mesajlar
    223
    Kan Grubu
    A Rh ( - )
    Üye No
    439771

    Ben tşk ederim arkadaşlar :)


Gönderme Kuralları

  • Yeni konu açamazsınız
  • Konuda cevap yazamazsınız
  • Eklenti yapamazsınız
  • Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
  •  
  • BB Kodları Açık
  • Smiley'ler Açık
  • Resim Kodları Açık
  • Video Kodları Açık
  • HTML Kodları Kapalı