Uydumarket Banner  

4 sayfadan, 1. sayfa 1234 SonSon
Gösterilen Mesajlar: 62 mesajdan 1 ile 20 arası

Konu: Goldmaster 80900 Ve Analoglu Modeller İÇİn

  1. #1
    Honorary Moderator
    Giriş Tarihi
    16-11-2003
    Mekan
    19 Çorum
    Mesajlar
    6,148
    Kan Grubu
    A Rh ( + )
    Üye No
    15

    Goldmaster 80900 Ve Analoglu Modeller İÇİn



    80900 ler içinde taplin menü devresi gibi bir devreyi yapmayı planlıyoruz calışmalar başladı eger olumlu olursa acıklayacagız sonucu
    80900 ve analoglu modellerde sadece ön paneldeki 7 tuşu calıştıracak bir devre yapacagız:
    bu devre ile ön paneldeki tuşlar goldmaster kumandadan calışacak
    MENÜ>>>OK>>KANAL İLERİ>> KANAL GERİ>>>SES +>>SES--
    VE STAN-BY TUŞU CALIŞACAK
    gönül isterki tüm tuşlar calışsın ama şimdilik imkan yok

    bu devre ile :
    gm 90400 lere echostar 2600
    gm 90200 lere echostar 2400
    gm 80900 lere echostar 3600 yükleme imkanı doguyor

    sizden ricam bu konuda fikirlerinizi yazmanız nasıl olur .yapılması uygunmu yoksa boşunamı ugraşıyoruz
    buraya olumlu olumsuz yazılarınız bekliyoruz tabiki öncelikle elinde 80900 ve analoglu goldmaster olanlar

  2. #2
    Member
    Giriş Tarihi
    22-01-2004
    Mekan
    35 İzmir
    Yaş
    58
    Mesajlar
    159
    Kan Grubu
    AB Rh ( + )
    Üye No
    317

    bence uygun olur.elimden birşeyler gelsede desteklesek.beklemekten başka,yaptığım birşey yok.

  3. #3
    Starting Member
    Giriş Tarihi
    25-01-2004
    Mekan
    06 Ankara
    Mesajlar
    5
    Üye No
    787

    Dündar arkadaşım. Neredeyse tamamen ümidi kesip yeni bir cihaz almayı bile düşünürken böyle bir haber vermene çok sevindim. Hiç olmazsa birilerinin hala bu konu üzerinde çalışıyor olması gerçekten sevindirici.
    Fakat kanal numarası girememek veya uydu değiştirmek için menüler içerisinde dolaşmak nekadar cazip gelir bilemiyorum.
    Gördüğüm kadarıyla bu işe kafa yoran fazla insan kalmadı. Hala birşeyler yapmaya çalışan senin gibi bir arkadaşımızında verdiği uğraşın ve yaptığı masrafların karşılığını alamamasından endişe duyuyorum.
    Tüm fonksiyonları kullanabileceğimiz (analog olmayabilir) bir çözüm üretebilirseniz, tüm 80900 kullanıcıları sanıyorum düşünmeden yönelecektir.

    Bunlar tamamen kişisel fikirlerimdir. Diğer arkadaşlarında fikirlerini alarak hareket etmen daha doğru olacaktır.
    Birde, yeni yazılımı tanımadığımız için ne gibi artılar getireceğini belirtirsen iyi our.

    Başarılar...

  4. #4
    Honorary Moderator
    Giriş Tarihi
    16-11-2003
    Mekan
    19 Çorum
    Mesajlar
    6,148
    Kan Grubu
    A Rh ( + )
    Üye No
    15

    gm kumanda üzerindeki tüm tuşların calışması için gereken cihaz ve donanımı bulamadık bize echostar 3600 veya 2600 model cihaz veya ön paneli lazımdı bulamadık kimseyede kardeş cihazını verde biz onla oynayalım diyemedik ayrıca echostar kac arkadaşımızda var onuda bilemiyorum kimse gözü gibi baktıgı echosunuda bizim için vermez

    ayrıca echostar olursa cihazlar kanal editle frekansları yazmak vede cihaza yüklemek lazım benim rs232 kablosu cihazın arkasında cekili duruyor zaten .
    nümerik sayıları girme imkanımız .bazı özellikleri kullanma imkanımız olmayacak ama goldmaster olarak kalırsa ne avantajımız olucak ki.
    ben bu devreyi yapacagım ticari olarak düşünmüyorum olayı
    devreyi kendim deneyecegim eger uygun oldugu kanatine varırsam sizlerede sunarım yok arkadaş olamdı dersem kimseye vermem
    konuyu acma nedenim bu işte sizin fikirlerinizi almak nasıl olur ne olur gibi

  5. #5
    Starting Member
    Giriş Tarihi
    25-01-2004
    Mekan
    06 Ankara
    Mesajlar
    5
    Üye No
    787

    Azmin beni sevindirdi.

    Başarılar arkadaşım.

  6. #6
    Honorary Moderator
    Giriş Tarihi
    16-11-2003
    Mekan
    19 Çorum
    Mesajlar
    6,148
    Kan Grubu
    A Rh ( + )
    Üye No
    15

    sagol arkadaşım kısa zamanda yapmaya calışacagım çünkü bu iş prestij meselesi oldu benim için
    devre calışsın yeter insanlara cihaz satıp sonra yazılım vermeyerek kazık atanların bir kac bin dolara yapacagı işi bizim kendi cabalarımızla yaparak belkide onlara verecegimiz mesajlar olabilir derdim bu

  7. #7
    Senior Member
    Giriş Tarihi
    30-01-2004
    Mekan
    05 Amasya
    Yaş
    48
    Mesajlar
    876
    Kan Grubu
    A Rh ( + )
    Üye No
    1262

    arkadaşlar bu işe çözümü çabuk bulun ilhan abim beni yiyecek adama bi goldmaster aldırdım şimdi kandavalı olduk düzeltecem dedim şimdide kumanda sorun oldu

  8. #8
    Advanced Member
    Giriş Tarihi
    16-12-2003
    Mekan
    14 Bolu
    Mesajlar
    6,285
    Kan Grubu
    A Rh ( - )
    Üye No
    77

    Dündar arkadaşım bendede bildiğin gibi 80900 var. Hiç değilse bu tür çalışmalarını bekliyoruz. Çünkü böyle kullanmak en kötüsü bence. Bazı tuşlar vb. şeyler çalışmasada
    ben echostar olarak kullanmayı bekliyorum. Saygılar.

  9. #9
    Member
    Giriş Tarihi
    22-01-2004
    Mekan
    35 İzmir
    Yaş
    53
    Mesajlar
    104
    Kan Grubu
    0 Rh ( + )
    Üye No
    141

    dündar öncelikle çalışmalarınız için kolay gelsin diyorum.....bence goldmaster serisinin en güzel cihazlarından biri olan bu 80900 modeli,yaklaşık iki senedir sorunsuz kullanıyorum ama malum yazılım sorunu yeni menü ihtiyacı cihazı gözden düşürüyor,peki bu yeni yazılımla pozisyoner özelliğinden vaz geçmişmi olacağız,bu özellik devam edecekse menüde uydu seçme ve uydu ayarlarıyla ilgili alt menülerde olacakmı......saygılarımla.....bolder.....

  10. #10
    Honorary Moderator
    Giriş Tarihi
    16-11-2003
    Mekan
    19 Çorum
    Mesajlar
    6,148
    Kan Grubu
    A Rh ( + )
    Üye No
    15

    hayır cihaz aynen echostar 3600 olacak motor calışacak gömülü modülde calışacak tabi kanal acarsa tek sorun goldmaster kumandada belli sayıda tuş calışacak calışacak tuşlar bunlar:
    MENÜ>>>OK>>KANAL İLERİ>> KANAL GERİ>>>SES +>>SES--
    VE STAN-BY TUŞU CALIŞACAK

    diger tuşlar calışmayacak
    frekansları kanal editörle atmayı düşünüyorum başka carede yok şimdilik

  11. #11
    Member
    Giriş Tarihi
    16-12-2003
    Mekan
    59 Tekirdağ
    Yaş
    45
    Mesajlar
    137
    Kan Grubu
    0 Rh ( + )
    Üye No
    68

    Dündar Ocam Kolay gelsin.

    Bilmiyorum işinize yararmı .Son olarak GM ye gittiğimde evet echostar AD3600 yazılımı uyuyor lafını çok yakın bir arkadışımdan aldım.Onlarda denemiş kumanda değişimi şartı ile (echostar kumandası) sorunsuz çalışıyormuş.

    Buna benzer çalışma daha önce de yapılmıştı umarım netice alınır.Keşke elimizden birşeyler gelse.

    Umudumu tamamen kestiğim için Rafa kaldırdığım bir tanede bende de var.
    inşallah olur.

    Saygılar

  12. #12
    Member
    Giriş Tarihi
    02-02-2004
    Mekan
    63 Şanlıurfa
    Mesajlar
    71
    Kan Grubu
    0 Rh ( - )
    Üye No
    1489

    arkadaşlar echostar aynı gm gibi kanal deyişiminde yavaş ikiside handanın malı

  13. #13
    Honorary Moderator
    Giriş Tarihi
    16-11-2003
    Mekan
    19 Çorum
    Mesajlar
    6,148
    Kan Grubu
    A Rh ( + )
    Üye No
    15

    ayho echostar 3600 yazılımı gm80900 uyuyor sorun yazılımda degil zaten kumandada orjinal echo kumandası calışmıyor sana kim dediyse yanlışı var bende echo orjinal kumanda var calıştırmıyor bizdeki gm cihazların ön panelinde protecli işlemci var onu okumak imkansız gibi onun degişmesi lazım o zaman orjinal echo kumanda calışır kumanda fiyatı kıbrısda 45 dolardı gecen sene bu sene ne kadar bilmiyorum
    bizim yapmaya calıştıgımız devrede kumanda goldmaster kumandası olacak

  14. #14
    Honorary Moderator
    Giriş Tarihi
    16-11-2003
    Mekan
    19 Çorum
    Mesajlar
    6,148
    Kan Grubu
    A Rh ( + )
    Üye No
    15

    dijitalmehmet echo ile goldmaster yazılımı kıyaslaman bile mümkün degil bunu nasıl tespit ettin bizede anlatırmısın
    şu an yüzlerce arkadaş 80500-80300-90400 -90200 lerde echo >taplin yazılım kullanıyor goldmasterle aynı hızı diyeni ilk kez duydum

    birde taplini dene istersen ama her zaman echo 1 numaradır

  15. #15
    Member
    Giriş Tarihi
    02-02-2004
    Mekan
    63 Şanlıurfa
    Mesajlar
    71
    Kan Grubu
    0 Rh ( - )
    Üye No
    1489

    arkadaşım ben dijital uydu montajı artı satıyorum bana yurt dışında iki adet eko v geldi goldmaster kumandasıyla aynı hata ben ekoya goldmastwer 8500v yazılımı yukledim gayet iyi çalışıyordu butun tuşlar uyumluydu birfark vardı oda ab sat paketin de sesvardı godmasterda yoktu

  16. #16
    Advanced Member
    Giriş Tarihi
    16-12-2003
    Mekan
    14 Bolu
    Mesajlar
    6,285
    Kan Grubu
    A Rh ( - )
    Üye No
    77

    Digitalmehmet analoglu modelden mi bahsediyorsun. Markasını yazarsan sanırım faydalı olacak. Hangi marka hangi yazılım birşey anlayamadım. Kumandada bütün tuşlar nasıl görev yapıyordu.

  17. #17
    Member
    Giriş Tarihi
    02-02-2004
    Mekan
    63 Şanlıurfa
    Mesajlar
    71
    Kan Grubu
    0 Rh ( - )
    Üye No
    1489

    hayır arkadaşım gm 8500 cı v modelin den bahsediyorum

  18. #18
    Advanced Member
    Giriş Tarihi
    16-12-2003
    Mekan
    14 Bolu
    Mesajlar
    6,285
    Kan Grubu
    A Rh ( - )
    Üye No
    77

    Evet o model zaten herşeyiyle ekoya dönüyor. Bizim bahsettiğimiz Analoğlu recevırlar.

  19. #19
    Senior Member
    Giriş Tarihi
    27-02-2004
    Mekan
    07 Antalya
    Yaş
    44
    Mesajlar
    630
    Kan Grubu
    A Rh ( + )
    Üye No
    4733

    slm arkadaşlar bende 80700 DACI+V goldmaster receiver var bunun yeni versionunu nereden bulabilirim teşekkürler

  20. #20
    Honorary Moderator
    Giriş Tarihi
    16-11-2003
    Mekan
    19 Çorum
    Mesajlar
    6,148
    Kan Grubu
    A Rh ( + )
    Üye No
    15

    taskam elindeki cihazın enson yazılım v245 dir oda cihazında yüklüdür herhalde başka yazılım yok

4 sayfadan, 1. sayfa 1234 SonSon

Gönderme Kuralları

  • Yeni konu açamazsınız
  • Konuda cevap yazamazsınız
  • Eklenti yapamazsınız
  • Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
  •  
  • BB Kodları Açık
  • Smiley'ler Açık
  • Resim Kodları Açık
  • Video Kodları Açık
  • HTML Kodları Kapalı