Uydumarket Banner  

2 sayfadan, 1. sayfa 12 SonSon
Gösterilen Mesajlar: 27 mesajdan 1 ile 20 arası

Konu: Next 8000 ve Hispasat TP'leri

  1. #1
    Advanced Member
    Giriş Tarihi
    22-02-2004
    Mekan
    06 Ankara
    Yaş
    49
    Mesajlar
    3,201
    Kan Grubu
    A Rh ( + )
    Üye No
    3985

    New Icon16 Next 8000 ve Hispasat TP'leri



    Selamlar,

    Next 8000'imle HispaSat'a cevirdigimde ve kanallari tarattigimda 93 adet kanal bulabildim. Bu iste bir bit yenigi oldugu dusuncesiyle LyngSat'tan kanallarin frekanslarina baktim. Gordum ki Next'in mevcut TP listesinde olmayan frekanslar var.

    Bu beni biraz sasirtti ama fazla da onemsemedim. Yine de neden tanimli TP'lerin yeni yazilimla gelmedigini merak ediyorum. (v.29 Subat) Bilen var mi? Ayrica bir uydudaki TP'leri elle girmek yerine otomatik taratmak icin bir yontem var mi?

    Daha sonra birsey daha farkettim. LyngSat'taki bazi frekanslari girdigim halde (Symbol rate ve polarizationunu da tabii ki) o TP'lerde sinyal alamadigimi da farkettim. Ornek vermem gerekirse 12303 V 27500'de bulunan Digital+ paketine ait sinyal gelmiyor! Yani sinyal kalitesi 0%.

    Once LNB'imden suphelendim acaba Universal filan degil miydi diye ama sonra baska uydularda bu ve daha yuksek frekanslardaki yayinlari alabildigimi gordum.

    HispaSat kanallarinda kalite genellikle 60-70% arasinda. Yukaridaki problem hakkinda yorum verebilecek olaniniz var mi?

    Simdiden tesekkurler.

  2. #2
    Honorary Moderator
    Giriş Tarihi
    25-01-2004
    Mekan
    06 Ankara
    Yaş
    64
    Mesajlar
    25,021
    Kan Grubu
    0 Rh ( + )
    Üye No
    775

    Taratırken network seçeneğini "on" yap. Tp leri kendi bulur ve ekler. Ben yeni tarattım, toplam 80 Tp ve 214 kanal aldım. Şimdi editörde temizliyorum. Kolay gelsin........

  3. #3
    Member
    Giriş Tarihi
    16-12-2003
    Mekan
    06 Ankara
    Mesajlar
    172
    Kan Grubu
    B Rh ( + )
    Üye No
    30

    12303 V 27500 ve benzeri TP ler büyük çaplı çanakla alınabiliyo...Özellikle İç Anadoludan...

  4. #4
    Honorary Moderator
    Giriş Tarihi
    25-01-2004
    Mekan
    06 Ankara
    Yaş
    64
    Mesajlar
    25,021
    Kan Grubu
    0 Rh ( + )
    Üye No
    775

    12303 tekila film Tpsi. Bende o Tp de toplam 9 kanal var, 8 film ve 1 *****. Çanak 95cm offset, yer Ankara. Kolay gelsin.........

  5. #5
    Member
    Giriş Tarihi
    16-12-2003
    Mekan
    06 Ankara
    Mesajlar
    172
    Kan Grubu
    B Rh ( + )
    Üye No
    30

    haydut yanlış hatırlıyo olmayasın??? ben 150 lik çanakla Konya'dan o tp'yi alamıyorum...%0
    Düzenleyen hakan06 : 16-03-2004 at 10:19

  6. #6
    Honorary Moderator
    Giriş Tarihi
    25-01-2004
    Mekan
    06 Ankara
    Yaş
    64
    Mesajlar
    25,021
    Kan Grubu
    0 Rh ( + )
    Üye No
    775

    Hatırlama yok. Şu anda önümde, kanalları editliyorum. Kolay gelsin..........

  7. #7
    Member
    Giriş Tarihi
    16-12-2003
    Mekan
    06 Ankara
    Mesajlar
    172
    Kan Grubu
    B Rh ( + )
    Üye No
    30

    alla alla bir gariplik var bu işte...akşam deneyeceğim... sen 95 likle alıyorsan...bizimkisi rahat alması lazım yaws...

  8. #8
    Honorary Moderator
    Giriş Tarihi
    25-01-2004
    Mekan
    06 Ankara
    Yaş
    64
    Mesajlar
    25,021
    Kan Grubu
    0 Rh ( + )
    Üye No
    775

    Cinem.Azul.,Taquilla1,2,3,4,8,9 ve XY. Toplam 9 kanal, 8 film 1 *****. Çanak ve lnb ayarını kontrol et. Güneye indikçe Hispasat'ın sinyal kalitesi çok düşer. Mersin ve Antalya'da çok uğraşıp hiç alamayanlar var. Daha geniş bilgiyi "Hispasat" bölümünde bulabilirsin. Kolay gelsin.........

  9. #9
    Advanced Member
    Giriş Tarihi
    22-02-2004
    Mekan
    06 Ankara
    Yaş
    49
    Mesajlar
    3,201
    Kan Grubu
    A Rh ( + )
    Üye No
    3985

    New Icon15 Taquilla'lar

    [email protected] selam,

    Ben de Ankara'dayim 120cm canakim var, hispadaki diger kanallar gayet guzel 60%'in uzerinde donmasiz filan geliyor. Ama o TP ve uzerindeki birkac TP daha hep 0% gozukuyor.

    Simdi aksam eve gidince Network'u ON yapip tekrar taratacagim ama pek de umitli degilim. Zira elle o TP'yi girdigimde 0% goruyordum. Bende zaten 214 kanal filan da yok, sanirim 140-150 civarinda. Dedigim gibi LyngSat'tan kontrol ettigimde 5-6 TP'deki sinyallerin 0 oldugunu goruyorum.

    Bunun anten capiyla degil de LNB ile ilgili olabilecegi dusuncesindeyim. Bende Next 0.4 dB var. Senin kullandigin LNB nedir?

    Bir de hazir konu acilmisken, editor programi kanllari cihazdan bilgisayara almak icin de kullanilabiliyor mu yoksa sadece tersi islemi mi yapabiliyorum bu programla?

    Tesekkurler...

  10. #10
    Honorary Moderator
    Giriş Tarihi
    25-01-2004
    Mekan
    06 Ankara
    Yaş
    64
    Mesajlar
    25,021
    Kan Grubu
    0 Rh ( + )
    Üye No
    775

    Ümidini kırma. Ben 95likle 214 alıyorsam sen de alabilirsin. Kullandığım lnb Next0.7db çift çıkışlı. Komşumla ortak kullanıyorum. Cihazdan uyduları taratıp, bilgisayara atıyorum. Editledikten sonra cihaza geri gönderiyorum. Kolay gelsin.........

  11. #11
    Advanced Member
    Giriş Tarihi
    22-02-2004
    Mekan
    06 Ankara
    Yaş
    49
    Mesajlar
    3,201
    Kan Grubu
    A Rh ( + )
    Üye No
    3985

    Deneyecegim aksam. Bilgi vermeye devam ederim.

    Yalniz diger soruma da cevap verebilir misin [email protected]? Editor hem kanllari download hem de upload etmeye mi yariyor cihaza? Yoksa her iki islem icin ayri birer yazilima mi ihtiyac duyuluyor?

    Thx.

  12. #12
    Honorary Moderator
    Giriş Tarihi
    25-01-2004
    Mekan
    06 Ankara
    Yaş
    64
    Mesajlar
    25,021
    Kan Grubu
    0 Rh ( + )
    Üye No
    775

    Tek yazılım. nextteknikde veya digiumda bulabilirsin. Bazı arkadaşlar çalıştıramadı ama ben ilk çıktığından beri sorunsuz kullanıyorum. Eğer uygun gelirse Mach1 ustanın motorluya göre hazırladığı settingsini de direk atabilirsin. Programı buradan al. Kolay gelsin.........

  13. #13
    Advanced Member
    Giriş Tarihi
    22-02-2004
    Mekan
    06 Ankara
    Yaş
    49
    Mesajlar
    3,201
    Kan Grubu
    A Rh ( + )
    Üye No
    3985

    [email protected] selam,

    Dun aksam denedim. Network'u ON yapip da denedim. Nafile. HispaSat'ta 149 kanal aliyorum ve 12303'de ve bazi kanal oldugunu bildigim TP'lerde tik yok.

    Aslinda ben kanal azligindan sikayetci degilim (zaten o kadari yeter de arta bile) ama olan kanallari alamama sebebimi merak ediyorum.

  14. #14
    Honorary Moderator
    Giriş Tarihi
    25-01-2004
    Mekan
    06 Ankara
    Yaş
    64
    Mesajlar
    25,021
    Kan Grubu
    0 Rh ( + )
    Üye No
    775

    Motorlu kullanıyorsun, antenin tam yörüngeye oturmamıştır veya lnb eğimin düzgün değildir. Ben sabit çanak kullandığım için kesin bir şey söyleyemiyorum. Kolay gelsin.........

  15. #15
    Senior Member
    Giriş Tarihi
    29-01-2004
    Mekan
    66 Yozgat
    Mesajlar
    599
    Kan Grubu
    0 Rh ( + )
    Üye No
    1193

    Büyük ihtimalle motor sistemin yörüngeden çıkmış normalde master2test3 yazılımıyla200 kanal çıkması lazım kanal seviyeside 120 bilsat %73-%88 Civarı kusaga ayrladıktan sonra elenminin sag sol ayarlarını kontrol et sinyal düşüklügüne buda neden olur
    saygılarımla

  16. #16
    Advanced Member
    Giriş Tarihi
    22-02-2004
    Mekan
    06 Ankara
    Yaş
    49
    Mesajlar
    3,201
    Kan Grubu
    A Rh ( + )
    Üye No
    3985

    LNB'nin sag sol seviyeleri ne demek? LNB'yi odak noktasini degistirmeksizin, kendi etrafinda dondurmem gerektigini mi kastediyorsunuz?

    Ote taraftan motorun ayarinda problem olsaydi, diger uydulardan yayin almam mumkun olur muydu? Mesela Hotbird'lerden 700 civarinda yayin alabiliyorum ya da TurkSat'taki tum yayinlari alabiliyorum.

  17. #17
    Honorary Moderator
    Giriş Tarihi
    25-01-2004
    Mekan
    06 Ankara
    Yaş
    64
    Mesajlar
    25,021
    Kan Grubu
    0 Rh ( + )
    Üye No
    775

    Çanağın izlediği yolda küçük bir sapma sonunda büyük sapma haline gelebilir. Hispasat uç noktada bir uydu. Tuksat ve Hotbird kriter değil. Ben Hotbird'den 85 lik çanakla 710 kanal alıyorum. Forumun Hispasat ve çanak ayarları bölümünü oku, parça parça epey bilgi var. Kolay gelsin.....

  18. #18
    Member
    Giriş Tarihi
    14-02-2004
    Mekan
    Türkiye Dışı / Other Country
    Mesajlar
    198
    Kan Grubu
    AB Rh ( + )
    Üye No
    2688

    hispa

    bende de 93 kanal çıkıyordu. dün burada yazılanlar gibi network on yapınca 214 kanal a çıktı yer kütahya 150 lik bilsat ile. lnb yi çevirince kanal sayısı artıyor. ilk başta 61 adet vardı. çevirince 93 oldu. Son haliyle 214

  19. #19
    Honorary Moderator
    Giriş Tarihi
    25-01-2004
    Mekan
    06 Ankara
    Yaş
    64
    Mesajlar
    25,021
    Kan Grubu
    0 Rh ( + )
    Üye No
    775

    aarslan'a faydamız olmadı ama sana olmuş. Buna da şükür. Kolay gelsin......

  20. #20
    Member
    Giriş Tarihi
    14-02-2004
    Mekan
    Türkiye Dışı / Other Country
    Mesajlar
    198
    Kan Grubu
    AB Rh ( + )
    Üye No
    2688

    saol hayut hocam. gerçekten oldu :)

2 sayfadan, 1. sayfa 12 SonSon

Gönderme Kuralları

  • Yeni konu açamazsınız
  • Konuda cevap yazamazsınız
  • Eklenti yapamazsınız
  • Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
  •  
  • BB Kodları Açık
  • Smiley'ler Açık
  • Resim Kodları Açık
  • Video Kodları Açık
  • HTML Kodları Kapalı