Uydumarket Banner  

Gösterilen Mesajlar: 17 mesajdan 1 ile 17 arası

Konu: Editör

  1. #1
    Average Member
    Giriş Tarihi
    04-03-2004
    Mekan
    53 Rize
    Mesajlar
    390
    Üye No
    5624

    Editör



    Arkadaşlar nextin web sayfası çalışmadığından editörü yükleyemiyorum yükleyebileceğim başka bir web sayfası varmı

  2. #2
    Super Moderator
    Giriş Tarihi
    22-01-2004
    Mekan
    34 İstanbul
    Yaş
    50
    Mesajlar
    27,284
    Kan Grubu
    B Rh ( + )
    Üye No
    192

    Neyin editörü lazım 8000 mi download programımı?

  3. #3
    Average Member
    Giriş Tarihi
    04-03-2004
    Mekan
    53 Rize
    Mesajlar
    390
    Üye No
    5624

    Next 8000 editör programı Hocam bu arada nextteknik 'web sayfasına ne oldu açılmıyo bilginiz varmı Douwnload deği diğeri
    Düzenleyen ayder : 04-03-2004 at 20:04

  4. #4
    Super Moderator
    Giriş Tarihi
    22-01-2004
    Mekan
    34 İstanbul
    Yaş
    50
    Mesajlar
    27,284
    Kan Grubu
    B Rh ( + )
    Üye No
    192

    Site çökmüş doktor düzeltmeye çalışıyor yenileyecek....

  5. #5
    Junior Member
    Giriş Tarihi
    20-02-2004
    Mekan
    34 İstanbul
    Yaş
    46
    Mesajlar
    37
    Kan Grubu
    0 Rh ( + )
    Üye No
    3555

    New Icon5 STBDataEditor

    ArkadaşlarBenim sorunum STBDataEditor ile ilgili. galiba arkadaşın istediği editörde bu olsa gerek
    bu programı çalıştırarak settingi kendim yapmak istiyorum ancak recever dan bilgisayara kanal bilgisini alamıyorum.Com la haberleştiğini görüyorum. set ten bilgisayara komutunu verip cihazı arkasındaki açma kapama dügmesinden açıyorum ve receving data diyerek %8 e kadar geliyor bazen %6 da kalıyor. 8000 bir dakika sonra otomatik olarak açılıyor yada sayaç ekranda dakika kısmını güncelliyor(ekranda 302 yazıyor ve 00:01 oluyor) ve 8000 den bilgisayara aktarım kitleniyor. Forumda okuduğum kadarıyla olagan birşey oldugunu anladım. Birkaç kere deneyin denilmiş ama sonuç 10. denemedede başarısız. sorun ne olabilir yardım edermisiniz.?? :help1:

    teşekkürler
    Düzenleyen refugio : 28-03-2004 at 20:22

  6. #6
    Adviser
    Giriş Tarihi
    29-02-2004
    Mekan
    34 İstanbul
    Mesajlar
    1,631
    Kan Grubu
    A Rh ( + )
    Üye No
    5059

    Kullandığın RS232C kablonun boyu ne kadar, 1mt , 1.5mt'yi geçerse sorun çıkabiliyor.

    8000 Editör ve programlarını sitemden indirebilirsin.

    İyi çalışmalar.
    Digium
    Düzenleyen Digium : 05-03-2004 at 21:21

  7. #7
    Junior Member
    Giriş Tarihi
    20-02-2004
    Mekan
    34 İstanbul
    Yaş
    46
    Mesajlar
    37
    Kan Grubu
    0 Rh ( + )
    Üye No
    3555

    Galiba o yüzden çünkü kabloyu yenileyerek recever e kadar uzattım 10 m lik bir kablo.
    teşekkür ederim..

  8. #8
    Senior Member
    Giriş Tarihi
    29-01-2004
    Mekan
    66 Yozgat
    Mesajlar
    599
    Kan Grubu
    0 Rh ( + )
    Üye No
    1193

    10 metre kabloyu nereden buldun!
    sorun kesinlikle kablondadır çünkü bu uzunlukta rs232 kablo veri kaybı yaratır.

  9. #9
    Advanced Member
    Giriş Tarihi
    22-01-2004
    Mesajlar
    3,190
    Üye No
    187

    kabloyu 2 metreden fazla yapmazsan sorun çıkmaz

  10. #10
    Junior Member
    Giriş Tarihi
    20-02-2004
    Mekan
    34 İstanbul
    Yaş
    46
    Mesajlar
    37
    Kan Grubu
    0 Rh ( + )
    Üye No
    3555

    flas yüklerken sorun çıkarmadı ama editör kullanımında galiba boyu önemli. Birde derler önemli olan işlevi diye. Hepinize teşekkürler..

  11. #11
    Senior Member
    Giriş Tarihi
    29-01-2004
    Mekan
    66 Yozgat
    Mesajlar
    599
    Kan Grubu
    0 Rh ( + )
    Üye No
    1193

    editör bazı cihazlarda sorunlu daha tam düzeltilemedi.sorunun bundan kaynaklana bilir.yeni editörü kullan belki düzelir.işlevligi önemli dogru onun için sen en fazla 2.5-3.0metre kullanmaya dikkat et.

  12. #12
    Average Member
    Giriş Tarihi
    28-02-2004
    Mekan
    01 Adana
    Yaş
    48
    Mesajlar
    254
    Üye No
    4836

    refugio:
    Aynı şey benim de başıma geldi.
    flash i yuklerken sorunun çıkmadıysa kablonda sorun yok.
    Editör ile data alıp verirken yapman gereken şey mouse un ile yukarıdaki popup menudeki dosya-yardım menuleri üzerinde sürekli dolaşmak. Zannederim bu şekilde program meşgul kalıp işlemine devam ediyor.

  13. #13
    Junior Member
    Giriş Tarihi
    20-02-2004
    Mekan
    34 İstanbul
    Yaş
    46
    Mesajlar
    37
    Kan Grubu
    0 Rh ( + )
    Üye No
    3555

    Anlatmıstım aynı kablo ile Mach1 üstadın verdigi setting dosyayı recever a yükledim. Ancak receverdan kanal bilgilerini yükleyemiyorum. Önemli bir sorun değil şimdilik (yeni kullanıcı olarak) ancak seydiyücel arkadaşın dediği gibi cihazla birlikte gelen kısa kabloyuda denedim ama gene aynı sorun devam etti. Yeni editörü kullanmama rağmen.
    Ancak indianın söylediklerini denemekte fayda var.

    herkese teşekkürler..

  14. #14
    Adviser
    Giriş Tarihi
    29-02-2004
    Mekan
    34 İstanbul
    Mesajlar
    1,631
    Kan Grubu
    A Rh ( + )
    Üye No
    5059

    Selamlar,
    Kablo ne çok kısa olmalı ne de çok uzun, Yazılım yüklerken sorun çıkmaz yükleme süresi 2dk ile 30dk arası sürüyor bunda kablo uzunluğu ve bilgisayar özellikleri öncemli, Editör kullanımında ise; Editor 1dk içerisinde kanal bilgilerini yazmalı yada okumalı, yazma işlemi sorun olmuyor ancak okuma işleminde sorun çıkabiliyor çünkü çift taraflı veri iletişimi var ve kablo da uzun olduğunda veri alışverişi uzun sürüyor 1dk'yı gectiğinde ise alışveriş tamamlanmasa bile cihaz bunu sonlandırıyor.

    Kablo ve bilgisayar konfigürasyonunuz çok önemli...

    İyi çalışmalar.
    Digium

  15. #15
    Honorary Moderator
    Giriş Tarihi
    25-01-2004
    Mekan
    06 Ankara
    Yaş
    64
    Mesajlar
    25,021
    Kan Grubu
    0 Rh ( + )
    Üye No
    775

    @Digium
    digitalsistem'de bir arkadaş hex üzerinde bir değişiklikten sonra editörün düzeldiğinden bahsetmişti. O yazıya bir göz atabilirmisin? Belki kalıcı bir çözüm olur. Kolay gelsin......

  16. #16
    Member
    Giriş Tarihi
    09-03-2004
    Mekan
    03 Afyonkarahisar
    Yaş
    50
    Mesajlar
    83
    Kan Grubu
    A Rh ( + )
    Üye No
    6281

    @digium adresindeki 6sı1arada Funcard Dosyası direk rs232 ile ve STBLoader ile bilgisayardan 8000 e yuklenebilir mi? yada ne yapmak lazim..
    ve sayfanizdaki alt kisimdaki modul yazilimlari ni yuklemek icin o modullerimizin mi olmasi lazim yada o programlar 8000 e modul varmis gibi mi gosteriyor?

    Cok yanlis seyler soruyor da olabilirim. Cunku 8000 i henuz dun aldim. yavas yavas ogrenmeye calisiyorumm.. Tesekkurler

  17. #17
    Adviser
    Giriş Tarihi
    29-02-2004
    Mekan
    34 İstanbul
    Mesajlar
    1,631
    Kan Grubu
    A Rh ( + )
    Üye No
    5059

    @bonapart,
    Eğer cihazında EMU yazılım yüklü ise, digiumteknik'teki Next için Kumandadan Girilecek Şifreleri indir, Mute daha sonra Sarı tuşa bas hangi şifreler değişmiş ise *** SAHASI'ndan gir...

    Modül yazılımları için ordaki modüllere ihtiyacınız var örneğin MR1071'i NextYE8000XCAM'in içerisindeki yerleşik modüle yükleyemezsin. Zaten Cihazına yeni yazılım yüklediğinde cihazın yerleşik modülü güncellenmiş olur.

    İyi çalışmalar.
    Digium


Gönderme Kuralları

  • Yeni konu açamazsınız
  • Konuda cevap yazamazsınız
  • Eklenti yapamazsınız
  • Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
  •  
  • BB Kodları Açık
  • Smiley'ler Açık
  • Resim Kodları Açık
  • Video Kodları Açık
  • HTML Kodları Kapalı