Uydumarket Banner  

2 sayfadan, 1. sayfa 12 SonSon
Gösterilen Mesajlar: 31 mesajdan 1 ile 20 arası

Konu: **** 5 e Sİnyal Gelmiyor.

  1. #1
    Advanced Member
    Giriş Tarihi
    07-02-2004
    Mekan
    34 İstanbul
    Mesajlar
    2,631
    Kan Grubu
    AB Rh ( + )
    Üye No
    1936

    **** 5 e Sİnyal Gelmiyor.



    Arkadaşlar türksat uydusunda bütün kanalları çok rahat bir şekilde izlerken we sinyal seviyem çok iyi iken **** 5 de sinyal hiç yok. Daha öncede aynı şekilde gitmişti ama bulmuştum. Şim ise bulamıyorum. Üç ayrı çanakta ve iki ayrı reciwerde denedim olmuyor. Bu konu ile ilgili arkadaşların cevaplarını bekliyorum.

  2. #2
    Forum Administrator
    Giriş Tarihi
    15-05-2002
    Mekan
    34 İstanbul
    Yaş
    51
    Mesajlar
    17,512
    Kan Grubu
    A Rh ( + )
    Üye No
    1

    LNB ni hafif sağa çevir tekrar bak (antene önden bakarken sağa)

    Sevgiler

  3. #3
    Member
    Giriş Tarihi
    22-01-2004
    Mekan
    34 İstanbul
    Yaş
    41
    Mesajlar
    171
    Kan Grubu
    A Rh ( + )
    Üye No
    115

    lnb yi y dikey pozisyona al.. şaka şaka...... :) :) :)
    Admin yazmış işte...

    Sevgiler....

  4. #4
    Advanced Member
    Giriş Tarihi
    07-02-2004
    Mekan
    34 İstanbul
    Mesajlar
    2,631
    Kan Grubu
    AB Rh ( + )
    Üye No
    1936

    Yaw usta dün akşan bırak sağı, solu, aşağı yukarıyı çevirmediğim yön kalmadı. Anteni sokmadığım şekil kalmadı. Diğer bütün kanllardan %100 il %80 arası sinyal arıyorum. Bunun başka bir çözümü olamazmı. Birde daha öncede söyledim kanal daha önce wardı bende durup dururken gitti neden olabilir. Ayrıca cihaza resette attım lnb de değiştim fayda etmedi.

  5. #5
    Moderator
    Giriş Tarihi
    12-11-2003
    Mekan
    34 İstanbul
    Yaş
    53
    Mesajlar
    12,232
    Kan Grubu
    0 Rh ( + )
    Üye No
    11

    öncelikle lnb yi sağa çok az cevireceksin cm hesabı bu kadarı yeterli eğer yine çıkmıyorsa frekansı el ile gir makineye tarattırma

  6. #6
    Honorary Moderator
    Giriş Tarihi
    12-11-2003
    Yaş
    58
    Mesajlar
    3,302
    Kan Grubu
    0 Rh ( - )
    Üye No
    7

    Önce frekansı 11025 yerine 11022 yap, sonrada yazıldığı gibi lnb'yi 1 cm sağa çevir...



    Sevgiler...

  7. #7
    Honorary Moderator
    Giriş Tarihi
    26-01-2004
    Mekan
    06 Ankara
    Mesajlar
    9,830
    Üye No
    960

    Yukarıda anlatılanlarla sorun çözülemiyorsa "Spektrum'u" olan bir cihazla o transponderin sinyal durumuna bakmak iyi olur.. Sinyal çöküyor mu? yoksa üstüne başka bir sinyal mi geliyor?. Sinyal seviyesi yük****e kros polarizasyon veya başka sinyal karışması söz konusu olabilir. Havalar iyi olunca yine almaya başlarsın sanırım.NF si 0,3 db olan bir LNB kullanırsanda çözülebilir.Ama kesin değil.Benimde başıma gelmişti.Başka frekans karıştığını anladık.Antenin yerini değiştirdim.Düzeldi...

  8. #8
    Starting Member
    Giriş Tarihi
    16-02-2004
    Mesajlar
    5
    Üye No
    2929

    Slm Arkadaşlar

    Yukarıda bahsedilen sorunun aynısı bende de var.Bir ara % 20 seviyesinde sinyal alıyordum şimdi ise %0 sevideye.

  9. #9
    Junior Member
    Giriş Tarihi
    08-09-2004
    Yaş
    40
    Mesajlar
    40
    Üye No
    26799

    merhaba arkadaşlar ben sinyaldan dolayı biraz huzursuz oluyorum.turksat 90 lık hotbird 120 lik anten kullanıyorum.Kanalları izleyebiliyorum ama en iyi sinyal türksat'ta sinyal 73 kalite 92 ama daha fazla olması gerekmiyor mu?yada normal mi?? daha yükseltmek için ne yapmalıyım.hotbirdde sinyal 62 kalite 70 oluyor.nasıl çözebilirim.lnb lerle oynadım ama en ii böle oldu tşk..

  10. #10
    Honorary Moderator
    Giriş Tarihi
    26-01-2004
    Mekan
    06 Ankara
    Mesajlar
    9,830
    Üye No
    960

    Sayın chaylak sinyal oranlarınız bence çok güzel.Ancak LNB NF'si kaç onuda belirtseniz daha iyi olurdu.Ancak oynayacak bir durum olduğunu sanmıyorum.Zaten Turksatta TP'ler arasında oldukça sinyal farkı olabiliyor.Bunu da belirtelim.Saygılar...

  11. #11
    Advanced Member
    Giriş Tarihi
    21-02-2004
    Mekan
    07 Antalya
    Yaş
    63
    Mesajlar
    11,613
    Kan Grubu
    A Rh ( + )
    Üye No
    3794

    :) sinyalin ve kalitenin daha artması size bu uyduda daha fazla birşey kazandırmaz
    sonuçta daha fazla kurcalarsanız bunuda tekrar tutturamayabilirsiniz.
    kalın sağlıcakla. :)

  12. #12
    Advanced Member
    Giriş Tarihi
    12-06-2004
    Mekan
    10 Balıkesir
    Mesajlar
    1,218
    Kan Grubu
    A Rh ( + )
    Üye No
    16736

    çok kurcalamamakta fayda var bencede :wave: :wave: :wave:

  13. #13
    Member
    Giriş Tarihi
    26-02-2004
    Mekan
    35 İzmir
    Yaş
    43
    Mesajlar
    50
    Üye No
    4510

    arkadaşlar selam bende de kayboldu :( ama
    yayın var görüntü yok bana bilgi verebilecek arkadaş var mı özel mesaj atabilir mi?

  14. #14
    Adviser
    Giriş Tarihi
    26-03-2004
    Mekan
    39 Kırklareli
    Yaş
    49
    Mesajlar
    6,316
    Kan Grubu
    0 Rh ( + )
    Üye No
    8566

    Cine 5'te aynı sinyal sorununu bende yaşadım. Diğer kanalların sinyal seviyesi çok iyi olmasına rağmen 11.025 frekansında sinyal seviyesi sıfırdı. Hiç bir şey yapmadan sadece frekansı 11.027 olarak girdim, sorun çözüldü. Bu tip sorunları çözmek için frekansı yükseltmek ve düşürmek işe yarıyor.
    Saygılar...

  15. #15
    Junior Member
    Giriş Tarihi
    08-09-2004
    Yaş
    40
    Mesajlar
    40
    Üye No
    26799

    merhaba medcezir, LNB NF'si ne demek nerden öğrenebilirim.goldmaster 11300 ci cihaz ama diğer arkadaşlarımın sinyal seviyeleri türksat için en iyi kanalda 88-100 oluyor oysa benimkiler bu seviyeden çok uzak.buna ne diyorsun.

  16. #16
    Banned Member
    Giriş Tarihi
    27-07-2004
    Yaş
    37
    Mesajlar
    6,587
    Kan Grubu
    0 Rh ( + )
    Üye No
    21372

    yaf ne kötü ya bu cine5 alamıyanlar,demeki ayarlamalarını iyi yapamıyorsunuz


    __________________________________________________ ____________________

    Türkiye süper lig ,2lig ve avrupa maçlarının sonuçlarını saniyesine saniyesine bu siteden takip edebileceksiniz....Canlı Yayın

  17. #17
    Member
    Giriş Tarihi
    01-07-2004
    Mekan
    34 İstanbul
    Yaş
    49
    Mesajlar
    83
    Üye No
    18379

    ayarla ilgisi yok. cine5 ve viva grubu yayınları şu an için kötü cine5 1haftadır yok

  18. #18
    Honorary Moderator
    Giriş Tarihi
    26-01-2004
    Mekan
    06 Ankara
    Mesajlar
    9,830
    Üye No
    960

    Sayın yekaga eskiye oranla bu paketin sinyal seviyesi son derece iyi.Ayarlarınızı gözden geçiriniz derim.

    LNB NF'si LNB'nin gürültü oranı demektir.LNB'nn arkasında yazıyor olmalı sayın chaylak.LNB'yi arkadaşlarında dediği gibi hafif sağ yapıp denerseniz düzelebilir...

  19. #19
    Advanced Member
    Giriş Tarihi
    12-03-2004
    Mekan
    01 Adana
    Yaş
    43
    Mesajlar
    1,275
    Kan Grubu
    0 Rh ( + )
    Üye No
    6729

    Tekcan üstadın söylediği gibi lnb yi hafif sağa çevir frakansı transponderi ve kanalı sil tekrar tarattır işlem tamamdır saygılar..

  20. #20
    Advanced Member
    Giriş Tarihi
    02-09-2004
    Mekan
    06 Ankara
    Yaş
    49
    Mesajlar
    1,505
    Kan Grubu
    0 Rh ( + )
    Üye No
    25683

    bende hiç prob yok:Ayrıca yukarıda Kanal adı vererek konuşan arkadaşları uyarır Forum kurallarını hatırlatırım

2 sayfadan, 1. sayfa 12 SonSon

Gönderme Kuralları

  • Yeni konu açamazsınız
  • Konuda cevap yazamazsınız
  • Eklenti yapamazsınız
  • Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
  •  
  • BB Kodları Açık
  • Smiley'ler Açık
  • Resim Kodları Açık
  • Video Kodları Açık
  • HTML Kodları Kapalı