Uydumarket Banner  

Gösterilen Mesajlar: 15 mesajdan 1 ile 15 arası

Konu: DreamBox 500 ve Cross Kablo Bağlantısı

  1. #1
    Senior Member
    Giriş Tarihi
    16-09-2006
    Mekan
    Türkiye Dışı / Other Country
    Mesajlar
    786
    Üye No
    262494

    DreamBox 500 ve Cross Kablo Bağlantısı



    Arkadaşlar bende wireless modem var ve bu şekilde lap top ile internete bağlıyım. Dreambox'la da lap top arasına cross kablo çektim.
    modemin bana atadığı ip 192.168.1.2
    Bu şekilde Dreambox'ta iletişim bölümündeki ayarlarım şu şekilde
    IP: 192.168.0.2
    Netmask: 255.255.255.0
    Type: LAN
    Nameserver: 192.168.0.1
    Gateway: 192.168.0.1
    enable network işaretli ve port 80, DHCP işaretli değil.

    Bilgisayarımdaki LAN ayarlarında TCP IP ayarlarım ise
    IP: 192.168.0.1
    Alt Ağ Maskesi: 255.255.255.0
    Varsayılan ağ geçidi: Boş

    Dreambox'da 3 adet CAM kurulu. Bunlar Newcamd, Mg Camd ve Evo Camd.
    Bende 3 adet Newcamd card sharing aboneliği. Newcamd.conf dosyasını var\tuxbox\config\newcamd klasörüne atıyorum ve Newcamd seçiliyken izleyebiliyorum.
    Ama mesela Newcamd.conf dosyasını var\tuxbox\config içine atıp Mg Camd'yi seçince hiçbir kanalı çözmüyor ve hatta internet üzerinden sanırım alışveriş olmuyor.
    Aynı paylaşımları Newcamd-Client.txt olarak yarattım ve bu seferde var\**** altına atıp EVO CAMD'yi seçiyorum ve yine alışveriş olmayıp hiç bir kanalı çözmüyor.
    Bunun nedeni nedir lütfen yardımcı olur musunuz?
    Nerde yanlış yapıyorum ben?
    Modemim D-Link ve ayarlarını 192.168.1.1 ip üzerinden yapıyorum ek not olarak.
    (Cross kabloyla Dreambox ve Modem'i bağlama olanağım yok, cevaplarken lütfen bunu dikkate alın.)

  2. #2
    Advanced Member
    Giriş Tarihi
    10-03-2004
    Mekan
    35 İzmir
    Yaş
    43
    Mesajlar
    13,690
    Kan Grubu
    A Rh ( + )
    Üye No
    6441

    laptop dreambox'a bagli iken dos satirina ipconfig /all yazin ve cikan sonucu buraya kopyalayin, bi bakalim...

  3. #3
    Senior Member
    Giriş Tarihi
    16-09-2006
    Mekan
    Türkiye Dışı / Other Country
    Mesajlar
    786
    Üye No
    262494

    Microsoft Windows XP [Sürüm 5.1.2600]
    (C) Telif Hakkı 1985-2001 Microsoft Corp.

    C:\Documents and Settings\xxxx>ipconfig /all

    Windows IP Yapılandırması

    Ana Bilgisayar Adı . . . . . . . : your-f03e78bf28
    Birincil DNS Soneki . . . . . . . :
    Düğüm Türü . . . . .. . . : Bilinmiyor
    IP Yönlendirme Etkin . . . . . . : Evet
    WINS Proxy Etkin . . . . . . . : Hayır

    Ethernet bağdaştırıcı Yerel Ağ Bağlantısı:

    Bağlantıya özgü DNS Soneki . . . :
    Açıklama . . . . . . . . . . . . : Realtek RTL8139/810x Family Fast Eth
    ernet NIC
    Fiziksel Adres. . . . . . . . . . : 00-03-0D-2E-0A-E2
    Dhcp Etkin. . . . . . . . . . .: Hayır
    IP Adres. . . . . . . . . . . . . : 192.168.0.1
    Alt Ağ Maskesi. . . . . . . . . . : 255.255.255.0
    Varsayılan Ağ Geçidi. . . . . . . :

    Ethernet bağdaştırıcı Kablosuz Ağ Bağlantısı:

    Bağlantıya özgü DNS Soneki . . . :
    Açıklama . . . . . . . . . . . . : Intel(R) PRO/Wireless 2200BG Network
    Connection
    Fiziksel Adres. . . . . . . . . . : 00-12-F0-2E-78-B8
    Dhcp Etkin. . . . . . . . . . . : Evet
    Otomatik Yapılandırma Etkin. . . : Evet
    IP Adres. . . . . . . . . . . . . : 192.168.1.2
    Alt Ağ Maskesi. . . . . . . . . . : 255.255.255.0
    Varsayılan Ağ Geçidi. . . . . . . : 192.168.1.1
    DHCP Sunucusu . . . . . . . . . . : 192.168.1.1
    DNS Sunucusu. . . . . . . . . . . : 192.168.1.1
    Kira Sağlanan. . . . . . . . . . : 25 Aralık 2006 Pazartesi 13:32:57
    Kira Bitişi . . . . . . . . . . . : 25 Aralık 2006 Pazartesi 14:32:57

    C:\Documents and Settings\xxxx>
    Düzenleyen bado6100 : 25-12-2006 at 16:10

  4. #4
    Advanced Member
    Giriş Tarihi
    15-07-2005
    Mekan
    06 Ankara
    Yaş
    53
    Mesajlar
    1,291
    Üye No
    117744

    Alıntı Orijinal Mesaj Sahibi Invisigoth Mesajı Göster


    Bağlantıya özgü DNS Soneki . . . :
    Açıklama . . . . . . . . . . . . : Realtek RTL8139/810x Family Fast Eth
    ernet NIC
    Fiziksel Adres. . . . . . . . . . : 00-03-0D-2E-0A-E2
    Dhcp Etkin. . . . . . . . . . .: Hayır
    IP Adres. . . . . . . . . . . . . : 192.168.0.1 **
    Alt Ağ Maskesi. . . . . . . . . . : 255.255.255.0
    Varsayılan Ağ Geçidi. . . . . . . :

    Ethernet bağdaştırıcı Kablosuz Ağ Bağlantısı:

    Bağlantıya özgü DNS Soneki . . . :
    Açıklama . . . . . . . . . . . . : Intel(R) PRO/Wireless 2200BG Network
    Connection
    Fiziksel Adres. . . . . . . . . . : 00-12-F0-2E-78-B8
    Dhcp Etkin. . . . . . . . . . . : Evet
    Otomatik Yapılandırma Etkin. . . : Evet
    IP Adres. . . . . . . . . . . . . : 192.168.1.2
    Alt Ağ Maskesi. . . . . . . . . . : 255.255.255.0
    Varsayılan Ağ Geçidi. . . . . . . : 192.168.1.1
    DHCP Sunucusu . . . . . . . . . . : 192.168.1.1
    DNS Sunucusu. . . . . . . . . . . : 192.168.1.1
    Kira Sağlanan. . . . . . . . . . : 25 Aralık 2006 Pazartesi 13:32:57
    Kira Bitişi . . . . . . . . . . . : 25 Aralık 2006 Pazartesi 14:32:57

    C:\Documents and Settings\Bilal Fatih YAVUZ>

    Dreambox ve ethernetin Ip ayarlarını 192.168.0.... yerine 192.168.1.... şeklinde düzeltirmisin.

  5. #5
    Advanced Member
    Giriş Tarihi
    10-03-2004
    Mekan
    35 İzmir
    Yaş
    43
    Mesajlar
    13,690
    Kan Grubu
    A Rh ( + )
    Üye No
    6441

    bi dakka newcamd bu ayarlar ile calisiyor mu calismiyor mu?

  6. #6
    Honorary Moderator
    Giriş Tarihi
    03-07-2004
    Mekan
    03 Afyonkarahisar
    Yaş
    49
    Mesajlar
    6,372
    Kan Grubu
    A Rh ( + )
    Üye No
    18608

    Varsayılan Ağ Geçidi. . . . . . . : 192.168.1.1 bir de bu eksik görünüyor.
    Modemde hem 0.1 hem 1.1 olması tuhaf bir sorun var belli.

  7. #7
    Senior Member
    Giriş Tarihi
    16-09-2006
    Mekan
    Türkiye Dışı / Other Country
    Mesajlar
    786
    Üye No
    262494

    Alıntı Orijinal Mesaj Sahibi bado6100 Mesajı Göster
    bi dakka newcamd bu ayarlar ile calisiyor mu calismiyor mu?
    Evet Newcamd ile sorunsuz çalışıyor 3 kart paylaşımı aboneliğimde.
    diğerlerinde çalışmıyor...

  8. #8
    Advanced Member
    Giriş Tarihi
    15-07-2005
    Mekan
    06 Ankara
    Yaş
    53
    Mesajlar
    1,291
    Üye No
    117744

    Alıntı Orijinal Mesaj Sahibi master Mesajı Göster
    Varsayılan Ağ Geçidi. . . . . . . : 192.168.1.1 bir de bu eksik görünüyor.
    Modemde hem 0.1 hem 1.1 olması tuhaf bir sorun var belli.
    Haklısın, banada o garip geldiği için öyle yazmıştım. Ip yapılandırmaları aynı olması gerekiyor

  9. #9
    Senior Member
    Giriş Tarihi
    16-09-2006
    Mekan
    Türkiye Dışı / Other Country
    Mesajlar
    786
    Üye No
    262494

    Alıntı Orijinal Mesaj Sahibi Deimos Mesajı Göster
    Dreambox ve ethernetin Ip ayarlarını 192.168.0.... yerine 192.168.1.... şeklinde düzeltirmisin.
    Bu şekilde yapınca cross kabloyu lap top'a bağlar bağlamaz internetim takılıyor ve işlemez hale geliyor. cross kabloyu çıkarıp bağlantıyı onar dediğimde tekrar eski haline geliyor.
    yani kısacası bu işlem bir işe yaramıyor.

  10. #10
    Advanced Member
    Giriş Tarihi
    10-03-2004
    Mekan
    35 İzmir
    Yaş
    43
    Mesajlar
    13,690
    Kan Grubu
    A Rh ( + )
    Üye No
    6441

    bence newcamd calisiyorsa sizin net baglantinizda bir sorun yok demektir, yani dream internete cikiyor, blue panel'den addon download edebiliyorsunuz degil mi?

  11. #11
    Senior Member
    Giriş Tarihi
    16-09-2006
    Mekan
    Türkiye Dışı / Other Country
    Mesajlar
    786
    Üye No
    262494

    Alıntı Orijinal Mesaj Sahibi bado6100 Mesajı Göster
    bence newcamd calisiyorsa sizin net baglantinizda bir sorun yok demektir, yani dream internete cikiyor, blue panel'den addon download edebiliyorsunuz degil mi?
    Evet üstat zaten ordan indirip kuruyorum CAM'leri.
    Hatta plugins bölümünde ki programla softcam.***'ide sorunsuz indiriyorum.
    Ve hatta Dreamnetcast özelliğiyle Dreambox üzerinden internet radyolarını dinleyebiliyorum.

    İlginç olan dediğim şekilde EVO CAMD kurdum, hatta config'i dahil ve paylaşımımın bulunduğu newcamd-client.txt dosyasını var\**** içine atıyorum ama hiçbir şekilde çözmüyor kanalları.
    Aynı şekilde MG CAMD'de de newcamd.conf dosyasını var\tuxbox\config içine atıyorum ve yine çalışmıyor.
    Benimde aklım bir türlü olmadı bu işi?
    Tek yaptığım şey MG CAMD'yi kurmak ve paylaşım dosyasını ilgili klasöre atmak. bundan başka bir ayar yapmam gerekiyor mu ki acaba?
    Hatta acaba yanlışlık mı var diye newcamd.conf dosyamın içeriğini buraya yolluyorum.

    EMU = yes
    PREFER_EMU = yes
    AU = yes
    OSD_TIMEOUT = 0
    OSD_WEB_LOGIN = root:dragon
    SHOW_ALL_CA_SYSTEMS = no
    DEBUG_ECM = yes
    DEBUG_EMM = no
    DEBUG_CWS = yes
    DEBUG_CAM = yes
    SHOW_PAT = no
    SHOW_PMT = no
    SHOW_ECM = no
    SHOW_CAT = no
    SHOW_EMM = no
    SHOW_CWS_ECM = no
    SHOW_CWS_EMM = no
    EMM_REPORT_WRONG_SIG = no
    DEFAULT_CW_DELAY = 0
    RELOAD_CONFIG_ON_ZAP = yes
    RELOAD_KEYLIST_ON_ZAP = no
    CA_INFO_FILE = /tmp/cainfo.txt
    CWS = uds 0 local local
    CWS = uds 1 local local
    CWS = birinci tek paket paylaşımı
    CWS = ikinci tek paket paylaşımı
    CWS_MULTIPLE = üçüncü toplu paket paylaşımı
    CWS_CONNECT_TIMEOUT = 20
    CWS_INCOMING_PORT = 12000
    CWS_DEBUG_PORT = 12001
    CWS_KEEPALIVE = yes
    ADMIN_PASSWORD = test 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00

  12. #12
    Senior Member
    Giriş Tarihi
    16-09-2006
    Mekan
    Türkiye Dışı / Other Country
    Mesajlar
    786
    Üye No
    262494

    Arkadaşlar sorunu hallettim, artık MG CAMD altından da paylaşımları izleyebiliyorum.
    İlgilenen arkadaşlara çok teşekkür ederim.

  13. #13
    Advanced Member
    Giriş Tarihi
    10-03-2004
    Mekan
    35 İzmir
    Yaş
    43
    Mesajlar
    13,690
    Kan Grubu
    A Rh ( + )
    Üye No
    6441

    paylasim dosya ayarini convert ederken hata yaptiniz sanirim :)

  14. #14
    Senior Member
    Giriş Tarihi
    16-09-2006
    Mekan
    Türkiye Dışı / Other Country
    Mesajlar
    786
    Üye No
    262494

    Alıntı Orijinal Mesaj Sahibi bado6100 Mesajı Göster
    paylasim dosya ayarini convert ederken hata yaptiniz sanirim :)
    Sanırım öyle oldu :)
    tekrardan mg camd ve config'i kurdum ve içine gelen newcamd.conf dosyasını değiştirmeden içine sadece gerekli yerine paylaşımlarını yapıştırdım ve oldu.
    ayrıca var\**** klasöründeki 4 dosyayı ilgili değil diye silmiştim. onlarda önemli dosyalarmış aslında. Bir de emu seçerken sadece mg camd seçiyordum ama oysaki mg camd - newcs seçmeliymişim :)

  15. #15
    Advanced Member
    Giriş Tarihi
    10-03-2004
    Mekan
    35 İzmir
    Yaş
    43
    Mesajlar
    13,690
    Kan Grubu
    A Rh ( + )
    Üye No
    6441

    hadi kolay gelsin o zaman :)


Gönderme Kuralları

  • Yeni konu açamazsınız
  • Konuda cevap yazamazsınız
  • Eklenti yapamazsınız
  • Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
  •  
  • BB Kodları Açık
  • Smiley'ler Açık
  • Resim Kodları Açık
  • Video Kodları Açık
  • HTML Kodları Kapalı