Uydumarket Banner  

14 sayfadan, 1. sayfa 1234567891011 ... SonSon
Gösterilen Mesajlar: 270 mesajdan 1 ile 20 arası

Konu: Next2500 DPCI pluslara 603a yazılım yüklemesi ve sorular

  1. #1
    Honorary Moderator
    Giriş Tarihi
    21-10-2003
    Mekan
    42 Konya
    Yaş
    50
    Mesajlar
    20,147
    Kan Grubu
    A Rh ( + )
    Üye No
    3

    Next2500 DPCI pluslara 603a yazılım yüklemesi ve sorular



    slm

    Next2500 DPCI pluslara yükleyebileceğiniz yazılımı buradan alabilirsiniz..

    ve ya recevierlar next yazılım bölümünden
    veya








    Bu dosyaları cihazınıza uygun yazılımı seçerken unutmuş olabilirsiniz diye tekrar hatırlatıyorum..
    Cihaz menüsüne girin.Cihaz bilgisine bakın orda yazılım versiyonuna bakın yazılım versiyonu no sunda FM DEN sonraki harf E ise (FME) A GRUBU B ise (FMB) B GRUBU yazılımları seçip yükleyebilirsiniz..


    Yazılımı daha önce anlatılan şekilde yükleyeceksiniz..yani bağlantıları vsileri yaptıktan sonra cihazı aıp stnby a alıp..dtslink40 programını çalıştıracaksınız..programda şimşek işaretine basıp bağlantının doğru olup olmadığını kontrol edin..doğruysa cihaz özelliklerini sol altta yazar..sonra (upkalem işaretli) upgrade software yi seçin ve sizden dosya aç diyecek sizde yükleyeceğiniz yazılımı seçin ve yükleyip cihazın önünde end yazmasını bekleyin..end yazısı görünce düğmeden kapatın açın ve menuden dil seçeneğinden türkçeyi seçiğn exit exit le çıkıp kullanın..
    Yalnız cihazınızda 501 nolu yazılım yoksa ilk önce onu yükleyin sonrada bunu yükleyin..

    603 yazılımı yükledikten sonra reset(fabrika ayarlarına dönmenize) atmanıza gerek yok demişti doktor ama siz genede reset(fabrika ayarlarına dönmenizde) atmanızda fayda var..

    Fabrika ayarlarına döndürmediyseniz emu sistemi açıktır..sizin birşey yapmanıza gerek yok..Sadece şifreleri değişenleri/olmayanları aşağıdaki anlatıldığı gibi elle gireceksiniz o kadar..

    Fabrika ayarlarına döndürseyniz emu sistemi kapalıdır..
    EMU yu açmak/kapatmak için cihaz menusundan cihaz bilgisine gireceksiniz.Kumandadan kırmızı tuşa basıp
    1 2 3 4 ü tuşlayacaksınız..


    Emuya yeni *** girme ve değiştirme işlemleri içinse
    cihaz menüsündan cihaz bilgisinin üstündeki CI SISTEMI ne gireceksiniz..sonra gelen pencereden hangi paketin şifresi değiştiyse o paketin şifrelendiği Viacses, nagra, i****o/betacrypt, secayı seçin..sonra gelen pencereden değiştirmek istediğiniz paketi bulun onu seçin..sonra kumandadan yeşil tuşlayın(*** ekle) değişen keyleri girin..*** girerken Rakamları direkt yazıyorsunuz harfleride yeşil tuşla yazın..tüm *** satırını girdikten sonra kırmızıya basın kaydeder..exitle çıkın bir önceki menuye orda sizin ilave ettiğiniz ve eski yazılı keyi görürsünüz..eski yazılı *** üzerine gelin sarı tuşa bastığınızda eski yaılı *** satırı silinir..aynı şekilde tüm keyleri bu şekilde güncelleyeceksiniz..dikkat etmeniz gereken burda *** ilave edince diğer eski keyi mutlaka silin..


    sevgiler

    örnek :
    Originally Posted by mach1
    menu okay
    cı sistemi okay
    nagravision okay
    0x7001 polsat okay
    0x00 kırmızı
    keyi gir kırmızı ile kaydet
    0x01 kırmızı keyi gir kaydet çık
    Düzenleyen misfortune : 04-05-2004 at 15:24

  2. #2
    Advanced Member
    Giriş Tarihi
    17-12-2003
    Mekan
    Türkiye Dışı / Other Country
    Mesajlar
    3,465
    Üye No
    78

    sagol misfortune

  3. #3
    Advanced Member
    Giriş Tarihi
    23-01-2004
    Mekan
    10 Balıkesir
    Mesajlar
    1,090
    Üye No
    886

    BUGUN
    fme gruubu 2500 yazılım yukledım ama cı sıstemını actiğimda hıc bir yayının şifresi mevcut değildi.
    tekrar 501c yazılımını yukleyıp tekrar 603 yazılımını yuklememe rağmen ve resetlememe rağmen gine cı böoolumunde şifreler yoktu.
    mecburen elle bir kaç yayını elle girdim .


    sorun ne olabilir.(2-3 tane yukledım fme grubu boyle bir sorunla karşılaşmadım)

    selamlar

  4. #4
    Honorary Moderator
    Giriş Tarihi
    21-10-2003
    Mekan
    42 Konya
    Yaş
    50
    Mesajlar
    20,147
    Kan Grubu
    A Rh ( + )
    Üye No
    3

    evet garip bir durum..yalnız yazılımı yüklemeden önce cı nın 10.07 ve yazılımın 501c olduğunu kontrol ettinmi?belki önceki yazılımların üstüne yüklediğiniz için olabilir diyebilirim....
    sevgiler

  5. #5
    Junior Member
    Giriş Tarihi
    23-01-2004
    Mesajlar
    31
    Üye No
    410

    Arkadaşlar yeni site çok güzel olmuş,hazırlayan arkadaşların ellerine sağlık.

    next 2500 dpcı plus cihazım var.mr 1.055 modül aldım hispasattaki kanalları çok geç açıyor(ortalama 5 ila 10 saniye)bu süre normalmi yoksa bazı ayarlarla bu süreyi indirebilirmiyim?Yardımcı olursanız çok memnun olurum.

    Teşekkürler.

  6. #6
    Advanced Member
    Giriş Tarihi
    16-12-2003
    Mekan
    14 Bolu
    Mesajlar
    6,285
    Kan Grubu
    A Rh ( - )
    Üye No
    77

    Hayır. Bu süreyi azaltmanın yolu yok. Sadece tp sırasına göre kanal dizilirse biraz hızlanır. Karışık dizmemek lazım.
    Polsat paketindeki gibi Hispasattada bazı değişiklikler nedeniyle cabo ve d+ şifre paketlerini çok geç açmaktadır. Bunada şükür diyelim.

  7. #7
    Member
    Giriş Tarihi
    25-01-2004
    Mekan
    31 Hatay
    Mesajlar
    161
    Kan Grubu
    A Rh ( + )
    Üye No
    771

    Next2500 dpcı plus larda tp sırasına göre dizme imkanımız yok ki. Yeri gelmiken söyliyecem bazı şeyler var. 2 yııldır next250 dpcı kullanırken sayın Doktorumun da fikirlerini almak suretiyle next2500dpcı plus a terfii ettim. Ve Doktor olduğu sürece de next ten vazgeçmem mümkün değil. Asıl komuya gelince nacizane doktordan istediklerim şu:

    Liste düzeninde :

    1- TP lere göre sıralama imkanı verilsin.
    2- İstediğim kanal veya favri grubu geçici olarak atlayabilmeliyim. Bu çok gerek. Şöyle ki: 1 kanal seçiyorsun ve bekliyosun ...ekran kararıyor ve sonra sinyal yok yazısı. HAlbuki aktif bir kanaldı bu. Bu kanal geçici bir süre yayın vermiyor. Bunu tamaamnen silsem tekrar dönüşünüizlemem mümkün olmuyor. Bu şekilde bıraksam kanal geçişlerinde gereksiz beklemelere sebep oluyor. Sanırım anlatabildim

    3- Teletext neden yetersiz kalıyor nalamıyorum. Türkçe karakterler sorun yaratıyor olmalı.
    4- Nex2500 dpcı plus özellikleri verilirken şöyle denilmiş:
    "Kanalın şifreleme sistemini aynı zamanlı olarak gösterebilme imkanı"
    Bu satırdan aben şöyle anlamıştım. Şifreli bir kanalk seçtiğinizde info da şifre sistemini de bildirecek. Örneğin Polsat2 $ Ng. diyecek. Ve ben anlayacağım ki. Polsat2 kanalı nagravision türünde şfreli bir kanaldır.

    Şimdilik tesbit ettiğim konular bunlar. Umarım Doktor bana kızmaz. Ömnerilerim dikkate alınırsa da sevinirim. Tüğm nextseverlere next çalışanlarına selamlar sevgiler. Next bir nuımara.

  8. #8
    Super Moderator
    Giriş Tarihi
    22-01-2004
    Mekan
    34 İstanbul
    Yaş
    50
    Mesajlar
    27,088
    Kan Grubu
    B Rh ( + )
    Üye No
    192

    MR 1.055 in hispesatta yavaş geçişi tp dizme veya cihaz markası ile alakası yok emusu yavaş kaldığı için bilhassa nagralarda yavaş geçiyor ve hispesatta gene donma yapıyor yani kaptan normal....

  9. #9
    Honorary Moderator
    Giriş Tarihi
    16-11-2003
    Mekan
    19 Çorum
    Mesajlar
    6,148
    Kan Grubu
    A Rh ( + )
    Üye No
    15

    bugün denedim cok güzel olmuş emegi gecenlere teşekkür etmek şart oldu doktor eline saglık nerdesin doktor forumu bulamadınmı yoksa

  10. #10
    Member
    Giriş Tarihi
    25-01-2004
    Mekan
    31 Hatay
    Mesajlar
    161
    Kan Grubu
    A Rh ( + )
    Üye No
    771

    Sayın Mach1,
    Ben burda tp sırlamasını sadece hızlanma yönünden belirtmemiştim. Next2500 dpcı Plus da gördüğüm eksiklikler olarak yazmıştım. Zaten Doktor da bu tür istek ve önerilere açık değil mi? Selam ve sevgiler

  11. #11
    New Member
    Giriş Tarihi
    28-01-2004
    Mekan
    34 İstanbul
    Mesajlar
    24
    Üye No
    1139

    soru?

    next 2500dpcıpuls lar için 4.19 dansonra 5.01 yazılımını nereden bulabilirim teşekkürler (6.03a yazılımını aldım)

  12. #12
    Super Moderator
    Giriş Tarihi
    22-01-2004
    Mekan
    34 İstanbul
    Yaş
    50
    Mesajlar
    27,088
    Kan Grubu
    B Rh ( + )
    Üye No
    192

  13. #13
    Advanced Member
    Giriş Tarihi
    23-01-2004
    Mekan
    10 Balıkesir
    Mesajlar
    1,090
    Üye No
    886

    BUGUN
    fme gruubu 2500 yazılım yukledım ama cı sıstemını actiğimda hıc bir yayının şifresi mevcut değildi.
    tekrar 501c yazılımını yukleyıp tekrar 603 yazılımını yuklememe rağmen ve resetlememe rağmen gine cı böoolumunde şifreler yoktu.
    mecburen elle bir kaç yayını elle girdim .


    sorun ne olabilir.(2-3 tane yukledım fme grubu boyle bir sorunla karşılaşmadım)

    selamlar


    !!!!!bu sorunla karşılaşan varmı???

  14. #14
    Honorary Moderator
    Giriş Tarihi
    21-10-2003
    Mekan
    42 Konya
    Yaş
    50
    Mesajlar
    20,147
    Kan Grubu
    A Rh ( + )
    Üye No
    3

    yazılımı ilk atarken yazılım versiyonu 501 miydi daha eski 419 gibimiydi?

  15. #15
    Advanced Member
    Giriş Tarihi
    23-01-2004
    Mekan
    10 Balıkesir
    Mesajlar
    1,090
    Üye No
    886

    404 yazılımıydı sanırım

  16. #16
    Honorary Moderator
    Giriş Tarihi
    21-10-2003
    Mekan
    42 Konya
    Yaş
    50
    Mesajlar
    20,147
    Kan Grubu
    A Rh ( + )
    Üye No
    3

    büyük ihtimalle ondandır..zaten yazmıştık 501c 10,07 olanlara direk atın diye..yukardada yazmışım zaten..
    Düzenleyen misfortune : 29-01-2004 at 18:40

  17. #17
    Advanced Member
    Giriş Tarihi
    23-01-2004
    Mekan
    10 Balıkesir
    Mesajlar
    1,090
    Üye No
    886

    başka cihazlarda olmadı mesela daha alt versiyon olana yukleyınce boyle bir sorunla karşılaşmadım

  18. #18
    Starting Member
    Giriş Tarihi
    27-01-2004
    Mesajlar
    4
    Üye No
    1086

    arkadaşlar next 2500 dpcı cihazım var. MR 1.055 modülüm var hortbird deki çözebildiği kanalların hepsini çözüyor fakat polsat paketini çözmüyor. next 8000 cihazında modülümü denedim. çözdü. ama eve 5-6 saat sonra gittim çözmedi arkadaşıma gitme fırsatımda olmadı.acaba şifremi değiştirdi. yoksa ayarımı var

  19. #19
    Starting Member
    Giriş Tarihi
    27-01-2004
    Mesajlar
    4
    Üye No
    1086

    New Icon5 next 2500 dpcı matrix sorunu

    arkadaşlar next 2500 dpcı cihazım var. MR 1.055 modülüm var hortbird deki çözebildiği kanalların hepsini çözüyor fakat polsat paketini çözmüyor. next 8000 cihazında modülümü denedim. çözdü. ama eve 5-6 saat sonra gittim çözmedi arkadaşıma gitme fırsatımda olmadı.acaba şifremi değiştirdi. yoksa ayarımı var

  20. #20
    Advanced Member
    Giriş Tarihi
    23-01-2004
    Mekan
    34 İstanbul
    Yaş
    45
    Mesajlar
    1,169
    Kan Grubu
    0 Rh ( - )
    Üye No
    374

    Polsat yayın paketinin günde 5 defa şifre değiştirdiği oluyor güncel şifreleri forum dan takip etmen lazım
    Düzenleyen culutas : 31-01-2004 at 00:47

14 sayfadan, 1. sayfa 1234567891011 ... SonSon

Gönderme Kuralları

  • Yeni konu açamazsınız
  • Konuda cevap yazamazsınız
  • Eklenti yapamazsınız
  • Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
  •  
  • BB Kodları Açık
  • Smiley'ler Açık
  • Resim Kodları Açık
  • Video Kodları Açık
  • HTML Kodları Kapalı