Uydumarket Banner  

2 sayfadan, 1. sayfa 12 SonSon
Gösterilen Mesajlar: 36 mesajdan 1 ile 20 arası

Konu: Windows XP Service Pack 2 'yi Nihayet Bitirdik !

  1. #1
    Forum Administrator
    Giriş Tarihi
    15-05-2002
    Mekan
    34 İstanbul
    Yaş
    51
    Mesajlar
    17,512
    Kan Grubu
    A Rh ( + )
    Üye No
    1

    New Icon16 Windows XP Service Pack 2 'yi Nihayet Bitirdik !



    Merhaba

    Arkadaşlar bugün itibarı ile nihai sürüm artık sonlandı,2-3 güne kadar Microsoft'un sitesinde XPSP2 online olacaktır,2082 buil numarası ile bu paket download'a hazır olduğunda mutlaka çekin ve yükleyin,binlerce düzeltme ekleme vs. yapıldı....345MB'lık dev yazılımı indirmek ADSL için sorun olmaz belki ama dial-up olmaz,o nedenle ay sonu çıkacak dergilerde bulunma ihtimali çok yüksek.


    Sevgiler

    Not:Varmı daha önce haberi veren yer bakiim :bed: Direk kaynağı olmakta güzel bu yazılımın yawwwww.

  2. #2
    Moderator
    Giriş Tarihi
    22-01-2004
    Mekan
    34 İstanbul
    Yaş
    60
    Mesajlar
    23,925
    Üye No
    149

    Sn.Tekcan....bilgisayar kendi kendine download etmez mi ? benim güncellemeler otomatik yapılıyor....

    note: ben sizi Siemenstesiniz diye biliyorum...MS ile ne muhabbet annamadım ???

  3. #3
    Forum Administrator
    Giriş Tarihi
    15-05-2002
    Mekan
    34 İstanbul
    Yaş
    51
    Mesajlar
    17,512
    Kan Grubu
    A Rh ( + )
    Üye No
    1

    Siz bir yerde kopmuşsunuz hehehe,aynı zamanda Microsoft'ta 9 yıldır Beta Tester'ım yaw daha önce yazmıştım ama kaçtı sanırım.Keza MS'in en büyük yazılım testinide zaten Siemens yapar.

    Kendi kendine download etmez ! Bu tüm herşeyi kapsayan ve ayrıca bazı yeniliklerde getiren bir yazılım.


    Sevgiler

  4. #4
    Moderator
    Giriş Tarihi
    22-01-2004
    Mekan
    34 İstanbul
    Yaş
    60
    Mesajlar
    23,925
    Üye No
    149

    kusura bakmayın S.Tekcan....uyuduk işte...hatırladım siz söyleyince...genelde biliyorsunuz IT destekçileri böyle şeyleri temkinli karşılarlar...ben geçen sene Office 2003 aldım , bana aman yüklemeyin daha ne olduğu belli değil dediler...Kasım ayında CD'si elime geldiği halde şirkette yine eski Office 2000 kullandırıyorlar...bende merak ettim evdeki Notebook'a yükledim....çok güzel çalışıyor , özellikle Outlook çok değişmiş...neyse çıkar çıkmaz SP2 yi yükleyecem....daha SP1 yeni yüklemiştim....

  5. #5
    Forum Administrator
    Giriş Tarihi
    15-05-2002
    Mekan
    34 İstanbul
    Yaş
    51
    Mesajlar
    17,512
    Kan Grubu
    A Rh ( + )
    Üye No
    1

    Onlar haklı aslında,ama söyledikleri yanlış.Ne demek daha belli değil ? Bu yanlış bir söylem.Doğrusu şudur.

    Bizim kurumsal dediğimiz büyük yerlerin geçmesi 1 yılı bulur genelde,çünki altyapının ve önceki yazılımların uyumluluğu zamanla oturur.


    Sevgiler

  6. #6
    Member
    Giriş Tarihi
    08-02-2004
    Mekan
    Türkiye Dışı / Other Country
    Yaş
    50
    Mesajlar
    107
    Kan Grubu
    AB Rh ( + )
    Üye No
    2097

    hmm hadi hayırlısı ne zamandır sp2 yi 4 gözle bekliyorduk, iyi olmuş ama boyutu biraz sorun olur gibime geliyor

  7. #7
    Honorary Moderator
    Giriş Tarihi
    03-01-2004
    Mekan
    01 Adana
    Yaş
    57
    Mesajlar
    2,311
    Kan Grubu
    0 Rh ( + )
    Üye No
    79

    Arrow

    Çok iyi bir haber :)

    Eksikler çoktu daha iyi olmuştur.

  8. #8
    Uydumarket Firma Yetkilisi
    Giriş Tarihi
    22-01-2004
    Mekan
    34 İstanbul
    Yaş
    40
    Mesajlar
    7,663
    Kan Grubu
    A Rh ( + )
    Üye No
    231

    valla bende çok sevindim servis pack2 nin tamamlandığına..gerçektende bülent beyle ne zamandır forum aracılığıyla tanışsakta bende microsoft bir alakası olduğunu bilmiyodum..gerçekten şaşırdım..benim bulunduğum alanda maalesef adsl yada kablo net hizmeti yok..345 mb ı indirmemde pek mümkün değil gibi..ne yapsam bilmiyorum?

  9. #9
    Advanced Member
    Giriş Tarihi
    22-01-2004
    Mesajlar
    3,190
    Üye No
    187

    selamlar;
    Sayın Bülent TEKCAN naptınız öyle yaw 345MB işletim sistemi yeniden mi yazıldı hakikakten çok büyük bir paket içine java ve directx in yeni verisyonları falanda dahil edildimi? Mutlaka XP kullanıcıları bu servis pack'i yüklemeli bence çok önemli bayağı bir güncelleme ve ek var yoksa 345MB nasıl olacak püfff walla yazanlar kafayı çizmedilerse bravo...Birde Bu servispack türkçe mi?
    saygılar iyi çalışmalar..

  10. #10
    Forum Administrator
    Giriş Tarihi
    15-05-2002
    Mekan
    34 İstanbul
    Yaş
    51
    Mesajlar
    17,512
    Kan Grubu
    A Rh ( + )
    Üye No
    1

    Hayır ilk önce TR olmaz,bunun ardından gelir.Ancak 345MB lık boyut bizim kullandığımız hali,yani boyutta değişiklik olabilir.


    Sevgiler

  11. #11
    Moderator
    Giriş Tarihi
    12-11-2003
    Mekan
    34 İstanbul
    Yaş
    53
    Mesajlar
    12,232
    Kan Grubu
    0 Rh ( + )
    Üye No
    11

    eee hadi hayırlı olsun ne diyelim ,hoca longhorn a kadar milleti avutacak gibi MS ha ne dersin ?

  12. #12
    Advanced Member
    Giriş Tarihi
    12-11-2003
    Mekan
    06 Ankara
    Mesajlar
    5,483
    Üye No
    12

    SP2 nin RC(Release Candidate)i çıkmadanmı RTM sürümünü çıkarmayı planlıyor Microsoft?
    SP2 Türkçe değil .Diğer dillerdeki paketlerin çıkması için bir süre beklemek gerekecek.
    Düzenleyen qwerty : 25-02-2004 at 10:20

  13. #13
    Forum Administrator
    Giriş Tarihi
    15-05-2002
    Mekan
    34 İstanbul
    Yaş
    51
    Mesajlar
    17,512
    Kan Grubu
    A Rh ( + )
    Üye No
    1

    Arkadaşlar

    Sanırım aldığım telefonlardan yanlış bir anlaşılma oldu,bizim test ekibi olarak aramızdaki bazı şeylere istinaden bitirdik yazdım.Ancak bizim Core Component dediğimiz ana çekirdek düzeltmesi bitti,bu paket içerisinde 3 ayrı SP var,daha bunlar ayrılacak,bu yazılım ne zaman siteye konur onu söylemek zor,ancak mart sonunu bulabilir hatta geçebilir.Ancak bu yazılım hazır hale gelince (ayrı ayrı) o zaman download a konur.O zaman dosya boyutuda zaten 140-160MB arası olacaktır.

    Ancak bu ürün TRM dediğimiz hadi artık OK denilen değil RC olan yani final adayı sürüm,ve artık sadece ufak tefek eklemeler olacaktır.Ana kodda değişiklik olmayacak ! Aynı bizim forumun kodu gibi yani.....


    Sevgiler

  14. #14
    Average Member
    Giriş Tarihi
    22-01-2004
    Mekan
    34 İstanbul
    Mesajlar
    318
    Üye No
    169

    MS'un yaptıklarını pek anlamak mümkün değil ama birşekilde yinede onun işletim sistemlerini kullanıyoruz. 345 mb ciddi bir boyut :stupidprv bu demek oluyorki neredeyse kökten işletim sistemi değişmiş olması gerekir. Gerçi böyle bir beklentimiz zaten yok :wave:
    Bu güne kadar çıkartmış olduğu işl.sistemlerinin içinde XP en stabil olduğuda başka bir gerçek. Tabiiki IT sektöründekiler herşeye bir alternativ bulma zorunluluğu vardır ana kıstaslar maliyet, güvenlik, stabilite, kararlılık.... gibi sıralanabilir.
    Size basit bir örnek vereyim toplam kullanılan disk alanı ve çalışan servisler gibi ona göre yorum yaparsınız.
    Kod:
    [[email protected] root]# df -h
    Filesystem            Size  Used Avail Use% Mounted on
    /dev/ide/host0/bus0/target0/lun0/part5
                          2.7G  1.6G  916M  65% /
    /dev/ide/host0/bus0/target0/lun0/part6
                          4.8G  267M  4.6G   6% /home
    /dev/ide/host0/bus0/target0/lun0/part7
                           54M  4.1M   47M   9% /tmp
    [[email protected] root]# uname -srm
    Linux 2.4.25-3enterprise i686
    916 mb'lik kısımda Postfix Mail Server (50 user), Apache Web Sunucusu, Squid Proxy Sunucusu, ProFTPD Server, SSH Server, DHCP Sunucusu ve birkaçtane daha önemsiz daemon.
    Sadece bir yama yaklaşık 350 mb tutuyorsa bir gariplik vardır bu işte :smile_non
    Bu arada unutmadan illegal kullanıcılar service pack yüklemesini yaparken biraz temkinli olsunlar muhtemelen service pack 1'de olduğu gibi bir önlem alınmıştır.

    SP' hayırlı olsun XP kullanıcılarına :)

  15. #15
    Senior Member
    Giriş Tarihi
    22-01-2004
    Mekan
    38 Kayseri
    Yaş
    66
    Mesajlar
    658
    Kan Grubu
    A Rh ( + )
    Üye No
    245

    Windows'un 64 bitlik yazılımı var mı?

    Sayın Tekcan;
    Windows'un 64 bitlik yazılımı var mı?
    Varsa 64 bitlik CPU ya sahip bir PC de test ettiniz mi?
    Test ettiyseniz bizim şu anda kullandığımız sistem ve yazılımlara göre performansını değerlendirebilirmisiniz?
    Saygılarımla.

  16. #16
    Forum Administrator
    Giriş Tarihi
    15-05-2002
    Mekan
    34 İstanbul
    Yaş
    51
    Mesajlar
    17,512
    Kan Grubu
    A Rh ( + )
    Üye No
    1

    Merhaba

    Bazı şeyleri buralarda yazamıyoruz malumunuz....Ancak MS'in 64 bit'lik işletim sistemi henüz Alpha aşamasında testte,kod adı Longhorn olan bu ürün en erken 2005 sonu gibi planlanıyor,ancak her an değişimler olabiliyor elbette.Mesela 64 bit'lik Athlon'larda inanılmaz bir performansı var.Ancak kullanılan kartların vs. yazılımlarıda buna uygun olmalı,gelecekte mutlaka olacaktır.O nedenle bazı kartların sadece test yazılımları kullanılıyor.64 bit'lik mimari birçok kişiyi gene zengin edecek,keza 32 bit platformunda çalışmayacak.Anakart'lar işlemci vs.vs.

    Aslında çook erken daha,inanın 1 haftada bile inanılmaz şeyler olabiliyor.O nedenle zaman içinde bazı şeyleri aktarsak daha sağlıklı olur kanısındayım.

    Sevgiler

  17. #17
    Senior Member
    Giriş Tarihi
    22-01-2004
    Mekan
    38 Kayseri
    Yaş
    66
    Mesajlar
    658
    Kan Grubu
    A Rh ( + )
    Üye No
    245

    Teşekkür ederim.
    Intel çok önceleri 64 bitlik bir işlemciden bahsetmişti. Ama sanırım bunun piyasaya çıkışını erteledi. Web sayfalarında da çok fazla açıklayıcı bilgi yok.

  18. #18
    Advanced Member
    Giriş Tarihi
    16-12-2003
    Mekan
    35 İzmir
    Mesajlar
    2,307
    Üye No
    70

    Intel resmi olarak böyle bir işlemciden bahsetmedi. Sadece donanım sitelerinde ve dergilerde bununla ilgili (Codename=Yamhill), Intel kaynaklı olduğu iddia edilen haberlere yer verildi. Intel resmi açıklamalarında 32bit platformların şu an için yeterli olduğunu ve AMD gibi desktop makineler için 64bit bir işlemci çıkarmanın gereksiz olduğunu beyan etti. Tabiki AMD'nin 64bit işlemci satışları çok iyi olursa aportta bekleyen Intel derhal şapkasından böyle bir işlemci de çıkarabilir.
    Düzenleyen machinemantr : 25-02-2004 at 18:27

  19. #19
    Advanced Member
    Giriş Tarihi
    12-11-2003
    Mekan
    06 Ankara
    Mesajlar
    5,483
    Üye No
    12

    Longhorn un 32 ve 64 bitlik iki ayrı versiyonu olmaycakmı?

  20. #20
    Forum Administrator
    Giriş Tarihi
    15-05-2002
    Mekan
    34 İstanbul
    Yaş
    51
    Mesajlar
    17,512
    Kan Grubu
    A Rh ( + )
    Üye No
    1

    Olacak....

2 sayfadan, 1. sayfa 12 SonSon

Gönderme Kuralları

  • Yeni konu açamazsınız
  • Konuda cevap yazamazsınız
  • Eklenti yapamazsınız
  • Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
  •  
  • BB Kodları Açık
  • Smiley'ler Açık
  • Resim Kodları Açık
  • Video Kodları Açık
  • HTML Kodları Kapalı