Uydumarket Banner  

41 sayfadan, 1. sayfa 1234567891011 ... SonSon
Gösterilen Mesajlar: 818 mesajdan 1 ile 20 arası

Konu: Rs-232 ara kablosu yapımı ve sorular!!!

  1. #1
    Honorary Moderator
    Giriş Tarihi
    21-10-2003
    Mekan
    42 Konya
    Yaş
    50
    Mesajlar
    20,147
    Kan Grubu
    A Rh ( + )
    Üye No
    3

    Post Rs-232 ara kablosu yapımı ve sorular!!!



    TÜM NEXT&NEXTWAVE&NEXTSTAR UYDU ALICILARINDA AYNI AKTARMA KABLOSU KULLANILIR



    ara kablo fiatı 2-5 usd arası olup LAPTOP LINK KABLOSU OLARAK BULABİLİRSİNİZ


    kabloyu kendisi yapmak isteyenler için 2 ucu dişi 9 pin rs 232 fis...ve computer inferface kablosu (2-2.5 metre)....elinizdeki tüm uçları 1- 1 bağlı hazır kablolarıda bir ucunu söküp sadece 2 ve 3 nosunun yerini değiştirerek kullanabilirsiniz..
    Düzenleyen misfortune : 24-02-2004 at 17:34

  2. #2
    Member
    Giriş Tarihi
    16-02-2004
    Mekan
    31 Hatay
    Yaş
    41
    Mesajlar
    154
    Kan Grubu
    A Rh ( - )
    Üye No
    2963

    New Icon16 Teknik Bir PROBLEM

    Next YE-2000 Plus FTA

    sitesindeki kablo şemasına göre 2 Farklı kabloya kesip
    Şemadaki şekildeki 4 pini lehimledim ve cihazı Birlgisayarıma bağadım her
    iki com portunuda denedim ama bana hep aynı hatayı verdi " Check to RS232
    cable and STB debug mode " aslında bu hatayı cihazı hiç bağlamadan connect
    tusuna tıklayınca da veriyor ama ben neyi yanlış yaptığımı anlamadım Windows
    XP İşletim sistemi kullanıyorum sorun işletim sistemim olabilirmi yoksa Win
    98 Gibi MS dos tabanlı bir işletim sistemi mi kurayım yoksa yaptığım
    kablodamı bir problem var yani şema mı yanlış sadece 4 bin değilde geriye
    kalan pinlerin demi bağlı olması gerekiyor....

    Ne Yapmam Gerektiğini bilmiyorum YARDIM :help1:

  3. #3
    Banned Member
    Giriş Tarihi
    22-01-2004
    Yaş
    48
    Mesajlar
    92
    Üye No
    114

    hayır sende hata yok şemaya göre yaptıysan kablo doğrudur sorun işletim sisteminde bende XP de yapamadım win 98 sorunsuz dene

  4. #4
    Advanced Member
    Giriş Tarihi
    23-01-2004
    Mekan
    10 Balıkesir
    Mesajlar
    1,090
    Üye No
    886

    dişilerin rsr232 üzerindeki numaralar var numaraların yerlerini kontrol et.

  5. #5
    Senior Member
    Giriş Tarihi
    31-01-2004
    Mesajlar
    577
    Üye No
    1328

    ben xp kullanıyorum hic bir zaman sorun olmadı

  6. #6
    Awaiting Email
    Giriş Tarihi
    23-02-2004
    Mekan
    34 İstanbul
    Yaş
    52
    Mesajlar
    226
    Kan Grubu
    A Rh ( + )
    Üye No
    4128

    bende de olmadı genelde bu tür sorunlar windows sisteminin uzun süre kulanılması sonrasında çıkan problem

  7. #7
    Senior Member
    Giriş Tarihi
    29-01-2004
    Mekan
    66 Yozgat
    Mesajlar
    599
    Kan Grubu
    0 Rh ( + )
    Üye No
    1193

    işletim sisteminden kaynaklanmıyor arkadaşlar.kabloyu baglarken rs232 scartlarının üzerindeki numaralara göre yapmamışın yani kablonda hata var ve cihazını algılamıyor

  8. #8
    Honorary Moderator
    Giriş Tarihi
    21-10-2003
    Mekan
    42 Konya
    Yaş
    50
    Mesajlar
    20,147
    Kan Grubu
    A Rh ( + )
    Üye No
    3

    daha önce aqua arkadaşımız biraz uğraşmıştı kablo yapımı ile belki sizede faydası olur..

    Alıntı Orijinal Mesaj Sahibi aqua

    önceki mesajımda kabloile ilgili söylediklerime şunu eklemek istiyorum.
    resımde görünen soketler erkek soket
    1 2 3 4 5
    6 7 8 9 buna göre 2 soketı 1-1 2-3 3-2 5-5 diye bağladığımızda yalnıs oluyor.

    oysa dişi soketler
    5 4 3 2 1
    9 8 7 6 sıralaması var. yıne aynı sekılde 1-1 2-3 3-2 5-5 bağlandıgında sorun olmuyor.

    kablo sorunu olanlara duyurulur.
    Alıntı Orijinal Mesaj Sahibi aqua
    Yazıda diğer uçlarıda birebir bağlayın diyor.
    Kısaca Dişi konnektörlerin iç tarafında yazılı bütün numaraları bire bir bağlayıp daha sonra da bir tarafta 2 ile 3 ü yer değiştirdiğimde sorun çözüldü. Editörü kullanabiliyorum. Yazılım yüklemeyi hiç yapmadım ama sanırım buda olur. Forumda ki kablo için yazılan yazılarda birde 7 ile 8 i yerdeğiştirin demişlerdi, eğer yazılım yükleyemezsem bunu da deneyeceğim.

    Sevgilerle............................. :wave:
    Düzenleyen misfortune : 26-02-2004 at 10:34

  9. #9
    Member
    Giriş Tarihi
    16-02-2004
    Mekan
    31 Hatay
    Yaş
    41
    Mesajlar
    154
    Kan Grubu
    A Rh ( - )
    Üye No
    2963

    Kafam İyice Karıştı

    Ben Daha once Kabloda yazılı olan numaraları yok sayarak Resimde Gözterildiği gibi Kabloyu lehimledim Ben turkiyenin bir ucu olan antaktada oturuyorum buralarda rs 232 Kablosu Bulamadım buldugum kablo Computer İnterface Kablosu ve uzerindeki numaralındırma resimdeki ne uymuyor yani şimdi ben su yukarıdaki sesmi dikkate almadan kablodaki numaralandırmaya göre resmin altında anlatıldığı gibi mi lehimlemeliyim........

  10. #10
    Member
    Giriş Tarihi
    22-01-2004
    Mekan
    06 Ankara
    Mesajlar
    134
    Üye No
    106

    Selam arkadas;

    Dişi konnektörlerin ikisini de lehim yapılan yerlerini kendin görecek şekilde yanyana tut ve bak............................................

    Burayada birbak istersen .................

  11. #11
    Senior Member
    Giriş Tarihi
    07-02-2004
    Yaş
    53
    Mesajlar
    703
    Kan Grubu
    A Rh ( - )
    Üye No
    1947

    New Icon16 İsteyene Kablo kampanyası

    :banana: Arkadaşlar maliyeti 1 (Bir) Milyonu bile aşmıyor yawwww bende malzeme bolll 2 metre kablo ile yapacağım 20 - 30 tane gelsin isteyen alsın .....
    :shout: Tek derdimiz kablo olsun yeterki ...

  12. #12

  13. #13
    Junior Member
    Giriş Tarihi
    10-02-2004
    Mekan
    06 Ankara
    Mesajlar
    46
    Kan Grubu
    A Rh ( + )
    Üye No
    2387

    arkadaşlar bu sorunu ben daha önce başka bir işle uğraşırken yaşadım. portlar biostan kapalı imiş. sonradan farkettim ve açtım sorun halloldu.

  14. #14
    Honorary Moderator
    Giriş Tarihi
    12-11-2003
    Mekan
    34 İstanbul
    Yaş
    46
    Mesajlar
    3,389
    Üye No
    6

    New Icon4 Şema

    Merhaba ,

    Aşağıdaki fotoğrafta lehim yaptığınız yüzden pinlerin durumu ve lehimlenecek pinler işaretlenmiştir.



    Saygılarımla...
    Düzenleyen savage : 27-02-2004 at 00:51

  15. #15
    Junior Member
    Giriş Tarihi
    25-01-2004
    Mekan
    10 Balıkesir
    Yaş
    52
    Mesajlar
    44
    Kan Grubu
    A Rh ( + )
    Üye No
    772

    Buna ne dersiniz bakalım..

    Arkadaşlar..Yazılımı atarken yarıda kaldı ve durdu..Sonra ( Pek alakayı kuramadım ama ) downloader penceresini sağa sola taşımaya başladım.her defasında 2-3 kb attı..Ve belli bir yerden sonra yazılıma devam etti ve işlemi bitirdi..Sonuçta cihaz şimdi açmıyor ve ben eski veya yeni yazılımın hiçbirini yükleyemiyorum...Kullandığım kablo bağlantıları doğru çünkü daha önceki yazılımları sorunsuz olarak yükledim..
    Sorun şu: Cihaz artık açmıyor..Ne yaptıysam olmadı..Cihazı eski haline getirmenin bir yolu olmalı...Bu konuda engin bilgilerinizi bekliyorum..Bu arada biosu yazdırıken ne voltaj dengesizliği ne de elektrik kesintisi oldu...Ne yapmam gerek????Sevgiler....

  16. #16
    New Member
    Giriş Tarihi
    27-02-2004
    Yaş
    37
    Mesajlar
    14
    Üye No
    4670

    Selamlar..

    Alıntı Orijinal Mesaj Sahibi meksikali
    :banana: Arkadaşlar maliyeti 1 (Bir) Milyonu bile aşmıyor yawwww bende malzeme bolll 2 metre kablo ile yapacağım 20 - 30 tane gelsin isteyen alsın .....
    :shout: Tek derdimiz kablo olsun yeterki ...
    Ben gebzede oyuruyorum kabkoyu nasıl alabiliriz... :help1:

  17. #17
    New Member
    Giriş Tarihi
    27-02-2004
    Yaş
    37
    Mesajlar
    14
    Üye No
    4670

    sofistike arkadaşım ben de yeniyim bu sitede. Sen uydunun modelini yazki arkadaşlar yardımcı olsun. Next ye 2000 fta modellerine bazı yazılımları yuklerken bir sorun olursa ciddi hasara yol acıyor diye bir yazı okumustum...

  18. #18
    New Member
    Giriş Tarihi
    11-02-2004
    Mekan
    34 İstanbul
    Mesajlar
    27
    Üye No
    2425

    merhaba,
    benim kablo 10-15 metre kadar var. az önce bir topic te uzun kabloda problem olacağını okudum. Bilgisi olan var mı? Gerçekten problem varsa nasıl çözebiliriz? Kolay gele.

  19. #19
    Advanced Member
    Giriş Tarihi
    22-02-2004
    Mekan
    06 Ankara
    Yaş
    49
    Mesajlar
    3,201
    Kan Grubu
    A Rh ( + )
    Üye No
    3985

    New Icon13 10-15 metre olmaz

    Rs-232 kablosunu 30ft (yaklasik 10m)'den uzun yapmak dogru olmaz. En iyisi birkac metrelik bir kabloyla bu isi halletmektir.

    Dun 3m'lik kabloyla 12 dakika civarinda Master 3 Test 3'u hic problemsiz yukledim. Kablomun blendaji filan cok iyi oldugu icin 3m olmasi problem dogurmadi.
    Düzenleyen aarslan : 12-03-2004 at 11:22 Sebep: Bilgi ekledim...

  20. #20
    New Member
    Giriş Tarihi
    11-02-2004
    Mekan
    34 İstanbul
    Mesajlar
    27
    Üye No
    2425

    Ama aynı kablo ile yazılım yüklüyorum. Hem öyle 12 dk falan değil. 3-4 dakika sürüyor. Kanal listesini PC 'den receiver 'a yüklerken de gayet hızlı ve başarılı. Fakat receiver 'dan PC 'ye kanal listesi alırken donuyor. Kabloda sorun olsa diğerlerini de yapmazdı diye düşünüyorum. Sizce?
    Düzenleyen ozcanaydin : 12-03-2004 at 16:38

41 sayfadan, 1. sayfa 1234567891011 ... SonSon

Gönderme Kuralları

  • Yeni konu açamazsınız
  • Konuda cevap yazamazsınız
  • Eklenti yapamazsınız
  • Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
  •  
  • BB Kodları Açık
  • Smiley'ler Açık
  • Resim Kodları Açık
  • Video Kodları Açık
  • HTML Kodları Kapalı