Uydumarket Banner  

2 sayfadan, 1. sayfa 12 SonSon
Gösterilen Mesajlar: 21 mesajdan 1 ile 20 arası

Konu: net e bağlanamıyorum? usta yardımı lazım kimse çözemedi

  1. #1
    Starting Member
    Giriş Tarihi
    23-02-2004
    Mesajlar
    9
    Üye No
    4010

    New Icon15 net e bağlanamıyorum? usta yardımı lazım kimse çözemedi



    :crashs: Arkadaşlar benim net bağlanma konusunda problemim var. evet bağlanıyorum ama bağlantı 3-4-5 dk.sonra kopuyor. rekorum 10dk33sn bağlı kalabildim
    peki ben ne yaptım.
    1.modemi değiştirdim.
    2.formatladım
    3.hattı kontrol ettim(digital)
    4.başka hatla bağlandım(problem devam)
    5.kıstlamaları kontrol ettim(kısıtlama yok)
    6.bağlantı kopunca hata no vermiyor.
    7.int.exp.6tr yüklü
    8.pent.II wın 98 var

    başka ne yapabilirim..............şimdiden sağolunnn

  2. #2
    Co-Administrator
    Giriş Tarihi
    14-12-2003
    Mekan
    37 Kastamonu
    Yaş
    64
    Mesajlar
    8,657
    Kan Grubu
    A Rh ( + )
    Üye No
    21

    bios ta virüs olabilir pili çıkarıp biosu yeniden yazmak çözüm olabilir ama bilen birinin yapmasında fayda var bilgine.......

  3. #3
    Moderator
    Giriş Tarihi
    12-11-2003
    Mekan
    34 İstanbul
    Yaş
    53
    Mesajlar
    12,232
    Kan Grubu
    0 Rh ( + )
    Üye No
    11

    hangi ıss i kullanıyorsun ?

  4. #4
    Honorary Moderator
    Giriş Tarihi
    12-11-2003
    Mekan
    34 İstanbul
    Yaş
    46
    Mesajlar
    3,389
    Üye No
    6

    Merhaba ,

    Modem ayarlarında bağlantı hızı 115.200 ise kademeli olarak aşağı çek.57.600 dene , o da olmazsa bir kademe altına düş.
    Bir de böyle dene..

    Saygılarımla...

  5. #5
    Starting Member
    Giriş Tarihi
    23-02-2004
    Mesajlar
    9
    Üye No
    4010

    cevaplar için sağolun.........
    ---bıosu deneyeceğim
    ---ekolay dan bağlanıyorum.onlarla konuştum 10 yaşındaki çocuk daha iyi cevaplar verir.semtin santralinden falan olabilirmiş.ulan hat yeni dijital üsteki komşu tıkır tıkır bağlanıyor semt santraliymiş pehhhhhhh
    ----115.200 sabit kımıldamıyor nasıl aşağı çekebilirim.

    not. bu soruyu başka forumlarda da sordum çözümü olan bir cevap alırsam burda yazarım...

  6. #6
    Member
    Giriş Tarihi
    16-12-2003
    Mekan
    06 Ankara
    Mesajlar
    172
    Kan Grubu
    B Rh ( + )
    Üye No
    30

    yaw kardeş benim evdede aynı problem vardı...sorunun direkten kutuya gelen kabloda olduğunu anladık uzun uğraşlar sonunda...benimkide digital hat...meğer kabloda ufacık bir şase oldumu bağlantıyı kopartıyormuş...normal tel.konuşmasında olay anlaşılmıyo..kıcık bir durum..işyerinden sorunsuz 256k adsl bağlanıpta evden 56k ile zırt pırt kopması insanı deli ediyor...sana kolay gelsin..kabloları ve bağlantı uçlarını bir değiştir istersen....hatta emanet memanet laptop veya başka bilgisayarla aynı hat üzerinden bağlanmayı denermisin...

    saygılar..
    Düzenleyen hakan06 : 25-02-2004 at 17:09

  7. #7
    Advanced Member
    Giriş Tarihi
    16-12-2003
    Mekan
    35 İzmir
    Mesajlar
    2,307
    Üye No
    70

    O 115.200 port hızı, zaten pratikte de 56K olan (V.90 veya V.92) bir modem maksimum 53.000 bps ile falan bağlanır. AT commandlar ile modemin bağlantı hızını V.34=Max.33600 bps civarlarına düşürüp deneyebilirsiniz. Fakat gerçekten problem büyük ihtimal hat ile ilgili bence. Bir zamanlar dial-up olarak 53.000 bps gibi hızlarla bağlanabilirken (aynı hat üzerinden) yıllar içinde hız kademeli olarak maksimum 45.200 bps (hat kirlenmesi yüzünden olsa gerek.) seviyelerine kadar düştü. Bu noktadan sonra zaten gittik ADSL abonesi olduk o da tıkır tıkır çalışıyor.

  8. #8
    Average Member
    Giriş Tarihi
    30-01-2004
    Mekan
    34 İstanbul
    Yaş
    35
    Mesajlar
    327
    Kan Grubu
    A Rh ( - )
    Üye No
    1266

    bizde olduk ama taa mayısa kadar bekleyecez portları :)

    aktarma dostum %80 sorunun hakan06 arkadasımızın gıbı kablodandır benımde boyle bırsorunum vardı kabloyu tekrar duzenledımve gectı sen en ıyısı kabloyu degıstır ve hanı su baglantı kutusu varya modemle hat arsında ufak bısı onu kopar at ve temas edecek ucları kendın bagla kırmızı-kırmızı yesıl-yesıl ozaman hız bıraz daha artıyo soylım ben hala daıl-up labaglanıyorum su an memnunum surda 2 ayım kaldı kurtuluyorum dail-up tan yaşasın adsl:)
    Düzenleyen cofcof : 25-02-2004 at 22:53

  9. #9
    Senior Member
    Giriş Tarihi
    16-12-2003
    Mekan
    55 Samsun
    Mesajlar
    931
    Üye No
    52

    dostum hattını telekom a cek ettir hattı dınlet basvuru yaparken internet teki sorunun duzgun bır sekılde anlat. ve ayrıca ekolay da boyle sorunlarla karsılasabılırısn..hızlı paket data diye bır sıstem cıkardılar alt yapıları yetersız o yuzden ttnet kullanmanı tavsiye ederim...hem ucuz hem tum ss lerin alt yapısı saten ttnet bosuna fazla para odeme bence ve ayrıca bios la fazla alakalı degıl sorun hat ve ss den kaynaklı bır sorun
    hattını dugun bır sekılde gurultu sevıyesını kontrol ettırırsen bu normal sekılde telefondan dınlemeyle ortaya cxıkmıyor ona gore

  10. #10
    Senior Member
    Giriş Tarihi
    22-01-2004
    Mekan
    34 İstanbul
    Yaş
    43
    Mesajlar
    738
    Üye No
    116

    semtin santralinden falan olabilirmiş.ulan hat yeni dijital üsteki komşu tıkır tıkır bağlanıyor
    yaw kardeş benim evdede aynı problem vardı...sorunun direkten kutuya gelen kabloda olduğunu anladık uzun uğraşlar sonunda...benimkide digital hat...meğer kabloda ufacık bir şase oldumu bağlantıyı kopartıyormuş
    geçtiğimiz haftaki fırtınada bir çok telefon kutusu deforme olduğu gibi toprak altındaki telefon kablolarında bile bir çok arıza oluşmuş olabilir. özellikle dijital hatlar en ufak bir nemlenmede bile arızaya geçiyor. bence bilgisayarını fazla sıkmadan telekomla görüş. komşun rahat bağlanıyo olsa bile senin kısmetine senin kablonla ilgili arıza olmuş olabilir.

  11. #11
    New Member
    Giriş Tarihi
    06-02-2004
    Mesajlar
    21
    Üye No
    1808

    şu xp deki blast virüsü olabilir sistem kapanıyor diye bir mesaj geliyormu ekrana.

  12. #12
    Starting Member
    Giriş Tarihi
    23-02-2004
    Mesajlar
    9
    Üye No
    4010

    ne mutlu bizlere beeeeeee ne mutlu türküm diyene arkadaşlar bu cevapları görünce inanın gözlerim yaşarıyor.hayır problem daha çözülmedi ama bu dayanışma beni çok mutlu ediyor sağolun tüm camiyaya inanın yurt dışında bile böyle bir platform yok varsa bile böyle dayanışma yok orda herkes işini halldene kadar.......
    sorun çözülür çözülmez buraya yazacağım şimdi kabloyu yenilemeye gidiyorum

  13. #13
    New Member
    Giriş Tarihi
    19-02-2004
    Mekan
    35 İzmir
    Yaş
    45
    Mesajlar
    24
    Kan Grubu
    0 Rh ( + )
    Üye No
    3478

    :shout: dostum bence modeminin en güncel ve dogru sürücülerini kullanman gerekir 8 senedir bilgisayar piyasasındayım bence sürücülerini güncellersen sorunun cozulur ikinci ihtimal ise modemin slotunu degistir bir kullanıcımda bundan dolayı sorun cıkıyordu

  14. #14
    Senior Member
    Giriş Tarihi
    21-02-2004
    Mekan
    33 İçel
    Yaş
    36
    Mesajlar
    526
    Kan Grubu
    A Rh ( + )
    Üye No
    3805

    eğerki modeme gelen kabloda oksit,açık veya duvarla yada başka biryerle temas varsa ondandır.aynı problemi bende yaşadım,benimki oksitlenmeden dolayı çıktı.tavsiyem kabloyu kontrol ettir.

  15. #15
    Advanced Member
    Giriş Tarihi
    29-02-2004
    Mekan
    26 Eskişehir
    Yaş
    49
    Mesajlar
    1,120
    Kan Grubu
    A Rh ( + )
    Üye No
    4950

    Kullandığın modem internal modem ise ve chipseti rockwell yada connexant gibi bir chipsetse bağlantının kopması olabilir. (bkz. software modem). eğer bulabilirsen harici (external) bir modem ie dene. hatlardaki problemlere gelince bağlantı; henuz 56 k modemler yokken çalışıyordu şimdi de çalışır.

  16. #16
    Starting Member
    Giriş Tarihi
    25-03-2004
    Yaş
    41
    Mesajlar
    1
    Kan Grubu
    A Rh ( - )
    Üye No
    8395

    peki problemin outlook express açıldığında mı başgösteriyor yoksa hiçbirşey yapmadan öylece bıraksan bile bilgisayarı yine de kopuyor mu?

  17. #17
    Banned Member
    Giriş Tarihi
    29-02-2004
    Yaş
    45
    Mesajlar
    119
    Üye No
    4975

    markası nedir onu söylermisin yardımcı olalım

  18. #18
    Junior Member
    Giriş Tarihi
    21-02-2004
    Yaş
    45
    Mesajlar
    49
    Üye No
    3729

    ISS de sorun vardır 24 den sonra bağlanmalısın

  19. #19
    Member
    Giriş Tarihi
    03-04-2004
    Mekan
    41 Kocaeli
    Mesajlar
    153
    Üye No
    9512

    bağlantı soketlerini iyi kontrol et dijital kesinlikle ek kabul etmez sorunun hat larla ilgili ufak bir parazit kapması hattı düşürür,

  20. #20
    Advanced Member
    Giriş Tarihi
    31-01-2004
    Mekan
    34 İstanbul
    Yaş
    42
    Mesajlar
    1,212
    Kan Grubu
    0 Rh ( + )
    Üye No
    1362

    ARkadaşım Sen Bilgisayarına Format At Windowsunu Yeniden Kur virüs Programını Kur Ondan Sonra internete bağlan Senin Bilgisayarına Virus Girmiş olabilir Seniin Hattını Kopartıyor Bu Sorun Genellikle Xp oluyor birde böyle dene
    Kablo Çalışmassa Hiç Bağlanmaz

2 sayfadan, 1. sayfa 12 SonSon

Gönderme Kuralları

  • Yeni konu açamazsınız
  • Konuda cevap yazamazsınız
  • Eklenti yapamazsınız
  • Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
  •  
  • BB Kodları Açık
  • Smiley'ler Açık
  • Resim Kodları Açık
  • Video Kodları Açık
  • HTML Kodları Kapalı