Uydumarket Banner  

2 sayfadan, 1. sayfa 12 SonSon
Gösterilen Mesajlar: 23 mesajdan 1 ile 20 arası

Konu: Wireless Network

  1. #1
    Senior Member
    Giriş Tarihi
    24-01-2004
    Mekan
    01 Adana
    Yaş
    53
    Mesajlar
    563
    Üye No
    748

    Wireless Network



    Selam,

    750 metre mesafedeki 2 bilgisayarı birbirine bağlayabilir miyiz? İşyerimdeki ADSL bağlantısını paylaştırmak istiyorum. Bu ağ için nelere ihtiyacım olacak, yardımcı olursanız sevinirim.

    Hoşça kalın..

  2. #2
    Member
    Giriş Tarihi
    16-12-2003
    Mekan
    54 Sakarya
    Yaş
    42
    Mesajlar
    241
    Kan Grubu
    A Rh ( + )
    Üye No
    74

    değmez...

    alıcılar vericiler çok para tutar 1000$ bile yetmez..

  3. #3
    Senior Member
    Giriş Tarihi
    24-01-2004
    Mekan
    01 Adana
    Yaş
    53
    Mesajlar
    563
    Üye No
    748

    Cevabın için teşekkür ederim arkadaşım,

    Başka bir forumda aynı topiği açtım, orada bir arkadaş; 10€ karşılığı evdeki hattımı adsl'e açtırabileceğimi, ancak yeni abone olmadan işyerimdeki kullanıcı adı ve şifrem ile ikisi aynı anda aktif olmamak kaydıyla evden de bağlanabileceğimi söyledi. Bir arkadaşı bu şekilde kullanıyormuş. Bu konuda bilgisi olan var mı arkadaşlar?
    Düzenleyen pharmacist : 19-02-2004 at 00:29

  4. #4
    Forum Administrator
    Giriş Tarihi
    15-05-2002
    Mekan
    34 İstanbul
    Yaş
    51
    Mesajlar
    17,512
    Kan Grubu
    A Rh ( + )
    Üye No
    1

    O arkadaşı buraya yolla sen..

    Böyle saçma cevap olurmu !!! Bu ADSL Dial-Up modem değil !

    ADSL bir özell****r ve bağlı olan telefon hattına verilir,o nedenle size verilen şifreyi kullanmasanız bile ADSL ile o noktadan internete bağlanırsınız,çünki sadece size aittir.

    Her bir ADSL hat için Telekom tarafına 1 modem eşdeğeri kart takılır kabaca.

    Bunu kim söylediyse ADSL in ne olduğundan haberi yok kusura bakmasın.

    Ayrıca 750 metre mesafede bu maliyet 1000 doları bile geçer,onurserdar doğru söylemiş,değmez o paraya.

    Saygılar

  5. #5
    Senior Member
    Giriş Tarihi
    24-01-2004
    Mekan
    01 Adana
    Yaş
    53
    Mesajlar
    563
    Üye No
    748

    Saygılar bizden hocam,

    Zaten ev için de başvuruyu yaptım, ay sonu devreye girecekmiş, ben gene de daha ekonomik bir çözümü var mı diye araştırayım dedim, ama dediğiniz gibi en iyimser 750$ olabiliyor, eğer dediğim çözüm olsa 256 tek abone olacaktım, ancak bu şekilde hem eve hem de işyerine 128 olacak. Modem için de ZOOM X5 aldım, diğer topikte mevcut ağım devam eder mi? diye sormuştum hatırlarsanız, evet demiştiniz. Modem bugün geldi adsl hattı yok ama ağı denedim hiç problem yok. Teşekkür ederim yardımlarınız için.

    Kendinize iyi davranın...

  6. #6
    Advanced Member
    Giriş Tarihi
    12-11-2003
    Mekan
    34 İstanbul
    Yaş
    53
    Mesajlar
    5,617
    Kan Grubu
    AB Rh ( + )
    Üye No
    8

    arkadasim nerden yazdigini bilmiyorum. benim bildigim Turkiye'de adsl hizmeti telefon numarana bagli olarak veriliyor. orneklerle aciklayacak olursak:
    123 45 67 nolu telefon hattini 128mb adsl'e actiriyorsun. bunun icin telekomla sozlesme yapip 49 milyon tesis ucreti + 49 milyon aidat olmak uzere ilk ay sonunda bir odeme yapiyorsun. daha sonra her ay 49 milyon odeme yapiyorsun. baska herhangi bir odeme yapilmiyor.
    herhangi bir kullanici adi ve sifresi resmen henuz kullanilmiyor. yani adsl modem ayarlarinda yanlis bir sifrede versen baglaniyor. (bu 1 ay onceydi simdi nedir bilmiyorum) yeterki modem adsl'e bagli olan telefon hattinda olsun. bir ihtimal o arkadasi telefon hattina paralel cekmis ve modemi bir orda bir diger yerde kullaniyor olabilir. ancak senin boyle bir paralel cekme imkanin nedir bilemem. 750m iyi bir mesafe. ayrica modemi sok tak oldukca zahmetli bir is. ve de ayni anda baglanamazsiniz.

  7. #7
    Member
    Giriş Tarihi
    22-01-2004
    Mekan
    35 İzmir
    Mesajlar
    123
    Üye No
    320

    Aslında 750m değil 1km mesafeden de wireless olarak birbirinize erişebilirsiniz toplam maliyette 200$ geçmez di ,,ama başvurduysan hayırlı olsun artık

  8. #8
    Advanced Member
    Giriş Tarihi
    12-11-2003
    Mekan
    34 İstanbul
    Yaş
    53
    Mesajlar
    5,617
    Kan Grubu
    AB Rh ( + )
    Üye No
    8

    heh heh ben yazana kadar hocam benden once davranmis. :)

  9. #9
    Forum Administrator
    Giriş Tarihi
    15-05-2002
    Mekan
    34 İstanbul
    Yaş
    51
    Mesajlar
    17,512
    Kan Grubu
    A Rh ( + )
    Üye No
    1

    sLyWoLf

    Bari ne olduğunuda yazda örnek teşkil etsin yahu.


    Sevgiler

  10. #10
    Member
    Giriş Tarihi
    22-01-2004
    Mekan
    35 İzmir
    Mesajlar
    123
    Üye No
    320

    Örnek ,, 2 Adet Wireless Ethernet kartı ve anten olarak kullanacağımız ''2 adet Konserve Kutusu'' ,,,,bunu yapacak olan arkadaşlar biraz web i araştırsın yada bana pm atsınlar

  11. #11
    Forum Administrator
    Giriş Tarihi
    15-05-2002
    Mekan
    34 İstanbul
    Yaş
    51
    Mesajlar
    17,512
    Kan Grubu
    A Rh ( + )
    Üye No
    1

    Hahahahha

    Tahmin etmiştim :) Yapacaklara güzel yöntem ;)

  12. #12
    Member
    Giriş Tarihi
    22-01-2004
    Mekan
    35 İzmir
    Mesajlar
    123
    Üye No
    320

    Nothing İmpossible!!! :)

  13. #13
    Advanced Member
    Giriş Tarihi
    22-01-2004
    Mesajlar
    3,190
    Üye No
    187

    selamlar;
    bunu yapacak arkadaşlar için link verelim bari önce adresini bir incelesinler sonrada örnek olması sebebiyle
    adresine baksınlar bayağı hoşş.
    saygılar iyi çalışmlar..
    Düzenleyen UsTuRa : 19-02-2004 at 03:34

  14. #14
    Moderator
    Giriş Tarihi
    22-01-2004
    Mekan
    34 İstanbul
    Yaş
    60
    Mesajlar
    23,922
    Üye No
    149

    konu başlıklarına bakıpta cevap yazılsa sanırım boşuna nefes tüketilmez.....topic açan arkadaş son derece basitçe " Konu Başlığı : Wireless Network " yazmış - yani iş yerindeki ADSL hattına bağlı internet bağlantısını , kablosuz olarak 1 km ilerideki evine anten ile göndermenin kaça mal olacağını soruyor ?

    Son derece güzel bir Konu - son derece güzel yazılmış .....

    Konumuz " WIRELESS"....ne paraleli yaw ....


    ( Not: UsTuRa - sen çakmışsın meseleyi , çok güzel bir Link vermişsin , sağol....bende aynı şeyi düşünüyorum ama bayağı para tutuyor...)
    Düzenleyen hedo : 19-02-2004 at 10:53

  15. #15
    Forum Administrator
    Giriş Tarihi
    15-05-2002
    Mekan
    34 İstanbul
    Yaş
    51
    Mesajlar
    17,512
    Kan Grubu
    A Rh ( + )
    Üye No
    1

    Sn.hedo

    Anlatırken detay ve çözümde üretmek gerekir,sizin dediğiniz gibi yapsaydık.2000 dolar derdim ve konuyu kilitlerdim,diğer sorulara böyle cevap verelim olmazsa.

    Bu ne biçim soru diye bir yazı göremedim.Ayırca bu konuda bence eleştiri yerine keşke siz madem iyi anladınız yardımcı olsaydınız.

    Eğer alternatifler sunmazsanız yada detay vermezseniz,kullanıcı 1 yerde takılır ve başka yerde çözüm arar.Aynı uydu alıcılarında bir zamanlar acemi olanların sordukları "Ne alayım acaba" gibi.


    Sevgiler

  16. #16
    Moderator
    Giriş Tarihi
    22-01-2004
    Mekan
    34 İstanbul
    Yaş
    60
    Mesajlar
    23,922
    Üye No
    149

    Sn.Tekcan .....yazdığım yorumu düzelttim...


    Sevgiler,

  17. #17
    Forum Administrator
    Giriş Tarihi
    15-05-2002
    Mekan
    34 İstanbul
    Yaş
    51
    Mesajlar
    17,512
    Kan Grubu
    A Rh ( + )
    Üye No
    1

    Teşekkür Ederim

    Sevgiler

  18. #18
    Senior Member
    Giriş Tarihi
    24-01-2004
    Mekan
    01 Adana
    Yaş
    53
    Mesajlar
    563
    Üye No
    748

    Arkadaşlar cevaplarınız için teşekkür ederim. Bülent hocamın da dediği gibi farklı görüşler olmasa çözüm de bulunamaz diye düşünüyorum. Ben topiği açarken yapmak istediğim, kablosuz ağ çözümüydü, bu benim için ekonomik gelmedi, bunun yanında tabii ki düşündüğüm alternatifler vardı, en sonunda eve de abone olmaya karar verdim.

    Herkese çok çok teşekkür ederim.

  19. #19
    Advanced Member
    Giriş Tarihi
    16-12-2003
    Mekan
    35 İzmir
    Mesajlar
    2,307
    Üye No
    70

    herhangi bir kullanici adi ve sifresi resmen henuz kullanilmiyor. yani adsl modem ayarlarinda yanlis bir sifrede versen baglaniyor.
    Şu an için geçerli değil. Ayarlar her santral için aynı değil ayrıca kullanıcı adı ve şifre formatları santraldan santrala değişebiliyor.

  20. #20
    New Member
    Giriş Tarihi
    19-02-2004
    Mekan
    35 İzmir
    Yaş
    45
    Mesajlar
    24
    Kan Grubu
    0 Rh ( + )
    Üye No
    3478

    arkadaslar adsl de kullanıcı mutlaka abone olurken verdigi hattı kullanmak zorunda degil her adsl abonesi baglı bulundugu santralde adsl sinyali varsa kullanabilir yani hem evinin bulunduğu bölgede adsl varsa turk telekomdan adsl olarak belirtigin sürece istedigin kullanıcı adını kullanabilirsin tek bir sartla bir kullanıcı adı aynı anda iki sefer kullanılamaz

2 sayfadan, 1. sayfa 12 SonSon

Gönderme Kuralları

  • Yeni konu açamazsınız
  • Konuda cevap yazamazsınız
  • Eklenti yapamazsınız
  • Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
  •  
  • BB Kodları Açık
  • Smiley'ler Açık
  • Resim Kodları Açık
  • Video Kodları Açık
  • HTML Kodları Kapalı