Uydumarket Banner  

2 sayfadan, 1. sayfa 12 SonSon
Gösterilen Mesajlar: 32 mesajdan 1 ile 20 arası

Konu: next 8000 sorunları

  1. #1
    Average Member
    Giriş Tarihi
    16-12-2003
    Mekan
    48 Muğla
    Yaş
    55
    Mesajlar
    329
    Üye No
    34

    next 8000 sorunları



    next 8000'i pozisyonerli modeli çıkana kadar bekleyeceğimden dolayı iade ettim. o yüzden bu başlıkta yazdığım sorunla ilgili yazımı editledim.
    Düzenleyen atakan : 22-01-2004 at 11:59

  2. #2
    Advanced Member
    Giriş Tarihi
    22-01-2004
    Mekan
    43 Kütahya
    Yaş
    52
    Mesajlar
    1,883
    Kan Grubu
    A Rh ( + )
    Üye No
    97

    hayırlısı olsun derim ben.

  3. #3
    Junior Member
    Giriş Tarihi
    23-01-2004
    Mekan
    48 Muğla
    Yaş
    50
    Mesajlar
    40
    Üye No
    409

    selamlar
    next 8000 de turksatta epg neden calısmaz.Ayrıca menude gmt on yapıldıgında gercek zamanı ve tarıhı gormem ıcın -8 gırmem gerekıyor.
    bılgı lutfen

  4. #4
    Advanced Member
    Giriş Tarihi
    22-01-2004
    Mesajlar
    3,190
    Üye No
    187

    selamlar;
    Sayın sirius olay TURKSAT uydusundan kaynaklanıyor.Azını kırdımın uydusu nasıl birşeyse kanalların bile frekansları zart zurt değişip duruyo Allahtan uydu yerinde duruyo bi tek değişmeyen turksatta uydunun yörüngesi :) Teknik açıklama istersen ustalar yazar sanırım...
    Saygılar iyi çalışmalar...

  5. #5
    Junior Member
    Giriş Tarihi
    23-01-2004
    Mekan
    48 Muğla
    Yaş
    50
    Mesajlar
    40
    Üye No
    409

    Selamlar
    Oncelıkle syn ustura cevap ıcın tesekkurler.Dedıgın gıbı ustadlardan cevap beklıyelım.Sımdı +2 saat zaman farkıyla gercek zaman ve tarıhı gorebılıyorum.Ama EPG hala turksatta calısmamaya devam edıyor.Bu arada next 8000 de emu olayına dalıyorum fakat sıfre gırme ısınde takılıp kalıyorum.Bu operasyondan nasıl alnımızın akıyla cıkabılırız.Ayrıca cihazı resetleme herzaman yapmak gerekırmı vede nasıl resetlenır.Bu durumda sayet basarırsak resetlemeyle sıfrelerı hafızayamı alıyoruz.Amac nedır.Acemının sorularını cevaplarsanız sevındırırsınız.
    Syn ustadlarımız yardım lutfen. Sımdıden tesekkurler.

  6. #6
    Advanced Member
    Giriş Tarihi
    22-01-2004
    Mesajlar
    3,190
    Üye No
    187

    selamlar;
    sayın sirius cihazı resetleme işi yazılım güncellemeden önce ve sonrasında yapılıyor. Herzaman yapılan bir işlem değil. Cihaza keyleri yüklemek içinse emuyu aktif hale getirmek gerekiyor bunun için menuden-sistem ayarları-cihaz versiyonuna giriliyor ve kumanda dan 1973 sayısı tuşlanıyor tuşnadıktan sonra Ver 030102 Nov 21 2003 yazısı yeşil olup yanıp sönüyor. Bu emuyu aktif hale getiriyor sonrasında *** girmek istediğimiz mesela (po**at) kanallarından herhangi birisi üzerinde ike kumandadan mute tuşuna basıp sonrada sarı düğmeye basıyoruz ekrana CAS *** EDIT menusu geliyor buradan yine aynı örneğe devam ederek Nagravisionu seçiyoruz sonra Po**at'ı seçiyoruz netten çektiğimiz keyleri sırasıyla *** 00 ve *** 01 yazan yerlere giriyoruz hepsi bu kadar iyi seyirler..
    Saygılar iyi çalışmalar..

  7. #7
    Member
    Giriş Tarihi
    23-01-2004
    Mekan
    39 Kırklareli
    Mesajlar
    94
    Üye No
    356

    next 8000 xcam

    selam,bende motorlu çanak (borulu) kullanıyorum,next 8000x cam ım var,polsatlarda kanal degiştirirken motor hata veriyor en saga veya sola
    eror diye yatıyor yani uydudan cıkıyor başka yerlere gidiyor en son mastr 2
    yanı 21.11.2003 pragramını kullanıyorum bu pragramın test yazılımında da aynı
    sorun vardı şimdide aynı var ustalarım bana nasıl yardımcı ola bilirsiniz bilmiyorum saygılarımla

  8. #8
    Advanced Member
    Giriş Tarihi
    23-01-2004
    Mekan
    34 İstanbul
    Yaş
    45
    Mesajlar
    1,169
    Kan Grubu
    0 Rh ( - )
    Üye No
    374

    son yazılımda da motorlu çanaklar çalışmıyor zamanla yeni yazılımda halledilecek dendi biraz beklemen lazım

  9. #9
    Advanced Member
    Giriş Tarihi
    23-01-2004
    Mekan
    60 Tokat
    Mesajlar
    1,009
    Kan Grubu
    B Rh ( - )
    Üye No
    522

    bekletin o cihazı abi bence hataları düzelince uçacak o cihaz saygılar

  10. #10
    Junior Member
    Giriş Tarihi
    23-01-2004
    Mekan
    48 Muğla
    Yaş
    50
    Mesajlar
    40
    Üye No
    409

    Selam ustura hocam
    Direktiflerin dogrultusunda operasyon basarıya ulasmıstır.
    Yardımlarına cok tesekkurler.Bana birde makınaya (8000)bılgısayardan nasıl aktarma yapabılırım.Saglıklımıdır nelere dıkkat etmek gerekır.Yardımcı olursan sevınırım.
    Bu sıteyı kuranların ellerıne saglık.Bız acemılere yardımcı oldukları ıcın tüm emegı gecenlere tesekkurler.

  11. #11
    Honorary Moderator
    Giriş Tarihi
    21-10-2003
    Mekan
    42 Konya
    Yaş
    50
    Mesajlar
    20,147
    Kan Grubu
    A Rh ( + )
    Üye No
    3

    Alıntı Orijinal Mesaj Sahibi culutas
    son yazılımda da motorlu çanaklar çalışmıyor zamanla yeni yazılımda halledilecek dendi biraz beklemen lazım
    selam bazı arkadaşlar motorlu kullanıyor..motosat ile sıkıntı olmadığını söylüyorlar..sizde çalışmıyor demişsiniz..siz kullanamıyormusunuz..veya motosatla kullanan arkadaşlar hangi marka/model motosat aldılarsa onu yazsınlarki sizde bir test edin..

    slm sirius;
    nexteknikte new editör var onla mach1 hocanın veya başka bir arkadaşın hazırladığı settingler olacaktı onları yükleyip kullanabilirsiniz...

  12. #12
    Honorary Moderator
    Giriş Tarihi
    12-11-2003
    Mekan
    34 İstanbul
    Yaş
    46
    Mesajlar
    3,389
    Üye No
    6

    Merhaba ,

    Yüzlerce kere yazdım.Siz hatalı yazdıkça yüzlerce kere daha yazacağım.

    Türksat uydusunda kanalların frekans değişiklikleri yayıncı kuruluşlardan kaynaklanır.Herhangi bir CrossPol veya OverPower durumu yaşanmadıkça Turksat CMC kanallardan frekans değişikliği talebinde bulunmaz.

    Sap ile samanı birbirine karıştırmamanız dileklerimle...

    Saygılarımla...

  13. #13
    Advanced Member
    Giriş Tarihi
    22-01-2004
    Mesajlar
    3,190
    Üye No
    187

    selamlar;
    Sayın sirius next8000 'ne nasıl yazılım atılır konusunda daha detaylı bilgi sahibi olmak istiyorsanız adresine gidin o sayfa sayın doktor'un next kullanıcıları için hazırlamış olduğu sayfadır. Oradan Next&Nextstar cihazların yazılım güncelleştirmelerini ve işlemlerin nasıl yapıldığına dair teknik bilgileri alabilirsiniz. Birde foruma katılan ve Next kullanıcılarına destek olmak, paylaşımı artırmak için maksadıyla forum üyesi bir arkadaşımızın hazırladığı adresi var buralardan daha ayrıntılı bilgi alabilirisiniz.. Saygılar iyi çalışmalar..

    Not: Sayın savage uyarınız ve verdiğiniz bilgi için tekrar sağolun burası doğru ve tam bilginin yeri.Eğer verilen bilgi eksikse yine doğru olmaz.Hassas yaklaşımınız için tekrar teşekkür ederim..

  14. #14
    Junior Member
    Giriş Tarihi
    23-01-2004
    Mekan
    48 Muğla
    Yaş
    50
    Mesajlar
    40
    Üye No
    409

    Selam ustura üstadım
    Acıklamaların ıcın tesekkurler.Ilerıde yardımına ıhtıyacım olabılır.
    Hersey gonlunce olsun.
    Selamlar/sirius

  15. #15
    Advanced Member
    Giriş Tarihi
    22-01-2004
    Mesajlar
    3,190
    Üye No
    187

    selamlar;
    Sayın sirius bu forumun ve bu işlerin ustaları bellidir bende senin gibi bu forumun bir üyesiyim yanlış anlaşılmasın sadece bir üyeyim. Bildiğimiz birşey varsa paylaşmaya çalışıyoruz o kadar. Ustalara selam Ustalara saygı teşekkürü onlar hakediyor.
    Saygılar iyi çalışmalar....

  16. #16
    Junior Member
    Giriş Tarihi
    23-01-2004
    Mekan
    48 Muğla
    Yaş
    50
    Mesajlar
    40
    Üye No
    409

    Selam arkadaslar
    Next 8000 cıhazımda corba olan turksat kanallarını duzenlemek ıstıyorum.Bunuda manuel pıd ıle yapmak ıstıyorum.Tavsıyelerınızı beklıyorum.Simdiden tesekkurler.

  17. #17
    Super Moderator
    Giriş Tarihi
    22-01-2004
    Mekan
    34 İstanbul
    Yaş
    50
    Mesajlar
    27,982
    Kan Grubu
    B Rh ( + )
    Üye No
    192

    Hangi kanal için manuel pid gireceksin sadece as tv için gerekir diğer lerinde sadece tpleri gir otomatik bulur
    S/No FREKANS POL. KANAL ADI İFRE SR FEC
    1 "10.968" "V" "BRT 1" "" "4557" "5/6"
    2 "10.975" "V" "Türkiye Jokey Kulübü" "" "5632" "3/4"
    3 "11.025" "V" "Viva" "" "6510" "5/6"
    4 "11.025" "V" "Gala" "" "6510" "5/6"
    5 "11.025" "V" "Cine 5" "VICS" "6510" "5/6"
    6 "11.025" "V" "SuperSport" "" "6510" "5/6"
    7 "11.038" "H" "Galaxy TV" "" "3900" "5/6"
    8 "11.038" "H" "Bravo TV" "" "3900" "5/6"
    9 "11.083" "V" "TRT 1" "" "5632" "3/4"
    10 "11.092" "V" "TRT 2" "" "5632" "3/4"
    11 "11.096" "V" "TRT Paket" "" "27500" "3/4"
    12 "11.101" "V" "TRT International" "" "5632" "3/4"
    13 "11.129" "V" "Flash TV" "" "4268" "3/4"
    14 "11.135" "V" "Kanal 7" "" "4444" "5/6"
    15 "11.141" "V" "Kanal 7 International" "" "4300" "3/4"
    16 "11.149" "V" "Ulusal 1" "" "2155" "5/6"
    17 "11.153" "V" "STV World" "" "4557" "3/4"
    18 "11.159" "V" "Kanal A" "" "3150" "5/6"
    19 "11.584" "V" "CNN Turk" "" "8800" "5/6"
    20 "11.584" "V" "Dream" "" "8800" "5/6"
    21 "11.584" "V" "Kanal D Fun" "" "8800" "5/6"
    22 "11.607" "H" "Az TV 1" "" "3750" "2/3"
    23 "11.800" "H" "ANS TV" "" "2400" "7/8"
    24 "11.810" "H" "TV 8 Türkiye test card" "" "6666" "3/4"
    25 "11.820" "H" "Avrasya TV" "" "3000" "7/8"
    26 "11.830" "V" "TV 8 Avrupa" "" "6666" "3/4"
    27 "11.846" "V" "Tv 5" "" "3750" "5/6"
    28 "11.858" "V" "Tatlises TV" "" "2400" "7/8"
    29 "11.867" "V" "Fashion TV Türkiye" "" "4510" "5/6"
    30 "11.867" "V" "Number One TV" "" "4510" "5/6"
    31 "11.874" "V" "Meltem TV" "" "3400" "7/8"
    32 "11.877" "V" "Mesaj TV" "" "2598" "7/8"
    33 "11.882" "V" "TGRT" "" "3400" "7/8"
    34 "11.892" "H" "NTV" "" "12800" "5/6"
    35 "11.892" "H" "CNBC-e" "" "12800" "5/6"
    36 "11.892" "H" "Discovery Channel Turkey" "" "12800" "5/6"
    37 "11.988" "V" "NTV" "" "12800" "5/6"
    38 "11.988" "V" "CNBC-e" "" "12800" "5/6"
    39 "11.988" "V" "Discovery Channel Turkey" "" "12800" "5/6"
    40 "11.927" "H" "Kanal D Türkiye" "" "6666" "3/4"
    41 "12.002" "H" "ATV Turkiye" "" "4800" "5/6"
    42 "12.006" "H" "Marmara TV" "" "2400" "5/6"
    43 "12.008" "H" "10TV" "" "2200" "5/6"
    44 "12.130" "V" "STV Tests" "" "11719" "5/6"
    45 "12.130" "V" "BBC World India" "" "11719" "5/6"
    46 "12.130" "V" "Kanal 7 tests" "11719" "5/6"
    47 "12.130" "V" "SHOW Tests" "" "11719" "5/6"
    48 "12.527" "H" "ATV Turkiye" "" "4800" "5/6"
    49 "12.534" "H" "Marmara TV" "RAS_" "2346" "5/6"
    50 "12.590" "V" "Al Hayat" "" "3003" "2/3"
    51 "12.595" "V" "Rustavi 2" "" "2500" "5/6"
    52 "12.605" "V" "Imedi TV" "" "3700" "5/6"
    53 "12.610" "V" "PTV World" "" "3254" "3/4"
    54 "12.613" "V" "BK TV Sat" "" "3003" "3/4"
    55 "12.620" "V" "The God Channel" "" "6161" "3/4"
    56 "12.620" "V" "God 2" "" "6161" "3/4"
    57 "12.620" "V" "RR Sat Promo" "" "6161" "3/4"
    58 "12.620" "V" "VIC TV 2 Turkey" "" "6161" "3/4"
    59 "12.620" "V" "VIC TV Turkey" "" "6161" "3/4"
    60 "12.633" "V" "ATV Avrupa" "" "4800" "5/6"
    61 "12.638" "V" "Yeni TV" "" "2200" "5/6"
    62 "12.652" "H" "HaberTurk" "" "22500" "5/6"
    63 "12.652" "H" "Kral TV" "" "22500" "5/6"
    64 "12.652" "H" "Star TV" "" "22500" "5/6"
    65 "12.652" "H" "Dizi TV" "" "22500" "5/6"
    66 "12.652" "H" "Joy" "" "22500" "5/6"
    67 "12.652" "H" "Yesilçam TV" "" "22500" "5/6"
    68 "12.652" "H" "Nev TV" "" "22500" "5/6"
    69 "12.652" "H" "SineKlasik 2" "" "22500" "5/6"
    70 "12.652" "H" "Astv"(a-v-p):1566-1567-15669) "" "22500" "5/6"
    71 "12.652" "H" "Metro +" "" "22500" "5/6"
    72 "12.684" "H" "Süper Kanal" "" "2400" "5/6"
    73 "12.693" "H" "Nur TV" "" "2285" "7/8"
    74 "12.698" "H" "Ege TV" "" "2400" "7/8"
    75 "12.702" "H" "Ulusal Kanal" "" "2285" "7/8"
    76 "12.706" "H" "Eyilik TV" "" "2400" "3/4"
    77 "12.715" "V" "NTV Int" "" "2965" "3/4"
    78 "12.719" "V" "Olay TV" "" "2950" "7/8"

  18. #18
    Junior Member
    Giriş Tarihi
    23-01-2004
    Mekan
    48 Muğla
    Yaş
    50
    Mesajlar
    40
    Üye No
    409

    Selam Mach 1 Üstadım
    Yazıma cevaben vermiş olduğun tp listesi için teşekkür ederim.Ama bu şekilde(haber,sinema,belgesel v.b.)gibi nasıl düzenliyebiliriz.
    Şimdiden teşekkürler.

  19. #19
    Super Moderator
    Giriş Tarihi
    22-01-2004
    Mekan
    34 İstanbul
    Yaş
    50
    Mesajlar
    27,982
    Kan Grubu
    B Rh ( + )
    Üye No
    192

    Kanalları tp olarak gir uyduyu tarat hepsini bir bulsun sonra favori diye ayarlayabilrsin.
    Menu liste düzeni yukarda karşına ufak işaretler çıkar sağa doğru en sondakine gle favori seçimi der okayle orda istediğin kategori ekleyebilir yada olanlardan seçbilirsin mesela grup ismi film yazıyor deyelim yeşile bas o uydudaki kanallar solda gözükür istediğin üzerine gel okayle yanına işaret koyar işin bitince exitle çıkarsın film favorisine eklemiş olursun..

  20. #20
    Junior Member
    Giriş Tarihi
    23-01-2004
    Mekan
    48 Muğla
    Yaş
    50
    Mesajlar
    40
    Üye No
    409

    Selam Hocam
    Makineyi aldığımda kullanım klavuzunda favori kanallarının nasıl düzenleneceğini okudum fakat evde yaşlılar olduğu için kullanımını iyice basitleştirmek istiyorum.Yani 1.d 2.atv gibi.Yani onların istediği şekilde.Mümkünmüdür.Makine next 8000
    Teşekkürler

2 sayfadan, 1. sayfa 12 SonSon

Gönderme Kuralları

  • Yeni konu açamazsınız
  • Konuda cevap yazamazsınız
  • Eklenti yapamazsınız
  • Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
  •  
  • BB Kodları Açık
  • Smiley'ler Açık
  • Resim Kodları Açık
  • Video Kodları Açık
  • HTML Kodları Kapalı