Uydumarket Banner  

2 sayfadan, 1. sayfa 12 SonSon
Gösterilen Mesajlar: 21 mesajdan 1 ile 20 arası

Konu: 8000 ve Usals

  1. #1
    Member
    Giriş Tarihi
    22-01-2004
    Mekan
    42 Konya
    Mesajlar
    211
    Kan Grubu
    A Rh ( - )
    Üye No
    325

    8000 ve Usals



    Next8000 de Dieseq motor ayarlarinda usals ile ayar yapmak istiyorum ama motor doguya gitmesi gerekirken batiya batiya gitmesi gerekirken doguya gidiyor.
    (bulundugum bolgenin konumu: 38.3500°N, 31.4170°E) uydu turksat uzerinde ikenmi girecegiz yoksa farketmezmi?
    Birde neden dogu yerine batiya bati yerine dohuya gidiyor?

  2. #2
    Senior Member
    Giriş Tarihi
    29-01-2004
    Mekan
    66 Yozgat
    Mesajlar
    599
    Kan Grubu
    0 Rh ( + )
    Üye No
    1193

    arkadaşım bu konu oldukça karışık görünüyor ama çok basit önce cihazının usals bölümüne gir.sonra burada bunundugun bölgenin enlemin boylamını ve cihazın bulundugu dereceyi gir sonra hotbird uydusunu veya türsatı seç ve diseqc motorun bu uyduya döndügünde çanak anteninin motora bagladıgın vidalardan az gevşet ve elinle gösterdigin uyduyu bul ve vidayı yeniden sık.

    not:bu ayarlamayı yapa bilmen için çanak antenini önceden diseqc ayarlarının yapılmış olması lazım.bunun için diseqc ayarlarının nasıl yapıldıgını nextteknikten diseqc ayarları bölümüne baka bilirsin

  3. #3
    Member
    Giriş Tarihi
    22-01-2004
    Mekan
    42 Konya
    Mesajlar
    211
    Kan Grubu
    A Rh ( - )
    Üye No
    325

    Diesq ayarlarini yaptim. Dieseq de sorun yok saten ama ara sira hafizayi siliyor malum problem.. onun icin usals ayarlayayim dedim.
    benim asil sorunum neden doguya gidecegi yerde batiya batiya gidecegi yerde doguya gidiyor. onu cozemedim... hotbird desin turksata git diyorsun normalde doguya gitmesi gerekirken tam tersi batiya yoneliyor. bunun nedenini ogrenmek istiyorum..
    Tesekkurler.

  4. #4
    Honorary Moderator
    Giriş Tarihi
    21-10-2003
    Mekan
    42 Konya
    Yaş
    50
    Mesajlar
    20,147
    Kan Grubu
    A Rh ( + )
    Üye No
    3

    motor girişlerini ters bağladıysan öyle olur...
    Düzenleyen misfortune : 17-02-2004 at 10:44

  5. #5
    Average Member
    Giriş Tarihi
    06-02-2004
    Mekan
    34 İstanbul
    Yaş
    46
    Mesajlar
    373
    Kan Grubu
    A Rh ( + )
    Üye No
    1858

    Motor girisleri degil de
    DISEQC motorlarda ters baglama sansi sifir.
    Motoru ters takmis olabilir.
    Goldmaster'larda boynuz asagi bakiyor.
    digerlerini bilmiyorum, baska aciklamasi olmasi zor :)

  6. #6
    Member
    Giriş Tarihi
    22-01-2004
    Mekan
    42 Konya
    Mesajlar
    211
    Kan Grubu
    A Rh ( - )
    Üye No
    325

    Dieseq usals

    Diesq motoroun ters takilma gibi bir olasiliginin oldugunu sanmiyorum.. Ama bir yerde okumustum sanirim bu Diesq lerin hepsinin usals i desteklemedigini falan yanlis da hatirlayabilirim. bu usals ayarlari recevierle mi alakali yoksa dieseq motorlami alakali??

  7. #7
    Starting Member
    Giriş Tarihi
    23-01-2004
    Mekan
    34 İstanbul
    Mesajlar
    1
    Üye No
    351

    Motorun Goldmaster 2100 ise next8000 ile usals uyumludur. Muhtemelen cihaz enlemin S de. dereceni tekrar gir ve sağ-sol tuşları ile N ye ayarla.
    Next adı altında satılan diseqc motorun varsa ne yazık ki usals uyumlu değil. !!

  8. #8
    Member
    Giriş Tarihi
    22-01-2004
    Mekan
    42 Konya
    Mesajlar
    211
    Kan Grubu
    A Rh ( - )
    Üye No
    325

    Diesq motor SG-2100.

  9. #9
    Senior Member
    Giriş Tarihi
    29-01-2004
    Mekan
    66 Yozgat
    Mesajlar
    599
    Kan Grubu
    0 Rh ( + )
    Üye No
    1193

    valla bu sorunu düşünüyorum düşünüyorum mantıklı bir cevab bulamıyorum terbaglama imkanın yok çıkışları ters baglarsın çalışmaz tek mantıklı olan cihazın yani diseqc'de bir arıza olabilir bir başka diseqc deneme imkanın varsa dene

  10. #10
    Member
    Giriş Tarihi
    22-01-2004
    Mekan
    42 Konya
    Mesajlar
    211
    Kan Grubu
    A Rh ( - )
    Üye No
    325

    Tsesekkurler Seydiyucel;
    Baska bir Diesq su an denememe imkan yok ama Diseq normal olarak calisiyor. bu sorun yanlizca sistemi usals ile kurmaya calisinca oluyor.
    normal DiesqC yaptigimda hic bir sorunla karsilasmiyorum.
    Sanirim benim Dieseq Motor Usals i desteklemiyor (tabi oyle bir sey varsa)...

  11. #11
    Senior Member
    Giriş Tarihi
    29-01-2004
    Mekan
    66 Yozgat
    Mesajlar
    599
    Kan Grubu
    0 Rh ( + )
    Üye No
    1193

    ozaman arkadaşım dogu ve batı derecelerini yannış girmişindir.bulundugun yer deprem kuşagında ise kordinatlarını enlem ve boylamını internetten kandilli rasathanesinden ögrene bilirsin

  12. #12
    Senior Member
    Giriş Tarihi
    29-01-2004
    Mekan
    66 Yozgat
    Mesajlar
    599
    Kan Grubu
    0 Rh ( + )
    Üye No
    1193

    kandilli rasathanesinin linki aşşagıda belirttim linki tıklayarak araya bilirsin


  13. #13
    Member
    Giriş Tarihi
    22-01-2004
    Mekan
    42 Konya
    Mesajlar
    211
    Kan Grubu
    A Rh ( - )
    Üye No
    325

    Tesekkurler Seydiyucel...
    Sayende Depremlerimizi ogrendim ama hala Dieseq yonunu ogrenemedi...:)
    Baska bie Dieseqle denemekten baska bir care yok sanirim.. ilgin icin saol..
    bu arada gercekten Deprem linki harika !!!

  14. #14
    Senior Member
    Giriş Tarihi
    29-01-2004
    Mekan
    66 Yozgat
    Mesajlar
    599
    Kan Grubu
    0 Rh ( + )
    Üye No
    1193

    arkadaşım rica ederim eger bulundugun yerin enlemini ve boylamını burada bulamadıysan çok çeşitli kaynaklar var. bulundugun yeri yazarsan yardımcı ola bilirim

  15. #15
    Member
    Giriş Tarihi
    22-01-2004
    Mekan
    42 Konya
    Mesajlar
    211
    Kan Grubu
    A Rh ( - )
    Üye No
    325

    Bulundugum yerin enlemini ve boylamini buldum arkadasim

    (38.3500°N, 31.4170°E)

  16. #16
    Average Member
    Giriş Tarihi
    24-01-2004
    Mekan
    09 Aydın
    Yaş
    43
    Mesajlar
    445
    Kan Grubu
    0 Rh ( - )
    Üye No
    681

    aynı sorunu bende yaşadım ancak motorun boylam ayarlarını(E) girdikten sonra enlem(N) ayarlarını girerken dikkat etmen gereken tek şey dört haneli rakamı yazmaya başladığında kumandadan sağ ok tuşuna bas ve enlem ayarını (N) yap sonra dört haneli enlem rakamlarını bitir. yoksa rakamları girdikten sonra değiştirme yapman imkansız. aynı sorunu bendey yaşamıştım. sunayski arkadaşımız da aşağıda anlatmış.... :jump:

    alıntı
    @sunayski

    Motorun Goldmaster 2100 ise next8000 ile usals uyumludur. Muhtemelen cihaz enlemin S de. dereceni tekrar gir ve sağ-sol tuşları ile N ye ayarla.

  17. #17
    Advanced Member
    Giriş Tarihi
    26-01-2004
    Mekan
    34 İstanbul
    Yaş
    59
    Mesajlar
    4,559
    Kan Grubu
    AB Rh ( + )
    Üye No
    916

    usuals stab marka motorun lisanslı sistemir..tabiiki yazılımda en iyi kendi motorunda çalışır..çok kaliteli ve 2 misli pahalı bir üründür..ve bence usuals sistemi türkiye koşullarına daha çok süre gerekir..

  18. #18
    Member
    Giriş Tarihi
    22-01-2004
    Mekan
    42 Konya
    Mesajlar
    211
    Kan Grubu
    A Rh ( - )
    Üye No
    325

    Tesekkurler gecelerinlordu bunu deneyecegim;
    Doktor hocam; sizin soylediginizden de anladigim her marka Dieseq ile usals olmuyor anlasilan... yani lisansli olmasi gerekiyor.

  19. #19
    Starting Member
    Giriş Tarihi
    09-03-2004
    Mekan
    Türkiye Dışı / Other Country
    Mesajlar
    3
    Üye No
    6392

    @kadir

    bir forumda next8000 receiver kullanan senin gibi bir arkadaşta next8000'in son versionunu attıktan sonra düzeldiğini belirtmiş...

    ondaki sorun 30W hispasata git dediğinde 42E türsatın yanına gitmek istemesi imiş...

    ayrıca başka bir kullanıcıya göre usals olarak değil manuel aratmayı öneriyordu...

  20. #20
    Senior Member
    Giriş Tarihi
    29-02-2004
    Mekan
    34 İstanbul
    Mesajlar
    935
    Üye No
    5015

    ya arkadaslar next marka diseqc motorlar usuals destekliyor mu galiba ye 120 idi modeli

2 sayfadan, 1. sayfa 12 SonSon

Gönderme Kuralları

  • Yeni konu açamazsınız
  • Konuda cevap yazamazsınız
  • Eklenti yapamazsınız
  • Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
  •  
  • BB Kodları Açık
  • Smiley'ler Açık
  • Resim Kodları Açık
  • Video Kodları Açık
  • HTML Kodları Kapalı