![]() |
|
|
#1 |
|
Moderator
![]() Giriş Tarihi: 03-01-2004
Mekan: 01 Adana
Kan Grubu: 0 Rh ( + )
Üye No: 79Forum Dili: TR
|
ArkadaşlaR Linux sisteminde DVB konusunda yazmak isteyenler burda
sorunları paylaşalım. Tüm DVB kartlarda bu sistemde kullanılan Programlar Pluginler in uyumluluğu vs...... konuları . |
|
|
|
|
#2 |
|
Senior Member
![]() Giriş Tarihi: 26-08-2004
Mekan: 34 İstanbul
Kan Grubu: 0 Rh ( - )
Üye No: 24682Forum Dili: TR
|
Buradan devam etmek suretiyle zaten az olan konularin dagilmasini engellemis olacagiz. Tesekkürler.Saygilar
|
|
|
|
|
#3 |
|
Member
![]() Giriş Tarihi: 15-05-2004
Mekan: 25 Erzurum
Kan Grubu: AB Rh ( + )
Üye No: 13843Forum Dili: TR
|
Ben yaklaşık 2 yıldır uğraşıyorum hala ss1 kartımla linuxta görüntü alamadım. Kurmadığım linux derlemediğim çekirdek kalmadı sonuç: Elde var sıfır
Şöyle detaylı açıklama yapılırsa bizde faydalanırız. Açıklamalar hep kısa yapılmış Düzenleyen oltulu : 21-05-2005 at 18:20 |
|
|
|
|
#4 |
|
Member
![]() Giriş Tarihi: 18-08-2004
Üye No: 23864Forum Dili: TR
|
linuxu bu yüzden bi türlü sevemedim.Ben 98de unixle uğraşıyordum 99de linux(gui tabanlı olarak) baya bi uğraştım.Şimdi yine çekiyorum başıma bela olacagını bile bile.Linux bi türlü genişleyemedi.Server ve ağda kalmalı linux iyi oldugu yer orası bence home computer değil
|
|
|
|
|
#5 |
|
Member
![]() Giriş Tarihi: 15-05-2004
Mekan: 25 Erzurum
Üye No: 13843Forum Dili: TR
|
Arkadaşlar dün sabahlara kadar uzun çalışmalar sonucu SUSE 9.1 de Skystar 1 kartımla Xine ve Kaffeine programlarından görüntü aldım
|
|
|
|
|
#6 |
|
Average Member
![]() Giriş Tarihi: 30-04-2004
Mekan: 07 Antalya
Üye No: 12447Forum Dili: EN
|
mrb
işlem basamaklarını anlatırmısın? vdr yi denedinmi? |
|
|
|
|
#7 |
|
Average Member
![]() Giriş Tarihi: 03-01-2005
Üye No: 58797Forum Dili: TR
|
skystar2 yeni alıntı
arkadaşlar size bildiklerimi aktarayım ben 1 ay uğraştım ve yaptım ama tam olarak değil linuxda sifresiz kanalları izleyebiliyorum nasıl açıklayayım mandrake 9.2 versionuyla(kernel-2.4.-22-10) uzun denemeler sonrası çalıştırmıştım bunu sırasıyla anlatayım mandrake 9.2 için ilk önce mandrake kernel source, mkinitrd ve modutils'i yüklüyorsunuz linuxtv.org dan linuxtv-dvb-1.1.0 ve dvb-apps ı indiriyorsunuz linuxtv-dvb-1.1.0 açın tar -xjvf linux-dvb-1.1.0.tar.bz2 make hata vermezse make install cd driver make insmod load sonra usr/src/linux....(kerneliniz)/arch/i386/boot/vmlinuz u alıp /boot içine kopyalayıp liloyu bu dosyaya göre ayarlıyoruz lilo ayar dosyası /etc/lilo.conf sonra yeniden başlatıp bilgisayarı modprobe dvb-core modprobe skystar2 skystar ver 2.6 için modprobe stv0299 ver 2.3 için modprobe mt312 dmesg bu komuttan sonra en altta dvb register device ta skystarı görmeniz lazım bu biraz zor yol birde kernel 2.6 lı dağıtım mandrake 10 gibi kernel 2.6.3 var içinde kernel 2.6da dvb card driverları dahili var ve iş çok kolay mandrake 10da mesela pc extra dergisi 8.500.000 milyona 4.cd mandrakeyi armağan ediyor tavsiye ederim neyse mandrake 10 ve kernel 2.6lı dağıtımlar için sadece modprobe dvb-core modprobe skystar2 skystar ver 2.6 için modprobe stv0299 ver 2.3 için modprobe mt312 dmesg simdi sırada kanal listemizi oluşturmaya geldi linix-tv-dvb-apps ı tar la açtık make make ınstall derlendikten sonra util/scan klasoru olacak oraya gidiyoruz dvb-s klasöründe turksat-42E yi edit edip sunu yapıştırın # Turksat 42.0E # freq pol sr fec S 11594000 H 4557000 5/6 S 10978000 V 2344000 3/4 S 11096000 V 27500000 3/4 S 11096000 V 27500000 5/6 S 12652000 H 22500000 5/6 S 12652000 H 22500000 3/4 sonra üst klasorden ./scan -s0 dvb-s/Turksat-42E | tee channels.conf burda s0 disec varsa 1.port için 2 için s1 3için s2 gibi diesecq kullanmıyorsanız ./scan dvb-s/Turksat-1c | tee channels.conf bunları kafadan yazıyorum ./scan yazdıktan sonra dvb-s/ tan sonra klavyeden tab tuşuna basarak diğer uyduların listesini görebilirsiniz bu channels.conf dosyamızı alıp xine player da kullanabiliriz artık login olduğunuz kullanıcı adınız neyse örnek root için /root/.xine klasorune bu channels.conf u kopyalayın mtn kullanıcısı için /home/mtn/.xine içine ve son açşamaya geldik xine açıp arayüzden dvb seçin ve karşınıza ilk trt1 açılması lazım sorun yoksa numlocku kapatıp sağdaki hesap makinesi tuşlarından 2 - 8 sonraki önceki kanal 3-9 kanallistesinde yukarı aşağı ben de mandrake 10 kullanıyorum yazının şu kısmını başarı ile tamamladım... mandrake 10 ve kernel 2.6lı dağıtımlar için sadece modprobe dvb-core modprobe skystar2 skystar ver 2.6 için modprobe stv0299 ver 2.3 için modprobe mt312 dmesg fakat kanal taramyla ilgili kısmı yapamıyorum ... yaw bu işi iyi bilenler lütfen bu işi de biterrelim... |
|
|
|
|
#8 |
|
Average Member
|
skystar2 icin alıntı
Önce terminal penceresi açın ...su ile root haklarını elde edin ve .... modprobe stv0299 komutunu verin... ardından ...xine değip dvb tıkla ....ayrıntılar için daha evvelki yazıları okuyun ...unutmada kanal listesini xine klasörüne koymayı unutmayın |
|
|
|
|
#9 |
|
Average Member
|
alıntı...
skystar2 vdr sc nasıl yardım ve merak edenlere xine da kurulum arkadaşlar benim amacım eski veya ucuz sistemle linux üzerinden vdr ve skystar2 ile şifreli yayınları çözme yeteğeniğine sahip bir pvr oluşturmak zaten xine şifresizleri gösteriyor vdr forumlarında bu bilgi var ama bende almanca yok bu skystar2 vdr la sc plugini aynı anda çalıştırabilecek olanlar varsa burda paylaşalım çünkü vdr xine la izlemeye göre özellik olarakta kullanım olarakta 5 basar hep beraber paylaşalım ve merak edenler için skystar2 yi xine da kullanma suse 9.1 skystar2 dahada kolay çünkü 2.6 çekirdekte dvb driverları var susenin kernel module dvb olarak geçen dosyayı kur cd veya dvdsinde var yapmanız gereken konsoldan root haklarını alın... skystar2 2.6 b için modprobe stv0299 2.3 için modprobe mt312 dmesg dediğinizde en allta dvb skystar2 yi görmeniz lazım komutu verin www.linuxtv.org tan da dvb app. dosyasını kur http://linuxtv.org/download/dvb/linu...-1.1.0.tar.bz2 scan bölümüdeki make kur linux-tv-dvb-apps ı tar la açtık tar -xjvf linuxtv-dvb-apps-1.1.0.tar.bz2 make make ınstall derlendikten sonra util/scan klasoru olacak oraya gidiyoruz dvb-s klasöründe turksat-42E yi edit edip sunu yapıştırın # Turksat 42.0E # freq pol sr fec S 11594000 H 4557000 5/6 S 10978000 V 2344000 3/4 S 11096000 V 27500000 3/4 S 11096000 V 27500000 5/6 S 12652000 H 22500000 5/6 S 12652000 H 22500000 3/4 sonra üst klasorden ./scan -s0 dvb-s/Turksat-42E | tee channels.conf burda s0 disec varsa 1.port için 2 için s1 3için s2 gibi diesecq kullanmıyorsanız ./scan dvb-s/Turksat-1c | tee channels.conf bunları kafadan yazıyorum ./scan yazdıktan sonra dvb-s/ tan sonra klavyeden tab tuşuna basarak diğer uyduların listesini görebilirsiniz bu channels.conf dosyamızı alıp xine player da kullanabiliriz artık login olduğunuz kullanıcı adınız neyse örnek root için /root/.xine klasorune bu channels.conf u kopyalayın mtnclk kullanıcısı için /home/mtnclk/.xine içine atıyoruz xine playerin grafik ortamında dvb diye tuş olması lazım ona basıyoruz ve kanallar karşınızda numpadden kontrol ediliyor eğer dvb tuşu yoksa konsoldan xine dvb:// yazarakta açabilirsiniz |
|
|
|
|
#10 |
|
Average Member
|
alıntı olan dosyalardan faydalanarak suse 9.1 personnal ile xine,kaffeine ve kaxtv ile şifresiz yayınları skystar2 ile seyredebildim. ancak vdr şifre çözen programı tüm denemelere rağmen olmadı programı dahi kuramadım. suse ile bu olmuyor. mandrake 10.1 linux 'u kurayım dedim ( lg 52x cd rom ) cihaz devre dışı bıraktı şimdi cdrom bir işe yaramıyor.
|
|
|
|
|
#11 |
|
Average Member
|
alıntı...
SKYSTAR2 VE MANDRAKE LİNUX 10.0 A-) DONANIM Aşağıdaki ayarlar için kullandığım bilgisayarımın konfigürasyonu. AMD Athlon 800 MHZ İşlemci Via Anakart Creative Audio PCI ES1371,ES1373 ses kartı 256 MB 133 MHZ SDRAM 40 GB 7200 HDD 9,75 GB hda1 (c sürücüsü) WİNDOWS XP kurulu 14,6 GB hda5 (d sürücüsü) FAT32 ikinci bölme 13,5 GB hda6 (linux ext3 ) MANDRAKE KURULU 326 MB hda7 (linux swap) TAKAS bölümü Skystar2 REV2.6c PCI Dijital Uydu Kartı 16 MB 3DFX Voodoo3 TVOUT AGP grafik B-) PROGRAM Mandrake Linux 10.0 Community ( 4 CD) Ekteki SS2-MANDRAKE10.zip dosyası içindeki linuxtv-dvb-apps-1.1.0.tar.bz2 �uydu� scripti veya dosyası skystar2.sxw yardım dosyası (buradaki açıklamaların dosya hali) http://www.geocities.com/klimanjaro3...MANDRAKE10.zip http://www.linuxtv.org:81/download/d...-1.1.0.tar.bz2 C-) GENEL AYARLAR Sistem-Yapılandırma-Paketleme Yazılımı Kur çalıştırın Rpmdrake ekranında Tüm Paketler, Alfabetik seçeneğini işaretleyin. Listeden �kernel-source-2.6.3-4mdk� paketini işaretleyin Ayrıca kurulu değilse �Xine ve Mplayer� paketlerini de işaretleyin Ve kur diyerek sizden istenen kurulum cd lerini takarak paketlerin kurulumunu tamamlayın. Not: SS2-MANDRAKE10.zip dosyasını linuxta sağ tıklayarak eylemler-buraya aç diyerek açabilirsiniz.Konsolda dizinler arasında gezmek için �mc� komutunu çalıştırın ilgili dizine gidin.F10 ile mc programından çıkın. mc programı çok kullanıcıya tanıdık gelecektir.Kullanımı kolaydır. Tab, yön tuşları , F10 ve enter tuşları en çok kullanacağınız tuşlardır. D-) KART AYARLARI /ETC dizinindeki modprobe.conf dosyasının sonuna aşağıdaki satırları ekliyoruz. alias skystar skystar2 alias frontend stv0299 Komut satırında root olarak sırasıyla aşağıdaki satırları yazarak �modprobe skystar2� ve enter �modprobe frontend� ve enterliyoruz NOT: konsolda root hakkını elde etmek için su deyin ve sonra root şifresini yazın Kartımız artık çalışabilir durumda mı bir bakalım Konsolda �dmesg� yazın ve enterleyin. Aşağıdaki satırları görüyorsanız. Bu iş tamamdır.Kartımız artık çalışabilir durumda. ...................... drivers/media/dvb/b2c2/skystar2.c: FlexCopII(rev.130) chip found drivers/media/dvb/b2c2/skystar2.c: the chip has 6 hardware filters DVB: registering new adapter (Technisat SkyStar2 driver). probe_tuner: try to attach to Technisat SkyStar2 driver drivers/media/dvb/frontends/stv0299.c: setup for tuner Samsung TBMU24112IMB DVB: registering frontend 0:0 (STV0299/TSA5059/SL1935 based)... ...................... Bilgisayarınızın her açılışında Skystar2 modülünün yüklenmesi için son bir ayar kaldı. /ETC dizinindeki �rc.local� dosyasının en sonuna aşağıdaki satırları ekleyin. Veya her seferinde bu komutları çalıştırın size kalmış. modprobe skystar2 modprobe frontend Şimdi /dev/dvb dizininin oluşmasını sağlayacağız. Sistem-Yapılandırma-Configure Your Computer Çalıştırın Sistemden kullanıcı ve grup ayarlarına gelin. Burada gruplar içindeki video grubunun üyeleri arasına root kullanıcısını ve sizin kendi kullanıcınızı (mesela ersin kullanıcısı) ekleyin. Eğer video grubu gözükmüyorsa yukardaki menü çubuğundan seçenekler-sistem kullanıcılarını filtrele ayarındaki işareti kaldırın. Ana kök dizininde video isimli bir dizin oluşturun. Aslında bu dizin gerekli değil fakat uydu scriptinin hata vermemesi için oluşturmak zorundayız..Usta linux kullanıcıları scriptte gerekli değişiklikleri yaparsa video dizini ve video grubuna kullanıcı ekleme işlemlerine gerek kalmayabilir. Daha sonra �uydu� isimli dosyayı ROOT dizininde oluşturun aşağıdaki kodlar içinde olsun. -----------------------------------/------------------------ (bu satırdan sonrası) #!/bin/sh # Create device nodes for the Linux DVB API with DVB_API_VERSION 2. # The devices created are suitable for most current PC DVB cards, # i.e. cards having one frontend, one demux and optionally one # MPEG decoder. # The script creates devices for four cards by default. if [ -e /dev/.devfsd ]; then echo "It seems you are using devfs. Good!" exit 0 fi # get rid of old DVB API devices; do it twice for good measure... rm -rf /dev/ost rm -rf /dev/ost rm -rf /dev/dvb rm -rf /dev/dvb mkdir /dev/dvb chmod 755 /dev/dvb for i in `seq 0 3`; do echo "Creating DVB devices in /dev/dvb/adapter$i" mkdir /dev/dvb/adapter$i chmod 755 /dev/dvb/adapter$i mknod -m 0660 /dev/dvb/adapter$i/video0 c 250 `expr 64 \* $i + 0` mknod -m 0660 /dev/dvb/adapter$i/audio0 c 250 `expr 64 \* $i + 1` mknod -m 0660 /dev/dvb/adapter$i/frontend0 c 250 `expr 64 \* $i + 3` mknod -m 0660 /dev/dvb/adapter$i/demux0 c 250 `expr 64 \* $i + 4` mknod -m 0660 /dev/dvb/adapter$i/dvr0 c 250 `expr 64 \* $i + 5` mknod -m 0660 /dev/dvb/adapter$i/ca0 c 250 `expr 64 \* $i + 6` mknod -m 0660 /dev/dvb/adapter$i/net0 c 250 `expr 64 \* $i + 7` mknod -m 0660 /dev/dvb/adapter$i/osd0 c 250 `expr 64 \* $i + 8` chown root.video /dev/dvb/adapter$i/* done -----------------------------------/------------------------------ ( bu satırdan öncesi ) Veya ekteki hazır �uydu� dosyasını kullanın. dosyayı root dizinine kopyalayın. Root olarak açtığımız konsolda komut satırında �chmod +x uydu� (tırnaklar hariç) yazıp enterliyoruz. Daha sonra aynı komut satırında �./uydu� yazarak enterliyoruz. Ekranda şu çıktıyı görmeliyiz. �It seems you are using devfs. Good!� Böylece DEV dizininde dvb dizinini oluşturduk ve kartımızın ayarlarını tamamlamış olduk. E-) PROGRAM AYARLARI 1- İnternetten indirdiğiniz veya ekteki linuxtv-dvb-apps-1.1.0.tar.bz2 programını /usr/local/src dizinine kopyalayın. Neden /usr/local/src dizini derseniz. Öyle diyorlar ve bende öyle yaptım. Bu size kalmış sizin oluşturacağınız veya seçeceğiniz herhangi bir dizinde olabilir.Farketmez. Ve bu dosyayı açın. Sağ tıklayıp eylemler-buraya aç diyebilirsiniz. Dizin adını DVB olarak değiştirin. 2- /DVB dizini içine girin ve komut satırında �make� ile derleyin.Derlemenin hatasız gerçekleşmiş olması lazım. Derlemeden sonra... 3- /scan dizinine geçin ve uydunuz HOTBİRD'e ayarlı ise aşağıdaki komutu çalıştırın. Bakınız readme dosyası. ./scan dvb-s/Hotbird-13.0E | tee channels.conf Uydunuz TURKSAT' a ayarlı ise ./scan dvb-s/Turksat-42.0E | tee channels.conf Kanal listesi oluşturulması uyduya göre yaklaşık 2 - 7 dakika arası sürer Uydu isimleri için ve diğer uydular için �.../scan/dvb-s� dizinine bakınız neler varmış Turksat-42.0E kelimesi yerine dvb-s dizinindeki diğer uydu isimleri koyacaksınız. NOT: �|� karakteri için bende ALT GR + VİRGÜL (Türkçe Q klavye) kullanılıyor. Veya CTRL+C ile kodu buradan kopyalayın, SHIFT+INSERT ile konsola yapıştırın. Turksat kanallarını tararken büyük bir ihtimalle hata ile karşılaşabilirsiniz.Eğer scan işlemi 5-10 saniyede bitiyorsa hata vardır. Onun için ekteki Turksat-channels.conf dosyasını kullanın. Dosya içeriğini incelerseniz.satırların anlamı şöyledir. Örnek olarak NTV:11892:h:0:12800:308:256:1 satırını ele alalım NTV satırı NTV 11892 h 0 12800 308 256 1 Madde 1 2 3 4 5 6 7 8 1- Kanal Adı 2- Frekans 3- Polarity (Vertical veya Horizantal) 4- Tespit edemedim (etkisi yok gibi) 5- Symbol Rate 6- Progdvb veya Altdvb' de VID,Video veya Görüntü değeri 7- Progdvb veya Altdvb' de AUD veya Ses değeri 8- Tespit edemedim (etkisi yok gibi) Turksat kanal listesini tam olarak bitiremedim. Dosyadaki mevcut kanallarda da eksik yerler olabilir. Eksik ve hatalı kanalları kullanıcı yukarıda açıklanan bilgiler ışığında ekleyebilir veya düzeltebilir. NTV kanalı çalışan kanallardan biridir. Hotbird hatasız scan edileceği için problem olmaz. Hotbird kanal dosyasındaki tüm kanallar hatasız çalışır. Eğer hata varsa o kanalın isminde değişiklik yapın ve bir daha deneyin. Diğer uyduları test etmedim. 4- Şimdi /DVB/utils/scan dizininde channels.conf adında bir dosya oluştu.Bu dosyayı veya ekteki turksat-channels.conf (sadece turksat için kullanılabilir) dosyasını �channels.conf� olarak değiştirerek Root dizininde �.szap� ( nokta + szap )adında oluşturacağınız dizinin içine kopyalayın. Not: Kongueror'da Görüntüle-Gizli Dosyaları göster seçerseniz.Bu dizini görebilirsiniz. 5- Konsolda /usr/local/src/DVB/utils/szap dizinine geçin.Ve konsoldan şu komutu çalıştırın. �./szap NTV -r� deyin . Aşağıdaki gibi çıktıları göreceksiniz. -------------------------------------/---------------------------------- [root@localhost szap]# ./szap NTV -r reading channels from file '/root/.szap/channels.conf' zapping to 1 'NTV': sat 0, frequency = 11892 MHz H, symbolrate 12800000, vpid = 0x0134, apid = 0x0100 using '/dev/dvb/adapter0/frontend0' and '/dev/dvb/adapter0/demux0' status 1f | signal e3a9 | snr ae21 | ber 000020ec | unc 00000000 | FE_HAS_LOCK status 1f | signal e4f8 | snr c744 | ber 00000000 | unc 00000000 | FE_HAS_LOCK status 1f | signal e3d5 | snr c792 | ber 00000000 | unc 00000000 | FE_HAS_LOCK status 1f | signal e6b5 | snr c750 | ber 00000000 | unc 00000000 | FE_HAS_LOCK status 1f | signal e732 | snr c69f | ber 00000000 | unc 00000000 | FE_HAS_LOCK status 1f | signal e53a | snr c711 | ber 00000000 | unc 00000000 | FE_HAS_LOCK status 1f | signal e169 | snr c6de | ber 00000000 | unc 00000000 | FE_HAS_LOCK ................ vs. vs. -------------------------------------------/------------------------------------------ 6- Çıktılar akmaya devam ederken şimdi başka bir konsol açın ve konsoldan mplayer - < /dev/dvb/adapter0/dvr0 deyin veya xine - < /dev/dvb/adapter0/dvr0 Şu anda NTV kanalını seyrediyorsunuz. Diğer kanalları seyretmek için channels.conf içindeki kanal adlarını kullanın. ESC ile seyretmeyi durdurabilirsiniz. CTRL+C ile akımı durdurun başka kanal adı seçin. Konsolda uğraşmak zahmetli geliyorsa şu yolu izleyin Elinizdeki channel.conf dosyasında sadece şifresiz tv kanallarını bırakın.Sonra bu dosyayı Root dizinindeki .XİNE dizinine kopyalayın. xine açıldığı zaman sağ tıklayın ve "GUI visibility" ' e tıklayın.Açılan araç çubuğunda DVB ye tıklarsanız karşınızda Dijital uydu hazır. Şİmdi kanallar arasında gezelim.Yİne sağ tıklayalım ve MENUS den NAVIGATIONU seçelim UP ve DOWN ile kanallar arasında gezebilirsiniz. Eğer MENU2 'i seçerseniz açık olan kanalı root dizinine ts uzantılı olarak kaydetmeye başlarsınız. Tekrar MENU2 derseniz kayıt durur. Hayırlı Olsun |
|
|
|
|
#12 |
|
Average Member
|
alıntı.....
VDR ILE ŞIFRE ÇÖZMEK Yukarıda anlatıldığı gibi DVB kartını çalıştırdıktan sonra buradan devam edebilirsiniz. Bu arada Vdr nin çalışması için DVB programının kurulmasına gerek yok. EXTRA OLARAK Sistem/Yapılandırma/paketleme/Yazılımı Kur çalıştırın ve aşağıdaki kelimelerle ilgili paketleri kurun. Kernel-source ssl crypt libpostproc ffmpeg mpeg gstreamer alsa xawtv tvtime xine Bu paketlerden bazıları lazım değil ancak en azından sistemimizin multimedya özelliğini arttırmış olduk. Derlemede hata çıkarsa yukardaki paketlerden bazılarını kurmamışsınız demektir. Konsoldan ses kartımızın ALSA ses sürücülerini yükleyeceğiz (Gerekli) Konsoldan �alsaconf� komutunu verin ve ses kartınızın otomatik tanınmasını bekleyin. Büyük bir çoğunlukla ses kartınız tanınacak. Aşağıdaki paketi /usr local/src dizinine açın http://www.geocities.com/klimanjaro3....3.1-hazir.zip Video dizinini kök dizinde bulunan/ video dizini üzerine yapıştırın veya kök dizine kopyalayın. İndirdiğiniz vdr programını 1.3.1 versiyonu üzerinde ayarlanmıştır.. Video dizinindeki Channel.conf Hotbird'e göre düzenlenmiştir ve P*ls*t, T*S Fra*nce .... vs 50 kanal ayarlıdır,hemen seyredebilirsiniz. Diğer kanalları siz ekleyebilirsiniz.Yapacağınız video dizininde bulunan hotbird......conf dosyasından channels.conf kopyala yapıştır yapmak. İsterseniz video dizininde Türksat' ın kanal dosyası da var. /usr/local/src dizinide bulunan vdr dizini içindeki �plugins� (küçük harf) dizinini büyük harflerle PLUGINS yapın yoksa hata verir. Şimdi Konsoldan vdr dizini içinde sırası ile şu komutları verin make make plugins IRDETO=1 SECA=1 VIACCESS=1 SHL=1 CONAX=1 NAGRAVISION=1 CRYPTOWORKS=1 DBG=1 Açıklama : son iki satır tek satır olarak yazılacak. Şimdi VDR, şifre çözebilen bir program olarak karşınızda. Son bir komut daha .Programı çalıştırma için tabiiki vdr dizininde �./runvdr -P sc -P softdevice� NOT : A-) İndirdiğiniz dosyada şunlar kullanılmıştır. Kendinizde ayarlayabilirsiniz Vdr-1.3.1.tar.bz2 Vdr-softdevice-0.0.7pre1.tar.bz2 vdr-sc-0.4.0.tar.gz vdr-1.3.1-softcsa-0.0.8.diff.gz tpscrypt_fix_20041217.diff B-) Ekran kartınız TVOUT olmalı , TVOUT özelliği olmayan TNT2 ekran kartı ile çalıştıramadım. Ben monitörde XV penceresinde seyredebilmek için mecburen 16 MB Vodoo3 TVOUT ekran kartını Kullandım. Televizyonda test etmediğim için bir şey diyemem.İleride televizyon denemelerimi ilave ederim VDR yi yukardaki programlarla kendisi derleyecek olanlar klavye tanıtımada problem yaşarsa ik açılışta bir defaya mahsus şu komutla bir denesin ./runvdr -P softdevice -t /dev/tty0 C-)Eğer kendi channels.conf dosyanızı oluşturmak isterseniz DVB programındaki scan komutunu şu şekilde kullanın (bkz. DVB kısmı) ./scan -o vdr dvb-s/Astra-19.2E | tee channels.conf ./scan -o vdr dvb-s/Turksat-42.0E | tee channels.conf ./scan -o vdr dvb-s/Hotbird-13.0E | tee channels.conf Yukardaki -o vdr komutu kanal dosyamızı vdr programına uyumlu oluşturur. Video dizinindeki benim hazırladığım remote.conf dosyasında kayıtlı klavye kısayolları şunlardır. Up Yukarı tuşu Down Aşağı tuşu Menu m Ok Enter Back Geri silme tuşu Left sol yön tuşu Right sağ yön tuşu Red F1 Green F2 Yellow F3 Blue F4 0 Sağ taraf rakamları 1 Sağ taraf rakamları 2 Sağ taraf rakamları 3 Sağ taraf rakamları 4 Sağ taraf rakamları 5 Sağ taraf rakamları 6 Sağ taraf rakamları 7 Sağ taraf rakamları 8 Sağ taraf rakamları 9 Sağ taraf rakamları Play boşluk Pause Pause Stop scroll Record r FastFwd page up FastRew page down Power Channel+ + Channel- - (EKSI) Volume+ * Volume- / Mute . (rakam tarafındaki) Schedule s Channels k Timers Recordings Setup a Commands User1 F5 User2 F6 User3 F7 User4 F8 User5 F9 User6 F10 User7 F11 User8 F12 User9 Biss li kanallarla ilgili bir ilerleme yapamadım. Şu aralar ilgilenecek zamanım olmadı. Yaptığım araştırmalarda pek bilgi de bulamadım. VDR yi kullanan arkadaşlar şuna dikkat etsinler. Temel Olarak Ca.conf dosyasında ,Viacces kısmındaki taşıyıcıları seçerlerse kanalların büyük kısmını seyredebilirler. k harfine veya kendi ayarladığınız harfe basıp kanal listesini bulun. F1 tuşuna basınca açılan bölümden CA: DVB1 yazan kısımdan ca.conf dosyasında kayıtlı taşıyıcılardan birini seçebilirsiniz. İndirdiğiniz zipli dosyadaki ca.conf dosyasındaki 408 nolu kayıt en çok kullanmanız gereken çözücü olacaktır.Hemen Hemen %75-80. VDR' in kullanımı ile ilgili ilave bilgileri olanların bizimle paylaşmasını temenni ediyorum. NOT: Bildirdiğim dosyanın adresini düzgün yazamamışım. Dosyayı indirmekte sıkıntı çekenler veya indiremeyenlerden özür dilerim. Adresi düzelttim ve ayrıca aşağıya yazıyorum. http://www.geocities.com/klimanjaro3....3.1-hazir.zip |
|
|
|
|
#13 |
|
Average Member
|
alıntı....
gunlerce ugrasıp arastırma yaptıktan sonra 1 alman sıtesınde buldugum formulu uyguladım umarım sızın de ısınıze yarar bunu knoppıx 3.4 hdd ınstall 2.6 kernel versıyonunda denedım http://ftp.berlios.de/pub/avm-capi4l...-1mdk.i586.rpm buradan rpm dosyası ındırılır bu komutlarla debıan a uyumlu hale getırılır : alien kaxtv-0.23-1mdk.i586.rpm dpkg --force all -i kaxtv_0.23-2_i386.deb kurulumdan sonra libpng.so.3 hatası verırse asagıdakı komut yazılarak dosya ındırılıp kurulur apt-get install libpng3 eger skystar2 yenı versıon kartınız varsa bu komut verılır modprobe stv0299 daha sonra kaxtv seyredılmeye baslanır )
|
|
|
|
|
#14 |
|
Average Member
|
alıntı.....
Hauppauge_DVB-S Karti Suse 9.2 ile calismasi: ============================== DVB-s Karti icin bir konu vardi ama o konu sadece SS2 kartlari ici gecerli idi. Bu paketleri instal yapilmis olmasi lazim ------------------------------------------------------ 1) dvb 2) vdr 3) kvdr Eger instal yapilmadiysa YAST ile "Software instalieren/löschen" girin ve "dvb" arama(suchen) yaptirin instal olup olmadigini görebiliriz.... bu durumu "vdr" ve "Kvdr" tekrarlayabiliriz.... ---------------------------------------------------------- Linux terminal programinda "su" root gecip # rcdvb start #rcvdr start bu modulari calistiriyoruz... ve geciyoruz KDE ye ve ordan "kvdr" programi tiklyoruz kücük bir pencerede tv calismasi lazim,bu pencereyi maus la büyütebilirsiniz. -->Su an sadece Astra 19° deki FTA TV-lere ayarli<--- ---------------------------------------------------------------------- -x klavyede x tusuna basinca filim(tv) acilmasi lazim -c ile seceneker; ses, 4:3 gibi format secilebilir..... -m ile secenekler; kanallar, bazi ayarlamalar.... |
|
|
|
|
#15 |
|
Average Member
|
alıntı..
mandrake-skystar2-vdr-softdevice plugin vdr Softdevice plugin bağımlıklıklar Mandrake paketlerinden libffmpeg ve alsautils paketlari kurulacak. konsoldan alsaconf komutu ile ses kartı alsa sürücüleri ile yeniden yapılandırılacak. ffmpeg dosyaları /usr/include/ffmpeg dizini içindededir. Şimdi PLUGINS/src dizinine attığımız softdevice içindeki makefilede libavcodec dizini için /usr/include/ffmpeg dizini yazalım ve kaydedelim ve make ile derleyelim. hatasız derlemeden sonra vdr dizininne geçip ./vdr -P softdevice ile vdr yi çalıştıralım. Bu işlemleri yaptığımda bende kartın yüklendiği , mpeg deceoderin çalıştığı mesajı konsalda çıktı. Ayrıca /var/log dizinindeki messages dosyasında hiç bir hata çıktısı ile karşılaşmadım.Sanırım Vdr çalışıyor. |
|
|
|
|
#16 |
|
Member
![]() Giriş Tarihi: 06-05-2004
Mekan: 06 Ankara
Üye No: 13250Forum Dili: TR
|
dostum alıntılarının kaynağını da yaz da, sahibine hakkın geçmesin. Alıntı ile Çalıntı arasında tek harf var.
#12 numaralı mesajdaki yöntemi izleyerek http://forum.donanimhaber.com/m_1326130/tm.htm ben vdr'yi fedora core 3'de çalıştırabildim. Derleyebilmek için Makefile dosyalarında ve kaynak kodda birkaç değişiklik yapmak gerekiyor. CFLAGS'a -fpermissive ekle INCLUDE dizinini $DVBDIR/include'den $DVBDIR/linux/include 'ye cevir. Prog DVB'ye göre çok çok hızlı çalışıyor. |
|
|
|
|
#17 |
|
New Member
![]() Giriş Tarihi: 12-09-2004
Mekan: 73 Şırnak
Üye No: 27550Forum Dili: TR
|
Arkadaşlar Gelecek Linux 3.0 da SS2 ile sorunsuz TV izleyen var mı? Ben artık İşletim Sistemi olarak Linux kullanmak istiyorum. İnternet ve donanım sıkıntılarından dolayı XP den bıktım. Ancak benim de DVBs tutkum var. Eğer SS' ile izlemek mümkün olmuyorsa tutkumdamdan dolayı XP ye katlanmaya devam edebilirim.
|
|
|
|
|
#18 |
|
Senior Member
![]() Giriş Tarihi: 15-12-2004
Mekan: 35 İzmir
Üye No: 52254Forum Dili: TR
|
orhaltin, doğrusu ben de bu yüzden karar veremiyorum ama arkadaşların yukarda yer alan güzel çalışmaları beni umutlandırdı doğrusu. Dikkatle izliyorum. Linux'a geçmek için
benim açımdan da şu anki tek engel DVB katıtının kullanımıyla ilgili durum. Kısa zaman içinde bu konuda da kayda değer gelişmeler olacağını düşünüyorum. Bu köşede yazan arkadaşlara çalışmalarında başarılar dilerim. Selamlar. |
|
|
|
|
#19 |
|
Senior Member
![]() Giriş Tarihi: 09-07-2004
Mekan: 39 Kırklareli
Üye No: 19485Forum Dili: TR
|
arkadaslar tv kartimin garantiden gelmesi ile sizlere 2 degisik dagitimda ( debian & slackware ) ss2 tv kartinin full gerekli hardware ler ile ( ekran & ses ile birlikte ) tanitimi sadece FTA
bende sadece o kadar becerebildim resimli bir faq hazirlamayi dusunuyorum..
|
|
|
|
|
#20 |
|
Average Member
![]() Giriş Tarihi: 30-04-2004
Mekan: 07 Antalya
Üye No: 12447Forum Dili: EN
|
mrb Klear isminde dvb-s konusunda ümit vaateden bir program var.
bu program bence ilerde çözüm olacak gibi. |
|
|
![]() |
|
|
| Konu Araçları | |
|
|