TurkeyForum Community  

Geri Dön   TurkeyForum Community > BİLGİSAYAR - TEKNOLOJİ DÜNYASI VE PROGRAM ARŞİVİ > GPS Navigasyon Sistemleri Hakkında Herşey (PDA ,PNA, PND vs.)
Türkçe-Turkish Ýngilizce-English Ana Sayfa Üye Ol - Register SSS Üye Listesi Takvim RSS Haberleri Forumları Okundu İşaretle

Forum içerisinde (özel mesajlar dahil) "Digiturk, D-Smart, NTV, NTV Spor, NBA, e2, Kanal 24, Star TV, Discovery" gibi yerli platformları ve kanalları kapsayan, bunlarla ilgili "kart paylaşım (card sharing), k e y, şifre" içerikli her türlü yazışma yasaktır ! Tespiti durumunda ilgili kişiler forumdan süresiz uzaklaştırılacaktır !

Konu Araçları
Eski 04-11-2009, 22:42   #1
foreverferrari
Advanced Member

Giriş Tarihi: 02-09-2004
Mekan: 06 Ankara
Kan Grubu: 0 Rh ( + )
Üye No: 25683
Forum Dili: TR
New Icon8 Bu Ne SaÇmalik!! Bu Ne Vurdum Duymazlik!! Pes Artik !!!!kandırılıyormuyuz?

Sevgili Dostlar,

Aylardır belli bir takım araştırmalarım,takiplerim ve incelemelerim vardı.Birşeyleri kanıtlamak yada sizlere açıklamak için , sadece sözde kalmaması gereğinden dolayı,biraz zaman alan bu çalışmamı artık sizlerle paylaşıyorum.
Dayanamıyorum...Yazıyorum...Yazdıklarımda hiç bir kişi,kuruluşa saygısızlık,kişisel hakaret,vb. yoktur.

Navigasyon pazarının hızla, hatta gereğinden fazla hızla ilerlediği ülkemizde birşeyleri görmemiz,argo tabiri ile "kek" durumuna düşmeden verdiğimiz paranın karşılığını alabilmemiz hepimizin en doğal hakkıdır.

Yıl 1994 aracımda VDO marka navigasyon vardı.Ve o zamanlar görselllik sadece oklardan ibaretti.Ve bu özelliğin aracımda fabrika satış fiyatına tam 8500 MARK eklenerek verildiğini biliyormuydunuz? Neyseki ben 2.sahibiydim ve aracımı yurtdışından getirmiştim....Bu farkı ödemedim...

Yıl 2005 Türkiyedeki ilk navigasyon cihazını kullanan kullanıcı/tester olarak ilk 10 un içindeyimdir.(navturk)

Yıl 2009 Şu an imzamda belirttiğim Nav cihazlarına 2-3 tane daha eklendi.

Hepsi hobi amaçlı ,tamamıyle kendi zevkim dahilinde uğraşımdır.İşim gereği 23 ülke gezdim ve her yerde navigasyon cihazlarını kullandım.Hala da kullanmaktayım.Hep birilerini birileriyle karşılaştırdım...Bu sayede bir çok kişi ve firmayada az da olsa pozitif yönde katkı sağlamışımdır.Gerek denemelerim gerekse hata bildirimlerim ile...Hatta sizlere hollandaya gidip Tomtom ve Teleatlası bile ziyaret ettiğimi söylesem şaşırırsınız değilmi...

Forum içerisinde yazdıklarımla kimi zaman "NEXT" ci ,"GARMİN" ci, "PİRANHA" cı oldum.Kimi zaman "BAŞARSOFT" çalışanı...Olanca lafı yedim...Ağzımı açmadım...Açmadım derken üslubumu bozmadım.Gereği neyse cevapladım...Ve hep iyi olanı ve yetersiz olanı karşılaştırdım ki herkes en iyisinie sahip olsun ülkemizde..Firmalar bu sayede birbirleri ile yarışıp daha iyiye giderek, bizlere verdikleri hizmeti en üst seviyeye taşıyacaklar sonuçta....

Ama birilerinin de artık birşeyleri görmesi gerekir diye düşünüyorum.Yani navigasyon kullanıcıları cahil,bilgisiz değillerdir.Herşeyi araştırıp, görebilirler ve yorum yapma hakkına sahiptirler.Bu teknolojiye ilgi duyan ve kullanan herkes bence gayet zeki insanlardır...Piyasada bazı cihazlardaki hatalar artık PES dedirtecek cinsten..Gerek yollar , gerekse POI ler.....Burada bir şeyi hatırlatayım! Hata/yanlış cihazlarda değil kullandıkları haritalarda ve POI lerde baş göstermektedir.

En son bir internet sitesinde Tomtom,route66 gibi fimalara harita ve POI sağlayan Teleatlasın türkiye derleğicisi infotech firmasının bir yazısını gördüm.

http://www.infotech.com.tr/
Alt kısımda haberler bölümünde şöyle iki satır vardı.

Navigasyon ( POI ) Önemli nokta adeti 359.890 oldu. [01.09.2009]

Navigasyon ( POI ) Önemli nokta adeti 285.000 oldu. [30.07.2009]

Yani yaklaşık 1 ayda 74.890 POI eklenmiş...Bu gerçekten 1 ayda mı oldu yoksa uzun zamandır vardıda 1 ay içinde 2.kez güncelleme yapılmış olsun diyemi eklendi anlayamadım.Sonra Başarsoftun POI saysınıa baktım.Başarsoft, argo tabiriyle özür dileyerek , "ayakta uyumuş"...Bu POI ekleme hızına yetişmeleri imkansız.
Yollardaki yüzlerce hatasına eksiğe dayanarak kullanmadığım TOMTOM u çıkarttım çekmecemden ve POI lere bakmak istedim .En son harita tomtom home dan 1.5 ay önce güncellendi...!
Sonra birde ne göreğim...Bu 74.890 POI eklemek herhalde 2 günlerini almıştır !! Neden mi aynı yerde aynı POI den 3 tane 4 tane...İsimlerini değiştirip değiştirip yazmışlar...imla değişlikleri yapıp yazmışlar..Olmayan yerlerde olmayan POI ler resmen SALLANMIŞ !!! Bu sayede bu kadar POI elbette çoğalır....O kadar çok yanlış ve anlamsız POI ler varki..Sonra dedimki bu iş resmen rakipleri olan Başarsoftun POI lerini kağıt üzerinde yakalamak ve geçmek..Ama maalesef kendilerine hata dönüşleri az oluyor kanaatindeyim.Çünkü kulllananlar çok az olsa gerek.. POI lerin isimleri zaten içler acısı....POI üzerine tıklıyorsunuz emek-4 yazıyor!!! nedir emek-4??? Ha biri çıkıp diyebilir PARA logosu var demekki ATM.Okey ama neyin atm si ??? EMEKBANK ın mı !!!!!!!
ben müneccimmiyim ne olduğunu nasıl anlayacağım.??? Ankara kızılay atm leri etimesgutta eryamanda sincanda vb....

Neyse aşağıdaki karşılaştırmalar zaten gerçekleri ortaya koyacak.Benzinlik arayacaksınız POI lerden , o da ne!! Benzinliğin isimleri yani BP,Shell,PO,Opet olacağına yok altın akaryakıt, yok ahmet petrol yok mehmet petrol ltd şti..Yahu bu ne mantıktır ne saçmalıktır.Ne bileyim ben onun hangi benzinlik olduğunu.Taşıt tanıma var..Shell e uğrayacaksınız ..Ama maalesef o benzinliğin firmasının ismini bilmeniz lazım!! ARtık neyse, XXXX gıda,nakliye , akaryakıt,tekstil ltd şti...Bilmiyorsanız yolda kaldınız...

Bunlar sadece Ankarada belli başlı yerlerde onlarca yüzlerde saçma atmasyon POI lerden bir kaçı..Allah bilir Türkiye'nin geri kalanında neler var.....
En komediside Ankaraya yı bilenlere Ankarada Gimat ta havaalanı varmış.Hemde POI ikonuyla beraber...Bilmiyorsanız öğrenin..Ama uçak nereye iner? salçacıya mı reçelciye mi bilinmez!!!!
Yine Ankaralılar bilir , optimum outleti...POI ler yine ankaralıların çok iyi bildiği " **oklu dere"nin arkasında!! Hatta Optimum içinde "murat tavuk çiftliği" varmış haberimiz yok..Outlet tavuklar
Ankara TIR gümrüğü karşısındaki uçsuz bucaksız tarlada "yurtiçi kargo şb. Hemde Türkkonut! Türkonut ise neredeyse 30 km uzaktaki bir yerleşke.....

İşte bu yüzden aldığınız cihazlara çok dikkat edin.Hak edeni alın..Hak edenin parasını verin....
Bu arada Teleatlas datası kullanan route66/navking ci arkadaşlar varsa onlarada soruyorum.Aynı hatalar oradada mevcutmu? Gerçi aynı data ama yinede sorayım dedim...Bu arada başka forumlarda yazılanlarıda takip ediyorum.Bu konuyu anlayan ve arayış içine girenlerde varmış.Mesela bir cihaz alıp , hatalardan bıkan buna nasıl IGO kurulur diyenlerde az denmeyecek kadar varmış!

Şimdi size bir kaç örnek vermek istiyorum.Sahip olduğum cihazlardan biri TOMTOM GO 720T.Cihaz tek kelime ile muhteşem ama gelelim haritaya ve POI ye...Offf Allah kullananlara sabır versin.Bende denedim..Yine çekmeceye kaldırdım...Tomtom türkiyede satışta olduğundan beri gözlemlediğim hatta hata olarak bildirdiğim herşey hala aynı ....2001 yılında yapılan köprü bile hala eski kavşak duruyor...neyse konumuz poı ler...

Buyrun bakalım...Yorum tamamiyle size ait....Ama ben bir kaç söz söylemek istiyorum...Kusura bakmasınlar ama Başarsoft lu data ve POI kullanan cihazları kullanmaya devam edeceğim...Bu gidişlede hep böyle olacak.Diğerlerinin bu doğruluğa ve detaya ulaşması ile Türkiyenin AB ye girmesi hemen hemen aynı zamana denk gelir buna emin olun......Helal olsun sana Başarsoft....Çalışmalarının ve başarılarının devamı bizlerin memnuniyeti olacaktır.Sizin data/poi lerinizin kullanıldığı cihazlara verdiğimi paran son kuruşuna kadar helal olsun....Başka forumlarda da teleatlas kullanan cihazları övenlere bir sözüm var.Öncelikle araştırın...Rakip firmayı bir deneyin bakın sonra konuşacak lafınız kalırsa ben buradayım!!!!! Eğer Teleatlas kullanan cihazlarda hataları düzeltsinler,Rakipleri ile aynı seviyeye gelsin Teleatlası da övmessem yazıklar olsun bana..Hiçbir markaya bağlılığım yoktur!!!! En iyisini seçmek ve kullanmak hakkımdır.Forumdaki başlıklara bakın Başarsoft data hatalarınıda belirttiğim yığınladır...Ama düzeltilmeside o denli hızlıdır firma tarafından...

BU TARZ POI HATALARINA İNANMAYAN VARSA BUYRUN MİSAFİRİM OLSUN.BERABER KISA BİR TUR ATALIM.HER GÖSTERDİĞİM YANLIŞA 5 EURO ALIP BU PARAYI MEHMETÇİĞE BAĞIŞLAMAYAN ADAM DEĞİLDİR!!!!

AYRICA ŞUNUDA BELİRTMEK İSTERİM Kİ,POI PROBLEMLERİ OLARAK KONU AÇTIM.AMA ONDAN DAHA SIKINITILI OLANI YANLIŞ YOLLAR/SOKAKLAR/CADDELER/KAVŞAKLAR..ONLARCA VAR SADECE ANKARA..BUNLARI YAZMAYACAĞIM.ÇÜNKÜ DAHA ÖNCE YAZDIKLARIMI GÖRÜP DÜZELTMİŞLER ,YANINDAKİ HATA KALMIŞ.YANİ SAHAYA ÇIKMADAN SADECE BELİRTİLEN DÜZELMİŞ...BU SEBEBLE KENDİLERİ ELLERİNİ TAŞIN ALTINA KOYUP BİRAZ SAHA ÇALIŞSINLAR,BULSUNLAR....

İLK RESİMLER IGO lu BAŞARSOFTLU NEXT 828 den ,ikinciler TELEATLAS lı TOMTOM GO 720T den

ANKARA AYAŞ YOLU ŞEKER FABRİKASI OLMAYAN POILER HEMDE KAÇTANE HEPSİ AYNI İSİMLİ.Gereksiz kaldırılmamış şose yollarınıda söylemiyorum bile....

ANKARA TIR GÜMRÜĞÜ KARŞISI YURTİÇİ ŞB si TARLADA HEMDE 30km ötedeki yere ait....

ANKARA GİMAT HAVAALANI POI si..AYRICA olmayan saçma sapan eğri büğrü sokaklar bunlardan bahsetmeyim de siz karşılaştırın 2 resimi..YORUMSUZ!

ANKARA OPTİMUM...YORUMSUZ!!!

Düzenleyen foreverferrari : 07-11-2009 at 12:22
foreverferrari Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Advertisement Links

Eski 04-11-2009, 23:37   #2
catafalq
Average Member

Giriş Tarihi: 07-02-2004
Kan Grubu: A Rh ( + )
Üye No: 2020

Maalesef bu tarz dolandırıcılıklarla zaman zaman karşı karşıya kalıyoruz. Dolandırıcılık diyorum çünkü bunu ticaret usulü zannedenler hiç de azımsanacak boyutta değil. Yazdıklarınız için tek yorumum forum tabiriyle; "+1"
catafalq Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 05-11-2009, 00:13   #3
feartycoon
New Member

Giriş Tarihi: 01-11-2009
Mekan: 34 İstanbul
Üye No: 512204

bende i-go ve başarsoft haritası kullanıyorum ve bu kullandığım cihaz ilk cihazım daha önce hiç navigasyon cihazı kullanmadım bu cihazı almadan yaklaşık 1 sene kadar bir araştırma yaptım iyi düşünüp iyi araştırıp öyle almıştım hiç acele etmemiştim sanırım doğru bir şey yaptığımı sizin yazınısı okuduktan sonra daha iyi anladım. gerçekten başarsoft haritası kullandığım için ve başarsoftu tercih ettiğim için çok şanslıyım...
feartycoon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 05-11-2009, 08:44   #4
murat67_67
Senior Member

Giriş Tarihi: 25-04-2009
Mekan: 67 Zonguldak
Üye No: 490618

baktılar sahaya çıkmak maliyetli ofiste yapıvermiş adamlar poi leri ne güzel masrafsız ama şu bir gerçek ki artık tüketici bilinçlendi insanlar birşey almadan araştırma yapıyorlar açıklamalarınız için çok teşekkürler navigasyon almak isteyenlere rehber olacaktır sanırım

Düzenleyen murat67_67 : 05-11-2009 at 08:45
murat67_67 Bağlı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 05-11-2009, 09:14   #5
sukrusagdas
New Member

Giriş Tarihi: 13-08-2006
Mekan: 32 Isparta
Üye No: 250074
New Icon26 Meyve veren ağaç taşlanır

Üstadım iyi ki varsınız. Bende sizin ve Bülent Bey'in yaklaşımları sayesinde vereceğim bedelin karşılığını en iyi şekilde sağlayan Next G 708 sahibi oldum. Ankara ve Konya'da hiç bilmediğim halde gideceğim yerlere gerek POI gerek se adres olarak hiç sıkıntı çekmeden nokta olarak, keyifle seyahat ederek sorunsuz vardım. Sizin verdiğiniz kıymetli bilgiler olmasa idi belki ben de beni sinir küpü yapacak bir navigasyon cihazına sahip olacaktım. Onun için tekrar ediyorum iyi ki varsınız, yola devam!!!!!
sukrusagdas Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 05-11-2009, 09:49   #6
gurhan36
Average Member

Giriş Tarihi: 31-05-2004
Üye No: 15550

1 yıldır next kullanıyorum ve iyiki araştırıp next almışım diyorum. Ve ayrıca bu türli aydınlatıcı yazılar her bakımdan faydalı oluyor. İlgiye Teşekkürlerimi iletirim. +1
gurhan36 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 05-11-2009, 10:11   #7
makineman
Member

Giriş Tarihi: 02-05-2004
Mekan: 42 Konya
Üye No: 12770

Yazıklarınıza katılmamak elde değil. Sonuçta bu işi hakkıyla yapanlar ayakta kalacak. Diğerleri sönüp gidecek.
makineman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 05-11-2009, 10:12   #8
antioche75
Advanced Member

Giriş Tarihi: 29-11-2007
Üye No: 403148

Her zaman destek veren şirket kazanır.Navigasyon cihazı hayatı kolaylaştırmak için alınıyor,zorlaştırmak için değil...Teşekkürler!
antioche75 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 05-11-2009, 13:49   #9
hakanoz2000
Advanced Member

Giriş Tarihi: 13-07-2005
Mekan: Türkiye Dışı / Other Country
Üye No: 117156

Çok doğru tespitler. Burada anlatılan cihazdan ziyade harita kalitesi ve doğruluğu. Lazım olduğunda arkadaşımın Next-708'ini kullanıyorum ve gerçekten çok iyi bir cihaz. Başarılı bir yazılımı güncel ve doğru harita ile birleştirmişler. Daha önce kullandığım PDA'imde Yolbil vardı, kendi beceriksizliğimden kaynaklanan yükleme hatası nedeniyle Başarsoft'un Balgat'taki ofisine gittiğimde son derece yakın bir ilgi ile yardımcı oldular. Gerçekten çok ciddi çalışan ve işini iyi yapan bir firma.
hakanoz2000 Bağlı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 05-11-2009, 14:06   #10
mertturk79
Senior Member

Giriş Tarihi: 27-10-2005
Üye No: 144849

hocam eryamanda oturduğum için ve hergün merkeze gidip geldiğim için o yolları çok iyi biliyorum. İlk resimdeki atm ler sanırım şeker fabrikasının girişinde ama tabii kızılay değil. Gimatın orada tabiki havaalanı yok ulaştırma bakanlığına bağlı limanlar havaalanları ile ilgili bir kurum var. Tutup onu havaalanı gibi göstermiş bariz hata. Son haritada ise gösterdiğiniz yer optimum değil optimum murat tavuk çiftliğinin yanındaki yani solundaki yapı. sizin haritadaki yerde ise ne var tam bilmiyorum ) ama bende orada herhangi bir tavuk çiftliği görmedim bugün dönüşte daha dikkatli bakıp geçeceğim. Bilgiler için teşekkürler.
mertturk79 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 05-11-2009, 22:18   #11
foreverferrari
Advanced Member

Gösterdiğim yer optimum otoparkı....Optimumun tam yani.Ayrıca orada Murat tavuk çiftliği yok! Birde dikkate derseniz kavşaklar öğle değil....Değişeli 1 yıl oldu....Oraları adım adım bilirim....
Siz bakacağınızı söylemişsiniz...Hangi cihazı kullanıyorsunuz? bildiririseniz sevinirm...
Sevgiler..
Eski 06-11-2009, 11:17   #12
tanerileri
Junior Member

Giriş Tarihi: 14-07-2009
Üye No: 499614
Bende Next hakkında bir yorum getirmek istiyorum.

Bu söylediklerinizin hepsi doğru olabilir , içlerinde en iyisi next de olabilir bunada sözüm yok. benimde next 708 im var ve çok memnunum. özellikle buradaki paylaşım ve ürün desteği gerçekten çok güzel.

Ama Nextinde sorunu pazarlama sorunu. böyle oluncada halk ister istemez önüne çıkan ve parasıda ucuz olan diğer ürünlere kayıyor. bir arkadaşım pirhanna almış , benim 2-3 ay sonra haberim oldu , e ne oldu kullanıyormusun dediğimde, yok kullanmıyorum , yollar hep eski dedi , e peki güncellemedinmi dediğimde, güncelleniyormuki diye sordu bana , Bu kısa örnekde anlaşılacağı üzere haklkımız bu konuda çok bilinçsiz. bu sitelere girecek araştıracak nexti seçecek ve sonra next i satan firma arayacak. arayacak diyorum bakın şunuda anlatayım.

bayrampaşa forum istanbulda 3 tane mağaza açıldı , teknosa , satürn ve bimeks. hepside elektronik hipermarketleri ve kocaman dükkanları var. ama hiç birinde next 708 yada 828 e rastlamadım.

Bence next halka kolay ulaşmamaya devam ederse, bu pazarlama strajedisiyle , bu durum böyle devam edecek.

nexti daha çok yerde görmek istiyoruz. ancak o zaman halkımız next i görüp alabilir , next in navigasyon işine girdiğini bile bilmeyenler çoğunlukta. yeri hgelmişken bu paylaşımda bulunmak istedim.

kolay gelsin.
tanerileri Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 06-11-2009, 12:47   #13
mertturk79
Senior Member

Giriş Tarihi: 27-10-2005
Üye No: 144849

@foreverferrari: Henüz bi gps cihazı almadım next düşünüyorum birkaç ay içinde alıcam. Bu arada tavuk çiftliğinin oraya baktım orada şimdi hayvan pazarı kurulmuş ne tavuk ne de yumurta resmen sallamışlar.

@tanerileri: çok haklısınız. Next 'in maalesef pazarlama konusunda bence de çok sıkıntısı var. Ankara optimumum' da koca medimarkt var. 20 çeşit gps cihazı var. Standın başında ürünleri inceleyen en az 10 kişi hep olur. Bende next almayı çok istiyorum ve her gittiğimde acaba gelmişmidir diye mutlaka kontrol ederim ama maalesef yok. Tabi göz görmeyincede gönül tatmin olmuyor ve alamıyorum.
mertturk79 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 06-11-2009, 18:24   #14
Bulent Tekcan
Forum Administrator

Giriş Tarihi: 15-05-2002
Üye No: 1
Forum Dili: EN

12 ve 13. mesajlar direk konu ile alakalı değil Ancak Next markasını bilmeyen varmı emin değilim,şu anda herkese ulaşacak kalitede ve fiyatta cihazımız maalesef yok.2 yabancı marka haricinde diğer markalara marketlerin bazıları sepet ürün olarak bakar ki ben burada detaylı açıklama yaparsam ayıp olur Bizim bazı marketler için sepet ürünümüz maalesef yok.Ancak Bimeks muhtemelen merkez depodan ürün çekmemiştir,çünkü en fazla satış yapan yerlerin başında Bimeks gelmekte.

Ucuz ürün alacak kadar zengin bir toplumuz o nedenle yorum yapmak bana düşmez

Sevgiler
Bulent Tekcan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 07-11-2009, 00:36   #15
İKİZLER
Member

Giriş Tarihi: 21-10-2006
Üye No: 275420

Evet arkadaşlar bilinçsiz olduğumuz kesin ben bile bunu farkedene kadar üç dört adet navigasyon cihazı aldım sonunda iyiyi buldum ama bana pahalıya maloldu başımdan geçenleri yazayım bir ay kadar önce metro markette navigasyon cihazlarına bakıyordum orta yaşlı bir arkadaş geldi ve sorduğu soru şu idi yolları gösteren bir cihaz varmış onlar hangisi diye sordu ve yine arkadaşın biri darty de üzerinde 2007 program ve harita olan bir cihaz almış sesi çıkmıyor diye geri getirmiş bende sorunmu var diye sordum hayır sokakları iyi gösteriyor ama sesi çıkmıyor diye getirdim dedi anlayacağınız türkiye bu konuya gerçekten yabancı.
saygılar.
İKİZLER Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 07-11-2009, 09:15   #16
foreverferrari
Advanced Member

Bu hataları/yanlışları/eksiklikleri göstere göstere hala satan/veren firmalar olduğu sürece, bizlere düşen inatla mücadele edip hataları yanlışları heryerde söylemektir ki, en doğru herkes çabuk ulaşsın, hatası olanlar düzeltsin...
Eski 07-11-2009, 09:54   #17
ünal1957
Senior Member

Giriş Tarihi: 13-04-2007
Mekan: Türkiye Dışı / Other Country
Üye No: 341134

Next navigasyonu forumda yazan pekcok arkadas met ediyor, cihaz iyi cihaz olabilir ama yaziliminda sadece Türkiye haritasi olan bir cihaza göre fiyati cok yüksek. Simdi cihazin güncellemerini ücretsiz yapiyoruz ve türkiyede vergiler cok yüksek denebilir, olabilir ama yinede cok yüksek. Benim becker 7934 navigasyonum vardi malesef türkiyeyi almiyordu hersene yeni yazilim cikardiklari halde bu cihaza Türkiyeyi koymadilar. Bende mecburen Z 103 aldim onda yeterli olmasada türkiye var. Türkiyenin %20-30 gösterdigini belirttiler, antalyada süper calisti ama istanbulda senelerdir ters yön olan sokagi yanlis gösterdi. Cihaz daha garantili oldugundan servise verdim yeni yazilim yükleyecekler. Bakalim seneye test edecegim.
ünal1957 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 07-11-2009, 10:59   #18
Bulent Tekcan
Forum Administrator

Giriş Tarihi: 15-05-2002
Üye No: 1
Forum Dili: EN

Arkadaşlar

Mesajları silmem lazım ama uyarı yapıp bırakayım,ancak lütfen bu mesajdan sonra daha dikkatli olalım.

Konu Next marka cihazlar değil,o nedenle konu temelinde Next firmasınıda alakadar etmiyor.Konu sadece Başarsoft me TeleAtlas haritasının farkları,neden bazı konular dönüp dolaşıp Next markasına gelir anlamıyorum.Aynı harita ile cihaz satan 10 dan fazla firma varken bu tip konuların sürekli markaya dönmesi ücüzü.

Evet Başarsoft'u kullanıyoruz cihazlarda ancak bu,bu tip konularda haritadaki en ufak hatada Next markasını öne çıkarmak için neden değil.Sanırım bu kullanıcılar ile olan yakın ilgimizden oluyor.Ama bu bazen okuyanlar tarafından yanlış algılanıyor.

O nedenle lütfen konuya cihaz katmadan harita verisi bazında devam edelim.

Saygılar
Bulent Tekcan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 07-11-2009, 11:06   #19
pow6713
Member

Giriş Tarihi: 24-04-2006
Mekan: 35 İzmir
Üye No: 210864

ihtiyacı olan kişi bir şekilde ihtiyacı olan konuda bilgilenir

almış olmak için alanlar ise bir süre sonra bir kenara bırakmak zorunda kalırlar, çünkü işin içinden çıkamazlar ve küçük cocukların oyuncaklarını hevesleri geçince bir kenara atmaları gibi .

çevremdeki birkaç kişi nedense hiçbir şekilde ihtiyaçları olmasada navigasyon cihazı aldılar.

işten eve, evden işe giden bu insanlar neden bu cihazı alırlar anlamadım, sorduğumda onlarda bana göre mantıklı cevap veremediler.

Düzenleyen pow6713 : 07-11-2009 at 11:07
pow6713 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 11-11-2009, 08:13   #20
foreverferrari
Advanced Member

Güncel..

Geri Dön TurkeyForum Community > BİLGİSAYAR - TEKNOLOJİ DÜNYASI VE PROGRAM ARŞİVİ > GPS Navigasyon Sistemleri Hakkında Herşey (PDA ,PNA, PND vs.)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Yeni konu açamazsınız
Yeni mesaj gönderemezsiniz
Dosya ekleyemezsiniz
Mesajınızı düzenleyemezsiniz

BB code is Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı

Forum Seç