![]() |
|
|
#41 |
|
Advanced Member
![]() Giriş Tarihi: 10-09-2005
Mekan: 34 İstanbul
Kan Grubu: A Rh ( + )
Üye No: 131666Forum Dili: TR
|
ben pişince yazabilirim şu an için yorum yapmak erken gibi... ama dediğim gibi 26 saatlık performansı ile saturn den iyi çalıyor... hangi yönden derseniz... vokal fokusu ve konumlaması daha iyi... sahne daha yüksek... ferah ve geniş... air hissi daha başarılı... ses yanlara daha iyi açılıyor... üstler birbirine yakın ama altlarıda sanki daha vurgulu... bunun dışında bana daha akıcı ve daha yüksek çözünürlüklü geldi...
|
|
|
|
|
|
#42 |
|
Senior Member
![]() Giriş Tarihi: 01-10-2006
Üye No: 268545Forum Dili: TR
|
Maç günü Can Arduman da GS-Steau maçını seyrettikten sonra fark ettim ki Proac ların tekinin üstünde Chordette Gem duruyor,tabi merakımı gidermek için hemen dinleti moduna geçtik.Takılır takılmaz her alet ile uyumlu olucak diye bir şeyi yok çünkü codecler,bluetooth un versiyonu gibi detaylar var.Genel olarak alet çok etkileyici hd arşivi olanlar bence hiç düşünmeden almalı.Dac yorumu yapamıyorum çünkü ev ortamı olmasına rağmen anfiyi iyi bimiyorum Antique sound Lab in stereo entegre modeli ve hp ler Proac d 15 olması lazım.Fiyatını fazlasıyla hak ettiği kesin.O gece tuhaf oldum bir yanda lambalı anfi diğer yanda bu alet ve üstelik uyumda var.Sevgiler.
|
|
|
|
|
|
#43 |
|
Senior Member
![]() Giriş Tarihi: 01-10-2006
Üye No: 268545Forum Dili: TR
|
Can Arduman in misafirperverliği için teşekkür etmeyi unuttum.Saygılar.
|
|
|
|
|
|
#44 |
|
Member
![]() Giriş Tarihi: 24-08-2008
Üye No: 451152Forum Dili: TR
|
bende bir laptop var. bu cihazı bağlayıp kullanabilmem için neler gerekiyor donanım olarak, yazılım olarak?
müzik dosyalarını nasıl yaratıyorum, cd'den mi kopyalıyorum, internetten mi indiriyorum? bu konularda hiç bilgim yok mp3 nedir bilmem acaba bazı temel konularda beni bilgilendirebilir misiniz? |
|
|
|
|
|
#45 | |||||||||||||||||||||||
|
Senior Member
![]() Giriş Tarihi: 11-11-2005
Mekan: 41 Kocaeli
Üye No: 150907Forum Dili: TR
|
Mutlaka adnan bey studio master ile normal flac'lar arasındaki farkı görmek adına bu dac içinde karşılaştırmalı çalmıştır.Bir iki kelam da bu konuda yazarsanız birçok kişi için aydınlatıcı olur. Linn tanıtımından sonra çok şey değiştiğini düşünüyorum,heralde daha çok şeyde deşicecek gibi. |
|||||||||||||||||||||||
|
|
|
|
|
#46 |
|
Average Member
![]() Giriş Tarihi: 03-12-2006
Mekan: 06 Ankara
Üye No: 292514Forum Dili: TR
|
kablo ile sistem ince ayarı yapılamayacağından ve ankara'da deneme şansım olmadığı için soruyorum. anladığım kadarıyla detay, çözünürlük iyi. gövde açısından herhangi bir başka kaynakla nasıl karşılaştırırdınız?
|
|
|
|
|
|
#47 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
Advanced Member
|
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|
|
|
|
#48 | |||||||||||||||||||||||
|
Average Member
|
Düzenleyen apassionata : 01-09-2008 at 12:14 |
|||||||||||||||||||||||
|
|
|
|
|
#49 |
|
Advanced Member
|
başka neden olabilir?
|
|
|
|
|
|
#50 |
|
Advanced Member
|
aşşağıda stereo mecmuası 5. sayısında linn akurate yazısından bir alıntı yapıyorum... umarım bu sorunuzu daha net olarak yanıtlar...
20 Mart 2008 dinletisinde, Mr. Graeme Urquhart’a sorduğumuz bir soruyu mail yoluyla Linn Mühendislik Birimi Başkanı Mr. Gilad Tiefenbrun’a iletmiş. Sorumuz: DS den sürülen, Flac parçaların aynı klasmandaki Akurate CD okuyucudan CD’sini dinlediğimizde neden DS kadar başarılı bir performans alamıyoruz? Cevabı noktasına virgülüne dokunmadan Mr. Gilad Tiefenbrun ağzınan direk verip yorumunu size bırakıyorum. Cevap: Sayın Bayım Greame Urquhart benden, bir CD'yi gerçek zamanlı olarak çalmakla, bir network üzerinden aynı müziği çaldırmanın arasındaki kalite farkları konusunda bir soruyu yanıtlamamı rica etti. İlk olarak, bir diski bir cihaz içinde döndürdüğünüz zaman, bu döndürme hareketi sonucunda dinletide performans düşüklüğüne sebebiyet verecek hassasiyette olan ses sinyali, elbette ki gürültüye, vibrasyona ve eletro-manyetik parazitlere maruz kalacaktır. Bir network üzerinden okunan bir data ise, ki DS ses sinyalini cihazın içinde daha iyi koruyan ve tamamen hareketsiz parçalardan oluşan Solid State yapıdadır, daha düşük gürültü seviyesi içerir ve herhangi bir müzik çalıcısından daha fazla bir açıklık - berraklık sağlar. İkinci olarak, standart bir ethernet çalışma ağı -TCP/IP- hard diskin oluşturduğu gürültüden uzak bir ortam sağlar. Bu, DS'deki tüm datanın sağlıklı bir şekilde ulaşmasının garantili bir yoludur. Bu durumu bir web sayfasını veya bir “word” dokümanını indirmek gibi- orada da tüm data aslına uygun güvenlikte bir şekilde taşınmaktadırdüşünebiliriz. Şimdi DS gelen datayı akılıca tampon belleğine alıp, bir CD sisteminin yapabildiğinden çok öteye, oldukça hassas bir clocking ile o datayı tampon bellekten taşır. Hassas clocking, jitterin dijital den analoğa çevrilmesi esnasında minimize edilmesini ve bunun sonucunda da müzikal olarak aslına (doğasına) en sadık ( doğru) şekilde dinlenilmesini sağlar. üçüncüsü, bir cihaza CD yerleştirip onu çalmak yerine onun RIP'lenmesi audiofil açıdan ve yaşam tarzı bakımından bazı avantajlara da sahiptir; bedava, açık kaynak kodlu yazılımlarla yapılan RIP işleminde, örneğin EAC ( Exact Audio Copy),veriler her bir bit'e karşılık aynı bit olarak eksiksizce aktarılır. Aynı zamanda FLAC formatında RIP'leyebilirsiniz ki bu format da açık kaynak kodlu, çözünürlükten bağımsız bir müzik formatıdır . Bu size şarkılarınızı Artist, Albüm, Tür, Albüm Kapağı vs. gibi çeşitli etiketlemeler yapabilme olanağı gibi standart işlemleri sunmakla beraber, müziğinizi kataloglamak, organize etmek ve yönetmek yanında albümlerinize göz atmaya ve albümlerinizi dinleyebileceğiniz zengin grafik arayüzlü bir kullanıcı esnekliği de sağlar." Mühendislik Birimi Başkanı Gilad Tiefenbrun Linn Products Ltd |
|
|
|
|
|
#51 |
|
Average Member
|
çok teşekkürler
|
|
|
|
|
|
#52 |
|
Adviser
![]() Giriş Tarihi: 29-12-2004
Kan Grubu: B Rh ( - )
Üye No: 57205Forum Dili: TR
|
Sevgili arkadaşlar çok merak ettiğim bu dacı denemek için bugün Bursa Cdbanka uğradım
Sait sağolsun bilgisayar özürlü olduğu için notebookunda bırakın codecleri winamp bile yok ![]() ben sizler kadar çok kulaklı biri değilim sadece dacı kurdum ve çalıştırdım mingda lambalı bir pre bryston powerlar usher cd777 /II marantz cdp (aha işte modeli hatırlayamadım) modelleri şaşırıyor olabilirim affınıza sığınıyorum chordette notebooka bağlanınca driver filan istemiyor usb dac olarak otomatik tanınıyor dac 1 usb yi dinlemedim ancak marantz cd playera göre oldukça açık çaldı bana göre enstrüman ayrışımını iyi duyumsadım gelelim herkesin sorduğu ama kimsenin cevaplamadığı soruya acaba bluetooth üzerinden bağlantı nasıl olacak usb kadar iyi ve pürüzsüz ve parazitsiz çalacak mı? bunun için Saitin iki notebookunu ve bir iki telefonu denedik chordette görünmesine rağmen bağlantı kurulamıyordu bunun nedenini araştırınca kullandığımız aygıtların bluetooth v 1.1 olduğunu anladık daha doğrusu anladım ![]() Advanced Audio Distribution Profile (A2DP) denen protokolü destekleyen bluetooth ve 2.0 olması gerekiyor çünkü bluetooth üzerinden stereo ses desteği v2.0 ile geldi (ancak tüm bluetooth v2.0 lar Advanced Audio Distribution Profile (A2DP) destekliyor mu o konuda emin değilim ama araştırarak almakta fayda var nitekim) biz de buna uygun bir bluetooth usb dongle almak üzere izmir yolundaki bimeksin yolunu tuttuk kullandığımız aparat bu http://www.billionton.com.tw/website...c/GUBTCR41.htm http://www.bimeks.com.tr/urun.aspx?uid=17172 çok da pahalı değil geldim notebooka taktım otomatik tanında ancak a2dp için program desteği şart driver cdsinden programı kurdum chordette'nin arkasından input seçimini bluetooth olarak seçtim programdan eşleştirdim şifre soracak 1 2 3 ve 4 cihazlar eşleşti daha önceden EAC ile birebir track olarak hddye attığım diana krall cdsini winamptan çalmaya başladım inanın usb üzerinden bağlantıdan zerre farkı yoktu aynı tadı ve zevki aldım daha sonra notebookun fişini çektim ve chordetteden uzaklaşmaya başladım yaklaşık 25 metre gittim bir köşe döndüm daha da gidecektim dükkan bitti ![]() iletişim kesebilmek için chordette ile usb bluetooth dongel'in arasına girdim araya dosya koydum insanlar geldi geçti ama en ufak bir kesinti olmadı açıkçası dükkandan dışarı çıkıp araya bir duvar koymak aklıma gelmedi bir dahakine onu da denerim ancak bluetooth özelliği ile chordette tam bir devrim dedim tam satbabalık yattığı yerden kullansın ![]() bir arkadaş usb dac1 chordette karşılaştırması yapsa da satbaba bir tane alsa sonuç olarak ben çok fazla dac dinlemedim ancak bluetooth özelliğini sizin için test etmiş oldum ötesi daha iyi cihaz testi yapabilen arkadaşlara kalmış sadece bu özelliğini ve nasıl kullanılacağını anlatmış oldum kalın sağlıcakla Düzenleyen sadays : 14-10-2008 at 21:52 |
|
|
|
|
|
#53 |
|
Senior Member
![]() Giriş Tarihi: 11-11-2005
Mekan: 41 Kocaeli
Üye No: 150907Forum Dili: TR
|
Bluetooth,sonuç alamayınca bimekslere gidip dongle alıp denemeye devam etmişiniz.Elinize kolunuza sağlık,teşekkürler.
|
|
|
|
|
|
#54 | |||||||||||||||||||||||
|
Adviser
![]() Giriş Tarihi: 04-05-2004
Üye No: 12995Forum Dili: TR
|
|
|||||||||||||||||||||||
|
|
|
|
|
#55 |
|
Advanced Member
|
stereomecmuası nın son sayısını okumanızı tavsiye ederim hahahah...
|
|
|
|
|
|
#56 |
|
Adviser
|
okudum tamamen benden kopya bu kadar olmaz
|
|
|
|
|
|
#57 |
|
Adviser
|
|
|
|
|
|
|
#58 | |||||||||||||||||||||||
|
Advanced Member
![]() Giriş Tarihi: 15-11-2004
Mekan: 09 Aydın
Kan Grubu: AB Rh ( - )
Üye No: 40738Forum Dili: TR
|
sevgili sadays yorumunuz için teşekkürler, araştırmacı hifici klasmanına geçmişisiniz.
|
|||||||||||||||||||||||
|
|
|
|
|
#59 | |||||||||||||||||||||||
|
Adviser
![]() Giriş Tarihi: 04-05-2004
Üye No: 12995Forum Dili: TR
|
Artık , yeni bir cihaz alımı olmayacak ve dolayısıyla eski yoğun katılımım malesef zor... Artık sadece bir okuyucu olarak katılacağım. Herkese sağlık ve mutluluklar
|
|||||||||||||||||||||||
|
|
|
|
|
#60 |
|
Advanced Member
![]() Giriş Tarihi: 02-03-2006
Üye No: 193090Forum Dili: TR
|
Sadays kardeş , bakıyorum sen iyiden iyiye Bursa lı oldun yaw...Ulen bir oğlak çevirmeye kaptırdık adamı..
![]()
|
|
|
|
![]() |
|
|
| Konu Araçları | |
|
|