TurkeyForum Community  

Geri Dön   TurkeyForum Community > SES - GÖRÜNTÜ SİSTEMLERİ ve EV ELEKTRONİĞİ > Ses Sistemleri (Audio) > Ekipman ve Aksesuar, CD/DVD/Plak Tavsiyeleri, Hi-Fi Muhabbet Köşesi
Türkçe-Turkish Ýngilizce-English Ana Sayfa Üye Ol - Register SSS Üye Listesi Takvim RSS Haberleri Forumları Okundu İşaretle

Forum içerisinde (özel mesajlar dahil) "Digiturk, D-Smart, NTV, NTV Spor, NBA, e2, Kanal 24, Star TV, Discovery" gibi yerli platformları ve kanalları kapsayan, bunlarla ilgili "kart paylaşım (card sharing), k e y, şifre" içerikli her türlü yazışma yasaktır ! Tespiti durumunda ilgili kişiler forumdan süresiz uzaklaştırılacaktır !

Konu Araçları
Eski 29-08-2008, 08:52   #41
inispiritusengt
Advanced Member

Giriş Tarihi: 10-09-2005
Mekan: 34 İstanbul
Kan Grubu: A Rh ( + )
Üye No: 131666
Forum Dili: TR

ben pişince yazabilirim şu an için yorum yapmak erken gibi... ama dediğim gibi 26 saatlık performansı ile saturn den iyi çalıyor... hangi yönden derseniz... vokal fokusu ve konumlaması daha iyi... sahne daha yüksek... ferah ve geniş... air hissi daha başarılı... ses yanlara daha iyi açılıyor... üstler birbirine yakın ama altlarıda sanki daha vurgulu... bunun dışında bana daha akıcı ve daha yüksek çözünürlüklü geldi...
inispiritusengt Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Advertisement Links

Eski 29-08-2008, 10:49   #42
XERSES
Senior Member

Giriş Tarihi: 01-10-2006
Üye No: 268545

Maç günü Can Arduman da GS-Steau maçını seyrettikten sonra fark ettim ki Proac ların tekinin üstünde Chordette Gem duruyor,tabi merakımı gidermek için hemen dinleti moduna geçtik.Takılır takılmaz her alet ile uyumlu olucak diye bir şeyi yok çünkü codecler,bluetooth un versiyonu gibi detaylar var.Genel olarak alet çok etkileyici hd arşivi olanlar bence hiç düşünmeden almalı.Dac yorumu yapamıyorum çünkü ev ortamı olmasına rağmen anfiyi iyi bimiyorum Antique sound Lab in stereo entegre modeli ve hp ler Proac d 15 olması lazım.Fiyatını fazlasıyla hak ettiği kesin.O gece tuhaf oldum bir yanda lambalı anfi diğer yanda bu alet ve üstelik uyumda var.Sevgiler.
XERSES Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 29-08-2008, 10:51   #43
XERSES
Senior Member

Giriş Tarihi: 01-10-2006
Üye No: 268545

Can Arduman in misafirperverliği için teşekkür etmeyi unuttum.Saygılar.
XERSES Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 29-08-2008, 16:59   #44
susamuru
Member

Giriş Tarihi: 24-08-2008
Üye No: 451152

bende bir laptop var. bu cihazı bağlayıp kullanabilmem için neler gerekiyor donanım olarak, yazılım olarak?
müzik dosyalarını nasıl yaratıyorum, cd'den mi kopyalıyorum, internetten mi indiriyorum?
bu konularda hiç bilgim yok mp3 nedir bilmem
acaba bazı temel konularda beni bilgilendirebilir misiniz?
susamuru Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 29-08-2008, 17:48   #45
fizmitli
Senior Member

Giriş Tarihi: 11-11-2005
Mekan: 41 Kocaeli
Üye No: 150907

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi inispiritusengt Mesajı Göster
ben pişince yazabilirim şu an için yorum yapmak erken gibi... ama dediğim gibi 26 saatlık performansı ile saturn den iyi çalıyor... hangi yönden derseniz... vokal fokusu ve konumlaması daha iyi... sahne daha yüksek... ferah ve geniş... air hissi daha başarılı... ses yanlara daha iyi açılıyor... üstler birbirine yakın ama altlarıda sanki daha vurgulu... bunun dışında bana daha akıcı ve daha yüksek çözünürlüklü geldi...
Bu karşılaştırmayı yaparken studio master'mı yoksa normal flac lar ile mi yaptınız sn inis.

Mutlaka adnan bey studio master ile normal flac'lar arasındaki farkı görmek adına bu dac içinde karşılaştırmalı çalmıştır.Bir iki kelam da bu konuda yazarsanız birçok kişi için aydınlatıcı olur.

Linn tanıtımından sonra çok şey değiştiğini düşünüyorum,heralde daha çok şeyde deşicecek gibi.
fizmitli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 29-08-2008, 21:51   #46
apassionata
Average Member

Giriş Tarihi: 03-12-2006
Mekan: 06 Ankara
Üye No: 292514

kablo ile sistem ince ayarı yapılamayacağından ve ankara'da deneme şansım olmadığı için soruyorum. anladığım kadarıyla detay, çözünürlük iyi. gövde açısından herhangi bir başka kaynakla nasıl karşılaştırırdınız?
apassionata Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 01-09-2008, 10:25   #47
inispiritusengt
Advanced Member

Success Sm

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi fizmitli Mesajı Göster
Mutlaka adnan bey studio master ile normal flac'lar arasındaki farkı görmek adına bu dac içinde karşılaştırmalı çalmıştır.Bir iki kelam da bu konuda yazarsanız birçok kişi için aydınlatıcı olur.
çözünürlüğü yüksek olan kaydın daha iyi çalması zaten olağan bir sonuç... netekim denemelerimde de böyle oldu...

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi apassionato
kablo ile sistem ince ayarı yapılamayacağından ve ankara'da deneme şansım olmadığı için soruyorum. anladığım kadarıyla detay, çözünürlük iyi. gövde açısından herhangi bir başka kaynakla nasıl karşılaştırırdınız?
cdp ı ve chordette+labtop birleşenini aynı ampliye bağlayıp denedik... şimdi şu var cihaz linn akurate gibi hi end bir cihaz değil... chord un giriş seviyesi bir dac ı... zaten cdp den dinlemek yerine bilgisayara kaydedilmiş flac dosyadan dinlemek eski teknolojiye göre bir adım önde başlamanızı sağlıyor... chordette bunun üstünede sahnesel bazı artılar koyup... "kullanım kolaylığı ve fiyat / performansınında artılarıyla" kendinden pahalı cdp larla boy ölçüşebilir hale geliyor...
Eski 01-09-2008, 12:13   #48
apassionata
Average Member

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi inispiritusengt Mesajı Göster
... zaten cdp den dinlemek yerine bilgisayara kaydedilmiş flac dosyadan dinlemek eski teknolojiye göre bir adım önde başlamanızı sağlıyor...
neden? ses kalitesi açısından mı?

Düzenleyen apassionata : 01-09-2008 at 12:14
Eski 01-09-2008, 12:27   #49
inispiritusengt
Advanced Member

başka neden olabilir?
Eski 01-09-2008, 12:34   #50
inispiritusengt
Advanced Member

aşşağıda stereo mecmuası 5. sayısında linn akurate yazısından bir alıntı yapıyorum... umarım bu sorunuzu daha net olarak yanıtlar...

20 Mart 2008 dinletisinde, Mr. Graeme Urquhart’a sorduğumuz bir soruyu mail yoluyla Linn Mühendislik Birimi Başkanı Mr. Gilad Tiefenbrun’a iletmiş. Sorumuz: DS den sürülen, Flac parçaların aynı klasmandaki Akurate CD okuyucudan CD’sini dinlediğimizde neden DS kadar başarılı bir performans alamıyoruz? Cevabı noktasına virgülüne dokunmadan Mr. Gilad Tiefenbrun ağzınan direk verip yorumunu size bırakıyorum.

Cevap:
Sayın Bayım
Greame Urquhart benden, bir CD'yi gerçek zamanlı olarak çalmakla, bir network üzerinden aynı müziği çaldırmanın arasındaki kalite farkları konusunda bir soruyu yanıtlamamı rica etti. İlk olarak, bir diski bir cihaz içinde döndürdüğünüz zaman, bu döndürme hareketi sonucunda dinletide performans düşüklüğüne sebebiyet verecek hassasiyette olan ses sinyali, elbette ki gürültüye, vibrasyona ve eletro-manyetik parazitlere maruz kalacaktır. Bir network üzerinden okunan bir data ise, ki DS ses sinyalini cihazın içinde daha iyi koruyan ve tamamen hareketsiz parçalardan oluşan Solid State yapıdadır, daha düşük gürültü seviyesi içerir ve herhangi bir müzik çalıcısından daha fazla bir açıklık - berraklık sağlar. İkinci olarak, standart bir ethernet çalışma ağı -TCP/IP- hard diskin oluşturduğu gürültüden uzak bir ortam sağlar. Bu, DS'deki tüm datanın sağlıklı bir şekilde
ulaşmasının garantili bir yoludur. Bu durumu bir web sayfasını veya bir “word” dokümanını indirmek gibi- orada da tüm data aslına uygun güvenlikte bir şekilde taşınmaktadırdüşünebiliriz. Şimdi DS gelen datayı akılıca
tampon belleğine alıp, bir CD sisteminin yapabildiğinden çok öteye, oldukça hassas bir clocking ile o datayı tampon bellekten taşır. Hassas clocking, jitterin dijital den analoğa çevrilmesi esnasında minimize edilmesini ve bunun sonucunda da müzikal olarak aslına (doğasına) en sadık ( doğru) şekilde dinlenilmesini sağlar. üçüncüsü, bir cihaza CD yerleştirip onu çalmak yerine onun RIP'lenmesi audiofil açıdan ve yaşam tarzı bakımından bazı avantajlara da sahiptir; bedava, açık kaynak kodlu yazılımlarla yapılan RIP işleminde, örneğin EAC ( Exact Audio Copy),veriler her bir bit'e karşılık aynı bit olarak eksiksizce aktarılır. Aynı zamanda FLAC formatında RIP'leyebilirsiniz ki bu format da açık kaynak kodlu, çözünürlükten bağımsız bir müzik formatıdır . Bu size şarkılarınızı Artist, Albüm, Tür, Albüm Kapağı vs. gibi çeşitli etiketlemeler yapabilme olanağı gibi standart
işlemleri sunmakla beraber, müziğinizi kataloglamak, organize etmek ve yönetmek yanında albümlerinize göz atmaya ve albümlerinizi dinleyebileceğiniz zengin grafik arayüzlü bir kullanıcı esnekliği de sağlar."

Mühendislik Birimi Başkanı
Gilad Tiefenbrun
Linn Products Ltd
Eski 01-09-2008, 13:59   #51
apassionata
Average Member

çok teşekkürler
Eski 14-10-2008, 21:49   #52
sadays
Adviser

Giriş Tarihi: 29-12-2004
Kan Grubu: B Rh ( - )
Üye No: 57205

Sevgili arkadaşlar çok merak ettiğim bu dacı denemek için bugün Bursa Cdbanka uğradım

Sait sağolsun bilgisayar özürlü olduğu için notebookunda bırakın codecleri winamp bile yok

ben sizler kadar çok kulaklı biri değilim sadece dacı kurdum ve çalıştırdım

mingda lambalı bir pre
bryston powerlar
usher cd777 /II
marantz cdp (aha işte modeli hatırlayamadım)

modelleri şaşırıyor olabilirim affınıza sığınıyorum

chordette notebooka bağlanınca driver filan istemiyor usb dac olarak otomatik tanınıyor

dac 1 usb yi dinlemedim ancak marantz cd playera göre oldukça açık çaldı bana göre enstrüman ayrışımını iyi duyumsadım

gelelim herkesin sorduğu ama kimsenin cevaplamadığı soruya acaba bluetooth üzerinden bağlantı nasıl olacak usb kadar iyi ve pürüzsüz ve parazitsiz çalacak mı?

bunun için Saitin iki notebookunu ve bir iki telefonu denedik chordette görünmesine rağmen bağlantı kurulamıyordu bunun nedenini araştırınca kullandığımız aygıtların bluetooth v 1.1 olduğunu anladık daha doğrusu anladım

Advanced Audio Distribution Profile (A2DP) denen protokolü destekleyen bluetooth ve 2.0 olması gerekiyor çünkü bluetooth üzerinden stereo ses desteği v2.0 ile geldi (ancak tüm bluetooth v2.0 lar Advanced Audio Distribution Profile (A2DP) destekliyor mu o konuda emin değilim ama araştırarak almakta fayda var nitekim) biz de buna uygun bir bluetooth usb dongle almak üzere izmir yolundaki bimeksin yolunu tuttuk

kullandığımız aparat bu

http://www.billionton.com.tw/website...c/GUBTCR41.htm

http://www.bimeks.com.tr/urun.aspx?uid=17172

çok da pahalı değil

geldim notebooka taktım

otomatik tanında ancak a2dp için program desteği şart driver cdsinden programı kurdum chordette'nin arkasından input seçimini bluetooth olarak seçtim

programdan eşleştirdim

şifre soracak

1 2 3 ve 4

cihazlar eşleşti

daha önceden EAC ile birebir track olarak hddye attığım diana krall cdsini winamptan çalmaya başladım inanın usb üzerinden bağlantıdan zerre farkı yoktu aynı tadı ve zevki aldım

daha sonra notebookun fişini çektim ve chordetteden uzaklaşmaya başladım yaklaşık 25 metre gittim bir köşe döndüm daha da gidecektim dükkan bitti

iletişim kesebilmek için chordette ile usb bluetooth dongel'in arasına girdim araya dosya koydum insanlar geldi geçti ama en ufak bir kesinti olmadı açıkçası dükkandan dışarı çıkıp araya bir duvar koymak aklıma gelmedi bir dahakine onu da denerim

ancak bluetooth özelliği ile chordette tam bir devrim

dedim tam satbabalık yattığı yerden kullansın

bir arkadaş usb dac1 chordette karşılaştırması yapsa da satbaba bir tane alsa

sonuç olarak ben çok fazla dac dinlemedim ancak bluetooth özelliğini sizin için test etmiş oldum ötesi daha iyi cihaz testi yapabilen arkadaşlara kalmış

sadece bu özelliğini ve nasıl kullanılacağını anlatmış oldum kalın sağlıcakla

Düzenleyen sadays : 14-10-2008 at 21:52
sadays Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 14-10-2008, 22:52   #53
fizmitli
Senior Member

Giriş Tarihi: 11-11-2005
Mekan: 41 Kocaeli
Üye No: 150907

Bluetooth,sonuç alamayınca bimekslere gidip dongle alıp denemeye devam etmişiniz.Elinize kolunuza sağlık,teşekkürler.
fizmitli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 15-10-2008, 09:17   #54
satbaba
Adviser

Giriş Tarihi: 04-05-2004
Üye No: 12995

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sadays Mesajı Göster
Sevgili arkadaşlar çok merak ettiğim bu dacı denemek için bugün Bursa Cdbanka uğradım

daha önceden EAC ile birebir track olarak hddye attığım diana krall cdsini winamptan çalmaya başladım inanın usb üzerinden bağlantıdan zerre farkı yoktu aynı tadı ve zevki aldım

ancak bluetooth özelliği ile chordette tam bir devrim
Sevgili sadays yorumun için teşekkürler eline sağlık
satbaba Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 15-10-2008, 09:35   #55
inispiritusengt
Advanced Member

stereomecmuası nın son sayısını okumanızı tavsiye ederim hahahah...
Eski 15-10-2008, 09:58   #56
sadays
Adviser

okudum tamamen benden kopya bu kadar olmaz
Eski 15-10-2008, 09:59   #57
sadays
Adviser

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi satbaba Mesajı Göster
Sevgili sadays yorumun için teşekkürler eline sağlık
rica ederim sevgili satbaba

aslında senin testlerini özledim şöyle bir gem dac& dac 1 usb karşılaştırması yapsan foruma da lezzetle okusak
Eski 15-10-2008, 10:37   #58
sertanipci
Advanced Member

Giriş Tarihi: 15-11-2004
Mekan: 09 Aydın
Kan Grubu: AB Rh ( - )
Üye No: 40738

sevgili sadays yorumunuz için teşekkürler, araştırmacı hifici klasmanına geçmişisiniz.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sadays Mesajı Göster
rica ederim sevgili satbaba

aslında senin testlerini özledim şöyle bir gem dac& dac 1 usb karşılaştırması yapsan foruma da lezzetle okusak
yaaaaa evet çoktandır sevgili satbabadan, şöyle soslu kıymalı makarna tadında bir yoruma hasret kaldık.
sertanipci Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 15-10-2008, 11:06   #59
satbaba
Adviser

Giriş Tarihi: 04-05-2004
Üye No: 12995

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sertanipci Mesajı Göster

yaaaaa evet çoktandır sevgili satbabadan, şöyle soslu kıymalı makarna tadında bir yoruma hasret kaldık.
satbaba bu kez gerçekten SON NOKTA yı koydu...Bundan sonrası beni aşıyor.
Artık , yeni bir cihaz alımı olmayacak ve dolayısıyla eski yoğun katılımım malesef zor...

Artık sadece bir okuyucu olarak katılacağım.
Herkese sağlık ve mutluluklar
satbaba Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 15-10-2008, 11:11   #60
Avalon 27
Advanced Member

Giriş Tarihi: 02-03-2006
Üye No: 193090

Sadays kardeş , bakıyorum sen iyiden iyiye Bursa lı oldun yaw...Ulen bir oğlak çevirmeye kaptırdık adamı..
Avalon 27 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla

Geri Dön TurkeyForum Community > SES - GÖRÜNTÜ SİSTEMLERİ ve EV ELEKTRONİĞİ > Ses Sistemleri (Audio) > Ekipman ve Aksesuar, CD/DVD/Plak Tavsiyeleri, Hi-Fi Muhabbet Köşesi

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Yeni konu açamazsınız
Yeni mesaj gönderemezsiniz
Dosya ekleyemezsiniz
Mesajınızı düzenleyemezsiniz

BB code is Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı

Forum Seç