![]() |
|
|
#1 | |||||||||||||||||||||||
|
Adviser
![]() Giriş Tarihi: 04-05-2004
Mekan: 34 İstanbul
Üye No: 12995Forum Dili: TR
|
Linn Digital Stream (DS) players deliver true audiophile performance from digital music over a standard home network. Each player represents the highest performance source in its range. An open technology platform is used, making them format, control and network independent - the future of music. ![]() Klimax DS http://www.linn.co.uk/klimax_ds Akurate DS http://www.linn.co.uk/akurate_ds Düzenleyen satbaba : 13-02-2008 at 10:36 |
|||||||||||||||||||||||
|
|
|
|
|
#2 |
|
Advanced Member
![]() Giriş Tarihi: 10-09-2005
Kan Grubu: A Rh ( + )
Üye No: 131666Forum Dili: TR
|
evet malesef yeni nesil kaynaklar Türkiye sınırlarınada girdi... ve oldukça başarılı performanslarıyla dinleyenleri kendine hayran bırakıyor... linn oldukça başarılı bir adım atmış doğrusu... bakalım neler olacak?
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Advanced Member
![]() Giriş Tarihi: 27-07-2005
Mekan: 35 İzmir
Üye No: 120872Forum Dili: TR
|
Bir sürü firmanın bu konuda başarılı ürünleri var ama fiyatlar çok yüksek. Belki hatırlayanlar olacaktır, imerge diye bir şirket 1990'ların sonunda ilk kez bu konsepti ticari başarı ile ortaya atmıştı ve bir çok sistemin kalbinde o günden bu yana aynı prensipler var. Ama teknoloji oldukça gelişti tabii...
Ben yaklaşık 2 senedir hatta biraz daha uzun zamandır bu music server'ları konusunda araştırma ve denemeler yapıyorum. Şunu söylemem gerekir ki, MAC OS X Leopard ve Linux (özellikle de KDE ve Debian tabanlı) işletim sistemleri kullanan ve belli oranda özelleştirilmiş PC'ler çok inanılmaz performanslar gösteriyor. Windows ile pek uğraşmamakta fayda var hele Vista ile aman diyeyim. MAC platformları kendi işletim sistemi ile cidden müthiş performans gösteriyorlar, internetten ilgili optimizasyonları yaptığınızda ve makineyi bu işe dedicate hale getirdiğinizde DAC ve herhangi bir ek stand-alone cihaz olmadan ortaya çıkan performans müthiş. Tek sorun MAC'lerin ilk alım maliyetinin yüksekliği ve gerek yazılım gerekse de donanım olarak müdahale edilebilme olasılığının azlığı, hoş tabi çoğu kişi için buna gerek var mı orası da tartışılır. Ama itunes yerine yakında Linux'tan port edilecek Amarok genel çıtayı daha da yükseltebilir. Linux cephesinde ise gelişmiş ALSA setleri ve Kernel'ler ile işlemcinin tüm gücü digital-analog çevrime yönlendirilebiliyor. Bunu kaliteli RAM'ler ile desteklediğinizde günümüzde hiç bir stand alone bileşenin yaklaşamayacağı bir "işlem" performansı ortaya çıkıyor. Tabii birde ortalama üzeri ses kartı kullanırsanız ortaya çıkan durum benim gibi cihaz sahiplerini üzecek kadar iyi. Linux'taki en büyük sorun platformun biraz sorunlu olması ama kısa sürede belli kodlarla haşır neşir olup sistemin derinliğine hakim olabiliyorsunuz. En büyük avantaj ise, yatırım maliyeti olmaması ve anormal derecede özelleştirilebilir olması. ![]() Bu arada Thermaltake gibi bazı kasa üreticileri sırf music server'lar için özel kasalar üretiyor. Yukarıda bir örneğini verdim, Linux yada MAC OS yerine daha çok Windows ile kullanım için düşünülmüşler. Çok ilginç fiyatlara güzel bir server oluşturabilirsiniz ama dediğim gibi Windows işin içine girince Kernel'i bypass edip, harici bir DAC kullanmak ne yazık ki elzem. Ekleme -Linux'la tanışmak isteyenler için Ubuntu'nun KDE takviyeli versiyonu olan Kubuntu iyi bir opsiyon. Sisteminizde bir şey yapmadan bu tarz live CD'ler ile durumu kendi kulaklarınızla işitebilirsiniz. http://www.ubuntu.com/ ve http://www.kubuntu.org/ adreslerinden bilgi alınabilir, her ikisininde Türkçe desteği var. -Milli işletim sistemi olarak lanse edilen Pardus'ta gayet iyi performans gösteriyor. Live CD'si denenebilir. www.pardus.org.tr adresinden bilgi alınabilir. Türkçe destek siteleri de neredeyse mükemmel. -Bu işlerle uğraşırken sisteminizin yedeklemesini almayı unutmayın ne olur ne olmaz. -Tüm tüm bunlarla ne uğraşacağım derseniz, tabii bunu derken maddi özgürlüğünüzde var ise, yukarıda yazılan Linn ve benzeri sistemlere yönelmekte mantıksız değil. En azından arkanızda sağlam bir ithalatçı desteği olması her zaman güzeldir. Düzenleyen hakancez : 13-02-2008 at 11:31 Sebep: eklemeler |
|
|
|
|
|
#4 | |||||||||||||||||||||||
|
Advanced Member
![]() Giriş Tarihi: 07-04-2006
Kan Grubu: 0 Rh ( + )
Üye No: 205254Forum Dili: TR
|
http://thermaltakeusa.com/product/Ch...tsx_vc7001.asp ..... |
|||||||||||||||||||||||
|
|
|
|
|
#5 |
|
Advanced Member
|
evet hakancez inde dediği gibi... bu tür atılımlar bizleri oldukça üzecek gibi... kimbilir belkide zaman içinde bir formatın yok olmasına neden olacak...
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Advanced Member
|
alttaki linkten linn in herhangi bir kaydının studyo master larını FLAC 24bit 88.2kHz 1,053.1MB u € 27,00 karşılığı satın alabiliyorsunuz... buda sanırım bu müzik server larını desteklemek için planlanmış bir olay bu durumda linn kayıtlarına çok daha iyi bir çözünürlükte ulaşma imkanı sağlıyor... gelişim oldukça hızlı ilerliyor... daha bakalım neler olacak...
http://www.linnrecords.com/recording...n-to-Nina.aspx |
|
|
|
|
|
#7 | |||||||||||||||||||||||
|
Adviser
|
Düzenleyen satbaba : 13-02-2008 at 16:13 |
|||||||||||||||||||||||
|
|
|
|
|
#8 | |||||||||||||||||||||||
|
Adviser
|
sayın anarkoss sanırım anladığım kadarı ile siz bu ürünü dinleme imkanını bulmuşunuz biraz bahseder misiniz ? Bir de fiyatları hakkında bilginiz var mı acaba ? Düzenleyen satbaba : 13-02-2008 at 16:25 |
|||||||||||||||||||||||
|
|
|
|
|
#9 |
|
Senior Member
![]() Giriş Tarihi: 01-10-2006
Üye No: 268545Forum Dili: TR
|
Sayın Anarkoss daha yeni cd player aldı,bu aleti dinledi mi bilmiyorum.Bu arada her şey çözününürlük değil,doğallık ve 3 boyutlu olması bence daha önemli,en iyi cd playerlerin en çözününürlüğü en yüksek olanlar olmuyor her zaman örnek ARC ref cd 7 gibi mesela ama ses deki o derinlik ve 3 boyutlu verebilmesi bence daha önemli.Saygılar.
|
|
|
|
|
|
#10 | |||||||||||||||||||||||
|
Adviser
|
|
|||||||||||||||||||||||
|
|
|
|
|
#11 |
|
Advanced Member
|
valla ilk yorumlar bizim gibi cdp kullananları üzecek yönde... denemek için sabırsızlanıyorum açıkçası... yani mazoşitlik var serde hahahhaa...
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Advanced Member
|
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Senior Member
|
Sayın Satbaba yüksek çözünürlülük ve 3 boyutluluk bence farklı şeyler,yüksek çözünürlülükte çok dijital ses veren cdp lerden geçılmıyor şu an piyasada.Sevgiler.
|
|
|
|
|
|
#14 | |||||||||||||||||||||||
|
Adviser
|
burada belki de kavram karmaşasını yaşıyoruz mesela bence digital ses diye birşey yoktur.. demek istediğiniz üstleri parlak ses ise o başka,,, bence analog ses diye de bir şey yoktur.. ne demek analog ses bunu anlamıyorum.. çözünürlüğü yüksek full HD bir TV demi daha iyi 3 boyut algılarsınız yoksa eski sistem bir tv de mi ? |
|||||||||||||||||||||||
|
|
|
|
|
#15 |
|
Senior Member
|
HEHEHEHEHE,alın size başka tartışma konusu oldu.Analog ses yoktur derseniz işler çok karışır gibime geliyor.Çok yüksek çözünürlülüğü olan cd player sesi yanlış verebilir,dikkat edin detay ayrı doğru sesi vermesi ayrı.Bizim amaçımız genelde doğru ses ise,doğru ses uğruna detaydan vazgeçebiliriz diyorum sadece.Detay ile doğru ses çok farklı şeyler,çok cdp denedim çok detayllı çalan ama doğru çalmayan,bir piano sesini iyi tanırım benim için o sesi iyi verip veremediği önemlidir yoksa çok iyi çözünürlülüğü olmuş ama yanlış çalıyorsa bence makbul değil.Sevgiler.
|
|
|
|
|
|
#16 | |||||||||||||||||||||||
|
Adviser
|
sizinle belli ki fikirlerimiz uyuşmayacak ben diyorum ki çözünürlük ve detay iyi oldu mu, sahne de iyi olur doğallıkta iyi olur, eğer olmuyorsa bir şeyler eksiktir bence.. sahne detayda gizli bence... Düzenleyen satbaba : 14-02-2008 at 11:46 |
|||||||||||||||||||||||
|
|
|
|
|
#17 |
|
Advanced Member
![]() Giriş Tarihi: 15-11-2004
Mekan: 09 Aydın
Kan Grubu: AB Rh ( - )
Üye No: 40738Forum Dili: TR
|
|
|
|
|
|
|
#18 | |||||||||||||||||||||||
|
Senior Member
![]() Giriş Tarihi: 10-07-2006
Üye No: 237059Forum Dili: TR
|
, şeklindedir....Zalman gibi mühendisliği daha oturmuş markalara yönelmenizi tavsiye ederim
|
|||||||||||||||||||||||
|
|
|
|
|
#19 |
|
Senior Member
|
Maalesef sayın Satbaba çözünürlük ve detay iyi oldu mu, sahne de iyi olur doğallıkta iyi olmuyor işte,yoksa bir şey eksik dediniz evet eksik, o eksiği satıyor işte bunu iyi bilen üretici bilimini satıyor yoksa o cd p ın malıyetı belli o zaman niye 20-30 bin usd lik cd player lar var piyasada,iş o eksikte bitiyor.Bu pahalı cd playerler farklı olmasa niye insanlar o kadar yüksek paralar versin,netice itibariyle takarsınız en yüksek teknoloji componentleri elde edersiniz en yüksek çözünürlülük olur biter ama işler o kadar basit değil maaalesef hele cd player için.Sevgiler.
|
|
|
|
|
|
#20 | |||||||||||||||||||||||
|
Advanced Member
![]() Giriş Tarihi: 27-07-2005
Mekan: 35 İzmir
Üye No: 120872Forum Dili: TR