TurkeyForum Community  

Geri Dön   TurkeyForum Community > SES - GÖRÜNTÜ SİSTEMLERİ ve EV ELEKTRONİĞİ > Ses Sistemleri (Audio) > Ekipman ve Aksesuar, CD/DVD/Plak Tavsiyeleri, Hi-Fi Muhabbet Köşesi
Türkçe-Turkish Ýngilizce-English Ana Sayfa Üye Ol - Register SSS Üye Listesi Takvim RSS Haberleri Forumları Okundu İşaretle

Forum içerisinde (özel mesajlar dahil) "Digiturk, D-Smart, NTV, NTV Spor, NBA, e2, Kanal 24, Star TV, Discovery" gibi yerli platformları ve kanalları kapsayan, bunlarla ilgili "kart paylaşım (card sharing), k e y, şifre" içerikli her türlü yazışma yasaktır ! Tespiti durumunda ilgili kişiler forumdan süresiz uzaklaştırılacaktır !

Konu Araçları
Eski 30-03-2009, 10:40   #461
satbaba
Adviser

Giriş Tarihi: 04-05-2004
Mekan: 34 İstanbul
Üye No: 12995
Forum Dili: TR

işte bir kaç yorum...

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Avalon 27 Mesajı Göster
Doğru tespit... lector 7tl gerçekten müthiş bir fiyat/performans oranına sahip...daha iyi ses alabilmeniz için minimum 10.000 dolar seviyelerine çıkmanız gerekiyor (ki her 10.000 dolarlık cdp de onun kadar çalmıyor)....Oranlama gerçekten zor ama benim consanence i beğenmemdeki sebep Lector gibi analog bir tadının olmasıydı....yani lezzet olarak yakın olsalarda , Lector sahne ve analog tadı daha fazla hissettirme açısından 1-2 adım önde diyebilirim....
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi nocturn Mesajı Göster
Sevgili Avalon,

Senin de yakından bildiğin gibi Lector 7tl gerçekten fiyat/performans olarak yanına yaklaşılması zor bir cd çalar. Hem analog tadında çalması hem de kendi fiyat kategorisinden çok üstte yer alan performansı, bu cd yi haklı olarak farklı bir noktaya taşıyor. Consonance Lineer'de performans fiyat oranı açısından başarılı bir cd çalar. Lector ile Consonace'ı birebir karşılaştırmak çok doğru olmaz çünkü farklı kategorilerin cihazı ikisi... Dinleyerek karar vermek en doğrusu, ancak Consonance o fiyata gerçekten iyi bir alternatif..
Saygılar
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi zorro Mesajı Göster
her iki cd player ı da kendi sistemimde denemiş biri olarak, nocturn e katılıyorum..lector kendine has sağlam, diri, hacimli ve transparan sahnesiyle consonance dan hem yapı hem kulvar olarak farklı bir yerde. tavsiyem , mümkünse biraz daha sabredip lector ile buluşmanız.

.

Düzenleyen satbaba : 30-03-2009 at 10:43
satbaba Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Advertisement Links

Eski 18-06-2009, 00:02   #462
OBİ
Advanced Member

Giriş Tarihi: 20-09-2004
Üye No: 29460
Tanışma ve mini dinleti

Bu akşam sevgili Audio_Tecnique ve onun yakın arkadaşı sevgili Metin hayırlı bir iş için bana uğradılar. Uzun süredir kendisini forumdan tanıdığım Audio_Tecnique ve arkadaşı Metin ile tanışmış olmaktan büyük mutluluk duydum.

Benim sistemim ile kısa bir dinleti yaptık. (Onların vakit darlığı nedeniyle 5-6 parça dinleyebildik) Ancak sistemimle ve Noymark'ın ses karakteri ile ilgili bir fikir verdiğini düşünüyorum.

Virüsü Metin'e de yaymada gayet başarılı olan Audio_Tecnique , Metin'e verilecek ilk kaşıntı tozu için bana başvurdu. Bakalım verdiğim ilaç virüsü ne kadar kontrol altında tutacak...

En kısa sürede tekrar ve uzunca görüşmek üzere arkadaşlar...
OBİ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 18-06-2009, 09:23   #463
Audio_Technique
Advanced Member

Giriş Tarihi: 08-01-2007
Kan Grubu: 0 Rh ( + )
Üye No: 305682

Evet dün akşam sevgili Oben'e yaptığımız ziyarette Noymark'ları ve Tannoy full range dual concentric speaker'ları yakından görüp dinleme fırsatı bulduk. Öncelikle Tannoy'lar müthiş speaker'larmış, Noymark version 1 ile de çok iyi uyum sağlamış.

Overall ses performansı olarak çok başarılı bulduğumu söyleyebilirim hatta beklediğimdem de başarılı bir ses dinlemiş oldum diyebilirim. Ayrı ayrı değendirmeye geçersek;

- Gövde ve sahne 10 üzerinden 10, duyduğum en iyi sahnelerden birisiydi , belki de en iyisi
- Baslar beklediğimden çok daha iyi idi özellikle mid bas'lar çok iyiydi . Lambalı bir sistem ama neredeyse SS kadar başarılı bas verebiliyor. Ama muhtemelen hoparlörden dolayı alt baslar pek etkili değildi.
- Orta sesler bana göre biraz fazla geliyordu , bazı parçalarda yüksek volümde kulak tırmalayan boyutta olabiliyordu o yüzden bu tür parçaları uzun süre yüksek volümde dinlemek muhtemelen yorucu olur diye düşünüyorum
- Enstrüman ayırımı seslerin biribirine karışmaması çok iyiydi, detaylar oldukça iyiydi. Bazı parçalarda enstrümanlar direkt karşınızda gibi hissedebiliyordunuz.
- Seste biraz grain hissettim yani çok pürüzsüz bir değildi sanki. Anfinin ve hoparlörün distorsiyon değerlerine bakmak lazım .

Ama dediğim gibi f/p olarak da genel olarak da çok başarılı bir sistem , bu arada versiyon 1'i bu kadar başarılı yapan sevgili Noyan'ı da kutlamak lazım
Audio_Technique Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 18-06-2009, 11:00   #464
OBİ
Advanced Member

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Audio_Technique Mesajı Göster
Evet dün akşam sevgili Oben'e yaptığımız ziyarette Noymark'ları ve Tannoy full range dual concentric speaker'ları yakından görüp dinleme fırsatı bulduk. Öncelikle Tannoy'lar müthiş speaker'larmış, Noymark version 1 ile de çok iyi uyum sağlamış.

Overall ses performansı olarak çok başarılı bulduğumu söyleyebilirim hatta beklediğimdem de başarılı bir ses dinlemiş oldum diyebilirim. Ayrı ayrı değendirmeye geçersek;

- Gövde ve sahne 10 üzerinden 10, duyduğum en iyi sahnelerden birisiydi , belki de en iyisi
- Baslar beklediğimden çok daha iyi idi özellikle mid bas'lar çok iyiydi . Lambalı bir sistem ama neredeyse SS kadar başarılı bas verebiliyor. Ama muhtemelen hoparlörden dolayı alt baslar pek etkili değildi.
- Orta sesler bana göre biraz fazla geliyordu , bazı parçalarda yüksek volümde kulak tırmalayan boyutta olabiliyordu o yüzden bu tür parçaları uzun süre yüksek volümde dinlemek muhtemelen yorucu olur diye düşünüyorum
- Enstrüman ayırımı seslerin biribirine karışmaması çok iyiydi, detaylar oldukça iyiydi. Bazı parçalarda enstrümanlar direkt karşınızda gibi hissedebiliyordunuz.
- Seste biraz grain hissettim yani çok pürüzsüz bir değildi sanki. Anfinin ve hoparlörün distorsiyon değerlerine bakmak lazım .

Ama dediğim gibi f/p olarak da genel olarak da çok başarılı bir sistem , bu arada versiyon 1'i bu kadar başarılı yapan sevgili Noyan'ı da kutlamak lazım
Yorumların için çok teşekkür ederim.

Alt baslar konusunda kesinlikle katılıyorum. Özellikle geçen hafta bir dostumda dinlediğim o küçücük PMC FB1 hoparlörünün verdiği alt bası duyduktan sonra , benim hoparlörün alt baslarının olmadığını söyleyebilirim. Hatta bu konuda geçen haftadan itibaren Asım bey ile yazışıyoruz. Alt basları biraz daha toparlayacak bir yöntem bulmaya çalışıyorum. Tabii alt baslara her zaman ihtiyaç hissetmiyorum. Sistem genel olarak bu hali ile beni zaten tatmin eden bir yeterlilikte... Bazı durumlarda "ahh şurada altları daha da hissetsem" dediğim anlar olmuyor değil. Bazen de rock parçalarda dağıtmak için gerekli olabiliyor.

Midlerin fazlalığı konusuna gelince , işte bu benim istediğim bir şey.Özellikle midlerdeki detay , buğu ve berraklığı hissetmek istiyorum. Trafolar üzerine ağırlıkları eklediğim andan itibaren sistemim daha "köşeli" çalmaya başladı. Yoruculuk katsayısı arttı kısaca. Eski hali ile aynı midler söz konusuydu ve hiç yorucu değildi , çünkü daha "yuvarlak" çalıyordu.

Amfinin ve hoparlörün distorsiyon değerlerini bilmiyorum malesef. Ancak alınan ses digital , düz ,kaymak gibi bir ses gibi değil onu söylemeliyim , eğer pürüzsüzlük derken bununla bağlantısı varsa bu normal diye düşünüyorum. Sistem lambalı ekipmanlardan oluşuyor ve bunun sonucu analoğa yakın bir sound hissediyorum ben... Bunun dışında bir durum varsa daha önce hiç farketmemiştim açıkçası...

Bir daha ki buluşmamızda detaylandıralım bunu...

Sahne ve detay konusundaki yorumun için de çok mutlu olduğumu söylemeliyim...
Eski 24-06-2009, 14:52   #465
noyan2006
Senior Member

Giriş Tarihi: 04-07-2006
Üye No: 233696
Noymark GM70 SET Amplificator

Yazismalari ancak bugun gorebildim. NoyMark GM70 SET amplifikatorun sesi hakkinda teknik bilgisine ve deneyimine cok deger verdigim Audio technique`in olumlu yorumlari beni de Obi kadar memnun etti. Sevgili Oben sen astin artik Sistemin calisir,keyfin daim olsun...

Bu arada yakin zamanda NoyMark monoblock 2x125W set amfimin dinletisini tertipleyecegiz bakalim performansi nasil olacak

Lambaylakalin!
noyan2006 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 26-07-2009, 00:50   #466
fizmitli
Senior Member

Giriş Tarihi: 11-11-2005
Mekan: 41 Kocaeli
Üye No: 150907

Geçtiğimiz günlerde diy interconnect kablonuzu satmıştınız , yerini hangi kablo ile doldurduniz sevgili obi.
fizmitli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 26-07-2009, 10:29   #467
OBİ
Advanced Member

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi fizmitli Mesajı Göster
Geçtiğimiz günlerde diy interconnect kablonuzu satmıştınız , yerini hangi kablo ile doldurduniz sevgili obi.
"Black rodium polar illision" ile sevgili fizmitli... Her ikisini değiştirerek yaptığım testlerde polar illision'da karar kıldığım için DIY kablom boşa çıktı.

Ancak malesef sanırım Polar İllision da gidici... Yerine yine bir DIY kablo olacak gibi... Bu işin en sevmediğim tarafı da bu. Büyük bir hevesle alıp kullanıyorsunuz , o kadar emek verip testler vs. ile karar kılıyorsunuz. Sonra bir kablo geliyor ve tüm hevesinizi ve emeğinizi bir çırpıda alıp götürüyor.
Eski 26-07-2009, 11:11   #468
sertanipci
Advanced Member

Giriş Tarihi: 15-11-2004
Mekan: 09 Aydın
Kan Grubu: AB Rh ( - )
Üye No: 40738

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi OBİ Mesajı Göster
Sonra bir kablo geliyor ve tüm hevesinizi ve emeğinizi bir çırpıda alıp götürüyor.
kronik kaşıntılı kardeşim, son gelen "Black rodium polar illision" pabucunu dama atan kablo nedir?

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi OBİ
Bu işin en sevmediğim tarafı da bu. Büyük bir hevesle alıp kullanıyorsunuz , o kadar emek verip testler vs. ile karar kılıyorsunuz
test rekortmenliği için guinness'e bir tespit yaptırmak lazım.
sertanipci Bağlı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 26-07-2009, 11:44   #469
OBİ
Advanced Member

Dinleti ve test

Dün çok sevgili dostlarım Audio Tecnique ; Aytekin Erçin , Nocturn ve Noyan benim misafirimdi. Sohbet , dinleti ve yaptığımız testlerle çok çok keyifli ve benim için bir o kadar da faydalı bir gün geçirdik. Tüm dostlarıma geldikleri için çok teşekkür ediyorum.

Neler mi yaptık ? Çok şey denedik. Aklımda kaldığı kadarı ile sırası ile anlatmaya çalışayım.Aşağıdaki her adımdan sonra aynı parçaları birer kere dinledik ve sesteki değişimi analiz etmeye çalıştık. Test cd'si olarak Aytekin beyin getirdiği test cd'leri kullanıldı. (Mcİntosh test cd'sini hatırlıyorum sadece , diğerlerini arkadaşlar söylesin)

1. Önce benim sistem bir analizden geçti. Mevcut ses iyice sindirildi.
2. Daha sonra yeni aldığım "Polar İllision" kablo çıkarılarak , CDP ile pre arasına Aytekin Erçin'in kendi yaptığı gümüş interconnect takıldı.
3. Pre ile Noymarklar arasında kullandığım ve değiştirilmeyi bekleyen kıytırık kablom yerine , Nocturn'un yaptığı gümüş ekranlı interconnect takıldı.
4.Noymark'larımda kullandığım İsotek Elite power kablolar çıkarıldı ve Aytekin beyin getirdiği özel çantalı ve kaliteli power kablolar isteme eklendi.
5.Nocturn'un getirdiği Weiss DAC (minerva) sisteme eklendi.
6.Weiss DAC söküldü ve Noyan'ın yaptığı tepsi DAC'ı sisteme eklendi.Bu sefer ahşap tepsi kullandık.
7.Tepsi DAC takılı iken sisteme , benim pasif prem çıkarıldı ve yerine Aytekin beyin kendi yaptığı mono+mono pasif pre eklendi.
8. Aytekin beyin presi çıkarıldı , aynı setup'a Nocturn'un getirdiği Air Tight pasif pre eklendi. (Bu pre'de parayla alınabilecek en kaliteli ve pahalı Alps pot varmış)
9.Daha sonra "Air Tight " pre çıkarıldı ve Aytekin beyin presi tekrar bağlandı.
10.Aytekin beyin presini çıkararak , benim emektar Bykoz pasif pre sisteme bağlandı. Bu durumda iken sistemde Tepsi DAC da kullanılıyordu. Bu adımı özellikle istedim.Çünkü sadece Tepsi DAC'ın benim sisteme neler kattığını görmek istedim. Daha önce bu sistemde benchmark DAC'ı da test etmiştik Noyan ile...
11. Hangi arada tam hatırlamıyorum ama benim hoparlörlerin açıları ile bile oynadık. Yüzünü daha içeriye çevirdik. Allahtan kalabalığız , kolay oldu.

Her bir adımdan sonra aynı parçaları tekrar tekrar dinleyince , bir sistemin ana iskeleti hazır olsa bile , bu değişimlerle sesinin nerelere erişebileceğine hep birlikte şahit olduk.Benim için çok faydalı oldu. Çünkü yol haritam çıktı. Bundan sonra adım adım ne yapacağımı biliyorum , deneyerek gördüm çünkü. Bu imkanı bana veren tüm arkadaşlarıma sadece bu sebepten bir kez daha teşekkür ederim. Dinleti boyunca Aytekin beyin engin tecrübelerinden de faydalandık tabii. Bunlar da çok faydalıydı.

Yukarıda yazdığım 11 adımda sesin nasıl değiştiğini şimdi yazmak çok zor ancak kısaca ben şu sonuçları çıkardığımı söyleyebilirim:
1. Pasif pre deyip geçmemek lazım. İyi bir pasif pre ile müzikalite çok muazzam artıyor. Air Tight pasif pre ile çok çok dengeli ve müzikalitesi yüksek bir ses aldık. Aytekin beyin presi ise farklı bir tasarımda idi. İçinde karbon değil de dirençler kullanılıyor ve mono+mono tasarımda. Yani her bir hoparlörün sesi ayrı ayrı ve manuel açılıyor. Her iki pre de kişinin müzik keyfine göre kullanılabilecek preler. Aytekin beyin presi benim müzik zevkime daha uygundu. Sağolsun kendisi giderken denemem için bıraktı preyi. Onlar gittikten sonra ben 2 saat daha dinlemeye devam ettim. Tüm test parçalarımı ardı arkasına dinledim ve müzikalite , sahne , detay vs. muazzam fark var. Özellikle beni bir süredir rahatsız eden "altların sıkışması" ortadan kalktı. Aytekin bey aynı zamanda benim hoparlörü yapan kişi olduğundan , altların 26 hz.'e inebildiğini zamanında aletlerle ölçümlediğini söyledi. Buna da ayrıca mutlu oldum çünkü alt baslardaki sıkışma hoparlörde değil , başka taraflardaymış. Nitekim pre değişiminde bu farkı hemen hissettim. Hele bir de tepsi DAC eklenince neler oldu neler...

2. DAC değişimi de çok ilginç sonuçlar verdi. Weiss Minerva DAC ile ses oldukça yumuşadı ve parlaklığı gitti , müzikalitesi yine çok yüksekti. Bu yine kişinin müzik zevkine göre tercih edeceği bir durum. Tepsi DAC ise Noyan'ın yaptığı son düzenlemelerden sonra enfes olmuş. Bas problemi ortadan kalkmış , üstler belki bir tık gerilemiş ancak altlar benim tam istediğim gibiydi , tam benim müzik zevkime uygundu. DAC'ın özellikle akülü olması arka planda büyük dinginlik yarattı ve bu da diğer tüm parametrelere olumlu yansıdı. Öyleki yılların tecrübesi Aytekin bey bile çok beğendi bu DAC'ı. (Kendisi yüzlerce DAC, Amfi , hoparlör yapmış birisidir) Kendisine bu DAC'tan sipariş verme konusu bile geçti. Ben net olarak şunu söyleyebilirim , NoyDAC son düzenlemelerle Lector'un DAC'ından daha başarılı bir DAC olmuş.Bunu yukarıdaki 10 adımdaki denemede net olarak duydum. Buradan aslında dolaylı olarak şu sonuç da çıkıyor. Aynı sistemde 1-2 ay önce Benchmark yaptığımız testlerde , Lector'un dac'ının çok daha başarılı olduğunu yazmıştık hatırlarsınız. Zaten Noyan'da bunu görünce elindeki Bencmark DAC'ı satmıştı. Şimdi yaptığı DAC Lector'un DAC'ını da geçmiş. Varın sonucu siz çıkartın. Ben Tepsi DAC'tan bir adet sipariş verdim bile. Tebrikler Noyan , büyük bir iş daha başardın dostum...

3. Kablo değişimlerinin her biri müzikaliteyi bir adım daha öne götürdü. Özellikle Aytekin Beyin ve Nocturn'un yapmış olduğu yeni gümüş kablolar aldığımız ses ile mevcutta kullandığım kablolar karşılaştırılmaz bile. Noyan'ı bilirsiniz.Kablo konusuna hep şüpheli yaklaşmıştır. Hatta kendisi "şu benim kıytırık kabloyu takarak farka bakabilir miyiz?" dedi. Taktığımızda sesin ne kadar "ucuzladığını" kensidisi de gördü. Artık o da bir sistemde kablonun insan vücudundaki damarlar kadar önemli olduğunu net olarak görmüş oldu sanırım.

Aytekin bey özellikle hoparlör kablolarımı da değiştirmem gerektiğini gayet net bir şekilde ifade etti. Elimizde alternatif olmadığı için bir deneme yapamadık ama yol haritama yeni bir madde (ayrıca masraf )daha eklenmiş oldu. Ayrıca tüm bu kablo değişimlerini yapar ve hoparlörlerimdeki kondansatörü ve bobinleri (yaprak bobin ile) değiştirirsem , sistemin "redbull" olacağını söyledi , çok sevindim. Demekki doğru yoldayım , bunu böyle tecrübeli kişilerden duymak beni çok mutlu etti. Ancak hoparlördeki bu modifikasyon oldukça zor bir işlem. Çünkü benim hoparlörün tabanı kum ile dolu ve mecvut crossover devresi titreşimi önlemesi için kumun içine gömülü durumdaymış. 120 Kg'lık hoparlörün ters çevrilip , kumunun boşaltılıp , yeni kondansatör ve bobinlerin takılması ve eski haline getirilmesi işlemi yaklaşık 1 günlük bir işlemmiş. Eğer bunu yaptırabilirsem diğer atacağım adımlardan çok daha büyük bir adım olacağının altını defalarca çizdi Aytekin bey...

Aklımda kalanlar bunlar... Umarım okuyanlara kendi denemeleri için bir fikir verir.

Resimleri birazdan ekleyeceğim.

Saygılar...
Oben

Düzenleyen OBİ : 26-07-2009 at 12:42 Sebep: Cihaz izimlerindeki hata düzeltildi...
Eski 26-07-2009, 11:46   #470
OBİ
Advanced Member

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sertanipci Mesajı Göster
kronik kaşıntılı kardeşim, son gelen "Black rodium polar illision" pabucunu dama atan kablo nedir?
Aytekin beyin yaptığı gümüş kablo hocam... Yukarıdaki test yorumlarında bahsettim bu kablodan...
Eski 26-07-2009, 12:00   #471
OBİ
Advanced Member

Eski 26-07-2009, 12:18   #472
nocturn
Senior Member

Giriş Tarihi: 25-07-2005
Üye No: 120174

Sevgili Oben,

Öncelikle misafirperverliğin ve gösterdiğin yakın ilgiden dolayı teşekkür ederim. Oldukça keyifli bir gün geçirdim. Dinleti, test, yemek vs derken vakit çabucak gelip geçti. Sanırım toplantıya gelen herkes için aynı durum söz konusudur. Ben yukarda yazdıklarına ek olarak bir iki ufak düzeltme yapmak istiyorum. Öncelikle Weiss DAC ın modeli Minerva, pasif pre ise Air Tight ın bir modeli idi. Bunun haricinde Tarık ile birlikte yaptığımız son kablo farklı bir yapıda ve açıkçası bunu pikap bağlantı kablosu olarak yaptık. Hem ekranlı hem de içinde daha ince gümüş teller var...
Bu arada sevgili Noyan'ın yapmış olduğu DAC hakkında da birkaç şey söylemek istiyorum. Gerçekten son şekli ile oldukça başarılı bir sesi var. Hem organik bir sese sahip hem de dinamizmden birşey kaybetmiyor. Bunun yanında bayağı detaylı çaldığını ve sahnesinin de çok iyi olduğunu söyleyebilirim. Konuştuğumuz gibi ufak tefek bir iki değişiklikten sonra kutulanınca çok can yakıcı bir ürün ortaya çıkacağını düşünüyorum.

En kısa zamanda bu tür toplantıları tekrarlamak dileğimle
nocturn Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 26-07-2009, 12:32   #473
noyan2006
Senior Member

Giriş Tarihi: 04-07-2006
Üye No: 233696
Dinleti hk.

Sevgili Oben,
Hersey icin sana ve esine cok cok tesekkurederim. Dunku dinletimiz gercekten cok verimliydi tadi damagimda kaldi desem yeridir... Arabam serviste olup da otobus tepesinde Beylikduzu-Icerenkoy gidis-gelisi beni cok yordu ama iyi ki gitmisim cok guzel vakit gecirdik. Bircok komponenti test etme imkani bulduk. Aytekin Bey ile tanismak da cabasiydi. NoyDac`in basarisini kutlayan detayli yazin icin hem sana hem de Sevgili Nocturn`e tesekkuru bir borc bilirim. Bu tur dinletiler insanin gorusunu artiriyor cok faydalaniyorum. yeni NoyDac`inla cok daha keyifli muzik dinleyeceksin, keyfin daim olsun dostum.
Sevgiler,
noyan2006 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 26-07-2009, 12:44   #474
OBİ
Advanced Member

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi nocturn Mesajı Göster
Sevgili Oben,

... Ben yukarda yazdıklarına ek olarak bir iki ufak düzeltme yapmak istiyorum. Öncelikle Weiss DAC ın modeli Minerva, pasif pre ise Air Tight ın bir modeli idi...
Kusura bakma dostum , yazımda hemen düzelttim.O kadar çok komponentle test yaptık ki yazarken bir yerlerde hata yapmam lazımdı , cihaz isimlerinde yapmışım...
Eski 26-07-2009, 14:33   #475
fizmitli
Senior Member

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi OBİ Mesajı Göster
"Black rodium polar illision" ile sevgili fizmitli... Her ikisini değiştirerek yaptığım testlerde polar illision'da karar kıldığım için DIY kablom boşa çıktı.

Ancak malesef sanırım Polar İllision da gidici... Yerine yine bir DIY kablo olacak gibi... Bu işin en sevmediğim tarafı da bu. Büyük bir hevesle alıp kullanıyorsunuz , o kadar emek verip testler vs. ile karar kılıyorsunuz. Sonra bir kablo geliyor ve tüm hevesinizi ve emeğinizi bir çırpıda alıp götürüyor.
Son yaşananlar oldukça başınızı döndürüş okuduklarım kadarıyla Çok güzel bir günün yanında sisteminiz adına atılacak adımların tespit edilmesi sizin için oldukça faydalıda olmuş.Yeni masraf kapısı şimdiden hayırlı olsun

Ben elden çıkardığınız kablonuz ile polar illision arasında ne gibi farklar vardı ve genel olarak yeni kablonuzdan biraz bahsederseniz memnun olurum.Sigmanın getirdiği bu markanın son dönemde pek çok kullancısı olmasına rağmen forumlarda ayrıntılar adına pek fazla konuşulmadı.Bizde sn mr.mister ile izmitte gerçekleştirdiğimiz görüşmelerde sık sık bu markadan bahsediyor ve ürünleri merak ediyoruz.
Eski 26-07-2009, 23:46   #476
OBİ
Advanced Member

Alıntı:
Ben elden çıkardığınız kablonuz ile polar illision arasında ne gibi farklar vardı ve genel olarak yeni kablonuzdan biraz bahsederseniz memnun olurum.Sigmanın getirdiği bu markanın son dönemde pek çok kullancısı olmasına rağmen forumlarda ayrıntılar adına pek fazla konuşulmadı.Bizde sn mr.mister ile izmitte gerçekleştirdiğimiz görüşmelerde sık sık bu markadan bahsediyor ve ürünleri merak ediyoruz.
Aslında polar illision kabloyu , başka bir amaç ile almıştım. Amacım DIY gümüş kablo ile değiştirmek değildi. Bu kabloyu preamfim ile monobloklar arasında kullanacaktım. Asım beyden rica ettim , denemem için gönderdi sağolsun. Ancak kablo bu pozisyonda iken hoparlörden "çıt çıt" sesler geldi. Bunun da sebebi kablonun ekransız olmasıydı. Malesef pasif pre ile mono bloklarım arasında ekranlı kablo kullanma "zorunluluğum" var şu anda.

Ancak kabloyu göndermeden önce sesini duymak için , gümüş DIY interconnect kablomu çıkarıp onun yerine polar illision'u taktım. (CDP ile pre amfim arasına taktım yani) 3. saniyede farkını hemen hissettirdi. Şöyle bir durum var:

Her iki kablonun da birbirine göre artıları eksileri var.Örneğin , DIY gümüş kablodaki o analog tad çok hoşuma gidiyordu. Aynı tad polar illision'da yok. Ancak polar illision'da da enstrüman ayrışımı , fokuslanma , bas kontrolü , sahne derinliği çok farklı. Herhangi bir psikolojik etki olmaması ve yanılmamak için defalarca denedim , farklı farklı günlerde , gece yattığım yatağımdan kalkıp denedim. Sonucu her defasında aynı duyunca , ben de terazinin diğer kefesini seçtim. Aslında DIY kablom "ekranlı" olsaydı pre amfi ve monobloklar arasında da kullanabilirdim ama malesef o da ekransızdı.

Polar illision'u bana sevgili Tarık ve prof önermişti. Onların önerileri ile farklı bir amaçla başlayan bu süreç sonunda DIY kablomu satmakla sonuçlandı.

İyinin de iyisi var , şimdi sanırım o da gidici... İşin kötü tarafı sadece interconnectlerim değil , hoparlör kablolarım da değişecek.

Zaman içinde yapılacaklar :
* Prep amfi değişecek
* 2 yeni interconnect alınacak (İnterconnect'lerin biri 1,5 metre ve ekranlı olmak zorunda )
* Hoparlör kabloları değişecek (VDH revolution ve VDH magnum kablolarımın yerine ne alacağımı henüz bilmiyorum)
* Monobloklarımın İsotek elite power kabloları değişecek
* Hoparlörün mevcut kondansatörü değişecek. Bobini "yaprak bobin" ile değişecek.
* Hoparlöre yeni ayak alınacak (sound care ayak)

Ciddi masraf var kısacası. Dinletilerin bir de bu yanı var. Gün sonunda elinizde nurtopu gibi bir listeniz oluveriyor.
Eski 26-07-2009, 23:57   #477
hedo
Moderator

Giriş Tarihi: 22-01-2004
Kan Grubu: 0 Rh ( + )
Üye No: 149
Forum Dili: EN

Sevgili Oben, bu Cihaz upgrade'lerini ne zaman yaptın ? ben hepsini kaçırmışım...sanırım dikkatli takip edemedim...halbuki başlarda birçok sistem sahibinin "thread"lerini ayıklamış, hatta topik başlıklarını ben yazmıştım....Sana sisteminle güzel günler dilerim...bir yerde sesin daha detaylı olduğunu ve eski CD'lerinde daha önce duymadığın sesleri duyabildiğinden bahsetmişsin....burada bir şey yazmak istiyorum...mutlaka bunu zaten herkes biliyor , ama yine de bahsetmeden geçemeyeceğim...Elbette Cihaz ve speaker upGrade'lerinin bunda büyük payı var, ama şunuda unutmamak lazım...Senin kulaklarında 2 sene yada 5 sene önceki kulaklar değil...hani hoparlör pişmesinden bahsediyoruz ya...İşte insanında kulakları , sürekli bir biçimde "iyi müzik" dinleye dinleye, daha iyi sesler duymaya karşı hassaslaşmaya ve daha iyi duymaya başlıyor...neticede sen kulaklarını sürekli "kaliteli" ses ile besliyorsun ve onları "pişiriyorsun"...bence bu da önemli bir şey....Yaşın ilerlerdikçe bu daha da mükemmel hale gelecek..Aynı Sistemde başka birisinin duyamayacağı sesleri sen rahatlıkla duymaya başlayacaksın....Bu zaten "iyi kulağı" olan herkesde olan bir özellik , ama sen "kullandığın Cihazlar" ile bunu besleyerek daha iyi hale getiriyorsun...
hedo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 27-07-2009, 00:08   #478
OBİ
Advanced Member

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hedo Mesajı Göster
Sevgili Oben, bu Cihaz upgrade'lerini ne zaman yaptın ? ben hepsini kaçırmışım...sanırım dikkatli takip edemedim...halbuki başlarda birçok sistem sahibinin "thread"lerini ayıklamış, hatta topik başlıklarını ben yazmıştım....Sana sisteminle güzel günler dilerim...bir yerde sesin daha detaylı olduğunu ve eski CD'lerinde daha önce duymadığın sesleri duyabildiğinden bahsetmişsin....burada bir şey yazmak istiyorum...mutlaka bunu zaten herkes biliyor , ama yine de bahsetmeden geçemeyeceğim...Elbette Cihaz ve speaker upGrade'lerinin bunda büyük payı var, ama şunuda unutmamak lazım...Senin kulaklarında 2 sene yada 5 sene önceki kulaklar değil...hani hoparlör pişmesinden bahsediyoruz ya...İşte insanında kulakları , sürekli bir biçimde "iyi müzik" dinleye dinleye, daha iyi sesler duymaya karşı hassaslaşmaya ve daha iyi duymaya başlıyor...neticede sen kulaklarını sürekli "kaliteli" ses ile besliyorsun ve onları "pişiriyorsun"...bence bu da önemli bir şey....Yaşın ilerlerdikçe bu daha da mükemmel hale gelecek..Aynı Sistemde başka birisinin duyamayacağı sesleri sen rahatlıkla duymaya başlayacaksın....Bu zaten "iyi kulağı" olan herkesde olan bir özellik , ama sen "kullandığın Cihazlar" ile bunu besleyerek daha iyi hale getiriyorsun...
Katılıyorum sevgili hedo... Bu sonu olmayan bir süreç ve bu süreçte kulaklarımız da cihazlarımızla birlikte gelişiyor ve hep daha iyisini arıyor. Kulaklarımızdaki bu gelişim , sistemlerimizin gelişimini sağlıyor ve aksiyon almamız için bizi tetikliyor.Aksiyon aldıkça sistem gelişiyor ve kulak daha iyiyi aramaya devam ediyor. (Bunu kısır bir döngü olarak görüyorum ben...)

Döngünüzün durmamasını dilerim arkadaşlar...
Eski 27-07-2009, 00:50   #479
fizmitli
Senior Member

Karşılaştırmalı olarak ürünlerin etkilerinden bahsetmeniz bir fikir verme açısından iyi oldu , teşekkür ederim.Umarım bahsettiğiniz upgrateleri kısa sürede gerçekleştirirsiniz , allah kolaylık versin sevgili Obi.
Eski 27-07-2009, 11:53   #480
OBİ
Advanced Member

Alıntı:
Karşılaştırmalı olarak ürünlerin etkilerinden bahsetmeniz bir fikir verme açısından iyi oldu , teşekkür ederim.Umarım bahsettiğiniz upgrateleri kısa sürede gerçekleştirirsiniz , allah kolaylık versin sevgili Obi.
Teşekkür ederim sayın fizmitli... Bu arada önemli bir şeyin altını çizmem gerekiyor. Bendeki gümüş DIY kablo Avalon ve Nocturn'un yaptığı ilk versiyon kabloydu. Onlar daha sonraki versiyonlarda gümüş telin kalınlığı ve sarım tekniğinde bazı değişiklikler yapmışlar sanırım. Nitekim Nocturn'un teste getirdiği ekranlı gümüş DIY kabloyu çok beğendim.

Geri Dön TurkeyForum Community > SES - GÖRÜNTÜ SİSTEMLERİ ve EV ELEKTRONİĞİ > Ses Sistemleri (Audio) > Ekipman ve Aksesuar, CD/DVD/Plak Tavsiyeleri, Hi-Fi Muhabbet Köşesi

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Yeni konu açamazsınız
Yeni mesaj gönderemezsiniz
Dosya ekleyemezsiniz
Mesajınızı düzenleyemezsiniz

BB code is Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı

Forum Seç