![]() |
|
|
#1 |
|
Member
![]() Giriş Tarihi: 22-05-2008
Mekan: 06 Ankara
Üye No: 434236Forum Dili: TR
|
Hangi Navigasyon cihazını almalıyım?Hangisi daha iyi ? Uyduları rahat buluyor mu? Video gösteriyor mu? Bluetooth özelliği var mı? .... Kafanızdaki sorular uzayıp gitmeden size cevap niteliğinde bir ürün tanıtayım...
İncelemenin içeriği, navigasyon cihazlarının genel özelliklerini,navigasyonun ne olduğunu kapsamaktan ziyade Next ‘in bu ürününün piyasadaki diğer cihazlarla bir karşılaştırması niteliğinde olcaktır. Next YE-G828 ,piyasaya henüz çıkmış taptaze bir ürün...Bir alt modeli olan Next YE-G 708 farkları ise Bluetooth,Kamera ve dış görünüş farkıdır sadece. Menü sistemi,kullanımı ve teknolojisi birebir aynıdır. Hemen genel özelliklere bir göz atalım. Genel özellikler: İşlemci: Samsung S3C2440A 400Mhz , FLASH 1GB, SDRAM 64M. LCD Ekran: LG marka 4.3 Inch (10.92 cm) 16:9 TFT Dokunmatik LCD, Çözünürlük 480*272 16 bit. GPS Yonga seti: Yeni jenerasyon SiRFIII GPS yonga seti (20 paralel kanal) Waas+Egnos (SBAS/DGPS) destekli.İlave harici anten çıkışlı yüksek hassasiyetli gömülü GPS anteni (YE-G 828 modelinde) Time To First Fix2 Desteği: SIFv2.1 Yeni geliştirilen SiRFInstantFixII ile uydulara bağlanma hızı en hızlı sürede gerçekleşir. Video Gösterici: MPEG4, DivX, Xvid, MPEG2, MPEG. Müzik Çalıcı: WMA, MP3, WAV formatlarını destekler. Fotoğraf: JPG, GIF, BMP, TIFF formatlarını destekler. E-Kitap: TXT formatını destekler. Oyunlar: LLK, Box, Ball, Block oyunları mevcuttur. Sistem Ayarları: Arka Aydınlatma/Ses/Güç Yöneticisi/Sistem Bilgisi. İşlem Arayüzü: Işığa hassas kendinden ayarlı arka aydınlatma, LCD dokunmatik ekran, Güç düğmesi, Ayar düğmesi. Güvenlik: 4 haneli şifre koruma sistemi mevcuttur. USB Bağlantısı: Akım girişli mini USB soketli USB 1.1. İlave Depolama: 8 GB’a kadar SD/SDHC kart kullanabilen SD/MMC kart girişi. ses: Dahili hoparlör/ Stereo kulaklık çıkışı/ Mikrofon/ FM ses aktarıcı. FM Aktarıcı: 78-108 Mhz aralığında ses aktarımı (Cihazın tüm seslerini aktarır,Navigasyon sırasında Müzik dinleyebilirsiniz). Dahili Pil: Dahili 1000mAH Lion Polimer Pil, Mini USB çıkışlı kırmızı-yeşil LED göstergeli 5V DC adaptörü.Ortalama 2-4 saat çalışma süresi. Kamera: (YE-G 828 modelinde) 2MP kamera sayesinde hem resim hemde kamera çekimi yapabilirsiniz.Çekilen resimlere koordinat kaydı yapar. Haberleşme: (YE-G 828 modelinde) Bluetooth özelliği mevcutur. Standart Ekipmanlar: Araç montaj ayağı, Araç şarj adaptörü, 110-220V şarj adaptörü, USB kablosu, dokunma kalemi. 2.Navigasyon Yazılımı Kullanımı: Uyumlu 2. bir navigasyon yazılımını SD kartta çalıştırabilirsiniz.(SD kart ve 2.Navigasyon yazılımı ürüne dahil değildir!) Navigasyon Yazılımı: Next Navigator 8.0 (NavNGo iGO8) kullanım rahatlığınız için dahili 1GB hafızada sunulmuştur. Harita: Cihazda Başarsoft 2008.04 Türkiye Haritası yer almaktadır. Güncelleme Süresi: Türkiye Haritası 3 yıl süre ile ücretsiz güncellemeye sahiptir. Sertifikalar: Tüm cihazlar CE ,RoHS ve FCC onaylı olup Microsoft WindowsCE Core 5.0 lisansı ile gelmektedir. Ek Özellikler: Çizim yapılabilen Not Defteri,Kronometre,Hesap Makinası ve uyumlu ufak yazılımlarınızı çalıştırabilieceğiniz bir arayüze sahiptir. İNCELEME Ben size burda uzun uzun her özelliği teknik detaylarıyla anlatmak yerine cihazı alıp kullanma sürecimi anlatırsam sanırım daha faydalı olacaktır.Cihazın videosu ise kendi çekimimdir.Kullanım ve menüler hakkında kafanızda soru kalmayacağını umuyorum. Navigasyon cihazının kutusu zaten ilk anda karşı karşıya olduğunuz şeyin sıradan bir cihaz olmadığını fazlasıyla belli ediyor.Cihazın beyaz kutusunun kapağını açıyorum....Ne beklersiniz? Hayır cihaz çıkmıyor...Önünüze özenle düşünülmüş,emek sarfedilmiş kalın bir kutu çıkıyor...Aynen bir kitap gibi...iki yana açıyorsunuz...Bir tarafta cihazınız size gülümsüyor...diğer tarafta ise tüm kitapçıklar,garanti belgeniz,igo 8 kullanma klavuzu,usb kablonuz,çakmak adaptörü,araç aparatı ve hatta camı temizlemeniz için özel alkol mendili....Ne kadar ince düşünülmüş bir detay.... Cihazı elime aldığımda kasasının sağlamlığı hemen dikkatimi çekti...Daha önce incelediğim cihazlarda hemen kırılacak gibi esnemeler olurdu...Bu ise o kadar farklı ki... Tüm malzemeler RoHS standardında olduğundan çok kaliteli, dış tarafının gerçekten kaliteli ve çizilmez bir madde olduğunu söylemeliyim...Fotoğraf çekmenize yarayan tuş ve açma-kapama tuşu metal hissi veren çok şık gümüş rengi bir malzemeden imal edilmiş...Kalem yani stylus ise metal bir malzemeden ve çıkarınca uzuyor...Harika bir kalem.Bu noktada şunu söyleyeyim...Bu cihazın ham halini yani bundan 7-8 ay önce daha Next için modifiye edilmemiş halini gördüm...Bu şansa herkes sahip olmayabilir bu bakımdan ben çok şanslıyım...Gördüğüm ilk cihazın ekranı LG değil,plastiği evlere şenlik...Belli ki ekstra masrafa girilmiş ve kalitesiz herşey kalitelisiyle değiştirilmiş. Aynı bir Ferrari tasarlar gibi çalışılmış... Cihazı açınca karşınıza kayar menü sistemi geliyor.Tüm fonksiyonlar Navigasyon,Oyunlar,Ayarlar,Videolar,Fotoğraflar ...vs.. şeklinde sıralanmış...Tıklayıp istediğiniz fonksiyona hemen ulaşabiliyorsunuz...Ben tabi ki Navigasyona tıkladım ![]() Ben hemen en çok merak ettiğiniz konuya değineyim...Uydu bağlantısı nasıl acaba? Cihazın saniyeler içinde uyduya bağlanmasını sağlayan SIFv2.1 kendini hemen belli ediyor...En aşağıda video çekip koydum.Dünya üzerinde başka hiçbir cihazda şu an SIFv2.1 yok !!! Hatta SIFv2.0 bile belli başlı birkaç firmanın belli modellerinde mevcut...Kalkıpta bu anlamda cihazı Türkiye’deki diğer cihazlarla kıyaslamayı gereksiz görüyorum... Cihazla Başarsoft 2008.04 haritasına sahipsiniz...Benim düşünceme göre Başarsoft gibi yıllarını harita işine vermiş bir firmanın haritası dururken macera aramaya gerek yok...Kullananlar da benimle hemfikirdirler zaten.Gerek haritaların doğruluğu, gerek 3 boyutlu binalar,gerekse zengin içerik Başarsoft’a fark katıyor.Posta kodlarından tutun telefon numaralarına kadar pek çok zengin içerik bu cihazla geliyor...Unutmadan söyleyelim 2008.07 haritası güncellemesi de çok yakında veriliyor...Cihaz 2. bir navigasyon programı da destekleyebiliyor ve size hangisini kullanmak istediğinizi açılışta sorabiliyor...Emin olun Bu fonksiyona ihtiyacınız olmayacak ![]() Cihazın 4.3 ekran olmasının avantajı çok fazla...Geniş bir ekran,ferah bir görünüm... 320x240 çözünürlüklü dar ekranlar yakında kalmaz zaten... FM verici hoş bir özellik;Çünki aracınızın hoparlörlerine hem müziği hemde navigasyonun uyarı seslerini aktarıyor.Navigasyon sesini dinlediğiniz müziğin arka fonundan duymak güzel bir özellik. Araca tutunan ayağı o kadar modern ve kullanışlı ki...Açılarını ayarlamak o kadar kolay ki...Araca çok şık oturuyor.Cihazı çıkarıp takmak çocuk oyuncağı...Tek elinizle yapabiliyorsunuz... Bluetooth sistemi ile bağlıyken ekrandan gelen çağrıyı görebilir,yanıtlayabilir veya diğer işlemleri yapabilirsiniz.Yada POI lerde telefon no'su var ise çevirebilirsiniz,yada istediğiniz bir no'yu da çevirebilirsiniz. Buna ait durumları navigasyon ekranında gayet açık görebilirsiniz. Videoları başka cihazlarda olduğu gibi convert etmenize gerek yok...İçine atın ve çalıştırın...Hepsi bu... Müzikler için de yine aynı şey geçerli.Ayrıca FM aktarımıyla aracınızın hoparlöründen dinleyebilirsiniz. Üzerinde zaman geçirebileceğiniz hoş oyunlar mevcut.El yazısıyla kayıt yapabileceğniz bir not defteri,kronometre ve hesap makinası da düşünülmüş... Harici anten girişi mevcut...ama hiç ihtiyaç duymadım...Sinyal kalitesi hep üst düzeyde. Cihazlarda TMC özelliği yok...Zaten Türkiye’de olmayan bir özellik ve uygulanan ülkelerde bile sağlıklı bir yöntem değil.Bu bakımdan bu özelliği koymayıp fiyata yansıtmamaları isabetli olmuş.Ben başta Sayın Bülent Tekcan ve tüm tester arkadaşlara teşekkür ediyorum üzerinde bu kadar kafa yorulmuş bir cihaza az rastlanır. Cihaz www.naviextras.com ve yakında açılacak olan kendi sitesi üzerinden tüm desteği alıyor...Güncellemeler,ekstra yüklemeler ne ararsanız mevcut olacak. Sözün özü gerçekten kaliteli bir ürün alıp paranızın karşılığını sonuna kadar almak istiyorsanız Next cihazları gerçekten kusursuz... igo 8 kullanım videosu uydu bağlantı hızını gösteren video cihazla çekilmiş video Menüleri gösteren video cihazla çekilmiş 2 adet fotoğraf: ![]() ![]() CİHAZIN RESİMLERİ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Düzenleyen djdigy : 25-09-2008 at 14:00 |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Member
![]() Giriş Tarihi: 21-10-2006
Mekan: 34 İstanbul
Kan Grubu: A Rh ( + )
Üye No: 275420Forum Dili: TR
|
arkadaş sana iyi akşamlar bu konuda bize bülent beyden sonra bayağı yardımcı oldunuz size ve diğer arkadaşlara teşekkür ederiz. bugün itibariyle 828 modelini sipariş verdin kısmetse yarın saat dört gibi elimde olacak cihazı görmeden alıyoruz çok önemli olmamakla birlikte video ve resim çözünürlüğü hakkında biraz bilgi verebilirmisiniz çözünürlük ayarı vesaireler varmı .navigasyona çok yabancı değilim şu an mustek gp 135 modeli var ve NavNGo iGO8 kurulu ekranı küçük olduğu için değiştiriyorum. orjinal mustekte igo8 yok ben sonradan kurdum.şimdiden teşekür ederim.
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Member
|
evet çözünürlük ayarları mevcut...Bence gayet tatmin edici....Asıl görevinin yanında hoş olmuş.
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Member
|
cevabın ve yardımların için teşekkürler.daha önceki kullandığım cihazla karşılaştırdığimda aradaki özellikle uyduya bağlanma hızının ne demek oldugunu daha yi anladım cihaz gerçekten umduğumdan çok daha iyi çıktı sürekli kullanan biri olarak gerçekten çok iyi cihaza bir bahane bulamadım.asıl görevini gerçekten iyi yapıyor sadece cihazı araca şarja takıp çıkarmak her seferinde sıkıntı oluyor şarj cihazı aparatına bağlı olsaydı ve biz cihazı direk aparata oturtuğumuzda şarj olsa daha iyi olmazmıydı birde cihazı araçtan çıkartıp eve aldığımızda dik vaziyette koyamıyoruz böyle bir aparat varmı.ve kaç ilin detayı var öğrenebilirmiyim şimdiden herşey için teşekkür eder forumdaki bütün arkadaşların bayramını kutlarım.
Düzenleyen İKİZLER : 30-09-2008 at 00:20 |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Member
|
Cihazın sitesi http://www.nextnavigasyon.com/ da Sağ alt köşede Destek/Harita sekmelerine tıklarsanız harita kapsamını görebilirsiniz.
Ben cihazı,direksiyonun hemen sol tarafına monte etti.Şarj kablosunu,direksiyon göbeğinin altından geçirip direksiyonun sol üstünden sarkıttım.Çıkarıp takması gerçekten çok kolay oluyor tavsiye ederim. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Member
|
yardımların için teşekkürler cihaza oyunlar nereden yükleniyor bilginiz varmı.
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Member
|
Rica ederim.Benim bir bilgim yok,Bülent Bey'in bilgisi vardır bu konularda.
Düzenleyen djdigy : 30-09-2008 at 11:36 |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Member
|
teşekürler
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Member
|
en son bülentbeyle perpada görüştüm bayağı yoğundu o yüzden kendisini çok fazla rahatsız etmek istemiyorum bizim için gerçekten bayağı güzel çalişmalar içinde kendisine tekrar teşekkür ederim. sizinde navigasyon konunda deneyimli olduğunuz açık takıldığim konularda sizi rahatsız edebilirmiyim teşekkürler.
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Member
|
Tabiki bu foruma problemlerinizi yazarsanız herkes yardımcı olmaya çalışır...Saygılar.
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Member
|
İyi bayramlar iki gündür bir sıkıntı var benim cihazda rota dışıma çiktığım halde cihaz yeniden hesaplamayı çok geç yaptığı için bizi bayağı bir dolaştırdı.uzunca yazmayacağım sadece cihazı rota dışı duyarlılığını sizce kaça ayarlamalıyız yedi uzun sürüyor sizce test ettiyseniz değer sizce kaç olmalı teşekkürler.
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Co-Administrator
![]() Giriş Tarihi: 25-01-2004
Kan Grubu: 0 Rh ( + )
Üye No: 775Forum Dili: EN
|
Yol konumunu koru ve rota dışı yeniden hesaplama işaretli olsun. Minimumu ayarlayın yani 5 saniye.
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Member
|
cevabın için teşekkürler
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Member
|
Arkadaşım sizi rahatsız ediyorum ama birşey sormam gerekiyor cihazın flaşının içindekilerini kopyalayabiliyorum fakat windowsun olduğu dizini kopyalayamıyorum bu normalmi yedeğini alamıyorum saygılar.
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Co-Administrator
![]() Giriş Tarihi: 25-01-2004
Kan Grubu: 0 Rh ( + )
Üye No: 775Forum Dili: EN
|
Normal.
Siz PND dosyasının yedeğini alacaksınız. |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Member
|
pnd nin dışındakilerini alamıyormuyuz onu öğrenmek istedim.
|
|
|
|
|
|
#17 |
|
Senior Member
![]() Giriş Tarihi: 04-06-2004
Üye No: 16048Forum Dili: TR
|
Bende bayramdan önce 708 modelini aldım.Bayramda bol bol kullandım çok memnunum.Ayrıca rengide harika.Tek sıkıntım kılıf.Umarım yakın zamanda uygun bir kılıf çıkar.
|
|
|
|
|
|
#18 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
Forum Administrator
![]() Giriş Tarihi: 15-05-2002
Üye No: 1Forum Dili: EN
|
Sadece şu anda PND klasörünün yedeğini alın bir yerde tutun,bu cihazdaki navigasyon yazılımının ve bazı ayar dosyalarının olduğu klasördür.
Kılıf için inanın tamamen yasal olması nedeniyle yetişmedi,yoksa bazı yollarla bu yapılırdı ama firma adına yakışmayacağı için bunun ne onayını verdim nede gündeme geldi. Taşıma kılıfı için bir yol bulabilirsek gene buradan yazarım merak etmeyin ![]() Sevgiler |
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|
|
|
|
#19 |
|
Member
|
Bülent beye teşekürler cihazın bu kadar iyi olacağını gerçekten tahmin etmiyordum özellikle ikinci bir yazılımı kullanabilmek çok güzel. iksindede igo çalışıyor fakat ben birine başarsoft haritası diğerinede teleatlası kurdum niyemi çünkü teleatlas ta olan başarsof ta yok başarsof ta olan teleatlas ta yok örnek verecek olursak başarsof ta camlıkahvede eski olmasına hüseyin tonyalı sokak yok teleatlasta da adnan kahveci bulvarı adnan menderes bulvarı olarak geçiyor birde güngörende vatan caddesi diye bir yer yok soğanlı caddesi vural sokak başarsofta vatan caddesi geçiyor teleatlasta vural sokak yani doğrusu . başarsofta silivri akevler sitesini adresten bulabilirken teleatlasta poi olarak var ve o civarda hiç sokak ismi yok ama başarsoft burada bayağı fark atıyor.birde başarsoft e 5den yenibosnaya girişte bizim sola dönmemizi istedi allahtan çikış olmadığı için sağdan devam ettik.yanlız cihazın ekranında hafif cizikler meydana geldi tırnak izi gibi genel olarak bakarsak başarılı. cihaz olarakta gerçekten ben başarılı buldum aldığima pişman olmadım.eğer güncelleme konusundada bir problem çıkmazsa uzun süre kullanırım diye düşünüyorum.bu cihazların bize ulaşmasında emeği geçen herkese özellikle de bülent beye gerçekten teşekkürler.
. Düzenleyen İKİZLER : 05-10-2008 at 03:41 |
|
|
|
|
|
#20 | |||||||||||||||||||||||
|
Member
![]() Giriş Tarihi: 19-09-2004
Mekan: 35 İzmir
Üye No: 29230Forum Dili: TR