TurkeyForum Community  

Geri Dön   TurkeyForum Community > BİLGİSAYAR - TEKNOLOJİ DÜNYASI VE PROGRAM ARŞİVİ > İşletim Sistemleri > Windows Mobile, WinCE, Symbian, Palm vs.
Türkçe-Turkish Ýngilizce-English Ana Sayfa Üye Ol - Register SSS Üye Listesi Takvim RSS Haberleri Forumları Okundu İşaretle

Forum içerisinde (özel mesajlar dahil) "Digiturk, D-Smart, NTV, NTV Spor, NBA, e2, Kanal 24, Star TV, Discovery" gibi yerli platformları ve kanalları kapsayan, bunlarla ilgili "kart paylaşım (card sharing), k e y, şifre" içerikli her türlü yazışma yasaktır ! Tespiti durumunda ilgili kişiler forumdan süresiz uzaklaştırılacaktır !

Konu Araçları
Eski 19-10-2006, 17:26   #1
Terstokat
Senior Member

Giriş Tarihi: 28-05-2005
Mekan: 07 Antalya
Kan Grubu: A Rh ( + )
Üye No: 104948
Forum Dili: TR
ipucu: POcket PC'ye Program nasul kurulur

Program kurmanın iki Yolu var:

I. Programı Masaüstü bilgisayarı kullanarak yükleme

1.Gerekli donanım:

a.: Masaüstü bilgisayar

b.: Kurulu Microsoft ActiveSync Programı. BU program ücretsizdir ve BURADAN indirilebilir.
Not: Orijinali İngilizce dilinde kurun. Türkçe olan program bazı durumlarda hata verir.

c.: USB bağlantı kablosu veya Cardle (USB Dock, ADAPTER ve bezeri isimler. Altta ki Resme bak)

(Resme yazarken hatalı yazmışım MAKSAT MAKARA OLSUN )

d.: Program: Burada programın kurulmadan önceki uzantı msi veya exe olmalı (örnek: program_adı.exe veya program_adı.msi)

2. Program kurulumu:

Cihazı cardleye takıp Masaüstü bilgisayarla eşitliyoruz, bundan sonra:

a.: Masaüstü bilgisayarında program_adı.exe/msi çift tıklıyoruz

b.: Karşımıza normal program kurumu çıkar.

c.: NEXT .... NEXT diyerek devam ediyoruz, karşımızda buna benzer pencere çıkınca

DİKKAT: Bu resimde EVET seçerseniz sonraki adımları görmeyeceksiniz

d.: Burada programı Cihazın hangi hafızasına kurulsun seçiyoruz. Hafıza seçebilmek için üstteki resimde HAYIR tıklayın
Not: SD Card ve ona benzer hafızalara kurmaya çalışın. Bazı programlar sadece varsayılan, Ana bellekte kurulması gerekli. Mesela Kaviye programları, bunu dikkate mutlaka alın!

e.: Oka tıklayarak hafızayı seçiyoruz ve TAMAM tıklıyoruz

f.: Karşımıza bu alttaki resim gibi uyarı çıkar

g.: Bundan sonra Cihazın ekranına bakmalıyız orada buna benzer Görüntüler çıkar karşınıza (Kurduğumuz programa göre değişiklikler gösterebilir) Cihazı Cardleden çıkarmadan Cihazın ekranındaki talimatları takip ediyoruz.

h.: Masaüstü bilgisayarınızdaki Son uyarı pencereyi çıkarıp. Program kurulmuştur, cihazı Cardleden çıkarı, Güle güle kullanın

-------!!! ÖNELİ eğer d.: Noktasındaki pencere çıkmaz ise, demek Ana belleğe kuruluyor program! !!!!----------------

Ana beleğe kurmak istemiyorsanız aşağıdakini uygulayın:

1. Cihazı cardleye takın, eşitleyin
2. ActiveSync programında Araçlar/Program ekle/Kaldıra girin

3. Resimde gördüğünüz işaretli yeri KALDIRIN

II.Programı direkt Pocket PC'de kurma

1.Gerekli donanım:

a.: Pocket PC

b.: Pocket PC'ye ilk önce CabInstl kurun, şiddetle tavsiye ederim

CabInstl programı bu adreste yazılı, tekrarlanmak için oradaki kullanım tekrar yazmayacağım! Programı direkt Pocket PC'de kurmak için oradaki kılavuzu izleyin

Saygılarımla
Terstokat Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Advertisement Links

Eski 19-10-2006, 17:30   #2
eeeaeeea
Advanced Member

Giriş Tarihi: 23-08-2006
Mekan: 20 Denizli
Üye No: 253455

paylaşimin için teşekkürler...
eeeaeeea Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 19-10-2006, 19:59   #3
Neophyte
Advanced Member

Giriş Tarihi: 11-03-2004
Mekan: 45 Manisa
Kan Grubu: B Rh ( + )
Üye No: 6587

@Terstokat süper olmuş gerçekten. Ellerine sağlık. Ayrıca şu forum logosunda yaptığın değişiklik gözümden kaçmış değil.
Dikkat et te Sayın Tekcan sana pijama giydirmesin
Neophyte Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 19-10-2006, 21:08   #4
Terstokat
Senior Member

@Neophyte oo selmar bilader, cihazın geldi mi?
Bu logo muhabbeti ?! sorun olurmu acaba ?
Kuralları okudum ezberledim hatta iki sene önce watermark yapıldığını gördum ama bu sanırım sadece direkt foruma yüklenen resimler için geçeri. Sorun olacağını sanmıyorum olursa da değiştiririm, dur bi en iyisi hemen değiştireyim neme lazım bela. Bundan sonrakine orijinalini koyarım!
Bir de sen okadar dikkatlisin ama benim imzadaki değişikliye bir şey demedin Hatta teşekkür yazdığına göre okumamışsın da

P.S: diğer "dükkan" bugün kapalı!? bir bilgin var mı ? Galiba karoları söküp Asfalt yapılıyor
Eski 20-10-2006, 03:17   #5
Neophyte
Advanced Member

Giriş Tarihi: 11-03-2004
Mekan: 45 Manisa
Üye No: 6587

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Terstokat Mesajı Göster
@Neophyte oo selmar bilader, cihazın geldi mi?
Bu logo muhabbeti ?! sorun olurmu acaba ?
Kuralları okudum ezberledim hatta iki sene önce watermark yapıldığını gördum ama bu sanırım sadece direkt foruma yüklenen resimler için geçeri. Sorun olacağını sanmıyorum olursa da değiştiririm, dur bi en iyisi hemen değiştireyim neme lazım bela. Bundan sonrakine orijinalini koyarım!
Bir de sen okadar dikkatlisin ama benim imzadaki değişikliye bir şey demedin Hatta teşekkür yazdığına göre okumamışsın da

P.S: diğer "dükkan" bugün kapalı!? bir bilgin var mı ? Galiba karoları söküp Asfalt yapılıyor

Teşekkür etmek zorundaydım bu konuda... Arayıpta bulamadığım şey derler ya, öyle birşeydi işte. İmzan da okunmayacak gibi değil ayrıca, okudum. Ama bence o imzayı silmek yararına olacaktır... Üyelerin mesaj yazmasını engelleyici bir hareket olur bence ve yine pijama konusu gündeme gelebilir

Diğer dükkana bugün hiç gitmedim işlerim vardı.. hepsiburada denilen siteyi şikayet etmekle meşguldüm Yani anladığın gibi yok telefon melefon hala Yeni modeli çıkacak nerdeyse ben daha eskisini alamadım. Kendi paranla rezil olmak TAM OLARAK BUDUR...
Sanırım karo asfalt meselesi değil. vBulletin forumlardan birkaçı (Benim co-admin olduğum 1 tanesi dahil) lisanssız mı ne öyle birşey oldukları için dün kapatıldılar. Sonra arşivlerini alabilmeleri için süre verildi. Onların çoğu başka yere taşınacaklar yani... En azından benim konuyla ilgili bilgim bu kadar...
Son bir not: Resimlerindeki logo bence çok güzel ve yine BENCE değiştirmene gerek yok diye düşünüyorum. Çünkü eğer yöneticiler bunu bir suç olarak kabul etse şu ana kadar çoktan uyarılmış olurdun. Bir sorun olmadığına göre bence hoş karşılamışlardır. Zira 24 saat yönetici var bu sitede buna emin oldum ben. Gerçi zaten şüphem yoktu ama son 2 aydır ne zaman şikayet butonunu kullansam 5 dakika sonra şikayet konusu şeyin çözüldüğüne şahit oluyorum. Sana da tavsiye ederim, acayip keyifli birşey ispiyonculuk

Neyse çenem düştü... Telefon gelince senin başını çok ağrıtıcam dostum merak etme sen Üstelik hala pm ile msn adresini göndermiş deilsin. Çok gevezeyim diye korkuyorsun değil mi

Çalışmalarının hepsini gerçekten çok faydalı buluyorum. Ne kadar teşekkür etsem azdır türünden... Ellerine sağlık...
Neophyte Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 27-11-2006, 16:22   #6
ersanland
Starting Member

Giriş Tarihi: 27-11-2006
Üye No: 290116
slm

arkadaslar bana acil olarak QTEK S 200 ilk kurulum reset attım yükleyemıyorum bana bi yardımcı olursanız sevinirim

ersanland@hotmail.com
ersanland Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 27-11-2006, 16:57   #7
Terstokat
Senior Member

Aç düğmesine bas cihaz açılacaktır....
Reset iki tür var HARD RESET ve SOFT RESET
HARD RESET = Fabrika ayarlarına döner
SOFT RESET = Yeniden başlatma....
BURADA ÖRNEK ilk Kurulum işlemner var ...

Kolay gelsin
Eski 21-12-2006, 19:33   #8
ProTechEx
Starting Member

Giriş Tarihi: 21-12-2006
Üye No: 299346

Merhabalar QTek telefonumuza yazılım yüklerken yarıda şarj bitti, şimdi açılmıyor. USB ile bağlıyoruz ancak telefon bilgisayar ile bağlantı kurmuyor. Ne yapmamız gerekiyor...? Yazılımı komple yeniden yüklememeiz gerekli...
ProTechEx Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 22-12-2006, 10:47   #9
ProTechEx
Starting Member

merabalar qtek 9000 cihazıma rom yuklerken sarjı bıttı pc telefonu gormuyo ne yapabılrım yardım
Eski 22-12-2006, 10:48   #10
ProTechEx
Starting Member

arkadaşlar yardım cı olacak bırı varsa lutfen olsun cok acıl
Eski 22-12-2006, 12:53   #11
Terstokat
Senior Member

ROM yuklemek ve program yuklemek iki farklı işlemdir yanlış yere sroduğum için cevab gecikebiliri.

Cihaza ROMu yeniden kurmaya çalış,
1.şarja takılıyken USByi bağla ve ROMUpdateyi çalıştır.
Daha önceki ROM updatede kullandığın porta USB bağla, Kesinlikle USB çoklayıcı kullanma
2. Bilgisayar cihazı tanıyamiyorsa, manuel olarak port ayarlayarak dene.
Eski 22-12-2006, 14:40   #12
ProTechEx
Starting Member

Ama Benim Pda Şarj GİrİŞİ Ve Usb GİrŞİ Ayni
Manuel Portu Nasil Ayarlicam Usb Kablo Var Sadece
Eski 14-01-2007, 00:45   #13
levyee
Starting Member

Giriş Tarihi: 14-01-2007
Kan Grubu: AB Rh ( + )
Üye No: 307894

bende loox 410 var ama geçen kapatıp açtıktan sonra kalemi kullanamaz oldum aksi gibi klavyesi yok tüm işlevler kalem ve 5 tuşla yapılıyor şimdi
1- acama dokunmatik ekran program hatasından gitmiş olabilirmi
2- yahu hediye gelmişti bir sevinçle ppc olayına bende girecem derken hevesim kursağımda kaldı bana yardımcı olurmusunuz bunu nasıl halledebilirim
alt kısmında reset için bir yer var ona basınca direk ilk başa dönüyor şu kalemi ekranın sağına soluna dokundurup ayar yaptığınız yer varya oraya ama kalem çalışmadığından oradan ileriye gidemiyorum

Düzenleyen levyee : 14-01-2007 at 00:49 Sebep: ekleme
levyee Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 23-01-2007, 23:07   #14
Terstokat
Senior Member

Pocket PC'i masaüstü bilgisayarına nadğlayarak bazı programlar yardımıyla fareyi kulalnabirisin Hizalama ekranı geçmek için.

Ama daha sonraki kullanmalarda tuşlarla devam edersimn.
Garantisi devam ediyorsa servise başvurman en doğrusu.
Garantisi yoksa .....

Pda'larda çift ekran var, üst üste iki tane altta bulunun normal ekrandır. üstte yani tıkladığımız şefaf ekran Dokunmatik ekrandır. Burada kablo temasında sorun olabilir.

Cihazı aç ve tamamen boz demiyorum

HX 4700 cihazlarda tozdan dolayı ara sıra çıkar bu olay.
Düzeltme için Bir kağıt parçası al ve ikiye katla, katlanmış ucunu ekran ve kasa arasında geçirerek tozdan temizlersen düzeliyor.
Bu yöntemi denmedim ama HX 4700 kullanıcıların forumunda bir kaç defa okumuştum bu işlem hakkında bilgiler.
Cihazın farklı olduğunu biliyorum, sadece örnek oldun diye yazdım. Belki sanada yardımcı olur...

Saygılarımla
Eski 16-11-2008, 21:36   #15
xjec
Starting Member

Giriş Tarihi: 01-05-2005
Mekan: 48 Muğla
Üye No: 97238

merhaba,
Windows mobile işletim sistemi olan bir telefona i900 örneğin java nasıl yüklenir. Telefonunuz uyumsuz diyoor. ne yapmamız lazım?
xjec Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 17-11-2008, 12:48   #16
Terstokat
Senior Member

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi xjec Mesajı Göster
merhaba,
Windows mobile işletim sistemi olan bir telefona i900 örneğin java nasıl yüklenir. Telefonunuz uyumsuz diyoor. ne yapmamız lazım?
xjec, bu ne için gerekli, oyun mu yukleyeceksiniz, yoksa internette bankacılık işlemleri mi yapıcaksınız! Biraz açarsanız yardımcı olabiliriz. Bir de cihazın Windows mobile işletim sistemi hangi versiyonunu kullanıyor. Bilmiyorsanız cihazın modelini yazın!
Eski 31-08-2009, 01:41   #17
pengun
Starting Member

Giriş Tarihi: 29-07-2009
Mekan: 34 İstanbul
Üye No: 500892

paylaşım icin teşekkur ederim
pengun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla

Geri Dön TurkeyForum Community > BİLGİSAYAR - TEKNOLOJİ DÜNYASI VE PROGRAM ARŞİVİ > İşletim Sistemleri > Windows Mobile, WinCE, Symbian, Palm vs.

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Yeni konu açamazsınız
Yeni mesaj gönderemezsiniz
Dosya ekleyemezsiniz
Mesajınızı düzenleyemezsiniz

BB code is Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı

Forum Seç