ridvan15
07-02-2004, 10:35
Herkese İyi Günler.Benim Matrix Cam'da Penta 1,09 Yüklüydü.Bende Matrix Cam'a 1,055 Yüklemek İstedim.Yükleyemedim.Makinadan Cam'i Çıkarıp Tekrar Takınca Dreamload Yazdı. :smashfrea :smashfrea :kalays: :crashs: :angryprv:
Ben Şimdi Modüle Nasıl Yazılım Yükleyebilirim.
Elimde Sunny 1030 Cihaz,Magic Matrix Loader var.
Yardimlarınızı Bekliiyorum. :help1: :confused: :(
Herkese Teşekkürler.
misfortune
07-02-2004, 11:05
matrix reloaded olsaydı DÜNDAR19 hocanın yazdığı şekilde yaparsanız loaderle yükleme yapabilirdiniz.elinizdeki matrix cam olduğu için loaderle yükleme yapamazsın mr1.055 yapmak için cas gerekli..birdene istersen olmazsa magic loader ile gene penta 109 yüklersin magic bölümünde anlatılmıştı oda..
MATRİX MODÜL KARTLA NASIL GÜNCELLENİR
1-kartı modüle takın ve rs 232 kablosunu bilgisayarın com1 –com2 takın. (cihaz kapalı olacak)
2- Loader programını çalıştırın
3- cam tipinde MATRİX İ seç
4- load cam fileUPD /MBF file tıkla mr dosyasını seç
5- altta Download with Loader Board yazan yere tıkla ve uyarı yazısı gelir bekle
6- cihazı acın -recevierden cam menüsüne girin upgrade firmware okeyle ve bekle 3 işlem olacak
PERFORMING SERIAL DOWNLOAD yazınca önceki uyarı yazısını okeyleyin
7- şimdi loader programında yeşil ışıklar yanarak modül programlanır
8-download bitince uyarı yazısı cıkar okeyleyin
9-cihazın elektrik baglantısını kesin modülden kartı cıkarın
10-cihazı tekrar acın ve menüden bakın modül yerleştirildi yazısı varsa bekleyin MR1.XXX cıkmazsa modülü cıkarıp geri takın işlem tamam
ÖNEMLİ: EGER YÜKLEMEDE SORUN OLURSA YÜKLEME HIZINI AZALTIN
BAUD RATES
MATRİX LOADER SPEED:115200 OLAN YERİ
Gerekli yazılım bu adresde:
http://www.wedzboyz.com/pcbs/multicamboardv1.zip
Seninki eski magic modul gibi olan matrix fun ile 1.055 olmaz casla mr a dönüştüreceksin yada casın yoksa dreamload ise gene 109 yada 111 atacaksın magic gibi olarak kullancaksın
ridvan15
07-02-2004, 13:25
Öncelikle Teşekkürler...
Dreamload Olarak Nasıl Yüklerim.
misfortune
07-02-2004, 13:30
magic bölümünde anlatılmıştı diye yazmıştım..magic loader var değilmi sizde..
http://www.turkeyforum.com/satforum/showthread.php?t=43 burda anlatılıyor nasıl yüklenileceği..
Aparatın varsa magic loader cihazda fta bir kanal üzerine gel modul takılı olsun magicload programını aç aparat module takılı olsun comunu seç connecte bas yeşil yanar yüklemeye bas penta109 veya 111 ne yükleyeceksen dosyayı seç yükleme başlar mavi kutucuklar dolar yavaş yavaş bitince bitti der disconnect yap aparatı çıkar cihazı kapat aç modul yüklenmiş olur...Modulun orjinal 1.04 değise sakın penta111 atma modul uçar ona göre
ridvan15
07-02-2004, 14:11
Anlattıgınız Gibi Yapıyorum Fakat. Unable to Connect to Module Yazısı Çıkıyor .
Comun doğru kablon standart 232 ve cihaz açıkken kanal üzerinde yeşil yanmıyorsa modul uçuktur büyük olasılıkla casla deneyeceksin gene olmuyorsa içi açılıp flash değişicek yada yeniden programlanacak..