arkadaslar 6600 icin bircok gps programi mevcut ornegin mini gps ve where am i galiba bunlardan 2 si ama bir yanlislik var herhalde bizim bu programi kullanmamiz icin telefona ayriyetten birsey takmamiz gerekli tamamen benim sahsi fikrim yanlissam duzeltin eger benim dusundugum gibi ise bana bu aparati nerede ve kac paraya bulabilecegimi soylerseniz cok sevinirim ve eminimki benim dusundugum gibidir.
:help1: :help1: :help1: :help1: :help1: :help1:
1. başlığın gereksiz 2. gps programları sadece bulundugun hücrenin nosunu verir ayrıca sinyal seviyesini tahmini olarak kullanıcıya gösterir.Aslında gps le bir alakası yok bu programların.Ve gps cihazları çok pahalıdır arkadaşım
timoty senin demek istedigin mini gps programi icin gecerli olabilir ama diger baska programlar da var bunlar icin telefona gps icin yardimci aparat takiliyor bluetooth dan ogrendigim kadari ile .
oncelikle basliga ilgi gosterip yazdigin icin tesekkurler ama gereksiz olup olmadigina sen karar veremezsin bunuda bil ok.
Neophyte
04-05-2004, 13:06
sevgili cofcof
where am i ile Gps hemen hemen aynı programlar zaten. Sana ne olduğunu kısaca anlatmaya çalışayım. Herhangi bir aparata falan ihtiyaç yok öncelikle, Bu GPS programı senin telefonunun GPRS üzerinden uydu ile alışveriş yaparak senin kaba olarak nerede olduğunu gösteren bir program. Ama Türkiye şartlarında kullanamazsın bunu. Çünkü GPS için türkiye haritası henüz hiçkimse tarafından oluşturulmadı. ABD nin GPS haritası da senin işine yaramaz zaten eğer TR de isen. Sonuç olarak şunu söyleyebilirim... işe yarar bir program değil ve hiçbir işe yaramamamasına rağmen sana kontör bakımından oldukça masraflı olacaktır. Hiç yükleme ve deneme daha iyi.İlla yüklücem diyorsan GPS programını telefonuna yükleyeceksin, ondan sonra bir GPS haritası bulup telefonuna atacaksın ve seleq yardımı bir programla telefonundaki ilgili dosyaya haritayı koyacaksın sonra programı çalıştıracaksın. o kendi bağlantı servisini kendisi oluşturur zaten ve direk uydu ile alışverişe başlar. Ama çok uzun süren bir işlemdir ve TR haritası olmadığı için işlem bittiğinde de göreceksin ki hiçte anlamlı ya da işe yarar birşey değil. Zaten seni bulamayacağı için sürekli hata verecektir program.
Saygılar.
(Türkiye'nin "T" sini küçük yazmışım. onu editledim.)