Grafik Görünüm : tv tavsiyesi

h_tuzkan
13-04-2005, 10:43
selam arkadaşlar
72-84 ekran televizyon almak istiyorum
favorilerim arçelik,phılıps.sony
next 8000 x cam uydu alıcısı kullanıyorum hep söylerler alacağın televizyon 100 hz olsun olsun güzel olur ama 50 hz ile arasında çok fark var malum imkanlar kısıtlı sizlerinde fikrini almak istedim dijital yayın seyretme imkanımız var bu rağmen 100 hz gereklimi yukarda bahsettiğim tv lerden hangini tavsiye edersiniz
saygılar sunuyorum

drcengy
13-04-2005, 11:18
100 Hz olması çok iyi olur. 50 Hz de 2mm alana bir işın düşüyorsa, 100 Hz de 1mm alana bir ışın düşer. Yani görüntü daha canlı ve nettir. Vestel in yeni çıkan modelleri bu konuda iyi.

h_tuzkan
13-04-2005, 11:26
100 Hz olması çok iyi olur. 50 Hz de 2mm alana bir işın düşüyorsa, 100 Hz de 1mm alana bir ışın düşer. Yani görüntü daha canlı ve nettir. Vestel in yeni çıkan modelleri bu konuda iyi.
selam arkadaşım
vesteli hiç düşünmüyorum vestel ürünlerinde şikayet çok bir arkadaşım yeni aldı 2 defa arıza yaptı
ilgin için teşekkürler
saygılar sunuyorum

hedo
13-04-2005, 11:56
Forumda bir süre eski mesajlara göz gezdirirseniz , oldukça fazla yazı göreceksiniz....kimileri Sony 100 Hz TV ile bazı yayınlarda türkçe alt yazı okumakta güçlük çektiğini söylüyorlardı....

Yukarıda söyledikleriniz dışında Samsung 'larda oldukça Kaliteli ....benim tavsiyem ise Panasonic 72 Ekran....Daha önce Forumda 72 ekran Panasonic alan Üyeler çok memnun kaldıklarını söylemişlerdi. Teknosa'larda uygun taksit yapıyorlar.( sehpası dahil)

h_tuzkan
13-04-2005, 13:23
arkadaşlar bu tv yi almaya karar verdim yorumlarınız varsa bekliyorum

SONY 29CS60 72 EKRAN TELEVİZYON
100 Hrz.
FD Trinitron®
Otomatik Gürültü Azaltma
16:9 modu
Uyku Zamanlayıcısı
SmartLink
2x SCART (2x RGB)
Dinamik Görüntü Kontrolü
Uzaktan Kumanda RM-947
Stand SU-29CS1
Ses
Otomatik Ses Ayarı Var
DSP (Dijital Ses İşleme) Var
Güç Çıkışı (Müzik) (Sol, Sağ) (W) 2 x 20
Güç Çıkışı (RMS) (Sol, Sağ) (W) 2 x 10

Kutu Boyutları
Kutu Derinliği (mm) 708
Kutu Yüksekliği (mm) 689
Kutu Genişliği (mm) 889

Renk Sistemi
NTSC 3,58/4,43 (Video Girişi) Var
PAL Var
Secam Var
Konektörler
4 Pin (Y/C) Giriş 1 X Ön S - Video
MiniJack (Kulaklık) (mm) 3.5
RCA Ses Çıkışı 1 x Ses (Stereo) - Değişken
RCA AV Girişi Ön AV
SCART 1 AV-Girişi/Çıkışı; RGB Girişi
SCART 2 AV-Girişi/Çıkışı; RGB Girişi
Boyutlar
Derinlik (mm) 603
Yükseklik (mm) 548
Genişlik (mm) 808
Genel Veriler
Renk Gümüş
Güç Tüketimi (Beklemede) (W) 0,3
Güç Tüketimi (W) 130

Menü
Otomatik Bekleme Modu Var
OSD Menüsü Var
Program İndeksi Tablosu Var
Uyku Zamanlayıcısı Var
SmartLink Var
Menü Dilleri
Bulgarca Menü Var
Çekçe Menü Var
Danca Menü Var
Flemenkçe Menü Var
İngilizce Menü Var
Fince Menü Var
Fransızca Menü Var
Almanca Menü Var
Yunanca Menü Var
Macarca Menü Var
İtalyanca Menü Var
Norveççe Menü Var
Lehçe Menü Var
Portekizce Menü Var
Rusça Menü Var
İspanyolca Menü Var
İsveççe Menü Var
Türkçe Menü Var
Resim
16:9 Modu Var
Otomatik Gürültü Azaltma Var
Dijital Gürültü Giderme Var
Görüntü Teknolojisi FD Trinitron®
Dinamik Resim Kontrolü (DQP ve DF) Var
Döndürme Bobini Var
Ekran Boyutu (cm) 72
Ekran Boyutu (inç) 29
Görülebilir Ekran Boyutu (cm) 68

Ürün
Şasi AE-6B
Ses Sistemi
B/G Var
H Var
I Var
L Var
NICAM Var
ZVEI Var

Teletekst
Teletekst Var
Teletekst Sayfası Hafızası 250
Teletekst Dilleri
İngilizce Metin Var
Fransızca Metin Var
Almanca Metin Var
Yunanca Metin Var
İtalyanca Metin Var
İspanyolca Metin Var
İsveççe Metin Var
Türkçe Metin Var

Ayarlama
ATS (Otomatik Ayarlama Sistemi) Var
Otomatik Etiketleme Var
Otomatik Sıralama Var
Otomatik Başlatma Var
Kanal Kapsamı CATV S1-S20
Kanal Kapsamı HYPER / Uydu S21-S41
Kanal Kapsamı UHF E21-E69, R21-R69
Kanal Kapsamı VHF E02-E12, R01-R12: S01-S03
ITP (Akıllı Tuner Kanal Belleği) Var
Tuner Sayısı 1
Tek Düğmeyle Kanal Ayarlama Var
Program Belleği No. 100

onursat
13-04-2005, 14:20
güzel tv bizdede onun kasası değişk modeli var ls60 memnunuz görüntüsü sesi herşeyiyle dörtdörtlük..yalnız sony tvnizi 8000-xcam ile kullancaksınız receiverdan dolayı çok canlı ve kaliteli bir görüntü beklemeyin.Her receiverın görüntü kalitesi aynı olmadığı gibi 8000-xcam için pek kaliteli görüntü verdiğini söyleyemeyeceğim...

h_tuzkan
14-04-2005, 10:07
güzel tv bizdede onun kasası değişk modeli var ls60 memnunuz görüntüsü sesi herşeyiyle dörtdörtlük..yalnız sony tvnizi 8000-xcam ile kullancaksınız receiverdan dolayı çok canlı ve kaliteli bir görüntü beklemeyin.Her receiverın görüntü kalitesi aynı olmadığı gibi 8000-xcam için pek kaliteli görüntü verdiğini söyleyemeyeceğim...

sayın onursat
ben 15 yıllık beko televizyonla next 8000 den harika görüntü alıyorum düşünkü bu günkü teknoloji ile yapılmış tv lerden fazlasıyla daha güzel görüntü alacağıma eminim
saygılar sunuyorum

berji
14-04-2005, 12:46
arkadaşlar bu tv yi almaya karar verdim yorumlarınız varsa bekliyorum

SONY 29CS60 72 EKRAN TELEVİZYON
100 Hrz.
FD Trinitron®
Otomatik Gürültü Azaltma
16:9 modu
Uyku Zamanlayıcısı
SmartLink
2x SCART (2x RGB)
Dinamik Görüntü Kontrolü
Uzaktan Kumanda RM-947
Stand SU-29CS1
Ses
Otomatik Ses Ayarı Var
DSP (Dijital Ses İşleme) Var
Güç Çıkışı (Müzik) (Sol, Sağ) (W) 2 x 20
Güç Çıkışı (RMS) (Sol, Sağ) (W) 2 x 10

Kutu Boyutları
Kutu Derinliği (mm) 708
Kutu Yüksekliği (mm) 689
Kutu Genişliği (mm) 889

Renk Sistemi
NTSC 3,58/4,43 (Video Girişi) Var
PAL Var
Secam Var
Konektörler
4 Pin (Y/C) Giriş 1 X Ön S - Video
MiniJack (Kulaklık) (mm) 3.5
RCA Ses Çıkışı 1 x Ses (Stereo) - Değişken
RCA AV Girişi Ön AV
SCART 1 AV-Girişi/Çıkışı; RGB Girişi
SCART 2 AV-Girişi/Çıkışı; RGB Girişi
Boyutlar
Derinlik (mm) 603
Yükseklik (mm) 548
Genişlik (mm) 808
Genel Veriler
Renk Gümüş
Güç Tüketimi (Beklemede) (W) 0,3
Güç Tüketimi (W) 130

Menü
Otomatik Bekleme Modu Var
OSD Menüsü Var
Program İndeksi Tablosu Var
Uyku Zamanlayıcısı Var
SmartLink Var
Menü Dilleri
Bulgarca Menü Var
Çekçe Menü Var
Danca Menü Var
Flemenkçe Menü Var
İngilizce Menü Var
Fince Menü Var
Fransızca Menü Var
Almanca Menü Var
Yunanca Menü Var
Macarca Menü Var
İtalyanca Menü Var
Norveççe Menü Var
Lehçe Menü Var
Portekizce Menü Var
Rusça Menü Var
İspanyolca Menü Var
İsveççe Menü Var
Türkçe Menü Var
Resim
16:9 Modu Var
Otomatik Gürültü Azaltma Var
Dijital Gürültü Giderme Var
Görüntü Teknolojisi FD Trinitron®
Dinamik Resim Kontrolü (DQP ve DF) Var
Döndürme Bobini Var
Ekran Boyutu (cm) 72
Ekran Boyutu (inç) 29
Görülebilir Ekran Boyutu (cm) 68

Ürün
Şasi AE-6B
Ses Sistemi
B/G Var
H Var
I Var
L Var
NICAM Var
ZVEI Var

Teletekst
Teletekst Var
Teletekst Sayfası Hafızası 250
Teletekst Dilleri
İngilizce Metin Var
Fransızca Metin Var
Almanca Metin Var
Yunanca Metin Var
İtalyanca Metin Var
İspanyolca Metin Var
İsveççe Metin Var
Türkçe Metin Var

Ayarlama
ATS (Otomatik Ayarlama Sistemi) Var
Otomatik Etiketleme Var
Otomatik Sıralama Var
Otomatik Başlatma Var
Kanal Kapsamı CATV S1-S20
Kanal Kapsamı HYPER / Uydu S21-S41
Kanal Kapsamı UHF E21-E69, R21-R69
Kanal Kapsamı VHF E02-E12, R01-R12: S01-S03
ITP (Akıllı Tuner Kanal Belleği) Var
Tuner Sayısı 1
Tek Düğmeyle Kanal Ayarlama Var
Program Belleği No. 100

Arkadasım bu Tv yi hangi kriterlere gore alıyorsun?paran bellimi,yani kısıtlımı butcen,cunku Sony lerde CRT olarak cok daha iyi ve ust modeller vardır,biraz bilgi ver,selamlar

Serhat ERKMEN
14-04-2005, 15:39
Sony 100Hz 84 ekran flatronlar gayet iyi hem uyduda kullanıyorsun. görüntü kalitesi gayet iyi..

h_tuzkan
14-04-2005, 15:44
Arkadasım bu Tv yi hangi kriterlere gore alıyorsun?paran bellimi,yani kısıtlımı butcen,cunku Sony lerde CRT olarak cok daha iyi ve ust modeller vardır,biraz bilgi ver,selamlar
sayın berji
bu sony marka cihaz diğerlerine göre daha ucuz geldi fiyatı 24 ay vadeli 1,380 ytl
saygılar sunuyorum

DERGAHDER1
14-04-2005, 16:08
Sayın h_tuzkan,

Görüntü kalitesi olarak, Uydu alıcısı kullandığın için görüntü kalitesi 50 Hz. ve 100Hz.'de aynı olacaktır. ama çok fazla TV seyredersen aradaki fark ortaya çıkar. 50Hz. televizyonda gözün 100Hz. göre çok fazla yorulur. Buna göre 50 hz ile 100 Hz. arasında seçim yapabilirsin.

ayrıca antenden veya kablolu yayın alacaksan, ilerde stereo yayınların fazlalaşacağını düşünere Nıcam stereo değil, türkiyenin sistemi olan A2 stereoya sahip bir televizyon almanı öneririm.

Ayrıca alacağın televizyonu scart kablosunda bir cihaz varkende görüntüsüne bakmandan fayda var. Bazı TV modellerinde AV modunda gölgeler oluşabiliyor.

berji
14-04-2005, 16:19
sayın berji
bu sony marka cihaz diğerlerine göre daha ucuz geldi fiyatı 24 ay vadeli 1,380 ytl
saygılar sunuyorum

Parayı onun icin sormustum,cunku cok daha iyi ust modeller vardır,CRT ler artık bittigi icin(teknoloji olarak)ne desek bos aslında,ama su bir gercekki TR de hala cok ama cok pahalı CRT TV ler,bence bugunden sonra gidip CRT almak dogru bir yatırım hic degildir,yinede tercik senin tabiki,selamlar

h_tuzkan
14-04-2005, 17:45
Parayı onun icin sormustum,cunku cok daha iyi ust modeller vardır,CRT ler artık bittigi icin(teknoloji olarak)ne desek bos aslında,ama su bir gercekki TR de hala cok ama cok pahalı CRT TV ler,bence bugunden sonra gidip CRT almak dogru bir yatırım hic degildir,yinede tercik senin tabiki,selamlar
sayın berji
daha cihazı almadım bu uyarın beni vazgeçirdi biraz daha araştırmam gerekecek
ilgine teşekkür ederim
saygılar sunuyorum

berji
15-04-2005, 11:35
sayın berji
daha cihazı almadım bu uyarın beni vazgeçirdi biraz daha araştırmam gerekecek
ilgine teşekkür ederim
saygılar sunuyorum

Birde Dogubank ta bulabilirsin Sony en ust modeli olan,KV-32HQ100(Euro 1.600,-) yada KV-36HQ100(Euro 2.100,-) bunlar pahalı dersen "FQ" serilerine bak derim,digerleri alt modellerdir,selamlar

h_tuzkan
15-04-2005, 13:00
Birde Dogubank ta bulabilirsin Sony en ust modeli olan,KV-32HQ100(Euro 1.600,-) yada KV-36HQ100(Euro 2.100,-) bunlar pahalı dersen "FQ" serilerine bak derim,digerleri alt modellerdir,selamlar
sayın berji
SONY KV-29XL71E 72 EKRAN bu cihaz nasıl tavsiye edermisin.
saygılar

h_tuzkan
15-04-2005, 13:01
özellikleri

72 cm/100Hz/PIP
Format: 4:3
16:9 Mode DNR
Dynamic Picture Control (DQP & DF)
1 tuner AV / PIP (picture in picture)
SMARTLINK
Automatic Tuning System
Teletext : 250 pages
2x 20 W + 1 subwoofer 30 W Digital Sound Processor (DSP)
Virtual Dolby & BBE Sound

berji
15-04-2005, 14:19
sayın berji
SONY KV-29XL71E 72 EKRAN bu cihaz nasıl tavsiye edermisin.
saygılar

Once ben sana bir sorayım,kac paran var,her modeli alabilirmisin?bu onemlidir,parana gore bakacaksın,Sony de model ve cesit cok fazladır,
illa SonyEurasia dan mı alacaksın,yoksa Dogubank tan alabilirmisin,bir suru kriter var Sony icin,onlarca cesidi var,bazı modeller SonyEurasia da bulunmaz
butun bunları belirt ona gore seni yonlerdirelim,illa Sony mi olmalı(sende benim gibi Sony cimisin,ama ben artık degilim!)ornegin Panasonic var,Philips in cok baba modelleri var,Samsung var v.s

eve gidince cat.modellere bakar sana bildiririm
simdi dikkat ettim,sen ankaradasın,orada fiatlar buradan pahalıdır benim bildigim kadarıyla,gerci Dogubanktan alırsan kargoyla gonderirler,merak etme,taksitle bakıyoran bu işolmaz(Dogubank olayı)cunku dukkanlarda model cesitleri kısıtlıdır,ben sana bazı model noları veririm,ona gore bakarsın

eren18
15-04-2005, 14:30
Sony olsunda hanği modeli olursa olsun çekinmeden al.Yıllarca kullanabileceğin sorunsuz cihazlardır.Güle güle kullan.Uydu kullandığına göre de mutlaka pip kartlı ve 100 hz.olanını tercih et.

berji
15-04-2005, 14:41
O eskidendi,simdikiler oyle degildir,atlamayınız!!!15-20 sene once hepsi Japonyada yapılırdı,benimki 18 senelik,hala super,goren sasırıyor!!!ayrıca uyduda illa 100Hz olması dogrudan gerekmez,ekran 72 ye kadarsa zaten olmaz,ancak 82 ve ustunde olur,zaten uyduda yayınlar hep aynı kalite cozunurlulukte gelmiyor,normalde 720X576 olması lazımdır,ama cogu bu degerde degildir,hatta bazıları yarı degerindedir,uyduda iyi bir 50Hz te idare eder,anlamazsın bile,selamlar

engin_erg
17-09-2007, 04:25
berji bir yerde rasladım yazına ama neresi hatırlamıyoruum şimdi bi gerçeği açıklığa kavuşturalım diğer markalar 16ms deyken philips 3 ms tv çıkarmıştı herşey panel değil birde panelin arka tarafında bulunan florasan ampuller var ışık sayesinde görüntü elde ediliyor philips bildiğiniz gibi dünya'ın en büyük aydınlatma markası şimdi bi düşünün sizce lcd tv arkasındaki florasanların markası nedir?? ayrıca LC.PHILIPS.LCD FABRİKASI VAR KOREDE ORTAK PANEL FABRİKASI ARAŞTIRMALARINI DAHA DETAYLI YAPARSAN SEVİNİRİM BERJİ PLAZMADA HAKLI OLABİLİRSİN AMA LCD PANEL KONUSUNDA YANILIYORSUN SAMSUNG SONY ORTAK PHILIPS.LC ORTAK BUNU BİLİN ARKADAŞLAR VE LCD TEKNOLOJİSİNDE DAHA PHILIPS'IN ELİNE SU DÖKECEK MARKA ÇIKMADI İYİ ARAŞTIRIN SİZDE GÖRECEKSİNİZ AHHH BERJİ AHH:hhh::hhh::hhh:

engin_erg
17-09-2007, 04:29
:shout:berji bir yerde rasladım yazına ama neresi hatırlamıyoruum şimdi bi gerçeği açıklığa kavuşturalım diğer markalar 16ms deyken philips 3 ms tv çıkarmıştı herşey panel değil birde panelin arka tarafında bulunan florasan ampuller var ışık sayesinde görüntü elde ediliyor philips bildiğiniz gibi dünya'ın en büyük aydınlatma markası şimdi bi düşünün sizce lcd tv arkasındaki florasanların markası nedir?? ayrıca LC.PHILIPS.LCD FABRİKASI VAR KOREDE ORTAK PANEL FABRİKASI ARAŞTIRMALARINI DAHA DETAYLI YAPARSAN SEVİNİRİM BERJİ PLAZMADA HAKLI OLABİLİRSİN AMA LCD PANEL KONUSUNDA YANILIYORSUN SAMSUNG SONY ORTAK PHILIPS.LC ORTAK BUNU BİLİN ARKADAŞLAR VE LCD TEKNOLOJİSİNDE DAHA PHILIPS'IN ELİNE SU DÖKECEK MARKA ÇIKMADI İYİ ARAŞTIRIN SİZDE GÖRECEKSİNİZ AHH BERJİ AHH:hhh::hhh::hhh::shout::shout::smiles35::smiles3 5::smiles35:

keroine
09-03-2008, 14:53
berji bir yerde rasladım yazına ama neresi hatırlamıyoruum şimdi bi gerçeği açıklığa kavuşturalım diğer markalar 16ms deyken philips 3 ms tv çıkarmıştı herşey panel değil birde panelin arka tarafında bulunan florasan ampuller var ışık sayesinde görüntü elde ediliyor philips bildiğiniz gibi dünya'ın en büyük aydınlatma markası şimdi bi düşünün sizce lcd tv arkasındaki florasanların markası nedir?? ayrıca LC.PHILIPS.LCD FABRİKASI VAR KOREDE ORTAK PANEL FABRİKASI ARAŞTIRMALARINI DAHA DETAYLI YAPARSAN SEVİNİRİM BERJİ PLAZMADA HAKLI OLABİLİRSİN AMA LCD PANEL KONUSUNDA YANILIYORSUN SAMSUNG SONY ORTAK PHILIPS.LC ORTAK BUNU BİLİN ARKADAŞLAR VE LCD TEKNOLOJİSİNDE DAHA PHILIPS'IN ELİNE SU DÖKECEK MARKA ÇIKMADI İYİ ARAŞTIRIN SİZDE GÖRECEKSİNİZ AHHH BERJİ AHH:hhh::hhh::hhh:

sayın engin_erg sizde pek dikkatli araştırmışa benzemiyorsunuz

lg ve philips in ortak oldukları doğru ancak sony ve samsung sadece BİLGİSAYAR MONİTÖRÜ üretimini ortak yapmışlardı 2 sene önce %51 sony %49 samsung payla ancak daha sonra samsung bunların hepsini ben yapıyorum sony de teknolojisini benden alıyor diyince sony ortaklığı bozdu yani şu an için herhangi bir ortaklıkları yok

lcd de philips in eline su dökecek yok diyorsun ; 2sini yanyana karşılaştırdınmı? ben hem sony bayisiyim hemde philips ve buna göre bakarsak philips benim için loewe kalitesinde aydınlatması bile
philips hala floresan aydınlatma kullanırken sony led kullanıyor böylelikle aydınlatma kalitesi yüksek ve enerji tüketimi sıfıra yakın oluyor ve tv nin ömrü uzuyor.

ayrıca philips te full hd teknolojisi daha geçen ay çıktı ve dvb(karasal yayınlara uygunluk) yokken sony dvb yi ilk modelinden itibaren full hd yi de 2 yıldır etkin biçimde kullanıyor.

philipsin desteklediği sinyal çeşitliliği ve sinyal kalite yükseltmesi ile renk filtrelerine bakarsak ta sony 2 yıl önünde gidiyor philipsin

philips in çıkartıığı 3ms sadece bilg. girişindeyken çalışıyor normal yayınlarda ve dvd de 12 ms oluyor bu oran onada dikkat etmelisin ve sadece 1 modelinde var şu an tüm modellerinde 8 ms dir.

ODA AYDINLATMASIYLA TV AYDINLATMASI FARKLI ŞEYLER o zaman osram da tv yapsın değilmi ama

iyi araştırarak yorum yazarsanız diğer kullanıcıların yanlış tercih yapmalarını engellemiş olursunuz