baba56
02-02-2004, 23:52
arkadaşlar yeni laptop aldım daha önce forumda bu konu da bilgi vardı sanırım
mr151 i 155 yapabilirmiyim
şimdiden teşekkürler
mr151 i 155 yapabilirmiyim
şimdiden teşekkürler
|
Grafik Görünüm : Laptop tan mr upgrade için yardım Sayfalar :
[1]
2
baba56 02-02-2004, 23:52 arkadaşlar yeni laptop aldım daha önce forumda bu konu da bilgi vardı sanırım mr151 i 155 yapabilirmiyim şimdiden teşekkürler lee 05-02-2004, 12:04 sadece yazilim yenilemesi ise yaparsin herhalde istedigin dosyalar bende var istersen gönderebilirim win2000 de calistirdim ben sorun olmadi harika bir olay yaklasik 2 dak. icinde yükleme tamam dosyanin icinde kullanim bilgisi var onu adimadim izle bir sorun olmaz daha sonra ucas loader indireceksin sonra calistir bir sorun olmamasi gerek sevgiler baba56 05-02-2004, 22:35 programı mail adresime gönderirsen sevinirim atlamaz1@hotmail.com sevgiler kaptan 06-02-2004, 13:30 lee arkadaşım programı banada gönderebilirsen çok memnun olurum. teşekkürler. [ misfortune 06-02-2004, 14:06 Laptopla MR yukleme kilavuzu ÖNSÖZ Laptopla güncelleme en ucuz ve kolay yoldur. Kart, kablo gerektirmez. Asagidaki aciklamalar yabanci bir boarddaki; mesajinda belirtilen "mr by pcmcia.zip" dosyasi; mr_by_pcmcia.zip (http://www.turkeyforum.com/satforum/attachment.php?attachmentid=3649&stc=1) icerisinde bulunan MR_BY_PCMCIA.txt dosyasindan ve ayni boardda bulunan diger kilavuzlardan ve edinilen deneyimlerden derlenerek hazirlanmistir. Ufak ceviri hatalari olabilir. Tüm yazilanlar denenmemistir, bazi kullanicilarin sistemine uygun olmayabilir ve sorumluluk kabul edilmez. UPD HAZIRLIGI Önce en güncel bir *.upd uzantili dosya bulun. : http://www.turkeyforum.com/satforum/showthread.php?t=44[/url] Yukaridaki sayfada " Buradaki "mr 1.0xx UPD ..." doyasini Bilgisayarda unutmayacaginiz bir yere kopyalayin. Alternatif olarak daha kolay bulunabilen *.bin uzantili bir dosyayi MRFM (Matrix Reloaded File Manipulator) programi ile .upd uzantili hale getirebilirsiniz. MRFM programini indirmek icin [u]http://www.gozosat.com/forum/attachment.php?postid=2432 (http://64.235.50.126/~takula/forum/forumdisplay.php?s=&forumid=826) den yükleyin, bilgisayarinizda bir klasöre extract edin. Buradaki MRFM.exe dosyasini calistirin. Sonra *.bin dosyasini yükleyin. Bin den upd’ye cevirme tahvili yapan butonu tiklayin ve yeni *.upd dosyanizi save edin. mr1.055 icin *.bin dosyasini Xamuhda bulabilirsiniz http://www.gozosat.com/forum/attachment.php?postid=3781 (http://www.gozosat.com/forum/attachment.php?postid=3781) Bir diger alternatif olarak sürekli güncellenen bir *.hex dosyasini da once *.bin sonra da yukarida anlatildigi gibi *.upd uzantili hale getirebilirsiniz. Bunu yapmak icin once MREdit programini http://www.ucassupport.nl/software/casinterface (http://www.ucassupport.nl/software/casinterface) den kurun. Sonra "mredit_v_1_9_1.zip" dosyasini bulun ve üzerini tiklayin. Üstte sagda open/ac butonunu tiklayip bilgisayarinizda bulunan *.bin dosyasini secin ve bir süre programa yüklenmesini bekleyin. Import Xamuh 6 in 1 yazan uzerine iki kere tikladiktan sonra cikan import *** ekraninda en üstteki secenegi de (yani hepsini) secili yapin ve import *** e basin. Xamuh veya Mach 1 in 6 in 1 dosyasindan daha önce bilgisayariniza attiginiz aliciniza uygun eeprom hex dosyasini secin. Bunu yaptiktan sonra gelen Select Via ID ekraninda en fazla seyrettiginiz Viaacess paketlerden 21’ini tercih ederek secili hale getirin. Bu ekranin altindaki Import Selected Via Indent dügmesini tiklayin. Bundan sonra isterseniz nagra bölümüne girerek istediginiz keyleri de kendiniz degistirebilirsiniz. Üstte en sagda floppy disk resmine basin ve yeni olusturdugunuz dosyanizi bilgisayarinizda bir yere “save” edin ve unutmayin. Bu dosya sizin *.bin dosyaniz olmustur. Bunu da yukarida anlatildigi gibi MRFM ile *.upd ye cevirin. MÖDÜLÜN LAPTOPA TANITILMASI Bazi laptoplarin MR’yi tanimasi sorun olabilir. Laptop acikken MR’i PCMCIA slotu icerisine iyice yerlestirin. Yerlestirdikten sonra arkasindan sonuna kadar iyice itin ve ucunun temas ettiginden emin olun. Bundan sonra sansiniz varsa bilgisayar MR’i kendiliginden taniyabilir. Bilgisayarinizin sag altindaki sistem trayde de bir sembol olusacak ve bip sesi duyulacak. Bu durumda direk asagidaki 5. nolu bolume gidin. Aksi takdirde Hardware settings de PCMCIA kart olup olmadigina bakin. 1. Laptop MR’yi tanimamissa ilkönce Windows'a PCMCIA-driver'i tanitilmalidir. Yukarida belirtilen "mr by pcmcia.zip" dosyasini indirin zipi acin ve ayri bir klasöre atin, nerede oldugunu unutmayin. 2. Tüm Windows kullanicilari icin Windows 2000 kullanicilari disinda asagidaki yolun izleyin: control-panel -> properties of PCMCIA-controller -> driver -> more info. Ya da start settings control panel system hardware profile e bakin. Böylece PCMCIA-controller'deki driverler hakkinda bilgi edinebilirsiniz. Windows XP kullanicilari: update driver'i secin ve nereye bakilacagi soruldugunda daha önce actiginiz "mr by pcmcia.zip" dosyasi icinde bulunan -> xp_pcmcia adindaki alt dosyayi kurun (install edin). Windows 98 and 98SE kullanicilari (Millenium = 98SE, hepsi ayni): eger driver dizileriniz ( -> more info altindaki) cbss.vxd adinda bir dosya iceriyorsa windows'u tamamen kapatabilirsiniz. Önceden acip bir yerde ayri klasöre attiginiz "mr by pcmcia.zip" klasörü icinde bulunan cbss.vxd dosyasini (dikkat bu dosyadan orada iki tane var, 22,413 byte olani win98 icin 25,993 byte uzunlugunda olani ise win98SE icin, zaten zip arsivi icindeki path da da yaziyor hangisinin ne oldugu) bunu kendi windows\system klasörü icine oradaki mevcut cbss.vxd dosyasinin yerine yerlestirin. İsterseniz, emin olmazsaniz bunu yapmadan önce mevcut cbss.vxd dosyanizin adini degistirebilirsiniz) Bilgisarinizi kapatip acin (XP kullanicilarinin kapatip acmasina gerek yok ama bilinemez zaten birkac saniye sürecek bir is). Win98(SE/ME) kullanicilari sisteminizde cbss.vxd yoksa hicbirseyi kopyalamaniz ya da bilgisayari acip kapamaniz gerekmez. Sizde pccard.vxd dosyasi olmasi gerekir yoksa PCMCIA-controller kurulumunda bir yanlislik vardir. PCIC-controller- ya da daha geneli PCMCIA-controller- drivers lari zorlamayi deneyin ve kurduktan sonra acip kapama yapin ve yukaridaki 2.nolu isleme geri dönün. 3. Win98(SE/ME) kullanicilari: dvbcam.sys dosyasini elle bilgisayarinizdaki system32\drivers klasörüne kaydedin ve makinenizi tekrar acip kapatin. 4. Tüm Windows kullanicilari, hatta Windows 2000 dahil: UCAS veya MR CAM'i PCMCIA-slot'unuza yerlestirin. Driver istediginde önceden acip bir yerde ayri klasöre attiginiz "mr by pcmcia.zip" klasörü icinde bulunan dreammagic.inf dosyasini tiklayin. Böylece Windows 2000 and XP kullanicilari icin dvbcam.sys dosyasini install edecektir, Win98(SE/ME) kullanicilari zaten bunu icinde olmasi gereken klasöre atmislardi (3.nolu islemde). Simdi bir bip sesi duyacaksiniz ve bilgisayarinizin sag altindaki sistem trayde de bir sembol olusacak . CAM bilgisayar tarafindan taninmis demektir. Bundan sonra slota her koyusunuzda taninacaktir. Sakin CAM'i bir kontrol daha yapmadan yerinden cikarmayin: control panel -> properties of Smartcard(!) -> driver -> more info. dvbcam.sys klasörünün artik burada yer almis olmasi gerekir, Win98(SE/ME) kullanicilarinda bile ve control panel’in herhangi bir yerinde mesaj cikmamalidir aksi takdirde sisteminizde diger aygitlarla bir kaynak cakismasi var demektir ki bunun da diger islemlerden önce cözümlenmesi gereklidir (buradaki aciklamalarin konusu disindadir). Bu da olmazsa Start -> setting -> control panel den -> PC Card ‘i tiklayin ve -> global setting de selection'u (secim’i) automatic (otomatik) secili olmaktan cikarin apply OK ye basin ve cikin. Laptopu kapatip acin, Acarken 4 nolu isleme dönün MR slot icinde tam otumus olsun. Daha da olmuyorsa farkli bilgisayarlar icin secenekler: Secenek 1: (Tonski tarafindan önerilmistir) There are laptops which are not donanim versiyonu ya da bios settingleri yüzünden pccard uyumlu olmayan laptoplar vardir. Start pccard setting den biosunuzda yoksa pcic ye getirin pci configuration dan pci latency timer’I 16 yapin ve cikin, gerekirse bilgisayari kapatip acin. Bundan sonra 4 nolu isleme dönün. Secenek 2: (Tonski tarafindan önerilmistir) Normal PC bios da PCI-PCMCIA kartokyucu-yazici var pccard opsiyonu yoksa bios da PCI configuration / PCI latency timer setting’i default olan 32 yerine 16 yapin bilgisayari kapatip acin Windows2000 de calisacaktir. MÖDÜLE YAZMA 5. Eger bilgisayarinizin sag altindaki system trayde yeni sembol elde ettiyseniz yani dvbcam.sys dosyasi "Smartcard" altinda yer aliyorsa tebrikler. System trayde sembol cikmadiysa bile modulu slota takinca bip sesi gelmisse de tamam demektir. Artik loader_setup_1.3.exe yi calistirabilir ve UCAS paketini calistirabilirsiniz. Bunu da menu de ucas_loader 'i tiklayarak yapabilirsiniz. Buraya kadar Ucas loader yüklemediyseniz : http://www.ucassupport.nl/software/casinterface (http://www.ucassupport.nl/software/casinterface) den "loader_setup_v1.3.exe" dosyasini bulun ve üzerini tiklayin. Bilgisayarinizda bir klasörde tutun. CAM'inizi slota yerlestirdikten sonra ve bip sesi geldikten sonra asagidaki islemi izleyin Settings -> PCMCIA -> CAM 0 (sifir) veya 1, PCMCIA slotlarindan biri bos olacak böylece secenek tek secenek kalacak. Simdi yukarida anlatilan *.upd uzantili dosyanizi bulup Ucas loaderde “file” i tiklayip yükleyin. Dosya mutlaka *.upd formatinda olmali. "Download Now" a bastiktan sonra baska birseye dokunmayin birsey yapmayin - önce cok hizli calisacaksonra hic calismiyormus gibi yine yavaslayacak. Bunun nedeni yeni yazilimin önce CAM'in RAM’ina yazilmasi sonra EEProm’a flashlanmasidir bu da zaman alir – yine bu sirada hicbirseye dokunmayin!! Ta ki sonunda CAM’i cikarmanizi söyleyinceye kadar, o zaman cikarin ve tekrar yerine yerlestirin (Humaxdaki sorun böyle halloluyor). Hemen yine bir bip sesi gelecek ancak CAM daha tam olarak baslatilamamistir bu yüzden ona dokunmayin!!! En az 30 saniye bekleyin, bundan sonra CAM’inizi cikartabilir (dikkat bu kez CAM’i cikartmadan önce system traydeki modül sembolünü tiklayin ve exit – cikis- deyin, yani modül slotunu kapatin) ve Ucas_loader’i kapatabilirsiniz artik CAM’iniz calisir haldedir. Her sey 3 dakika sürüyor. Aliciniz FTA (sifresiz) bir kanaldayken MR’i aliciniza koyun alicinizi acin, alici icerisine ilk koyusta ayrica islem gerekmez. Bu arada bilgisayarinizda driver tanimayi manuel yaptiysaniz tekrar otomatige cevirebilirsiniz. Eger calismazsa herseye bastan baslayin Driver yüklendikten sonra ve bip sesi geldikten sonra yanlis birsey yapamazsiniz. Ayrica CAM ‘in icindeki yazilim-yükleyici eger zaten oradaysa üzerine birsey yazilamaz, ya da tahrip olamaz. bunlar toechertsta yazılmıştı daha önce..cayyolu arkadaşımız türkçeleştirmiş..ben ordan aldım...burayada yazmıştık..ama bulamadım tekrar alıyorum.. kaptan 06-02-2004, 15:08 Çok TeŞekkÜrler Matrix Reloaded 06-02-2004, 15:50 çok teşekkürler mod arkaşadaşların bu konuyu yazmalarını bekledim eğer yazmasalardı aynı alıntıyı ben yapacaktım.. baba56 06-02-2004, 22:18 bilgilerini paylaşan arkadaşlara teşekkürler Matrix Reloaded 08-02-2004, 03:08 Hocam IBM notebook ile bugün 60 adet update yaptın tekrar bilgilerin için teşekkürler. lider 09-02-2004, 17:51 matrix reloaded baba bendede ibm notebook var ama bir turlu matrix modulu gormuyo acba nasil tanittin sen yani takiyom bisi olmuyo Matrix Reloaded 10-02-2004, 00:54 Modülü takınca notebook dan ses geliyormu..bazı modüller yuvaya oturmadığından cihaz algılamıyor ama 70 adetde 4 tanesi gibi bugünde 50 adet yaptım 3 adeti tanımadı. sadofe 10-02-2004, 01:16 merhabalar arkadaslar modulu laptop ilk taktigimda tanimadi ama manuel olarak tanıtımını yaptim artik her taktigimda system trayda ikon beliriyor ancak ben nerede hata yaptıysam UCAS downloaderi calistirip ayarlarınıda yapıp yukle dedigimde "Device not ready. Try to re-insert the CAM" diye bir hata mesaji aliyorum. sorun ne olabilir bir fikri olan varmi? hersey icin tesekkurler Matrix Reloaded 10-02-2004, 01:56 İlk önce modülü tak sonra loader çalıştır seting ayarlarından pcmcia> Cam 0 olanı aktif oluyor seç sonra "Download Now!" bas...bukadar 15-20 saniyede işlem tamam... coolhai 10-02-2004, 02:22 Slm sadofe Konuyu bence iki sekilde aciklayabilirim. Eger bu forumda linkleri bahsedilen islemleri uyguladiysan ve ayarlari yaptiysan, calismamasi icin iki neden var. Ya senin PC sisteminde bu modul tam olarak taninmiyor software hatasi yüzünden yada bazi Moduller benimkisi gibi mesela problem yapabiliyor. Bende iki adet orinal MR Ucas V3.0 vardi. Bunlari ayni laptopda programlamak istedim. Birisinde hic problem olmadi ama digerini hic tanimadi. Ikisi de orijinal birini taniniyor digerini tanimiyor. Böyle bir durumda sadece hardware hatasi olabilir. Yani Modul arizalidir. Cünkü bu calismayan modulü stb'ye (receiver'e) takinca sorunsuz olarak taniniyordu orijinal ucas V3.0 olarak. Ama Laptop da bir türlü taninmiyordu. Onun icin önce modülü baska bir laptop'da deneme sansin varsa onda denemeni tavsiye ederim. Tabii ayni programlama islemlerini diger laptop'tada uygulaman gerekecektir. Ama böylece modulün bozuk olup olmadigini bilebilirsin. En önemlisi sorunsuz bir modül sistemde kendiliginden taninmasi gerekir PCMCIA Card olarak. Olup olmadigi hakkinda bilgi verirsen sevinirim. Slm Demek bazilari icin su söylem hala bayagi büyük bir yer tesgil ediyor: Bilgilerini baskalariyla paylasanlar heralde azalacagini saniyorlar. Aslinda tam tersidir. Bilgiler paylasilinca cogalir, ayni mutluluk gibi... sadofe 10-02-2004, 15:59 merhabalar coolhai arkadasim oncelikjle yardimin icin tesekkurler. sanirim benim laptop modulu tam tanimiyor cunku iki ayri modulde de program ayni hatayi verdi. ilk once modulu taktigimda zaten laptop modulu tanimadi. benim laptop compaq ve pcmci surucu texas instrument cipsetli ve default olarak modulu tanımadı. bende surucuyu standart pcmci cardbus yapip tanıttıktan sonra modulu matrix olarak tanidi ve sorun yok gibi gorunuyordu. ama ucas loaderi yukleyip modulu upgrade yapmaya calistigimda program malesef modulu tanımadi. bende senin gibi modulde bi sorun var diye dusundum ikinci modulu taktim ondada ayni sorun olunca problem laptoptaymis gibi geldi bana. aksam birde toshiba laptopta deneyip sonucunu bildirecegim. yardimlarin icin sagol hos kal hoscakal!! sadofe 10-02-2004, 17:54 toshiba'da modulu tanıtamadim bile:(((( sadofe 11-02-2004, 03:14 yaw arkadaslar ya ben kafayi kiricam yada bu laptopu kiricam. isletim sistemi xp. modülü taktigimda direk olarak tanımadı PCMCI adaptoru Standart cardbus'a cekip PCMCI driveri tanıtinca MR modulu Dream-Magic CI modül olarak goruyo. UCAS loader calıstırdıgımda alttaki bilgi penceresinde "One CAM detected in a pcmcia slot" diye cok guzel bi uyari veriyo.settings bolumunden pcmci secimide aktif ve yapılıyor ama gel gelelim udp dosyasını secip download dedigimde "Device not ready. Try to re-insert the CAM" diye uyariyi verip kaliyo. bu arada elimde iki adet modul var her ikisinde de durum aynı .ben nerde hata yapiyom yardim plsssss hersey icin tesekkurler hos kalın hoscakalın misfortune 11-02-2004, 18:08 bende bir türlü yapamadım şu yüklemeyi seninkinde gene tanıtmayı başarmışsın.şu andada lapopun olmadığı için tekrar deneme imkanım yok...dosya seçiminde doğru dosyayı seçmiyorsundur belki buna dikkat et..birde işletim sistemi 98 olursa daha iyi netice alabilirsin.. Matrix Reloaded 12-02-2004, 00:20 Ben Win Xp Pro kullanıyorum hiç sorunsuz tanıttım 4 günde 275 adet update yaptım ama bazı notebooklarda tanımıyor mesala tohsiba, casper gibi notebooklarda tanıtılamıyor bende IBM P4 Notebook var yaklaşık 10 saniyede update yapıyor. sadofe 12-02-2004, 17:09 walla bende anlamadim compaq tanidi ama iki ayri udp dosyasi denedim hala olmadi. baska alternatifleri denicez bakalim misfortune 13-02-2004, 11:07 Ben Win Xp Pro kullanıyorum hiç sorunsuz tanıttım 4 günde 275 adet update yaptım ama bazı notebooklarda tanımıyor mesala tohsiba, casper gibi notebooklarda tanıtılamıyor bende IBM P4 Notebook var yaklaşık 10 saniyede update yapıyor.geçenlerde emanet bir asus bulmuştu..pcmcia yı falan tam olarak yaptım..sistemde pcmcia yüklü gözüküyor modulu takıyorum tık yok anlamadım gitti.programı açıyorum orda com var pcmcia aktif değil bir yerde hata yapıyorum ama nerde.gene bir notebook bulursam tekrar deneyeyim gıcık etti beni artık iş inada bindi notebook bulur bulmaz deneyecem tekrar... sadofe@ tanıdı derken modulu takınca görüyormu? nerde hata veriyor yüklerken mi? Matrix Reloaded 13-02-2004, 11:36 Modülü pcmcia yuvasına taktığında takıldığına dair bir ses geliyor ve driver istiyor driverin nerede olduğunu gösteriyorsunuz ilk önce pcmcia.inf dosyasını istiyor onu yüklüyor sonra dvbcamd.sys dosyasını istiyor yerini gösteriyorsunuz böylelikle sistem tanımış oluyor.Ama matrixcam.com da tanıtılamıyan laptoplarda bir aparat kullanılıyor diyor. "pcmcia card extender" http://www.matrixcam.com/pcmciacardextender.htm sadofe 13-02-2004, 16:45 misfortune dostum efet modulu takınca goruyor task barda ikon gorunuyor ve ses de geliyor programi actigimda program pcmci slotta modulu goruyor ama yukle dedigimde yukleme baslamadan hata veriyor erkutcan 14-02-2004, 04:25 Arkadaşlar Selam bende dell notebook windows xp var modulu slota takıp driverları guncelle pozisyonuna getirdiğimde xp suanki driverların yüklenene göre daha yeni olduğunu soyluyor. ve birşey yuklemiyor. Ama modulu taktığımda ne ses geliyor ne icon acaba sistemin devrede olup olmadığını anlamamın başka yolu varmı? Matrix Reloaded 15-02-2004, 03:29 pcmcia.inf ,dvbcamd.sys bu dosyaları tanıtmanız gerekiyor. sadofe 16-02-2004, 01:44 pcmcia.inf tamam da dvbcamd yi nasil taniticaz bu konuda biraz detay verebilirmisin!! erkutcan 16-02-2004, 19:30 sadofe sanırım beniz pozisyonumda sana döndü . Modülü manuel tanıttım. evet modulu takınca aşağıda ikon beliriyor ama tanımlaması Dream magic cı ama yuklemeye geldimi olmuyor. gerçi ben denemek için 1.055 in üzerine tekrar aynısını yukluyorum ama başaramadım. Bir yerde hata yapıyoruz ama nerde Matrix Reloaded 18-02-2004, 14:29 Loader Programını çalıştırdıktan sonra, Seting Ayarlarından "pcmcia » Cam 0 "seç hata ondan oluyordur. Birde update yaptıktan sonra Uydu cihazına takınca bekle bir kaç saniye sonra aktif oluyor. sadofe 18-02-2004, 15:25 erkut kardesim haklisin biz bi yerde hata yapiyoruz ama nerde anlayamadim matrix kardesim loader programi zaten modulu algiliyor bizde dedigin gibi pcmci->cam0 yapiyoruz ama yukleyeme baslamadan once hata veriyor jbond 18-02-2004, 17:06 http://www.matrixcam.com/laptop.htm adresinde pcmcia kart uzantısı diyor bunu nerden bulucaz??? :help1: :help1: :help1: kaptan 18-02-2004, 19:39 bende hp 9010 var xp yüklü birtürlü modülü tanıtamadım aleti alıp bilgisayarcılara götürdüm onlarda beceremedi.Hayır çok önemli değil ama inat yaptım...bana kafayı yedirecek Bursada yapan birileri varsa bana yardımcı olursa memnun olurum.Yoksa aletler elimde kalıcak. jbond 19-02-2004, 10:39 :crashs: :crashs: Yaw deli olucam 3 notebook ile denedim compaq, dell, hp yok olmuyooooo taktığımda tık yok yaw bu nebiçim bir şey artık delirmek üzereyim yok mu yardım edecek pls :help1: :help1: :help1: :help1: :help1: jbond 19-02-2004, 11:13 :confused: :confused: :confused: yok mu yardım edecekler modlar nerdesiniz? mr_by_pcmcia.zip içindeki driverı yükledim yine olmadı. Event viewer da bu mesajı veriyor. The description for Event ID ( 10 ) in Source ( Pcmcia ) cannot be found. The local computer may not have the necessary registry information or message DLL files to display messages from a remote computer. You may be able to use the /AUXSOURCE= flag to retrieve this description; see Help and Support for details. The following information is part of the event: \Device\Pcmcia0. kartı takınca yaw neden olmuyooo neden neden ühüüüü :smashfrea :smashfrea :smashfrea Bulent Tekcan 19-02-2004, 11:43 Size daha önce yazmıştım XP yüklü makinalarda sorun oluyor,nadiren sorunsuz makina oluyor.98 de deneyin... Ayrıca konularla ilgili olan MOD arkadaşlar sürekli nöbette değiller.O nedenle mesaj yazdıktan sonra en az 2 saat beklemelisiniz. Saygılar sinan 19-02-2004, 18:32 selam hocam bende acer laptop pII var dün 3 saat mu aletle uğraştım neyaptıysam olmadı heryerden denedim ama olmadı, modulu yuvaya soktuğumda zaten alet algılamıyor, control panel den add newhardwear den other kısmından ve windows98se gösteriyorum ama sonuc menfi acaba çözüm nedir saygılar ufuksanli24 19-02-2004, 18:37 Ustatlar bende Matrix modül var. Modülü Laptop bilgisayarıma takıyorum fakat otomatik kendi tanımıyor. Bende daha önce misfortune üstadın yazdıklarından yola çıkarak yapmaya çalıştım ama olmadı. Acaba Modülümü Laptop'a nasıl tanıtırm çok acil yardım lütfen... :help1: misfortune 19-02-2004, 18:39 xp lerde sorun oluyormuş 98 de deneyin... gokturk 19-02-2004, 22:25 MR_BY_PCMCIA.zip dosyasını indirecek yer bulamıyorum. verilen yer reg istiyor. Sonra bir yıgın spam gelecek. bana pm yapabilir ya da adres verebilir misiniz? gokturk jbond 20-02-2004, 12:54 Dün bütün gün laptoptan yüklemek için uğraştım ve uğraşmalar sonucunda başardım. Edindiğim tecrübeyi diğer arkadaşlarla paylaşmak istedim. * Öncelikle pcmcia slotunun windowsta doğru çalıştığına emin olun donanımınıza baktığınızda pmcia için ünlem veya soru işarti görmüyorsanız software olarak doğru çalışıyor demektir. Hardware için emin olmak istiyorsanız pcmcia herhangi bir kart (modem, ethernet, flashdriver, vs..) takın. Takılınca sesli ve görsel uyarı (takınca saatin yanında üzerinde ok resmi olan bir simge) çıkıyor. Eğer bu sesli ve görsel uyarı çıkmıyorsa ya taktığınız pcmcia kart arızalı(bu çok düşük bir ihtimal yani %0'a yakın) yada windowsta driver yani sürücü probleminiz var demektir. Herşeyin çalıştığına emin iseniz ve mr modülü takınca bir sesli veya görsel bir uyarı almıyorsanız hiç uğraşmayın olmaz. Dün 4 laptopta denedim 2(Compaq ve Dell) tanesi winxp işletim sistemli PIII bir tanesi Win2000pro işletim sistemli P4 (Toshiba Sattelite) ve Win98Se yüklü Pentium 133 16Mb ramli Toshiba 430DCX notebook. Bunlardan sadece Pentium133 olan Toshiba 430DCX 'te çalıştı. Toshiba 430DCX'inde klavyesi çalışmıyordu sadece mouse ile yaptım herşeyi bu yeterli zaten. * PCMCIA çalışıyor modülü takınca sesli uyarı veriyorsa herşey güzel gidiyor demektir. Bundan sonra çıkacak bütün sorunlar sizin yanlış veya eksik yapmanızdan (işletim sistemi problemlerinden de) kaynaklanıyordur. Modül takılı değil iken http://www.ucassupport.nl/software/casinterface adresinden indirdiğini loader_setup_1.3.exe 'yi çalıştırın ve çıkan seçenekten işletim sisteminizi seçip kurulumu damamlayın. Kurulumu tamamladıktan sonra modülü takıp sesli ve görsel uyarının çıkmasını bekleyin. Görsel ve sesli uyarı çıktıktan sonra yeni donanım buldu diye bir mesaj çıkacaktır (eğer bu mesaj çıkmassa aygıt yöneticisinden elle sürücü güncelleştiri seçip yapacaksınız) sürücü konumu olarak dvbcam.inf ve dvbcam.sys dosyalarının olduğu konumu (genellikte temp dizini içinde oluyor) gösterin (eğer bulamadıysan arattırdan dosya isimlerini arattırın bulduğunuz yeri gösterin. * Driverını yani sürücüsünü yükledikten sonra loader probramını çalıştırarak upd uzantılı dosyayı seçerek download işlemine başlayabilirsiniz. Loaderı açınca zaten 1 tane cam buldum diye bir mesaj verecektir. Buldum demez ve PCMCIA -> cam 0 çıkmazsa driver da bir problem vardır veya hala modülü tanımamıştır. Ben bu işlemleri yaparak ilk defa yükledim ve birde bir çalıştı. Kolay gelsin. :bravo: misfortune 20-02-2004, 13:07 MR_BY_PCMCIA.zip dosyasını indirecek yer bulamıyorum. verilen yer reg istiyor. Sonra bir yıgın spam gelecek. bana pm yapabilir ya da adres verebilir misiniz? gokturk gerekli dosyaları buraya ekledim..burdan alın.. jbond 20-02-2004, 15:51 gerekli dosyaları buraya ekledim..burdan alın.. NOT : pcic-compatible-controllers.zip'in içinde bulunan listede yazan kontrol kartlarınının çoğu WinXP işletim sisteminde MR Modülü yani DVB Cam'i görmüyor. İşletim sistemi Win98 olursa listedekilerinin %100 ile çalışıyor. Bilginize. misfortune 20-02-2004, 15:58 ok saol demekki bende bunlardan birinden dolayı yükleyememişim..artık bir laptop bulursam tekrar denerim... jbond 20-02-2004, 16:09 Benim görüşüm (2 gündür notebooklar üzerindeki DVB Cam deneyimime göre) eski notebook olsun pentium 2 veya 1, AMD işlemcili olabilir %100 garanti olsun istiyorsan Win98SE işletim sistemi olsun çünkü 2000 ve XP 'de aynı ve kalıplaşmış driverı yani sürücüyü kullanıyor. Bu driver yani sürücü de DVB Cam ler üzerinde denenmemiş (yasal olmadığı için). Ben Pentium 133 ve 16MB ramli bitane buldum standart pcmcia olarak yükledim kontrol kartını cihaz 1 de 1 gördü. O listedeki Texas 'ın PCI1410'unu XP ile denedim neler yaptırdım olmadı. Kolay gelsin :wave: Matrix Reloaded 20-02-2004, 16:59 Win XP de yapılıyor.... ertugrul 20-02-2004, 23:39 Bende forumdan aldığım bilgilerle 1 dk da 1.060 ı yükledim.(Yükledim ama yeniden 1.055 e dönmek zorunda kaldım receiver yüzünden)Notebook p3 700toshiba potege işletim sistemi xp pro selamlar... Ufukes 22-02-2004, 22:36 arkadaşlar bende de 233 mhz 64 mbram lı bir toshiba var win98se kullanıyor. modülü pcmcia ya taktığımda görsel uyarı geliyor. yani trayda pcmcia ikonu beliriyor. ama sesli uyarı gelmiyor. yeni donanım bulundu diyor. ama dream magic değilde D.M bulundu diyor. infi gösteriyorum sürücüyü görmüyor ne yapabilirm. zoraki tanıtmak istediğimdede ne tür bir aygıt olarak göstermem gerekir. gerçi bu doğru bir yol olmaz ama... jbond 23-02-2004, 10:52 arkadaşlar bende de 233 mhz 64 mbram lı bir toshiba var win98se kullanıyor. modülü pcmcia ya taktığımda görsel uyarı geliyor. yani trayda pcmcia ikonu beliriyor. ama sesli uyarı gelmiyor. yeni donanım bulundu diyor. ama dream magic değilde D.M bulundu diyor. infi gösteriyorum sürücüyü görmüyor ne yapabilirm. zoraki tanıtmak istediğimdede ne tür bir aygıt olarak göstermem gerekir. gerçi bu doğru bir yol olmaz ama... loader (loader_setup_1_3) programını kurumca temp dizini altına dvbcam.sys ve dvbcam.inf dosyasını atıyor. Bunları başlattan ara veya start tan find yaptığın zaman dosya adı / file name kısmına dvbcam.inf yaz arattır. Yeni donım buldu mesajı çıkınca dvbcam.inf nin bulunduğu konumu göster olur. Sesli uyarı çıkmaması önemli değil trayda pcmcia ikonu geliyorsa problem yoktur. jbond 23-02-2004, 10:57 Win XP de yapılıyor.... yapılmıyor diyen yokki ben sadece neden XP lerin çoğunda çalışmadığını anlatmaya çalıştım. %100 takınca görmesini ve firmware update in %100 sağlam olmasını istiyorsan win98 kullanmak gerekiyor. Bazılarında sende olduğu gibi şans eseri çalışabiliyor. Deneğim Dell, Toshiba notebooklarda görmedi. Bunlarda XP Home ve XP Pro yüklüydü. Versatile 23-02-2004, 11:15 http://www.turkeyforum.com/satforum/showthread.php?t=2178 benzer bir konuyla ilgili yazışmalar devam ediyor fenerci 23-02-2004, 12:00 Asus A25,XP kullanıyor,Texas ins. 1410 yapılı tek PCMCIA slotu var.Ucas loader 1,2 veya 1,3 her ikiside yükleme zorlaması ile yükleniyor.PCMCIA sürücüler tanıtılıyor,MR cam takılıyor loader ayarlar com görüyor,PCMCIA yok.Aynı loader Freecam'a cevap veriyor,takılırken bipliyor ve PCMCIA 0 olarak camı görüyor.Hazır görmüşken MR takıp devam etmek isteyince Device yok,tekrar tak diyor.MR cam ın bu cihazda tanınmasını engelleyen nedir.Bilen,yardım edecek olan dostlara saygı ve selamlarımı şimdiden iletiyorum. misfortune 23-02-2004, 12:35 seninkine benzer bir sorun toecherts forumda geçiyordu.. regediti açıp aşağıdakini kontrol et.. HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Servic es\Pcmcia\Parameters] "DisableIsaToPciRouting"=dword:00000000 ayrıca orda birde regeditte DisabletoPciRouting is = 0 ISAIRQRescanComplete = 1 ; should I put this setting to 0 ? bu satırın doğrusu şu olacakmış ISAIRQRescanComplete = 0, other settings I found are: "IsaIrqRescanComplete"=dword:00000000 "DisableIsaToPciRouting"=dword:00000000 "ControllerInterruptMask"=dword:0000ffff "Interrupt"=dword:00000000 bunlara bir bak istersen... bu ordaki soru: Originally posted by onyx_61 Ok, I checked the registry settings : DisabletoPciRouting is = 0 But ISAIRQRescanComplete = 1 ; should I put this setting to 0 ? The driver used with the TI PCI1410 Cardbus controller, is the windows default driver : pcmcia.sys there is a list of compatible pcmcia controllers listed in a gif file, and the TI PCI1410 is listed there. Do you advice me to force a Swapbox or PCIC-compatible or Intel PCIC driver ? Concerning , electricity, I still can hear the beep when inserting or taking off the the card. I am not sure if it is related, but wouldn't it mean, that there is still electricyt going through ? buda ona verilen cevap: Originally posted by ^^Tutut^^ Yes you can try ISAIRQRescanComplete = 0, other settings I found are: "IsaIrqRescanComplete"=dword:00000000 "DisableIsaToPciRouting"=dword:00000000 "ControllerInterruptMask"=dword:0000ffff "Interrupt"=dword:00000000 The ControllerInterruptMask I'm using for a ISA swapbox under w2k, I don't know if it helps anyone else though. As for the code 10 again it's either power or driver related both is possible. And again: I don't want to get your hopes up TBH but if you look at the big thread again(please DO read it slowly) then you'll find that even if it's listed then it doesn't always work. Try PCIC/Intel driver in any case, try the pin57 method or even try cardware. It's a long ride for some but sorry m8 I didn't f00k it up it's your lappie manufacturer. :bash: I think I wrote what I know down, and so did all the others(thank you!). So take your time to read and try it all, use also google and other forums if you wish, and of course get back here if you get it resolved somehow. I've got a couple of ideas left myself but they are not for now to post(unfinished and no time at all in the following weeks). Now use what you have here and good luck m8! :) ps. as for the resources you used I remember something not sure if it's for yours or not: there was one lappie manufacturer which said certain resources should not be used even if free. I don't recall which chipset or brand etc though, sorry. This could mean perhaps only thing: that some Bios might be using this and that and they don't tell. In other words try other free areas if necessary, best is 2nd h/w profile with almost nothing loaded :) belki benim gözden kaçırdığım birşey olabilir bunları bir okuyun bakalım...ben burdan (http://64.235.50.126/~takula/forum/showthread.php?s=&threadid=63198) aldım incelemek isterseniz.. Matrix Reloaded 23-02-2004, 12:51 Senin dediğinin Win Xp veya Win 98 ile ilgisi yok notebookdan kaynaklanıyor. Bu yüzden aparat alıp onunla tanıtacaksın...... Matrix Reloaded 23-02-2004, 12:59 Quote: Jbond "yapılmıyor diyen yokki ben sadece neden XP lerin çoğunda çalışmadığını anlatmaya çalıştım. %100 takınca görmesini ve firmware update in %100 sağlam olmasını istiyorsan win98 kullanmak gerekiyor. Bazılarında sende olduğu gibi şans eseri çalışabiliyor. Deneğim Dell, Toshiba notebooklarda görmedi. Bunlarda XP Home ve XP Pro yüklüydü." Arkadaşlar Modülü PCMCIA dan tanıtmanın işletim sistemiyle ilgisi yoktur bende ayrıca Win98Se yüklü gene IBM P-II notebook da var o tanımıyor.Bunun notebookun donanımıyla ilgisi var yani pcmcia yuvası ile ilgili Al bir IBM A31 model notebook Win Xp yüklü seni uraştırmadan nasıl tanıyor.... fenerci 23-02-2004, 13:13 Gördüm,deneyeceğim.Dilerim başarırım. Matrixreloaded , M****xc*m.com da adı geçen extension kartını mı kastediyorsun? Oradaki açıklamalarda sanki cam ısınma problemini cihaz dışına taşımak için gibi algılamıştım.Başkaca bir yerde de bu konuda bilgi göremedim.Eğer denemek istersem nasıl temin edeceğim?Bilgi verirsen mutlu olurum. Matrix Reloaded 23-02-2004, 13:28 Evet ama nasıl temin edilir bilmiyorum.....sonuçta deskop veya notebook takılan ister usb veya pcmcia olsun bilgisayar donanımın tanıması lazım sonra driveri yüklüyorsunuz bazı donanımlar WinMe, Win2000 ve WinXP otamatik görür yazılım istemez ama donanım bunu tanımış demektir ve bu işletim sistemlerinde yazılımı mevcut demektir... jbond 23-02-2004, 15:05 Arkadaşlar donanım özelliğini kullanılabilir hale getiren ilk şey driver yani sürücüsüdür. İster usb olsun ister pcmcia olsun donanım plug&play (tak ve çalıştır) ise driver bu donanımı %100 desteklemiyorsa yapacak tek şey var oda işletim sistemini değiştirmek eğer notebook fabrika çıkışı WinXP ile geliyorsa eskisini kurmayı denemeyin. Matrix arkadaşta bulun IBM ThinkPad A31 model notebook ta çalışması o arkadaşın kısmetli olduğunu gösteriyor. Misfortune bu bölümün 2. sayfasında modüllerin %100 uyumlu olduğu pcmcia kontrol kartlarının listesini vermiş bende o dosyayı indirebileceğiniz kısa yolu tekrar kolaylık olsun diye veriyorum. http://www.turkeyforum.com/satforum/attachment.php?attachmentid=738 İndirdiğiniz dosyadaki resimde listeyi inceleyin eğer sizin donanımız o listede var ise ama modülü taktığınızda çalışmıyor ise sorunun tek nedeni işletim sistemi bunun içinde işletim sistemi değiştirmektir. Eğer fabrika çıkışı WinXP kurulu ise işletim sisteminizi değiştirmeyin çünkü bazı donanımların sağlıklı çalışabilmesi için yeni kuracağınız işletim sisteminin driverını bulamayabilirsiniz. WinXP'den Win98'e geçmenizi önermem pcmcia çalışır ama diğer donanımlar çalışmaz. Ama WinXP sonradan kurulmuş ise o zaman Win98'e geçebilirsiniz. Kısacası taktığınızda görmüyor ise ve bilgisayar bilginiz çok iyi değilse hiç uğraşmayın derim. fenerci 24-02-2004, 11:17 Laptopun regeditini altüst ettim;olmadı.Daha önce freecam için setupcor ile 98 ve ME kurup freecamı PCMCIA slotta tanıtıp programlayabiyordum.Ucas loader da freecamı tanıyor.Ancak;ne 98,ne ME,ne de XP MR yi bu cihazda görmüyor.Bu teksaslı beni takmıyor.Buldum bir Pci/Pcmcia card (Ricoh),taktım PC me.Şimdi MR ile uyumlu bir çift oldum.Teksaslı başkalarına yar olsun,kader utansın. jbond 24-02-2004, 11:24 Laptopun regeditini altüst ettim;olmadı.Daha önce freecam için setupcor ile 98 ve ME kurup freecamı PCMCIA slotta tanıtıp programlayabiyordum.Ucas loader da freecamı tanıyor.Ancak;ne 98,ne ME,ne de XP MR yi bu cihazda görmüyor.Bu teksaslı beni takmıyor.Buldum bir Pci/Pcmcia card (Ricoh),taktım PC me.Şimdi MR ile uyumlu bir çift oldum.Teksaslı başkalarına yar olsun,kader utansın. listeye baktınmı senin cardbus o listede varmı? Eğer o listede var ise senin problemin %100 işletim sisteminden kaynaklanıyordur arkadaşım. Emin olmak için setupcor bir işe yaramaz sil windows ve program files klasörünü kur sıfırdan bak bakalım o listede yazan texas sende sorun yaratıyormu. Setupcor bozulan veya silinen windows'un kendi dosyalarını kontrol eder driverlara karışmaz veya windowsun ayarlarına. Kolay gelsin :wave: fenerci 24-02-2004, 11:43 Denendi;cihaz tamamen formatlandı hem tek tek hemde çift işletim partitionları kurularak bakıldı yanıt aynı.Bu topicte Matrixreloaded arkadaşın yanıtı ile extension parça hakkında bilgi arandı,S**d***zf***m da 57.pin ile ilgili resim ve bilgiler var.Ben; dediğim gibi vazgeçtim.İlgilenenlere alıntıyı ekliyorum,Saygılar. quote: -------------------------------------------------------------------------------- Originally posted by Gurmon Can I be sent a picture of which is pin 57 that needs to be cut ? Gurmon********.com Thanks -------------------------------------------------------------------------------- guys do not cut any pins in what so ever cam or laptop slot... the pcmcia extension board which one can obtain at a satshop has this pin57 not connected, yet this does not mean that you could start cutting pins in the cam. there are laptops which are nit pccard compatible due to the hardware version I or due to the bios settings... when entering your bios go to the pccard setting and set it to pcic when this is not present in your bios go to pci configuration and set the pci latency timer to 16 save and exit reboot download the drivers for the appropriate os version found at toe's download the ucasloader download the 1.052 upd file put cam in slot (works also with PC and pci pccard reader writer) new found hardware GM klick on drivers at specific loaction browse to the folder in which you unzipped the dreamdvb.inf klick oke the cam will be detected then start the ucasloader select the pcmcia slot available select the file ****.upd download to cam wait untill it prompts extract the cam done.. cheeriooooooooooooo Ufukes 24-02-2004, 14:29 loader (loader_setup_1_3) programını kurumca temp dizini altına dvbcam.sys ve dvbcam.inf dosyasını atıyor. Bunları başlattan ara veya start tan find yaptığın zaman dosya adı / file name kısmına dvbcam.inf yaz arattır. Yeni donım buldu mesajı çıkınca dvbcam.inf nin bulunduğu konumu göster olur. Sesli uyarı çıkmaması önemli değil trayda pcmcia ikonu geliyorsa problem yoktur. arkadaşım yardımın için teşekkürler halloldu sorun... jbond 24-02-2004, 15:02 arkadaşım yardımın için teşekkürler halloldu sorun... :jump: işine yaramasına çok sevindim dostum. tanriverdionur 24-02-2004, 15:34 pardo benim driver o listede yok yani yukleyemiyecekmiyim? jbond 24-02-2004, 16:52 pardo benim driver o listede yok yani yukleyemiyecekmiyim? o listedekiler denenipte yüzde yüz çalışmış modeller eğer sen modülü pcmcia slotuna taktığında çalışıyorsa şansına :) , çalışmıyorsa :kalays: . Denemekte fayda var. bunul 24-02-2004, 18:46 DELL P3- 1000 Laptopta xp pro sorunsuz yükledim ama bir kaç denemden sonra alıyor. Fujitsu siemens de ise 3 gün boyunca win 2000 , xp pro, ve winME denedim görmemde görmem diyor başka bişi demiyor. Ama aleti çıkarınca bip sesi geliyor takınca kimse yok buda ilginç bir vaka... jbond 25-02-2004, 13:05 DELL P3- 1000 Laptopta xp pro sorunsuz yükledim ama bir kaç denemden sonra alıyor. Fujitsu siemens de ise 3 gün boyunca win 2000 , xp pro, ve winME denedim görmemde görmem diyor başka bişi demiyor. Ama aleti çıkarınca bip sesi geliyor takınca kimse yok buda ilginç bir vaka... Fujitsu siemens teki bipleme notebook'un kendisinin görmesinden kaynaklanıyor fakat windows ta tık yoksa o zaman sorun windowsunda. Win2000 ile WinME 'de hiç denemeye zahmet etme. Hele WinMe dünyanın en hatalı ve sorunlarla dolu işletim sistemlerinden biri. Denemelerini XP Pro SP2 ve Win98SE ile dene bunlarda alacağın sonuçlar kesindir. XP'de ilk işletim sistemi kurulur kurulmaz denemek daha sağlıklı sonuç verir. Win98se de ise doğru pcmcia sürücüsünü yüklemek çok önemli sadofe 25-02-2004, 13:20 en sonunda laptoba dual boot yaptim. hem 98 hem xp ve sonunda 98 de yuklemeyi basardim. yardimi olan tum arkadaslara tesekkurler. jbond 25-02-2004, 14:55 en sonunda laptoba dual boot yaptim. hem 98 hem xp ve sonunda 98 de yuklemeyi basardim. yardimi olan tum arkadaslara tesekkurler. Tebrikler sadofe :bravo: :shout: Dual Boot yapmak isteyenlerin dikkatine; Harddisk'te hiçbir işletim sisteminin kurulu olmaması gerekiyor. Diski 2'ye böleceksiniz ve c sürücüsüne önce Win98 kurulacak sonra da D sürücüsüne WinXP kurulak. Aynı sürücüye (aynı partitiona) kurarsanız işletim sistemleri karışır. tanriverdionur 25-02-2004, 21:40 o listedekiler denenipte yüzde yüz çalışmış modeller eğer sen modülü pcmcia slotuna taktığında çalışıyorsa şansına :) , çalışmıyorsa :kalays: . Denemekte fayda var. arkadasim denedim ilk taktigimda calismadi hatta o system dosyalarini da degistirdim yine olmadi. ama yeni donanim bulundu diyor "g-m" diye yuklemeye calisiyorum hicbirseyde yuklemiyor.isletim sistemimde windows se ne yapmaliyim? jbond 26-02-2004, 11:21 arkadasim denedim ilk taktigimda calismadi hatta o system dosyalarini da degistirdim yine olmadi. ama yeni donanim bulundu diyor "g-m" diye yuklemeye calisiyorum hicbirseyde yuklemiyor.isletim sistemimde windows se ne yapmaliyim? :write: olay şöyle sen o sistem dosyalarını modülü taktığın zaman yüklemen gerekiyor önce değil yani yeni donanım buldu dediği zaman. Sana önerebileceğim tekşey pcmcia controller driverını güncelleştirmen www.driverzone.com veya www.windrivers.com adreslerinden yardım alabilirsin kolay gelsin. gokturk 26-02-2004, 19:18 bana da GM diyor. Sonra belirtilen dosyaları gösterince "bunlar bu alet için değil" diyor. Win98 de bunlar. WinXp de bişey olmuyor. (zaten readme de bahsedilen Xp dosyaları yok) sadofe 26-02-2004, 19:54 bana da GM diyor. Sonra belirtilen dosyaları gösterince "bunlar bu alet için değil" diyor. Win98 de bunlar. WinXp de bişey olmuyor. (zaten readme de bahsedilen Xp dosyaları yok) loaderi kurdugunda temp dizinine dvdcam.sys ve dvbcan.inf diye iki tane dosya olusturuyor. sys olanini driver dizinine kpyala GM dediginde de diger inf dosyasini goster. sorunun buyuk bir ihtimalle cozulur. belkide looderi dogru isletim sistemini secmeden kuruyorsundur kolay gelsin jbond 27-02-2004, 10:45 loaderi kurdugunda temp dizinine dvdcam.sys ve dvbcan.inf diye iki tane dosya olusturuyor. sys olanini driver dizinine kpyala GM dediginde de diger inf dosyasini goster. sorunun buyuk bir ihtimalle cozulur. belkide looderi dogru isletim sistemini secmeden kuruyorsundur kolay gelsin eğer loader ile olmazsa misfortune verdiği http://www.turkeyforum.com/satforum/attachment.php?attachmentid=737 linkindeki mr_by_pcmcia.zip 'i kolayca erişebileceğiniz bir yere açıp dvbcam.inf ile dvbcam.sys dosyasını göstererek deneyin belki sorununuza çözüm olur. tanriverdionur 29-02-2004, 16:32 sonunda yaptim hehehe.ama benim isletim sistemim windows98se olmasina karsilik windows98 deki dosyayi yukleyip tanittim ve matrix 1.06 yi yukledim super.yapamayanlara kolay gelsin yardimda bulunan arkadaslara da sonsuz tesekkurler. ta2el 01-03-2004, 09:21 ustalar bende pcı pcmcı slot var bununla modullerın yazılımlarını degıstıre bılırmıyım jbond 01-03-2004, 11:44 ustalar bende pcı pcmcı slot var bununla modullerın yazılımlarını degıstıre bılırmıyım olur neden olmasın önemli olan pci pcmcia slotun driverının dört dörtlük kurulu olması. Modülü taktığında yeni donanım bulundu mesajı geliyorsa işin kolaydır. Mesaj gelmiyorsa pci pcmcia 'ın en son driver ını bul onu yükle öyle dene. gokturk 01-03-2004, 18:59 Ben PCMCIA da yedi sekiz tür alet kullanıyorum. hepsi çalışıyor. bir bu matrix mereti neden çalışmıyor. Hay disiplinsiz hainler. :) erkan46 08-03-2004, 10:56 Arkadaşlar merhaba... Herkesin sorunu farklı gibi ama benimki daha da farklı.. Elimde hurda bir laptop var.. 486 makine ve win95 yüklü. işin güzel tarafı modülü laptopa yerleştirdiğimde modülü hemencecik görüyor ancaaaaakkk.... işletim sistemi win95 olduğu için loader ı çalıştıramıyorum. Loaderv1.3 ü install ederken win98, winXP winNT win2000 şeklinde kurmayı denedim, programı kuruyor.. sorun yok ama açarken "DLL not found" diye hata veriyor. Win95 de çalışan loader var mı veya pc yi nasıl kandırabiliriz.. Win98 i yüklemeyi teklif etmeyin, makinenin matematik işlemci desteği yok, win98 yüklenmiyo :) şimdiden teşekkürler. jbond 08-03-2004, 12:15 Arkadaşlar merhaba... Herkesin sorunu farklı gibi ama benimki daha da farklı.. Elimde hurda bir laptop var.. 486 makine ve win95 yüklü. işin güzel tarafı modülü laptopa yerleştirdiğimde modülü hemencecik görüyor ancaaaaakkk.... işletim sistemi win95 olduğu için loader ı çalıştıramıyorum. Loaderv1.3 ü install ederken win98, winXP winNT win2000 şeklinde kurmayı denedim, programı kuruyor.. sorun yok ama açarken "DLL not found" diye hata veriyor. Win95 de çalışan loader var mı veya pc yi nasıl kandırabiliriz.. Win98 i yüklemeyi teklif etmeyin, makinenin matematik işlemci desteği yok, win98 yüklenmiyo :) şimdiden teşekkürler. www.matrixcam.com sitesinde loader ın eski versionu vardı 1.2 veya 1.1 onu birdene istersen jbond 08-03-2004, 16:54 diğer yabancı kaynaklı sitelere baktım win95 yüklü laptop tan yüklenebilirmi diye win95 olmaz mutlaka minumum win98 kullanabilirsiniz yazıyordu. erkan46 08-03-2004, 17:06 matrixcam.com sitesindeki versiyonlar da win95 ile çalışmıyo... bi çare bulacaz bakalım... Shadowman 09-03-2004, 11:41 Ya arkadsaşlar dün akşam dell marka laptop tan yükleme yapacaktım. Modülü yuvaya taktım sesli ve görsel uyarı (yeni donanım uyarısı) geldi. Daha sonra modülü tekrar çıkarıp taktım ama haçbir uyarı alamadım. Sistem geri yükleme dahil denemediğim yol kalmadı. Neden ilk seferde gördü daha sonra görmedi. Bunun sebebi ne olabilir acaba!!! Shadowman 09-03-2004, 15:14 Sorunu buldum aslnda modülü tanıyor ama windows kendi driwerları ile tanıyor. Bu halde iken yükleme programındaki com0 açık oluyor fakat yükleme yapmıyor. Tekrardan güncelleme yapıp widowsun kendi tanıdığı dosyayı werilenler ile değişince ise yüklüyor ama sürücü imzalanmıyor ve güncelleme programındaki com0 kapalı oluyor bu şekildede yükleme yapmıyor. Yani ya doğru imzalanan sürücü olacak yada başka bir işletim sistemi. bu imzalanan sürücüleri bulabileceğimiz bir yer warmı. Yoksa sistemmi değişces.. jbond 09-03-2004, 17:56 Sorunu buldum aslnda modülü tanıyor ama windows kendi driwerları ile tanıyor. Bu halde iken yükleme programındaki com0 açık oluyor fakat yükleme yapmıyor. Tekrardan güncelleme yapıp widowsun kendi tanıdığı dosyayı werilenler ile değişince ise yüklüyor ama sürücü imzalanmıyor ve güncelleme programındaki com0 kapalı oluyor bu şekildede yükleme yapmıyor. Yani ya doğru imzalanan sürücü olacak yada başka bir işletim sistemi. bu imzalanan sürücüleri bulabileceğimiz bir yer warmı. Yoksa sistemmi değişces.. http://www.ucassupport.nl/software/casinterface/loader_setup_v1.3.exe linkindeki loaderı kur tempory dizinine (temp) atıyor dvbcam.inf ve dvbcam.sys bu driver ile tanıtırsan pcmcia -> 0 kullanabilirsin imzalama işine gelincede sistem özelliklerinden donanıma gel orada sürücü imzalama var onu seç Yoksay seçeneğini seç imzalanmamış sürücüleri böylelikle yükleyebilirsin kolay gelsin saygılar Shadowman 09-03-2004, 17:58 deneyelim bakalım bir usta umarım olur. birde bana upd dosyası lazım nereden alabilirim. Daha önce görmüştüm ama şimdi arıyorumya bulunmuyor enterasan... Shadowman 09-03-2004, 18:00 birde usta bu sürücüler ile tanıtınca com 0 kapalı bu neden. Sürücü imzalamayı kapatınca bu sorun gidecekmi. volkanerozel 09-03-2004, 19:14 iyi günler, elimdeki SKY Modül ü Hispasat ve Posat ı açan Matrix Modüle yazılım yükleyerek çevirebilir miyim. Çok teşekkür ederim. Cihaz: Yumatu 5500 CI Modül: SKY Programmer ve Fun 4 card var. jbond 10-03-2004, 11:05 birde usta bu sürücüler ile tanıtınca com 0 kapalı bu neden. Sürücü imzalamayı kapatınca bu sorun gidecekmi. Dostum com port ile işin yok senin eğer MR Loader kartı ile yapacaksan o zaman işin olur com port ile sen sadece laptoptan pcmcia ile yüklemek yapacaksın. com portu unut laptoptan yüklerken ona gerek yok. www.matrixcam.com adresinde upd var. Kolay gelsin tanriverdionur 10-03-2004, 19:13 arkadaslar http://www.matrixcam.com/laptop.htm bu sitedeki loaderi yuklersek ne oluyor bendeki loder 1.0 bunu yukleyince birsey mi degisiyor? jbond 11-03-2004, 15:22 arkadaslar http://www.matrixcam.com/laptop.htm bu sitedeki loaderi yuklersek ne oluyor bendeki loder 1.0 bunu yukleyince birsey mi degisiyor? www.matrixcam.com adresindeki eski versiyonu en son 1.3 var ikisi arasındaki fark 1.0 - 1.1 ve 1.2 'de görülen hatalar 1.3 'de giderilmiş olması. 1.3 'te dört dörtlük değil ama eskilerine göre daha sağlıklı çalışır. Genellikle herşeyin son sürümü daha sağlamdır. 1.0 'ı kullanmaman için bir neden yok o da çalışıyor ama yenisini tavsiye ederim (denedim hepsini :)). Kolay gelsin tanriverdionur 12-03-2004, 18:45 tesekkurler . yuklerim o zaman cafelilian 10-04-2004, 14:52 valla arkadaslar ne yaptım ettiysem modülü tanıtamadım manuel uğrastım yine tanımıya xp home var de hele yardım edin olmuyor jbond 12-04-2004, 11:26 valla arkadaslar ne yaptım ettiysem modülü tanıtamadım manuel uğrastım yine tanımıya xp home var de hele yardım edin olmuyor walla compaqların çoğunda çalışmıyor preserio 1417 var ondada arkadaşlar da denemişler olmamış misfortune 12-04-2004, 12:30 arkadaşlar galiba programı kurduktan sonra modulu pcimcia yuvasına takınca tanırsa yani sağ altta birşey bulundu derse sonra siz hangi sistemi kullanıyorsanız onun driverini gösterin yeterli oluyor..ben asus notebokta okadar uğraştım olmadı ama XP yüklü exper notebokta modulu görür görmez tanıdı driverini gösterdim ve yüklemeyi yaptı..her notebookta yükleme yapılmıyor.. 112 14-04-2004, 02:30 Bende Compaq EvoN1015V var ve Win98 altında sorunsuz yüklüyorum.XP'de takılma yapıyor.Yalnız Win98'de modulu direk takınca tanımıyor.İlk önce Win98Se için olan cbss.vxd dosyasını c:\windows\system klasörü içine atıyoruz.Sonra laptopu yeniden başlatıp dvbcamd.sys dosyasını c:\windows\system32 klasörü içine atıyoruz.Laptopu yeniden başlatıyoruz.Sonra cam'i yuvaya sokuyoruz.O zaman modülü görmesi lazım. MatchLine 14-04-2004, 20:59 arkadaşlar, dell inspiron 4150 notbookta iki sistem kurulu,98 ve xp home. 98 de tanıttım ve yüklüyorum.ama xp de tanıtamadım ayrıca uğraşacağım bilgilendiririm.selamlar hahahaha :shout: :banana: Anthrax 15-04-2004, 22:18 hp compaq nx5000 centrino 1.4 xp home edit modulu görmüyor ne yapmam lazım ? Anthrax 15-04-2004, 22:24 ayrıca bir sorum daha var müsadenizle pc yi alalı 1 hafta oldu ve suanda yüzde yüz akü dolu halde bırakıyorum yarın bakınca yüzde 95 oluyor kendi kendine boşalıyor bunun sebebi ne acaba ? irf 16-04-2004, 13:35 compaq presario1500 de deneyen varmi.ben denedim birturlu tanimiyor.tsk. misfortune 19-04-2004, 18:55 o ilk sayfada anlatıldığı şekilde yapıyorsanız görmüyorsa yapacak birşey yok..bende asus notebokta denedim olmadı..hp omnibook xe2 ve exper qarısma notebooklarda yükleme yapılıyor.. Anthrax 19-04-2004, 21:15 :( saolasın yardımların için Göktürk 20-04-2004, 23:31 Asus notebookların bios ayarlarında pci veya pnp olmadığı için tanıtılamıyor . Bende bir türlü tanıtamadım.. sanırım bios ayarları sorun yaratıyor... buket1515 18-05-2004, 20:19 ibmthinkpad pentium166 işlemcili win98 yüklü laptop bilgisayarımvar matrix modül aldım bilgilerini kontrol ettim versiyonu 1.052 loader yazan yerde 1.0 var bu modülü en son versiyon nasıl yaparım ustalar lütfeen adım adım anlatırmısınız. bu modülle dont panic ve extasi gibi kanallar izlenirmi? kamilmurat 19-05-2004, 00:04 bende de toshiba satellite laptop var. xp pro yüklü. mr yi upgrade etmek için sırası ile ne yapmam gerektiği hakkında bilgi verirseniz sevinirim. zira 2 gündür forumda bu topik altında okumadığım yer kalmadı. ebaskan 20-05-2004, 16:08 sayın kamil murat mr laptoptan upgrade etmeyi jbond ve misfortune gayet güzel açıklamış ilgili dosyaları indirip çalıştırdığın zaman problem olmaz. bende toshiba satellite 1410-303 kullanıyorum işletim sistemi XP Home edi. hiçbir problem yaşamadım. anlatıldığı şekilde dene olmazsa nerde sorunla karşılaşırsan tekrar yazarsın. sevgiler.. kamilmurat 21-05-2004, 21:57 laptop mryi tanımadı veya tam anlamıyla yazarsam görmedi. misfortune 24-05-2004, 15:22 o dediklerimizi yaptıktan sonra eğer laptopa taktığında dvb gibi birşey bulundu diye uyarı mesajı alamazsanız o laptopta yükleme yapamazsınız.. bir yerlerde hata yapıyorsunuzdur veya laptopun pcmcia chipi uygun değildir.. Matchbox 26-05-2004, 12:00 Laptoptan Matrix Reloaded 1.081 versiyonunu yükleyebilirmiyiz? saygılar... misfortune 26-05-2004, 12:37 yüklersiniz.. Matchbox 26-05-2004, 14:37 yüklersiniz.. Sayın misfortune , laptop için 1.81 versiyonunu nereden bulabilirim... Yardımlarınız için teşekkürler. misfortune 26-05-2004, 15:09 herhangi bir mr1.081.upd dosyası sizini işini görür..matrix module yüklenecek yazılımlar bölümünde var.. Matchbox 26-05-2004, 15:54 herhangi bir mr1.081.upd dosyası sizini işini görür..matrix module yüklenecek yazılımlar bölümünde var.. Merhaba, matrix module yüklenecek yazılımlar bölümünde 1.080 var, 1.081 göremedim... nereden bulabilirim? jbond 28-05-2004, 15:03 Merhaba, matrix module yüklenecek yazılımlar bölümünde 1.080 var, 1.081 göremedim... nereden bulabilirim? upd dosyasını herhangi bir matrix 1.081 dosyasının içinden alabilirsin biraz araştır hemen hazıra konmayın :) http://www.turkeyforum.com/satforum/attachment.php?attachmentid=1592 buradan indirebilirsiniz Matchbox 28-05-2004, 17:43 XP tanımadı bende... Neyse sağlık olsun... :pepper: misfortune 28-05-2004, 17:47 tüm adımları yaptıysan tanımadıysa doğrudur bende asus laptoplarda tanımadı modulu..ama hp vs.de tanıtıp yükleme yapabildim.... MatchLine 02-06-2004, 20:54 dell inspiron 4150 yükleme yapıyorum.selamlar Anthrax 03-06-2004, 17:09 tüm adımları yaptıysan tanımadıysa doğrudur bende asus laptoplarda tanımadı modulu..ama hp vs.de tanıtıp yükleme yapabildim.... yaww hp de ben hala tanıtamadım bi yardımcı olsan msfortune ? sana zahmet olacak ama bi el atsan modulu görmüyor bile takınca yoksa biostan falan ayarmı yapacaz ? yukselsum 10-06-2004, 02:16 selam arkadaslar ben bugün itibariyle matrix 1.081 versiyonunu yükledim ...gayet kolaydı . 1 dakika gibi bir zaman da işlem tamam... hemde asus marka laptop p4 1.8 şu anda denedim sorun yok.. herkese bol şans umarım başarırsınız... oper2 15-06-2004, 14:32 hocam su bahsettigin dosyaları banada gonderebilirsen sevinirim. benim sorunum.. mr modul calisirken gitti, goldmaster 7400cim ve gm 70700 modulu gormuyor. notebookla yuklemek istiyorum ama ibm notebook dtm0002 diye goruyor ınternetten buldugum drv lar la tanımadı nasıl bir seyler onerebilirsin tsk.ler watcher 10-07-2004, 13:35 burada anlatılan driver dosyasını bulamıyorum daha önce vardı ancak şu an kaldırılmış acaba xp yada 2000 için mr_by_pcmcia isimli driver dosyasını nereden temin edebiliriz?? amacım notebook üzerinden 1.100 updateini gerçekleştirebilmek :( yardımcı olabilirseniz sevinirim. Tşk.. silverblue605 11-07-2004, 01:09 kullandığım HP Pavilion 5375us notebookta ilk denemede matrixi takmama rağmen en ufak bir tepki vermiyordu alet. notebook bios update yaptıktan sonra takar takmaz tanımaya başladı ancak bu kez de dvbcamd.sys programı uyumsuzluk yapmakta device not started code 10 hatasını alıyorum. internette güncel bir driver versiyonu da yok malesef. en günceli de www.matrixcam.com adresinde download kısmında ucas loader paketinin içinde geliyor. malesef bende çalışmadı ama dersull 14-07-2004, 16:12 arkadaşım allah senden razı olsun tam bi güm uğraştım ama sayende asus notbookla xp kullanarak yüklemeyi başardım.şu an işyerinde olduğum için modülü receivere takamadım ama yüklemede bi sorun çıkarmadı...:))) dersull 14-07-2004, 16:14 112 arkadaşımın anlattıklarına göre yaptım... cenk1 17-07-2004, 14:26 SELAM ARKADAŞLAR DİZ ÜSTÜ İÇİN 1.80 DEN 1.100 VERSİYON YÜKSELTMEK İSTİYORUM AMA mr_by_pcmcia DOSYASINA ULAŞAMADIM DİĞER TÜM DOSYALAR VAR YARDIMCI OLACAK VARMI ACABA? ozy 21-08-2004, 14:36 Arkadaşlar merhaba Bende de IBM Notbuuk var ve RS232 çıkışı yok bir adet USB çıkışlı ara kablo aldım ama VP20 illakin COM 1 veya 2 vs seçmemi istiyor onun için kartraytırı çalıştıramadım yardımlarınız için ya bord da yada ozy@ebim.net adresime yazmanızı rica ederim.teşekkürlerimle OZY nuric 23-08-2004, 16:47 arkadaşlar yeni compaq nx 9010 diz üstü bilgisayar aldım matrıx reloaded modüle 1100 yüklemek istiyorum bilgisayarımın aygıt yöneticisinde pmccia bağdaştırıcı olarak görüyor (o2micro 0z6912 card denetleyici ) bu bağdaştırcı aşağıda geçen bağdaştırıcıya uyuyormu ? Eger bu bağdaştırıcı türü değilse bu dosyayı ( mr by pcmcia.zip) bu dosyayı bulmam için yardımcı olumusunuz ... Bu durumda modülü tanımadı wertes 25-08-2004, 12:15 arkadaşlar bende gömülü matrix var 1,08 yüklü.Acaba normal pc den versiyon yükseltmesi nasıl yapabilirim delta35 25-08-2004, 16:15 ben dream module yükleme yapmak istiyorum bunlar aynen bu modül için geçerlimi tsokankoseoglu 27-08-2004, 12:16 ARkadaşlar leptop ile güncelleme sadece modülün sürüm güncellemesinemi yarıyor. yoksa *** dosyalarınıda otomatik olarakak modüle upload edebilirmiyiz... misfortune 27-08-2004, 13:58 evet sadece versiyon güncellemesi için..*** güncellemek için hazır güncel dosyanın olması gerekir.. tsokankoseoglu 27-08-2004, 15:04 ama sonuçta leptopla *** güncellenebiliniyormu.... altinmustafa 30-08-2004, 07:25 selamlar bende casper notebook var pcm modülü görmüyo nasıl tanıtacam lütfen yardım edin teşekkurler drug 30-08-2004, 09:44 ben nodülü zorda olsa tanıttım dvb-cam olarak gördü ama ucas loder v1.3 ile yükleyemedim. sürekli tekrar deneyin gibi mesaj alıyorum. dvb-cam sürücüsünü psmcia dosyasının içinden güncelledim bu sefer magic cam olarak tanıdı. ama yine yüklemiyor. başka bir loder programı yükledim oda sadece com1 den yükleme yapıyor. pcmcia seceneği yok. bu konuda yardımlarınızı bekliyorum. saygılar. serdaronceken 03-09-2004, 14:24 mr_by_pcmcia dosyasi icinde win95 driveri yok.Benim pc karti goruyor fakat sanirim driver uyumsuzlugu problemi nedeniyle tam tanimiyor. Donanim listesinde dream-magic modul olarak ve sorunlu goruluyor. Karti taktigimda beep sesi gelmiyor ama cikarttigimda beep sesi duyuluyor. Bilgisi olan arkadas varsa yardim rica edişyorum. simdiden tesekkurler... serdar 9400ci 08-09-2004, 17:38 Yaw şu MRFM programının linki çalışmıyor acaba nerden bulabiliriz bilgisi olan varmı. nmurati 10-09-2004, 12:13 Arkadaşlar, notebook'umdan RS232 üzerinden güncelleme yapmak üzere bir tarafı RS 232 diğer tarafı USB bir kablo aldım. Ama Kaon 911U cihazımı bir türlü tanımadı ki devam edeyim, bu konuda neler önerirsiniz? digi_micro 10-09-2004, 19:50 ASIL SEBEP: Arkadaşlar boşuna uğraşmayın yeni nesil laptoplar pcmcia bağlantısında 32 bit tanıtım id si ve haberleşmesi kullanıyor matrix ise 16 bit haberleşme kullanıyor dolayısı ile yeni nesil laptopların bir çoğu matrix modülleri görmüyor ve bizleri çıldırtıyor bu sorunu ancak pcmcia işlemcisi yapan firmalar yeni driverler üreterek çözebilir boş yere uğraşmayın benden söylemesi... mrpeaces 19-09-2004, 00:07 arkadaslar ustalar..bende acer travelmate var pcmcıa a matrıx modulu taktıgımda tanıdı asagıdada ıkon cıktı buraya kadar gusel ancak ucas loader ı yukledıkten sonra settıngde sadece com aktıf pcmcıa aktıf dııl bunu nasıl cozecegız yardımınızı beklıyorum. Charlie60 25-09-2004, 05:11 Slm Arkadaslar Bende Laptopla MR güncellemek istiyorum,ama birtürlü modulü tanitamiyorum. Laptop Medion Win 98Se PCMCIA Texas Intruments 1221Cardbus Controller var. Cbss.vxd,dvbcamd.sys yukarlarda azildigi gibi yükledim,yinede tanimadi. Modulü taktigimda tik yok,cikarinca bip diye ses geliyor. Önceden Alphacrypt modülünde version yükselmek istemistim,bunun icin win95,win98,win98se,winxp de ayri ayri hepsinde denedim bir türlü ozamanda tanimamisti ve sonunda pes ettim. Bilgisayarin icin disina cikardim yinede tanitamadim. Yardim edebilirseniz cok sevinirim. Simdiden Tessekkürler. misfortune 25-09-2004, 10:56 mrpeaces ucas loaderi kur Cbss.vxd,dvbcamd.sys yukarlarda yazildigi gibi yükleyip tanıtmayı dene.. Charlie60 Eğer her şeye rağmen modulu takınca sağ alt köşede dvbcam bulundu gibi bir ibare çıkmıyorsa yapacak birşey yok..O laptopta olmuyor demektir.. sevgiler sen 27-09-2004, 17:33 TI Cardbus 1420 ile ben de yapamadım. saygılar mrpeaces 28-09-2004, 00:54 mıssfortune hocam Asagıda ısaret cıkıyo takınca gosterıyo ancak ucas loaderdan pıcmıca ı aktıf yapmıyo.com portları goruyo.baska bır program varmı yuklemek ıcın? Mine expert 28-09-2004, 01:17 mrpeaces, kullandığın işletim sistemi ne, modülü ne olarak görüyor pc? Ben de tanıttım, xp'de ve dream-magic ci olarak görüyor, sorun yok... digi_micro 11-10-2004, 15:56 Eğer Xp nizi güncelletip sp2 ye terfi ederseniz matrix i tanımayan laptoplar artık tanıyor ancak farklı bir driver istiyor driveri bulursak tüm laptoplarda artık yükleme yapabileceğiz... bilginize :pepper: omur 14-10-2004, 15:21 yeni laptopım keysmart xp yuklu gecenlerde sp2 yi de yukledim matrix modulu takıyorum sesli bir uyarı geliyor yeni donanım bulundu diyor tamam diyorum forumda anlatıldıgı gibi yapıyorum ama bir türlü olmuyooorrrr........ Şöyle bir sürücü istiyor MTD-0002 ne yaptımsa olmadı acil yardımmmmm................ drug 14-10-2004, 15:36 omur bende de aynı problem yaşadım. pcmcı sürücüsünü yeniden yüklersen (microsoft imzalı sürücüsünü) yeniden dvb cam olarak veya matrix magic cam olarak tanıtabiliyorsun. ama çalışmayacaktır. çünkü yeni sistem notboklar 32 bir pcmcia sahip. matrix 16 bit. yükleme yapmıyor. eski sistem notbok larda çalışıyor. ncak 22-10-2004, 14:55 ok elimde bu cam var ve forum daki bircok konuyu okudum ve gozlerime agrilar girdi su isi basitce adim adim bir bilen varsa yardim lutfen 1 cam i laptop a soktugumda taniyor pcmcia mtd 0002 diye taniyor fakat driver i bir turlu yapamiyorum nerede bu driverler xp icin magellan 22-10-2004, 15:53 ncak aynı sorun bendede var .sanırım laptopa göre değişiyor.toshiba ya takıyorum ses geliyor donanım buluyor surucu verilenleri gosteriyorum . surucu yanlış diyor. saygılar misfortune 22-10-2004, 16:21 Selam; Arkadaşlar #5 (http://www.turkeyforum.com/satforum/showpost.php?p=6848&postcount=5) mesajta anlatılmıştı..kısaca tekrar anlatayım.. loader_setup.zip (http://www.turkeyforum.com/satforum/attachment.php?attachmentid=3650) programını veya bunu ucas loader V 1.3 .zip (http://www.turkeyforum.com/satforum/attachment.php?attachmentid=1199) laptopa kurun.. Sonra matrix modulu takın laptopta bir uyarı gelecek(bu uyarı gelmezse ne yaparsanız yapın laptop tanımıyor desteklemiyor demektir boşa uğraşmayın..) windows çubuğunun sağ alt köşesinde saatin yanında ona çift tıklayın driver güncelleye gelip mr_by_pcmcia.zip (http://www.turkeyforum.com/satforum/attachment.php?attachmentid=3649) klasörünü açtığınız yerden sisteminize uygun direviri gösterin.. sonra yüklemiş olduğunuz ucas loader programını açın ve indirdiğiniz UPD dosyasını seçerek yükleyin..yüklerken pcimcia yı seçeceksiniz ucas loaderde.. sevgiler magellan 22-10-2004, 22:41 ustam dediğin gibi yapıyorum fakat yanlış sürücü bulunamadı diyor. yoksa dediğin gibi yapıyorum.toshisa satellite laprop mr yi takınca ses geliyor yeni bulundu diyor sağ alt köşede söylediğin dosyayı indirdim driver bu diye gösteriyorum donanım hakkında bilgi içermiyor yazıyor. fujitsusiemens te denedim hiç tanımadı bile ses de yok ikazda . bilgine saygılarımla amo 23-10-2004, 10:42 asus amd2,8 işlemcili xp yüklü laptopta mr 1.071 i mr1.130 çevirdim sorunsuz ok watcher 24-10-2004, 02:38 arkadaşlar multi emu nun cyfra+ paketini çözen versiyonunu notebooktan upgrade etmek istiyorum loader programına hangi dosyayı göstereceğiz? upd dosyasıydı sanırım? nereden bulurum? yardımlar için şimdiden tşk.. watcher 24-10-2004, 16:18 nerdesiniz ustalar ? :( misfortune 25-10-2004, 14:06 laptoptan sadece upd dosyası atılır..yani multiemu bin olduğu için atılmaz.. sevgiler kanka0101 27-10-2004, 13:46 Ya Her Şey Tamamda Bu ModÜlÜ Nootbookun Neresİne TakacaĞiz ArkadaŞlar Yaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa sen 27-10-2004, 14:04 pcmcia slotu var ise takarsın. saygılar selim1 27-10-2004, 20:32 ya arkadaşlar bende de pcmcia mtd 0002 diye tanıyor fakat driver'i yükleyemiyorum sağolsun misfortune arkadaşımız anlatmış ama ilk baş loader 1.3 dosyasını yükledim sonra modülü takıp mr_by_pcmcia.zip dosyasını açıyorum ama sürücüyü yükleyemiyor bunun başka bir driver i varmı? serdaronceken 28-10-2004, 02:59 Arkadaşlar, xp işletim sistemi tanımadığı bir pcmcia donanımını mtd-0002 olarak görüyor.Bu durum sadece matrix için geçerli değil bütün pcmcia donanımları için aynı sorun oluyor. SP2 den öncede donanımı bile görmüyordu.şimdi görüyor ama sürücüsü yüklenemiyor. Çok önemli bir gelişme yok sonuç olarak. eski notebook ve eski işletim sistemine sahip olan arkadaşlar bu sorunu yaşamıyorlar. çözümsüzlük devam ediyor. misfortune hocam bir gelişme olursa haberdar edecektir. saygılar... tevfik38 28-10-2004, 16:02 eh bizde beklerik yukselsum 28-10-2004, 16:17 Arkadaşlar, xp işletim sistemi tanımadığı bir pcmcia donanımını mtd-0002 olarak görüyor.Bu durum sadece matrix için geçerli değil bütün pcmcia donanımları için aynı sorun oluyor. SP2 den öncede donanımı bile görmüyordu.şimdi görüyor ama sürücüsü yüklenemiyor. Çok önemli bir gelişme yok sonuç olarak. eski notebook ve eski işletim sistemine sahip olan arkadaşlar bu sorunu yaşamıyorlar. çözümsüzlük devam ediyor. misfortune hocam bir gelişme olursa haberdar edecektir. saygılar... arkadasım . xp işletim sistemiyle ilgisi yok.. bende xp işletim sistemi var. asus p4 çatır çatır yüklüyor. bir sorun yok. eski notebook la ilgisi yok. sp2 yi yüklemediğim için bilmiyorum. ama xp ve yeni notebookla yükleyenler var.. bilgine. yukselsum 28-10-2004, 16:19 yukarıya bak arkadasın biri yüklemiş.. drug 28-10-2004, 19:24 arkadasım . xp işletim sistemiyle ilgisi yok.. bende xp işletim sistemi var. asus p4 çatır çatır yüklüyor. bir sorun yok. eski notebook la ilgisi yok. sp2 yi yüklemediğim için bilmiyorum. ama xp ve yeni notebookla yükleyenler var.. bilgine. burada serdar gayet iyi ve mantıklı anlatmış. sende ısrarla anlamak istemiyorsun. aynı problem bende de var. bunun nedeni hem pcmci chip seti (hardware) diğeride bu hardware kullanan işletim sistemi (driver) bunlar hepsi birbirini tamamlar. yani işletim sistemin xp hepsini yükler veya benim işlemci p4 yükler yok. sen şimdi pcmci driverini aygıt yöneticinden kaldır ve microsoft imzalı driveri kendi tekrar açtığında yüklesin. tekrar mr modülü tak ve by_pcmci dosyasından ana dizini göster. matrix modüle diye tanıyacak. bakıyorsun herşey tamam ama yükleme yapamayacaksın. 32 bit faktörü var. bsongul 08-11-2004, 18:47 Selam Arkadaşlar, Öncelikle yardım için zaman harcayan arkadaşlara teşekkür. Bende matrix reloaded modülümü notebook a pcmci.zip dosyası altında ki dosyalarda tanıtamadım. Daha sonra internette http://www.matrixcam.com/laptop.htm bu sisteden extention card ı gördüm (modul ile notebook arasına) ve bu sitede kimse bu karttan bahsetmiyor acaba bu kart olmadan modulümü notebook ile yükleyebilirmiyim? yukselsum 08-11-2004, 23:35 evet yüklersin ben asus p4 1.8 ile yükleme yapıyorum.. hemde çok kolay... modülü takınca sag altta bir simge çıkıp donanım bulundu diyorsa driverleri yükle . bu kadar. ama çıkmıyor ve hiç bir şey olmuyorsa. yapacak bir şey yok.. bios tan pcmcia yuvaların aktif olmasınada bir bak sorun çıkmaması lazım. laptopta windows xp sp1 yüklü.. sp2 de sorun çıkardıgını duymuştum.. grease 11-11-2004, 15:06 selam arkadaşlar! laptop ile gömülü matrix reloaded modül mrw2.10 yüklü gömülü modulü söküp lap topla mr.1.130 yükleyebilirmiyim yani gömülü matrix lap topun pmca kısmına takılabilirmi yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler..... yukselsum 11-11-2004, 16:53 lap topla dönüş olmuyor bildigim kadarıyla. cas2 cihazı var. ama forumda bir baglantıyla döndüğünü yazıyorlar forumu araştır. bulursum matrix cam bölümünün en üstünde.. jacobien 12-11-2004, 06:05 arkadaşlar elimde bir ırdeto modül var UBTV yazıyor üzerinde P N 903666 Rev 1.0 bunu neye çevirmemi önerirsiniz MR yapılabiliyor mu elimde her türlü teçhizat var notebook olarak ama neye çevirmem gerektiğini bilemiyorum teşekkürler bsongul 12-11-2004, 11:53 Selam arkadaslar, Öncelikle yardımın için teşekkürler, asus p4 notebook'a sahibim pcmci.zip dosyasını indirdim ve unzip yaptım daha sonra MR modülümü direk PCMCI yuvasına taktım ve donanım bulma sihirbazı ortaya çıktı (bu arada PCMCI bağdaştırıcı Texas instrument PCI-1410 CardBus Denetleyicisi olarak görülmekte. MR taktıktan sonra diğer aygıtlar soru işaretli diğer aygıtlar altında PCMCIA-MTD 0002 diye bir donanım görünmekte) donanım için dreammagic veya pcmciap.inf dosyalarını kullanmamam rağmen gerekli yazılım bulunamadığı için aygıtınız yüklenemedi ibaresi ile karşilaşıyorum. acaba yalnış birşreyler mi yapıyorum veya sorun notebook ile ilgilimi sen 12-11-2004, 13:01 aynı pcmcia kart ile bende de tanıtamadım. driver lazım.mr_by_pcmcia daki driver ile olmuyor. saygılar yukselsum 12-11-2004, 13:05 Selam arkadaslar, Öncelikle yardımın için teşekkürler, asus p4 notebook'a sahibim pcmci.zip dosyasını indirdim ve unzip yaptım daha sonra MR modülümü direk PCMCI yuvasına taktım ve donanım bulma sihirbazı ortaya çıktı (bu arada PCMCI bağdaştırıcı Texas instrument PCI-1410 CardBus Denetleyicisi olarak görülmekte. MR taktıktan sonra diğer aygıtlar soru işaretli diğer aygıtlar altında PCMCIA-MTD 0002 diye bir donanım görünmekte) donanım için dreammagic veya pcmciap.inf dosyalarını kullanmamam rağmen gerekli yazılım bulunamadığı için aygıtınız yüklenemedi ibaresi ile karşilaşıyorum. acaba yalnış birşreyler mi yapıyorum veya sorun notebook ile ilgilimi daha öncede söylediğim gibi driverleri yükleyememişsin.. sistemde ? bu işareti olmamalı. varsa driveryükleyemedin anlamı çıkar. işletim sistemin hakkında bilgi verirsen iyi olur.. sen 12-11-2004, 14:00 sn.yukselsum xp sp1 ile mr'i hiç görmüyordu. sp2 yükledikten sonra PCMCIA-MTD 0002 olarak tanıdı ve driver'i kabul etmedi. saygılar yukselsum 12-11-2004, 16:18 eger sp2 ise bende bilmiyorum... bende sp1 yüklü ve sorunsuz. sp2 yi denemedim. uygun driver bulmak lazım. sen 12-11-2004, 18:22 sizin kullandığınız driver forumda verilen mi? Tulpar 13-11-2004, 23:19 aynı problem bende de var.compaq notebook, xp ve sp2 yuklu. texas intruments 1410 pcmcia denetcisi. modulu takinca pcmcia-mtd 0002 diye goruyor ve driver istiyor. forumdaki driverlari tanimiyor. pcmcia denetcisini kaldirip forumdaki driver yukleyince bu sefer hic tanimiyor. bu sistme uygun yeni bir driver lazim bence. Mersin33 16-11-2004, 00:12 arkadaslar selamlar, ben yeniyim bu formda, bu anlattiklarinizla ne güncellesiyor. Matrix 1.130 var bende bunu da bu yolla matrix 1.133 yapabilirmiyim laptopla. simdiden tesekürler mersin33 eski123 17-11-2004, 15:38 slm bende matrıx 1,55 var multılerle ilgili keyleri yazıyorum 8 *** i yazıp kaydederke modul yo deyip başa geçiyor acıl yardım lütfen yenicem 19-11-2004, 20:09 Merhabalar, Mitac laptop. 233MMX işlemci, 64 MB ram. Win98 (SE değil) sistem. Texas Instruments PCI-1220 CardBus controller. Bu pcic compatible controllers listesinde olan bir controller. Bu konunun başında belirtilen tüm adımlara uyarak dosyaları ilgili yerlere kopyalayıp makinayı tekrar çalıştırdım adım adım. sistemden bakınca cbss.vxd için Microsoft patch ver! version 4.10.1998P görünüyor. Yani sürücüler doğru yüklenmiş durumda. Zaten kurulum adımlarının doğruluğunu hem bu forum konusu başındaki türkçe tercümeden, ve hem de mr_by_pcmcia içindeki ingilizce ve almanca metinlerden çapraz kontrol ettim. pcmcia soketlere modem takarken ve çıkarırken bip sesi geliyor ve modem çalışıyor. Ancak MR takılınca hiç ses yok, icon yok. Sadece çıkartırken bip sesi alıyorum. Ayrıca MR takılı iken control panelde Pcmcia kontrolünde slotlar boş görünüyor. Bu konuda ben yapabileceğim aklıma gelen tüm varyasyonları denedim, bir fikir verebilirseniz belki diye burada soruyorum. Mine expert 19-11-2004, 23:42 Arkadaşlar, xp pro yüklü asus laptopa 7-8 ay önce mr'yi tanıtmıştım. Bu sayede çok kısa sürede ve zahmetsizce yeni yazılım yükleyebilmekteyim. Uzun bir zaman geçti, hatırladığım kadarıyla ben de epeyce bir zorluk çekmiştim. Yanılmıyorsam modülü ilk taktığımda donanımı otomatik değil de kendim seçmiştim. ( Zaten birkaç seçenek var, şu an için hangini seçtiğimi hatırlamıyorum ). Mr_by_pcmcia daki dosyayı sürücü olarak ısrarla gösterdim, düzgün çalışmayabilir mesajına rağmen bu sürücüyle tanıtım yaptım. Sonuç olarak modülü dream magic ci olarak tanıdı ve sorunsuz çalışıyor. Denemenizi tavsiye ederim... yenicem 21-11-2004, 14:33 Win 98 üzerinde yeni bir donanım profili yaratıp MR tanıtmaya çalıştım. Yeni donanım ekle bölümünde smartkart opsiyonu bile yok. Bu nedenle diğer donanımlardan giderek MR için olan inf dosyasını okutmak mümkün olmuyor. Bu işi ikinci sürüm olmayan win98 üzerinde yapanlar varsa inf dosyasını zorlayarak nasıl okuttuklarını merak ediyorum. mrpeaces 25-11-2004, 21:14 arkadaslar bunların hepsını yaptım ancak tanımıyo.sunu sorcam sıze ucas loader ı calıstırdıgınızda portlardan com aktıf ancak pcmcia kısmı aktıf dııl bunu sebebı ne.modulu takınca altta sembol cıkıyo bıp sesıde gelıyo ancak yukleme olayında dedıgım gıbı pcmcıa kısmı aktıf olmadıgından bu bolumu secemıyorumbılgısı olan varsa sevınırım. yukselsum 26-11-2004, 01:19 bib sesi geliyorda bir bak bakalım modülü ne olarak görüyor. görüyor mu görmüyormu??? taha3 26-11-2004, 11:56 ARKADAŞLAR MATRİX İLE YÜKLEME YAPABİLMEK İÇİN:www.matrixcam.com.'Adresinde yeterince bilgi var.Kafanıza takılan olursa bildiğimiz kadarıyla yardımcı olurum. Ben Şu anda Mr 1134 kullanıyorum:Pol Au.Hispa'da Au. (FAKAT: Taquilla'lar of.)bilgisiolan Arkadaşların Yardımını bekliyorum. Kolay gelsin!!!!!!!!!!!!!! mrpeaces 26-11-2004, 16:23 @yukselsum , modulu pcmcıa card olarak goruyo.ancak ucas da com port nıye aktıfte pcmcıa aktıf dıılkı?verı yolunumu gormuyo ? yukselsum 27-11-2004, 12:33 Port zaten açık o yüzden. dediğin gibi veri yolu açık zaten kapanmıyor ki. modülüde magic modül olarak görüyor bende...eger modülü tanıyorsa. hangi yuvaya takarsan tak. com 0 yada com 1 aktif olamalı ve işaret koymalısın. koymuyorsa. modülün driver tanıtımında bir sorun var demektir. driver klasörünü tekrar tekrar göster ısrarcı ol. yada. sürücü güncelle dügmesine tıkla ve yine driver i açtıgın klasörü göster. biraz ısrarcı ol. oluyor. ilk anda olmadı diye vaz geçme.. mrpeaces 28-11-2004, 17:00 sorun su dr1ver dosyasi olarak windows/inf icindeki pcmcia.inf yi goruyo siteden indirdigim dosyay1 göstertince burda oyle bir bilgi yok diyo yukselsum 29-11-2004, 11:52 işte olmadı ... indirdiğin driver i göstermen gerek sorun burdan kaynaklanıyor sanırım...ordaki bütün klasör ve dosyaları göster. ben hepsini tek tek gösterdim. driver in yüklü oldugu yerde sürücü güncelle var birde ordan dene. sürücü güncelle dediğinde internetten indirdiğin dosyayı göster. baska bir yeri aramasın.. angoloz 29-11-2004, 11:58 @yukselsum , modulu pcmcıa card olarak goruyo.ancak ucas da com port nıye aktıfte pcmcıa aktıf dıılkı?verı yolunumu gormuyo ? Dostum M G diye bir aygıt bulursa işlem tama demektir birde yükleme yaparken, com1 olmayacak cam0 diye bir yer olması lazım oradan bağlantı kuracaksın yüklerken foreverferrari 29-11-2004, 12:03 10 dakika önce laptop dan yükleme yaptım problemsiz. starship 29-11-2004, 19:13 Laptop la son versiyonu yükleyebilirmiyim? misfortune 30-11-2004, 10:05 tabiki yükleyebilirsin.. grease 30-11-2004, 13:35 misfortune hocam! goldmaster 9500cim gömülü matrix.mrw2.10 yüklü malum geri dönüş loader ve cas2 ile olmuyor gömülü modulu söküp lap top un modul yuvasına takıp mr ye geri dönebilirmiyim ....bu mümkünmü acaba yardımcı olurmusunuz teşşekkürler... artlik 30-11-2004, 19:59 xp sp 2 için driver sorununu çözebilen yok mu halen? Daha önce sp 1 de bende bir sekilde tanitmistim fakat sp 2 de imkansiz polat27 02-12-2004, 10:41 arkadaslar bende apple machıntosh laptop var bu nun yan tara fında modül takmak için yuva varrr... sistemm mac os 8.1 bunla matrıxe yazım yüklenirmi olursa dosyalarıo nereden bulurum... drhakans 02-12-2004, 23:29 sevgili arkadaslar; benim sorum grease arkadasınkine benziyor ama benim matrix de 1.140 yuklu (laptop la yukluyorum) 1. mr&mrv icin olan 2.13 olanı laptopla yukleyebilirmiyim 2. yukleyebilirsem sonra mr icin mesela 1.166666 cıksa yine laptopla 2.13 uzerine bunu yukleyebilirmiyim. cevaplar icin simdiden tesekkurler Mine expert 04-12-2004, 03:16 Herkese merhaba, asus laptopa yeni format attım ve sp2 yükledim. 83 nolu mesajdaki adresten gerekli programı indirip açtıktan sonra Mr'yi yuvasına taktım. Yeni donanım bulundu uyarısı ile gelen menü seçeneğinden donanımı ( PCMCIA ile Flash bellek aygıtları ) kendim seçtim. Driver olarak da indirdiğim dosyadan açılan DreamMagic'i seçtim. Düzgün çalışmayabilir, imzalanmamış uyarılarına kulak asmadım. Yüklemeye devam ettim ve son olarak modülü DREAM-MAGIC-CI-Modul olarak tanıttım. Az önce de Loader setup v1.3 ile mr'yi Mrv 2.14'e dönüştürdüm. Hiç bir sorun çıkmadı. Herkese kolay gelsin... SAKLICA 04-12-2004, 12:53 http://members.lycos.co.uk/saklica/mtrx.JPG loader_setup_1.3.exe yüklü gene tıkyok modulu PCMCIA MTD-0002 OLRS KORUYOR Makina HP 7010 (PG587EA) Centrino 1,8 1024 Ram SP2 WinXp ProTr SAKLICA 04-12-2004, 14:06 PCMCIA MTD-0002 çıkanlar driverları buyrun birde siz deneyın loaderde pcmcıa aktıf olmadı http://members.lycos.co.uk/saklica/PCMCIA%20MTD-0002%20Suruculer&%23305%3b.rar yukselsum 04-12-2004, 20:04 Dostum M G diye bir aygıt bulursa işlem tama demektir birde yükleme yaparken, com1 olmayacak cam0 diye bir yer olması lazım oradan bağlantı kuracaksın yüklerken kardes cam0 yada cam1 in önemi yok.. pcmcıa. yukarıdaki yuvaya takarsan cam0 alttaki ikinci yuvaya takarsan cam1 i seçeceksin. bukadar. illaki cam0 olacak diye bir sart yok bilgine... drhakans 06-12-2004, 17:10 sevgili arkadaslar; benim sorum grease arkadasınkine benziyor ama benim matrix de 1.140 yuklu (laptop la yukluyorum) 1. mr&mrv icin olan 2.13 olanı laptopla yukleyebilirmiyim 2. yukleyebilirsem sonra mr icin mesela 1.166666 cıksa yine laptopla 2.13 uzerine bunu yukleyebilirmiyim. cevaplar icin simdiden tesekkurler CEVAP ALANA KADAR SORACAGIMMM KURTADAM 10 06-12-2004, 17:28 Arkadaşım Mr'de ne yüklü olursa olsun. Laptop ile Mrv'ye çevirebilirsin. Benim bir arkadaşımın Windows 98 yüklü laptop'unda her istediğimizi Mr'ye de Mrv'ye de tekrar tekrar çevirdik hiç bir problem çıkmadı. şuan gayet güzel çalışıyor. gönül rahatlığıyla çevirebilirsin. Benim Laptop ta XP yüklü ben bir türlü modülü tanıtamadım. arkadaşımın bilgisayarına baktıkça içim gidiyor. o kadar kolay oluyorki yükleme çok rahatlık, ben yapamıyorum diye kafayı yiyiyorum. Size kolay gelsin. yükleme işlemini gerçekleştirebiliyorsanız. :smiles1: angoloz 06-12-2004, 20:17 Bazı makinelerde bios update yapınca modül tanıma sorunu ortadan kalkıyor, ve böylece hemen hemen tüm modülleri görüyor, laptoptan yükleme yapabilirsinz drhakans 07-12-2004, 17:06 benim laptop dada xp yuklu biraz ugrasınca modulu tanıyor. modulu takınca bipp sesi geliyorsa yuklenir icinde magic gecen bir dosyayı tanıtıyorsunuz ucas loader programını kurarkende xp yi secmeyi unutmayın baska birseyden tanımama kaynaklanıyorsa bilemem mesela bios gibi kurt adam 10 donusum sorusuna verdigin cevap icinde tesekkurler uzay 07-12-2004, 21:32 arkadaşlar, XP'ye SP2 yükleyene kadar sisteme birşey tanımıyordu. Şimdi tanıyor ama MTD-0002 diye bişey istiyor. Onu dikkate almadan başka sürücü seç ile kart okuyucu'ya tıklıyorum ve oradan da loader programını indirdiğim yerden Dream Magic dosyasını kuruyorum. Sonuç olrak Dream magic cI diye birşey kuruyor ama ! ünlem işareti var. Bu şekilde loader programını açıncı pcmcia aktif olmuyor. pcmcia adapterim ise laptopta Texas Instruments 1420. Bu da bir arkadaşın gönderdiği uyumluluk tablosunda vardı. Bir şekilde olması lazım. Ben kasmaya devam ediyorum ısrarla. mrpeaces 08-12-2004, 17:15 uzay bende de acer travelmate 505 var esk1 lerden.ayn1 sendek1 g1b1 pcmc1a aktif olmuyo 1 ayd1r ugras1yorum ama yok.kart yuvas1 O2Micro olarak goruyo.kart1 tak1nca pcmcia kart olarak goruyo b1p ses1de var.ancak o dream magic dosyas1n1 gormuyo nedend1r b1l1nmez.o dosyay1 gosterd1g1mde 1lg1l1 b1r dosya d11l d1yo. bilgin olursa sevinirim. sayg1lar HoK 09-12-2004, 12:34 Merhaba toshiba satellite laptopuma matrix reloaded taktığım anda laptop kilitleniyor.. nedir benim derdim bir bilen bir düşünen arkadaş varsa ... SAKLICA 09-12-2004, 15:39 birisi alabiliyorsa veya yollayabiliyorsa su dream magiç gosyasın veya driveri buraya koyabilrmi.Ayrıca Hp ye mail attım Bios uptade işlemiyle MTD-0002 problemi düzeliyormuş ..Bios uptade adresini verdiler ama nasıl yapıldıgın bilmiyorum bilgisayardaN OLMAYALIM KOLAYGELSİN sen 10-12-2004, 12:36 Arkadaşlar, mr module laptopla 214 yuklemeyi eksik yaptım.ikinci defa mr takıp yüklemenin tamamlanmasını beklememişim. şu anda mr'yi tanımıyor ve yükleme yapamıyorum.flash'ı tekrar programlamak mı gerekli? cevaplarınız için sağolun. SAKLICA 11-12-2004, 09:06 Daha önceden PCMCIA MTD-002 olarak tanıyan modulü DreamMagic.inf dosyasını açarak(notpad) kırmızı ile işaretli iki satırı ekledim Aygıt yöneticisi MTD-0002 yi yekrar güncellestirmek için yeni yol olarak düzenledigim DreamMagic.inf i hedef sectim ve modulu görüldügü üzere DREAM-MAGIC-CI-MODULE olarak gördü ama aygıt özelliklerinde "Bu aygıt başlatılamıyor. (Kod 10)" uyarısı yer alıyor.Loader Programındada PCMCIA aktif olmadı yardım edebilecek varmı?KOLAYGELSİNhttp://members.lycos.co.uk/saklica/3.JPG :wave: :wave: misfortune 11-12-2004, 09:23 sürücü güncelle dediğinde xp_pcmcia yı seçip gösterince driver yüklemesi yapmıyormu.Aygıt yöneticisindeki ! işaretini kaldırmalısın(oda driverlerin doğru olmadığını gösterir) mutlaka bir yerde eksik yükleme yapıyorsun..sil baştan tekrar yap..modulu gördüğüne göre driver problemini gidermeniz lazım..bende epeydir laptopla uğraşmıyorum..asusv5 de olmamıştı hp compact da hemen tanıtabilmiştim.. sevgiler.. sen 11-12-2004, 10:11 Saklıca arkadaşım, ben de aynı sorunla 10 gün kadar uğraştım ama nafile. XP SP1 modülü hiç tanımıyordu. SP2 yükledim tray üzerinde yine işaret çıkmadı(IBM THinkpad pcmcia ise TI PCI-1420).Zorlayarak DreamMagic-CI-modul olarak buldu. Aynı sizin durum. Sitesinde Texas Instruments PCI-1420'yi Third Party Device olarak gösteriyor. Nedeni bu olması gerek.(daha önce arkadaşlar bahsetmiştiler). Farklı bir pcmcia ile 15 dk da modül tamamdı. Ben TI pci-1420 ile yapamadım ve pes ettim. Saygılar SAKLICA 11-12-2004, 10:52 sürücü güncelle dediğinde xp_pcmcia yı seçip gösterince driver yüklemesi yapmıyormu.Aygıt yöneticisindeki ! işaretini kaldırmalısın(oda driverlerin doğru olmadığını gösterir) mutlaka bir yerde eksik yükleme yapıyorsun..sil baştan tekrar yap..modulu gördüğüne göre driver problemini gidermeniz lazım..bende epeydir laptopla uğraşmıyorum..asusv5 de olmamıştı hp compact da hemen tanıtabilmiştim.. sevgiler.. walla ne denediysem olmadı en son aklıma DreamMagic dosyasını onarmak geldi ceşitli driver isimleri yazan yere ayni sekilde bende onceden PCMCIA MTD-002 gören modul ismini satırlara ekledim .... DREAM-MODULE ..olarak gördu...Eger bu lptoptan bu işi yapan arkadslar Wındows\System32\ Drıvers klsot,ru altındki DvbCamd dosyasını yollayabilirse onaylanmıs driveri yüklerim.....Hp Avrupa yetkililerine mail attım sorunun bios güncelleme ile aşılabilecegini yazmıslar ama laptop 2004 ün 9.ayında uretilmiş yeni vir versyon mu ıkmıstır yani SONY PCG-GRT715 te denedim o modulu okurken kıtlenıyor veya donanımı çıkardıgımda yeni donanım bulundu uyarısı verior anlamadm gitti hayırlısı olsun ....KOLAYGELSİN (PC HP NX7010 PG587EA) uzay 12-12-2004, 11:50 Saklıca arkadaşım, ben de aynı sorunla 10 gün kadar uğraştım ama nafile. XP SP1 modülü hiç tanımıyordu. SP2 yükledim tray üzerinde yine işaret çıkmadı(IBM THinkpad pcmcia ise TI PCI-1420).Zorlayarak DreamMagic-CI-modul olarak buldu. Aynı sizin durum. Sitesinde Texas Instruments PCI-1420'yi Third Party Device olarak gösteriyor. Nedeni bu olması gerek.(daha önce arkadaşlar bahsetmiştiler). Farklı bir pcmcia ile 15 dk da modül tamamdı. Ben TI pci-1420 ile yapamadım ve pes ettim. Saygılar Arkadaşlar, Laptopunda Texas Instruments PCI-1420 'ye sahip olupta bu işi becerebilmiş biri var mı? belzebup666 14-12-2004, 22:06 Arkadaslar bende de Card Bus olarak Texas Inst. 1410 var ama ne yaptıysam nafile P4 - XP Home kullanıyorum sanrıım 16 bit olayı ile alakalı arkadaslar haklı olabilir. Sp2 de yükledim olmadı, Pcmci ı standart olarak tanıttım o da olmadı, 32 bit çalışan modulleri denemek aklıma geldi ve tahmin ettiğim gibi onlar sorunsuz çalışıyor, inanmayanlar denesin. Bu iş için http://www.matrixcam.com/pcmciacardextender.htm sayfasında da anlatıldığı gibi ara modül var sanırım 16 bit' i 32 bit e dönüştürme ve uyumunu sağlıyor. Mail attım bakalım cevabı gelince sizlerle paylaşacağım. Fiyatı konusunda bir bilgim yok. Saygılar mrpeaces 17-12-2004, 00:09 Arkadaslar bilen bilir bende yaklas1k 2 ayd1r yapam1yodum ayn1 sorunlar bendede vard1.Bugun zaman1m oldu ve bayag1 ugrast1m 1nf dosyalar1n1 deg1st1rd1m beklentiler yapt1m configrasyonlar1 da degistirdim ve sonuc olarak yaptim Dream-Magic CI olarak görüyo artik.Az daha loader alcakt1m ama yapt1k.1.08 olan MR y1 sorunsuz bi sekilde hemde yaklasik 1 dk icinde 1.16 yaptim ama sans1zligim TPS lerin gitmesi oldu :) olsun artik yeni versiyonlarda biskremlerle cikar :) omur 17-12-2004, 09:57 tebrik ederim arkadaşım ugraşıp yapmışsın dosyayı buraya koyarsan bizde yararlanalım SAKLICA 17-12-2004, 17:57 arkadasım duzenledigin inf dosyasını buraya koyarsan seviniriz ....KOLAYGELSİN sen 17-12-2004, 18:03 neler yaptığınızı paylaşırsanız seviniriz. teşekkürler mrpeaces 17-12-2004, 18:43 arkadaslar eger modulunuzu laptopunuz farkli sekilde taniyorsa modifiye ettigim inf dosyalarini gerekli yerelere atin.özellikle g-m olarak tan1yanlar için birebir.dosyalar laptopumda yar1n diskete kaydetip eve getircem size göndercem. eminim cogu kisinin isini görcek. sayg1lar. altansat 17-12-2004, 20:09 bende aynı sorun var dosya varsa yükleyelim ok hastürk73 18-12-2004, 03:06 Acaba Fujitsu Siemens de nasil tanitabilirim su matrix reloadedi bende hic tanimiyor. sen 18-12-2004, 13:52 Acaba Fujitsu Siemens de nasil tanitabilirim su matrix reloadedi bende hic tanimiyor. önce xp sp2 yükledim.modülü gördü,ama driver hatalı.. saygılar mrpeaces 19-12-2004, 13:31 -------------------------------------------------------------------------------- Arkadaslar bu dosyalar1 gerekli yerlere atin sonra reset atin bilgisayariniz acilinca ozellikle "g-m" gorenlerinki Dream Magic CI olarak görecektir.Iy1 gunlerde kullan1n. Dosya ekleme yapamad1g1m 1c1n l1nk e att1m .. http://us.f2.yahoofs.com/bc/41c40d6...f05AxBBWI2n3IqD mrpeaces 19-12-2004, 13:37 http://us.f2.yahoofs.com/bc/41c40d6d_987/bc/My+Documents/mrpeaces.rar?bfC2VxBBDBAyqrpp yukardaki link bozuk bu nu kullan1n malierbil 19-12-2004, 18:18 bu link de bozuk .Başka varmı rdelikanli67 19-12-2004, 18:49 arkadaşlar ben yeni forum açtım mutlaka okuyun laptop mr ile ilgili inşallah yardımım olur saygılar mrpeaces 19-12-2004, 19:30 Bu linkler calisiyo:Gerekli yerlere atin ok 1- http://www.geocities.com/mrpeaces/DreamMagic.inf 2- http://www.geocities.com/mrpeaces/PCMCIA.INF kemalege2000 19-12-2004, 20:59 loader olarak ne kullanacağız? kemalege2000 19-12-2004, 21:01 loader setup olarak ne kullanacağız? mrpeaces 19-12-2004, 21:08 98 se ucas loader arkadaslar altansat 19-12-2004, 21:15 dosyalar bunlarmı bende sorun var bunlar ile sorun kalmıyormu kemalege2000 19-12-2004, 21:22 -Arkadaş birde ucas loaderı verseniz çok iyi olacak. -Üstteki adreslerden aldığım dream magic sorun yaratıı.Nasıl sileceğiz? kemalege2000 19-12-2004, 21:27 -Arkadaş bu xp nin imzasını filan istiyor.başlatacak imzasını.. -donanım türü ne? -Üretici firma ne. -yüklemede bunları ne seçeceğiz?Ahiret sorusu soruyor. üstelik güvenli değil .firma imzası filan . -Net olarak yardımcı olabilecek varmı. -hp 7010 mr modülü PMCIA MTD 002 diye tanıyor. fener01 20-12-2004, 00:37 -Arkadaş birde ucas loaderı verseniz çok iyi olacak. -Üstteki adreslerden aldığım dream magic sorun yaratıı.Nasıl sileceğiz? Burayada bir goz atin aradiginizi muhakkak bulacaksiniz http://www.matrixcam.com/laptop.htm Selamlar mrpeaces 20-12-2004, 19:04 arkadaslar o dosyalar 98se 1c1n soled1m ucas loadaer1da bu konunun 1 . sayfas1nda bulab1l1r1s1n. elektrikçi73 21-12-2004, 00:18 Sayın Ustalar Cahilliğimi bağışlayın ama bir sorum olacak: Bende bir matrix modül var. Şuanda Mrv2.14 yüklü Tahmin ettiğiniz üzere bir de masa üstü bilgisayarım var. Ben bu modüle en ekonomik şekilde versiyon yüklemesini nasıl yapabilirim. Açıklarsanız sevinirim. Teşekkürler. mrpeaces 21-12-2004, 01:03 bu konunun 1lk sayfas1na g1t der1m hersey ac1k ac1k yaz1yo sayg1lar. enver kiremitci 21-12-2004, 01:12 Arkadaşlar 1 saattir uğraşıyorum modülü taktığımda bigisayar direk olarak xcrypt xcam olarak görüyor fakat sürücüyü kabul eymiyor başka bir aygıt olarak tanıttığımda aygıt düzgün çalışmıyor esas sorun tanıtmak degil sürücüyü bulmak uğraşan arkadaşlara kolay gelsin atacan 21-12-2004, 10:01 MRFM programı verdiğiniz linkten inmiyor! Boş sayfa geliyor. Laptopla MR yukleme kilavuzu ÖNSÖZ Laptopla güncelleme en ucuz ve kolay yoldur. Kart, kablo gerektirmez. Asagidaki aciklamalar yabanci bir boarddaki; mesajinda belirtilen "mr by pcmcia.zip" dosyasi; mr_by_pcmcia.zip (http://www.turkeyforum.com/satforum/attachment.php?attachmentid=3649&stc=1) icerisinde bulunan MR_BY_PCMCIA.txt dosyasindan ve ayni boardda bulunan diger kilavuzlardan ve edinilen deneyimlerden derlenerek hazirlanmistir. Ufak ceviri hatalari olabilir. Tüm yazilanlar denenmemistir, bazi kullanicilarin sistemine uygun olmayabilir ve sorumluluk kabul edilmez. UPD HAZIRLIGI Önce en güncel bir *.upd uzantili dosya bulun. : http://www.turkeyforum.com/satforum/showthread.php?t=44 (http://64.235.50.126/~takula/forum/forumdisplay.php?s=&forumid=826) Yukaridaki sayfada " Buradaki "mr 1.0xx UPD ..." doyasini Bilgisayarda unutmayacaginiz bir yere kopyalayin. Alternatif olarak daha kolay bulunabilen *.bin uzantili bir dosyayi MRFM (Matrix Reloaded File Manipulator) programi ile .upd uzantili hale getirebilirsiniz. MRFM programini indirmek icin http://www.gozosat.com/forum/attachment.php?postid=2432 (http://www.gozosat.com/forum/attachment.php?postid=2432) den yükleyin, bilgisayarinizda bir klasöre extract edin. Buradaki MRFM.exe dosyasini calistirin. Sonra *.bin dosyasini yükleyin. Bin den upd’ye cevirme tahvili yapan butonu tiklayin ve yeni *.upd dosyanizi save edin. mr1.055 icin *.bin dosyasini Xamuhda bulabilirsiniz http://www.gozosat.com/forum/attachment.php?postid=3781 (http://www.gozosat.com/forum/attachment.php?postid=3781) Bir diger alternatif olarak sürekli güncellenen bir *.hex dosyasini da once *.bin sonra da yukarida anlatildigi gibi *.upd uzantili hale getirebilirsiniz. Bunu yapmak icin once MREdit programini http://www.ucassupport.nl/software/casinterface (http://www.ucassupport.nl/software/casinterface) den kurun. Sonra "mredit_v_1_9_1.zip" dosyasini bulun ve üzerini tiklayin. Üstte sagda open/ac butonunu tiklayip bilgisayarinizda bulunan *.bin dosyasini secin ve bir süre programa yüklenmesini bekleyin. Import Xamuh 6 in 1 yazan uzerine iki kere tikladiktan sonra cikan import *** ekraninda en üstteki secenegi de (yani hepsini) secili yapin ve import *** e basin. Xamuh veya Mach 1 in 6 in 1 dosyasindan daha önce bilgisayariniza attiginiz aliciniza uygun eeprom hex dosyasini secin. Bunu yaptiktan sonra gelen Select Via ID ekraninda en fazla seyrettiginiz Viaacess paketlerden 21’ini tercih ederek secili hale getirin. Bu ekranin altindaki Import Selected Via Indent dügmesini tiklayin. Bundan sonra isterseniz nagra bölümüne girerek istediginiz keyleri de kendiniz degistirebilirsiniz. Üstte en sagda floppy disk resmine basin ve yeni olusturdugunuz dosyanizi bilgisayarinizda bir yere “save” edin ve unutmayin. Bu dosya sizin *.bin dosyaniz olmustur. Bunu da yukarida anlatildigi gibi MRFM ile *.upd ye cevirin. MÖDÜLÜN LAPTOPA TANITILMASI Bazi laptoplarin MR’yi tanimasi sorun olabilir. Laptop acikken MR’i PCMCIA slotu icerisine iyice yerlestirin. Yerlestirdikten sonra arkasindan sonuna kadar iyice itin ve ucunun temas ettiginden emin olun. Bundan sonra sansiniz varsa bilgisayar MR’i kendiliginden taniyabilir. Bilgisayarinizin sag altindaki sistem trayde de bir sembol olusacak ve bip sesi duyulacak. Bu durumda direk asagidaki 5. nolu bolume gidin. Aksi takdirde Hardware settings de PCMCIA kart olup olmadigina bakin. 1. Laptop MR’yi tanimamissa ilkönce Windows'a PCMCIA-driver'i tanitilmalidir. Yukarida belirtilen "mr by pcmcia.zip" dosyasini indirin zipi acin ve ayri bir klasöre atin, nerede oldugunu unutmayin. 2. Tüm Windows kullanicilari icin Windows 2000 kullanicilari disinda asagidaki yolun izleyin: control-panel -> properties of PCMCIA-controller -> driver -> more info. Ya da start settings control panel system hardware profile e bakin. Böylece PCMCIA-controller'deki driverler hakkinda bilgi edinebilirsiniz. Windows XP kullanicilari: update driver'i secin ve nereye bakilacagi soruldugunda daha önce actiginiz "mr by pcmcia.zip" dosyasi icinde bulunan -> xp_pcmcia adindaki alt dosyayi kurun (install edin). Windows 98 and 98SE kullanicilari (Millenium = 98SE, hepsi ayni): eger driver dizileriniz ( -> more info altindaki) cbss.vxd adinda bir dosya iceriyorsa windows'u tamamen kapatabilirsiniz. Önceden acip bir yerde ayri klasöre attiginiz "mr by pcmcia.zip" klasörü icinde bulunan cbss.vxd dosyasini (dikkat bu dosyadan orada iki tane var, 22,413 byte olani win98 icin 25,993 byte uzunlugunda olani ise win98SE icin, zaten zip arsivi icindeki path da da yaziyor hangisinin ne oldugu) bunu kendi windows\system klasörü icine oradaki mevcut cbss.vxd dosyasinin yerine yerlestirin. İsterseniz, emin olmazsaniz bunu yapmadan önce mevcut cbss.vxd dosyanizin adini degistirebilirsiniz) Bilgisarinizi kapatip acin (XP kullanicilarinin kapatip acmasina gerek yok ama bilinemez zaten birkac saniye sürecek bir is). Win98(SE/ME) kullanicilari sisteminizde cbss.vxd yoksa hicbirseyi kopyalamaniz ya da bilgisayari acip kapamaniz gerekmez. Sizde pccard.vxd dosyasi olmasi gerekir yoksa PCMCIA-controller kurulumunda bir yanlislik vardir. PCIC-controller- ya da daha geneli PCMCIA-controller- drivers lari zorlamayi deneyin ve kurduktan sonra acip kapama yapin ve yukaridaki 2.nolu isleme geri dönün. 3. Win98(SE/ME) kullanicilari: dvbcam.sys dosyasini elle bilgisayarinizdaki system32\drivers klasörüne kaydedin ve makinenizi tekrar acip kapatin. 4. Tüm Windows kullanicilari, hatta Windows 2000 dahil: UCAS veya MR CAM'i PCMCIA-slot'unuza yerlestirin. Driver istediginde önceden acip bir yerde ayri klasöre attiginiz "mr by pcmcia.zip" klasörü icinde bulunan dreammagic.inf dosyasini tiklayin. Böylece Windows 2000 and XP kullanicilari icin dvbcam.sys dosyasini install edecektir, Win98(SE/ME) kullanicilari zaten bunu icinde olmasi gereken klasöre atmislardi (3.nolu islemde). Simdi bir bip sesi duyacaksiniz ve bilgisayarinizin sag altindaki sistem trayde de bir sembol olusacak . CAM bilgisayar tarafindan taninmis demektir. Bundan sonra slota her koyusunuzda taninacaktir. Sakin CAM'i bir kontrol daha yapmadan yerinden cikarmayin: control panel -> properties of Smartcard(!) -> driver -> more info. dvbcam.sys klasörünün artik burada yer almis olmasi gerekir, Win98(SE/ME) kullanicilarinda bile ve control panel’in herhangi bir yerinde mesaj cikmamalidir aksi takdirde sisteminizde diger aygitlarla bir kaynak cakismasi var demektir ki bunun da diger islemlerden önce cözümlenmesi gereklidir (buradaki aciklamalarin konusu disindadir). Bu da olmazsa Start -> setting -> control panel den -> PC Card ‘i tiklayin ve -> global setting de selection'u (secim’i) automatic (otomatik) secili olmaktan cikarin apply OK ye basin ve cikin. Laptopu kapatip acin, Acarken 4 nolu isleme dönün MR slot icinde tam otumus olsun. Daha da olmuyorsa farkli bilgisayarlar icin secenekler: Secenek 1: (Tonski tarafindan önerilmistir) There are laptops which are not donanim versiyonu ya da bios settingleri yüzünden pccard uyumlu olmayan laptoplar vardir. Start pccard setting den biosunuzda yoksa pcic ye getirin pci configuration dan pci latency timer’I 16 yapin ve cikin, gerekirse bilgisayari kapatip acin. Bundan sonra 4 nolu isleme dönün. Secenek 2: (Tonski tarafindan önerilmistir) Normal PC bios da PCI-PCMCIA kartokyucu-yazici var pccard opsiyonu yoksa bios da PCI configuration / PCI latency timer setting’i default olan 32 yerine 16 yapin bilgisayari kapatip acin Windows2000 de calisacaktir. MÖDÜLE YAZMA 5. Eger bilgisayarinizin sag altindaki system trayde yeni sembol elde ettiyseniz yani dvbcam.sys dosyasi "Smartcard" altinda yer aliyorsa tebrikler. System trayde sembol cikmadiysa bile modulu slota takinca bip sesi gelmisse de tamam demektir. Artik loader_setup_1.3.exe yi calistirabilir ve UCAS paketini calistirabilirsiniz. Bunu da menu de ucas_loader 'i tiklayarak yapabilirsiniz. Buraya kadar Ucas loader yüklemediyseniz : http://www.ucassupport.nl/software/casinterface (http://www.ucassupport.nl/software/casinterface) den "loader_setup_v1.3.exe" dosyasini bulun ve üzerini tiklayin. Bilgisayarinizda bir klasörde tutun. CAM'inizi slota yerlestirdikten sonra ve bip sesi geldikten sonra asagidaki islemi izleyin Settings -> PCMCIA -> CAM 0 (sifir) veya 1, PCMCIA slotlarindan biri bos olacak böylece secenek tek secenek kalacak. Simdi yukarida anlatilan *.upd uzantili dosyanizi bulup Ucas loaderde “file” i tiklayip yükleyin. Dosya mutlaka *.upd formatinda olmali. "Download Now" a bastiktan sonra baska birseye dokunmayin birsey yapmayin - önce cok hizli calisacaksonra hic calismiyormus gibi yine yavaslayacak. Bunun nedeni yeni yazilimin önce CAM'in RAM’ina yazilmasi sonra EEProm’a flashlanmasidir bu da zaman alir – yine bu sirada hicbirseye dokunmayin!! Ta ki sonunda CAM’i cikarmanizi söyleyinceye kadar, o zaman cikarin ve tekrar yerine yerlestirin (Humaxdaki sorun böyle halloluyor). Hemen yine bir bip sesi gelecek ancak CAM daha tam olarak baslatilamamistir bu yüzden ona dokunmayin!!! En az 30 saniye bekleyin, bundan sonra CAM’inizi cikartabilir (dikkat bu kez CAM’i cikartmadan önce system traydeki modül sembolünü tiklayin ve exit – cikis- deyin, yani modül slotunu kapatin) ve Ucas_loader’i kapatabilirsiniz artik CAM’iniz calisir haldedir. Her sey 3 dakika sürüyor. Aliciniz FTA (sifresiz) bir kanaldayken MR’i aliciniza koyun alicinizi acin, alici icerisine ilk koyusta ayrica islem gerekmez. Bu arada bilgisayarinizda driver tanimayi manuel yaptiysaniz tekrar otomatige cevirebilirsiniz. Eger calismazsa herseye bastan baslayin Driver yüklendikten sonra ve bip sesi geldikten sonra yanlis birsey yapamazsiniz. Ayrica CAM ‘in icindeki yazilim-yükleyici eger zaten oradaysa üzerine birsey yazilamaz, ya da tahrip olamaz. bunlar toechertsta yazılmıştı daha önce..cayyolu arkadaşımız türkçeleştirmiş..ben ordan aldım...burayada yazmıştık..ama bulamadım tekrar alıyorum.. tutuncu 21-12-2004, 14:32 sn Atacan kardeşim , www.ucassupport.nl/software/casinterface/mrfs_v11.zip Link'inden indire bilirsin .. Kolay gelsin elektrikçi73 21-12-2004, 23:25 Sayın ustalar yardıma ihtiyacım var. şu anda elimde exper marka xp home yüklü bir laptop ve mrv 2.14 yüklü bir matrix roladed modül var.yukarıdaki laptopla modül yükleme kılavuzu ve konu ile ilgili yazılan çoğu bilgiyi okudum. modülü yuvasına taktım.bilgiayar modülü tanımadı sürücüyü aygıt yöneticisindeki pcmcıa dan sürücüyü güncelleştirden yine yukarıda verilen driver ile güncellemeye çalıştım ancak bilgisayar buna da cevap vermedi. kıt bilgilerim ile sürücüyü yükleyemedim. dolayısı ile modülü bilgisayara tanıtamadım. Bunun bir yolu varsa lütfen bana öğretin. ne yapmalıyım ve nasıl yapmalıyım.yardımlarınız için teşekkürler. sulkoc1 22-12-2004, 00:25 arkadaşlar bendede toshiba satellite Pro A40 notebook var ve matrix reloaded modülü yuvaya taktıktan 30 saniye sonra Xp pro service pack 2yüklü sistem tamamen kilitleniyor ve hiçbir işlem yapamaz durumda notebook kilitleniyor mecburen güç düğmesinden kapatıp tekrar açmam gerekiyor ve bu sebeble matrix i laptoptan yükleyemiyorum acaba sorun ne sp1 yüklü ikende aynı sorun devam ediyor bende receivere takıp mr loaderle oradan yükleme yapıyorum fakat sorun konusunda yardımcı olursanız sevinirim xdream modülü sorunsuzca tanıtıp laptopla güncelliyorum ve hiçbir sorun olmuyor ama matrix reloaded malesef modüldede şu an Mr 1.161 versiyon yüklü bilginize daha yeni versiyon çıkınca bunu laptopun modül yuvasınıdan nasıl yükleyebilirim lütfen yardım edin. mrpeaces 22-12-2004, 00:58 elektrikci modulu tak1nca veya c1kar1nca b1p ses1 gel1yomu? ve altta 1kon c1k1yomu c1k1yosa modul ne olarak tan1yo? sulkoc sen1nde dr1ver cak1smas1ndan kaynaklanan b1 k1tlenme oluyo san1r1m.onceden yukled1g1n dr1ver sorun yarat1yo. elektrikçi73 22-12-2004, 08:50 mrpeaces arkadaşım modülü takınca veya çıkaınca bip sesi gelmiyor ve ikon da çıkmıyor.bilgisayar modüle karşı hiç bir tepki vermiyor. saatlerce uğraştım pcmcia yı yukarıda verilen mr pcmci.zıp driveri ile güncellemeye çalıştığımda bir diyalog kutusu çıkıyor ve yüklemeye çalıştığınız yazılım var olandan daha yeni bir yazılım değil diyor.neyapmalıyım teşekkürler. uzays 22-12-2004, 14:17 Arkadaşlar, XP'ye SP2 yükledikten sonra Windows modülü gördü ama Dreammagic.inf dosyasını gösterip yüklemeye çalışınca KOD 10 hatası veriyor. Bence driver hatalı. Bir şekilde uyumlu bir sürücü bulan bir arkadaş var mı? Not :PCMCIA aygıtı olarak Texas Instrument PCI-1510 var. mrpeaces 22-12-2004, 16:31 elektirkci modulu tak1nca etk1 yapmamas1 n1 nas1l cozer1z b1lm1yorum.gal1ba bios guncellemes1 laz1m.Laptopunun uret1c1 f1rmas1na ma1l atman1 ve sorunu b1ld1rmen1 tavs1ye eder1m. Uzay birde elle yap1land1rmay1 denesene buyuk 1ht1malle gorucek b1 kacyane sen1n sorununda laptopta gostertd1m. elektrikçi73 22-12-2004, 17:31 sevgili arkadaşlar net bir sorum olacak:Masa üstü bilgisayarı rs232 kablosu ile nextstar5500cı recevere bağlasam,modülüde recevere taksam bilgisayarımdan modülü güncelleyebilirmiyim.güncelleyebilirsem nasıl ve hangi program ile yükleyebilirim. yoksa bu soru çok saçma mı oldu yardımlarınız için teşekkürler. uzays 23-12-2004, 14:32 elektirkci modulu tak1nca etk1 yapmamas1 n1 nas1l cozer1z b1lm1yorum.gal1ba bios guncellemes1 laz1m.Laptopunun uret1c1 f1rmas1na ma1l atman1 ve sorunu b1ld1rmen1 tavs1ye eder1m. Uzay birde elle yap1land1rmay1 denesene buyuk 1ht1malle gorucek b1 kacyane sen1n sorununda laptopta gostertd1m. Sürücüyü kaldırıp tekrar elle yeni aygıt ekle ile yapmayı deneyeceğim. Senin özel olarak yaptığın başka birşey olmuşmuydu? enver kiremitci 23-12-2004, 15:52 Arkadaşlar benim bilgisayarım modül takıldığında direkt olarak tanıyor xcrypt xcam olarak fakat ne yaptıysam sürücüyü kabul etmiyor muhtemelen sürücü hatalı gerçekten çalıştıran varsa ayrıtılarıyla açıklasın mrpeaces 23-12-2004, 16:32 uzay elle yap1land1rmay1 dene derken o dr1ver guncelle k1sm1nda otomat1k yap1land1rma varya ordan ayarlar1 kend1n yap cak1smayana b1r adres1 gostert sonra b1lg1sayar1 yen1den baslat ama modulu c1karma b1lg1sayar ac1l1nca modulu c1kar tekrar tak bak bakal1m buyuk 1ht1malle olmas1 laz1m. ozi971 23-12-2004, 17:39 Selam, Dün bir arkadaşın Toshiba marka laptopunda denedim ve gayet basit olarak kuruldu. Özellikleri; Toshiba Satellite Pent III/667mHz, WinXP sürüm 2002. İki PCMCI yuvası var. Bende Magic Modulden Matrix'e çevrilmiş bir CAM var ve takınca M G isimli bir aygıt bulundu diyor. (Bu işlemi Beko marka laptopda Win98 servis Pack II olan bir laptopda driverleri çok zorlayarak tanıtmıştım. Ama yüklemeyi bitirip modulu çıkarıp tekrar takınca tanıtmış olduğum Matrix CAM'ı tanımıyordu. Bu akşam Win XP Servis Pack II ile tekrar Beko'da deneyeceğim, umarım bu da tanır.) Toshiba'ya geri dönelim. Bir kere sanırım Toshiba markalarda PCMCI yuva işlemcisi Matrix CAM tanıtımına daha uyumlu. TOSHIBA LAPTOP İLE WIN XP sürüm 2002 TANITMA İŞLEMLERİ AŞAĞIDADIR 1- Matrix Cam'ı laptop PCMCI yuvasına yerleştirdim. 2- Modul takılınca bir uyarı sesi verdi ve XP M G isimli bir aygıt bulundu uyarı penceresi çıkardı. Driver yükleme arayüz penceresi gelince driverı otomatik ara yerine kendim listeden seçeceğim seçeneğine gelerek, sonraki pencerede (gelirse smart card seçip) “disketi var”a basılarak devam edilecek. 3- Sürücü olarak Dreammagic.inf belgesini seçerek devam edilecek. (Belge bu konu ilk sayfasında mr_by_pcmci içinde mevcut). Bende Dream CI Cam gibi bir isimle tanıdı. 4- Bu safhada ise yükleme programı kurulacak. "loader setup v1,3" programını kurun. 5- Programı kurarken program sistem bir uyarı penceresi çıkarıp “durdur” ve “devam et” seçeneği verecek. Devam et diyecez ve program kurulacak. 6- Program files veya start menüsü altında loader klasöründen programı açıp setting’e gelin pcmcıa kısmında 0 veya 1 ‘i seçin. Alt açıklama penceresinde “Bir adet Cam ın bağlı” olduğu İngilizce olarak yazılı olmalı. 7- File dan “upd” MR update dosyası açın. Şu an en son Mr1161.upd veya Mrv216.upd dosyasını açalım. Matrix Reloaded veya Matrix Revulotion son upd dosyalarını Forum da Matrix bölümünden temin edebilirsiniz. 8- Download Now! butonuna basın. Alt açıklama penceresinde yükleme işlemi yapıldığı yazılacak. “Don’t extract Cam” yazısı görülecek. Bu esnada CAM çıkarılmamalı! 9- Yükleme işlemi bitince alt açıklama penceresinde “Please extract Cam” yazısı çıkacak. 10- Şimdi Matrix Cam çıkarılacak ve yerine tekrar takılacak. Bu işlem bazı receiverlarda Cam’ı tanıma için gerekli olabiliyormuş. 11- Yeniden takınca 20-30 saniye bekleyin. Windows alt barında sağ tarafta PCMCI aygıt simgesinden Türkçe veya İngilizce sistemde “Stop yada Durdur” seçerek modülün sistemden sağlıklı kaldırılması sağlanır ve Modul sonra çıkarılır. 12- Şifresiz bir kanalda modülünüzü Receiver/Uydu Alıcınıza takıp “initialize etmesi”/ “tanıması” beklenir. (Bazı cihazlarda uzun sürüyor, sabredin. Modülü 1,161 yada 2,16 olarak tanıdıktan sonra şifreli kanallara bakabilirsiniz. Kolay gelsin! Misfortune, Matrix anasayfa ve rdelikanli67 'dan aldığım tariflerle yaptım. Onlara teşekkürler. ozi971 24-12-2004, 10:05 Belki yazım fazla uzundu, kusura bakmayın. Dün aksam da Beko 2,6 mHz laptopta denedim Win XP Servis Pack II kurulu. PCMCI driver yüklemedikten sonra yeni bir aygıt/modul bulundu ve yukarıdaki işlemleri aynen yaptım ama bu sefer tutmadı. Dream-Magic-CI-CAM bulundu dedi (DVB-CA-CAM da diyebiliyor.) "Smart Card Readers" da üretici firma seçiminde "manufacturers" altında üstteki isimleri görüyor. Tüm yüklemeleri yaptıktan sonra control panels/sistem/smart card reader (akıllı kart okuyucu) altında Dream-Magic-CI-CAM olarak görürken yanında sarı bir ünlem işareti çıkıyor. Zaten yükleme sonunda device can not start (code 10) uyarısı çıkarıyor. Yani modul başlatılamadı diyor ve Loader de CAM tesbit edilemeyip PCMCI kısmı aktif olamıyor ve tabi yükleme yapılamıyor. Bir çok yerden aldığım Dreamcam driverlerı denedim ama olmadı. Bazı yabancı forumlarda okuduguma göre bendeki Beko da olan PCMCIA Card Bus markası olan Texas Instruments PCMCIA yuvası Cam Modulleri görmede sorun yaratıyor. Yani sorun Laptop markasında değil o modelde kullanılan PCMCIA yuvanın üretici firması ve modeline göre değişebiliyor. Kim yazmıştı hatırlamıyorum ama PCMCIA kart I-II vye III.ncü versiyon olması önemli diye. Sanırım sorun bu. Ama sideki hangisi olduğunu tesbit etmeyi bilmiyorum. Bendeki Beko da Texas Instruments PCI-1520 Card Bus Controller . Yine yabancı sitelerde okuduğuma göre evvelki gün yükleme yapabildiğim TOSHIBA marka laptopda da hata veren modeller varmış. Bu sitede tesbit edilen modellerde işlemin olduğu ve olmadığı listesi alttaki linkte http://67.43.4.157/showthread.php?t=106457 Ayrıca Matrix sitesinde geçen 32 bit veri yolunu 16 bit'e çeviren PCMCI extension kart İstanbulda nerede bulunur, bilen varsa bana yazsın. Teşekkürler. |