beyler selam. tutup da eski amfim icin biwire ozelligi olan bir hoparlor alirsam biwire yapabilir miyim onu soracam. benim amfinin hoparlor cikislari eski tip, kendi tabirimce sikistirmali. ufak plastik dugmeyi itince terminalin girisini kapayan metal aciliyor, ciplak hoparlor kablosunun ucunu terminal girisinin icine sokuyoz, plastik dugmeyi birakinca da metal kapak tekrar yerine geliyor ayni anda da kabloyu sikistirip sabitlemis oluyor. ne dersiniz, bu amfi ile biwire uygulanabilir mi. saygilar.
ordinaryüs
20-03-2005, 15:34
Bu işe uygun bir speaker ile bi-wire bağlantı yapabilirsin, ama çok da anlamı olmaz..Yalnız speaker'ın alt ve üst frekans girişlerinin arasındaki bağlantı köprüsünü sökmeyi unutma. :)
abi niye bi fark etmeyecegini dusunuyorsun.
çok çok az bir fark oluyor ..
o zaman kablo parasina yazik
Ben daha önce bi-wiring'i denemiştim.Seste en ufak bir değişme algılayamamıştım. Bi-wiring bana biraz hikaye gibi geliyor.
Sayın OBİ Denon ile ve Klipsch ile ve iyi bir kabloyla denediniz mi?
Fark az da olsa o az fark için yeni cihaz almaktan daha verimli.
Ne mi farkediyor. Bana göre baslar daha rahatlıyor, sahne de biraz daha boyut kazanıyor.
bi de mesela soyle bir durum var, kimi hoparlorculer diyor ki biz crossoverlari cok guzel ayarladik, bi-wire felan gerekmiyor. ornek rega'nin alt modelleri. fakat onlar da r9 gibi ust modellerde bi-wire olayina girmisler. yok yav, demin baktim girmemisler. bi-wire yapmayin bizim urunlere, yapacaksaniz bi-amp yapin diyorlar.
Sayın OBİ Denon ile ve Klipsch ile ve iyi bir kabloyla denediniz mi?
Fark az da olsa o az fark için yeni cihaz almaktan daha verimli.
Ne mi farkediyor. Bana göre baslar daha rahatlıyor, sahne de biraz daha boyut kazanıyor.
Hayır , 5-6 ay önce denemiştim. Hatta o günlerde bunu diğer forumda da konuşmuştuk. Genel kanı çok fazla bir farkın olmayacağı yönünde idi. Hatta bunun palavradan bir uygulama olduğundan bile bahsedilmişti. Uygulamalı olarak görünce de ben de buna inanmaya başladım.
Aslında stereo amfi ve klipsch'lerde denenmem daha kolay , uygun bir zamanda deneyip size bilgi veririm.
socrates35
21-03-2005, 12:08
ben pasif bi-amp yapıyorum ve tiz performansım biraz daha iyi oldu.
PUNİSHER
21-03-2005, 13:30
Eğer zayıf amfiniz varsa ses verimini yükseltmek isterseniz ucuz kaliteli Türk malı kablolarla denem yapmanızı öneririm.yoksa bi-wire pek anlamı kalmıyor.