Grafik Görünüm : Rotel RA-1062 mi denon PMA 1500 mü?

satbaba
23-02-2005, 14:22
selam
Rotel RA-1062 mi denon PMA 1500 arasından hangisini tercih edersiniz ?
bu arada bir de Nad c372

socrates35
23-02-2005, 14:26
rotel

dgorkem1
23-02-2005, 15:06
+1
rotel i tercih ederim fiyatı nasıl?

satbaba
23-02-2005, 15:43
980€
http://www.canhifi.com/sepete_at.php?id=KOD91

professor
23-02-2005, 16:00
980€
http://www.canhifi.com/sepete_at.php?id=KOD91

hadi bakalım gel de pm at bunu... :smiles31:

dgorkem1
23-02-2005, 16:08
teşekkürler :)

satbaba
23-02-2005, 16:12
dikkatimi çekti rotel 7,5 kg denon 14 kg ????

Picklock
23-02-2005, 16:19
rotel .. kilosuna para vermiyoruz ki :)

alift
23-02-2005, 16:23
Rotellerim var diye demiyorum ama hakikaten Rotellerin çok dinamik ve detaylı sesi var.

satbaba
23-02-2005, 16:36
rotel .. kilosuna para vermiyoruz ki :)
peki o kadar niye ağır trafo kalitesinden mi acep? :smiles10:
bu arada rotel yaklaşık 980€ denon 670€
denon özellikleri
140 W x 2 (4 ohms)

• UHC-MOS FET
• UHC Tek İtme-Çekme Devresi
• Sızıntı Önleyici (LC - Leakage Cancelling) Yapıda İkiz Transformatör
• Yüksek Süratli Redresör Devre
• Üst Seviyede Rijit, Ayrık Şasi
• Büyük, Altın Kaplı Hoparlör Terminalleri
• Yüksek Performanslı MM & MC Phono Ekolayzır
• Uzaktan Kumanda

rotel özellikler

Watts/Channel
all channels driven,
unbridged, 8 ohm load
20 Hz - 20 kHz, 0.03% THD 2 x 60 watts
Total Harmonic Distortion
(20 Hz - 20 kHz) -
-
cont. rated power
one-half rated power
one watt per channel 0.03% max
0.03% max
0.03% max

Intermodulation Distortion (rated power)
0.03% max
Damping Factor (8 ohms) 150
Input Impedance/Sensitivity
Phono (MM)
Line level inputs -
-
160mV /33k ohms
Input overload level
Phono (MM)
Line level inputs -
-
5v
Frequency Response
Line Level Input -
10-100k Hz, +/ -3 dB

Tone Control
Bass
Treble
-
-
-
Signal to Noise Ratio (IHF A)
Phono (MM)
Line level input -
-
>95 dB
Power Consumption: 300 watts
Power Requirements:

115 volts, 60 Hz (U.S. version)
230 Volts, 50 Hz (European version)
Dimensions (W x H x D): 430 x 92 x 355 mm
17 x 5 5/8 x 14"
Weight (net): 7.8 kg, 17.2 lbs.

Picklock
23-02-2005, 17:18
bu bir kilo tüy mü ağır yoksa bir kilo demir mi mantığına geldi ama neyse hehe

professor
23-02-2005, 17:24
kasanın ağır olmasının iyi olduğuna dair mantıklı bir kaç neden var ama bu tabii ki bir kural değil. her ağır olan iyi olsaydı...

alift
23-02-2005, 18:46
Aradaki fiyat farkı biraz kullanılan iç ekipmanların kalitesi biraz da Rotel'in marka olarak daha prestijli oluşundan geliyor diye düşünüyorum. Ama şunu söyleyebilirim meraktan kendi anfi ve CDP min içini açıp bakmıştım. İç design çok iyi.
Örnek olarak RC-1090 preanfinin içinin linkini koyuyorum:
http://www.htguide.com/forum/attachment.php4?attachmentid=1847
Bir de 5 kanal anfisi rmb-1095 içi için şu linke bakabilirsiniz:
http://www.hometheaterhifi.com/volume_7_1/rotel-rmb-1095-amplifier-1-2000.html
Ve işte bu da sorulan Ra-1062 nin içi görüntüsü:
http://www.audioholics.com/productreviews/avhardware/Rotel-RA1062-RCD1072p2.html
Bu son link RA-1062 nin bir incelemesini de içeriyor.

bandit600
23-02-2005, 20:23
Rotel türkiyede avrupa fiyatından çok pahalı.Ama denon fiyatları yakın.Bence NAd veya cambridge audio al.

ICEMAN
23-02-2005, 21:09
NAD sterosu cok iyidir ama denon da yabana atmayın kullandım baya sure pma 1500 R , bu ve 2000 mk ıı orjinal japon yapımı ve cok kalitelidir ikisinide aynı kolon ve cd player ile test edilerek + - leri cıkar rotel dinlemedim bişey diyemicem
cambrridge satan birine gittim bir gun fiyat per acısından en güzeli dedi sterlim fiyatları ama makul rakamlar bence cam ler için
bence DENON derim sat 3805 de uyar hem bak
sen bence borca hazır gibisin bu aralar :)

ermut
23-02-2005, 21:30
sat baba rotel ra-02 dusunmez misin. ben kendime onu getirtiyom, hani bak eisa odullu felan, ufak ve daha ince, daha ucuz, bi eksigi yok yani ra-1062den. bir de yanlis hatirlamiyorsan rotelin internet sitesinde ra02 icin yazan teknik ozellikler ile siteden download ettigim kullanma kilavuzundaki ozelliklerde kullanma kilavuzu lehine az biraz fark vardi, artik hangisi daha dogruysa. ra 1062de slit foil capacitor var, bu ne dediydim, kapasitor foilden imal edilirse kagittaki kuruma olayi olmadigindan daha uzun omurlu muymus neymis, ben saticinin yalancisiyim.
amma rotel hakkaten yurtdisi fiyatina gore burda cok fazla, ben turkiyeden alcak olsam cok icime otururdu. ya biz gumruk birliginde degilmiyiz, ne anladim ben bu birlikten.

socrates35
23-02-2005, 23:54
sat dostum git bir timpani audioya lambalıları bir dinle derim.

satbaba
24-02-2005, 08:57
bu kilo sorununa taktım ben.. entegre direnç kondansatör ağırlıkları o kadar fark etmediğine göre demek besleme trafosu çok güçlü bişi...
birde denon da mosfet push pull olayı var rotelde yok.

ikarahal
24-02-2005, 09:31
Bazıları bu agırlık muabetine guler ama aslında onemli bir seydir. Bazı cihazlarda bayagı buyuk bir suru kondansator ve bunları devreye baglamak icin bakır aparatlar kullanıyorlar. Bunlar bile agırlıkta etken. Agırlıkta ilk olarak trafolar var tabi. Trafoların guclerinin yuksek olması , L+R kanalları cift trafoyla ayrı beslemeleri. Sonra trafoları manyetik alan olusmaması icin yalıtmaları, metal kılıflarla almaları. Sonra cihazın sasesi ki bu cok onemli kalın sactan ve profil verilerek yapılması. Giris ve pre katların yine sasi icinde sac ile yalıtılmaları. On panelde kalın aluminyum kullanmaları hatta volum gibi dugmelerin bile aluminyum olması titresimleri yuksek frekansları emmesi bakımında onemli. Yine aynı sekilde sogutucularda kullanılan aluminyum ların kalınlıgı buyuklugu toplamda bayagı bir agırlık getiriyor. Mesela asagıda ornek 2 stereo tasarım ampli var. Bakın neden agırlık oluyor karsılastırın.

http://www.geocities.com/ikarahal/ornek1.jpg

http://www.geocities.com/ikarahal/ornek2.jpg

satbaba
24-02-2005, 09:53
sat baba rotel ra-02 dusunmez misin. ben kendime onu getirtiyom, hani bak eisa odullu felan, ufak ve daha ince, daha ucuz, bi eksigi yok yani ra-1062den. .
düşünmez olurmuyum ermut kardeşim tabi ki fakat fiyatını daha çok düşünüyorum :smiles10:
ah fiyatlarr :smiles22:

dgorkem1
24-02-2005, 15:41
benderimki entegre alıcaksanız rotel iyidir birde brystone bakın tabi uygun fiyatlı bula bilirseniz birde cyrus lar varo onlarda iyi

ermut
24-02-2005, 16:07
düşünmez olurmuyum ermut kardeşim tabi ki fakat fiyatını daha çok düşünüyorum :smiles10:
ah fiyatlarr :smiles22:

sat baba, ben zaten ra02nin fiyati ra1062den ucuz oldugu icin dusunmez misin dediydim. 700 euro+kdv civari galiba turkiyede

satbaba
24-02-2005, 16:11
ermut
şimdi zaten obinin marifetiyle ah obi ahh :) hop. upgrade olayına el attık. bakalım sonu nolcak. duruma göre yapıcaz bişiler.. selamlar...

OBİ
24-02-2005, 16:17
ermut
şimdi zaten obinin marifetiyle ah obi ahh :) hop. upgrade olayına el attık. bakalım sonu nolcak. duruma göre yapıcaz bişiler.. selamlar...

Sen de karar verdin mi değiştirmeye... ? :)

satbaba
24-02-2005, 16:19
henüz kafaya taktık işte havalar böyle güzel giderse artık istanbulun bütün meyhanelerini pardon audio mağazalarını dolaşcağız. dinlemek için :smiles10:

OBİ
24-02-2005, 16:28
Sen kef'lere taktın , sesini bilmem ama bana görüntüsü hiç iç acıcı gelmedi onun hocam. E90'dan sonra onu salonuma koymam ben...

satbaba
24-02-2005, 16:33
neden sıcak bir ahşap görüntüsü var klipscsh rf-15 ler de çok metalik duruyor ama bakır gibi
e-90 larında boyu hidayet kadar valla

OBİ
24-02-2005, 16:40
Kef'lerin sanki biraz eski moda görüntüsü var be hocam...

Picklock
25-02-2005, 09:09
sence moda olmasımı yoksa alacağın sesmi önemli ??

OBİ
25-02-2005, 11:21
sence moda olmasımı yoksa alacağın sesmi önemli ??

Tabiki ses daha önemli , daha iyi ses alacağız diye atmadığımız takla kalmıyor. :smiles10:

Ama sesin önemi bir yere kadar var bana göre. Alınacak sesin kalitesi bir yere kadar görüntünün bozukluğunun görünmemesini sağlar tabiki... (Buna kef de dahil) Ama çok ucubik şeyleri de sesi iyi diye alamam sanırım. Bir ara "boruzan" gibi sistem fotografları attach'lenmişti konuların birinde. Mesela o tip bir şeyin dehşet sesi olabilir , ancak bana çok itici gelmişti. :)

satbaba
25-02-2005, 11:30
ya boş ver bizim jbl e-90 lar iyidir. daha iyisini mi bulacağız.biraz iri ama napalım.
klipsch rf-15 genelde home cinema kolonu olarak satılıyor batıda...

professor
25-02-2005, 11:31
yav şeye benzedi bu. hani atamızın "perdenin arkasında okusun şarkısını" dediği bir teyze vardı ya. ses iyi ama görüntü kötü...

professor
25-02-2005, 11:34
ya boş ver bizim jbl e-90 lar iyidir. daha iyisini mi bulacağız.biraz iri ama napalım.

baltayı taşa vardun. 5+1 olarak sunulan tüm seriler bu amaca hizmet eder görünür. senin JBL'in center, rear ları yok mu? onlar nedir? onlar ev sineması için lanse edilmiyor mu? :smiles10: :smiles10:

ikarahal
25-02-2005, 11:42

JBL E-90 iridir ama onunda avantajı var. Kabin hacimi buyuk oldugu icin daha alt frekanslara inebiliyor.

OBİ
25-02-2005, 11:48
JBL E-90 iridir ama onunda avantajı var. Kabin hacimi buyuk oldugu icin daha alt frekanslara inebiliyor.

Eğer iyi bir subwofer'ın varsa bu avantajı zaten çok önemli olmuyor. Ben tüm baslarımı sub'dan alıyorum. E90'ın bas sesleri amfiden kısıktır bende... Zaten benim klipsch'in E90'a göre bas ses eksikliğini gözmezden gelmemin nedeni de bu...

ikarahal
25-02-2005, 12:10
Eğer iyi bir subwofer'ın varsa bu avantajı zaten çok önemli olmuyor. Ben tüm baslarımı sub'dan alıyorum. E90'ın bas sesleri amfiden kısıktır bende... Zaten benim klipsch'in E90'a göre bas ses eksikliğini gözmezden gelmemin nedeni de bu...

Bu bas meselesini flat seste karsılastırmak lazım. Belki klipsch'in bas frekansları olması gerektigi gibi fakat jbl daha bas calıstıgı icin boyle sonuc cıkabilir. Bendeki 701 de basları cok yukselterek veriyor. Birde sub kullanmak stereo da negatif etki yapmıyormu. Sub sonucta mono calısıyor ve filtrelenmis sesi tek noktadan yayılıyor. Mesela Stereo muzikte kayıtta saglı sollu bir bas gitar calsa yada sagdan dusuk tonlu piyano sesi varken solda baska dusuk tonlu bir enstruman sesi gelmesi gerektiginde sub bas bu derinligi orttezmi. Yani sag kanalda bas ton olsa sol kanaldada olmasa sub bu sesi L R yi mono yapıp birlestirip sanki her iki kanaldada aynı ses varmıs gibi verir. Subwoofer da sag sol olayı olmadıgı icin bu ayırımı ve derinligi bozmazmı.

satbaba
25-02-2005, 12:21
aynen katılıyorum ikarahal arkadaşa

OBİ
25-02-2005, 12:39
Bu bas meselesini flat seste karsılastırmak lazım. Belki klipsch'in bas frekansları olması gerektigi gibi fakat jbl daha bas calıstıgı icin boyle sonuc cıkabilir. Bendeki 701 de basları cok yukselterek veriyor. Birde sub kullanmak stereo da negatif etki yapmıyormu. Sub sonucta mono calısıyor ve filtrelenmis sesi tek noktadan yayılıyor. Mesela Stereo muzikte kayıtta saglı sollu bir bas gitar calsa yada sagdan dusuk tonlu piyano sesi varken solda baska dusuk tonlu bir enstruman sesi gelmesi gerektiginde sub bas bu derinligi orttezmi. Yani sag kanalda bas ton olsa sol kanaldada olmasa sub bu sesi L R yi mono yapıp birlestirip sanki her iki kanaldada aynı ses varmıs gibi verir. Subwoofer da sag sol olayı olmadıgı icin bu ayırımı ve derinligi bozmazmı.

Çok doğru ... Bas sesler dediğimiz şey hangi noktadan geldiği belli olmayan alçak frekans'lar değil mi ? Bir enstrümanın alçak frekans sesi ile konuştuğumuz anlamda alçak frekansları birbirinden ayırmak gerekir. Enstrümanın sesini vermek (frekansı ne olursa olsun) hoparlörün asli görevi , diğeri ise sub'ın asli görevi... Bu şekilde basitçe düşünürsek söylediklerin doğru.

Ben basları amfiden tamamen kısmıyorum zaten .Tizler max. iken bas flat seviyesinde ya da bir miktar üzerindedir. Ama hiç bir zaman maximuma çıkarmam. Bu şekilde şu ana kadar stereo müzikte bir negatiflik hissetmedim. Ayrıca bu şekilde de amfinin üzerinden biraz yük aldığımı düşünürüm hep... Yanlış mı ?

Düzeltme : İmla

satbaba
25-02-2005, 12:43
Sony MHC VX-700 back speaker
Sony MHC VX-700 back center speaker
bende de var bunlardan
bunlar yerde mi duruyor ayakları var mı?

OBİ
25-02-2005, 13:20
Yerde değil kulak seviyesinde. Ama yan yatırarak koydum. Tabii alt yüzey bu şekilde daha geniş oldu ve yerleştirmek için aşağıdaki gibi yaptım:

Zamanında kendim çizerek 4 adet küpten ve parça camlardan oluşan bir orta sehpa yaptırmıştım marangoza. Küplerin üzerini kumaş filan kaplatmıştım. Sistemi kurduktan sonra salonda masa , vitrin , sehpa ne varsa kaldırdım. Boşa çıkan bu küpleri de 2'şerli olarak sağ ve sola üst üste yerleştirince oldu bana yüzeyi bayağı geniş bir ayak... Koltuklara uyumlu da oldu ayrıca. :smiles10:

Center için daha komik bir yöntem kullandım. Evini aldığım kadın mutfakta bir tarafı duvara monte diğer tarafı da kalın ahşap ayaklı bir masa yaptırmış. Görünce hemen söktürdüm ustalara , ayağı da bu işlerde lazım olur diye saklamıştım. Ufak bir düzenleme ile back center ayağı oldu... :smiles10: Ama arkaya büyük bir center alınca yetmeyecek yine düzenleme yapmam lazım.

OBİ
25-02-2005, 13:23
Sony MHC VX-700 back speaker
Sony MHC VX-700 back center speaker
bende de var bunlardan
bunlar yerde mi duruyor ayakları var mı?

Ama hocam , MHC VX-700 iyi aletti değil mi ? Hele o fotoselle çalışan ön kumanda kapağı... Kabinin kapağını açınca otomatik olarak aşağı kayardı kapak , bütün detay ayar butonlarını ve QE'ı önüne sererdi. Hasta olurdum. :)

satbaba
25-02-2005, 13:25
sen de bu maharet varken ona da bir çözüm bulursun tebrikler geerçekten..

satbaba
25-02-2005, 13:28
ben onu yeğene verdim o kullanıyor şimdi
ne kadar hevesle almıştım o günlede onu hatırlıyorumda
demiştim ki hatta artık bu son olsun ...:)
nerdeeeeeeeeee..

OBİ
25-02-2005, 13:33
Ömrü hayatımda ilk görüşte aşık olduğum tek nesnedir. :love:
Ben de kardeşime verdim. Şimdi oraya gittiğimde mahsun mahsun bakar bana... Kardeşim önlere kıytırık bir philips müzik setinin ön hop'lerini taktı. Daha önce sesine tahammül edemediğim o hoparlörlerden şu anda benim sistemdekinden daha iyi stereo performans alınıyor.

Bu da amfinin ne derece önemli olduğunu gösteriyor zaten deyip konuyu tekrar başlığa bağlayalım bari... :smiles10:

satbaba
25-02-2005, 13:35
kafama bişi takıldı biz ikimiz birbirimizden habersiz aynı müzik setini aynı jbl takımı almışız zevkler çakışıyormuş klipsch araya bir kara kedi gibi girene kadar puhaha
evet son söz
stereo müzik stereo amfide
5.1 müzik avr de dinlenir.
selamlar..

OBİ
25-02-2005, 13:41
Klipsch'i bir dinleyebilsek aramıza girip girmediğini söyleyeceğim ama çok uzak ve ters be dostum. Şimdi kalk İçerenköy'den taaa Etiler'e git , sonra gitmeden araki ayarlasınlar ortamı , sonra da beğenmedim deyip çık... :smiles10:

Yok mudur bunu anadolu yakasında duyabileceğim bir yer ?

Düzeltme : İmla

professor
25-02-2005, 14:11

bence surround müzikte sub-woofer ın yeri yoktur. yani surr. müzik 5+0 olmalı. fekat benim avr off olarak set-up yapsam bile LFE'yi ön hoparlörlere dağıtmıyor. ileride ampliyi değiştirirsem buna çok dikkat edeceğim. müzik 5+1 olsa bile +1 kanalını ön kanallara bölüştürmeli cihaz...

OBİ
25-02-2005, 14:26
E o zaman biz bu subları sadece filmler için mi kullanmalıyız ? İkarahal ve prof'un yazdıklarından bunlar çıkıyor. Bu durumda sub'a dünyanın parasını vermeye gerek de yok yani , ha? Biz de 30 cm çaplı sub tavsiye edip duruyoruz. :smiles10:

valla ben sub'sız yapamıyorum , ben de mi bir gariplik var ? :smiles31:

professor
25-02-2005, 14:46
aslında bu meseleye sub niye ihtiyaç, niye +1 diye bakmak doğru olur. bir çok 5 li hoparlör seti +1 frekanslarını çıkaramaz. bence adamlar "yav biz bu LF leri bir kanalda toplayalım, nasıl olsa her kanaldan ayrı çıkmasının manası yok, neticede film olayı bu. böylece dana gibi hoparlörlere de gerek kalmaz" diye düşünmüşlerdir. yani basit bilgisayarlar için olan 5+1 sistemlerde babalar gibi bas elde ediyorsunuz. diğer yandan müzikte dip basa inecek enstrüman zaten yok. çokca bas gitar diplerde midye çıkarır ama onun vereceklerini benim wharfedale rahat rahat çıkarır. üstelik benim sub bazen ritmi kaçırıyor ve kötü oluyor.

ama bu durum sadece müzik için geçerlidir. filmde sert kesin ani ve güçlü derin bas ihtiyaçları hasıl oluyor. örneğin kayıp balık nemodeki basların gücünü benim hoparlörler asla veremez. (gülmeyin; dün de shrek 2 yi izledik oğlumla. benim film zevkim animasyonlarla sınırlı sayılır)

ikarahal
26-02-2005, 09:17
E o zaman biz bu subları sadece filmler için mi kullanmalıyız ? İkarahal ve prof'un yazdıklarından bunlar çıkıyor. Bu durumda sub'a dünyanın parasını vermeye gerek de yok yani , ha? Biz de 30 cm çaplı sub tavsiye edip duruyoruz. :smiles10:

valla ben sub'sız yapamıyorum , ben de mi bir gariplik var ? :smiles31:

Sub tabıki sese canlılık katıyor. Fakat yapılıs amacı zaten muzik degil efekt icindir. Yani ani patlamar, gok gurultusu, derinden uzayan alt frekanslar icin tasarlanmistir. Birde bunlardan once sub larda alcak geciren filtre vardırki bunlar stereo sistemlerdeki filtrelerden cok daha fazla filtreme yaparlar. Haliyle muzikte olan frekanslardan daha farklı alt tonlar yayabilirler. Birde L+R alt frekans ayrımını sub varken saglıklı bir sekilde yapmak imkansız zaten. L+R kanal ayırımlı sekilde istediginiz kadar alt frekans dinleyin, sub calısıyorken bulundugu yerden tek noktadan surekli alt ses yayacak. Bu ayırımın derinligini bozacak.Bence Sub ın muzikte kesinlikle yeri yok. Bunun yerine tabi maliyet meselesi pasif 2 tane sub alınarak L+R speakerlerin yanlarına ayrı ayrı konulup stereo dengesi korunabilir. Cok alcak gecirgen filtre olmadıgı icin daha genis aralıkta alcak frekansta calısabilir. Sisteminizde alt frekans eksikligi hissediyorsanız ampli,hop uyumu yada yanlıs cihaz seciminden kaynaklanır. Gerci bu noktalardan once zaten ev sinema sistemleri ile saglıklı muzik dinlenemez, stereo ve ev sinemasının alt yapıları , amacları cok farklıdır.

ICEMAN
26-02-2005, 09:42
bende sub ta sunu savunurum HT icin aktif sub Stereo dinleyceksen stereo bir anfi ile pasif 2 sub + 2 adette mid ve tiz kuvvetli 2 adet 2 yollu sattelite tarzı hop .Testi su sekilde garantileye bilirim yıllardır ark dukkanında kullanır kendisi plakcı cok ceşitli kolon lar bagladık ama bu düzenin kalitesini hiç biri vermedi + yıllar önce metronom müzik sahibi Hulki abi nin hep savundugu ve tesisat sattıgı tum kluplerde bu tip duzenler kurmasıdır

satbaba
26-02-2005, 10:35
diğer yandan müzikte dip basa inecek enstrüman zaten yok. çokca bas gitar diplerde midye çıkarır ama onun vereceklerini benim wharfedale rahat rahat çıkarır.
aman hocam yazdıklarını ses mühendisleri duymasın
insan sesinin , piyanonun , gitarın ,hatta zurnanın bile alt harmonikleri 60 hz
in altına inebilir... :wave:

pekmez
26-02-2005, 10:57
valla ben stereo müzik dinleyeceksem yaparım Frontları Large, veririm müziği. Gerisine karışmam. Adam zaten 20 hz e kadar iniyor artık dib bas mı verir yoksa mid bas mı onun bileceği bir iştir.

professor
26-02-2005, 13:58
sat sana bir test cdsi göndereceğim.
tenzihlerimle bu işe merak salan bir çok kişi maalesef 80-100hz'i 30-40hz zannederek alt frekansların muhteşemliğinden dem vuruyor. 25-30hz'i üretmek çok zor. 30hz'de benim wharfedale sürücüsü histeri nöbetine tutulmuş gibi zangır zangır titriyor.

dip bas 20-50hz aralığıdır. o aralıkta enstrüman veya insan sesi çalışmaz. harmonik üretilse bile reprodüksiyonda bu hiç duyulmaz.

sistemde bütün hoparlörleri kapatıp sadece sub kanalı açık tutulursa büyük ihtimalle sadece bas gitar sesi duyulacaktır. tabii cross ve avr filtre ayarına göre.

sub'ın en büyük faydası gücü vermektir. yoksa aynı çapta bir woofer'ı hoparlörlerde de kullanıp aynı frekans üretilebilir.

SES FREKANS ARALIĞI - FREQUENCY RANGE (Hz) :
ALT SINIR: ÜST SINIR: SES TANIMI:
20..............40..............Alt Kalın-Deep Bass
40..............80..............Kalın-Mid Bass
80.............160.............Üst Kalın-Upper Bass
160...........320.............Alt Orta-Lower Midrange
320...........640.............Orta-Midrange
640..........1280............Üst Orta-Upper Midrange
1280........2560............Alt Tiz-Lower Treble
2560........5120............Orta Tiz-Middle Treble
5120........10240..........Üst Tiz-Upper Treble
10240......20480..........Tepe Oktav-Top Octave

BAZI SESLERİN FREKANS ARALIĞI

NEFESLİLER....HERTZ (Hz)
Piccolo...............480-4608
Flute..................256-2304
Oboe..................256-1536
Clarinet..............160-1536
Trumpet...............160-960
Bass Clarinet.........80-480
YAYLILAR
Violin................192-3072
Viola.................128-1280
Cello....................64-768
Bass Viol.............40-240
İNSAN SESLERİ
Soprano............240-1152
Alto....................160-768
Tenor..................128-480
Baritone................95-384
Bass....................80-320

satbaba
26-02-2005, 15:56
sevgili prof
benim muhalefetçi arkadaşım:)
benim alt frekansları sınamak için herkesin yapabileceği ve test cd si olmayan arkadaşlara önereceğim çok basit bir formülüm var.
subun avr amfiden kablosunu çıkartınız ortasındaki uca bir parmak atınız :)
duyacağınız sesin frekansı 50 hz. dir. (şehir şebeke cereyanı ) bunu baz alarak tahmin yapabilirsiniz.

ordinaryüs
26-02-2005, 19:14
sevgili prof
benim muhalefetçi arkadaşım:)
:puah: :puah:
Prof'u Deniz Baykal'ın yerine getireceksin..muhalefet nasıl yapılırmış tüm memleket görecek...

professor
26-02-2005, 19:48
yaşasın muhalefet. yaşasın muhalifler. siz hatırlarsınız, bölükbaşı'mıydı her şeye muhalif olan...

Audio_Technique
21-07-2009, 16:51
Aradaki fiyat farkı biraz kullanılan iç ekipmanların kalitesi biraz da Rotel'in marka olarak daha prestijli oluşundan geliyor diye düşünüyorum. Ama şunu söyleyebilirim meraktan kendi anfi ve CDP min içini açıp bakmıştım. İç design çok iyi.
Örnek olarak RC-1090 preanfinin içinin linkini koyuyorum:
http://www.htguide.com/forum/attachment.php4?attachmentid=1847
Bir de 5 kanal anfisi rmb-1095 içi için şu linke bakabilirsiniz:
http://www.hometheaterhifi.com/volume_7_1/rotel-rmb-1095-amplifier-1-2000.html
Ve işte bu da sorulan Ra-1062 nin içi görüntüsü:
http://www.audioholics.com/productreviews/avhardware/Rotel-RA1062-RCD1072p2.html
Bu son link RA-1062 nin bir incelemesini de içeriyor.

Bunlar eski modeller , yenileri çıktı bunların :hong:

satbaba
21-07-2009, 17:15
sevgili Audio_Technique
taaa 2005 in başındaki mesajları okumak nereden aklına geldi?
senin de canın sıkılıyor anlaşılan hehehehehe

Audio_Technique
21-07-2009, 19:00
sevgili Audio_Technique
taaa 2005 in başındaki mesajları okumak nereden aklına geldi?
senin de canın sıkılıyor anlaşılan hehehehehe

Anfi seçimi konusunda yardımcı olabiliriz diye düşünmüştüm :smilies39:

Bazı arkadaşlar biraz kararsız olabiliyor hani belki taa o zamandan beri bir karar verilmemişse şimdi başka marka ve modeller var onu hatırlatmak babından şeyetmiştim... :Ç

Yanarioo
22-07-2009, 09:56
yaşasın muhalefet. yaşasın muhalifler. siz hatırlarsınız, bölükbaşı'mıydı her şeye muhalif olan...

Feylesof Rıza Tevfik BÖLÜKBAŞI :ok:

hedo
22-07-2009, 10:51
professor'ün söylediği eski Milletvekili - herşeye muhalif - Osman Bölükbaşı....

Yanarioo
22-07-2009, 10:58
professor'ün söylediği eski Milletvekili - herşeye muhalif - Osman Bölükbaşı....

Hehehehe onuda tahmin ettim ama Rıza Tevfik hem daha eski hem daha dişlidir dedim :D