Grafik Görünüm : Dobratech kayit sıkıntısı !

stefan22
30-03-2010, 13:18
İlk önce şunu söyleyeyim başkaları gibi görüntü kalitesi veya diğer özelliklerinden bir sıkıntım yok. Hem SD hem de HD görüntü kalitesi gayet yeterli, ancak iyi bir LCD televizyonunuzun olması lazım. Tüplü tv ile veya ucuz LCD tv'ler ile izleyip de görüntü kalitesi zayıf filan diyenlere sadece gülüyorum. CCcam sorunları da var doğrudur ama makine daha yeni, stabil çalışması biraz zaman alabilir onu da anlayışla karşılıyorum.

Gelelim kayıt olayına. Cihazın o meşhuuur ve sayfalarca uzunluğundaki tanıtım yazısında çok büyük aldatmaca var onu peşinen söyleyeyim. Kayıt alma bölümünü okuduğumda cihazı gerçekten çift tuner zannettim. Çünkü anlattıkları şeyler ancak çift tunerli cihazların yapabileceği işlerdi. Yok 3 kayıt+başka kanalı izleme, yok 4 kayıt falan filan. Cihazı aldık, kurduk ayarladık. Şu kayıt olayını deneyelim dedik ve bir kanalı kayıt etmeye başladık. Sadece bir kayıt. Ve başka bir kanalı izlemek istediğimde...tatata uyarı yazısı çıktı. Sonrada araştırdık ki diğer kayıt özelliği olan aletler gibi ancak kayıt ettiğimiz kanalın frekansındaki kanalları izleyebiliyormuşuz. Yani atv'yi kayıt ederken aynı TP deki bi arap kanalını izlersem oluyormuş.

Vay vay vay ne imkan ne imkan. İyi de aynı şeyi 300 liralık aletler de yapıyor. Bu şekilde abartılı reklamlar yapıp insanları aldatmak ayıp değil mi. Tamam bu işlerden fazla anlamam ama kimsenin işine yaramayacak bir özelliği allayıp pullayıp başka cihazlardan daha farklı bir özelliği varmış diye anlatmak ne kadar yakışıklı siz karar verin.

ayıp oldu diyorum başka bi şey demiyorum.

velicom
02-04-2010, 23:47
o sayfa reklamların hepsinde parantez içinde (yayınlar aynı TP den seçilmelidir) diyor.
http://www.nebutv.net/yazilim.php?bilgi=96 yani aldatmaca yok. azıcık uydudan anlayan TP'nin ne olduğunu bilir. belki daha açıklayıcı olarak yazılabilirdi. mesela kanal d ve star olur ancak sgow ve star olmaz. gibi. o zaman da kanal reklamına girer şık olmaz tabi. aynı tp ve frekans denip aynı frekansta en fazla 10 kanal gibi bi uyarı konabilir yinede.
Ancak Next'ten rica ediyorum. şunun bi parçasını felan değiştirelim. şunu çift tuner yapın.
saygılar