Grafik Görünüm : Modem şişmesi

mkati
09-01-2009, 10:07
Epey süren bir bağlantı problEmi sonrası eve gelen telekom yetkilisi hat değerlerimi hem binadaki kutudan hem de modem bağlantısından ölçtü ve 2048 için gayet yeterli dedi, problem giderildi 2-3 gün kesintisiz bağlantı kulladım. Daha sonra günde en az bir defa bağlantım kopmaya başladı, bu kopmalar 30-45 dk. civarında sürüyor. Yetkili kişiyi aradığımda "hat değerleriniz çok iyiydi, modeminizde problem vardır, şişme yapıyordur" dedi. O ne demek diye sorduğumda yani modemini ip alamıyordur dedi. Bunu öğrenine şişme herhalde fazla çalışmadan kaynaklanıyordur diye kopma yaşadığım zaman 10 dk kadar modemi kapalı tutup terkrar açarak sorunu çözmeye başladım. Ama birkaç gündür bu uygulamam da sonuç vermiyor değişik zaman rralıklarında kopuk kalıyor ve sanki modem kafasına göre tekrar bağlanıyor. Şimdi tam olarak nedir bu şişme olayı nasıl çözülür, yardımcı olabilirseniz memnun olurum. Bu arada modemim USR9106.

casual
09-01-2009, 11:05
aynı modem bende var .. benim sorunum 6-7 denemeden sonra ancak adsl ışığı sabitleniyor.. modemi açtığımda adsl ışığı ya hiç yanmıyor.. yada sürekli yanıp sönüyor.. usr9105-9106 modemlerde bu sorunu yaşayanlar olmuş voltaj dalgalanmasından filan diyorlar.. bazılarının adsl ışığı hiç yanmıyormuş yani modem tamamen gitmiş.. istersen frimware güncelle son versiyon 2.5 sanırım sitesinde var..

mkati
09-01-2009, 14:06
benim bağlı olduğu zaman da 6-7 denemeden sonra zaten sabit kalıyor ama koptuğu zaman 6-7 denemeden sonra adsl ışığı bir kaç saniye sabit daha sonra IP ışığı kırmızı yanıyor ve adsl ışığı tekrar yanıp sönmeye başlıyor, bu halka devamlı bu şekilde tekrar ediyor yaklaşık bir saat sonra hat oturuyor. Bana da demişlerdi voltaj dalgalanması diye ups aldım birşey fark etmedi, güncellemeyi de en son 1 ay önce yaptım bakayım akşam evde yeni güncelleme var mı diye, tşk.

rocker
09-01-2009, 15:00
modemi içinden yada windows tan restart porgramlarını kullanın yada windows u yeniden başlatın arasıra bazen windows tarafından da sorun olur... bazen wireless modemler bu sorun oluyor bende kanal degiştreek sorunu çözüyorum...

mkati
09-01-2009, 15:18
modemi resetlemek çözüm olmuyor denedim ama windows yeniden başlatmayı deneyeceğim tşk.

casual
09-01-2009, 19:03
aslında momdemi ilk aldığım zamanlarda bu sorun yoktu.. zamanla bu sorun olmaya başladı ... sanırım zaman geçtikçe kalıcı hasar oluşuyor bu modemlerde.. sizin sorunlarda benimkinin aynısı .. ip alamaması adsl in oturmamasından kaynaklanıyor zaten... inşallah bi gün adsl ışığı tamamen gitmez giderse modemi çöpe atıcaz.. sanırım sizdeki yazılım son versiyondur 2.5 versiyonu 2005 yılında çıkmıştı diye biliyorum.. aslında en garantisi aynı hatta başka bir modemi denemek...

aslında yeni yazılımdan kaynaklanabilirmi diye düşündüm bir ara ama bu olayla yazılım güncellemem aynı zamandamı oldu tam hatırlamıyorum eski yazılımlara dönerek te deneme yapılabilir.. 2.1 ve 1.9 versiyonları var sanıyorum..

megaladon
09-01-2009, 21:38
ben modemimi kapattığımı hatırlamıyorum hiç..şişme diye birşey yok.sana tahsis edilen portta sorun vardır ama telekom leke sürdürmez kendine..

hhhhhh
09-01-2009, 22:09
ilk önce ben spliter kullanıyormusunuz....sonrasına gelince aynı sorun vardı arkadaşımda adaptörden çıktı arkadaşında adaptör falan varsa deneyebilirsin çünkü bu sorunlar % 80 modem bilgisayar spliter adaptörden kaynaklanıyor olabilir ben bilgisayardan kaynaklandığını düşünmüyorum kabloları kontrol et gevşeklik varmı ...saygılarrr,

mkati
10-01-2009, 00:03
Sorunun modem kaynaklandığını şöyle ortaya çıkarmış bulunuyorum, bu akşam şirketten eski bir zoom modem aldım ve denedim adsl ışığı 2 defa yanıp söndü 3. de oturdu hat değerleri de 9106'ya göre 2 kat daha iyiydi. Şimdi bekleyeyim bakalım şu VDSL'yi şubata kadar. Zaten o olunca modem filan da değiştirmek gerekecek. Herkese cvp'ları için çok tşk.

casual
10-01-2009, 08:07
Sorunun modem kaynaklandığını şöyle ortaya çıkarmış bulunuyorum, bu akşam şirketten eski bir zoom modem aldım ve denedim adsl ışığı 2 defa yanıp söndü 3. de oturdu hat değerleri de 9106'ya göre 2 kat daha iyiydi. Şimdi bekleyeyim bakalım şu VDSL'yi şubata kadar. Zaten o olunca modem filan da değiştirmek gerekecek. Herkese cvp'ları için çok tşk.

evet sorun bencede modemde.. gerçi ben usr9106 yerine başka bir modem bulup deneyemedim.. tamamen bozulmadan bende elden çıkarsam diyorum ama bu şekilde nasıl satarım onuda bilmiyorum..