SAT222
24-10-2008, 02:06
şimdi bu eski frakanslar 27 ekim tarihinde kesilecekmi yoksa bir kaç güm daha yayına devam edecekmi
|
Grafik Görünüm : Türksat;Frekans-Sinyal ve 27 Ekim'deki aktarım sorunları -3- (Lütfen Yeni Konu Açmayınız ) SAT222 24-10-2008, 02:06 şimdi bu eski frakanslar 27 ekim tarihinde kesilecekmi yoksa bir kaç güm daha yayına devam edecekmi mehmetselinay 24-10-2008, 02:14 şimdi bu eski frakanslar 27 ekim tarihinde kesilecekmi yoksa bir kaç güm daha yayına devam edecekmi cakisan frekanslar mecburi kesilecek, diger frekanslarinda kesilmesi güclü bir ihtimal, ama net bir sey yok hala... sonadam 24-10-2008, 02:19 yeniden düzenliyorlar ama yine bir sürü abuk sr değerleri var. ya avrupalılar bilmiyor bu işi yada bizimkiler. çoğu avrupa uydusunda tüm frekanslardaki sr değerleri aynı. (bakınız:astra,hotbird) SAT222 24-10-2008, 02:51 cakisan frekanslar mecburi kesilecek, diger frekanslarinda kesilmesi güclü bir ihtimal, ama net bir sey yok hala... teşekürler mehmetselinay 24-10-2008, 06:00 DOĞUŞ YAYIN GRUBU’NUN YENİ FREKANS AYARI NTV yayınlarını uydu antenleri üzerinden izleyen kullanıcıların kullanmaları gereken frekans da değişiyor. NTV izleyicileri, yayınları 22 Ekim saat 02.00’den itibaren Türksat 3A uydusu üzerinden 11054 MHz frekans, yatay (horizontal) polarizasyon ve 30000 ksym/s sembol oranı(symbol rate) 5/6 FEC değerleri ile izleyebilecekler. ntvmsnbc.com sitesinde ayin 22sinde saat 02.00´de yayin baslanacak yaziyor. digital murat 24-10-2008, 08:33 ntvmsnbc.com sitesinde ayin 22sinde saat 02.00´de yayin baslanacak yaziyor. yeni kanalar 27 ekimde yayında kolay gelsin. mahsup26 24-10-2008, 10:10 Kör Arama Yapsak ,, Hepsini Kendi bulmazmı ;? kanal illa tek tek aramamı yapmamız lazım ? şükrü ahmet 24-10-2008, 10:24 çanakla değil cihazın kanal araması ile oyna dostum. 12731 v 3333 3/4 frekansından manuel(el ile) aramada şebeke arama (network search) açık (on) konumunda tarama yap !!! digital murat 24-10-2008, 10:54 çanakla değil cihazın kanal araması ile oyna dostum. 12731 v 3333 3/4 frekansından manuel(el ile) aramada şebeke arama (network search) açık (on) konumunda tarama yap !!! eline saglık guzelcavap vermişsin sagol cemal34 24-10-2008, 12:19 Teşekkürler arkadaşlar faydalı oldu. moonlightxx 24-10-2008, 12:50 27 Ekimde Yayına Başlayacak Olan Kanal 13 / merkezi İstanbul'da olan bir ,.Azerbeycan kanalıdır AKAN_SU 24-10-2008, 14:23 27 Ekimde Yayına Başlayacak Olan Kanal 13 / merkezi İstanbul'da olan bir ,.Azerbeycan kanalıdır ilk kez duydum valla kanallar gelmeden önce genellikle 1 hafta önce orataya çıkar ama moonlightxx 24-10-2008, 14:40 Bende İstanbulda Merkezlerini gördüm açılış yapıyorlardı. Binalarının önündeki direkte Azerbeycan ve Türk Bayrağı Çekiliydi. Ordan Tahmin ettim azerbeycan Kanalı olduğunu. Türksatın listeesinde 27 Ekimde yayında gözüküyor. flyHaN 24-10-2008, 15:43 türksatın resmi sitesinde ve easpromo tanıtım kanalında yeni TRT doğu kapsamlı frekansında TRT 5 gözüküyor,TRT yeni bir kanalmı kurdu ,yoksa bir yazım hatasımı??? TRT PAKET DOĞU 11094 24444 3/4 H -YATAY DOĞU (EAST) TRT 1,TRT 2,TRT INT,TRT 4,TRT 5 yasamx 24-10-2008, 15:44 türksatın resmi sitesinde ve easpromo tanıtım kanalında yeni TRT doğu kapsamlı frekansında TRT 5 gözüküyor,TRT yeni bir kanalmı kurdu ,yoksa bir yazım hatasımı??? TRT 5 Kürtçe kanal olacak. elit.pc 24-10-2008, 16:02 bu yeni 3a uydusu kanalları outo ayarlama nasıl yapacagız bilen varmı jeanjaqremo 24-10-2008, 16:18 12731 v 3333 tursat promo yayını bulunur kanal üzerindeyken ayarlar menüsünden uydu ayarları-turksat-arama-network search uygulanır. ayrıntılı bilgi 12731 v 3333 eas promo kanalında keremsen 24-10-2008, 16:19 türksatın resmi sitesinde ve easpromo tanıtım kanalında yeni TRT doğu kapsamlı frekansında TRT 5 gözüküyor,TRT yeni bir kanalmı kurdu ,yoksa bir yazım hatasımı??? TRT çocuk kanalının yayını olsa gerek.çünkü TRT den reklamı yapılıyor immortal666 24-10-2008, 17:25 Turksat'ın resmi sitesinde doğu batı die ayrılmış paketler war biz hangisini ayarlayacaz? bilgisi olan war mı? mesela Trt paketinin hem doğu hem batı paketi war. jeanjaqremo 24-10-2008, 17:35 bulunduğun yere göre değişir ancak istanbul için değişmez hangisinden yüksek sinyal alıyorsan onu seç immortal666 24-10-2008, 17:47 bulunduğun yere göre değişir ancak istanbul için değişmez hangisinden yüksek sinyal alıyorsan onu seç ewalla üstad. intermilan 24-10-2008, 18:36 Kuzey Kıbrıstan üç tane yerel kanalda yayına başlıyacak Bunlar Ada Tv Kıbrıs Tv ve Kanal T tvsi ben bunlara ilaveten bir soru sorayım bu frekans değişimi pazarı pazartesine bağlan gecede saat 2 de olacak değilmi arkadaşlar bu üç kanal kesin gelecek mi. ada tv yi bilmem . ama kıbrıs tv ve kanalt güzel kanallardı. Tabii en son 8 sene önce askerken seyretmiştim bu 2 kanalı . aynı seviyedelerse kesin şifreli olurlar. SatelliteHero 24-10-2008, 19:44 Listeler bugün Türksat AŞ tarafından tekrar güncellendi ve büyük ihtimalle son halini aldı. Eklenen veya değiştirilen frekanslar şöyle: 12129 H 4000 5/6 > T2A Doğu MTV Türkiye / Nickeleodeon Channel 12139 H 11111 5/6 > T2A Doğu Digette paket (Iplay / Esin / Ekin / Club / İman / Denge) 12607 H 2950 5/6 > T3A Batı Bursa Olay TV 12612 H 4800 5/6 > T3A Batı Buket TV / TürkÇ 12640 V 2400 7/8 > T3A Batı Ege TV 12643 H 4800 5/6 > T3A Batı NTV Avrupa 12644 V 2960 5/6 > T3A Batı TV Net ilkem007 24-10-2008, 19:47 Türksat Tanıtımda da veriyordu haberini TürkÇ ile BuketTVnin aynı pakette olması garip turkfatih 24-10-2008, 19:54 bu kanallarin bazilari pakette yer aliyordu yanilmiyorsam tekrar tek baslarina yayin yapmalari yada turksatin buna izin vermesi ilginc keske paketlerde yer alsalar saygilar... yilmaz58 24-10-2008, 20:17 bütün kanallar mı değişiyor yoksa bir kısmı mı eski ve yenilenecek frekansların hepsini bulacağımız bir liste var mı acaba SatelliteHero 24-10-2008, 20:26 bütün kanallar mı değişiyor yoksa bir kısmı mı eski ve yenilenecek frekansların hepsini bulacağımız bir liste var mı acaba http://www.turkeyforum.com/satforum/showthread.php?t=467425 4 numaralı mesajda 27 Ekim'de geçerli olacak frekans listesi yer alıyor. Frekans değiştiren kanallar da 1 numaralı mesajda ayrıntılı şekilde belirtilmiştir. expert 24-10-2008, 21:37 Turksat'ın resmi sitesinde doğu batı die ayrılmış paketler war biz hangisini ayarlayacaz? bilgisi olan war mı? mesela Trt paketinin hem doğu hem batı paketi war. 11919 V Bati hüzmesinde yayında EPG hizmeti var.11094 H paketinde ise henüz EPG hizmeti yok.Ayrıca 11094 H paketinde TRT 5 olarak frekans listesinde yer verilmiş.Ama frekans listelerinde TRT 3'e yer verilmemiş.Yazım hatası gibi görünüyor.Yayında ise TRT1-2-3-4 ve TRT INT var. ilkem007 24-10-2008, 21:38 TRT Türk'ü niye pakete almazlar anlamıyorum sr 27500 olsa iyi olurdu ama nerde:) Erdeen 24-10-2008, 21:51 12729 h 30000 paketinden, aylardir sinyal alamiyorum, nedeni ne olablir Yer: Danimarka-Aarhus immortal666 24-10-2008, 22:04 11919 V Bati hüzmesinde yayında EPG hizmeti var.11094 H paketinde ise henüz EPG hizmeti yok.Ayrıca 11094 H paketinde TRT 5 olarak frekans listesinde yer verilmiş.Ama frekans listelerinde TRT 3'e yer verilmemiş.Yazım hatası gibi görünüyor.Yayında ise TRT1-2-3-4 ve TRT INT var. ewalla üstad saolasın t.bakirci 24-10-2008, 22:35 Merhabalar Türksat son frekans degisikligiyle o cakisan iki tv nin frekansini da belirlemis oluyor.saygilar. erkan.dm.93 24-10-2008, 22:47 acaba uyduyu güncellemek gerekiyomu ya ni kumandadan kanal ekler gibi halledebilirmiyiz cihan 24-10-2008, 22:52 Şimdi MTV Türkiye,Nickelodeon,TürkÇ,Buket TV,TV Net,Olay TV paket yaıynlardan çıkarıldı mı? Ne güzel olmuştu paket içinde olmaları, özellikle de MTV'nin. ProSieben 24-10-2008, 22:56 Şimdi MTV Türkiye,Nickelodeon,TürkÇ,Buket TV,TV Net,Olay TV paket yaıynlardan çıkarıldı mı? Ne güzel olmuştu paket içinde olmaları, özellikle de MTV'nin. Her zaman degistiriyorlar. Bugün yeni liste cikartim (PDF), yine degistirmisler. Kayit kalmadi bende. :badprv: eskiya1 24-10-2008, 22:58 acaba uyduyu güncellemek gerekiyomu ya ni kumandadan kanal ekler gibi halledebilirmiyiz Sn. erkan.dm.93; Daha önce de birkaç kez soruldu. Akradaşlar da önceki mesajlarında yanıtladı. Bu konunun ilk mesajında yer alan şöyle bir cümle var; Şebeke (Network) Arama işlemi 12731 V 3333 3/4 Türksat promo frekansı üzerinden yapılabilir Bunun anlamı; Receiverinizde aktardığım frekans değerleri kumanda ile ekledikten sonra cihazınızda "network açık" seçeneği ile arama yapmanız. (Bunu aktarımın yapılacağı 27 Ekim saat 02.00'den sonra yapmanız gerek.) Söz konusu frekans sayesinde frekansları değişen yeni tüm kanallar cihazınıza yüklenmiş olacaktır. Bunun dışında herhangi bir anten veya cihaz ayarı yoktur. saktok 25-10-2008, 00:16 Turksat 3A’nın getirecekleri Turksat 3A’nın, 27 Ekim’de hizmete girmesiyle, yayınları uydudan izleyenler frekanslarını değiştirmek zorunda kalacak. Uzmanlar frekans değişiminde bir kargaşa yaşanmayacağını, buna karşın bazı izleyicilerin kanal ayarında zorlanabileceğini söylüyor. 27 Ekim saat 02.00 itibari ile televizyon kanalları Türkiye’nin son iletişim uydusu, Turksat 3A’dan yayınlarına başlayacaklar. Bu da uydudan yayınları izleyenlerin, frekanslarını değiştirmeleri gerekeceği anlamına geliyor. Eğer frekansı ayarlamışsanız, yeni uydunun getirdiği yeniliklerle yayınları izlemeye devam edebileceksiniz. Haberin devamı KANAL FREKANSLARI DEĞİŞİYOR Televizyon kanalları yeni uydu üzerinden yayınlarına devam edecek, ancak 27 Ekim saat 02.00 itibari ile frekansları değişecek. Bu nedenle, yayınları uydu üzerinden alanların yeniden otomatik kanal arama yapmaları gerekiyor. Kullanıcılar frekans ayarlarını kendi uydu alıcıları üzerinden yapabilecekler. Bunun dışından ekstra bir işlem yapılması gerekmiyor. GÖRÜNTÜ KALİTESİ YÜKSELECEK Turksat 3A ile ilgili NTVMSNBC’ye konuşan Turksat yetkilileri yeni uydunun özelliklerini ve getirdiği yenilikleri şöyle anlattı: “Turksat 3A ile birlikte daha fazla kapasiteye ulaşmış oluyoruz, böylelikle dileyen kanallara daha fazla kapasite sağlayabiliyoruz. Ayrıca yeni uydumuzla daha güçlü yayın yapabiliyoruz. Bu iki gelişme görüntü kalitesinin de artması anlamına geliyor. Kapasiteyi arttırdığınızda, ulaştırdığınız database de artıyor. Bu elbette kanalların talebine bağlı. Kullanıcı televizyonlar daha fazla database talep ettikleri zaman, sinyalleri daha güçlü oluyor, daha fazla data aktararak daha kaliteli yayın ulaştırabiliyorlar. Bir örnek vermek gerekirse bugün 3 megahertzle (MHz) yayın yapan kanallar da var, 4 - 4,5 MHz ile yayın yapanlar da var. Elbette 4,5 MHz ile yayın yapan kanalın görüntü kalitesi daha fazla oluyor. Yeni uydumuzla birlikte, kanallara daha fazla data aktarımı için kapasite sağlayabiliyoruz. Bir başka önemli yenilik de HD (yüksek çözünürlüklü) yayınlarla ilgili. HD yayınlar için en az 9 - 12 MHz frekansta yayın yapmak gerekiyor. Turksat 3A ile bu da mümkün olacak. PAKET YAYINLAR Türksat 3A’nın getirdiği bir diğer yenilik de paket yayınlarla ilgili... Paket yayın sistemiyle ayrı ayrı kanalların uyduya gönderdikleri sinyallerden daha fazlasını toplu olarak ve daha güçlü bir biçimde kullanıcılara geri gönderebiliyoruz. Bir transponderdaki (uyduya gelen sinyali alan ve bunu güçlendirerek kapsama alanına geri gönderen uydu üzerindeki ekipman) ayrı ayrı kanal sayısını azalttığınız zaman, transponder daha güçlü bir sinyal veriyor. Bu nedenle kanalların transponderdan ayrı ayrı yaptıkları yayın, bir paket olarak yapıldığında, sinyalin gücü artıyor. Görüntü kalitesi yükseliyor. Paket yayınların bir başka avantajı da verim artışı. Parçalı yayın yapıldığında, yayınların arasına koruma bandı konulması gerekiyor. Bu da kapasitenin bir bölümünün kullanılamaması anlamına geliyor. Ancak paket yayınlarda böyle bir durum sözkonusu değil. Parçalı yayınlarda tüm kapasitenin yüzde sekseni kullanılıyorsa, paket yayınlarda bu oran yüzde yüz... Bu da uydunun sağladığı kapasitenin daha da artması anlamına geliyor. Bu nedenle, şu an net bir şey söylemek mümkün değil ama ileride kablolu TV kanalarında da bir artış olabilir. KÜÇÜK ANTENLER DE YAYIN ALABİLECEK Kapasitenin yükselmesi ve sinyalin artması, uydunun kapsama alanının genişlemesine de katkı yapacak. Böylelikle hem kapsama alanının uç noktalarındaki kullanıcılar yayınları kaliteli olarak alabilecekler, hem de kapsama alanın içindeki kullanıcılar daha küçük antenlerle yayına ulaşabilecekler. YAPILMASI GEREKEN SADECE FREKANS DEĞİŞİKLİĞİ Kanalların yeni frekansa geçmesiyle ilgili olarak, kullanıcıların yapması gereken yalnızca frekans değişikliği. Bunu kendi alıcılarından yapabilecekler. Ayrıca bu konuda bizim de bununla ilgili tanıtım yayınımız var. Bununla ilgili tanıtım filmimiz şu anda yayınlanıyor.” TV KANALLARI YENİDEN AYARLANMALI “Uydu değişikliğinde her zaman frekanslar değişebilir. Dolayısıyla geçici bazı rahatsızlıklar olabilir ama bunlar kalıcı sorunlar değildir. Önemli bir sorun çıkacağını sanmıyorum. Eğer frekanslar değişecekse, uydu alıcısından frekansları değiştirmek gerekiyor. Televizyon kanalları zaten şu anda yeni frekansları ile ilgili yayınlar yapıyorlar. İnsanlar buna göre kanal ayarı yapmak zorunda kalabilirler, bunu da uydu alıcıları üzerinden yapabililer. Zorluk şurada olabilir, sonuçta herkes uydu alıcısının ayarını yapamayabilir. Bu nedenle bir sıkıntı ortaya çıkabilir, yoksa teknik bir sorun olacağını zannetmiyorum, ‘HD’ YAYINLARI TEŞVİK EDER Yüksek çözünürlüklü (HD) yayın için daha fazla kanala, daha fazla frekans spektrumuna ihtiyacımız var. Turksat 3 A daha fazla frekans spektrum sunuyor. Dolayısıyla HD yayını konusunda yayıncıları teşvik edeceğini söyleyebilirim. Ancak HD yayının yaygınlaşması için bu yeterli değil. Bunun için üç temel sorun var. Bunlar; teknik sorunlar, parasal sorunlar ve spektrum sorunları. Yeni uydu ile spektrum sorunu çözülmüş oluyor. Geriye teknik ve mali sorunlar kalıyor ve tabii HD programların çekilmesi. Çünkü HD yayın yapmanız için önce HD program çekmeniz lazım. Yoksa mevcut yayınları HD’ye çevirerek yayınlarsanız, ki o da olabilir, hiç bir kalite artışı görmezsiniz. TELEFON VE İNTERNET İLETİŞİMİ DE GELİŞİR Böyle güçlü ve yeni bir uyduda çok fazla telekomünikasyon yükü taşınacağını ben sanmıyorum. Bu tabii Tüksat A.Ş.’nin bilebileceği bir iş ama diğer uydularda televizyonların boşalttığı kanallarda, telekomünikasyon operasyonları yapılacaktır. Daha önceki uydular telekomünikasyona yönelir, bu da telekomünikasyonun kalitesini ve gücünü arttırır. O zaman da tabii telekomünikasyona çok daha fazla olanak sağlanacaktır. Bu da daha fazla spektrum ayırabildiğiniz için interneti hızlandırır, mobil telefonu hızlandırır. Bunun içinde 3G de dahil.” DOĞUŞ YAYIN GRUBU’NUN YENİ FREKANS AYARI NTV yayınlarını uydu antenleri üzerinden izleyen kullanıcıların kullanmaları gereken frekans da değişiyor. NTV izleyicileri, yayınları 27 Ekim saat 02.00’den itibaren Türksat 3A uydusu üzerinden 11054 MHz frekans, yatay (horizontal) polarizasyon ve 30000 ksym/s sembol oranı(symbol rate) 5/6 FEC değerleri ile izleyebilecekler. AVRUPA’DAKİ NTV İZLEYİCİLERİ İÇİN FREKANS AYARI Avrupa’daki izleyicilerimiz için NTV BATI’nın yeni frekans bilgileri de belli oldu. Bunun için 12643 MHZ, yatay (horizontal) polarizasyon,sembol oranı(symbol rate) 5/6 FEC 4800 KSYM/S, FEC:5/6 ayarlarının yapılması gerekiyor. hope_umut 25-10-2008, 00:17 11096 V 30000 5/6'da sinyal kesildi mi? Yoksa sinyal çok zayıf olduğu için ve çanağım tam ayarlı olmadığı için mi çıkmıyor? jimmyman 25-10-2008, 00:51 27 ekim sabahı göreceğiz görüntü ve ses kalitelerini,paket yayınlarının kalitesini.bu sözlerin nekadar doğru veya yanlış olduğunu.ayrıca ntv paketinden artık epg bekliyoruz. BoLD_39 25-10-2008, 01:13 27 ekim sabahı göreceğiz görüntü ve ses kalitelerini,paket yayınlarının kalitesini.bu sözlerin nekadar doğru veya yanlış olduğunu.ayrıca ntv paketinden artık epg bekliyoruz. Bence de EPG'nin yaygınlaşması gerekiyor. PARS-EFES 25-10-2008, 01:27 "saktok" paylaşımın için teşekkürler. berusa55 25-10-2008, 02:03 Aman aman cok farkedlilir derecede bir fark olacagını sanmıyorum görüntü ve seste... Duyduğum, kırılmaların donmaların falan artık olmayacağı yönünde. Öyle ise bu da iyi. oguzhan45 25-10-2008, 02:05 umudum yok. icimdeki bir his daha da kötülesecegini söylüyor.acikcasi karamsarim. TolgANL 25-10-2008, 02:12 Gorelim.. İMD 25-10-2008, 02:35 daha öncedende yazmıştım,hotbird gibi hepsi 27500 veya 30000 gibi sr ler olmadıktan sonra ben ne yapayım.biraz toplanmış o kadar.kalitenin sesin/görüntünün değişeceğini pek sanmıyorum.biraz daha küçük antenlerle yayınları alabilirsek en büyük gelişme bu olur.hoş bu da 1-2 yıl ancak sürer daha sonra sinyal tekrar azalacaktır... mnevzat 25-10-2008, 02:45 Görüntü kalitesi değişmeyecektir.. mertturk79 25-10-2008, 09:53 Görüntü kalitesi değişir mi ya akıl var mantık var. Bunlar kimi kandırıyorlar. Kullanıcılara yönelik bir teknoloji değil Türksat mecburen eskiyen teknolojisini değiştiriyor zaten bunu yapmak zorundalar ayrıca kapasite artırılmış, HD yayınlar çok olacakmış ne alakası var anlamadım zaten isteyen şirket parayı bastırınca HD yayın yapıyor. Tabii bunu parayla satıyor, çıkıpta insanların karşısına HD ler bu sayede yaygınlaşacak, görüntü kalitesi artacak falan diyorlar. Ben eminim inanılmaz bir kaos yaşanacak insanlar frekansları giremeyecekler ben mesela tüm akrabaları gezip tv leri ayarlamak zorunda kalcam vs. vs. Bu uydu millete değil şirketlere hayırlı olsun. MATRİX60 25-10-2008, 11:50 Görüntü kalitesi değişir mi ya akıl var mantık var. Bunlar kimi kandırıyorlar. Kullanıcılara yönelik bir teknoloji değil Türksat mecburen eskiyen teknolojisini değiştiriyor zaten bunu yapmak zorundalar ayrıca kapasite artırılmış, HD yayınlar çok olacakmış ne alakası var anlamadım zaten isteyen şirket parayı bastırınca HD yayın yapıyor. Tabii bunu parayla satıyor, çıkıpta insanların karşısına HD ler bu sayede yaygınlaşacak, görüntü kalitesi artacak falan diyorlar. Ben eminim inanılmaz bir kaos yaşanacak insanlar frekansları giremeyecekler ben mesela tüm akrabaları gezip tv leri ayarlamak zorunda kalcam vs. vs. Bu uydu millete değil şirketlere hayırlı olsun. teşvik eder diyor arkadaşım fark var. bence hayırlı ugurlu olsun diyelim bizim paralarımızla yapılıyor bu isler saygılar.:bravo: eskiya1 25-10-2008, 12:13 Anadolu Ajansı’nın Turksat'taki 11968 Mhz. olan frekans değerleri de 11852 Mhz. olarak değişecek. (Halen kullanılan; 11968 V 4340/ 27 Ekim'den sonra kullanılacak: 11852 V 4340 benhur-15 25-10-2008, 13:25 Türksat 3A uyudusu avrupadan izlene biliniyormu acaba en ii sinyal kalitesi hangi kanalin ? bandırmalı 25-10-2008, 13:51 TV 35 11862 H 27500 5/6 frekansına deneme ekranı geldi dsmart kendi frekansına niye aldıki UGURE01 25-10-2008, 14:09 Görüntü kalitesi değişmeyecektir.. Katılmıyorum bana göre kesinlikle değişecektir..SR'leri yükselen bir yayında daha fazla data transferi olacağı kesindir..Bu da yayının kalitesini arttırır...2-3 mhz nerde 5-6 mhz nerde dimi ama... xhardlove 25-10-2008, 14:21 Yeni frekansla neler değişiyor? 25 Ekim 2008 Cumartesi http://www.internethaber.com/images/news/74443.jpg Televizyon kanalları Türksat 3A'ya geçiyor. Yeni dönemde değişen sadece frekans ayarları olmayacak. Turksat 3A’nın, 27 Ekim’de hizmete girmesiyle, yayınları uydudan izleyenler frekanslarını değiştirmek zorunda kalacak. Eğer frekansı ayarlamışsanız, yeni uydunun getirdiği yeniliklerle yayınları izlemeye devam edebileceksiniz. YAPILMASI GEREKEN FREKANS DEĞİŞİKLİĞİ Televizyon kanalları yeni uydu üzerinden yayınlarına devam edecek, ancak 27 Ekim saat 02.00 itibari ile frekansları değişecek. Bu nedenle, yayınları uydu üzerinden alanların yeniden otomatik kanal arama yapmaları gerekiyor. Kullanıcılar frekans ayarlarını kendi uydu alıcıları üzerinden yapabilecekler. Bunun dışından ekstra bir işlem yapılması gerekmiyor. GÖRÜNTÜ KALİTESİ YÜKSELECEK Turksat 3A ile ilgili NTVMSNBC’ye konuşan Turksat yetkilileri yeni uydunun özelliklerini ve getirdiği yenilikleri şöyle anlattı: “Turksat 3A ile birlikte daha fazla kapasiteye ulaşmış oluyoruz, böylelikle dileyen kanallara daha fazla kapasite sağlayabiliyoruz. Ayrıca yeni uydumuzla daha güçlü yayın yapabiliyoruz. Bu iki gelişme görüntü kalitesinin de artması anlamına geliyor. Kapasiteyi arttırdığınızda, ulaştırdığınız database de artıyor. Bu elbette kanalların talebine bağlı. Kullanıcı televizyonlar daha fazla database talep ettikleri zaman, sinyalleri daha güçlü oluyor, daha fazla data aktararak daha kaliteli yayın ulaştırabiliyorlar. HD YAYINLAR İZLENEBİLECEK Bir örnek vermek gerekirse bugün 3 megahertzle (MHz) yayın yapan kanallar da var, 4 - 4,5 MHz ile yayın yapanlar da var. Elbette 4,5 MHz ile yayın yapan kanalın görüntü kalitesi daha fazla oluyor. Yeni uydumuzla birlikte, kanallara daha fazla data aktarımı için kapasite sağlayabiliyoruz. Bir başka önemli yenilik de HD (yüksek çözünürlüklü) yayınlarla ilgili. HD yayınlar için en az 9 - 12 MHz frekansta yayın yapmak gerekiyor. Turksat 3A ile bu da mümkün olacak. PAKET YAYINLAR Türksat 3A’nın getirdiği bir diğer yenilik de paket yayınlarla ilgili... Paket yayın sistemiyle ayrı ayrı kanalların uyduya gönderdikleri sinyallerden daha fazlasını toplu olarak ve daha güçlü bir biçimde kullanıcılara geri gönderebiliyoruz. Bir transponderdaki (uyduya gelen sinyali alan ve bunu güçlendirerek kapsama alanına geri gönderen uydu üzerindeki ekipman) ayrı ayrı kanal sayısını azalttığınız zaman, transponder daha güçlü bir sinyal veriyor. Bu nedenle kanalların transponderdan ayrı ayrı yaptıkları yayın, bir paket olarak yapıldığında, sinyalin gücü artıyor. Görüntü kalitesi yükseliyor. Paket yayınların bir başka avantajı da verim artışı. Parçalı yayın yapıldığında, yayınların arasına koruma bandı konulması gerekiyor. Bu da kapasitenin bir bölümünün kullanılamaması anlamına geliyor. Ancak paket yayınlarda böyle bir durum sözkonusu değil. Parçalı yayınlarda tüm kapasitenin yüzde ****eni kullanılıyorsa, paket yayınlarda bu oran yüzde yüz... Bu da uydunun sağladığı kapasitenin daha da artması anlamına geliyor. Bu nedenle, şu an net bir şey söylemek mümkün değil ama ileride kablolu TV kanalarında da bir artış olabilir. KÜÇÜK ANTENLER DE YAYIN ALABİLECEK Kapasitenin yükselmesi ve sinyalin artması, uydunun kapsama alanının genişlemesine de katkı yapacak. Böylelikle hem kapsama alanının uç noktalarındaki kullanıcılar yayınları kaliteli olarak alabilecekler, hem de kapsama alanın içindeki kullanıcılar daha küçük antenlerle yayına ulaşabilecekler. Fatih Aça/ntvmsnbc lodos 25-10-2008, 14:36 27 Ekim'deki frekans değişiklikleriyle ilgili gelişmeleri buradan paylaşalım... 27 Ekim için belirlenen liste buradan güncelleniyor; http://www.turkeyforum.com/satforum/showthread.php?t=467425 Haber, yorum ve gelişmeleri, konuyla ilgili bilgi ve yorumlarımızı ise burada paylaşalım. Yeni frekans değişimiyle ilgili gazete ve ekranlarda reklamlar dönüyor. Bugün Çukurova Grubunun gazetelerinde Show Tv ve Skytürk'ün yeni frekanslarıyla birlikte Çukurova Radyolarının da yayın parametreleri verildi. Gözüme çarpan konu ise, Lig Radyo ve Alem Fm için 3 farklı seçenek verildi. Bunlar, ilgili kanalların 2. ve 3. ses bandlarıydı. Ancak 3.seçenek için ise yine 2. seçenek için verilen ses bandları tekrar edilince acaba dedim kendi kendime, acaba bu Radyolar için hazır 3 alternatif düşünülmüşken radyo tuşu ile çıkmaları da plan dahilinde mi? --- Sevgili arkadaşlar, uydu alıcımla haşır neşir olabileceğim bir ortamım yok ve açıkçası merak ettiğim bazı konular var. Yeni frekanslardan fiiliyatta başlayanrlar hangileri? -eğer varsa- toparlar mısınız? Aldığım bilgiler Çocuk Tv yayının da Trt tarafından başlatılmış olduğu. Ama dediğim gibi, şu anki ortamım da bu yayının içeriğini fiiliyatta test edemedim... Br uyarı: 27 Ekim sabahı şebeke arama ile tüm kanalları bulamıyorsanız, bu uydu alıcınızın bu sistemi doğru olarak desteklemediği veya alıcınızın kanal ya da tp hafızasının dolduğu anlamına gelebilir. Bu durumda elle manuel girme, hafızayı ya da uyduyu silip yeniden girme vb. durumlarını yaşamak zorunda kalabilirsiniz. Lütfen çok da profesyonel değilseniz yardım alın, çünkü sistemle ilgili bazı ayarlar teknik bilgi ve deneyim gerektirebilir... Godmaster 25-10-2008, 14:59 Türksat 3A uyudusu avrupadan izlene biliniyormu acaba en ii sinyal kalitesi hangi kanalin ? Haber 24'un cok iyi suan 57cm'le 100%. Yine rezillik olacak ama bu degi$imlerde Ege TV MPL falan yine du$uk SR'lerde. Umarim ileride tamamen paket yayina gecilecektir... Maxican 25-10-2008, 15:04 Haber 24'un cok iyi suan 57cm'le 100%. Yine rezillik olacak ama bu degi$imlerde Ege TV MPL falan yine du$uk SR'lerde. Umarim ileride tamamen paket yayina gecilecektir... katiliyorum 24'ün sinyali mükemmel.. ntv spor u izleyemiyorum insallah o da kendine gelir..bu arada dünkü almanya ligi macini sifrelemediler yeni frekansta bugünde sifrelemeyebilirler:D ProSieben 25-10-2008, 15:07 NBA TV ne olacak? general2010 25-10-2008, 15:07 bende next cıs super plus var ve türksat 1c olarak gözüküyor..nasıl 3a'ya gececeğim ProSieben 25-10-2008, 15:26 12563 H 24000 SATGATE programmi 12563 V 24000'den switch edilmis ve 3A BATI Beam'den sorunsuz sinyal aliniyor. orion_bilo 25-10-2008, 15:31 TÜRKSAT’ın kanalların frekansını değiştirmeye yönelik çalışmasında TV'leri kızdıran olay!.. Türksat’ın 2A ve 3A uydularında bulunan tüm kanalların frekansını görüntüde iyileşme yaşanamsı için değiştirmeye yönelik çalışması devam ediyor. 73 Televizyon kanalına gönderilen yazılarda belirtilen yeni frekanslara 27 Ekim'de geçileceği söyleniyordu. Türksat yetkilileri, karmaşaya sebebiyet vermemek ve rekabet şartlarını gözetmek amacıyla tüm kanalların aynı gün ve saatte değiştirileceğini, belirtmişlerdi. Ama durum tam da öyle olmadı. Doğan Grubu'na ait Kanal D ve STAR televizyonlarında birkaç gün önce dönen altyazılarda Doğan gurubu televizyonlarının yeni frekanslarına geçtikleri görüldü. Türksat’ın önceden değişikliğe izin veren bu ayrıcalıklı uygulaması, KANAL D ve STAR’a avantaj sağladığı için diğer kanallar tepki gösterdi. Rekabet şartlarına yakışmayan bu uygulama için Türksat'ın ne yapacağı konuyu nasıl çözeceği merek ediliyor... kaynak http://www.gazeteciler.com/news_detail.php?id=147160 *** The Undertaker Sunuldu 23 Ek, 2008 - 01:48 AM :smiles20: lekeli 25-10-2008, 15:35 Çok yanlı bir yazı . 27 Ekimden önce Yeni frekanslarında yayına başlayan birkaç kanal daha var . Onları neden yazmıyorlar acaba ? Beck's 25-10-2008, 15:42 dogan biraz para koklatmıştır bu sekilde cozmuştur aklınca olayı ne olucak ferhat321 25-10-2008, 15:44 ntv paketide yarın gece geçiyor capadocia 25-10-2008, 15:47 doğanı sevdiğimden deil ama netice de türksatın en büyük müşterilerinden biri neticede doğan grubu ticaretin kuralı bu ayrıca paket neticede geçiş esnasında problem yaşanırsa doğan grubunun 50-60 kanalının yayını kesilecek ama diğerlerinin 1-2 yayını bence normal bir durum kvnc 25-10-2008, 16:02 Çok yanlı bir yazı . 27 Ekimden önce Yeni frekanslarında yayına başlayan birkaç kanal daha var . Onları neden yazmıyorlar acaba ? doğanı sevdiğimden deil ama netice de türksatın en büyük müşterilerinden biri neticede doğan grubu ticaretin kuralı bu ayrıca paket neticede geçiş esnasında problem yaşanırsa doğan grubunun 50-60 kanalının yayını kesilecek ama diğerlerinin 1-2 yayını bence normal bir durum aynen katılıyorum. lodos 25-10-2008, 16:03 Yeni frekanslardan erken başlayanrlar hangileri? Eğer varsa listeler misiniz? Ayrıca Türksat'ın resmi sitesindeki frekans yeni güncellemeler oldu mu yakın zamanda? ProSieben 25-10-2008, 16:19 Konu disi: TRT Türk'den ve Xazar TV'den sinyal alan var mi? Bende sinyal kesildi. mehmetselinay 25-10-2008, 16:24 Konu disi: TRT Türk'den ve Xazar TV'den sinyal alan var mi? Bende sinyal kesildi. hazartv´de sinyal var görüntü yok, trttürk kirilmali geliyor, bende yeni bir lnb siparis ettim bakalim nasil olacak daha sonra.. trt paketi,itv ve aztv sorun yok..:ok: digi61 25-10-2008, 16:25 Bende bu haftadan beri suan sinyal alamiyorum....:smiles22:....yer almanya... mehmetselinay 25-10-2008, 16:31 Bende bu haftadan beri suan sinyal alamiyorum....:smiles22:....yer almanya... bu kanallarda asiri bir sinyal düsmesi var, mesela TRT TÜRK normalde %60sinyal varken suanda %20-25 sinyal var bende...:badprv: digi61 25-10-2008, 16:33 hazartv´de sinyal var görüntü yok, trttürk kirilmali geliyor, bende yeni bir lnb siparis ettim bakalim nasil olacak daha sonra.. trt paketi,itv ve aztv sorun yok..:ok: Hangi LNB yi siparis ettin, bende gecende LNB yi degistirdim MTI Supreme 0,2dB.,...sinyaler arti ama bu haftadan beri Hazar TV ve TRT Türk te sinyal alamiyorum...yoksa benim canak yetersiz mi kaliyor 90cm canak motorlu.....TRT dogu paketini sorunsuz cekiyor ITV azeri ve AZ TV sinyal az cekiyor....insallah haftaya kadar düzelir.....yoksa canaka yeni bir ayar mi cekmem gerekiyor....:smiles20: Godmaster 25-10-2008, 17:20 Acaba degi$imden sonra sinyaller nasil olacak. S1'de olanlarda cok yuksek arti$ bekliyorum 30%'dan 70-100% olmasini bekliyorum. Bu arada genellikle 60% veya daha fazla sinyal kalite tatmin edicidir, tum kanallardan 100% beklemek bir hayalden ba$ka bir$ey degil. Londra'da Sky uzerinden verilen dijital yayinlar 43cm'le 50-60% arasindadir. I$te $uanki tablo. Uydu 57cm oval 0.7dB Thompson LNB, standard kablo, Humax Receiver: Turksat 3A West Beam (53dBW) BRT KKTC 70 ATA TV 100 Baskent Ankara 95 Gaziantep Olay 70 Olay TV 80 Kanal 55 80 Vatan TV 80 MPL TV 60 Aksu TV 100 BenguTurk 80 Kanal 35 70 Fashoin ONE 100 Rumeli TV 60 TV58 Sorunlu Turksat 11096V 55 Haber24 Paket 100 Turksat 12729V 80 Turksat 2A West Beam (53dBW) D-Smart W 100 FoxTurk 60 Kanal7 70 TRT W 100 STV Avrupa 80 ART Avrupa 60 Kibris Genc 80 TV8 70 TGRT EU 80 TV5 80 Meltem TV 80 Mesaj TV 60 SES TV 80 Hilal TV 60 Cay TV 85 Kanal Avrupa 60 Samsun AKS 80 Kanal B 60 KonTV 80 TurkVision 80 Tatlises TV 70 Duzgun TV 80 Turkmeneli 70 JCT/Expo 60 DigiTurk 100 Smart Network 100 Hamsi TV 50 Turksat 2A Spot Beam (48dBW) Turksat 3A'a tamamen gececekler... ShowTurk 45 Cine+ Digital 60 NTV Bati 40 SkyTurk 45 Kanal A 40 Flash TV 40 Kanal 67 60 D-Smart S1 30 Kral Media 30 Halk TV 40 Shopping TV 20 Azad Azerbaycan 40 MZE 30 Imedi TV 30 Ulusal Kanal 50 Kanal Biz/Max 20 Rustavi 2 Sinyal Yok Georgian 30 Yeni Asir TV Sinyal Yok Kackar TV Sinyal Yok Yaban/Haberturk 30 Kirilmali Kral Karadeniz 40 EGE TV 80 Maxican 25-10-2008, 17:26 reciverda xazar tv üzerine geldigimde sinyal yok yaziyor ancak bir kanal yukar veya assagiya cikip yine xazar tvye döndügümde sinyal %80 oluyor ProSieben 25-10-2008, 18:06 Bakalim ATV Türkiye'den ne kadar sinyal alacagiz almanya'dan. NTV Paketi sorun olmamasi lazim, cünkü TRT (SR. 24444) sinyalli bence cok yüksek. @dCank: Bende Xazar TV 11576 H 2399 ile kayitli, cünkü öyle bende sinyal cok yüksek geliyordu. Pazartesi günü Bati Beamden yayin yapacak ve sorun olmazdir artik. Hayirlisi. numan61 25-10-2008, 18:28 yeni kanalların gelmemesi ne tuhaf değil mi?.acaba türksat 3 a doldu mu? t.bakirci 25-10-2008, 18:29 Merhaba arkadaslar ben de trt türk,hazar tv den sinyal alamiyorum birkac günden beri.anten 85cm,0,2dB lik lnb yer Bergneustadt Köln ün 55km dogusun da.iyi calismalar.tb ikdam 25-10-2008, 18:37 Keşke tüm Azeri ve Gürcü kanalları bir veya 2 frekans paketinde olsaydı çok güzel olacakdı. haci000 25-10-2008, 19:19 11096 v 30000 Flash Tv.Rumeli Tv.Radyo Fenomen yayında... ProSieben 25-10-2008, 19:24 TRT'nin Telegün Sayfa 393'de 11094 H'deki Paketde TRT Türk'de var yaziyor. Acaba hata mi dogru mu? Belki Pazartesi günü gelir, cünkü kendi frekansdaki sinyalli cok düsük. AzTV frekans degistirmicek diye cok sasirdim. Türksat 1C belki 15 senedir var, hic frekans degistirmedi o kanal. demirfsi 25-10-2008, 19:24 selam , 27 ekimde tek tek giredceğizmi bu frekansları eskiya1 25-10-2008, 19:28 selam , 27 ekimde tek tek giredceğizmi bu frekansları Sn. demirfsi; Turkey Forum'a hoş geldiniz. Bu konuda ilk mesajın sonunda şöyle bir cümle var; Şebeke (Network) Arama işlemi 12731 V 3333 3/4 Türksat promo frekansı üzerinden yapılabilir. Bunun anlamı, 27 Ekim 2008 tarihinde saat 02.00'den itibaren bu frekansı cihazınıza girdikten sonra arama yaparsanız tüm kanallar listenize eklenecektir. Size sadece favori listesi oluşturmak düşecek. mehmetselinay 25-10-2008, 19:37 az önce network search yaptim, arama esnasinda hep yeni frekanslari verdi, eski frekanslari vermiyor artik... ProSieben 25-10-2008, 19:41 az önce network search yaptim, arama esnasinda hep yeni frekanslari verdi, eski frekanslari vermiyor artik... Bugün'den beri mi yapilmis öyle? Dün aksam network search yaptim, hem yeni hem eski frekanslari ariyordu. onurdemir25 25-10-2008, 19:50 iyi akşamlar bir sorum olacak yeni türksat 3a uydusundaki değişiklikten dolayı eski cihazlara yazılım ve ya ayar yapılması gereklimi? Beck's 25-10-2008, 19:54 iyi akşamlar bir sorum olacak yeni türksat 3a uydusundaki değişiklikten dolayı eski cihazlara yazılım ve ya ayar yapılması gereklimi? hayır gerekyok. tek yapmanız gereken network tarama frekansı uzerinden taratma yapmanız zaten yukarıda bunun nasıl yapılacagı belirtilmiş durumda bunun dısında baska bişey yapmanıza gerek yok USHAKA 25-10-2008, 19:59 Yeni frekansları taratıyorum ama kanalların çoğu bulunmuyor. Pazartesi mi devreye girecekler? Yalnızca TRT paketi bulundu ve çalışıyor. Star ve Kanal D'yi de buldu ama "Resim Yok" yazıyor onlarda da. Bizim uydu Türksat 1C 42E olarak ayarlı. Bununla ilgili bir sorun olabilir mi? Maxican 25-10-2008, 20:00 kanal 24 artik biss sifreleme yapmiyor? eskiya1 25-10-2008, 20:03 Sn. demirfsi; Turkey Forum'a hoş geldiniz. Bu konuda ilk mesajın sonunda şöyle bir cümle var; Şebeke (Network) Arama işlemi 12731 V 3333 3/4 Türksat promo frekansı üzerinden yapılabilir. Bunun anlamı, 27 Ekim 2008 tarihinde saat 02.00'den itibaren bu frekansı cihazınıza girdikten sonra arama yaparsanız tüm kanallar listenize eklenecektir. Size sadece favori listesi oluşturmak düşecek. Yeni frekansları taratıyorum ama kanalların çoğu bulunmuyor. Pazartesi mi devreye girecekler? Yalnızca TRT paketi bulundu ve çalışıyor. Star ve Kanal D'yi de buldu ama "Resim Yok" yazıyor onlarda da. Bizim uydu Türksat 1C 42E olarak ayarlı. Bununla ilgili bir sorun olabilir mi? Yukarıda yanıtını vermiştim. Kopyaladığım mesajımdaki mavi renkli hale getirdiğim bölümü lütfen tekrar okuyun. onurdemir25 25-10-2008, 20:06 hayır gerekyok. tek yapmanız gereken network tarama frekansı uzerinden taratma yapmanız zaten yukarıda bunun nasıl yapılacagı belirtilmiş durumda bunun dısında baska bişey yapmanıza gerek yok ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederim... Maxican 25-10-2008, 20:28 Arkadaslar bir sorum olacak..TRT dogu paketinde sinyal %73... NTV Dogu paketinide(NTV,CNBC-e,e2,NTVSpor ve Kral TV) ayni kalitede alabilirmiyim.. Yer Viyana Canak 85lik mavi-yeşil 25-10-2008, 20:36 olabilir yildirim939 25-10-2008, 20:37 arkadaşlar iyi akşamlar.herkes sakin olsun.yukarıdaki mesajlarda yazıldığı gibi ;önce 12731 v 3333-3/4 türksat promo rakamlarını elle kumandadan uygun yerlere yazın.manuel arama yada (network search) seçin.bağlantılı kanalları ara(evet seçin).okey tuşuna basın.cihaz kendisi otomatik olarak yeni kanal ve frekansları yükleyecektir.ayrıca cihazınızda otomatik arama varsa kalan kanallarıda yükleyebilirsiniz.herkese kolay gelsin.tabi bunları 27 ekim 2008 günü yapın. mavi-yeşil 25-10-2008, 20:42 bilgi için teşekkürler atiran 25-10-2008, 20:52 syn.forum üyeleri ben next kullanıcısıyım benim alıcımda türksat 3A yok yeni uydu fırlatılmış 3A diye ona nasıl geçebilirim yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkürler ÇİKO 25-10-2008, 21:00 http://www.turkeyforum.com/satforum/showthread.php?t=467425 27 Ekim günü bu kadar kanalmı başlayacak 2 gün içerisinde başka kanallar eklenebilirmi ? expert 25-10-2008, 21:18 katiliyorum 24'ün sinyali mükemmel.. ntv spor u izleyemiyorum insallah o da kendine gelir..bu arada dünkü almanya ligi macini sifrelemediler yeni frekansta bugünde sifrelemeyebilirler:D Türksat 3A'da west beam yayınları bana ulaşamayacak kapsama alanı haritasına göre.En sonki 39 db'lik doğu sınırınında 100-200km doğusunda kalıyorum.Yani 180 cm anten gerek gibi.Bende 150 cm anten var.Ancak Kanal 24 yayınları buraya % 47 sinyal ile ulaşıyor bugün.Normalde de %40-41 sinyal alıyorum.Kırılma noktası da benim receivere göre %34.Ancak 11096 V Türksat Paketi ve 10970 V D-Smart paketleri hiç gelmiyor.Diğer tek başına yayın yapan west beam yayınları da zor geliyor.Ancak Fashion One Ve Aksu Tv akşamları problemsiz.Son 2-3 gündür 12729 H paketi ve 12731 V Türksat kanalında da problem yok.%36-37 sinyal alıyorum.Yani kırılma noktasına çok yakın.Bende biraz yağmur yağsa gidecek gibi.Yeni uygulama ile T3A west beam yayınlarında bakalım ne yaşayacağım.Ama Kanal 24'ün maşallahı var gerçekten.. Aşkabat'tan selamlar.... oguzhan43 25-10-2008, 21:32 slm ustalar bi sorum olacak bu 3A yeni bi uydumu yoksa bildiğimiz 42 derecemi yani çanağın yönünü değiştirecekmiyiz şimdiden teşekkürler eskiya1 25-10-2008, 21:42 slm ustalar bi sorum olacak bu 3A yeni bi uydumu yoksa bildiğimiz 42 derecemi yani çanağın yönünü değiştirecekmiyiz şimdiden teşekkürler Değiştirilmeyecek, sadece yukarıda yazdığım Network frekansını girip cihazı taratmanız yeterli. batu0510 25-10-2008, 22:00 tv 5 alt yazı geçiyodu bugün yarın saat 16 00 da 12729 h 30000 den yayına başlıcam diye haberiniz ola... ceocem 25-10-2008, 22:07 Arkadaşlar benim bir problemim var uyduyu fabrika ayarlarına aldım ve türksat 1c deki kanalları bulmuyo acaba türksat 3a ya mı geçti nasıl yapabilirim lütfen yardım edermisiniz. gokhan1900 25-10-2008, 22:08 27 ekime kadar kanal aktarımları olacağından sinyal sorunları sık sık olabilir.... free-x 25-10-2008, 22:16 27 ekime kadar kanal aktarımları olacağından sinyal sorunları sık sık olabilir.... 27 ekime den sonra sinyal sorunları olmaza ProSieben 25-10-2008, 22:23 27 ekime den sonra sinyal sorunları olmaza Türksat 2A'deki kalan kanallarda kesin olur. Bugün Yarin kanallari getirseler, bakarlardi, yeni frekanslarinda sinyal düsük mü yüksek mi. NTV Paketi ne zaman yayinda? 27 Ekimde'mi yarin mi? olcayto38 25-10-2008, 22:31 Kanal 24 sinyal yok dıyo acaba nedendir yarım edersenız sevinirim ft.ak_s 25-10-2008, 22:35 Yeni frekansı olan; 12679 V 8888 3/4 yayına başlamış olabilir...bi bu frekansda tarama yapın derim... edit: bu arada dikkat etmemiştim konuyu yanlış yerde açmısın.... tutaya 25-10-2008, 22:40 [B] ya yine denilen olmadı diğer uydular gibi tüm frekanslar 30000 yada27500 sr lerden yayın yapmalıydı çünkü o srler den kaliteli yayınlar oluyor ayrıca türksattan ricam birbirini aynısı olan kanal lar ve uyduruk reklam yapan kanallar:help1:frenkansler var onlar yayını kesilmeli bence mesal e bi kanal var i palay kanal 6 var aynı yayın bide türksat proma kanalı d smartlar tek frekanstan yayın yapsa daha iyi olur Rau_L 25-10-2008, 22:48 şu an kanal 24 te sorun yok eskı frekansıyla yayınına devam edıyor... olcayto38 25-10-2008, 22:53 eski frekansı kaç ki ? sevyeter0101 25-10-2008, 23:05 yeni kanallarda bekliyoruz Maxican 25-10-2008, 23:13 ntv paketi ne zaman yayinda bayx75 25-10-2008, 23:14 ve aynı konuda belki 500 sor vardır ya bu turksat 1c 2 a 3a 4a 5b bunlar hepsinin yörngesi aynıdır her uydu arsında zaten 1280km fark vardır ve bunun biz e yansması sıfrdır frekans değişiklikleri her zaman olduğu gibi turkyemizde her işte olduğu gibi frekans kirliliğde var yarın 1.c frekans değşiklikleri oldu 2ada oldu 3a da oldu geçen sene turksat furda zayret etim ve bir oneri sundum tam 8 sayfa dedimki ulkemizde toplasan yüzde olarak izlne blen 20 kanal var bunlara 3 tane 27500 paket yapsanız ve bu paketler her uydu imlatı olduğu zaman frekansların değişmemesi olsa mumkunmu diye sordum evet dedi ama neden yapmıyonuz dedim adam nedesin söyliymde gulmeyin ya biz böyle yapmasak popilitemiz duşer kimse bizi tanımaz şimdi size bir basit örnek veryim 1-ans tv maç esnasında sinyalini turkyedkler için bilerek duşrulmesi bumu popilte 2-trt-kanald-star show-kanal7-samnyolu-kanal1-fox-(bir transpordra 3-ntv-cnnturk-haberturk-samnyoluhaber-kanal7haber-alcezre -tek trnspordra - öbrlernde bir yere getrmezmi acba getrir ama işine gelmiyor CAN 26-10-2008, 01:10 benim merak ettiğim ise şu; türksat kendi hazırladığı toplam 6 paketteki yetmişe yakın kanalı nasıl biraraya getirecek acaba? bu yayınlar yarın gece Türksat1B ye mi çıkacaklar yoksa? t.bakirci 26-10-2008, 01:12 Arkadaslar Türksat kendi Paketlerinde yayinlari yerlestirmeye devam etmekte ve 12729 h yaklasik 20 tv ve Rd. programi o transpondere yüklediler devamli pid degisiyorlar onun icin su saglikli siralama yapilamiyor.hadi az kaldi büyük güne.iyi geceler saatinizi ger almayi unutmayin.tb bandırmalı 26-10-2008, 01:29 benim merak ettiğim ise şu; türksat kendi hazırladığı toplam 6 paketteki yetmişe yakın kanalı nasıl biraraya getirecek acaba? bu yayınlar yarın gece Türksat1B ye mi çıkacaklar yoksa? 31 drecedeki uyduda kullanılacak aktarma için VSAT genişband internet ile kullanılacak şuan 31 derecedeki Türksatta 2 tv 1 data kanalı mevcut bu sayı artacaktır http://www.flysat.com/turksat1c.php mehmetselinay 26-10-2008, 01:36 Hangi LNB yi siparis ettin, bende gecende LNB yi degistirdim MTI Supreme 0,2dB.,...sinyaler arti ama bu haftadan beri Hazar TV ve TRT Türk te sinyal alamiyorum...yoksa benim canak yetersiz mi kaliyor 90cm canak motorlu.....TRT dogu paketini sorunsuz cekiyor ITV azeri ve AZ TV sinyal az cekiyor....insallah haftaya kadar düzelir.....yoksa canaka yeni bir ayar mi cekmem gerekiyor....:smiles20: http://www.cs-multimedia.de/products/de/LNBs/Single-LNBs/Sharp-Univeral-Single-LNB-BS1R8EL100A.html bunu siparis ettim, deneyecegim eger yayinlar daha iyi olmazsa tekrar yollarim..:tflag: kazanrc 26-10-2008, 01:54 arkadaşlar turksat 3/a nın yeni frekans listesini turkeyforumdan aldım ve tek dosya kağıdına yazıcıdan çıkacak şekilde düzenledim umarım işe yarar;) 10960 H 13000 5/6 > STV Avrupa paket.........................11938 H 27500 5/6 > D-Smart 10969 H 2400 5/6 > Xazar TV.......................................11944 V 4444 5/6 > Kanal B 10970 V 30000 5/6 > D-Smart.......................................11949 V 2177 3/4 > DTV 11054 H 30000 5/6 > NTV paket....................................11953 V 2980 3/4 > Kıbrıs Genç TV 11093 H 24444 3/4 > TRT 1-2-3-Çocuk-INT.....................11957 V 2960 3/4 > ART Avrasya 11096 V 30000 5/6 > Türksat paket................................11964 H 5925 3/4 > Show TV Türkiye 11194 H 7200 3/4 > HaberTürk / Kanal 1..........................11973 H 7200 3/4 > Fox Türkiye 11525 V 4557 3/4 > BRT KKTC.......................................11981 H 5200 5/6 > TGRT Haber / TGRT Pazarlama 11554 H 2916 2/3 > İçtimai TV.......................................11991 H 3125 3/4 > KanalTürk 11581 H 4444 3/4 > TRT Türk .........................................11996 V 26000 5/6 > TurkVision paket 11607 H 3750 2/3 > AzTV.............................................. 12015 H 27500 5/6 > Türksat paket 11628 H 6666 5/6 > ATV Türkiye.....................................12129 H 4000 5/6 > MTV Türkiye paket 11642 H 10370 5/6 > KanalTürk.......................................12 130 V 27500 5/6 > Türksat paket 11712 V 2963 3/4 > Ses TV............................................1213 9 H 11111 5/6 > Digette paket 11729 V 15555 5/6 > DigiTurk.......................................... 12589 V 3000 5/6 > MZE & 1ST 11742 V 2965 5/6 > Kanal Avrupa paket............................12592 H 8888 3/4 > Cine5 paket 11746 H 27500 5/6 > Türksat paket..................................12593 V 2500 5/6 > Rustavi 2 11777 H 4800 5/6 > Kanal 7 Türkiye..................................12601 V 2800 5/6 > Azad Azerbaycan 11804 V 24444 5/6 > D-Smart..........................................126 01 H 4400 3/4 > Kanal A 11830 V 7200 5/6 > Kanal 7 paket.....................................12605 V 2962 5/6 > GPB (Georgian TV) 11839 V 4444 3/4 > Türkmeneli TV.....................................12607 H 2950 5/6 > Bursa Olay TV 11845 V 4444 5/6 > SmartTV paket....................................12609 V 3700 5/6 > Imedi TV 11852 V 4340 3/4 > AA Servis Kanalı...................................12612 H 4800 5/6 > Buket TV / TürkÇ 11858 V 3150 5/6 > TGRT Haber EU .....................................12615 V 4800 5/6 > ATV Avrupa paket 11862 H 27500 5/6 > Star TV / Kanal D / D Shopping..............12620 V 2400 3/4 > Yeni Asır TV 11870 V 8888 3/4 > TV 8................................................. ..12632 V 2222 3/4 > MPL TV 11879 V 2815 5/6 > Fox Turk.............................................. 12636 V 3125 3/4 > Kanal Biz 11885 H 2960 3/4 > ART Avrasya.........................................12 640 V 2400 7/8 > Ege TV 11894 H 2960 3/4 > ANS TV................................................ 12643 H 4800 5/6 > NTV Avrupa 11906 H 4800 5/6 > Samanyolu TV .........................................12644 V 2960 5/6 > TV Net 11912 H 3333 5/6 > Ayna TV ................................................12 650 H 4250 5/6 > Sky Turk 11919 V 24444 3/4 > TRT 1-2-3-Çocuk-INT............................12656 H 4444 5/6 > Show Turk .................................................. ....................................12679 V 8888 3/4 > Kanal 24 / STR .................................................. ....................................12685 H 30000 5/6 > Türksat paket .................................................. ....................................12729 H 30000 5/6 > Türksat paket .................................................. ....................................12731 V 3333 3/4 > Türksat promo xcalibur 26-10-2008, 02:09 yanlis secim yapmissin.en iyi sonucu MTI High Gain Single LNB AP8-T2NRC vermekte mehmetselinay 26-10-2008, 02:23 yanlis secim yapmissin.en iyi sonucu MTI High Gain Single LNB AP8-T2NRC vermekte buna bakarim eger verimli olmazsa geri iade ederim... mehmet_ucmaz 26-10-2008, 02:48 otomatik arama yaptım azönce 300 küsür tp eklendi.hala birsürü gereksiz tp mevcut mehmetselinay 26-10-2008, 03:14 otomatik arama yaptım azönce 300 küsür tp eklendi.hala birsürü gereksiz tp mevcut 300 küsür tp´mi?:confused: Hüsöz 26-10-2008, 03:18 300 küsür tp´mi?:confused: 30 olmasi lazim bir sifir fazla olmus. calimerowarez 26-10-2008, 04:05 of cok kotu oldu bu is akrabalari gezcez yine yurtdisindaki akrabalarda aricak ne oldu bozuldu cihazlar diye simdi telde nasil anlatcam dedeme yaslida turksat yine karisti bize kolay gelcekte bilmeyenler sancak cihazlar bozuldu yada canak oynadi anlamayanlar icin zor :badprv: 1996ut 26-10-2008, 08:47 İşin kötü tarafı pazartesi evde yokum, ev karışacak. lodos 26-10-2008, 09:49 Erken yayına giren TP'ler hangileri? garfield67 26-10-2008, 10:07 Erken yayına giren TP'ler hangileri? 12728 H 30000 'de 17 kanal var şu an... Dost, Ata, Meltem, Özlem, Kadırga, Cem, Su, Test, Airport, TV5, 6 News, Business, Tanıtım, Number one, Karadeniz, Kon TV, Baskent sun55 26-10-2008, 10:13 Arkadaşlar benim cihaz next2000XCI plus, TV de yayınlanan bir frekens arattırdım çıkmadı.Türksat 1C den başka yerli uydu yok yeni yayınları nasıl seyredeceğim. Uydumu yüklemem lazım o nasıl yapılıyor. haydar1966 26-10-2008, 10:17 Arkadaşlar benim cihaz next2000XCI plus, TV de yayınlanan bir frekens arattırdım çıkmadı.Türksat 1C den başka yerli uydu yok yeni yayınları nasıl seyredeceğim. Uydumu yüklemem lazım o nasıl yapılıyor. Hayır yapmanız gereken sadece NETWORK arama seçeneğini ON olarak seçip TARAMA Tipine HEPSİ demek. Yalnız bu işlemi bu gece saat 2 den sonra yapmanız gerekiyor. zaferxp 26-10-2008, 10:27 goldmaster 500 cişhazım var kayıtlı uyularıda turksat 3 a yok onu nasıl ekleyebilrim arkadslar muratsulak 26-10-2008, 11:21 ve aynı konuda belki 500 sor vardır ya bu turksat 1c 2 a 3a 4a 5b bunlar hepsinin yörngesi aynıdır her uydu arsında zaten 1280km fark vardır ve bunun biz e yansması sıfrdır frekans değişiklikleri her zaman olduğu gibi turkyemizde her işte olduğu gibi frekans kirliliğde var yarın 1.c frekans değşiklikleri oldu 2ada oldu 3a da oldu geçen sene turksat furda zayret etim ve bir oneri sundum tam 8 sayfa dedimki ulkemizde toplasan yüzde olarak izlne blen 20 kanal var bunlara 3 tane 27500 paket yapsanız ve bu paketler her uydu imlatı olduğu zaman frekansların değişmemesi olsa mumkunmu diye sordum evet dedi ama neden yapmıyonuz dedim adam nedesin söyliymde gulmeyin ya biz böyle yapmasak popilitemiz duşer kimse bizi tanımaz şimdi size bir basit örnek veryim 1-ans tv maç esnasında sinyalini turkyedkler için bilerek duşrulmesi bumu popilte 2-trt-kanald-star show-kanal7-samnyolu-kanal1-fox-(bir transpordra 3-ntv-cnnturk-haberturk-samnyoluhaber-kanal7haber-alcezre -tek trnspordra - öbrlernde bir yere getrmezmi acba getrir ama işine gelmiyor Kardeşim bir şey yazıyorsunuz ama ne anladıysam arap olayım valla. Lütfen Türkçe'mizi iyi kullanalım ve imla hatalarımızı tekrar tekrar kontrol edip öyle mesaj yollayalım. eskiya1 26-10-2008, 11:37 Kardeşim bir şey yazıyorsunuz ama ne anladıysam arap olayım valla. Lütfen Türkçe'mizi iyi kullanalım ve imla hatalarımızı tekrar tekrar kontrol edip öyle mesaj yollayalım. Arkadaşımızın alınmayacağını umarak size yardımcı olmak için söz konusu mesajı özetleyeyim; * 42 E yörüngedeki Türksat uyduları arasında uzaklık olmasına rağmen uydu alıcılarına "tek uydu" gibi frekans yollarlar. * Turksat uydusunda TP ve dolayısıyla frekans sayısı fazla. Arkadaşımız geçen yıl ziyaret ettiği (Cebit) Fuarında görevlilere TP'lerde yüksek SR değerleri ile yayın yapmasının sağlanmasını; kanalların tek paketlerden yayın yapmasını (Bir frekansta birden çok yayın) önermiş. Buna birkaç örnek vermiş. TransAtlantik 26-10-2008, 11:52 Arkadaşlar Türksat 1 C / 2A / 3A Nasıl beraber çalışacak??:help1: Türksat 1c ve 2a 42 derce Batı 3A ise doğu. Bu nasıl ortak çalışma olacak bilemiyorum.:smashfrea Eğer bu konuda bilgisi olan var ise merak edenler için :puah:( benim gibi):smiles10: bilgilendirme olur. Paylaşımlarınız bekliyorum. :smiles34:İyi günler.:smiles34: Saygılarımla:ok: levent63 26-10-2008, 11:56 değerli arkaaşımız bu turksat uyduları 42 derece doğu konumundanır....ayrı yerleerde deıldırr. zeynel63 26-10-2008, 11:59 t.a.y tv frekansı kaç oldu bilgisi olan varmı? free-x 26-10-2008, 12:53 İşin kötü tarafı pazartesi evde yokum, ev karışacak. Böyle degisiklikler hafta sonu olsa daha saglikli olurdu t.bakirci 26-10-2008, 13:02 Evet Arkadaslar tümüyle size katiliyorum hafta sonu olsaydi daha iyi olacakti,ama sanirim türksatta hafta sonu fazla mesai yapilmiyor.Karasal Vericileri pazar günleri ayarliyamiyorlar.iyi günler lolay gelsin.tb hamdullah1 26-10-2008, 13:25 evet hafta sonu olsa insanlar ayarlamak için zaman bulurdu. bu forumdakilerin çoğu için 2 dakikalık iş ama bunu ayarlamak için uyduculara gidip para verenlerde çok tacittin kaya 26-10-2008, 14:27 cnbce ve ntv şu anada yayın gitti Thunder Gulch 26-10-2008, 14:47 11096 V 30000' de Radyo Fenomen, Powertürk Fm, Power Fm ve Power XL yayında... protest 26-10-2008, 14:52 Su anda şebeke aramda 80 TP ekleniyor. test icin turksat uydusunu silip yeniden olusturdum. ve 12731 v 3333 frekansından sebeke acık olarak tarattım. 80 TP ekledi.. xxxsafez 26-10-2008, 15:13 evet 80 tp :) baba123 26-10-2008, 15:14 Bu gece mi frekanslar değişiyor kvnc 26-10-2008, 15:26 Bu gece mi frekanslar değişiyor evet gece saat 2 de t.bakirci 26-10-2008, 15:44 Merhaba Arkadaslar.TEMPO TATLISES TV nin yeni FR:11883 V SR:2400 FEC:7/8 den bu gece yayina devam edecek.saygilar.tb Niendorfer 26-10-2008, 15:51 Ben Almanyadan Hamburgdan Türksat 3a yi iziliyorum Su an Sinyal Max.74 % de geliyor. Hava acik. Yagmur veya Bulut yoktur. Sinyal 74 % Hamburg icin az mi? t.bakirci 26-10-2008, 16:00 Köln de de sinyal seviyeleri asagi yukari ayni sayilir.kolay gelsin.tb alikizir1 26-10-2008, 16:24 Arkadaslar türksatda en iyi ceken kanal hangisi. Yeni anten kuracam ama bi türlü yakalayamadım yardım edersniz sevinirim REAL DREAM 26-10-2008, 16:29 Türksat 3A dogu kapsaminda ki kanallari almanyadan izleyebilecek miyiz yoksa özel bir teknikle Türksat bunu engellicek mi ? Konu hakkinda bilgisi olan arkadaslar var mi acaba ? hope_umut 26-10-2008, 16:31 cnbce ve ntv şu anada yayın gitti İstanbul'da yaklaşık 3-4 saattir çok şiddetli bir yağmur var. Ondan kaynaklanıyor olabilir. mehmetselinay 26-10-2008, 16:34 bende en iyi sinyal, TRT paketi ve 11804´deki kanald paketi.. göçebe 26-10-2008, 16:44 11830 v 6666 tv8 ProSieben 26-10-2008, 17:14 Daha simdikten ayarlamalarla basliyorlar. Bazen kanallarin sinyalleri gelip gidiyor. 11096 V'deki sinyal cok zayif. Fazla oynamasinlar, yoksa yarin izleyemeyiz bir daha. Sebeke aramayi bu gece saat 02'demi yapsak? Gelir mi ozamana kadar? Almanya'da yarin sagnak yagis ve rüzgar bekleniyor, önceden taratsam, yoksa zor bulurum. Niendorfer 26-10-2008, 17:21 nasil yani, burda Hamburg da yagmur ve rüzgar var. canak 90 cm ise iyi kalitede bulmali. Ben de su an Hamburg da 11096 V de 72 % Sinyal kalite var senini ki nasil? cefriohm 26-10-2008, 17:22 Su anda şebeke aramda 80 TP ekleniyor. test icin turksat uydusunu silip yeniden olusturdum. ve 12731 v 3333 frekansından sebeke acık olarak tarattım. 80 TP ekledi.. Evet bende denedim.TP bilgileri receivere yuklendi..Sizdede oldumu bilemiyorum bazı kanalların frekansı 9000 olarak gözüküyor. t.bakirci 26-10-2008, 17:23 Merhaba Pro7 arkadasim en iyisi yarin ögleye dogru komple arama ve tarama yapilsa daha iyi olur sanirim.cünkü öyle hepsi birkac saat te yapilacaak is degil.bu gece cok uzun gececek.tb ProSieben 26-10-2008, 17:24 nasil yani, burda Hamburg da yagmur ve rüzgar var. canak 90 cm ise iyi kalitede bulmali. Ben de su an Hamburg da 11096 V de 72 % Sinyal kalite var senini ki nasil? Bende sinyalli oynuyor. En az %30, en cok %80'de gelip gidiyor. @t.bakirci: Tamam. Tesekkürler. Belki saat 9 siralarinda gelirdir. Niendorfer 26-10-2008, 17:31 LNB ayari nasil -20 mi ? baba123 26-10-2008, 17:40 Bu Gece Büyük Hareketlilik var Forumda geri sayım başladı Maxican 26-10-2008, 17:42 TRT dogu paketini %80 kaltede izliyebiliyorum ayni sey NTV dogu paketinde gecerli olurmu cefriohm 26-10-2008, 17:46 Bende sinyalli oynuyor. En az %30, en cok %80'de gelip gidiyor. @t.bakirci: Tamam. Tesekkürler. Belki saat 9 siralarinda gelirdir. Üstad bugunku testler doğru referans olmaz hatta yarınki testler bile referans sayılmaz..sebebi ise istanbulda öyle bir yağmur varki 15 saattir durmadan yağıyor..Bazen istanbuldan bile alamıyoruz.. TRT dogu paketini %80 kaltede izliyebiliyorum ayni sey NTV dogu paketinde gecerli olurmu sizin bulunduğunuz ülke neresi Maxican 26-10-2008, 17:47 sizin bulunduğunuz ülke neresi Avusturya,Viyana protest 26-10-2008, 17:48 Evet bende denedim.TP bilgileri receivere yuklendi..Sizdede oldumu bilemiyorum bazı kanalların frekansı 9000 olarak gözüküyor. evet 9000 frekanslı tp ler de ekledi.. safranboy 26-10-2008, 17:52 arkadaşlar uydu alıcımızda 3A diye bir seçenek yok otomatik aramayı yine aynı şekilde mi yapacağız 1C üzerinden.. cefriohm 26-10-2008, 17:55 arkadaşlar uydu alıcımızda 3A diye bir seçenek yok otomatik aramayı yine aynı şekilde mi yapacağız 1C üzerinden.. Anteniniz 42 doğuya ayarlı oldugu için receiverden turksat 1c desenizde sorun olmaz. hasan4417 26-10-2008, 17:56 arkadaşlar uydu alıcımızda 3A diye bir seçenek yok otomatik aramayı yine aynı şekilde mi yapacağız 1C üzerinden.. isim önemli değil istediğini yaz sadece disecq (switch) ayarını yap yeterli nasıl olsa hepsi 42 derece doğu Maxican 26-10-2008, 17:56 arkadaşlar uydu alıcımızda 3A diye bir seçenek yok otomatik aramayı yine aynı şekilde mi yapacağız 1C üzerinden.. 1C üzerinden 12731 V 3333, Sebeke aramayi acin, arkaniza yaslanip bekleyin.. safranboy 26-10-2008, 18:03 isim önemli değil istediğini yaz sadece disecq (switch) ayarını yap yeterli nasıl olsa hepsi 42 derece doğu disecq (switch) ayarı nasıl olacak açıklama yapabilir misiniz Niendorfer 26-10-2008, 18:32 Su an 11096 sinyal kalite ne kadar su an ki liste http://www.satcodx3.com/0420/deu/ eskiya1 26-10-2008, 18:54 Arkadaşlar lütfen sakin olun...! Bazı bilgileri özetlemek gerekirse; Öncelikle bu konudaki ilk mesajın sonunda; Şebeke (Network) Arama işlemi 12731 V 3333 3/4 Türksat promo frekansı üzerinden yapılabilir. yazılı. Bunun anlamı söz konusu 12731 V 3333 3/4 frekansını bu gece saat 02.00'den sonra cihazınızda eklediğinizde ve Network arama işlemini başlatmanız sonunda tüm yeni TP'ler cihazınıza yüklenecektir. Bunun için yapmanız gereken söz konusu frekansı yazdıktan sonra Network on (açık) seçeneğini işaretleyip arama yapmanız. Uydu ismini kafanıza takmayın. Turksat A, B, C, D vs. olmuş hiç fark etmeyecek. Hatta isterseniz kendi adınızı bile yazabilirsiniz :) Saat 02.00'den itibaren istediğiniz saatte yapacağınız bu işlemin ardından size düşen yeniden Favori listelerinizi oluşturup, televizyon izlemeye kaldığınız yerden devam etmek olacak. Bir ihtimal aradığınız kanalı bulamazsanız, bu konudaki ilk mesajı veya Turksat bölümündeki sabit konulara bir göz gezdirmeniz yeterli olacaktır. safranboy 26-10-2008, 18:57 Arkadaşlar lütfen sakin olun...! Bazı bilgileri özetlemek gerekirse; Öncelikle bu konudaki ilk mesajın sonunda; Şebeke (Network) Arama işlemi 12731 V 3333 3/4 Türksat promo frekansı üzerinden yapılabilir. yazılı. Bunun anlamı söz konusu f12731 V 3333 3/4 rekansını bu gece saat 02.00'den sonra cihazınızda eklediğinizde ve Network arama işlemini başlatmanız sonunda tüm yeni TP'ler cihazınıza yüklenecektir. Bunun için yapmanız gereken söz konusu frekansı yazdıktan sonra Network on (açık) seçeneğini işaretleyip arama yapmanız. Uydu ismini kafanıza takmayın. Turksat A, B, C, D vs. olmuş hiç fark etmeyecek. Hatta isterseniz kendi adınızı bile yazabilirsiniz :) Saat 02.00'den itibaren istediğiniz saatte yapacağınız bu işlemin ardından size düşen yeniden Favori listelerinizi oluşturup, televizyon izlemeye kaldığınız yerden devam etmek olacak. Bir ihtimal aradığınız kanalı bulamazsanız, bu konudaki ilk mesajı veya Turksat bölümündeki sabit konulara bir göz gezdirmeniz yeterli olacaktır. Allah razı olsun hocam açıklamalar için rdmktn 26-10-2008, 19:06 Su an 11096 sinyal kalite ne kadar su an ki liste http://www.satcodx3.com/0420/deu/ 11096 V 30000 5/6 buradaki değerler çok düşük bende seviye de kalite de %37 de bu frekansta olan powertürk tv eski frekansında seviye %76 kalite %90 lardaydı nasıl oluyor bu iş anlamadım:smiles20: yollcu 26-10-2008, 19:13 Lütfen Yardım!!! ben goldmaster 74200 modelini kullanıyorum receiver ımda türksat 3A yok ayrıca 2A daki frekansları da bulamıyorum ne yapmam gerekiyor yardım ederseniz sevinirim şimdiden teşekkürler... onbes 26-10-2008, 19:13 Arkadaşlar lütfen sakin olun...! Bazı bilgileri özetlemek gerekirse; Öncelikle bu konudaki ilk mesajın sonunda; Şebeke (Network) Arama işlemi 12731 V 3333 3/4 Türksat promo frekansı üzerinden yapılabilir. yazılı. Bunun anlamı söz konusu 12731 V 3333 3/4 frekansını bu gece saat 02.00'den sonra cihazınızda eklediğinizde ve Network arama işlemini başlatmanız sonunda tüm yeni TP'ler cihazınıza yüklenecektir. Bunun için yapmanız gereken söz konusu frekansı yazdıktan sonra Network on (açık) seçeneğini işaretleyip arama yapmanız. Uydu ismini kafanıza takmayın. Turksat A, B, C, D vs. olmuş hiç fark etmeyecek. Hatta isterseniz kendi adınızı bile yazabilirsiniz :) Saat 02.00'den itibaren istediğiniz saatte yapacağınız bu işlemin ardından size düşen yeniden Favori listelerinizi oluşturup, televizyon izlemeye kaldığınız yerden devam etmek olacak. Bir ihtimal aradığınız kanalı bulamazsanız, bu konudaki ilk mesajı veya Turksat bölümündeki sabit konulara bir göz gezdirmeniz yeterli olacaktır. İyi yazmışsın, sağol. Eski kanalları silmek gerekecekmi? yoksa her kanaldan biri boş biri dolu 2 kanal olmasın. veya tp , uydu silme işlemi yapacakmıyız? bu işlerden anlayanlar yazabilirmi? selamlar Maxican 26-10-2008, 19:15 İyi yazmışsın, sağol. Eski kanalları silmek gerekecekmi? yoksa her kanaldan biri boş biri dolu 2 kanal olmasın. veya tp , uydu silme işlemi yapacakmıyız? bu işlerden anlayanlar yazabilirmi? selamlar eski kanallarda sinyal olmayacagi icin kanallari (1-2 tane eski frekans kullaniyor) silebilirsiniz.. hasan4417 26-10-2008, 19:25 İyi yazmışsın, sağol. Eski kanalları silmek gerekecekmi? yoksa her kanaldan biri boş biri dolu 2 kanal olmasın. veya tp , uydu silme işlemi yapacakmıyız? bu işlerden anlayanlar yazabilirmi? selamlar arkadaşım türksat tanıtım kanalı bunu ayrıntılı şekilde anlatıyor oraya bi bak hiçbir sorunun kalmaz saygılar:ok: muss99 26-10-2008, 19:26 hadi hayırlsı diyelim bakalım ne kadar fark edecek görüntü kalitesi. reko 26-10-2008, 19:31 bazı kanallar sımdıden gıttı sanırım.. onbes 26-10-2008, 19:32 arkadaşım türksat tanıtım kanalı bunu ayrıntılı şekilde anlatıyor oraya bi bak hiçbir sorunun kalmaz saygılar:ok: baktım, orada sadece kurulum var, silme işleri yok. sonuçta net bir soru? goldmaster 80800 ve 9700 için menüde, TP sil yaptım ama sonuçta kanallar duruyordu. tüm kanalları silmek için "uydu sil" daha mı iyi olur. veya yazdıklarım karışıksa, bu modeller için en uygun silme işlemi nedir? selamlar Maxican 26-10-2008, 19:34 baktım, orada sadece kurulum var, silme işleri yok. sonuçta net bir soru? goldmaster 80800 ve 9700 için menüde, TP sil yaptım ama sonuçta kanallar duruyordu. tüm kanalları silmek için "uydu sil" daha mı iyi olur. veya yazdıklarım karışıksa, bu modeller için en uygun silme işlemi nedir? selamlar arkadasim eger sevdiginiz kanallarin sirasini biliyorsaniz kanallarin hepsini silip yeniden tarama yaptirin eski kanallarda sinyal olmayacak:ok: Thunder Gulch 26-10-2008, 19:42 En mantıklısı, şimdiki uyduyu iptal edip yeni bir uydu açmak olur bence. Ufak tefek ayarları yaptıktan sonra, 12731 ile taratmak gerekir sadece. Mümkünse yeni uydu ekleyin. onbes 26-10-2008, 19:52 En mantıklısı, şimdiki uyduyu iptal edip yeni bir uydu açmak olur bence. Ufak tefek ayarları yaptıktan sonra, 12731 ile taratmak gerekir sadece. Mümkünse yeni uydu ekleyin. bence de sanırım, ufak tefek ayar dediğiniz nedir? direk yeni açıp, menü sorusunda, 12731, v, 3333 yeterli olurmu? selamlar selamlar Thunder Gulch 26-10-2008, 19:56 Selam. Yeni açılan uydu için, diseq seçimi, lnb tipi vs... t.bakirci 26-10-2008, 19:56 Merhablar siz en iyisi yayrini bekleyin tüm frekanslardan sinyal alincaya kadar,sonra sebeke arama parametrelerini verin ve tüm uydu yu arayin.kolay gelsin. onbes 26-10-2008, 19:58 sağolun. turkfatih 26-10-2008, 20:05 selamlar 11096 v 30000 turksat paketteki powerturk,dogu tv, flash tv, rumeli tv,yaban tv nin isimleri sizde cikiyor mu yoksa isimler unknow 1-2-3 yada no name 1-2-3 yada farkli sekilde mi cikiyor sorun bende mi yoksa sadece o frekansta mi sorun var saygilar... cemfbalex 26-10-2008, 20:20 Arkadaşım o frekansı yarın tarat bugün daha net değil sinyaller yarısında sinyal yok. BİR_DOST 26-10-2008, 20:23 TÜRKSAT 3/A BÜTÜN FREKANSLAR BİR DEN Mİ GİDECEK KALAN FREKANSLAR VAR MI DEĞİŞMEYEN LÜTFEN CEVAP?????:help1: ProSieben 26-10-2008, 20:25 http://www.turkeyforum.com/satforum/showthread.php?t=467425 Hepsi degismeyecek, ama cogu'nun frekansi degisicek. Ilginc. 12729 H'de 18 kanal cikiyor ve görüntü kalitesi baya güzel. Yarina kadar 12'e düsecek. turk3yforum111 26-10-2008, 20:36 ya lig tv nin frekans çalışmıyor Skorpy 26-10-2008, 20:38 ligtv frekansı goctu haydar1966 26-10-2008, 20:40 Aynen öyle . kocak_1151 26-10-2008, 20:40 maç sırasında yapılırmı be... krebstar 26-10-2008, 20:42 lig tv yayını gitti niyeyse? yu8suf 26-10-2008, 20:42 11096 V 30000 5/6 buradaki değerler çok düşük bende seviye de kalite de %37 de bu frekansta olan powertürk tv eski frekansında seviye %76 kalite %90 lardaydı nasıl oluyor bu iş anlamadım:smiles20: ayarlama oluyor gayet normal biraz sabır:wave: computerfreak17 26-10-2008, 20:42 ligtv turksat frekans bir gidip geliyor ne bu ya bi maca bakamiyom yu8suf 26-10-2008, 20:43 selamlar 11096 v 30000 turksat paketteki powerturk,dogu tv, flash tv, rumeli tv,yaban tv nin isimleri sizde cikiyor mu yoksa isimler unknow 1-2-3 yada no name 1-2-3 yada farkli sekilde mi cikiyor sorun bende mi yoksa sadece o frekansta mi sorun var saygilar... :write:bir iki tane isimsiz no name var ancak bu normal daha pakete çay tv eklenmedi düzenlemeler işte :smashfrea Skorpy 26-10-2008, 20:45 lanet olsun bi mac izleyemiyoruz be mehmet_ucmaz 26-10-2008, 20:49 30 olmasi lazim bir sifir fazla olmus. hayır doğru 300 (üçyüz) asihoroz 26-10-2008, 20:53 hayır doğru 300 (üçyüz) haklısın şebeke arama açık yaparak türksat uydusunu öğle saatlerinde taratınca 308 tp buldu toplam.cihaz redline mehmet_ucmaz 26-10-2008, 20:56 haklısın şebeke arama açık yaparak türksat uydusunu öğle saatlerinde taratınca 308 tp buldu toplam.cihaz redline evt bende de 300 buldu eklediği tp lerin çoğu 9000 li frekanslar ProSieben 26-10-2008, 20:56 Sorunlu olanlar: DIGITÜRK PAKETI, ATV AVRUPA, SKY TÜRK, KANAL 7 INT. Bu kanallarda sinyaller gelip gidiyor. FIRTINAHAN 26-10-2008, 20:59 trt ve powerturk doktorxl5 26-10-2008, 21:13 arkadaşlar bu gün aktarılan kanallar oldumu ? memosami 26-10-2008, 21:14 TVlerin Frekansları Yavaş yavaş kesilmekte..Yayını Sonlanan Kanallar ; - 11846 V 3333 TV5 - 11940 H 2420 Dost TV - 11943 V 2222 HamsiTV - 12696 H 2222 Kral Karadeniz - 12702 H 2285 Ulusal Kanal Mathe 26-10-2008, 21:21 Arkadaşlar TR saati ile bugün saat 22:00 - 23:00 civarlarında yayınların bir çoğu gelir heralde... Özellikle ATV, NTV ve Kanal D'nin Avrupa'dan izlenip izenmiyeceğini çok merak ediyorum. doktorxl5 26-10-2008, 21:23 02:00 dedilerse önce olmaz .Ankara gölbaşında tanıdıgım var öyle diyor. oguz41 26-10-2008, 21:27 12731 3333 v otomatik tarama kanalında hiç bir şekilde sinyal yok çanak 120 cm.lnb vestel bir saatten beri uüraşıyom sinyal dahi alamadım nedeni ne olabilir acaba olmas ise yarın otomatik tarama yapamayacağım demektir. Mathe 26-10-2008, 21:29 12731 3333 v otomatik tarama kanalında hiç bir şekilde sinyal yok çanak 120 cm.lnb vestel bir saatten beri uüraşıyom sinyal dahi alamadım nedeni ne olabilir acaba olmas ise yarın otomatik tarama yapamayacağım demektir. Bu gece saat 22:00- 23:00 civarlarında arama yaptırınız. Bence bütün kanalları olmasada bir çoğunu bulursunuz. oguz41 26-10-2008, 21:35 Bu gece saat 22:00- 23:00 civarlarında arama yaptırınız. Bence bütün kanalları olmasada bir çoğunu bulursunuz. açıklaman için teşekkür ederim ancak 12731 den hiç sinyal alamıyom kardeşimin evinde denedim full sinyal var 12731 de diyorum lnb sorunlumu acaba micirbey 26-10-2008, 21:38 Arkadaşlar TR saati ile bugün saat 22:00 - 23:00 civarlarında yayınların bir çoğu gelir heralde... Özellikle ATV, NTV ve Kanal D'nin Avrupa'dan izlenip izenmiyeceğini çok merak ediyorum. atv ve ntv ve kanal türk cekecegene bekliyorum cünkü trt ve azerkanallarda cekiyor ya 100cm anten var almaya hamburgta kanl d yi san miyorum bakalim sabaha Godmaster 26-10-2008, 21:40 11096V'de sinyal 40% du$uk canak 57cm. 12729V'de sinyal 85% ve gur $uan... ALENFEC 26-10-2008, 21:41 cihazima res atip bütün tpleri sildim otomatik günceleme için 12731 tp ekledim ve sinyal alamiyorum suan:smiles18: kral1973tr2000 26-10-2008, 21:55 12731 de sinyal var yaklaşık 15 dk önce .... ProSieben 26-10-2008, 22:08 Bende Tanitim kanalinda sinyal var. Bu gece saat 02'den itibaren arama yaparsak olur mu acaba? Bos frekanslar cikmaz insallah. dream boxx 26-10-2008, 22:09 acele etmeyin sabırsız arkadaslar :D 28 ini bekleyin kurcalamayın boşuna net yayınlar frekanslar 28 inde yerine oturur ozaman cihazlarınıza buket filan herseyi burdan alıp koyarsanız sabur :D serdardıç 26-10-2008, 22:10 arkadaşlar bende de aynı sorun var sinyal alamıyorum yardımcı olunuz. mugumrah 26-10-2008, 22:25 saat 02,00 itibari ile sinyal gelir.... expres 26-10-2008, 22:30 12731 şu anda şebeke yapıyor yarın uyducu arkadaşların seferberlik günü hazır kanal listeleri verilsede işler hızlansa gelsin paralar haydi bakalım pphammer2 26-10-2008, 22:52 12731 72 kanal buluyor. ProSieben 26-10-2008, 22:55 POWER TURK TV & POWER yazmislar. Komik. :) osnakli 26-10-2008, 23:29 Ne kadar sabırsız bi milletiz ya..topik rekora gidiyor sanırım şu an bu konuyu inceleyenler:44 (29 üye ve 15 misafir) maşallah. devam devamm... topiği okudum da başdan sona hala cihazında türksat 3a olmayan arkdaşlarımız varmış.öldüm ya gülmekden.halbuki bende türksat uydusu yok.benim uydu ismim benim ismimle aynı yani türksatın yerine salih uydusu yazıyor.arkdaşlar takılmayın isme siz yarın sabah 12731 kanalından şebeke aram yapın sorun çözülür.uydu alıcınızdan da korkmayın.3 tane uydu alıcım 3 tane uydum var kanal ayarlamak sıralmak hhepsi 1 saat.lütfen panik yapmayın.her şey yarın öglene doğru rayına girecektir... BoLD_39 26-10-2008, 23:34 ligtv frekansı goctu Türksat üzerinden Lig Tv bende açık... yilmaz58 26-10-2008, 23:45 şu yayınları biran önce açsalar ikiside aynı anda yayın yapsa ne olur yani herkes güzelce ayarlar eski frekanslarıda yarın sileriz sabah onunla mı uğraşacağız ? neyse yarın akşama düzeltiriz artık powerpc 26-10-2008, 23:49 şu işi bir gün önce yapsalar herkes için daha iyi olacaktı,pazar günü herkes ayarını yapardı. free-x 26-10-2008, 23:58 şu 27 ekim Türk uydu tarhine gececek bir gün fatih10 26-10-2008, 23:59 bence 02:00 da açılacak şebeke arama 121 frekans buluyor 5 veya 10 kanal yeni frekansında test yayını yapıyor sanırım bütün kanallar saat 02:00 da gelicek alkemal82 27-10-2008, 00:09 33 üye ve 27 misafir TARIHI BIR GUN ARKADASLAR AMA GENEDE SAAT 2 YI BEKLEMEDE FAYDA VAR SIMDIDEN AYARI ALICILARINIZ ILE OYNAMAYIN Erdeen 27-10-2008, 00:27 heralde herkes saat 2ye kadar oturacak pc basinda :) alkemal82 27-10-2008, 00:33 verılen turkıye nın tanıtımı kanal frekansı ıle otomatık aramada 120 kanal buldu bulunan kanallardakı goruntu gercekten guzel ProSieben 27-10-2008, 00:36 11193 H 10000 MAVİ KARADENİZ G.ANTEP OLAY TV TV NET TEMPO TV AKSU TV HİLAL TV VATAN TV KANAL T TV 58 KANAL 35 KANAL 55 Test Kart -- İlginç bir tp Bu kanallar 12685 H 30000'e gececekdi sanki. bandırmalı 27-10-2008, 00:46 Bu kanallar 12685 H 30000'e gececekdi sanki. Ayarlama yapıyorlar Türksat personeli için her zamankinden gece daha uzun sürecek.Tüm kanallarla sürekli irtibat halinde olacaklar.Allah kolaylık versin TECHNOVA 27-10-2008, 00:51 arkadaslar yazışmalara burdan devam etsek turksat transponder nöbeti tutanlar buraya..! (http://www.turkeyforum.com/satforum/showthread.php?p=5408860) mehmetselinay 27-10-2008, 01:24 herkes muhabbete kacmis yahu.. ProSieben 27-10-2008, 01:26 Dogru. Yenilikleri buraya yazmayi unutmayin lütfen. ;) yasamx 27-10-2008, 01:34 Network aramada şu an itibariyle eksik bulunan tpler aşağıdadır.Sayın üyelerin network tarama yaptığında aşağıdaki tpleri elle girmeleri gerekmektedir. 11012 V 30000 5/6 > T3A Batı D-Smart 11054 V 30000 5/6 > T3A Batı D-Smart 12115 H 3333 7/8 > T2A Doğu Expo Channel 12656 H 4444 5/6 > T3A Batı Show Turk ergin06 27-10-2008, 01:36 Arkadaşlar beklenen saat yaklaşıyor bakalım ne olacak..Umarım Türksat gerçekten bir digital platform ayarında ve kalitesinde yayın verir markyf 27-10-2008, 01:40 12731 v 3333 sinyal hala yok ProSieben 27-10-2008, 01:41 @yasamx: Bende o frekanslar cikiyor network aramada! @markyf: Bende sinyal var. ergin06 27-10-2008, 01:42 Şimdi sevgili arkadaşlar saat 02 de arama yapacakmıyız yoksa sabahama bırakalım markyf 27-10-2008, 01:43 çanaktamı sorun var acaba bende ProSieben 27-10-2008, 01:46 Bende eski frekanslarida taratiyor nedense. t.bakirci 27-10-2008, 01:47 Evet arkadaslar cogu tp.lerde sinyallar kesilmistir.kolay gelsin markyf 27-10-2008, 01:47 Bende eski frekanslarida taratiyor nedense. simdi bende tarattım eskilerde çıkıyor ergin06 27-10-2008, 01:50 Ne kadar Heyecanlı Bir milletiz ya biz. TECHNOVA 27-10-2008, 01:56 arkadaslar yazışmalara burdan devam etsek turksat transponder nöbeti tutanlar buraya..(5.SAYFA)! (http://www.turkeyforum.com/satforum/showthread.php?p=5409231) protest 27-10-2008, 01:56 simdi bende tarattım eskilerde çıkıyor eskilerin cıktıgını nasıl anlıyorsunuz? eskileri silip denemeniz lazım.. silmezseniz eskilerle beraber yenileri tarayacaktır normal olarak.. bi de oyle deneyin bakalım markyf 27-10-2008, 02:01 eskilerin cıktıgını nasıl anlıyorsunuz? eskileri silip denemeniz lazım.. silmezseniz eskilerle beraber yenileri tarayacaktır normal olarak.. bi de oyle deneyin bakalım sildim ama taratınca tekrar çıktılar onbes 27-10-2008, 02:04 doğrudur, hem yeniler hem eskiler var. ör: atv 12002 de var diğeride. saırım silme işini becerirsem tümünü sileceğim. berusa55 27-10-2008, 02:06 Saat 2 dediler hey Allahım ya sabırsızlık diz boyu:) duygusuz 27-10-2008, 02:08 arkadaşlar yahu ne geçmez uyduymuş yahu herkezi heycanla bekletiyor digicom 27-10-2008, 02:09 Çok aceleci arkadaşlar var yani.Sanki yeni kanllar çıkacak.Aynı kanallar olacak yine... |