Grafik Görünüm : Adsl MÜŞterİ Hİzmetlerİ...

danger35
09-10-2007, 22:28
selamlar arkadaşlar izmirde yaklaşık 1aydır adsl hattım sürekli günde 3-5 kez ip değiştiriyor.yani kopuyor tekrar baglanıyor.günde 5 kez aramam ragmen hep aynı kelimeleri kullanıyorlar sağolsunlar arkadaşlar 4modem denedim sonuç yıne aynı sorun adsl den kaynaklanıyor.
inşallah bu rezalete bir dur dıyecek rakip firmalar çoğalırda kurtuluruz bunlardan ama şuan resmen adamların cebindeyiz istediği gibi bizi öttürüyorlar.
yapacak hiçbirşey yok sadece buraya yazıp paylaşmak istedim....

pro_man
09-10-2007, 23:57
eger ip adresinizin degistiginden sikayetciyseniz sabit ip icin basvuru yapin. size bir ip atasinlar hep ayni adreste kalin. ama tavsiye etmem. ip degismesi iyidir :)

Fidelio-Micros
10-10-2007, 04:39
Telefon tesisatını yenile.problem ortadan kalkar.

uzmantv
10-10-2007, 04:47
modemin airties ise yeni versiyonunu atman gerekli ne hatta nede telekomda sorun var ben bir ay boyunca uğraştım sonunda yeni versiyonu atınca düzeldi......

danger35
10-10-2007, 09:41
hattı kontrol ettim kablolarıda yine aynı ayrıca bıkaç tane modemde denedim yine saatte 1 kesilmeler oluyor ne iş anlamadım:(

karadeniz5252
10-10-2007, 09:47
dns ayarlarında olabilirmi

volverin
10-10-2007, 10:39
Bir düşüncenize 100 mb lık dosya indiriyorsun %98 e gelmiş pat ip değiştiriyor. Çok kötü birşey yaşadığım için ben de bilirim..

göçebe
10-10-2007, 12:48
Yakın çevrenizde yani apartman ise apartmanda, yada sokağınızda bu sorunu yaşayanlar var mı??
Eğer sadece sizde ise bu kadar modem değişmiş ya santralde yada size gelen hatta sorun vardır...

Birde Adsl kopuyor derken modemi izlediniz mi?? Yani Işıkları bu kopma sırasında
ne durumda.. Yada içine girip Adsl durumunu kontrol ettiniz mi??

Belki klasik sorular bunlar ama yine de sağlama yapmanda yardımcı olur..

Fidelio-Micros
10-10-2007, 19:29
Benim ADSL hattım sürekli kopuyordu. Hatta D-Link500G ADSL modemim vardı.Yalnış firmware attım flash gitti. Apartmanın girişinden ADSL modeme 1 hafta önce sıfır kablo çektim. Telekom kutusundan ilk başta bağlayamadım.Çünkü kablolar çok karışıktı. 121 arıza servisini aradım iş yerinden. Sonra evdeki telefon hattını kablosunu koparıp uçlarını birbirine bağladım. Böylelikle hat arızaya düştü. Bugün 08:00 - 17:00 arası kimse gelmedi. ADSL müşteri hizmetlerini de aradım. Eleman göndereceklerdi ama gelmedi. Bende dedim bütün gece ADSL'siz kalamam. Eski kabloyu söke söke apartman içinde kutunun içinde ucunu buldum. eskisini söküp yenisini bağladım. Ev içinde de kablo kapı kirişlerinin üstüne açılan deliklerden geçirdim. Kapı kapansa bile sıkışmıyor yani. Önce Telefon hattını test ettim yalnış bağlama olmasın diye. Doğru bağlamışım. Sonra bilgisayarımı açtım ve ne kesinti kaldı nede yavaş bağlantı 1Mbit limitsiz kullanıyorum. Gerçekten hızda da fark etti. Kabloyu sökerken fark ettim. 3 tane ek yapılmış kablo üzerinde. Üstünede basmışlar kireci. Şimdi ne cızırtı kaldı nede parazit. ADSL ise hiç kopmuyor.

Bilginiz olsun.

pro_man
10-10-2007, 20:05
Benim ADSL hattım sürekli kopuyordu. Hatta D-Link500G ADSL modemim vardı.Yalnış firmware attım flash gitti. Apartmanın girişinden ADSL modeme 1 hafta önce sıfır kablo çektim. Telekom kutusundan ilk başta bağlayamadım.Çünkü kablolar çok karışıktı. 121 arıza servisini aradım iş yerinden. Sonra evdeki telefon hattını kablosunu koparıp uçlarını birbirine bağladım. Böylelikle hat arızaya düştü. Bugün 08:00 - 17:00 arası kimse gelmedi. ADSL müşteri hizmetlerini de aradım. Eleman göndereceklerdi ama gelmedi. Bende dedim bütün gece ADSL'siz kalamam. Eski kabloyu söke söke apartman içinde kutunun içinde ucunu buldum. eskisini söküp yenisini bağladım. Ev içinde de kablo kapı kirişlerinin üstüne açılan deliklerden geçirdim. Kapı kapansa bile sıkışmıyor yani. Önce Telefon hattını test ettim yalnış bağlama olmasın diye. Doğru bağlamışım. Sonra bilgisayarımı açtım ve ne kesinti kaldı neden yavaş bağlantı 1Mbit limitsiz kullanıyorum. Gerçekten hızda da fark etti. KAbloyu sökerken fark ettim. 3 tane ek yapılmış kablo üzerinde. Üstünede basmışlar kireci. Şimdi ne cızırtı kaldı nede parazit. ADSL ise hiç kopmuyor.

Bilginiz olsun.
boylesi sorunu boyle cozebileni ilk defa gordum sadece helal olsun diyorum. aksam aksam gulumsettin beni. :ok::ok:

gelisimiletisim
10-10-2007, 20:57
valla bravo ne yapmışsın yahu boyle helal olsun

SKYWALKER
10-10-2007, 21:08
Bende de hemen hemen 1 ay ya da 1 aydan fazla olacak benzer sorunlar...Müşteri hizmetleri ile görüşmelerim sonuç vermedi...Sistemimde herhangi bir sorun yok, kablolar, ayarlar vs. temiz...Bu herhalde genel bir sorun...Yıllardır alıştık artık bu tür sorunlara...

Fidelio-Micros
11-10-2007, 00:26
Bu tip bir problemin sorunu büyük ihtimal ile kablo ve ekler oluyor. 1,5 sene önce de sürekli arıza verdim.Sokaktaki telekom kabini de kırıktı. Adamlar hepsini değiştirmişti.

danger35
11-10-2007, 22:11
işin kötü tarafı adsl arızayı yani 4440375 belki 20kere aradım kim çıksa hep aynı cevap şuanda sistemden kontrol edemiyoruz daha sonra tekrar arayınız cevabını veriyorlar yazıkyazık bunlara verilen paralara yazık zaten bundan sonra yaşayan arkadaşlar olursa tek önerim telefon hatınını birbirine bağlayın öylece kalsın hat komple gidecektir .ondan sonra telefon arızayı arayınca hemen geliyorlar.
daha sonra adsl sorunuda büyük ihtimal çözülmüş oluyor:)
daha 1mb adsl çalıştıramıyan telekom wdsl den bahsediyor:)
gülerim ben yada amaçları para tuzağı ise diyecek bişey yok türkiyeye yakışır adsl hizmeti alkışlar telekoma:) :) cem yılmaz daha çok yapar reklam bilmez ama millet isyan ettiğini hizmet yok reklam çok alkışa devam :)

Fidelio-Micros
12-10-2007, 00:48
Keşke gelseler.Ben kendi işimi kendim gördüm en sonunda.