Grafik Görünüm : Başkasının adsl kullanıcı adı ve sifesini kullanmaktan suclanıyorum

hasanaras
08-10-2007, 21:11
3 gün önce savcılıktan ifade vermem için bir yazı geldi aıdıma bende gittim savcının yanına baskasının kullanıcı adını ve sifresini girip fazla fatura gelmesine sebep oldugumu ip adresinden benim girdimi tespit etmişler bende suclamaları kabul etmedim.

Kayseriden istanbuldaki birinin hattını nasıl kullanabilirim ben zaten 3 yıldır sınırsız adsl (6 ay hariç )son 3 aydırda yine sınırsız kullanıyorum
hiç bir amacım olamaz kullanmakta diye ifade verdim son 3 ayın adsl faturasını adsl sözleşme fotokobisini savcıya verdim oda arastıracagız ona göre bilgilendiririz seni dedi

telekomdakiler olmaz böyle bir sey dedi girilmez diyor

avukat istemedim peki simdi ne olacak durduk yere basım agrıdı yapmadıgım halde bu sürec ne kadarda belli olur ne olacak ceza almam söz konusumu ve ne gibi bir ceza verirler inanın internetden bile nefret eder oldum ogünden beri canım girmek istemiyor.
Beni bilgilendirirseniz sevinirim.

BJK
08-10-2007, 21:17
geçmiş olsun diyelim..Bence bir şey olmas..bu yanlış anlaşılma düzelicektir..

gelisimiletisim
08-10-2007, 21:21
bu senin dediğin cok ugrasılarak yapılacak bir olay ama sen zaten sınırsız kullanıcısı isen neden yapacaksın ki

seninki bir yanlış anlaşılmadır sıkma canını

hasanaras
08-10-2007, 21:40
arkadaslar verdiginiz cevablar için tesekürler
bu sekilde mahkemelik olan kardeslerimiz varmı ve ne sonuc cıktı paylasırlarsa sevinirim.

berusa55
09-10-2007, 03:22
hiçbir sey olmaz kardesim merak etme...

maxtor
09-10-2007, 09:01
Böyle bir olayı bende yaşadım.
2006 yılı içerisinde aynı ADSL şifresi ile, ADSL hattı olan farklı telefon hatlarından internet bağlantısı yapma olanağı vardı. Fakat 2007 başında Telekom yaptığı bazı teknik ve software önlemlerle bunu önledi. Gelişimiletişim arkadaşım zor uğraşılarla yapılacak bir iş dese de, artık böyle bir şeyi yapmak imkansız gibi bir şey. Sonuç ne oldu diyecek olursan, benim kota aşımı ücretlerini ödememden başka hiç bir şey olmadı. Benim hattı kullananlar kullandıklarıyla kaldılar. Gerçi artık böyle bir risk imkansız denebilecek kadar az, ama o zaman Telekom yetkilileri, böyle bir riskle karşılaşmamak için mecbur kalmadıkça modeminizi kapatmayın demişti. Açık olan modem IP hattını devamlı aktif tuttuğundan, hesabınız bir başka kullanıcı tarafından aktive edilemez demişlerdi. Peki bunun da bir açığı yokmuydu, vardı. Eğer kişi ADSL hattına USB modemle bağlıysa, o zamanlar aynı hattı bir başka kişi Ethernet hattıyla kullanabiliyordu. Yani tek kullanıcı adı, aynı anda iki kullanıcı tarafından kullanılabiliyordu.
Senin olaya gelince, hani chat programlarında nickin askıda kalması diye bir olay var. Serverden çıkıyorsun, ama nickin ve dolayısı ile IP numaran sunucuda hala aktif görünüyor. Bu mantığa dayalı bir olay olabilir. TTNET dinamik IP dışındaki IP numaralarını, o anda boş bulunan IP numaralarını atayarak yapar. Sana davacı olan kişi ADSL sini kapattığı anda, tesadüfen sen ADSL açmışsan, TTNET sistemi seni aynı IP ye assign edip, hesabı devam ettirmiş olabilir. Aslında böyle bişey olmaz. Ama olurmu olur.
Savcılığa verdiğin bağlantı listeni, bu işin tekniğinden iyi anlayan biri incelerse olayı çözer.
2006 lı yıllarda böyle bir işlemi illegal olarak yapanlar yokmuydu, vardı hemde sürüyle. O zaman ortalıkta öyle programlar vardı ki, kişinin kullanıcı adını, modem şifresini şıp diye okuyorlardı. Benim olay ortaya çıktığında, Telekom müdürü bunları duyunca ağzı bir karış açık kalmıştı. Senin olaydan da bişey çıkacağını sanmıyorum.
Geçmiş olsun...

alusta
09-10-2007, 15:32
"ADSL KULLANICILARININ MODEM DEĞİŞİKLİKLERİNDE DİKKAT ETMESİ GEREKEN HUSUSLAR Bilindiği üzere ADSL erişimi sağlanmak üzere siz müşterilerimizin kullanmakta oldukları ADSL modemleri üzerinde sizler tarafından kullanıcı adı ve şifre tanımlanması yapılmaktadır. Kullanmış olduğunuz ve üzerinde kullanıcı ve şifrenizin tanımlı bulunduğu modemlerinizi resetlemeden vey modem ayarlarınızı fabrika ayarlarına çevirmeden ikinci el piyasasında satmanız halinde, size ait olan bu kullanıcı kimlikleri ile başkalarının internete erişebilmesinin mümkün olması nedeniyle siz müşterilerimiz hukuki olarak sorumlu duruma düşebilirsiniz. Ayrıca bu durum özellikle limitli ADSL abonelikleri için fazla ücret tahakkuk edilmesine yol açabilir. Bu nedenle kullanıcı kimliklerinizi modemleriniz üzerinden silmeden yada modem ayarlarınızı fabrika ayrlarına çekmeden kullanılmış modemlerinizi başkalarına satmamanız/vermemeniz gerekmektedir."

Bu açıklama ttnet tarafından yapılıyor. Risk hala devam ediyor. Telekomun en küçük bir maliyet getirecek tedbiri dahi almayacağını düşünüyorum. Kaldı ki teknik ekiplerinin seviyesi ortada...

muammerakgun
11-10-2007, 21:57
başka birinin kullanıcı adını ve şifresini kullanarak internete girilmiyor. Bir akrabam modemini ayarlamam için getirdi kullanıcı adı ve şifresini ayarladım. bizim evden girmedi, ttnet doğrulama sayfası açıyor hiçbir siteye girmiyor.kendi evine götürdüğünde sorunsuz bağlandı.

sms55
13-10-2007, 01:54
3 gün önce savcılıktan ifade vermem için bir yazı geldi aıdıma bende gittim savcının yanına baskasının kullanıcı adını ve sifresini girip fazla fatura gelmesine sebep oldugumu ip adresinden benim girdimi tespit etmişler bende suclamaları kabul etmedim.

Kayseriden istanbuldaki birinin hattını nasıl kullanabilirim ben zaten 3 yıldır sınırsız adsl (6 ay hariç )son 3 aydırda yine sınırsız kullanıyorum
hiç bir amacım olamaz kullanmakta diye ifade verdim son 3 ayın adsl faturasını adsl sözleşme fotokobisini savcıya verdim oda arastıracagız ona göre bilgilendiririz seni dedi

telekomdakiler olmaz böyle bir sey dedi girilmez diyor

avukat istemedim peki simdi ne olacak durduk yere basım agrıdı yapmadıgım halde bu sürec ne kadarda belli olur ne olacak ceza almam söz konusumu ve ne gibi bir ceza verirler inanın internetden bile nefret eder oldum ogünden beri canım girmek istemiyor.
Beni bilgilendirirseniz sevinirim.

Senin İstanbuldaki bir kullanıcı adı ile o kişinin adsl kotasını şişirdiğin bilgisini savcıya veren kim? TTnet...
Aynı TTnet sorduğunda sana ne diyor ? Olmaz öyle şey...
Yav bu ne TTnet imiş be... Dansöz mübarek... :smilies39:

Saygılar.

ali.can
17-10-2007, 02:36
İP adresinden bulmuşlar diyorsun. Demekki crak yolla adamın bilsayarına girdin. Başkalarına o şahsın ip sini kullanmış oldun. Girdiğin yollardan senin ip no n görünmesin diye.

emreömer
11-01-2008, 19:41
Bir arkadaşımın başına geldi böyle bir olay..malesef mahkemeye çıkacakmış..siz de gelişme oldu mu hasan bey?